Цветан Василев: Искат да откраднат ”Петрол”,”Рубин” и хотели

Банкерът Цветан Василев отново обвини кръгове в България, че искат да заграбят на безценица активи чрез фалита на КТБ.

Обратно в новината

Коментари - Цветан Василев: Искат да откраднат ”Петрол”,”Рубин” и хотели | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много коментарии, много време се отдели за този "банкер"- в Б-я винаги само много се говори и нищо не се прави- досега този човек трябвше да бъде прибран и осъден, кой знае какви ги крои от чужбина и то държава , която не е член на ЕС.Аз ако бух на власт- щях да поискам помощ от Интерпол и от други служби и да приключа с тази банка- там има стотици/ няколко хиляди хора-служители/ , които продължават да си получават безумните заплати - ОТ КЪДЕ?, а аз не мога да си взема спестяванията от хиляда евро. Къде е държавата?

Ще падна от смях- Василев говори, че искат да откраднат Патрол, Рубин и други- а той с чии пари ги кредитира- аз го познавам от времето когато нямаше пари за кафе-много умно момче-изведнъж така забогатя че владее половин България. Сигурно и той е спестявал от закуски-както едно друго момче мисля че беше мцев.

Нищо не ми става ясно-това един човек ли е -или е международно организирана схема-може би чичко Местан е прав като иска Международен европейски одит, а бати Цветан трябва да си го приберем в България и двете самолетчета също.

Малко съм впечетлен от финансиране на сделките с оръжие- всички мълчат.

Никой не е виновен за КТБ- нито БНБ че са били немърливи, нито МФ че са некомпетентни,никой-освен самият Цветан Василев и може би някой политици, които са ме повярвали-погледнете каква мощ е придобил този човк-петрол, хотели, теле оператори/Вива Ком", заводи ,фабрики- в страната и чежбина, сделки с оръжие , държи 90 % от рекламата-чрез Пиеро 97 и много други дейностти. Тези дейностти се финансират от Банката му -а ние финансираме КТБ. много удобно- за рождения ден на дъщеря си да и подариш Банка Виктория. Този човек/ дребно малко бивше ченгенце/ е загубил реална представа за себе си, времето и парите. Просто се е самозабравил и затова някой му даде урок- жалко обаче че ще изгорят големите вложители-но тъй като големите пари не са чисти-за мене това няма никакво значение. Банката трябва да се затвори и всички дружества кредитополучатели, които не могат да си върнат кредитите да се продадът, включително всички активи и то за толкова пари колкото предложат. Какво плачи Цв.Василев-цената е такава каквато се даде. Той сега ще гледа да натопи всички -но този човек е за затвора-нали знам какви пари е плащал на някой хора, без основание, с нашите спестявания.

КОМЕНТАР: ДОБРЕР ЧЕ СМЕ ЧЛЕНОВЕ НА ЕС-ИНАЧЕ ВСИЧКИ ВЛОЖИТЕЛИ ЩАХА ДА БЪДАТ ПРЕЦАКАНИ. НО ПИТАМ АЗ- СЛУЧАЙНО ЛИ ВАСИЛЕВ Е В СЪРБИЯ? ПУТИН СЪЩО ОТИДЕ В СЪРБИЯ- ДАЛИ НЕ Е ИМАЛО СРЕЩА- В БАНКАТА ИМА И РУСКО УЧАСТИЕ И КОЙ НАПРАВИ СХЕМАТА ЗА КРАЖБАТА?

ИВАН ИСКРОВ От 2001 г. до 2003 г. е народен представител от Национално движение Симеон Втори (НДСВ) в 39-то народно събрание, председател на Комисията по бюджет и финанси. Тогава финансовия министър МИЛЕН ВЕЛЧЕВ превалутира външния дълг на България и ръководената от Иван Искров ресорна парламентарна комисия осигурява парламентарната подкрепа на тази сделка, от която губим над един милиард. До сега по тази сделка са платени около един милиард лихви и поне още един милиард ще платим до финализирането и. Щетите, които ИВАН ИСКРОВ ще нанесе с блокирането на КТБ тепърва ще се установяват и изчисляват.

Някой знае ли откъде е рода на И. Искров? Интересна "българска" фамилия. Имам съмнения, че етноса му е като на Софиянски, Пирински, Заимов, Шулева, Паси и т.н. Ако подозренията ми се окажат верни, то това ще е поредното доказателство, че етническите българи на такива ключови за държавата постове се броят на пръстите на едната ръка.

Ние, вложителите Ви вярваме, г-н Василев! Духом сме с Вас и се молим правдата да въжтържествува. А престъпнизите ще бъдат линчувани, дори и в Абу Даби.

Няма начин справедливостта да не възтържествува.

може и да е прав че други подлеци като него искат да го изместят

Ха ха! Крадецът вика: Дръжте крадеца! Нищо ново по тая земя.

БРЦК

Другари , помните ли КОГА? ще се реши проблема с КТБ ? Да ви припомня: "Когато БНБ гори , искров виси надолу с главата и се грее на огъня , прасевски е на пастет , а политиците са се скрили щото половината вече са избесени." Неразбрали има ли ?

МНОГО ДОБРЕ ГО ЗНАМ ЙОЩ ОТ 1989-та !!!

Всички са разбрали,че няма изпълнители ,а само препоръчители.БЕСИЛО ЗА КОЖОДЕРИТЕ/само препоръка/

А защо проституираща мрежа не зададе въпросите - КОЙ направи от цветан василев банкер номер едно на България при своето управление ? КОЙ му продаде БТК и Булгартабак отново при своето управление ? КОЙ нареждаше на държавни и общински фирми да си държат парите в КТБ ? А сега мутрата от Банкя се прави на ощипана мома и даже не знае кой е цветан василев, а докато беше на власт мустакатият тарикат имаше прякор "банкера на бойко" !

един път бил на боико, друг път на "комунистите"... а вземете се разберете!

То има ли разлика

Цветан Василев ще е прав само, ако за активите на КТБ не се организират прозрачни търгове и се продават "под масата" Иначе подбраните примери от него издават, че премълчава много и манипулира с подбрани факти и твърдения. Нека не забравяме, че КТБ е 4та по големина банка и за всичко е знаел и е виновен не само той, а и редица други директори в КТБ и бездействащи скъпоплатени служители от Банков Надзор!

И на най-големия простак вече стана ясно че определена група ИСКА да се облажи за наша сметка!!! Ако Цветан Василев иска да го подкрепим-- нека ги НАЗОВЕ ПОИМЕННО и Прокуратурата -ДА ПРОРАБОТИ веднъж завинаги!! НЕКА ПРОГОВОРИ!!!

Как да проговори, като са му напомнили, че все пак има и семейство.

На човека му е скъп живота. Нали знаете как става в България, дори и свинеЦацата можел да чупи ръце ...

Прав иска да си ги цоца сам и в бъдеще...естествена реакция по български , лакомията е безкрайна!

Василев говори сякаш никога не се е занимавал с банкерство. Има един фактор тук, който се казва ЛИКВИДНОСТ, т.е., колко бързо може да се вземе кеш за актива. Най-ликвидни са кешът, златото и американскити съкровищни бонове. Тези неща могат да се обърнат в пари ВЕДНАГА, без никакви загуби. Стойността на всичко останало е това, което ТИ ДАВА ПАЗАРЪТ. Това, което може да получиш може да стигне няколко пъти по-малко, отколкото е по книга. Е, като те види, че си на зор, пазарът няма да се разбърза да ти помага. Ще те остави да се отчаяш съвсем и тогава ще изкупи на безценица нещата (щото купувачите на тези активи се броят на пръсти). Още повече, Цветан е въртял тези врътки много пъти, много добре знае как стават нещата.

Как се разрешават десетки и стотици милиони евро на икономически свързани лица без знанието на БНБ.Къде е БНБ и кой е виновен?

Малцина знаят, че БНБ е в ръцете на световната еврейската мафия, както и цялата ни държава барабар с населението. БНБ не е "българска", а още по-малко пък "народна". А че е "независима", независима е - не зависи от българите и българската държава. Спомнете си на старите левчета от соца какво пишеше: "Банкнотата е обезпечена със злато и всички активи на банката". Я вижте сега на днешните хартийки какво пише? Къде е златото на България? Сладки сънища, деца...

То по тази логика трябва да проверят хилядите, малки по размер единично, но големи съвкупно, кредити раздадени на сулю и пулю.

как софиянци плащат на ТИТАН за боклука в София... А ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ ДАНЪКОПЛАТЦИ ПЛАЩАТ НА ВЪЛКА ЗА СЪЩОТО!!! Забравяте ОМАНЦИТЕ... В гуглето "ЕКСПРОПРИАЦИЯ, СЪГЛАСЯВА, АРБИТРАЖ, СВЕТОВНА"... Дело ARB/11/3 от 2012-та... Сагата с КТБ няма да приключи само тук в България... В АРБИТРАЖА НА СВЕТОВНАТА БАНКА ще е края...

Сега чак разбрах поговорката Сливи за смет.

Това бе и изначалният замисъл на операцията по разделянето на кредитния портфейл на КТБ на "ДОБЪР" И "ЛОШ" Лошият с депозитите остава в КТБ която се ликвидира. В нея ЗАДЪЛЖЕНОТО ЛИЦЕ ще е държавата която трябва да плаща близо 3,6 млд лв. на депозантите срещу което ще получи едни несъбираеми вземания!!! ДОБРИТЕ СОЧНИ кредити остават в ТБ Виктория която продължава да действа под вънкашност чужда и с име ново но НА ПРАКТИКА ТОВА СА СЪЩИТЕ ТЕЗИ СТАРИ МУЦУНИ ОТ ДПС които ще изкупят на безценица задължения които имат !! Истината е една - Фалира ли КТБ заедно с него на масата за разфасоване и дъщерното му дружество ТБ ВИКТОРИЯ!!!!!!!!!!!!!!!! Никакви тарикатски номера на делене на КТБ и дъщерното му дружество ТБ Виктория!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ИЛИ ВСИЧКО НА МАСАТА И ДЪРЖАВАТА ПЛАЩА СТАВАЙКИ СОБСТВЕНИК НА ЦЯЛАТА БАНКА И АКТИВИТЕ И , ИЛИ ДУХАЙТЕ СУПАТА С ВАШТЕ СЕЛСКИ НОМЕРА ПО РАЗДЕЛЯНЕ НА КРЕДИТНИЯ ПОРТФЕЙЛ НА ДОБЪР И ЛОШ!!! НЯМА ЛОШО БЪЛГАРИЯ ДА ПРИДОБИЕ СОБСТВЕНОСТТА ВЪРХУ БТК, МУЛТИПЛЕКСИ, БУЛГАРТАБАК , ВИВАКОМ , ПЕТРОЛ , ДУНАРИТ , ИПК РОДИНА...... Защо да не го направи с заем от 3 милиарда евро!!! Ще го избие само с ВИВАКОМ И БУЛГАРТАБАК!!!!!!!!!!

ЗАЩО ДА СА МУТРАТА И ДОГАН? ЗАЩО ДА НЕ Е ДЪРЖАВАТА СОБСТВЕНИК НА КРЕДИТНИЯ ПОРТФЕЙЛ НА КТБ?! ЗАЩО ДЪРЖАВАТА ДА НЯМА ЕДНА ДЕЙСТВАЩА ДЪРЖАВНА БАНКА!

що преди изборите, а и след тях ти ВТЪЛПЯВАТ КАТА ДЕН - ДЪРЖАВАТА Е ЛОШ СТОПАНИН........

Третият въпрос е особено показателен. Банковата система е ключът към развитието на една нация. Защо държавата няма действаща държавна банка, която да подпомага българите? Защо банковата ни система е оставена в ръцете на международните лихвари, които задушават българите и икономиката, като превръщат хората в крепостни селяни? Властта в нашата държава наша ли е "де факто" или само "де юре". Ето такива въпроси трябва да се задават на "нашите" политици, но въпросите трябва да се задават с колове в ръце.

добре е да си вадиш ПОЛОВИН МИЛИАРД от сметките... Натрупани са по време на ОСОБЕНИЯ НАДЗОР И УПРАВЛЕНИЕ НА БНБ........ За някакви си четири месеца от обезценка на активи и кредитни портфейли.. Ще се приближаваш до истината.

Този нали щеше да казва цялата истина, с което да разтърси страната? Мислите ли, че ако беше просто жертва на обстоятелствата досега нямаше да го е направил? А тия нашите Пеевски, Бойко, Станишев, Местан, Плевнелиев, Цацаров, Искров, синдикатите и прочие защо ли го щадят?!?! Замислете се. Всички са съучастници и всичко ще потулят, защото такъв е общият им интерес!

Едно е да кажеш, друго е да докажеш! Пък и защо му е да казва - ние всички знаем! ..и какво от това?!

Как пък пропусна Сидеров...Без да искаш

доклада на одиторите ще бъде обявен късно през ноща към 23.59 ч.

невинни.

Активите за едни, пасивите за бюджета и народа, а- бе пито- платено. Цялата политическа и икономическа класа е за пандиза.

Не за пандиза, а за бесилото. Ао чакаме да ги видим в пандиза, няма да е в този живот, съдебната система е тяхна.

20.10.2014 14:35:00 - къде е доклада на одиторите на КТБ?????? Къде е!!!!!!!!!!

Демек, казва си, че банката ще фалира, но разбирасе някой друг е виновен за това.

Василев, явно няма да кажеш КОЙ/КОИ ти скроиха шапката, но поне кажи КОЙ/КОИ те предлагаха за банкер на годините ?? За другото ние ще се сетим.

А защо не казва,че банката ще вземе активите на ниска цена защото тези скъп ипредприятия имат кредити, коит оне с ав състояние да обслужват и тези кредити им ги е дал той. Сана може и да струва 25 милиона, на след кат он еможе да си изплаща дължа от 6.5 милиона и е заложена в полза на банката - ням анищо по-естествено от това банката да си я вземе

Да, точно така ще стане.Всичко това е сценарий, които много точно върви към брутално ограбване на активи за КТБ, от което ще пострадат, както икономиката така и всички вложители. Този обир няма да остане безнаказан. Няма да има победители,а само страдащи и губещи.

Какви победители- ти обраха парите и се изнесоха, какви страдащи и губещи - той този български народ си е потенциална жертва. Всички знаят поговорката за преклонената глава и сабята... е точно такава ни е народопсихологията- като страда съседа, сме щастливи, че не сме ние, но рано или късно и нас ще смачкат.

Добро утро!!!

Ха-ха-ха! (демоничен смях) Ц.Василев лъже! Няма как Партията и Фирмата да откраднат фирми, които са си техни - купени с честно заработени "в полза роду" рубли и турски лири! Просто се скарахме и сега тече процес, който накратко може да бъде обобщен с "Дай си ми кукличките, на си ти парцалките", но във вариант "На си ти Петрол, дай си ми БТК".

Дето се вика " откъдето дошло, там отишло"! Дано само не пострадат невинни хора!!!

Хаиде Цв.Василев останалите мафиоти те прекараха!!! Няма какво да губиш...назови имената от шайката !. Единият го знаем Ахмед, но неговите и твойте шефове които не са политици....????

Контролирани от банката,а не от собственика и...Тоз Цецо..Глей го ти..Не от него значи,може би от балдъзата му?!Да му се осигури килия,че да може да си пише писма на спокойствие

Ще си подават химикалчето през решетките с Уринарски и Искрв

трол

Нещо не се вързва сметката до 5.3 милиарда

От заемите ли?

защо не ти се връзва. явно ти имаш пълния списък с фирми и си сбъркал с математиката или..кое не ти се връзва?

Не го оправдавам Цв.Василев - явно не му е чиста работата, НО НАИСТИНА ТРИ МЕСЕЦА СЕ МОТАТ НАРОЧНО И ТО С ЦЕЛ ДА СЕ ОТКРАДНЕ КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПОВЕЧЕ ОТ АКТИВИТЕ НА БАНКАТА. Единственият начин е като се продаде нещо под пазарната му цена на определени "свои" хора или подставени лица. Или като изчезнат кредитни досиета на фирми (близки до Дебелянчо), които така да се окажат, че не дължат нищо.... (но това е по-трудно)! ...НАКРАЯ СТРАДАТ ВСИЧКИ ВЛОЖИТЕЛИ и ДЪРЖАВАТА (=НИЕ), която ще плати липсите, а едни хора ще се окажат забогатели за броени дни!

Този Василев жена му не преподава ли икономика в УНСС? Не си ли пие кафето с експерти като Орешарски и Чобанов и Румен Гечев? А всъщност защо банката е собственик на Петрол и на хотели? Банкерите не са ли специалисти по лихви и кредити, а не по това, колко често се сменят чаршафи и какво е сернистост на нафтата?

орешарски и чобанов не са експерти....не се излагаи

що го пропускаш и прескачаш. СЕГА В БОРДА НА КОЯ БАНКА Е???? Що не си припомниш кога се дадоха за ПОСЛЕДНО БТК, БУЛГАРТАБАК... ЧИЙ МИНИСТЪР БЕШЕ ПО ТОВА ВРЕМЕ??? КОЙ Е ШЕФ НА БАНКАТА В БЪЛГАРИЯ, А СЕГА - ДЯНКОФФФ МУ Е ШЕФ!!!! ЗА СИНГАПУРСКАТА ВРЪЗКА НА ТАЗ ДВОИЦА СИ ПРОЧЕТИ... По БЛИЗО ДО ИСТИНАТА ША СТИГНЕШ.....

Дянков ли? Ето значи кой е обрал Катебе. Руската мафия!

Трол.

Много му дреме на Цецко кой кво че гепи, важното е , че си е отделил некой левец и няма да го убиват, както други подобни. Няма да ви каже нищо за никого да не е лут, после цел живот да го преследват

За петрол на другаря ершов ли говорим?! Само да попитам....

Василев, ако беше тарикат щеше да нанесеш изпреварващ удар, а не сега да пискаш от Белград, че ти искат скалпа.

излязал? Василев говори как е разпределен от квесторите кредитния портфеил...

не е излязъл, но много хора са го чели или поне знаят какво пише вътре. Нали са го готвили няколко ду,ши и все е изтекла информация. Онзи ден Стоян Александров също каза по ТВ горе-долу за какви числа става дума в доклада, като накрая каза, че не го е ЧЕЛ, но е ЧУЛ какво пише вътре! Сигурно го е чул от някоя баба на женския пазар, нали!

"Кой" бе Василев, кой?

''КОЙ'' в Бг е само един ,....А.ДОГАН.

инвеститор иска да каже, че е по-осведомен към днешна дата от квесторите на трите фирми и от БНБ. Остава и дело да заведе като руснаците към българската енергетика.

"Класика в жанра "Май е прав и мутрите са си оплели кошничката на гърба на всички ни.Ще опоскат д-вата безнаказано и няма да има пари нито за образувание нито за здраве ,пък за пенсии ептем.

ОбразОвание, а не образУвание.

то хубаво Петрол струва 400 мл., Рубин 50 млн., още някой хотел - 25 млн., ама заедно с откраднатото от касата стават максимум 700 млн ... ами до 3,5 милиарда ???!!! Къде са още близо 3 милиарда лева??!!! Разбирам че одиторите може да са манипулирани и предубедени, ама да излъжат пък с цели 3 милиарда ... не ми се вярва!!!

дава примери всички други са в първа група четете малко

Тъп ли си бе пич, той ти цитира само най големите активи на банката, които са в размер на 10-15% следващите надолу са хиляди по малки фирми и лица. Там са останалите 3 милиарда, смяташ ли че може да ги изброи всичките ? Малоумници прости...

е интересна квалификация, говореща най-вече за собственият ти умствен потенциал... все пак, ако не ти е особено над интелектуалните възможности, е добре да се замислиш, дали някой би рискувал да забърка далавера за 3,5 милиарда, с потенциален фалит на голяма банка и сериозен ефект върху останалите само заради Петрол за 400 млн., Рубин за 50 млн и няколко хотела за 25 .... общо. Толкова за примерите, процентите, тъпаците, умниците и всички останали.

Ако има сценарии , това е опастно дело , ако сега се постави основа няма как процесът ще продължи. Ако не се лъжем първо започнаха с ПИБ . 1Защо един собственик да прави това , тои май губи , ако е искал да продава сега нямаше да има. проблеми . 2. Защо ЦБ нищо не прави доста дълъг период , не нормално като практика . 3.Василев ако е източвал тои не е сам - кои са другите . Май България е като хунта , българите хуни , как става в една европейска страна факт че отново има пазарлъци или по опастна тенденция - няма правителство - защо? а примерно избори - фактите говорят че има кръг които се подиграва с една нация а хората пляскат и то за какво - че го манипулират , крадат . За къде е тръгнала България ?

На мустака ,ще му обръснат мустакЪ.

банката стана дебела...Всички са се овъртели като....,хайде да не казвам. Моля някой от форума ако може да обясни на обикновен език за тия врътки с активите...там май е заровено кучето.

кое да се обесни..фирмата струва примерно 200 милиона с потенцял да се изкарват много пари в бдуеще..идва оценяващият казва че струва 100 милиона...идва пеевски вади 100 и я взима под чуждо име..банката губи 100 милиона (някои киха на одиторите след това и така)

Масово е явлението Тралала в България - аз нищо не разбирам от банки, но това е така а онова иначе. Пази Боже незнаещото нещо да каже!

като чета и нещо не мога да разбера това банка ли е или финансов инвестиционен фонд - каква е тази собственост на тази банака бе - заводи хотели бтк незнам кво........ да ти еба и дурявата то и на децата стана ясно че чрез банката някои си е напазарувал за сметка на вложителите и парите на дурявните фирми - я сега на тург и да видим колко пари ще се саберат и като диоде на турга оранге да видим как някои ще изреве че губи бтк ама чак до насиранеееееееее *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

за сметка на вложителите е естествено нали парите трябва да се въртят че да им се дават безумните 8 процента.... от куде да вземе банакта пари ако не инвестира...божеее мили...