Русия разшири ембаргото над европейски хранителни стоки

Германската разузнавателна служба (BND) e пресметнала, че Русия може да издържи на западните санкции няколко години. Москва разширява санкциите.

Обратно в новината

Коментари - Русия разшири ембаргото над европейски хранителни стоки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

не знам защо се забравя, че който се е захванал с русия все се проваля!

Кой кого наказа накрая, не се разбра ...

и кво ще ядат?снаряди и патрони ли?

Русия щяла да издържи 4 години... Обаче малко ми е трудно да си представя след 4 години Русия клекнала и със сълзи на очи да се моли на Европа!?

Освен че разширяват емгаргото Русия започна да ликвидирва партньорите си-някои с снегорини. Да го духаш русия

Русия е огромен пазар , които на всичкото от горе прави и икономика . Е може да не е БМВ или Епъл но има някакво производство и огромни енергийни источници . А ние тук имаме само големи усти , и нищо между ушите . Така че които преживее зимата да разказва .

е то може да е епъл ама за да платят американците на руснаците за астронавтите си, са продали 45 милиона смарт телефона, които са им ги произвели в китай с телефони не е лесно да правиш наука, ососбено високотехнологична, тук не влиза цената на РД-180(рускии двигател 180) двигателя който позлват в най голямата си ракета

РАКЕТА АМЕРИКАНЦИТЕ КАЦНАХА НА ЛУНАТА! БЕЗ РУСНАЦИТЕ!

Това лято бе наложено ограничение на плодовете и зеленчуците, които се очакваше драстично да поевтинеят. Питам се защо само у нас това не се случи ?

Европа все още разчите на САЩ. Но САЩ не вярват и не могат да помогнат и на себе си, камо ли на ЕС. Извода е който докопа спасителният пояс пръв има шанс да напусне кораба и да оцелее. Останалите да слушат музика в балната зала докато не им се намокрят чорапките. Това е вече известно в страните били в СИВ. При нас Още се опъват 1-2 агентчета на ЦРУ, но понеже не са им плащали заплати от доста време няма да изкарат дълго.

нека си мери ембаргот с целия свят. Слава богу България е на правилната страна!

Разбира се, че сме на правилната. Затова и процъфтяване. ;)

но поне няма режим на тока и желязна завеса!

Аз да попитам. Какво стана с голямият риболов на шведския флот? Хванаха ли огромната, червена, лоша, ядрена подводница, от която се чувало закодирана руска реч и чийто перископ бил видян от един пиян рибар и две сови? Или са решили да доразследват случката и да ни съобщят, когато ще ни кажат и за сваления на Украйна боинг, т.е. никога.

отдавна ясно! Пияните сепаратисти са го свалили. Подводницата са я засекли вече, остава да се видят пияните руски матроси вътре.(Дано са живи)

Всичко ще удари по нашето земеделие и животновъдство.Ние сме най - зле субсидирано селско стопанство и всички излишъци ще се внесат като стоки с ниски цени на нашия пазар,а нашите производители ще духат супата,а и ние покрай тях.Що се отнася до писмото с което се налагат новите ограничения го четох преди два часа. Позициите са 0т 0206 до 0210 вкл.,1501 и 1502 които обхващат свински и говежди субпродукти,трупни брашна и животински мазнини.Ограниченията влизат в сила от 26.10. Ми това е положението.Всеки си пази интересите само ние лаем по форумите за зелени стотинки.

Президента ще ни "спаси":-)))

земеделие не изнася нищо за Русия! Стига сте спамили тук!

ТОВА Е ТАКА ЗАРАДИ КРЕТЕНИ КАТО ВАС. ЗАТОВА ЩЕ ЯДЕТЕ МАС - ПО ПРИМЕРА НА ББ

Това дето го пишеш не е вярно.Изнася.Най - малко 30 фирми изнасят земеделска продукция в обработен и преработен вид.Мога да ти ги изброя поименно,ама е служебна тайна.Второто. Ако си чел внимателно какво съм писал щеше да ти стане ясно,че ще пострадаме индиректно от вноса на излишъци,ама за това се иска акъл. Има неща дето са ти толкова мъгливи и си толкова пропагандно напомпан,че дори вече нямаш свое мислене,а само това с което са те програмирали. Ако се понапънеш ще ти стане ясно какво значи"Вода гази,жаден ходи"

нормално е да правят така защото повечето храни не стават за ядене

Руснаците се чудят, дали да сринат долара , дали да сринат цената на златото, дали да сринат цената на петрола, защо което си поискат могат, ма в крайна сметка решили да печелят от всичко защото имат от всичко

Руснаците не могат да звъртят крана, но ако им се създават проблеми сенергиините проекти ще увеличат цените пък, ако искат да купуват така стана в украйна, така стана и в България.

Зимата е близо. Тогава ще стане наистина интересно. Това с храните е нищо работа.

Хора, четох, четох и ми се струва, че сте прекалено заинтересовани от Русия. Оставете ги да си действат, какво толкова се вълнувате.

Че на Русия и дреме за евргейското ембарго на дедовия, това всички го знаят. По-интересно е какво става с еврогейците след завъртането на крана. А нещо и за редки метали се подочува...

на русия не и дреме, само за това харчи по 13 милярда на месец, за да задържи курса на рублята, и пак не успява! хаиде марш в рашата сега!

Има, харчи. Явно не е проблем. Защото зад тази рубла седят като обезпечение горива, метали, въобще ресурс, достатъчен не за 4 а за 4000 години напред. А зад любимите Ви долар или евро май е само усмивката на Обонго..... и групова снимка на евродУпетатите от Брюксел.

Пич, не ги мисли руснаците!Немската служба много греши! Не 4, 40 години ембарго не могат да съборят Русия. А ако не си запознат, хората си плащат ПОВИШЕНИТЕ социални плащания в страната в РУБЛИ и допълнително обявиха, че НИТО ЕДИН от социалните ангажименти, приети от тяхното правителство за тая и слеващата година, няма да бъдат ревизирани. Даже ще им излязат и по-евтино, защото имат запаси от "гущерите", колкото някои не са сънували! А в същото време ние без ембарго, членове на ЕС и НАТО, къде сме? Това трябва да ни вълнува, а не толкова дали Русия и Украйна са зле или добре! Русия и Щатите накрая ще се договорят, както са го правили много пъти! Ние с продажните ни и лакоми политици да му мислим!

Някои май не са прочели,че германската разузнавателна служба го казва,а не руснаците.т.е. Германците си признават,че техните санкции няма да уплашат Русия.

Четем както Дявола Евангелието,а?

Да плашиш руснаците с глад е велика простотия, санкциите наложени от ЕС под диктовката на САЩ просто отвори очите на управляващите Русия за това че икономиката им куца в някой отрасли и много неща трябва да се променят. Аз съм работил там няколко години и винаги ме е впечатлявало силно тяхната способност да решават възникналите проблеми, не започват като нас да търсят кой е виновен и кой не е, веднага се заемат с неговото решение. Така че опитването от страна на щатите да им създадат проблеми може само да обедини руснаците и съм абсолютно сигурен че ще се справят на сто процента, САЩ просто ще трябва да предизвика трета световна война за да излязат по някакъв начин от кашата която забъркаха. Както винаги САЩ още веднъж показаха на света че външната им политика е абсолютно недалновидна. Най големият ястреб на американската външна политика Хенри Кисинджър един от великите световни политолози още в началото на възникването на сегашната ситуация предупреди Обама, че съветниците му не струват и отношението САЩ - Русия не трябва да се основава на противостоянието между тях. А кокото до санкциите отстрана на САЩ и ЕС не са само те на света има много други държави с големи износители на месо и зеленчуци така Руснаците не ги мислете да се видим ние страната на непрекъснатите безумни избори. С пожелание на всички за много здраве и успехи.

Руснакът е яко копеле, както е казал Бисмарк, той ще си вземе своето! Не случайно имат тази огромна територия. Разбира се, че няма да я дадат на никого. Ще мрат, ще се вдигат на щик, но няма да се предадат. Западът трудно може да ги разбере, както и аз не мога да ги разбера. Просто при тях има дух, непонятен за нас - европейците.

Да не забравяме ,че и след 800 дни обсада и глад не са се предали.

Един,ама много голям поЗдрав,на всички подскачащи дебили! Бумерангът "санкции"нещо не уцели,връщасе с ускорение!А ние Урковците с гайдите,се кефим потънали в немотия и простотия!

В руския газ има има путлеров вирус ,за това трябва да бъде спрян.Ще караме без него.

можеш да преминеш на дърва и въглища

откъде дърва? Да не молят Путин да им изнесе?

Русите си имат всичко. Спокойно могат да минат без хамбургери и Кока Кола.

Москва често е обвинявана, че използва търговското оръжие, по-специално като се позовава на санитарни причини, като средство за дипломатически натиск над своите съседи. ------------------------------------------ Ебати наглеците, всички знаем кой първи започна със санакциите. Нека сега ЕС да си яде боклуците.

Ама, колега, то ЕС отказва да си яде собствените боклуци. Финландците отказвад да ядат датските боклуци. Поляците отказват да ядат собствените си боклуци. Всички поглеждат с мерак към румънските и българските евроатлантици, които жертвоготовно изяждат всички боклуци, генерирани от ЕС.

Бойкот на чуждите стоки във веригите! Купувам само Българско и изпитано!

Веригите убиват българското земеделие. Ябълките в Кюстендилско се изкупуват по 15 стотинки, а във веригите ни предлагат напомпани полски, македонски и др . боклуци за 2-3 лв.

А видя ли преди дни изследване на видовете масло на пазара у нас?Всичкото българско масло с добавка растителна мазнина .Германските-чисти,но те пък ни "жалят",като му увеличили водното съдържание.

Русия ако трябва ще издържи и 100 години със сегашните санкции. Путин като каже от утре ще ядем само картофи и ряпа така ще бъде, руснаците ще ядат картофи и ряпа и няма да гъкнат. Ти с глад руснак няма да го изплашиш.. това да не ти е някакво разглезено западно общество което започва да плаче когато новият Айфон струва 100 евро повече от старият. А те нови търговски партньори ще си намерят - Азия е в пъти по-голяма от Европа и все повече пари имат.

Дали има толкова много тъпанари в "КЛОАКА" или много добре им плащат,да лаят!И двете,май?!

Запомни- никога не работи на компютъра си,когато се намираш в нужника.

С респект, към Бундес Нахрихтен Динст, но все пак да попитам... че Руснаците имат много пари е ясно на всички. Откъде ще дойдат храните уважаеми от BND? Кой ще осигури лиспващите хранителни стоки, уважаеми? или смятате, че черния пазар ще свърши работа (богатите ще станат още по-богати). Лек ден.

Откъде ще дойдат храните?! Освен ЕС и САЩ, по света има и други държави. Отварянето на нов пазар е добре дошло.

Шило

Що не си купиш един глобус, и най-накрая да разбереш, че има и други държави освен 28-те от ЕС, САЩ, Канада и Австралия?

Уважаеми Schilo, уважаеми колеги, преди да пишете реплики да бяхте понаучили малко география и математика. Иначе да, глобуса е интересен ... примерно Москва-Бразилия 11.300 км или Москва-Лима (Перу) 12.600 км.... иначе по близко е Казакстан, Китай, Монголия... верно бе, та те могат да изхранят много Русии. Лек ден, уважаеми.

Разширила,какво?А рублата е вече на дъното,май?!Смешници!

Шило

И? Цените им се контролират, разполагат с достатъчно резерви. Имат и злато, което обезпечава допълнително. А, и най-важното, вече имат свободни пазари, към които ще се стремят немалко други участници в световната търговия.

Русия е КОНТИНЕНТ! Няма какво да издържа.Има възможността сама да съществува и да хрантути революционните движения по цялото земно кълбо без да се притеснява.Та думата ми е - КЪДЕ СМЕ НИЕ?!

Ние сме НИКЪДЕ.

знае ли някой защо Куба е още под ембарго? Използват ли се икономически санкции за политически цели?

Имат 162% резерв, а те ги плащат със саникции? За колко дни е запаса на ЕС от газ през зимата? Жалки ми защитници на егрогейски ценности!

Нашият велик вожд Стоян Ганев предрече преди години, че когато БГ спре да изнася храни за Русия, тя ще умре от глад. Сега отново на дневен ред е същия въпрос - кой ще умре от глад?

Тези, които плашат Русия с глад, са смешници. Дори да не намерят кой да им внася /което е невъзможно/, пак могат да се справят съвсем сами.

Ще умрат от глад нашите земеделски производители. Вече имат затруднения и няма къде да изнасят производството си.

ей тролове комунизъмът ви е научил на агресия и простотия забравете я или умрете

само агресия и простотия за просперитет, иначе стигаме до вариант иес -Пръмова!

Ако Жириновски беше Руски Президент, хамериканците отдавна да са заличени от земната повърхност, а Плевнелиев щеше да бъде отявлен и предан русофил.

Абе ние знаем, че си падате по евреи нацисти в Русия, не е нунжно да ни го споделяш.

А България? България как я виждаш да я има? То Русия няма да я има, ти май се надяваш България да не е заличена... оптимист!

Този не е българин, за да го питаш такива неща. Руския нацист не се интересува от друг народ, освен от своя собствен, те проповядват са унищожението на нации. Какво друго има да кажем. После викат, че американците били лоши. И погледни, събрал 4 плюса, за промотиране на геноцид. Руска му работа. А се пишат вярващи, православни. Ама дай да убиваме. Руснак=психично заболяване.

Ако този клоун беше руски президент, то досега да е довел тази държава-бенсиностанция до фалит. Руснаците дори за изваждането на собствения си петрол разчитат на американски технологии ! ... Бананова република с голяма територия и природни богатства! Доказва го факта че синовете и дъщерите на руските "величия" живеят в "гадния и омразен запад". Това са фактите - другото е чесане на езици!

Ама разбира се, Русия може да издържи много, могат да карат само на пелмени и квас!

Като нас, то и българина в болшинството си оцелява с хлям и мляко.

За тебе не знам. Обаче аз всеки ден ям различно. Но няма нищо по-хубаво от българската мешана скара и шопска салата (с винце и ракийка естествено)!

Да бе, болшинството. Това къде го измисли? Само Елена Костова караше на хляб и мляко, ама като блокираха КТБ се отказа от млякото. Останалите думкат по 30 пържоли на ден. И то през постите!

Путин е твърде нерешителен. Русия има нужда от желязна ръка и нова доктрина за изпреварващ ядрен удар. Шантажът на фашингтон ще продължи до безкрайност, за да може една държава с населението й да живее на гърба на света и човечеството. Затова нови ракети, ново ядрено куфарче и най-вече човек, готов да го натисне при необходимост.

Или както викаше моя старшинка Шапкаров: "Смейте се вие, смейте се, ама като гръмне атомната бомба, тогава аз ще се смея!"

Майко мила...дай му на руснака война и унищожение, друго не му трябва. Абе това руснак трябва да го разпознаят като психично заболяване. ГОТОВИ ДА УНИЩОЖАТ СВЕТА, САМО ЗА ДА БЪДЕ ТЯХНАТА луи пияни глави.

О безмозъчни - първо поста е от твой безмозъчен брат - българин със звучно име "йй", а колкото до това, кой започва войната - виж историята! В основата на последните две, са все родителите на леля Меркел

Цитат от текста:"Москва често е обвинявана, че използва търговското оръжие, по-специално като се позовава на санитарни причини, като средство за дипломатически натиск над своите съседи."-тогава как може да се наречат тоталните икономически и финансови санкции от САЩ,ЕС и останалите колонизирани от тях държави срещу Русия?Типична логика на идиотщината!

Лелеее за 2 месеца само това ли измислихте.... ?! И това ако не са гении ... ;-) Нямам думи просто... Айде са да ви спрат и парите и по газта и да ви видим.. как 20-те месеца стават 3. Те така за цяла година бяха спрели и другите стоки... пък тези 12 месеца минаха за няма и 2.... Явно от масква могат да манипулират времето... ;-)

Не са го измислили това за 2 месеца. Просто в момента вече идва месото от южна америка.

Обичам руските санкции към Европа!! Руснаците седят гладни, а ние плющим като за световно евтини европейски храни!! Супер!!

Плющиш палмово масло, соя и консерванти. Истинска храна не си виждал от 20 години!

Само това ли измисли?? Я ми кажи ,кой и къде яде тая "истинска" храна?? Искаш ли да те разочаровам??

Русия можела да издържи на санкциите 4 години. Европа и Америка обаче не могат....

Ха ха ха!! Какво ги болят ЕС и САЩ санкциите?? Нищо?? Както и ние ,може да издържим десетки години санкции към Русия. На чужд гръб и 4 години санкции са малко!!

Докато Путя се прави на велик другите държави строят интерконекторни връзки за доставка на газ и нефт. След 2 години ако Путя още не е ликвидиран от руснаците ще си продава газта и нефта на себе си.

Петролните продукти представляват само около 30% от износа на Русия. Въпрос с повишена (за теб) трудност - останалите 70% какво са? Ха сега де...

Според worldometers точка info петрол има за 39 години. Ако Русия спре да продава, ще има за 25. Руските ракети могат да стигнат до Европа за 5 минути, а до Америка за 18, а американските не са проверявани последните 25 години и вероятно не могат да летят. Затова ЕС и САЩ ще предпочетат да се хванат за гушите, за да елиминират другия голям консуматор, а не да воюват с Русия за ресурсите и.

На глупавите хамерикано-европейски санкции Русия отвръща с точно премерени, но много болезнени удари. Руските санкции са избирателни и удрят по държавите, които са най-активни. България е сред тях. Но защо например да се санкционира Унгария, която изнася земеделска продукция за Русия на стойност 8 млрд. евро ? Или Словакия, Чехия, Хърватия ... Унгарците вече планират за следващата година износ за 10 млрд.

СА ЖЕЛЕЗНИ, БЕ! МОГАТ И БЕЗ ДА ЯДАТ! КОРАВИ СА! МОГАТ ДА КАРАТ САМО НА ВОДКА! ТАМ ИМ Е СЛАБОТО МЯСТО! ТАМ ЕС ТР. ДА ГИ УДАРИ!

Горките руснаци, какво още нема да ядат?

Хапват си бе! Имат си от всичко. Само където европейците нямат къде да си продават стоката.

Вярваш ли си?? Магазините празни!!

Голема работа!

Защо не питай поляци и латвийци?

ТОВА НАЧАЛОТО НА КРАЯ НА ПУТИНОВАТА ЕПОХА.НАЙ-МНОГО ЩЕ ПОСТРАДАТ РУСКИТЕ ОЛИГАРСИ КОИТО ТЪРГУВАТ СЪС ЗАПАДА И ЩЕ СЕ ОБЪРНАТ СРЕЩУ ПУТИН. ТАКА ЗАПОЧВА ДА ЗАЛЯЗВА ЕДИН КАГЕБЕЕЦ КОЙТО НИЩО НЕ НАУЧИ КАК СЕ СЪЖИТЕЛСТВА С ЦИВИЛИЗОВАНИЯТ СВЯТ. ТОЙ ЖИВЕЕ В ХИМЕРА ЗА ВЕЛИКА РУСИЯ НО ТЯ Е НА ГЛИНЕНИ КРАКА. НЯМА СЪВРЕМЕННО ПРОИЗВОДСТВО ЗА СВЕТОВНА КОНКУРЕНЦИЯ.

плевнелиев, ти ли си бе? Не ги разбираш тия работи, не се напрягай!

И как трябва да реагира Русия на санкциите на САЩ и ЕС? Да им благодари и кротко да помоли за прошка ли?!

Някои умници така и не разбраха, че срещу мечка не се излиза с джобно ножче. Ама и ние се репчим на мечката .На гол зднк -чифте пищови вадим.

Мечката умрела отглади

Русия е КОНТИНЕНТ! Няма какво да издържа.Има възможността сама да съществува и да хрантути революционните движения по цялото земно кълбо без да се притеснява.Та думата ми е - КЪДЕ СМЕ НИЕ?!

Ха Ха, какво стана бе антируски геьове? Русия умряла от глад, пропаднала, рублата пада, хората измират от глад...???

Нема как да падне рублата, толкова олекна, че се носи из въздуха като есенен лист.

Ние сме където и румънците - купуваме това, което руснаците отказаха да внасят, а европейците (ние не сме европейци) отказват да консумират.