СГС отказа да екстрадира в Русия Николай Кобляков

Софийският градски съд отказа да екстрадира в Русия бизнесмена и дисидент с руско и френско гражданство Николай Кобляков.

Обратно в новината

Коментари - СГС отказа да екстрадира в Русия Николай Кобляков | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да имаш няколко десетки милиона и да не се откупиш - голям глупак трябва да си.

незнаех че б-я са останали само роми

макар и да има много русофили в България, които всъщност анти-българи, дори и все още комунистическата мафия да управлява в сянка... най-задръстената ни система- Съдебната власт, която за стотинки е готова да потъпче всякакви закони, най-накрая да направи нещо смислено. Усеща се влиянието на ЕС... лъч светлина, може би има бъдеще в България

Да си затваря очите за престъпление ли е лъч светлина. Поради икономическата криза, ще изгасиме светлината в края на тунела.

В РУСИЯ НИКОГА НЕЕ ЗАЛИЧАВАНО СТАЛИНСКОТО ПРАВИЛО, ЕСТЬ ЧЕЛОВЕКА, ЕСТЬ ПРОБЛЕМ, НЕТЬ ЧЕЛОНЕКА, НЕТЬ ПРОБЛЕМ!!!!

И какво не е разбрал съда? Че е продал руски държавни имоти във Франция и е прибрал пари за това. Не е важна политиката. Трябва да се гледа конкретното обвинение какво е.

Да оставим русофилството и русофобството на страна. Нека се замислим обаче върху следното: Този е обвинен в пране и присвояване на милиони, а СГС казва, че забележете "престъпленията, за които той е искан от руските власти, са неясно описани и не са сходни с тези по българското законодателство". Тоест излиза, че у нас няма закон против прането и присвояването на държавни средства...

Това опитах да кажа, ама когато няма кой да чуе. Нали създават прецедент на който ще се позоват и сърбите за Цветан Василев. Веднъж заобиколен закон - вече не е закон

Василев, за разлика от Кобляков няма двойно гражданство, така, че няма прецедент.

Руснаците никак не обичат да се говори против тях. Те и без това нямат критика за постъпките си, но пък как се опазва такава империя? Най- готиното в случая е, че момчето се плъзна на рашаните.

Идолопоклоничество пред Запада и слугинаж са станали натрапчива идея на слабите и зависими. Доброволно се признават на васали. Направо се разписват в това. Братушки. Признават за дисиденти отрепки и крадли стига да се присъединят съм стадото против Русия, и в поредния път да продадат достойнството си, а после реват, че руснаците не ги обичат. Сега в Русия дисидентите са по-свободни от другаде: шляят се по улиците с призиви срещу Путин и Русия, пишат и се изявяват както си искат и никой не ги закача. Свободата на идеите не се забранява. Но крадлите веднага стават на дисиденти, когато започват да крадат.И пред Запада стават герои срещу путинския режим.

Моше-ника си е платил добре. Купил си е присъдата. Редно е Интерпол да се произнесе и да обяви какви некадърници са се събрали в тази организация.

И що не търкахте клавишите СЪС СЪЩОТО УСЪРДИЕ, когато по искане на някакъв си агент и обаждане на ЦВЪЦКО извън океана, ЕДНА БЪЛГАРСКА МАЙКА НА ДВЕ ДЕЦА трябваше да бъде екстрадирана и осъдена в САЩ! Щото там на английски имало термин, с който ДРОГА И ЛЕКАРСТВА Е ЕДНО И СЪЩО!!! Що не ви видях на стълбите пред съдебната палата!!! ДНЕС ВИКАЩИТЕ УРА!!!

Тоя Кобляков е някакъв изпър/ян опозиционер. Нищо чудно да е внедрен агент-провокатор в ЕС. Да го предават на Пут.ер и оня да си го гори в подвижните мобилни удобни полеви военни крематориуми

с копито си запазете постовете... Като Сърбия откаже да ни даде БЕЗМУСТАКАТИЯ банкер да не си търкате ЗЯН клавиатурите.. И си прочетете решениета на съда на ЦВЪЦКОВАТА СЕМЕЙНА ПРИЯТЕЛКА. Няма кражба на 260 милиона... ИМА РЕДОВЕН КРЕДИТ.. Останалото са ВАШИ СЪНИЩА...

Не че нещо, ама заповедта за арест на Интерпол не се ли взима под внимание? До колкото съм чувал Интерпол не издава такава заповед, ако няма основание. А това се преценява от едни много скъпо платени юристи, работещи за Интерпол. А тези юристи, заедно с цялото Интерпол се издържат и с българския членски внос.

Браво на съдията! Отличен професионалист! Така се прави кариера! Следете и ще видите, че на следващия конкурс ще издържи за съдия в САС или направо във ВКС! Браво и на прокурора! Юнак! Оттегли искането за екстрадиция. За едно подобно оттегляне Стойчо Ненков беше малтретиран повече от година.

Откакто в България се въдвори "демокрацията", медиите ни заливат с манипулации. Желаех да дам повече факти относно престъпленията на Кобляков, но... цензорът бди. Кобляков избягал от Русия във Франция, но сега не желае да се връща във Франция, а иска политическо убежище в България. Защо??? Ами защото е измамил и руснаците, и французите... Разбира се, че в България, тъй като тя е разграден двор и рай за престъпниците. Българският съд отново изпълни заповедта на чичо Сам и не го предаде на Русия, защото бил "борец за демокрация". Нима сте изненадани???

СГС е бил винаги на страната на мутрите и на другите криминални елементи.

Ех, Майко, ако Чичо Сам беше го поискал, лично г-н Лазаров щеше да му го докара. С раболепна усмивка, разбира се.

Защото наистина щеше да е престъпник, а не като този - престъпник, ама само в очите на Путин.

и да не отказва КГБ ще му види сметката на това момченце, гадна сволоч. Да живее Русия и Путин!!!

И да се пънеш и да се не пънеш - това е поредния шут в задника на Путин от българска страна. Браво, такава България ни трябва- предишната русофилската я видяхме - стигна до никъде.

Сръбски съд ще се позове на прецедент в решение на екстрадация на Кобляков, и няма да ви върне банкера. Ще ревете ли че сърби "лоши"?

и да ни ми са прайш и сабаките на село вече надушват руските кавали отдалече

Че защо? Той в Русия повече зулуми няма да прави. А колкото и да е откраднал, броени пари свършват, ще трябва пак да краде. Този път в България.

България извърши ново престъпление срещу Русия! Под натиска на европейски защитници на руските престъпници. Те оставят в Европа руските олигарси, които след огромни кражби в долари, изнесени чрез фалшиве фирми, живеят и хранят европейските престъпници-протестанти "за правата на човека". Този престъпник е изнесъл и продал руска фирма за над 2 милиарда долари. После се укрива във Франция... И най-лесното е да кажеш, че си против Путин! Браво България, утре и ти ще търсиш своите грабители...А, дали Цветанов ще бъде върнат от Сърбия?

Браво на съда, русия не е правова държава!Тя е бензиностанция маскирана като държава!

Значи няма значения какво е направил, има значение кой иска екстрадиция? На това правосъдие ли му се казва?

iqoosh07@gmail.com

а какво е направил? не харесва путин!

Браво на съда!

И сега какво ще си го правим? Малко ли са ни нашите мошенници?

Всички политици на т.н. велики зап.демокрации са шутове на хората с истинска власт.Единствен с реална власт е Путин!!

Така е, другарю. Ама защо забрави Пеевски да споменеш?

Как може подобно нещо?! Този е доказан престъпник, който за да се спаси от съда в Русия е станал соросоид. САЩ защо прибират такива боклуци и си рушат само имиджа.

БЪЛГАРСКАТА СЪДЕБНА СИСТЕМА Е ПРОСТИТУТКА НОМЕР ЕДНО ,В СВЕТА.ВСЕКИ МОЖЕ ДА Я ОПЪНЕ ,ЗА ШЕПА ФАСТЪЦИ.

Той може да е откраднал милиони, но нали е от нашите-дисидент и закон не го лови...ако беше наистина поискан от американците и в чувал щяхме да им го дадем!

Ако САЩ бяха поискали екстрадация, веднага щяха да им го пратят....

Много ти е къса паметта, спомни си онази мацка от фармацевтичната фирма дето американците искаха екстрадиране заради подозрения в търговия със забранени медикамент.Вярно е лежа в нашия арест, но съдът отхвърли иска на американците.Не се изказвай неподготвен!

Не бъркай случая с фармацевтичната компания и ТОЗИ!Казват ти Го съвсем ясно!Има издаден заповед от ИНТЕРПОЛ!Знаеш ли какво значи въобще това!Това значи ,че вече нямаме държава!ФАКТ!

Ахааа, значи според Интерпол има престъпление и достатъчно доказателства за това. но според СГС няма данни за престъпление. Интерпол какви са мърлячи. Това се нарича политическо, а не съдебно решение.

Интерпол не преценява дали има данни за престъпление. Интерпол е "пощенска кутия", където всички държави изпращат лицата, които искат да бъдат издирени, все едно ги качваш на сайт.

Лъжец! Нагъл и нахален! Тия ходи ги разправяй на Тексаските реднекси, дето не знаят къде е Европа и дали става за ядене. Интерпол е полицейска организация и не може да пуска за международно изискване всеки, когото са поискали. Нещо си се объркал, в България не сме аборигени. Ти подигравиш ли ни се, на нас българите. Интерпол пуска за издирване само след внимателна преценка на данните за извършено престъпление. След като този е обявен за издирвани, това означава, че почти гарантирано е извършил престъпленията. При това прилично голям списък.

Веднага Цветан Василев да се "паркира" в Русия. Защото БГ-законо-дателството и БГ-законо-взимателсвото там няма да го "достигнат". (от известната песен "Нас не догонят")

А защо, бе умниците, да не очакваме заслужен ответен удар? Персонален, засягащ размяна на "известни бизнесмени" от двете страни - Кобляков срещу Василев (нали май ВТБ беше в КТБ?). Междудържавен, примерно - "газовото кранче" още малко да бъде завъртяно наляво. Наляво кранчетата намаляват притока на ... Поживьом, увидим...

Версията на следствието за това какво се е случило е, че преди 10 години Кобляков е съдействал на бившия директор на държавното "Станкоимпорт" Сагадат Хабиров да присвоят апартаменти и имоти на дружеството в Париж. Задържаният в България Николай Кобляков е издирван от Русия по подозрение за кражби. Планът им представлявал създаване на фиктивна задлъжнялост, заради която подставена холандска компания придобива 6 апартамента и терен от з0 хектара. Част от тях са продадени, от което са спечелени около 5.5 млн. евро, посочва "Комерсант". Ревизия от 2007г. установила, че по подобна схема е отклонено имущество на "Станкоимпорт" в още 19 държави, включително Норвегия, Германия, Финландия, Финландия, Канада, САЩ, Белгия и Мексико??? колко такива наши герои са ,,осъдени,,???

През 2010г. руското следствие провежда обиски и го разпитва без да обяви публично за какво става дума, след което той напуска страната. ,,свибодна русия,, е след това??? първо крадеме след това ставаме ,,дисиденти,,!!! приватизация с оценка на финансовите активи за 1ш.5 млн. евро, докато всъщност те стрували над 1 млрд. евро.??? колко такива стават при нас??? Причината за издирването на бизнесмена с двойно гражданство е разследване на това какво се е случило с активите във Франция на създаденото още през з0-те години на ХХ век от бившия СССР външнотърговско обединение "Станкоимпорт".??? важното е че е ,,дисидент,,!!! страх ме е че такива ,,демократи,, ни управляват???

Тази западна подлога няма да се измъкне. Рано или късно баб Меца ще го докопа, тя не прощава

Фредерик Форсайт - Денят на чакала. Една от най-хубавите книги, която съм чел. На същото ниво е и филма. Франската полиция издирва изключително добър наемен убиец, нает да убие Де Гол. Търсят помощ от Великобритания. По това време Де Гол е единственият в общността, който не е съгласен Великобритания да стане член на Общия пазар (за по-младите, това е предшественика на ЕС). Когато му поискват помощта, премиера на Великобритания си спомня надменното държане на Де Гол, спомня си, колко много губи Великобритания, заради митническата бариера с останалите европейски държави и колко лесно би се решило всичко, ако Франция има друг президент. Но решава: "не можем да оставим света на наемни убийци, крадци и терористи от всякакъв вид". Великобритания осигурява изключително ефективна помощ на френската полиция. Западния свят (барабар с нас) не е вече онова, което беше!

А всички Опоненти на ОБАМА са смели и честни хора. Даже малко е да се каже , че са такива, те са герои от световен мащаб Мммм даааааа

Не го давайте на Русия този Елцинов чифутин.Нека пише тук по форумите като тъпанара Пишев

"Неотдавна той обяви, че ще поиска политическо убежище у нас. Пред съдебната палата пък бе организиран протест в негова защита." Първи случай на френски гражданин да иска политическо убежище в БГ??????

Поискал българско гражданство. Защо ли? Защото френското правосъдие щеше да го ексрадира незабавно в Русия.

Ей това ми е най-интересно! Кой организира протест пред съдебната палата? Проклет да бъде сега и винаги и вовеки веков! Амин!

пред милиардите от ктб , този ,,дисидент,, за няколко милиона не е престъпник по нашите закони!!! ние сме ,,правова държава,, за милиони и милиарди не съдим!!! е ако откраднеш някоя кокошка -съд!!!,,масите,, трябва да са послушни!!!

Ходорковски знае, как стават нещата. Сигурно веобще не се чуди , защо едни Олигарси си живеят живота , а други не. Щом ние не се чудимЕ

Тогава няма как българи да недоволстват ако не им върнат банкера от Сърбия по същити основания. Мисля че е коректно?

Този е български гражданин и има собствена банка в България, а не другаде.

И двамата са дадени в Интерпол и двамата се обвеняват от своя страна, на която граждане в престъпление - икономическо. Та къде са разлики? Оня банкер ще твърди че го гонят по полит линия и готово. Създаваш ли прецедент в законодателство - приемаш последици

то стана модно крадците да се правят на борци с режима.

Е как, в Русия всички са крадци, само Путин не е, а и винаги ма винаги казва истината и никога не лъже

Трудное да да ти се обясни. Например, как всички в България крадат, а само ти си честен.

Значи всеки престъпил законите в Русия е невинен щом напсува Путин?

Всеки опонент на Путин е престъпник

БЪЛГАРИЯ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ДОКАЗА, ЧЕ СМЕ ИЗТРИВАЛКА НА ЗАПАДА! ЧЕСТИТО!

така ли Защо? Щото Путин иска , а ние не даваме. Това да не ти е Операта, Местан иска давате му, Путин иска пак му давате.

АМАН!

Навремето през 2000 година собственика на първата частна телевизия Гусински бе арестуван, защото показа войната в Чечня, защото разобличи руските специални служби, че взривовете на жилищни сграда са тяхна постановка. Арестуван бе, че някога си продавал касети и ощетил бюджета. Гусински го познаваше целия свят, сринаха му телевизията ,доколкото знам вече е национализирана. Това за съжаление е Русия. Демокрацията на Путин. Всеки , който критикува получава куршум , ако ли не присъда.....

Ти, избирателю, откъде ги знаеш тези неща? Да не си от ЦРУ?

Това не е критика драги, а злодеяние продиктувано от зелените пари.

Някак случайно пропусна, как САЩ и техните колеги от ЦРУ започнаха операцията по дестабилизиране на Чечня и въвеждането на Шериата. Нещо като операцията в Сирия, Либия, Ирак. Това случайно ли го забрави или нарочно.

Долу Путлер.

деер

Знаете ли колко български престъпници са в ЕВРОПА и съдилищата им отказват да ги екстрадират, защото са примерни граждани там? --- 73 . Така, че със Интерпол е голяма далавера и на никой не му пука за правдата !

не го мислете младежа, ако КГБ те обича, ще си те вземе

Ако американски съд искаше да го екстрадират, СГС едва ли щеше да откаже, ама хайде....

Един радостен факт от нашето правосъдие, потвърждаващ окончателната победа в нашето общество на евроатлантическите ценности

Еврогейските ценности са престъпления.

Браво на съда, френски гражданин движещ се свободно из ЕС, как така такава заповед никъде не бе задействана само в БГ разчитайки на " троянския им кон " в ЕС, нека се върне във Фраания и френски съд да реши.

престъпленията му са в Русия, а не в Франция. Обърнаха всичко на политика.

Как така разбрахте за престъпленията му в Русия, откога не живее в Русия и е френски гражданин. В Русия всеки осмелил се да е против Путин веднага става престъпник. Малко знаете за тази страна, а аз я познавам защото съм живял, гледал много, чел много и поддържам връзки с хора там. Как отсъдихте, че е престъпник ??????????????

Не вярвам някой да е очаквал друго решение на независимия български съд в сегашната ситуация. Наглото в него е това, че дори не се прикриват политическите му мотиви, които преобладават пред чисто правните. Това е още една победа на изпълнителите на поръчката за трайно влошаване на отношенията ни с Русия. лошото е , че това влошаване не е самоцел на сценаристите, а е само предпоставка за нещо по-лошо.

После да не ревем защо никой не ни предава заловени от Интерпол! Защото този се издирва със заповед на Интерпол!

Е как пък за тази заповед на интерпол се знае само у нас, а във Франция, дето е поданник и живее от години нищо не знаят?

я марш в Сибир, ние приемаме само сирийци...