Жена с 250 лв. пенсия намери и върна 17 000 лв.

79-годишна жена от град Кула, която живее с 250 лева на месец, намери 17 000 лева и ги върна.

Обратно в новината

Коментари - Жена с 250 лв. пенсия намери и върна 17 000 лв. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Веселина от Малта, как гордо звучи! Тя е българка, но предпочита да е малтийка! `Щото у нас бедните хора връщат намерените чужди пари, а там - не! Веселинче, вместо да чакаш да ти върнат загубените (откраднатите) документи, по-добре се върни ти! Сега тук ще управляват твоите кумири - бившите комунисти, пребоядисани като десни народняци, барабар с т.н. турци (българомохамедани)! Бълг. общество ще постигне висок стандарт и скоро ще изпревари Малта по...престъпност! У нас убийци няма, само дето оня ден застреляха един компютърен специалист, а вчера съблекоха една девойка гола на улицата!

Преди съветската окупация на България през 1944 година моралът на огромното мнозинство на българския народ е бил като на тази женица. Българите са били бедни, но честни, почтени, трудолюбиви, милостиви, със здрави многодетни семейства. Къщите не са се заключвали, а кражбата на реколта от полето е слагала позор на целия род на крадеца - за няколко поколения напред. След съветската окупация българите си останаха бедни, но постепенно станаха мързеливи, крадливи, лъжливи, жестоки, развратни. Е, все още има и свестни хора, но те стават все по-малко.

Това е заради турското робство. С нетърпение чакам пак турската армия, да налее ( в буквалния смисъл ) "веществата" от който такива като теб ще добият горе изброените добродетели.

Да е жива и здрава жената.Все още има добри хора, честни ,с достойнство и морал.На мен също ми върнаха личната карта която бях загубил, донесоха я в къщи хората. Добрите хора в България все още са повече от лошите!

Доста хора дават по десет и повече лева на полицай - това си е практика. Ама вързани с латичка ролета пари намрисват на друга работа....

веси кажи на глас "ако е възможно и ако не пречи на никого искам да ми издадат нова малтиика карта " вселената си знае работата: "искаите и хсте ви се даде " искаите на глас !

chavdarlk

Нещата никога не са само черни или само бели... Никой не знае парите дали са събирани с честен труд или не. Защото това би имало огромно значение за взимането на решение. Едно е сигурно - когато се върнат загубени пари е редно собственикът да даде поне 10% на добродетеля си. Ако това се прави често, ще има още много такива случаи!

След време за тази жена ще има виц, горе долу такъв: "Отишла тя на църква да се моли и започнала да нарежда: Боже дай ми отнякъде някакви пари или възможност да си платя лекарствата, да си купя храна, цял живот съм била честна, защо толкова мафиоти имат всичко, а аз - нищо, дай ми шанс, Боже! А от купола на църквата се чул глас:"Ми нали ти дадох!"" Извод: Може Божията воля да е била тази добра и честна жена, тя да вземе и употреби тия пари...Защото тя не ги е откраднала, нали. Вярвате ли, че има случайни неща?

79 годишните правят така! Питам се какво биха направили 19, 29, 39, 49, 59 годишните и всички вие, които хвалите (с пълно право) бабата?

Жената е бедна именно защото е честна и почтена, защото богатите в България не са станали богати честно и почтено. Уви, трудно ще ме убедят в обратното. Прочетохме днес и "новината" за "стресираните" ни работодатели, защото, за да е с такава пенсия тази жена, тези "нещастни и стресирани" работодатели са преценили, че този честен човек не заслужава повече пари.

Не богатите, а много от богатите. Честността изисква да споемна, че познавам богати хора, които са особено полезни на обществото, включително и на работниците и семействата им, включително и като принос за развитие на икономиката, науката дори. Докато българинът не различи прецизно добро от лошо и докато слага всичко под един знак, няма как да живе добре, защото само по себе си неспособността да го прави е пречка. Това е глупост. Няма такова нещо като богатите са лоши. Има по-добри и по-лоши хора. Сред всяка от тези групи има и богати, и бедни. Ако определиш богатите като лоши, това не означава нишо друго, освен че си завистлив и мързелив едновремнно. Я ми кажи, ако богатие са ти виновни, защо в развитите държави, където има много богати, пенсионерите получават 10 пъти повече от нашите? И защо в комунистическите държави, където десетилетия нямаше богати, пенсионерите получават от 10 до 50 пъти по-ниски пенсии в сравнение с държавите, в които уж нямало социална справедливост? Изглежда социалната справедливост няма нищо общо с простотията на комунистите и с човешките недостатъци като изброените по-горе мързел и завист. Дано съм ти дал полезен урок! Позволявам си го, защото вече се оляхте да плюете натам, от където идва хляба ви, лумпени. Хлябът ви идва от бизнеса и малкото пари, които получава тази женица са от бизнеса, понеже комунистите опаткаха парите, които тя е изработила и си купиха богатски имения във Виена, от където ръководят икономическата дейност на БСП днес. Докато не започнеш да уважаваш богатия, ще си стоиш беден.

Истината е тази, която казва бълг. народ! А той казва: "(Българският) чорбаджия е по-лош и от турчина!". Това го пише и в "Старопланински легенди" на Й. Йовков! Прочети "Шибил" и се замисли за края й!

Това не е новина. Честни хора все още има по тези земи, друг е въпроса, че медиите все ги "смитат под килима" като неинтересни. Новина щеше да е "депутат с далавери за 17 000 намери и върна 250 лв, ми не ги прибра към 17-те хиляди"

За бабата ясно : живяла е и е възпитавана по друг начин и при друга ценностна система . Те и за това дават последните си пари на циганите смятайки че вършат добро .Много би ми било интересно как биха постъпили двадесет годишните внучки на баба та при подобна ситуация .

Сопльо, наскоро даваха по телевизията как три момчета на възраст 12-13 г. върнаха намереният от тях портфейл (портмоне) на сабственикът му! Сумата не си я спомням, но беше около една средна месечна заплата! Какво ще кажеш по случая?

Господ да дари със здраве тази добра жена!!!!! Много малко са хората като нея?

Браво за постъпката.В кварталния магазин касиерките са ми връщали забравените ключове, цигари и един пакет вафли, забравени от баща ми.Винаги черпя момичетата.А аз също връщам намереното чуждо.Смятам, че такова трябва да е поведението на всеки нормален човек.

Помня навремето как един кантонер беше намерил разпилени милиони покрай линията и ги беше предал в полицията. После се разбра цялата история. Това били пари за откуп хвърлени от влака по указание на похитителите. И кантонера по случайност ги изпреварил. Какво щеше да стане ако кантонерът ги бе прибрал? Щеше да има убит похитен за лакомията на един човек

Всеки нормален човек, необладан от злоба и комплекси, би следвало да постъпи по същия начин. И ще бъде възнаграден от Бога( за вярващите,от съдбата( за атеистите) или най-малкото - ще придобие самочуствие на пълноценен, достоен човек, което е по-важно от парите.

Достойна БЪЛГАРКА, с която може всички да се гордеем и да взимаме пример от нея!

До "ех" Изненадана съм от твоето учудване, че хора живеят с 250 лева. Знаеш ли че повечето хора в Майката родина България живеят по този сиромашки начин, как гладуват, не си купуват лекарства, стоят на студено и т.н. Така, че младото поколение помислете за това, защото вие идвате след нас и вас това ви очаква тук.

Това, което казвате е вярно, но какво напровихте вие, за да промените бъдещето ни към по-добро?

Очаква ни, ако гласуваме за БСП. Ако си избираме свестни политици, та дори и Бойко, икономически държавата ще напредне. Гледайте кой прави икономическите спадове! БСП. Никой друг до сега. БСП няма по-дълъг от две години мандат мандат без спад. Има си причина и причината не е Бългаиря, а е комунизъм.

Преди няколко месеца намерих лични документи. Постарах се да издиря собственика по интернет и успях да му намеря телефона - не е трудно, имаше и фирмени документи. Обадих му се да дойде да си ги вземе за да не ходи по мъките и по институциите да си вади нови. И знаете ли какво стана? Дойде с полиция у нас и ме откараха в районното. Цял ден писах показания как и къде съм ги намерил и защо съм му се обадил а не съм ги предал в районното. Дано господ го накаже за добрината която ми стори да ме гледат децата как пред тях ме откарват в районното.

Само за сведение дори да ги предадеш в полицията пак пишеш обяснение! В България добрината се наказва.

Ти тегли ли му една на "фирмаджията" поне? Цървул с цървул, полиция ще вика... Тея ушанки само да те карат да пишеш и обясняваш стават. Освен да "регистрират" престъпления за друго не ги бива.

С оглед на това къде са намерени и каква е сумата, аз щях да ги задържа без капчица угризение.

някои стават преживе светици.

никои не е станал светец преди да е стъпил на кантара...

Малеййй, представяте ли си бат Сали депутатина да ги беше намерил. Дали щеше да ги върне?

Този въпрос не е с повишена трудност. Давай нататък.

Какви глупости пишете тук бе хора, полицията трябва да започне проверка какви са тези пари и откъде са придобити. Това ми изглежда някакви нечисти пари, за да ги оставиш без надзор, тук има нещо съмнително, а не да възхвалявате бабичката. Аз също не бих търсила собственика а направо бих отишла в полицията. Нека да разследват този собственик на толкова много пари без надзор.

какво се учудвате за сумата,все пак не са 17 милиона.Вие не четете ли,че една баба наскоро изгърмя с 10 000 с телефоните измамници,дай сега да се разследва всеки които има повече от 5 000 събрани,глупости пишете,това,че Вие не можете да съберете по голяма сума пари за черни дни,не означава,че всеки който има повече заделени са "нечисти"

И защо според Вас да не я "възхваляваме бабичката"? Дори и да приемем, че произходът на парите не е чист, което Вие няма как да знаете, какво общо има жената с това? Тук възхваляваме достойната и почтена постъпка на една вероятно бедна българка, която е можела да се облагодетелства лично от намерените пари, но не го е направила! И как изобщо си позволявате да наричате бабичка жена, която не е Ваша баба?!?

Поклон. Възпитание в други времена със стойностни идеали. Дори аз имам съмнение в себе си дали бих постъпил така.., за съжалиение

Luna0102

Какви крадливи баби има, възпитани по други времена, направо да се уплашиш. То си е до човека. На мен цигане ми е връщало пари, друго пък ме е крало.

Ами сега да й даде 10% от сумата, че ако не беше бабата, една стотинка от парите си нямаше да види...

господ дава но в кошара не вкарва !

Рядко се срещат статии за истински личности , за Човеци . Или както обичат да пишат дебилите - випове : ))) Сред пороя от мутри , политици , рептили , проститутки , крадци и обикновенни идиоти , да видиш милото лице на една истинска Българка , си е направо събитие . Да си жива и здрава , бабо Стефанке ! Доброто е заразно , тройно да те стигне : ) С уважение !

човече, това не е простотия както казваш,а морал на почтен човек.нищо не ти пречи да бъдеш почтен,освен собсвената ти мерзост - с преход и без преход,едни се кланят на парата цял живот и предават за нея дори децата си,други спасяват децата си като ги предпазват от култа към парата.а освен тове - всяка вещ има остатъчна стойност на овеществен и жив труд.затова внимавайте какво изхвърляте като смет.

Бог дава някой път и ти отказваш. Тя имала късмета да намери парите в боклука, собственика ги е хвърлил, значи са на бабата вече. Трябва да се учим на честност обаче да на се прекалява. Да намериш нечия пенсия на улицата трябва да я върнеш на собственика, обаче 17 хиляди не бих ги върнал.

Браво ! Така се прави-намираш пари и ги даваш на първия срещнат полицай.... да се почерпи с колегите.

На страницата на МВР към 2000-та година имаше описан тест за лоялност, проведен съвместно със Скотланд Ярд. В две полицейски управления подставени лица връщат чанта с пари и документи. В едното си бяха делнали парите, а в другото си бяха устроили банкет. Единственият въпрос е защо 100-успеваемият тест за лоялност не е бил приложен повсеместно.

Все още се намират съвестни хора като жената,но за жалост те са на изчезване,днешните хорица ще те убият и за по малко пари.

нека да си зададем първо въпраса, кой оперира с такива суми в кеш?!

Улавица. Аз ако ги бех намерил, щех да ги дам по курви!

Задайте си няколко въпроса: 1) Колко морален и принципен човек трябва да е човек,за да достигне нивото на тази жена? 2) Колко "деца на прехода" биха постъпили така? 3) Колко родени след 90-а година реагират на новината с "Малее,ский ква е проста таа!" 4) Ако можехте да избирате в какво общество да живеете, морала на кои от горните бихте предпочели за съгражданите си?

Сега, нали не искаш да кажеш, че всички от старата генерация са светци? А всички млади са мръсници? Ако го вярваш, ще ми обясниш ли как тия светци, възпитаха такива мръсници?

Процентните съотношения са важни тук,каменна рибо. Не абсолютизирам,естествено,но нима пък ти ще ми кажеш,че "демокрацията" роди по-човечни хора? Обяснението на въпроса ти е просто-възпитаха ги други,медиите най-вече. Не ми обяснявай,че детето става такова,каквото го направят родителите му- забързани в борбата за хляб,едва ли родителите виждат децата си повече от 2 часа дневно,след като цял ден улицата ги е формирала.Темата е дълга, в нея трябва да се включи и ликвидирането на училищната институция в България и т.н.

Никой не се сети, че бабата е ровила за анцунг. Тя едва ли е опряла до него, но това поколение е свикнало да не хвърля нищо до тоталното му скъсване. Получилият си картата и паричките да помисли.

Точно защото е ровила за анцуг, т.е. жената най-вероятно не живее в разкош, и въпреки това е върнала огромна сума пари, постъпката й предизвиква възхищението на хората, за които думата морал има някакво съдържание.

Парите са били мръсни 100%, да ги беше дарила на някой дом за сираци, а тя ги върнала на дилъра. Простотия, породена от овчедушие.

тя да не е следовател, че да знае дали парите са мръсни.

пробвай с 1:100000

Навремето кучето ни намери в парка документи- лична карта, шофьорска книжка, кредитни карти. намерихме човека точно когато тръгваше да върви по 300 мъки и да изкарва новите документи. Дойде за си ги прибере- не целуваше лапите на кучето ни, донесе два чувала първокласна кучешка храна и десетина големи кучешки консерви.

А за стопаните - нищо, а ? Може би кучето му се е обадило по телефона да му каже откъде да дойде да си ги вземе...Еййй че стиснати хора...

Поклон, бабо Стефке! Дано този форумец, чиито роднини живеят в нейния блок, и разкаже колко много хора са възхитени от нейната постъпка.

Политиците и те трябва да върнат куфарчетата със,,НАМЕРЕНИ,,пари......изкарани със пот и кръв от бедния народ...

Със сигурност и тази жена е една от ограбените.

Интересно журналистите как са разбрали... бабата явно е скромна и надали се е похвалила, а собственика на парите надали иска да се разгласява кой е и каква сума е загубил та силно се съмнявам и той да се е свързал с някой журналист...

Браво на бабата! Има си принципи и си ги спазва.

Баба Стефана е постъпила, като истински човек. Прекланям се пред нея.

правил си е човека мешана трушия - малко зелено, синьо и няколко снимки на кралицата за разкош. после я вързваш с ластик и я окачаш да виси, като завеят зимните ветрове, отваряш и хапваш.

Тази бедна, но морална жена, трябва да открие първия работен ден на новото Народно събрание и в очите на охранените негодници там, отново да каже ... "Бих умряла за един месец, ако ги бях скрила".

И те ще си го преместят от единия крачол в другия...

Това са били нечисти пари, бабо Стефке. Изкарани без пот и зор. Пари в торба, сред анцузи, нали се сещаш че не им е чиста работата. Аз нямаше да те обвиня, ако си беше замълчала и си ги беше харчила със здраве!

Напълно подкрепям изказването

Светил си им ти на парите, та да знаеш дали са чисти или нечисти. В случая принципът е, че пари, които не си заслужил, няма да ти донесат добро, без значение дали са "чисти или нечисти". За справка -- тото-милионерите, и доста хора, получили голямо наследство.

Редно е сега да й даде 10%...

Насълзиха ми се очите... Само старите хора могат да извършат такава постъпка, и то не всички от тях, но младите надали. Ще изчезнат и тези хора...

Ако трябва някой да е ВИП- това е тази жена. Да е жива и здрава!

... И после пак плювайте българите ..... Българинът е честен и свестен!

Писах ти минус, защото мнението ти е наполовина вярно. Българите не са по-различни от останалите хора. Има всякакви.

ТАКА ЛИ ВЪЗПИТАВАМЕ ДЕЦАТА СИ????!!! ОТДАВНА НЕ!!!! НЯМА КАК ДА ОЧАКВАМЕ ДА ИМА ТАКИВА ПРОЯВИ!!! ТЕЗИ ХОРА С АНА ИЗЧЕЗВАНЕ, ТОВА Е ...УНИКАТ, ЕДИН ОТ МАЛКОТО!

Не съм съгласна. Племенникът ми, тогава 13-14 годишно момче, намерил на улицата много пари. Сред тях е имало докумет от касата на местна банка с данните на собственика им. Детето се обадило веднага на брат ми, за да го придружи до дома на човека, и върнало парите. И не приело никакво възнаграждение. Бяхме много горди от постъпката му и най-вече от това, че за него и за миг не е имало друга алтернатива. Така че, надежда има :) Младите хора живеят и постъпват така, както ги научим ние, родителите им. Поклон пред жената, която е избрала да послуша сърцето си и е останала вярна на себе си, въпреки мизерията! Дано повече хора прочетат статията.