От БСП смятат за необходимо правителство ”център-дясно”

Захари Георгиев от БСП каза, че е необходимо правителство в център-дясно. Според Мартин Димитров от РБ разговори с БСП и ДПС за кабинет не трябва да има.

Обратно в новината

Коментари - От БСП смятат за необходимо правителство ”център-дясно” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво ляво , какво дясно. Ръководството на лявата БСП е пълно с милионери и те ми провеждат "лява политика"!?! Дясното стигна до антикомунизъм и дотам. Не можа да измъдри нищо повече. Антикомунизмът е необходимо, но недостатъчно условие за да се наричеш десен. При това объркано политическо пространство да се говори за дясно и ляво най-малкото е в сферата на фантазиите. Гледаш някой голтак, пролетарий, че чак дрънка, ама и той се пише десен.

Всичките тарикати на едно място - в НС. Говорят за бюджет, реформи (разбирай съкращения), а не гледат първо себе си. България издържа най-скъпата политическа система не само в Европа, но и в света, като се погледне колко % от БВП отива за това. Вижте колко пари отиват за НС, президент, правителство, партийни субсидии, офиси за партиите, общински съветници, съветници на министри и депутати, съсветници на съветниците и т.н.

Център Бойко, дясно Гаргамел, а у лево Параванката.

Лявото е леашка история по принцип, но няма как без него. Качеството на лявото за съжаление по-често е в дефицит и докарва драми в обществата. Все пак, ако няма ляво, е по-лошо. Т.е. няма как. Обаче дясното... Тъмно синьото в България не го различавам особено от тъмно червеното. Разделят, вместо да обединяват. Търсят разликите, вместо да намират и изпозлват приликите. Имат ревност, вместо готовност за интеракция. Съвременната политика не е класическата от миналия век. Това те не могат да го схванат. Мисленето им е органически друго. В този смисъл те не са и нови демократи. Те са канонични участници в представителната демокрация, мислят едноканално и затриват всяка друга възможност. Има ситуации, в които и това би било полезно, но в новото общество, в което живеем днес, то безвъзвратно отминава. Дори в Добрата стара Англия вече имаме нова партия в парламента, която е извън канона. Надявам се за добро, въпреки че при изпростяването на населението на планетата по-скоро не съм оптимист. Соцблокът отдели фатално голям брой хора в изпростилниците си и последствията са лоши. И то в територии, които биха подкрепили региона на разцвет на съвременната цивилизация. Вместо взаимопомощ и просперитет сега сме в умственото разстройство на 250 милиона глупаци на изток от Централна Европа, като поизбитата интелигенция (намалена от комуистите с поне 20-тина милиона) не може да компенсира уродясването и бедността, в която са забити десетина нации. При това крайно дясното не помага. Помага центристкият подход и конкордансът. Ако някой от политиците ни е чувал какво означава това понятие. Ценно понятие.

Шило

Бъдещето ще покаже, но според мен за пред хората ще има коалиция ГЕРБ-ПФ и РБ, като комфортът съвсем задкулисно ще бъде осигуряван от ДПС. Неслучайно имат странно сближаване на вижданията в "реформи" в държавната администрация. Който следи определени процеси, знае какво имам предвид. Както се казва "По делата им ще ги познаете!"

Така наречената социалистическа партия БСП и така наречената дясна партия ГЕРБ са толкова неадекватни, че и най - елементарни неща не могат да решат сами, все се налага от ЕС да ги удрят по "канчетата". Това е така, защото в гените си не носят тези необходими качества за едно демократично и отговорно управление. Какви гени може да имат хора, чиито родители са окрали една цяла държава, веднъж чрез национализация, а след като превръщат една цяла нация в комунистически роби и се провалят в диктатурата, се "пеняват" да крадат по демократични правила. ОТВРАТ!

хей, уроди, не искам да ми увеличавате данъците искам крадльовците на ОЛИГАРСКИ ДА ВЪРНАТ ПРИСВОЕНИТЕ ДЕСЕТ МИЛИАРДА за има-няма 1 година какво си мислите, че ще ви се размине и този път бегълците в ЕП и те да връщат присвоеното

Убеден съм рче ГЕРБ ако приюти РБ във власта ще си подпише своя край.Така както ДПС съсипа БСП в още по тежко състояние ще се окаже Герб след няколко месеца съвместно управление с Черния ИванчолЗапомнете моято мнение !!!!!

черният иванчо пък е умрЕл да прави коалиции с бекапари. аре прикривайте си и този път кражбите в милиарди нещастници 13.5 години иван ви пречи на ненатъпкалите задници така ще се сгромолясате, че свят ще ви се извие, в неделино кастов ли граде, бе роби жалки

Отново противопоставяне дясно -ляво .левицата се издъни с управлението на Орешарски нека сега да се издъни и дясото управление на Борисов ! До никъде няма да стигнем така!Народът ляв или десен очаква вече 25 години подобряване на стандарта му ,а не заяждания и борба за министерски кресла!Обединете се в името на народа!

ами то ако народа беше някакъв нямаше да сме на това дередже.. всичко си зависи от народа... така че ми писна от хленчове и драпане

". . .АБВ. . ." Дойде време и на "бедния" социалист Първанката да му целуват пак кръстническата ръчица, ей ! И да, благодарим ти пак, Гоце, че й я цепна на Столетницата, заслужи си за четицата някое местенце у десното правителство, щом левите те тъй намразиха !

Или той да целува? Понеже се нацепи на отрока на комуистическия сатрап Станишев, сега опъва здраво каиша, за да излезе отново на сцената. Съмнявам се това да го е променило, въпреки че би трябвало. Но понеже комунист е окончателна диагноза, ще гледате чудеса. Само нови хора о новото поколение могат да направят ефективно ляво. Зер не можеш промени уродлива чутора на 60 години тепърва!

как ще се увъртоли с десните,гледайте и да ви е за урок,какво НЕ трябва да правите. Хич да не ви минава и през ума нещо общо с ГЕРБ.

"Неприятно е, че някои в БСП удрят своите, за да станат звезди. А трябва да удрят ГЕРБ, заяви пред bTV пък бившият депутат от левицата Антон Кутев" Тебе пък те "удари" левият избирател, умнико, както и как'Мая кюстендилската хрущялка, дет' сдаде на бат'Сали. Да ви е честито на всички, български цигани и цигански българи !

налягат парцалите. Или сте социалисти или бегайте у десно. Не може да имате ляв електорат и да му въртите десни номера. Избора всъщност си е ваш-ако продължавате така отивате в небитието.

humfry

Данъци събират и едните и другите, не виждам обаче да се оплаквате от плоския данък, не виждам да искате връщане на прогресивното /дясно/ данъчно облагане? Всички се въртите като фурнаджийски лопати.

плоския данък сме! Откъде да дойдат парите за здраве и т.н. хайде да не ги изброявам ,А?

humfry

Богатите биха били за плоския данък, а бедните против него. Ти последно от кои си?

Всъщност , ако има десни и леви в България , съмнително е защото май само десни останаха ДСБ, то винаге се върти едно и също. Десните събират данъци като тласкат икономиката напред, след това народа се уморява идват левите харчат на поразия за да дойдат отново десни да спасяват страната. Така е било и така ще бъде, макар да се съмнявам в това колко дясна партия е ГЕРБ.

Убеден съм рче ГЕРБ ако приюти РБ във власта ще си подпише своя край.Така както ДПС съсипа БСП в още по тежко състояние ще се окаже Герб след няколко месеца съвместно управление с Черния ИванчолЗапомнете моято мнение !!!!!

Не знам с кое не са съгласни 3-ма, гласували с минус поста ти. Има ли някой галфон на света, който да не познава този процес? Явно има хора, които живеят в други измерения, непознати нам. От 4 управления на БСП имаме 4 кризи, като 3 от тях с измерение икономически спад. През последния мандат нямаха две години, за да започнат икономически спад. Понеже толкова точно им трябва. Луканов, Виденов, Станишев - и тримата имат икономически спад след втората година управление. А последствията се изявяват именно в края и след края на мандата им, понеже държавата няма копче, с което да сепревключи на мига на икономически ръст, а държи инерция поне няколко години. Е, има ли някой, който да оспори факта, че левите харчат. Апропо да не пропусна да кажа, че няма дясно управление до сега в Бългаиря, което да е оставило икономически спад, а само ръст. Дори неопитни политици като ГЕРБ успяха в невиждана световна криза, в която потъва едва ли не всичко, да изкарат Бъглария на ръст, от което за една година се блажиха БСП, като раздадоха по 5 лева отгоре и измъкнаха игурно милиард за партийните касички. Май този път не успяха с милиарда, понеже интелигенцията не им позволи да се развихрят, а ги натика по задните входове. Само това спаси България от истинска катастрофа, каквато помним от Луканов и Виденов. Станишев беше компенсиран от огромни инвестиции при влизането в ЕС, което обаче не му попречи от 12 милиарда да остави резерв 4.5. Опитва се да ги изкара 8, но все забравя, че от 8-те дължеше милиард и половина на бизнеса и 2.5 милиарда повишение на пенсиите преди криза, което е национално престъпление. Швейцария ги намали с 10% с референдум, а по швейцарското правило комунистите ги вдигнаха. Изглежда швейцарското правило на комунистие не е швейцарско, а тъпанарско. Днес пенсионерите щяха да получават много повече, ако имаше натрупвания и нямаше леви загрижени... мошеници и крадци.

България все още не е демократична държава, за да се водят спорове за леви и десни политики. Основната задача сега е да станем, тоест да имам три най - важни неща. Върховенство на закона, базирано на спазване на човешките права и свободен пазар, неделима част от тези две неща. След това се започват експертни дебати - ако направим това, или онова, ще имаме повече пари и на даден етап, на кой да дадем парите, за да имаме утре повече пари.

Искаш да кажеш, засега трябва да водим дясна политика и да създадем закони, които защитават тази дясна политика. Защото по въпроса за "човешките права" има доста различни мнения... А на кого ще дадат парите "експертите", за да имат повече пари, е ясно отсега.

Трудно е да коментираш поведението на една разпадаща се партия заразена от съвкуплението с протурската ДПС! КРИЗАТА ДОЙДЕ ОТ ИЗТОЧЕНАТА ОТ ДПС КОРПОРАТИВНА БАНКА В КОЯТО ДОГАН ВЪРТЕШЕ ПАРИТЕ НА ОБРЪЧИТЕ ОТ ФИРМИ И РАЗПРЕДЕЛЯШЕПОРЦИИТЕ В ДЪРЖАВАТА! КТБ бе банката в която Бисеров и Василев ПЕРЯХА МРЪСНИ ПАРИ!!!! Сега Борисов се е заел с непосилната задача да принуди партиите да се съгласят гласуването на решение с което чрез ФОНДА ЗА ГАРАНТИРАНЕ НА ВЛОГОВЕТЕ да се плати 3,6 милиарда лева на депозитантите на КТБ !! ЗА ТОВА МУ Е НУЖНА ШИРОКАТА КОАЛИЦИЯ!! При опцията Фонда за гарантиране на влоговете да набере липсващите му средства от някоя или група от няколко участващи внего 27 чужди кредитни банки или от БНБ се действа по вариант това да бъде направено с обруленият бюджет на държавата !!! АКО БОРИСОВ ПРОДЪЛЖАВА ДА БЪДЕ НАСТОЯТЕЛЕН В ЖЕЛАНИЕТО СИ ДА СПАСИ ПРОТУРСКАТА КРЕДИТНА ИНСТИТУЦИЯ КАТО ПЛАТИ С ПАРИТЕ НА ДАНЪКОПЛАТЕЦА ИЗТОЧЕНАТА ОТ СОБСТВЕНИКА БАНКА, РИСКУВА ДА ОТИДЕ В НЕБИТИЕТО ПО НАЧИНА ПО КОЙТО ГО НАПРАВИ СТОЛЕТНИЦАТА!! НЕЩО ПОВЕЧЕ!!! ОТ ПОДОБНО ПОВЕДЕНИЕ БИХА СЕ ВЪЗПОЛЗВАЛИ И ДРУГИ КРЕДИТНИ ИНСТИТУЦИИ ПРЕД КОИТО СЕ ОБРАЗУВА ОПАШКА ОТ ДВАДЕСЕТТИНА ЧОВЕКА!! ПОЗНАЙТЕ ТОГАВА КАК ЩЕ НАРАСТНЕ ВЪНШНИЯ ДЪЛГ НА ДЪРЖАВАТА С ПОКРИВАНЕ ДЪЛГОВЕТЕ КЪМ ВЛОЖИТЕЛИТЕ НА ИЗТОЧЕНИ ОТСОБСТВЕНИЦИТЕ ИМ БАНКИ !!!!!! ТОВА СЕ СЛУЧИ В КЪРЦИЯ!! НЕ Е ЛИ ПО ДОБРЕ ДА СЕ РЕШИ ВЪПРОСА С ДЕПОЗИТИТЕ В КТБ ПО КИПЪРСКИЯ СЦЕНАРИЙ??!!!

humfry

Най-бедната и корумпирана страна имала нужда от дясна партия. Само не се уточнява кои са десните избиратели. Поредната подигравка.

Съгласен съм, че щом хората искат дясно управление, БСП трябва да остане като конструктивна и градивна опозиция, която да не прави евтини номера с влизане и напускане на Парламента според капризите на лидера си, а да бъде съвестен и отговорен коректив на управлението. Ролята на ДПС в българската политика е ясна и на децата, затова колкото по-символично е тяхното присъствие, толкова по-добре.

Най -добре ще е да закрият БСП-то.

Комунисти се гонят само шоково. Изпуснахте питомното, сега ще ги гоните по всички партии.:)

комунистите са на изчезване, скоро ще им правим резерват за развлечение на туристите. Ще са защитен вид.

Крайно време е българите да разберат и узаконят своите искания. Да има 1 или 2 партии вдясно, толкова вляво и останалото да се самонарежда - кой в центъра, кой в някоя от страните. За турската партия НЯМА място в БЪЛГАРСКИЯ парламент! Да се вдигне бариерата за достъп до парпамента на 20%. Няма значение, че го няма в Европа! Всеки си строи собствения модел, не пречейки на другите и в согласие с общите изисквания. Така няма да се дробят гласове и разни чикиджии, сформирали обкръжение да стигат я до пари от държава, я до реален парламент. Мислете и работете професионално, отговорно. От това зависи вашето и на децата ви бъдеще!

Оставете ги ГЕРБ да управляват малко тролчета- изроди мои! Аз взех каквото ми трябва в краткия мандат на коалицията хи хи.. знаете каква съм чевръста - бързо пипам. Нека да им зараснат гърбините на балъците ха ха..то не остана кожа за дране. Поддържайте умерен огън по ГЕРБ - някъде 40% балък в готовност! Аз ще ви кажа кога да атакуваме бясно за да прехвърли коалицията 50-те процента а ха хаа

Изказал си се като Простак! Вероятно си такъв (дано не си, а си само временно ядосан). Но жалко е че може би си гласувал (ако си простак). А на кретени не трябва да им се дава право на вот. Това е все едно човек със стомашно разтройство да иде на опера, седне в средата на салона, а той е препълнен :)

Един съвет при употреба на чуждици - проучете най-напред точното значение на думата: не е"модул", а "модус" (операнди) - начин, метод на действие.

Г-н Дъбов за пореден път се изявявате като интригант. Леко, между другото, пускате лафче - той Кадиев има бизнес. Като сте проевропейска партия, трябва да кажеш дали има проблем в това някой да има бизнес. И аз имам бизнес, плащам си данъците и очаквам от политиците да си вършат работата, така както и аз се старая. Вместо това, г-н Дъбов интригантства... Имал бизнес, ами има, работи и си плаща данъците и при него още куп хора си изкарват хляба! Ако БСП има грам чувство за съхранение, трябва веднага да се освободи от тези интриганти.

Спомням си когато ГЕРБ го избраха за първи път в парламента, тогава същите юнаци - Мартин Димитров, Иван Костов, Надежда Неинска ( Михайлова) вече обясняваха как ще управляват държавата, сякаш те са избраните от хората. Беше много смешно. Сега същият филм го гледам. Абе тези хора не се ли разбраха, че ако хората искаха те да управляват щяха да гласуват за тях?

Нови избори.

и после какво..

ББЦ отпада. Атака отпада. РБ наполовина ако ги има. ПФ увеличава. Герб увеличава. БСП намалява. АБВ увеличава. ДПС - константа. Стабилно мнозинство - ГЕРБ и Патриотите.

Партиите попривършиха парите за купуване на гласове и кебапчета. Ще направят всичко възможно да има правителство.

Четете внимателно Кутев и ще разберете, че комунистът името си мени Идеологията Не. Той използва думи като "удря" и.т.н. Целия му изказ е като на оакана малко дете, което сочи котката и вика "мау" (т.е. котката се е наакала).

Ей, какви хора, само за комунизъм бълнуват. Какво ти разбира главата, как разсъждаваш? Аман от слепци, дето все комунизма борят!

През 90г избора беше, шоково ли да погребем БКП, или да оставим плавно да се рои и да се погребе сама. Къде с манипулация, къде с измами и къде с "мъдростта" на народа, избрахме плавния преход, който ще продължи до момента в който децата на родените след 90г започнат да навлизат във властта. Стига преходът да се окаже "успешен".

Знаеш ли защо 25 години сме на това положение? Защото се позволи на пребоядисали комунисти "шоково" да погребват каквото и да е!

На различно мнение сме. Аз твърдя, че нямаше шокова терапия и БКП не е слизала от власт реално.

Феновете на ''социалната политика'' защо не гласуват за Сидеров?Махнете го това БСП.Той ще гребе злато и ще го раздава.Ще изгони колонизаторите(без руските,естествено),1000 лв минимална,безплатно туй-онуй,ниска цена на ток...От това по-социално,здраве му кажи

защото е ЛУД ЛУД ЛУД

Аааа, не, не! Проектът Сидеров е много внимателно изчислен! Той трябва винаги да остане малоброен, че я си представете да вземе властта - тогава за 1 миг ще стане ясно какви глупости обещава!

Ако БСП подкрепи дясно правителство, ако се откаже от отмяната на плския данък и увеличението на годините за пенсия, ще подпише смътната си присъда! И малкото останали симпатизанти ще разберат, че ценностите на "лявата "партия са подменени и ще се откажат от БСП!!! Явно в ръководството и не е останал нито един умен човек. И това се вижда от последната серия провали.

А сред симпатизантите и са останали двама умни - аз и ти.:))))

И кое по-точно му е лявото или социалното на плоския данък?

Човекът е написал "ако се откаже от ОТМЯНАТА на плоския данък"

Най гадното е ,че тази супер дясна мярка- плоския данък я въведе БСП.

Та точно по време на управлението на БСП бе въведен плоския данък, ама избирателите на БСП са с къса памет, както и за много други неща, та дупката в НЕК е най-вече от Белене и Цанков камък...

Плоският данък се въведе по време на тройната коалиции,по предложение на НДСВ.И поради фактът ,че когато БСП участва в коалиция ,всички негативи се приписват на нея,а положителното се "придърпва" от другите партии ,БСП не трябва да участва в управлението ...

Брех че нагъл - каот иска такова правителство, да бяха спечелили изборите. То се видя, че не само не си запазват електората, ами и губят поддръжка, а и всички видяхме дясното им правителство до какво ни докара, да не говорим социалистите в цяла европа до какво докараха държавите, докато бяха на власт, - ай сектир, да го духа. Дано не се доберат до властта, докато съм жив - от комуноист трябва а бягаш като от чума.

Не си прав! Това не са комунисти. Това са жадни за печалба некадърници!

Напълно резонен коментар на новото ни острие! Партията сключи всички важни договори, изпрати лидера си в Брюксел, установи социална справедливост, изкорени СТРАХА, реиндустриализира икономиката, наказа ненаситните банкери. Сега е време на десните - и те нещо да направят за страната!

Чакай, чакай... Ти все още твърдиш, че има разлика между едните и другите?!? И най-големия наивник вече е наясно, че всички се борят единствено за баницата. Защото ако си спомняш БСП обеща 250 000 работни места, а Бойко Тъпото обеща да се справи с престъпността! Кое от тези неща смяташ, че изпълниха едните или другите?

Ха ;) "Всички са маскари", а? Е, аз не вярвам в това! Вярвам, че избирателите са маскари, затова получават политици-маскари, че да си отиват.

Прочетох интервюто на Валерия Велева в днешния брой на в-к Преса със зам. председатела на БСП Димитър Дъбов и останах с впечатление, че в момента столетницата се ръководи от шепа искуфели твърдоглави дебили.С такива като Дъбов и пододни на него БСП определено няма бъдеще. Това неизбежно ще отблъсне още десетки хиляди симпатизанти на БСП.

Напълно споделям написаното по-горе.

Не се ли замени мафиотско-олигархично-корпоративният, офшорен икономически модел в Б-я с действително пазарен, държавата няма никакъв шанс. За тази цел е необходим европейски политико-икономически борт, защото българските политици са корумпирани, крадливи и ненаказуеми. Другият вариант е изваждане от ЕС и присъединяване към Русия!

Втория вариант не звучи добре тъй-като ще се превърнем в един Узбекистан или Туркменистан на балканите а може и да се озовем на стъпало под тях!!!

Нормално, не остана нищо за крадене и съответно не се натискат да поемат отговорности, ще изчакат пак да се стабилизират малко нещата за да има какво пак да лапат

БСП не само че не е лява партия,ами и пречи за изграждането на такава. Тя е ,както му викат сега, политически проект, създаден да манипулира левия електорат, че се грижи за него, като същевременно създаваше условия за трансформирането на държавната собственост в ръцете на група от бившия елит. Този процес още не напълно приключил,.Заедно с това създаде законодателни и институционални условия за защита на тази група.

Абе другари, защо всеки път след ваше управление се налага да идват "десните" да ви оправят мизериите?

По цял свят е така.Само че,разбира се,нашите Цоциалисти са социални не за хората,ами за роднините си...Не разбраха лумпените,че за социална политика със скъсан бюджет не се прави

ПРЕСТЪПНИЦИ ОТЛЯВО! ПРЕСТЪПНИЦИ ОТДЯСНО!! ПРЕСТЪПНИЦИ В ЦЕНТЪРА!!! ХОРАТА ЩЕ ВИ ПОИСКАТ СМЕТКА И НЯМА ДА ИМА КЪДЕ ДА СЕ СКРИЕТЕ, ВЕЧЕ ИЗГУБИХТЕ ВСИЧКИ ВЪЗМОЖНОСТИ!!!

с пепел за това че натресоха на народа плоския данък. По дясна мярка от това здраве у кажи. Затова сте на това дередже,заради милионерите във партията,безпринципни договорки с десен ефект върху хората. Ще си платите цената,няма как-а ако се хванете с Герб съвсем сте умрели.

Грешиш приятелю! Този плосък данък е единственото хубаво нещо, направено с участието на БСП

плоския данък-няма как да имаме добро здравеопазване ,образование , пенсии с плосък данък 10 %. Къде си видял такова чудо в Западна Европа? Ако някой се опита там да го въведе ,жална му майка.Затова имат добро здравеопазне,образование и т.н. БСП направи голяма услуга на богатите за сметка на бедните.

Че БСП не е лява партия. С толкова много бизнесмени и собственици на ВЕИ централи сред депутатите й спокойно могат да се коалират значи.

Това не е нормално изказване на политик от лява партия, за какво е в парламента тоя от БСП, като не защитаав леви интереси . Твърдо НЕ. Необходимо е ляво - социално управление.

Че те са само ненормалници в БСП.И к'во значи ''социално управление'',дето ни било необходимо?

Захаринчо не е в Парламента.

Какво социално управление е необходимо бе келеш, като нема пари?

Трудовите хора на тази нещастна страна, техните стари родители, децата, част от ограмотената младеж, са за лявото - на първо място трябва да е човекът. Десните държат на икономическа анархия на някакъв измислен пазар, на корупцията като двигател на прогреса за 1 процент от населението, за законите на джунглата. Пита се - какво е БСП? Надежда на бедните, опора на нормалните, идея на честните? Партия, която 100 години води нацията и не позволява на фашизма да задушава свободата, която даде 45 години мир на страната, даде и светлина и хляб, дом и спокойствие. Или днешната БСП на милионерите, проповядващи класов мир и сътрудничество с криминалитета и новите тоталитаристи-мутри? как може да се мисли за съюз с неуки, алчни, противни дори на външен вид типове около един сикаджия, приятел на Първанов? Очевидно е време да се появи БКП. Другото е плява.

абе , ти за какво ни имаш .... партията ня олигярсите ли ни препоръчваш

Напълно са ти промили мозъка партийните секретари! Нещата са точно обратно. Десните поставят на първо място човека, а левите държавата.:)))

Захари.какво направи за да си получим парите от лихвоточките.