СГС осъди Чеци на доживотен затвор за убийството на Яна

Софийският градски съд осъди на доживотен затвор Николай Русинов-Чеци за убийството на 28-годишната Яна Кръстева през 2011 г. в Борисовата градина.

Обратно в новината

Коментари - СГС осъди Чеци на доживотен затвор за убийството на Яна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Айде Чеци поличката ти е готова, по размер, чакаме те!

ЗА НАС БЪЛГАРИТЕ ! САМО КРУМОВИ ЗАКОНИ, ЗА ДА СПАЗВАМЕ РЕДА И СИГУРНОСТТА НА ДЪРЖАВНОСТТА НИ. ЕТО ТОВА Е ВЕЧЕ ИСТИНСКИЯ СЪД !

ЕТО ТАКА ТРЯБВА ДА СЕ СЪДИ В БГ ЗА ДА ПРИЗНАЯТ В ЕС, ЧЕ ВСЕ ПАК ИМАМЕ ЗАКОНОДАТЕЛНА СИСТЕМА !

Не разбирам защо коментирате, че този е осъден само заради 5 негови косъма, при положение, че най-вероятно за доживотна присъда има достатъчно други доказателства, които просто от морална гледна точка са спестени на медиите от уважение на семейството на убитата?!

ако не се беше държал толкова странно след убийството, можеше и да му се размине, но той бяга от страната, връща се, реагира панически и затова го обвиниха. Аз всъщност не вярвам той да го е направил. Вярно че изглежда гнусен тип, отвратителен, обаче не е убиец.

И на мен ми се струва, че този дебил не е убиец. Но така както са поднесени фактите излиза, че е той. Всъщност това няма никакво значение. Дори да го обесят булгаристан ще си е същата помийна яма населена със злобни отрепки.

Тоя на всяка снимка е все по дебел и дебел Не е ли в ареста или много добре ги гледат там.

Закуска, обяд, вечеря..закуска, обяд , вечеря и така докато е угои. Не го мисли ти него. Ние да му мислим как да изкарваме и тяхната прехрана, че лежат на плещите на данъкоплатеца.

справедлива присъда!

Този седесарски нерез няма да лежи и пет дена в пандиза. За 25 години ерзац-демокрация се нагледахме на фарсовеи гаври с паметтта на жертви на извратеняци. Ако сега Чеци си плати достатъчно хонорара на съдия, си отива у дамо. Ако не спалти - пак ще си ходи дома. Нищо ново в ада на Европа - България.

Ако бях невинен, щях да поискам детектор на лъжата. Когато съм пил до козирката с момиче, не я изпращам през парка. Правил съм секс жени я зад Панчарево, я по околовръстното, я из тъмни улички, но винаги съм изпращал девойките. Как така са правили секс и после я е зарязал в тъмния парк между дърветата? Как така пък точно от там е минал човек и то се е оказало нейния убиец? Значи аз от тото то 6 тица не мога да спечеля 12 г. , а веднъж на 10 г. ще стане изнасилване в парка и то през нощите и тея ще си се любят сладко, тоя ще я зареже и изведнъж друг се е появил и я е убил? Много тъпа защита има тоя Чеци. Признай си бе човек. Хората по биха приели признанието от колкото да твърдиш, че си невинен. Заслужаваш си затвора поне по няколко показателя от тези. Тук всеки баща би те убил само заради това, че си зарязал дъщеря му у парка, само заради това, че си позволил да се напие като гъз.

За този е ясно - ще го отнесе .Но какво става с наглите мутри с големите джипове избили /умъртвили /десетки деца по пътищата само за да задоволят егото си ? Деца на 4 6 8 10 12 и т.н.години които бяха бъдещето на Б-я вче ги няма !А мутрите ? Аааааа забравих - мутрите са недосигаеми . Правосъдие за ------заплюване !

Защото се страхувате от мутрите. А защо се страхувате? Защото са ви насадили страх, че бият с бухалки, стрелят, имат кинти и си плащат. Ако един убие такава мутра, трябва цялото общество да застане да го защити, защото ние държава нямаме. Вчера го каза и Цацаров.

То пък се намери кой да каже, че нямало държава. Тоя същия за какво е там на този пост?!

TИPAMИCУ

То нали един застреля едно келеме за да предотврати кражба и както си бе известен го тикнаха зад решетките и лежи човека.

Мръсна дебела свиня, никакво наказание няма да е достатъчно. Ще ми ее, и ще убива на всичкото отгоре, свинята мръсна. Как искам друг вселенски механизъм за назидание на такива червеи, еххх няма начин обаче... В някоя друга вселена може би, но тука сме много меки и полит коректни, затова ни еат и убиват под път и над път.

аз ще ви кажа ,как е било всичко...значи тоя и кур..ата са пили до безобразие в заведение...напили са се...после са отишли в градинката...еб..ли са се...кур..ата разбира се нищо не е помнила по това време...после тоя пич си е трагнал по живо по здраво...и кур..ата още пияна в храсталаците си е лежала така пияна...в един момент се е появил някои...които като вижда пияяната кур...а...се е взползвал да я донае...бе...и тя вече не толкова пияна се е вазпротивила и за това я е удушил...това е...но понеже в бг няма полиция и разследващи....и не искат да се размардат за нищо им е лесно да обвинят тоя пич...тарсете на друго място господа...тоя не е убиеца в никакав случаи...а курв...те пияни всеки ги е...е...

И ти една такава гнусна свиня, бен! И за тебе трябва механизъм да ти прихваща малоумното мислене в зародиш и дори никога не трябва да имаш шанс да се изявяваш на този свят. Гниди не трябват, ама са напъплили отвсякъде и виждам, че си имал шанс и на училище да ходиш и да ми се изявяваш. Как искам да сляза от тая земя, ама нема къде...

а ако беше твоятя дъщеря бе изрод нещастен така ли щеще да говориш.Нещастник!!!!!! .

По времето на Живков законите бяха по "меки" от сегашните но се знаеше, че сгазиш ли лука прошка няма. За мизерно сбиване в кръчма още на третия ден се озоваваш за 45 дни в някоя тухларна. Препатил съм та зная. Сега законите са строги но никой не ги спазва. Това, че ще осъдят този нещастник и оня Лазар дето уж бил убил сестрите Белинейски е вятър работа. Мразя комунизма но по отношение на престъпността комунистите пипаха здраво и не се церемоняха.

При Живков затворниците работеха и се самоиздържаха, а не лежаха на гърбът на данъкоплатеца като сега. И заплати получаваха, но парите им се даваха на куп при излизане от затвора.

То в това се състои цялата трагедия. Тогава пипаха здраво, защото пазеха властта. Сега не се спазват законите, защото същите трябва да ограбят държавата. И няма какво да се заблуждаваме- цялата политическа класа е в играта.

и сега трябва да угояваме до живот тая свиня, ако имаше смъртно наказание, за 20 -30 ст. щяхме да минем тънкана....

Жалко, че няма смъртно наказание за обида. П.С Обречен е този народ, който иска само пари и не дава на никого нищо.

даваме -9 грама...

Винаги съм твърдял, че кучките носят само неприятности.

жалко че нямаме смъртна присъда.

То по-добре, че с този съд не се знае кой крив, кой прав. Не се коси, от тези които заслужават смъртна присъда я да има 1-2% да си я получат. Сигурно би имало повече невинни екзекутирани, отколкото виновни (не визирам конкретния случай-предмет на статията, а по принцип)

Не мисля, че този михлюзин е най-големият престъпник в санджака. Напил се и се дрогирал до безпаметност и се подхлъзнал. Същото е като скотовете които се напиват и трепят други скотове с колите си на пътя. За този дори не е съвсем сигурно, че е той. Но злобната и проста булгаристанска тълпа иска кръв и ще я получи. Михлюзинът е безобиден и няма връзки и пари и ще го отнесе заради всички. Лошо няма. В булгаристан почти винаги така се получава.

На такъв олигофрен, там му е мястото...до гроб!

Много ми е чудно от къде ще вземе 300 000 лв.?! А това, че няма да лежи до живот е ясно, като бял ден. Ще се забрави случаят, ще полежи и след някоя и друга година ще го пуснат за добро поведение. Това, че има много по-големи престъпници е така, но и този трябва да си понесе последствията.

Бе Ото, пак ли ти дадоха отпуска дяволите в ада! Айде марш в гроба!

Присъдата подлежи на обжалване. Така, че не знам какво сте се разкоментирали...

Аха, значи в България на 300 000 лева ли се оценява живота на една...айде няма да казвам каква; ако беше жива, щях да го напиша, ама се сещате. А на убит човек от пиян шофьор? Условна и 1000-2000лв глоба? И откъде ще ги вземе този "клошар" 300 000? Ще бачка в затвора ли? Ще му вземат кашонената панелка? СМЕЕЕХ за имитация на дейност. А къде е била "Охранителна полиция" по това време? А къде са били минувачи, частни охранители? Иначе има камери да следят кой къде паркира и колко пари тегли от банкомата???

Gal

като не си запознат със случая не пиши глупости...куцо и съкато тръгнало да коментира

За умишлено убийство трябва по стария НПК смъртно наказание, свидетели няма обаче има доказателства, Чеци е бил там по време на убийството, правил е секс. Едно време го биеш два -три дни докато не си признае всичко и го обесваш. В крайна сметка убил я, избяга в Турция, полиграф отказва, какви доказателства ти трябват повече, трябва справедливост и възмездие.

Чета ви и недоумявам. Преди, някой убил, дали му пет години и се започва: "Няма държава, няма съд! Един човешки живот си отиде, а тоя след 5 години е на свобода!" Сега дадоха доживотна присъда и какво четем: "И сега какво ще правим, този осъден до живот...ще му плащаме докато той си лежи на нара" Абе, хора?! Какво искате от този живот?! Това, "българин", трябва да го вкарат в учебника по медицина.

"Не само за него - завсички които са убили или осакатили смъртната присъда е леко нещо - доживотният затвор е същинското мъчение..." Ако за всички, които са убили или осакатили се даваше смъртна присъда то трябва да се поръча гилотина и тя да работи на три смени, 24 часа в денонощието.

На този във Една нормална Трезвена среда,това еба.е можеше да му струва 50лв а не доживотна.Ум царува,ум робува,ум патки пасе.

лада нива краде

Едно нещо недоумявам от ден първи, в който ни запознаха медиите с тази персона - защо навсякъде го наричат с това умалително "Чеци". Звучи сякаш казват "миличкият". Не може на всеки човек да му се слага някакво измислено прозвище. Все едно да обявят довечера - "съдът осъди в бившият вътрешен министър Цветан Цветанов - Цеци". Или пък "бившият президент Георги Първанов - Гецата". Или "Иван Костов - Ванката". Голямо чецкане, голямо нещо!

Ти няма какво да умуваш,всичко е измислено от преди това.не се мъчи.

А какво стана със сестрите Белнейски, с 6-те деца от Сименовград убити на Великден, с Кирил Въжаров, убит пред дискотека "Соло? и т.н. и т.н.... Нима техните убийци не заслужават същата присъда? Нима техните убийства не са достатъчно жестоки?????

Убиецът на Кирил Въжаров последва стъпките на братя Галеви.

А и вината му е доста спорлна - ония "яки пичове" са си го търсили...

СГС осъди Чеци на доживотен затвор за убийството на Яна Все пак, този виновен ли е , или е невинен?

Щом съдът е постановил тази присъда , означава ,че е приел че подсъдимия е виновен .....,за сега !?

Не само за него - завсички които са убили или осакатили смъртната присъда е леко нещо - доживотният затвор е същинското мъчение в оставащите си броени години денонощно да виждаш какво си причинил - пак повтарям освен тОЯ ИЗРОД ИМА И ОЩЕ МНОГО КОИТО ДЪРЖАВАТА КРИЕ ЗАРАДИ ЕДНИ ПОРОЧНИ ИЗБОРИ

Не че искам да защитавам убийци, но е някак си странно. Доживотен затвор за убиец-изнасилвач, условна присъда за убиец на пътя изоставил жертвата си. Да се задави в собствените си кръвоизлеви и в невидение и невъзможност поне да види какво става с детенцето й. И двете жертви са умрели по особено мъчителен начин. Как може единият да получава доживотна присъда, а другият условна присъда!?

Този въпрос е основателен и човешки, но той може да бъде зададен единствено и само на тези които вие избирате за депутати в парламента, защото само те приемат и гласуват законите. Щом един закон вече е приет , за съда еиднствената възможност и задължение е да го приложи точно според духа и буквата. Така ,че когато избирате слабограмотни полуобразовани добрали се някак си до едно "висшо"народни представители ,трябва да си задавате въпроса, този човек какъв закон може да сътвори. Когато законите са лоши, царството се руши, когато законите са справедливи и добри , държавата е във възход. Правете си извода, защото правосъдието т.е. съденето съгласно закона е основата на държавността. Лошите закони водят до несправедливост и гняв в народа, добрите закони водят към тържество на доброто и справедливостта.

Съдилищата не раздават справедливост и е крайно време това да се разбира от всеки разумен човек. Пропагандата при тоталитарният тип дъжава, националсоциалистическа или интернационалистичеста без значение вкл. монархия или република тръбят за народа, "съдът е справедлив". Няма такива работи, това са постотии и лъжи. Справедлив или несправедлив съд не е възможно да има. Съдилищата прилагат закона такъв какъвто е ! Т.е. съдилищата правораздават,като задължението им по закон е да прилагат точно, еднакво ,обективно и безпристрастно закона такъв какъвто е. Понятието справедливост е преди всичко морална категория не правна, и както казва великия Кант , ако справедливостта погине , няма смисъл хората да живеят на този свят. Всяко човешко същество се нуждае от справедливост. Но за да има справедливост първото условие е ,да има закони и второто, тези закони да се прилагат точно според закона. Когато това се осъществява , тогава едната или другата страна в даден съдебен процес , си правят извода, справедлива ли е присъдата или решението на съда или е несправедлива. Така ,че помнете , съдът не раздава справедливост той прилага точно закона такъв какъвто е и по този начин правораздава т.е. посочва кому е претендираното право - да приемем ,търсената справедливост . В наказателното право , категорията справедливост има точни правни измерения но те са обосновани със закона и чрез него и с нищо друго.

За съжаление съдилищата не прилагат закона! Пълно е със случаи когато има двоен аршин. Ако си с връски ще се намерят смегчаващи вината обстоятелства, ако си без няма. За съжаление такава е действителността. Ето например какво стана с шофьора, който уби двойка на тротоара на бул. България след като караше с над 120 км (който се оказа син на известен адвокат, бивш прокурор)?

връЗки .... смеКчаващи

Не , не е така, българските съдилища прилагат закона ,имаме прекрасни съдии,но доста лоши закони. Разбира се практиката на ЕСПЧ е много важна и показателна, примерно със случая Чакъра и др. но темата за двойния аршин е по скоро за на маса, лаф да става, но в правото всеки конкретен случай е вселена със своя специфика и особености. Не може всичко под един знаменател,правосъдието е сложна, изключително сложна материя. Понякога гледано от страни се получава впечатление за двойния аршин, но впечатленията са едно , истината и скритата същност на нещата друго.

Колкото и грозно да изглежда, в България свободата се купува. Всичките тези убийства на пътя, които останаха без присъда или със смешни присъди са доказателство за това. А какво ще кажеш за това, да ти отпадне присъдата, защото съдията не е написал мотивите в изискуемия срок.

Какво падение на обществото ни! И стига сме се оправдавали все с тази криза. В началото на миналия век България е била в икономически, културен и военен възход, който учудил света! А замисляли ли сте се защо? Хората тогава хич не са били богати, повечето са живели направо мизерно, но са имали здрав християнски морал, здрави семейства, здрави традиции, огромно трудолюбие и силно патриотично чувство. А сега - як като бик мъж пие, дрогира се, чука се посред нощ по храстите с когото му падне. Дори и да не е той убиецът, нормално ли е един мъж, един българин да води такъв живот!!!

да де, но трябва ли да лежи в затвора заради пропадналия си начин на живот, "дори и той да не е убиецът"?

Увлечени по моментни емоции и чувства, забравяме най-важното правило на християнството-никой няма право да отнема на човек това, което не му е дал. А живота го дава Бог и само той може да го отнеме. И продължението-зъб за зъб, око за око. Въвеждането на смъртното наказание се подкрепя от целият народ. Но кой го пита. По-важно е какво са заповядали властелините от Брюксел.

излез от средновековието (образно казано) и осъзнай, че живеем в светска държава, която освен това е членка на европейския съюз.

ливада си, яка в америка например все още има смъртно наказание а в америка живеят нации всякакви, само ти напомням щото ще почнеш да ми храчиш против "хамериканците"

наистина е ливадно мислене! Какво означава "светска държава"? Може би искаш да кажеш цивилизована? И е напълно цивилизовано, трябва да ти кажа. да унищожиш (разбирай да убиеш) навреме един опасен хищник! А тези убийци са това - хищници и не трябва да бъдат третирани по човешките, а по ловните закони!

ей, откога чакам някой да се хване за 'името' ми. най-после! светска държава моля да се чете правова държава. и за да е по-ясно, не съм против базисните християнски ценноси, против съм да се раздават присъди, без да са събрани необходимите доказателства за това.

Този е бил на местопрестъплението със абсолютна сигурност и е бил сам със жертвата. Това е достатъчно за присъда. От там насетне, той трябва да събере факти, които го оневиняват. Този не се е разхождал случайно в парка и хоп- убийство. Всички са ги видели как отиват да се таковат в храстите, но никой не ги е видял да излизат от там. Все пак това е СЪД. Той работи само с факти.

първо, има данни, че с нея са били и други хора. второ, тежестта за доказване е за обвинението, не за обвиняемия. ако има и най-малкото съмнение, че именно той е извършил престъплението, той е невинен.

Има данни или има факти. Фактите са, че много свидетели са ги видели да отиват заедно в храстите. Факт е, че са се съвокуплявали. Ако е имало и други, нека търсят и другите. Това не го освобождава от отговорност.Пък като полежи малко, ще се сети кои са другите.

То е страшна работа съдът в нашата държава , за убийци срещу които има свидетели и всичко кристално ясно лежат от 3 до 7 години ,а когато не е ясно и няма свидетели -"бонус" до живот .Мамата си тракала , колко много са случаите не е истина

присъдата е Варварска! няма причина при едно спорно убийство да е до живот! Норвегия осъди онзи на 25г.за доказани 70 жертви.

Време е да бъдем малко варвари. Явно от добро не разбираме..

Половината скотове търкат наровете заради дивотии извършени при безпаметно пиянство или дрога. Това не е нация а безполезен отпадък. Скоро всички скотове ще са в панделата а чужденци ще стопанисват тази хубава земя.

И Вие сте най-големият и най-великият от всички, скотове де...

Дано да са осъдили правилния човек.

Ще оставя на Карбовски да води пропагандата, че нямам мнение по въпроса тролчета - изроди мои.

Да се напиеш и дрогираш до безпаметност и да заведеш пияна и дрогирана кучка в храстите, да я чукаш и претрепеш без да помниш нищо е върхът на човешката деградация. Този да го пуснат поне сам да изкарва прехраната си а не ние да го храним в пандиза.

Я пак помисли.

Тоя, че не е някой читав - не е, ама цялата изтория е много мътна и неясна, имам чувството, че го отнася заради някой друг!

Люто се извинявам- не е само изтория, но и нягой се пише с "г"- благодаря!

Добре, че в съдебната система не работят по чувства, а на базата на доказателства.

Не мога да коментърам дали е виновен или невинен, но в тази държава винаги има (поне за мен) едно голямо съмнение дали присъдата е справедлива - имам предвид дали е осъден правилният човек. Само като си спомня случая с помощник машиниста от скоро (с фалшивите доказателства към делото) и ми настръхва косата! Дано този път съдът да е бил справедлив, но .... винаги остава едно голямо НО :(

Да затворим съдилищата?

Браво на съдията!

Като чета коментарите по-долу и като гледам какъв се избира за министър-председател се убеждавам, че тази държава си заминава бързо и сигурно.

Споко, на следващата инстанция може и да го оправдаят. А пък тази яна, що за човек е да се въргаля по поляните с непознати, че и с клошари ...смятайте какъв боклук...сама си го е изпросила.

Думите ти ще ти се върнат. А боклук явно си ти !

Ти по-свестен ли си от клошар? Само питам!

Съдбата ще ти отговори. В главата ти се въртят глупави мисли, но за тях само ти си си виновен и ще го видиш рано или късно.

Значи приемате за нормално, някаква млада дама да се натряска до козирката, да се дрогира и да ходи по полянките с непознати чужди мъже да прави секс ...ТОВА НОРМАЛНО ПОВЕДЕНИЕ ЛИ Е ? И какво точно трябва да ми се върне, че не разбирам такива боклуци ли и това не е поведение на нормален млад човек. Съжалявам, не съм такъв тип и няма да бъда.

абе ти там ли беше, знаеш, че се е натрескала ,че се е дрогирала, че е тръгнала, че се е плющала в храстите, всичко видя пръв свидетел, че и на делата присъства. То по вестниците на пеевски всички са уроди неземни, вкл. и ти. И в крайна сметка НАМАШ ПРАВО, ИЗРОДЧЕ, ДА ОТНЕМАШ ЧОВЕШКИ ЖИВОТ, ВЪОБЩЕ ЖИВОТ или смуташ, че можеш да си пуцаш наред щото видите ли само ти си прав и се Бог слязъл от облаците, нещастник

Никой не го приема за нормално, но едва ли заслужава да я убият заради това си поведение. А ти гледай как възпитаваш дъщеря си.

Сега много дълго и мъчително ще го храним, докато той пърди на нарите. Предлагам по бързата процедура- як клон, площад, публика за разкош и подвесване за оная му работа, па колкото издържи.

А какво стана със другият спал със нея клошар?

Йоско ,от Сливен ли ?

...кой е..л,на кой не му станало,но този шопар го отнесе и щом мълчи,като онзи от "сестрите Белнейски"...значи мълчеливо си признава извършеното... ...И да прикрива нещо си е за негова с/ка...не,че одобрявам поведението на жертвата ...Бог да я прости,но този определено не е И той читав,само незнам,какво сме виновни ние,за да хрантутим този шопар...докато е жив....С тази нервна с/ма може да надживее и ...поколението ни...

Ми наспал се е, станал, закопчал панталона и си тръгнал.