50-годишен мъж почина в столичен арест

Задържан шофьор на такси почина в ареста на 8-о РПУ в София тази сутрин. 50-годишният мъж е бил задържан от полицията тази нощ за трафик на нелегални имигранти.

Обратно в новината

Коментари - 50-годишен мъж почина в столичен арест | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Забелязахте ли, че няма закон, който да забранява на таксиметровите шофьори да превозват пътници, които са имигранти? Журналистите удобно пропуснаха да споменат този факт.

Когато пътувам с такси никога не ми се е случавало таксиметровият шофьор да ми изиска документ, с който да удостоверя дали съм имигрант или не. След този прецедент очаквайте шофьорите на таксита да ви искат документи. В автобуса при купуването на билет ще показвате документ за самоличност.

Трафикант е човек, които незаконно превежда през границата нелегални емигранти ... а този човек /Бог, да го прости/ ... най-вероятно е обикновен бачкатор, попаднал на легално пребиваващи у нас бежанци и нелегално подкупни, нагли и садистични полицаи!!!

Много точно казано. Ако се провери статистиката сигурно има много повече смъртни случаи при полицейските управления, отколкото убийства извън тях.

Разбира се. Макар да е по- лесно до ви застрелваме на място, но странно защо предпочитаме арестите...

Много ги разбираш нещата! докато не приключи разследването нищо не се знае. Най- малкото че щом имат бележки от центъра в Харманли, макар и да са преминали нелегално границата, не са нелегални имигранти...

Ако таксиметровият шофьор беше станал ченге, това нямаше да се случи, защото щеше отдавна вече да е пенсионер и да заработва кротко допълнително като пазач. Пиша от мазето, където се скрих от страх от възраждащия се боковизъм и цветанщина, брррр...

Родната милиция ни гази :-)

Завърнаха се някой партии на власт и полицейщината ескалира. Обиски на голо, трупове в арести, разни селски кметове мутри се закрилят, докато други села ги ограбват и палят.

"Тази сутрин около 9.37 часа единият от шофьорите се е оплакал, че му е прилошало." Но отказал да бъде прегледан и подписал декларация! Загриженият, роден полицай, обаче, видите ли, извикал бърза медицинска помощ, но за жалост шофьорът се оказал мъртъв! Не знам тия в Симеоново ли са завършили или бившия ВИФ, но едно сносно логично обяснение не могат да направят!

Тъпото обяснение е в мозъка ти. на теб и на останалите плюсовци. Само да плюе може тъпия българин, без елементарна представа да има за процедурите. Декларацията се подписва при задържането, а тоя е починал няколко часа след това. тъпаци...

Така се пишат тези съобщения,че не може да се схване какво е разбрал журналиста от друго съобщение на МВР например.Но учудващо е какъв е този формуляр,който е подписал шофьора за отказ от мед.помощ?!А иначе такива трагични случаи може да станат и в таксито, на улицата или в полицията.В полицията специално влияние оказва и стреса от лошо отношение към арестувания и въобще,че човек е попаднал там

Бкша сам си е виновен бе!Какво да го мисля,пуздуни по седалките и мазни далаверките!Ареее,измеееетт

-Ами падна по стълбите. -И? -И така три пъти.

Кое налага задържането на таксиметров шофьор. Да не би да е с връзка с "Русия", че да знае кой е нелегален или легален емигрант. Ако това са истинските факти....

Така е в Бг-арести . Сядаш да почиваш и, ---ПОЧИВАШ.

И на всичките издънки напоследък ,ченгетата тръгнали да ПРОТЕСТИРАТ с искания за високи заплати и МНОГО РАННО ПЕНСИОНИРАНЕ при положение,че НИЕ ИМ ПЛАЩАМЕ ОСИГУРОВКИТЕ!

Нали! Как преди протеста не се чуваха такива неща?

Не се чуваха ли? То и жертви имаше при перманентните им успешни акции.

Ти не плащаш данъци. Знам те. Още по малко моите.

Голям батак, не им върви на полицайте. Сега и с ранното пенсиониране ще ги прецакат. Нещо ги удариха отвсякъде.

той посмъртно ли е отказал медицинската помощ?

Стига с тия лоши новини бе! Омръзна ми вече! Никой ли няма да каже например това, че вчера два бългаски олимпийски отбора, по представете си природни науки взеха една кошница медали? Първо, на състезание по физика в Румъния имаме 5 медала от 5 участника! Второ на международна олимпиада по астрономия в Киргизия имаме 7 медала от 7 ученика! Коя друга държава може да се похвали с подобно нещо? Защо никой не говори за това? А само трбява да слушаме някакви хипер негативните новини?

Сигурно не би искал само добри новини,ако загиналият ти беше роднина. Не мислете,че на вас няма да се случи.

Все някога всички ще умрем. Зависи върху какво се фокусираме до тогава...

Браво за успехите, Но ти защо четеш тази статия и защо коментираш? Има ли заглавие - има, никой не те кара да я четеш.

....Румъния , Киргизия .....>>> мияч на чинии в испанска провинция ....

Умъртвенъ ! / ....родната полиция ни пази... /

Представям си как са го третирали ,след като се е чувствал зле и е отказал медицинска помощ .

Марешки не отказа медицинска помощ и ей го на-жив и здрав си е човекът.

Най-много ме притеснява факта, че има писмен отказ от медицинска помощ и е "даден" при самия арест. Хич не ми се струва логично някой да поиска да се откаже от помощ просто ей така, а после да вземе да умре. Струва ми се доста нагодено и направо плашещо.

Отказал е при задържането снощи. Белята е станала тази сутрин.

да де, ама кой нормален човек ще поиска да се откаже току-така от медицинска помощ?

Нещо не разбирам. Задържат го за трафик на нелегални емигранти а път той бил шофьор на такси и "нелегалните" имали бележки от агенцията в Харманли. Къде ги е "трафикирал" и кое им е нелагалното?

Каналджията дето прекарва тези мърши се казва МАРТИН ПАВЛОВ СТАНИМИРОВ на 26г. от гр.Перник. Многократно задържан и освобождаван от органите на реда!!!!

...не е човекът... ...Да не би той да ги е прекарал през границата с таксито...Той ги е превозвал на територията на България,след,като тези "сирийци" са ВЕЧЕ припознати,настанени и дори им са издадени някакви си бележки ли талони ли от ОФИЦИАЛНИ БЪЛГАРСКИ ВЛАСТИ! Какъв трафикант е този таксиджия...той действително си е вършил РАБОТАТА ЗА КОЯТО Е ИЗЛЯЗАЛ ЗА ДА ИЗКАРА НЯКОЙ ЛЕВ... ДРУГИ НЕ СА СИ СВЪРШИЛИ РАБОТАТА....ТЯХ ТРЯБВА ДА АРЕСТУВАТ...ТЕЗИ КОИТО ИМ СЕ ПЛАЩА ДА ПАЗЯТ ГРАНИЦАТА И ДА НЕ ДОПУСКАТ ТАКИВА "НЕЛЕГАЛНИ" ДА Я ПРЕМИНАВАТ,ВКЛЮЧИТЕЛНО И ТЕЗИ ,КОИТО ИМ РАЗРЕШАВАТ ,ВЕДНЪЖ ПРЕМИНАЛИ,ДА СЕ НАСТАНЯВАТ НА ТЕРИТОРИЯТА НА СТРАНАТА,ВМЕСТО ДА ИМ ПОКАЖАТ ...ОБРАТНИЯ ПЪТ ! ТЕЗИ СА ЗА АРЕСТУВАНЕ И ...СЪД !!! Бог да прости колегата!

полюцията съвсем деградирала, гази бебета по тротоарите, съблича и малтретира млади момичета по улиците, изнудва и убива от бой някакви обикновени работещи хорица.

деер

Затова вместо да дават онази кукла на конци - братът на президента , който настоява за табели, трябва да сложат камери с микрофони. Така всеки обидил полицай ще е записан и всеки бит ще има доказателство, а всеки болен ще знае, че е следен и няма да има полицейска гавра.

Тежка е работата на полицаите. Налага им се от време на време да бият задържаните и да им бъркат в гащите.Кога пак ще излязат на протести.

Това си е направо убийство. Полицията у нас я бива само да млати с палки протестиращи студентки пред народното събрание. Ами оня нещастник главния секретар Лазаров, дето комунягите го туриха на власт къде се е скрил?

Нашите полицай гледат от амеpиканските.

Случайно ли този гражданин е починал в полицията? Случайно ли полицайката е бръкнала в гащите и интимните места на жертвата си - едно момиче случайно спряно на улицата в кола. Случайно ли племенника на президента е арестуван с белезници, че минал на червен светофар и пак случайно полицай му блъска главата в бюрото? Нещо става в тази побъркана и пропаднала държава.

Всичко е съвсем случайно според родното МВР. Само да вметна и случайното навлизане в насрещното платно и челен сблъсък с автомобилния поток в Пловдив при преследване на някакъв, дето нарушил знак в квартална уличка. И това е от последната седмица. Не е отпреди половин година.

Станишев и Местан по-лани почти възстановиха демокрацията. Това стана. Дбре че не я възстановиха напълно и Пеевски не стана шеф на ДАНС, че тогава щеше да видим какво е истинско чудо.

Напоследък органите взеха да си позволяват много.Сигурно и човека е бил "съветван" в ареста.Аз често ползвам такси но никои не ми е искал документи за самоличност.По тази логика ако някои нелегален емигрант се качи на трамвай трябва да арустуват ватмана.Също така и племенника на президента бил съветван в полицията в Благоевград.Сам си е удрял главата в бюрото от мъка , че е задържан.Крайно време е полицаите да резберат че заплатите им са от нашите данъци а не падат от небето и целта им е да служат на обществото а не на себе си.Самачувствието им е безгранично и се чувстват ненаказани.Не съм видял полицаи да кар с колан.Ако съм аз акта ми е готов.Рибата се вмирисва от главата.

Жалко за човека, не е било задължително да го третират като куче-арестант, задържаният има права вкл. и на медицинска помощ. За съжаление в полицията понякога бият /професионално изкривяване/ и понякога стават нещастни случаи, а понякога превишават и правата си. Винаги е било така, още отпреди 9-ти, що партизани преби фашистката полиция. Но преди 9-ти е била една от водещите полиции в света, за което е била многократно награждавана на полицейски международни полицейски конгреси. Българската полиция винаги е била много яка.

И какво е извън темата или спам?! Това, че подобни новини ме радват и ме навеждат на мисълта за съществуване на всевиждащ и понякога раздаващ справедливост Господ.

той не е задържан за трафик на нелегални емигранти, той ги е превозвал като пътници, да не е врачка да знае че са нелегални, защо обвинявате с това заглавие шофьора, всеки който се качва в колата му, какво, да го пита дали е нелегален ли, не изопачавайте трагедията, е айде сега прехвърлете безпомощността ви да се справите със сирийците на обикновения човек, пфу

Возил е 8 човека, били те емигранти или не... най-малкото има нарушение по ЗДП и вероятно за това са го спрели - бил е видимо претъпкан /освен ако не е имало 2-3 в багажника/. Колкото до това дали е знаел, че са нелигални - най-вероятно да и ги е оцоцал за пари. Кой луд ще качи 8 чужденци видимо от арабския свят без далавера. Няма ли да се замисли дали няма да му теглят ножа пътьом, все пак ги е возил не само в града...

"СДВР спрял за проверка две таксита със софийска регистрация, в които пътували осем чужденци" ?????!?!?

Става въпрос за две коли, милиционерино. Единият шофьор е още жив и твърди, че е рекетиран от полицаите, нямал е пари да им плати на момента, след което е започнал як тупаник и е завършил с отвеждане в РПУ-то. Другият шофьор е починал, бежанците май са живи, но не е ясно здрави ли са.

две таксита возят 8 човека...по 4 в такси

Задържан за трафик на имигранти ????? . Не знаех че вземайки такси трябва да си показвам лична та карта . Явно по-този начин са му го обяснили и спецовете от МВРто , е как да не му се разхлопа машинка та на човека .

Много готин ник си избрал - право в десятката. Две коли посред нощ се движат в тандем и в тях 8 "клиенти" с мургава кожа и "перфектен" Български - що ти е да им искаш личните карти - някой долар/евро са напълно достатъчни.

Само да ви обясня: Когато задържат някого, обикновено има такъв протокол и наистина задържания отказва медицинска помощ. В момента на пристигане в ареста задържания се пита има ли нужда от медициндка помощ. Когато човек се чувства добре обикновено отказва преглед от лекар и подписва въпросния протокол. Това че от мвр казват че съществува такъв не означава абсолютно нищо, защото е момента си добре, но след 5-6 часа ти прилошава и резултата е видим.

Или пък са те пребили, за да го подпишеш. Или пък не знаеш какво си подписал - просто са ти хвърлили листа и ти си се подписал машинално. Или са ти казали, че това е задължителна формалност и ако искаш медицински преглед, ще те задържат за 24 часа. Или е нещо друго... Единственото сигурно е, че труп има! Не те знам какъв си ми юрист, но по неофициални данни към момента починалият има няколко охлузвания по лицето. Те откога са? От завчера? От падане докато му е прилошавало? От ПТП преди една седмица, регистрирано от МВР? Кой полицай го е задържал? Може ли да каже защо го е задържал? Да е ясно.

Виж аз не оправдавам полицията, просто пиша каква е законовата практика. Не съм запознат със случая, може просто да му е дошло време на човека, може да се е мъчил и викал за помощ и да са си мислели че симулира, може и да са му "помогнали" с милиционерски методи. Има вдин факт обаче: в полуцията рабитят предимно умствено ограничени индивиди, които не могат да съставят един документ без да допуснат грешки, За последните 40 дни имаме : пиян полуцай сгазил бебе, комплексирана полицсйка бърка на ибществено място в дупките на гражданка, полицаи упражняват насилие върху младеж , и т.н.

Цецо го няма в МВР, но след загадъчната смърт на проф. Евгений Николов, процъфтяват и той, а сред бившите му подчинени - и цецовщината.

Да не са му бръкнали в гъ... без ръкавици и да уплашил човека? То родната полиция бърка по дупки всякакви! Не е смешно а тъжно

По- вероятно го е посращнал, ония с бялата маска дето размахваше палки по площадите...

То/й така си беше!

, хем се оплакал, че му е лошо, хем отказал медицинска помощ с ПРОТОКОЛ, хем извикали бърза помощ. Абе тия за какви ни имат - да вземат да уточнят кое е вярното!

Това, че не четеш какво пише ли, това ли е интересното? Хората са написали, че е отказал мед. помощ ПРИ ЗАДЪРЖАНЕТО. А на шофьорът му е прилошало на другия ден сутринта (8 часа по-късно) и ченгетата са извикали линейка. Хайде вземи и се научи да четеш внимателно!

каква връзка има този протокол с неговото прилошаване на другия ден, та трябва да го съобщават и това? Или просто така, бързаме за да не ни обвинят ... И после ние ли не четем или четем така поднесена информация, че да ни се внуши предварително нещо ...

Е как за какви ви вземат? Вземат ви за хора, които не могат да четат, ама бързат да пишат. също като чукчата-писател: чукча писател, чукча не читател.

Живота в България е жесток и мизерен. Затова доста хора са продали и ще продадат съвеста си и душите си, като срещу скромна сума ще си изкривят душата и ще вкарат пара- тройка талибани на територия на милата ни родина- примерно. Друг ще затвори едното око за некачествено строителство и един асансьор рано или късно ще погуби нечий живот. Трети ще вземе пари и ще погуби човешки живот- от некадърност и лакомия- примери бол. Родината е една, живота, чувство за собственото достоинство и човешката гордост- също. Всеки си избира сам.

Станало му е лошо от добрината, която е направил на "бежанците"

Нещо не разбирам. Цецо и полицейщината ги няма, хората са свободни, а полицаи ги бият и събличат по улиците. Някои даже умират в ареста. Не ми се вързва.

Как ще са свободни? Пак почнаха да се страхуват от Боко, Цвъки и т.н. Питай троловете на Кутев. Мене толко много ме е страх, че сега отивам да се скрия в мазето.

е как на 50 години? Не се ли е пенсионирал на 45 години? Аааааа тоя 50 годишния си е бил обикновен роб на МВР не е бил фуражка ааааа разбрах! ясноооо айде роби бачкайте до 65 че фуражките да се пенсионират на 45 бачкайййй

Таксиметров шофьор почина в столичен арест Явно шофьора е влязъл с много висока "скорост " в ареста.

аиде закриваите го това мвр вече е заплаха за националната сигурност !

Ти луд ли си?! И да оставят всички некадърници и малоумници по улиците без работа?! Сега поне носят палка, фуражка - едно-друго, а тогава вече смяташ ли какво ще стане?

Ще станат сотаджии с богата история.