Христосков вдига завесата за пенсионната реформа

По-високи осигуровки, ограничаване на ранното пенсиониране и на инвалидните пенсии са сред идеите за реформа, които ще бъдат предложени на редовния кабинет.

Обратно в новината

Коментари - Христосков вдига завесата за пенсионната реформа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това с вдигането на възрастта е нож с две остриета. При ограничен брой работни места и при това намаляващ няма шанс младите да започнат работа. Аз ще кукам до 65 години а един кадърен младеж ще остане безработен, дори няма да има шанс да създаде нормално семейство, да отгледа деца и т.н. Нека желаещите да се пенсионират, да се пенсионират след определена възраст и стаж с проценти намалена пенсия до годините които не ми достигат. Така ще се разтовари безработицата а хората които преценят, че вече не могат да са пълноценни работници ще напуснат и ще освободят работни места.

Теко

Пенсионната система няма да се срине, ако се вземат няколко дребни мерки преди да се увеличават вноските за осигуряване: 1. Спират се субсидиите за политическите партии; 2. Държавата осигурява и своите служители.

Теко

Да допълня, че заплатите на държавните служители започват от 600 лв нагоре.

Когато махнаха осигуровките на държ служители им намалиха с точно толкова и заплатите. Ако започнат да се осигуряват, това означава че заплатите ще им се вдигнат точно с размера на осигуровката. И къде е далаверата не мога да разбера?!?!

Теко

Парите ще влязат в бюджета на НОЙ.

За да не се срине и тази система са необходими спешни промени в пенсионното законодателство: Ако си - пенсионер - вземаш си пенсията (но без да работиш), ако пък ти се работи още - работиш и си вземаш заплата (изплащането на пенсия временно се прекратява) като внасяш осигуровки в хазната и трупаш още точки за по-висока пенсия , когато решиш да възобновиш получаването и ( НО ДОКАТО РАБОТИШ НЕ ВЗЕМАШ ПЕНСИЯ И ДЪРЖАВАТА НЕ ТИ ПЛАЩА ОСИГУРОВКИТЕ - така е в много проспериращи държави !! ) Какви са тези ГЛУПОСТИ - РАБОТЕЩИ ПЕНСИОНЕРИ. Щом имаш желание и сили за работа - значи нямаш нужда от пенсия. Само така ще бъдат освободени места в икономиката които сега се заемат от пенсионери доволни на заплата 350 + пенсия. ( или пък ще се облекчи песионната система , като не плаща осигуровките не тези които изберат да работят. )

Теко

Да ти кажа ако не знаеш. Работещите пенсионери си внасят пълни осигуровки както всички, ако не са в сивата икономика, но там на никой не се внасят осигуровки.

Я си гледай работата бе кретен. Като си работил 40+ години и с одръжките си издържал такива като теб да учат, си си изработил и правото да вземаш пенсия. Пенсионерите работят не щото искат а щото с пенсия 150 - 250 лева не се живее. Я им дай по 500-600 лева да видим дали някой ще се бъхта на 65-68 години да работи.

Ще се бъхти и тогава, така сме устроени българите, все ревем...Не защитавам правителства и управляващи, но трябва законите да са ясни и точни. А, то какво, по времето на Костов сринаха всичко, ограбиха пенсионерите, измислят разни щурави закони, които да обслужват властимащите. Ясно и кратко-на толкова години се пенсионираш, без договорки и условия, ами учители, ами военни, аме разни там президенти и министри с привилении..Не! не, драви управляваще-по време на креза-всички на равни нога!!! Ама не...

Без реформа - ще дойде времето когато пенсионерите няма да могат да вземат и тези 150-200 лв. защото няма да има откъде. България заделя едва 3.5 % за образование , така че твърдението че пенсионерите плащали за образованието на младите и затова пенсиите са ниски също е несъстоятелно. ( но е факт че има много НЕНУЖНИ и БЕЗПОЛЕЗНИ за икономиката на страната университети, бълващи специалисти по "АЛА-БАЛ-истика" ) Проблема е в прекалено раздутите държавни разходи и огромна администрация , както и многото пенсионери на клона наречен пенсионна система. Отделен е въпроса че има невъобразимо много пенсинери "по болест" станали такива след щедри подкупи по ТЕЛК комисиите. Така че проблема не е в една сфера а многопластов! Но реформата е нужна и то спешно

Точно! Или си пенсионер или си работещ! Няма такова нещо и пенсия и работа. защо ревем, че ни увеличават годините, а пък като се пенсионираме хукваме да търсим работа! Сбъркана работа! Да! Окрадаха парите! И все си мисля да пернат една национализация и да видим тогава що пари ще влязат и имущество в хазната, ама не!!! Да се забрани на пенсионери да работят! точка. И аз съм пенсионерка, колкото-толкова...

Предлагам, пенсионната система да се състои от 2 положения: 1. Пенсионно удостоверение се издав само при представяне на смъртен акт. 2. Пенсиите не се наследяват.

Как може да търпим дискриминацията срещу хората - имали нещастието да са в работоспособна възраст през годините на прехода, да не им се дават пенсии - докато не умрат от изтощение.

Що ли направо не ги забраните тези пенсии! Или да забраните, който не е във властта да няма право да живее повече от 65г и въпросът е решен от раз! То и без това за лошия мат'риал си е така!

Парламентът да стане, както беше по Тошово време - всеки депутат си работи, свикват ги само за сесии няколко пъти в годината. Разходите им ще се намалят мнооого.

Българи - българоубийци, това са нашите властимащи, защото младите хора са принудени да работят в сивия сектор, който е толериран от управляващите и няма как да се пенсионират. Хората над 40 г., пък трудно си намират работа, а в същото време тези, които работят и се пенсионират като държавни служители, биват толерирани и като пенсионери и остават на същите длъжности до посиране /нещо, което трябва да се премахне/. Е как да си намери човек работа в тази сбъркана държава и защо да остава тук изобщо? То за пенсия въобще и не може да се мисли, особено ако си с висше образование!

Кретени, намалете държавният апарат, съкратете го наполовина, особено парламента, намалете им заплатите! Масово народът гладува, а тези търтеи тънат в охолство, бял ден да не видят дано!

ПРЕМАХНЕТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИТЕ ЧАСТНИ ПЕНСИОННИ ФОНДОВЕ И ПАРИ ЩЕ ИМЕ - УНГАРИЯ ПРЕМАХНА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИТЕ ЧАСТНИ ПЕНСИОННИ ФОНДОВЕ И СИ ОПРАВИ ПЕНСИОННИЯТ БЮДЖЕТ

Маха се втората година майчинство. Махат се детските или се заменят с храни и дрехи. Данъчни облекчения по 2% на дете от заплатите на родителите - това ще компенсира детските НА РАБОТЕЩИТЕ, а не на тъмнозелените алкохолици!!! Останалите пари да се пренасочат към пенсии и заплати на учители!

А защо да махат майчинството. Те циганите не работят и без това. Така само че се намали раждаемостта сред работещите още повече.

Корнелий

Щото малката тъмнозелена ражда през 2 години и е на постоянна заплата от 350 лв, докато се пенсионира. От друга страна една бяла жена не си седи у тях за мижавите 350 лв, щото не и стигат до никъде и втората година така или иначе е принудена да тръгне на работа!

Иначе семейното данъчно облагане, прогресивния данък и особенно високите корпоративни данъци са задължителни за всяка социална държава. Да вдигнат малко и данъците на фирмиите (на богатите). От средната класа няма какво да откраднат повече колкото и да опитват...

Недоклепниците да си вдигнат завесата на личните доходи - мултимилионери станаха на наш гръб!

ОТ ПРОЧЕТЕНОТО ДО ТУК СЛЕДВА ИЗВОДЪТ:ГЕНОЦИДЪТ И УМИШЛЕНОТО ИЗБИМАНЕ НА БОЛНИ ХОРА-ПРИНУДИТЕЛНО И ОТКРОВЕННО ОБРИЧАЙКИ ГИ НА ГЛАДНА СМЪРТ-ТОВА Е ПОЛИТИКА НА ЕС, А БУДА-БОРИСОВ, КОЙТО И ТАКА МРАЗИ БЪЛГАРИТЕ И ГИ НАРИЧА "ЛОШ ГЕНЕТИЧЕН МАТЕРИАЛ"-ЗА ДА ГО ПОТУПАТ ПО РАМО ОТ ЕС И ДА ГО ОБЯВЯТ ЗА ОТЛИЧНИ-ТА БЪЛГАРОУБИЕ;А БУДА С РАДОСТ ЩЕ Я ПРИЛОЖИ ТАЗИ СХЕМА!!! НИКОЙ НОРМАЛЕН ЧОВЕК, ЖИВЕЕЩ У НАС, НЕ МОЖЕ ДА ДОЖИВЕЕ ЗА ПЕНСИЯ! ДОРИ ЧЕТОХ ПРЕДИ 2 МЕСЕЦА, ЧЕ СА ИЗЧИСЛИЛИ, ЧЕ СВЕКИ НЕ ТРЯБВА ДА ЖИВЕЕ ПОВЕЧЕ ОТ 80 ГОДИНИ!!! ВСИЧКИ ДА СЕ ВСИГНЕМ НА БУНТ ПРОТИС ЕС И ПОДРЪЖНИЦИТЕ МУ НА УМЪРТВЯВАНЕТО НА БЪЛГАРИТЕ!!!

всички знаем че половината инвалидни пенсии са с връзки, не са истински и тук корупция между лекари и пациенти

Сигурно има и такива пенсии, но истински болните на сапун ли да ги правим ??? Естествено, че с повишаването на възрастта за пенсиониране, инвалидните пенсии ще растат драстично.

Пенсионната реформа трябва да започне от инвалидните пенсии.Половината от тях са фалшифи гушат лекарите с пари и получават пенсия.Ако се направи проверка както трябва и спрат тези фалшификации мисля че доста пари ще останат в бюджета а не да увеличават годините и осигуровките

Във всички държавни институции изкл силовите поне две трети от служителите са инвалиди !!!! няма засечка с КАТ за специално издаване на тяхните шоф книжки ....5г.....допълнителни пенсии....отпуск...безплатни карти за транспорта ..без такса при личен лекар ....ТОВА НЕ Е ДЪРЖАВА !!!

В Португалия са 12% пенсионните осигуровки. В България са 17.8% и не им стигат????

ЧАСТНИТЕ ПЕНСИОННИ ФОНДОВЕ СА ПИРАМИДИ - НАМА РАБОТЕЩИ ЕФЕКТИВНО ЧАСНИ ПЕНСИОННИ ФОНДОВЕ В ЦЯЛ СВЯТ. ЧАСТНИТЕ ПЕНСИОННИ ФОНДОВЕ СЪЩЕСТВУВАТ САМО В КОРУМПИРАНИТЕ ДЪРЖАВИ и не са ефективни. КОГАТО ДОЙДЕ ВРЕМЕ ДА ПЛАЩАТ - ВСЕ КАЗВАТ НЯМА ПАРИ...... ПРИМЕР: ПЪРВА КАТЕГОРИЯ ТРУД.

военни и полицаи да работят наравно с другите и без това само крадат и пазят корумпирата власт

Много лошо че с пенсионата система се эанимават хора които не раэбират това,тя е нашия живот как работим какво проэвеждаме, държавата съэдава ли условия да сме инициативни да работим проиэвеждаме и повече хора да се осигуряват да идват свежи пари в фонда,а не както обръщат пирамидата вдигаме годините не даваме пенсии само вэемаме осигуровки и си обэавеждаме канцелариите на ной последниа модел мерцедеси и партита, вместо да се стегнете да въведе ред правила хората да не плачат че им обират домовете кравите нивите да се страхуват по домовете от крадци и власта да каэва под 300 лв не е кражба няма докаэателства прекратява раэследването эа кражбата,кой нормален човек ще эапхочне да работи в България и чужди капитали няма да дойдат,эапочнете да работите хора няма да останат в държавата само както каэват француэите движещи се хора от България ,спрете се не вдигайте годините эа пенсия на мъже жени и беэ това няма къде да работят хората, беэ да въведете условия и правила ред эа работа

Много лошо че с пенсионата система се эанимават хора които не раэбират това,тя е нашия живот как работим какво проэвеждаме, държавата съэдава ли условия да сме инициативни да работим проиэвеждаме и повече хора да се осигуряват да идват свежи пари в фонда,а не както обръщат пирамидата вдигаме годините не даваме пенсии само вэемаме осигуровки и си обэавеждаме канцелариите на ной последниа модел мерцедеси и партита, вместо да се стегнете да въведе ред правила хората да не плачат че им обират домовете кравите нивите да се страхуват по домовете от крадци и власта да каэва под 300 лв не е кражба няма докаэателства прекратява раэследването эа кражбата,кой нормален човек ще эапхочне да работи в България и чужди капитали няма да дойдат,эапочнете да работите хора няма да останат в държавата само както каэват француэите движещи се хора от България ,спрете се не вдигайте годините эа пенсия на мъже жени и беэ това няма къде да работят хората, беэ да въведете условия и правила ред эа работа

инвалид съм втора група получавам 113лв пенсия и трябва да да бъде редуцирана мога ли да питам само едно КАК ДА ЖИВЕЯ

А пенсия за стаж получавате ли?

Kатегорично пенсиите за инвалиди не трябва да бъдат редуцирани! пpотести до дупка, ако това стане! Aко ще махат и редуцират пенсии, то да е на ромите с фалшивите болести!

колорадски грабители *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Дригия ваниант е престъпниците във властта да спрат да крадат - но това не е вариант нали. Винаги плащаме младите образованите и способните. Само че, ние един по един си тръгваме заедно със семействата си. Тъжно но и необходимо. Другата България ще я има навсякъде по света дано и тук да оцелее.

Предлагам възрастта за пенсиониране да е 100г за мъжете и 95 за жените.Така ще се реши проблема с пенсионирането-въобще няма да има пенсионери.

А защо не пробват за разнообразие да поотрежат от заплатите и привилегиите на депутати, министри и пр.?

хора все много лаем и аз -разбира се ,май е време да нарамим пушките така или иначе бъдеще няма

Най много, гавазите на ген.Бойко Борисов да ти наврат пушката, там където знаеш!

А кому к.ра дирят младите пенсионери на заплати в бюджетния сектор?

Напълно удачен въпрос !!! Трябва да се промени и законодателството: Ако си - пенсионер - вземаш си пенсията, ако пък ти се работи още - работиш и си вземаш заплата като внасяш осигуровки в хазната и трупаш още точки да по-висока пенсия , когато решиш да я вземаш ( НО ДОКАТО РАБОТИШ НЕ ВЗЕМАШ ПЕНСИЯ И ДЪРЖАВАТА НЕ ТИ ПЛАЩА ОСИГУРОВКИТЕ - така е в много проспериращи държави !! ) Какви са тези ГЛУПОСТИ - РАБОТЕЩИ ПЕНСИОНЕРИ. Щом имаш желание и сили за работа - значи нямаш нужда от пенсия. Само така ще бъдат освободени места в икономиката които сега се заемат от пенсионери доволни на заплата 350 + пенсия. ( или пък ще се облекчи песионната система , като не плаща осигуровките не тези които изберат да работят. )

Най-яркият начин на ген.Бойко Борисов да покаже на света, че е десен политик е да орязва социалните разходи от бюджета на България. Той обеща в предизборните си изказвания това, пред избирателите. Изказа се за намаление на пенсиите! За да гласуват за него, хората искат това и той ще го направи с голям кеф, защото, лично той е спечелил много пари и пенсия не му е необходима! Той винаги ни е казвал, че всеки може да бъде богат, ако е ручал филии с мас, като дете и не си е губил времето да чете книги и учи!

Хора, спрете да плащате данъци! Работете на сиво. Не си давайте много зор. Пазете си здравето и пестете за старини. Тая скапана държава няма да и пука за вас нито като сте болни, нито като остареете. Оставете будалите да си дават парите на държавата и така само да хранят мафията. Умните хора да се спасяват сами...

Пено, държавата са определени хора по върховете на властта, те си имат имена !!!

Фактите: Население общо (според статистиката) - 7, 364 млн.; От тях: - 2,2 млн. пенсионери; - 1 млн. - цигани; - 1 млн. деца под 18 г.; Работещи:- - 2,2 млн. ИЗВЪН България; - под 2 млн. в България и тенденцията е да намаляват като брой. Айде сега някой да ми каже как да стане така, че 2 млн. реално работещи да издържат 7 милиона! Няма как да излезе сметката ! Затова: - привилегиите в пенсионирането да се сведат до минимум! - циганската "плодовитост" да се сведе до минимум! - чиновници, военни, полицаи - тип "чантаджии" - до минимум! На тръстиката в реалния сектор - иначе глад!

Омръзна ми вече. Нестига, че работиш за потупване по рамото, пък и ще работиш докато не пукнеш на работното си място. В момента съм на 37 работя с жена на над 60. Това е тормоз. От две три години я нося на гърба си. То е боледуване то е високо кръвно то е чудо. Жената вече трябва да си седи да си гледа внучката, а не да ходи на работа и останалите да я носят на гръб! Аман вече с тая реформа! Неможе да работи наравно с другите вече и това е напълно нормално. Човек стигнели определена възраст, вече не е както преди, а това се отразява на нас. Един ден ще сме по зле от нея на тези години и ще мъчим другите след нас по млади. Това нямак си не се получава.

Аз съм на 38 години. След нас други няма. Ние сме последните. И до пенсия няма да доживеем.

Taка е! На всички 35-45 годишни, децата им ще емигрират. За по-малките, не знам.

Приберете парите на банкерите и политиците и ще има пари за пенсии и на пеленачетата.

Държавният чиновник да си плаща част от осигуровките, както е в частния сектор !!! Работещите в държавния сектор да не са богоизбрани, много по натоварени, с по голям умствен капацитет, с по големи годишни отпуски!!!

ПОМАГАЙТЕ!Не мога да се сетя защо са засекретени?Какво ли са предложили...........страх ме е да си помисля!!!

С други думи се предлага да плащаме повече (да ни стрижат по-здраво), а да плащат по-малко на заслужилите това. Излиза, че всички тия в Народното събрание и изпълнителната власт трябва да плащат, за да са там!

До оялите се от власт и охолство управници: Сложете си в кабинетите снимката от статията или на някоя баба, която си брои стотинките за хляб и тогава започнете да мислите с главите си, ако имате такива, а не само търбуси и прави черва!!!!

Стана ясно какво е това дясна политика в лява България. Плавно измиране на старците, нашите родители, причинено от децата им. Понеже няма душегубки и Циклон Б, измирането трябва да става планово, безболезно и ефективно. Чрез глад. Тук ще останат 2 милиона цигани, 1 милион турци, други - евреи, араби, африканци - под 1 милион, и българи - около 3 милиона преко сили. Тоест толкова, колкото сме били когато тук са се настанили неканени турците през 13-ти век. Но пък няма да има пенсионери - главоболието на крадливото ни правителство и неуките ни лидери.

B Kанада специално здравната система хич не работи. Xората си умират, докато чакат за операции. профилактика почти няма, а за специалист се чака 3-6 месеца. Dа не говорим за нeкадърността на лекарите. A има и психопати сред тях. Hа мен ми съсипаха здравето канадските престъпни некадърници - oще нa 17 г. Cъсипаха ми живота.

Ами кво правиш там, ела тука да видиш колко е гот! И тогава ще те питам-кон боб яде ли???

и да, в бг като живеех ме лекуваха , така че ''гот'' беше в сравнение с тук (копирам тупия ти израз). а конят и боба - и тук, и там, все тая - станала е белята вече. когато ти се разболееш, ходи си кудет щеш, и на луната ако искаш, да видим дали ще можеш! тупанар. като се гавриш с болни хора, да те види господ дано!!! аз сучувствам на болните и в бг, и по света, за разлика от дебили и социопати като теб. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

че по голяма социална несправедливост от плоския данък няма. В цяла Западна Европа има прогресивен данък,в Скандинавските страни скалите са убийствено високи. НО там затова има добро здравеопазване,добри пенсии и образование. Плоския данък прави богатите по богати,а бедните по бедни и болни.

А тавана за осигурителните вноски справедлив ли е ??? До 2400 лв. данъците и осигуровките за сметка на работника и за сметка на работодателя са 40 процента, а над тази сума има само 10 процента данък.

Cпоред мен големите данъци за работещите не са решение, защото както винаги всичко ще потъне в нечии джобове. Xората пак ще мизерстват. Cъщевременно богатите фирми, които въртят милиони и милиaрди печалба, укриват данъци и ще продължават да укриват.

Я всички военни на равно с другите! Видели ли сте военен пенсионер без работа-хем пенсия, хем работа! И от къде на къде държавата ще им плаща осигуровките! Търтеи! Да, има тежки професии-подводничари, миньори, летци, ама тия дето си бъркат в носа по кръстовищата??? Всички искат ранно пенсиониране и като се пенсионират хукват да търсят лработа и подбиват пазара на труда, като се хващат за по 400 лева, ама нали си вземат пенсията. За сведение съм пенсионерка, скорошна.

Полиция и магистрати също!

Поне за компенсация на целия този "пенсионен" тормоз, който търпим, и който се задълбачава - да въведат 4 дневна работна седмица /както се коментира/. Така малко по-спокойно ще доживеем /дай боже/ до пенсия.

Искам да видя 65 годишна учителка, гонеща ченето си по дъската, с памперс на работа и с бастун да тича по коридора след 10 годишни хлапета.

Те учителките още на 45 са напълно амортизирани предимно психически от работата с деца. На 65 вече ще са пълни куку-та. При тази професия повече от 20 години стаж не бива да има.

Заради тази реформа - всяка стотинка в сивия сектор. Не може да работи 1 човек и да издържа 2 циганина, 1 безработен и 2 пенсионери. По толкова се падат на всеки работещ. Вземат пари за безработни, за бременни, за не знам си какво още. Ние имаме 1 дете, жена ми ползва само 1 година майчинство и побърза да се върне на работа. Но аз като мъж и тя, докато работим до 65-70 години ще внасяме всеки месец вноски за майчинство. Това какво е? То само цигани се раждат в тая държава. Не искам аз да им плащам помощите и детските. А за нас - белите работещи хора едно голямо нищо. Плащам вноска всеки месец за безработните. Ама моля ви се, намерете си работа! Ако няма работа има хиляди декари пустеещи земи и пустеещи къщи по селата. Отиваш копаш и ядеш, като не ти се копа-гладуваш. Защо аз да те издържам??? За това минимална заплата на светло и останалото в сивата икономика. Е.ал съм ви знаете ли къде?

Защо се нароиха толкова много министерства, агенции, дирекции, институти, инспекции, комисии и т.н. Всичките с огромни щатове, с огромни заплати, с огромни бонуси и ползващи огромни привилегии. Всички до една от тези институции се дублират помежду си, дане се каже, че се и третират. Кой ще издържа тая армия от чиновници? Кой? Ако останат на 1/3, ако се премахнат привилегиите, които ползват полицаи, военни, магистрати и други държавни служители, ако се намалят 20-те заплати при пенсионирането им, ако се намалят депутатите поне на 100, ако се съкратят разходите за издръжката на партиите, да се намалят колите и обслужващия персонал на депутатите, да се спрат парите, изтичащи към циганското съсловие, което издържаме ние бедняците, а те създават само проблеми за благодарност, тогава ще има пари и за пенсии и за образование и за здравеопазване. Но на кой му стиска да спре помощите на тая циганска сган, като са им електорат, а след като са електорат на ДПС, да си ги издържа ДПС от техните субсиидии. Защо ще се товари бедния българин да издържа безконтролното плодене на тая непотребна пасмина с по 15 чавета? До кога? Или трябва да стане революция, да излезем всички на улицата, за да разберат най-накрая управляващите, че така повече не може. Народът оскотя, оглупя от задкулисие, несправедливост, корупция, крадене, издевателстване над него от чиновника, циганите, крадеца и т.н. До кога? Ако нещо е имало начало, то трябва да има и край и краят му се вижда още тази зима.

Кой може да работи определя - лекарска комисия и слава богу.

Смешно изказване. Моя позната даде 200 лева преди 2 месеца на тази лекарска комисия и вече официално е инвалид. Нещо да кажеш?

всички сме граждани на булгаристан на доган, РЕФОРМИТЕ И ВДИГАНЕТО НА ВЪЗРАСТТА СЕ ОТНАСЯ ЗА ВСИЧКИ. Миньорите да си правят частни фондове, да си внасят вноски, да си договарят пенсионирането и сумите. Държавните служители да ме извиняват, всичко да е на мой гръб, да не работят, да не служат на хората и накрая на 40 години пенсионери. Останалите дето са им плащали и запрлатите и осигуровките направо кремация. Писна ми, всички сме в кюпа, да не сте богове от милицията. Като протестирате искайте за всички по-малка възраст

Задайте си въпроса защо България е паднала под турско робство? Спомнете се и какво Ви учеха в първия час по история. Какво е казал Хан Кубрат на синовете си чупейки стрелите една по една? Необходимо ни е единение и заедно да защитим интереса си. Поединичните опити за спасение няма да доведат до никакъв успех. Те лесно могат да бъдат смазани още в зародиш.

всички пенсии по болест да се редуцират и само истинските инвалиди да взимат по точно който може да работи няма

Не да се редуцират, а да се подложат на строг контрол ТЕЛК комисиите... И инвалидни пенсии да вземат хората, които наистина са работили, а за останалите има социално подпомагане... Основния проблем е, не че има инвалидни пенсии, а че мургавите братя и там са намерили мекото на хляба и цели фамилии са "инвалиди". Именно те трябва да се прехвърлят към соц.подпомагане - там вече има критерий доход - ако си над минималния доход за подпомагане не получаваш нищо. Но така няма да могат да вземат едновременно по хиляда вида помощи и да щракат с пръсти. Колкото до истинските инвалиди с право на работа - днес могат да работят, утре - не. Обикновено се нуждаят постоянно от лекарства и с мизерната пенсия за инвалидност не могат да оцелеят и именно за това работят, а това обикновено още повече уврежда здравето им... Да не говорим как гледат работодателите на такъв човек и колко трудно е по принцип на тези хора да си намерят работа. Не бива всички да се слагат под общ знаменател. Проблемът не са инвалидните пенсии, а липсата на контрол и злоупотребата с тях/както на всякъде всъщност в милата ни татковина/. А и за това комисиите са трудово-експертни, т.е. на хора, които действително са полагали труд и в едни момент са се инвалидизирали. Не бива това да се отнася за хора, които вече получават пенсия за старост, както и за такива, които изобщо не са работили през живота си - за тях има социално подпомагане.

някои се опитват да натоварят народа и с кредити с милиарди да спасяваме милионите на богаташите,дето алчността им била повече от акъла

Аз продължавам да се чудя до кога великият Български народ ще позволява да се гаврят с него? Този народ не веднъж се е изправял и след най-тежката криза и в кратки срокове. И днес едва ли е загубил тази си способност. Просто е допуснал вече 25 години неправилните хора да се упражняват за негова сметка.

Къде са и кои са правилните, някой може ли да каже?

fixxxer@mail.bg

Чудесен въпрос. Но и аз да Ви попитам. Докато те не се появят трябва ли тези да ги оставяме още да дерибействат?