”Струма” от Сандански до Кулата може да е готова пролетта

До 4 месеца може да е готова АМ "Струма" от Сандански до Кулата въпреки закъсненията на строителя-гръцката "Актор". 1 млн.лв. са неустойките по договора досега.

Обратно в новината

Коментари - ”Струма” от Сандански до Кулата може да е готова пролетта | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Есть Борисов - есть Магистралы... Нет борисов, нет магистралы... Това е положението... Още миналата година щяхме да пътуваме до Бл, ако комуноидните крадци, с помощта на глупаците, които се оставиха да ги използват против собствения им интерес, не бяха свалили Строителя на Съвременна България...

...щяхме да пътуваме до Бл по Магистрала...

Но затова пък ще има избори, на които няма нищо да се реши...

Bulgaria = Tunnel..........

Прост народ сте.За какво да се дават 300 милиона + ако разликата е само 10 минути повече път.М?

Е нали твоят народ е умен!

А твоят народ колко е умен?

За безопасност, глупи.

Ей, аман от Български Бетонни глави! Те са запазената марка от последните 70г. И все са в редиците на властта където се взимат най-калпавите решения. Тунела е най-доброто решение в съчетание с мостове за релефа на дефилето. Природата не е враг на човека! Обратното е вярно и се доказва ежедневно. Ние трябва да спрем унищожението на природата за да спре и нашето унищожение. Природните катаклизми като земетресения, наводнения и др. са с несравнимо по-малко значение за загиването на хора отколкото действията на едни хора срещу други/ убийства, войни, болести, вредни храни и лекарства/ . Само за последните три години вероятно са загинали над милион души от агресивни войни. В близко време повечето коли ще станат електрически и няма да отделят вредни газове в тунела. Поддръжката на тунела също не е от значение ако същия се направи качествено. Българската земя и вода е това, което ще задържа хората тук, магистралите ще ги прогонват.

За затрупани хора в тунели чел ли сте?

Дай един пример за срутен от земетресение тунел, вместо да пишеш наизуст. Примери за паднали от земетресения мостове, колкото искаш. Чукни в Гугъл и ще се нагледаш на страховити снимки.

Е ,тунелите няма да са паднали ,а ще са затрупани.Така ,че не дай Боже ,при земетресение -все тая.

А бе искаме, ама не можем. За първи път ни се случва, да не се обиди някой, че не можем и трябва да се приеме горчивата истина. Ами некадърни сме, че и не сме оценили терена навреме. По- добре да си налягаме парцалите и да пробием нормален път вместо безумен тунел.

Не можем защото не искаме, а не искаме защото сме мързеливи и крадливи! Точка!

Добре, че сменихме правителството, че малко да тръгнат пак проектите. Орешарко не стига, че нищо ново не започна, а и вече започнатото го оставиха без контрол и на произвола, а всички знаем в България едно нещо като се остави без контрол какво се получава.

аз пък се чудя, сега работят около 1 милион човека в България, при уж преброени около малко под 7:) кво прайм бе нация? ше го бъдем или мангуст ше бъдем. ако е второто за къв чеп са им на братята виадукти?!

Тия две некомпетентни кокошки, захариева и ангелкова (николова), секретарки и протежета на офшорко, да вървят на майната си, нищо не разбират и са супер тъпи.

А ти пък си самата компетентност.

Такива са! Замислете се защо последните 20 години за министър на МРРБ не се назначава строителен инженер!

Изчетох всички коментари.Никой не казва истината - а тя е - Кресненското дефиле е най - земетръсната зона в България.Това прави тунела опасен.Наскоро учени от Университета по архитектура заявиха, че най - удачното решение е изграждане на мостове по цялото дефиле.Това ще е по - евтино и по- разумно.Дано започне изграждането по- бързо!!!

Ще има тунел ,няма да има тунел.Ето това е Бьлгария.Нищо сигорно в тази дьржава.

важнотоетидаси сигорен

то пък ,някой да не е очаквал да има

Изобщо не им "вервам"! Тоя тунел е "златна мина"-самият замисъл за него е свързан с намерения за яки "усвоявания"! Само се сетете по чие време най-много се наблягаше за неговото изграждане,та даже и някакви срокове се поставяха! Строителството на тунели у нас е недобро.Погледнете "Хемус"-почти винаги има някой тунел затворен за ремонт.А те са правени -знаете кога- с контрол! А сега-ега ти контрола!Колцина ще се прежалят да минат през тоя тунел,като виждаме как се строи в днешно време? Стига "усвоявания" за сметка здравето и живота на народа!

Дали, ако беше останал Орешака, нямаше да им дадат поисканите от тях 39 милки увеличение на цената? Мисля, че щяха да им дадат и то не 39, а 50. Сещате се защо :)))

Захарова да отиде да продава захарни петлета въф Факултето. Една държава ще се моли на не'ква фирма ако искала щяла да строи.Моли се защото чрез нея са източени пари и всички си мълчат като напикани.Ето защо се унищожиха Строителни войски. На Кресненското шосе всеки ден загиват ХОРА! Археолог-иманярите да си гледат рахатлъка и да не пречат на магистралите. каква е ползата от археологията когато загиват хора? Сегашната Кресненска магистрала може да се разшири на отделни участъци от по 200-300 метра където да става изпреварването да бавния трафик и да се ликвидира най-големия източник на ПТП Държавата не може да застави каруцарите да сложат светлоотраж и фенери, за да не стават убийци на шофери. Бежанците и нелегалните емигр да не лежат а да хващат кирките и лопатите.

...ТАКА СИГУРНО МОЖЕ ЗА ДА НЕ МЕ ТРИЕТЕ,А??? ...УТОЧНЯВАМ...ПРОИЗВОДНИТЕ(според Дарвин)...ВАШИТЕ РОДИТЕЛИ ДА НЕ БИ ДА СА КАРАЛИ САМО по магистрали и тунели бе??? ..още по мое време,преди 30-40 години имаше такива задръствания и колони по Бургас-Айтос-Петолъчката,че се влачехме с 20-30 км/ч...часове наред...За Шипка и другите проходи да не говоря.... ...Но щом пиша сега ,значи съм оцелял...просто всеки трябва да се съобразява с даденостите на пътя и ....възможностите си... ...Това,че някои са по богати и с по-големи материални възможностти,и карат по мощни и бързи коли ...не ги прави по-кадърни и ...безсмъртни на пътя...той е за всички ни!... ...И не ми трийте коментарите,само защото малоумниците на пътя,съм ги оприличил с ...ПРИМАТИ!!!

някой беше споменал, че в България от 30 до 40 % от стойността при строителство на магистрала се явяват комисионни по веригата, като се почне от най-отгоре, та се стигне до последния подизпълнител! Или 10 км. магистрала построявали и един 4 етажен хотел 4 звезди!За тунелите не ставаше дума!Там сигурно 300 метра правят същото!

Точно до последния/реалния изпълнител, не само не стигат комосионни, ами и не имсе плаща реално извършеното...

Не можем да направим права отсечка магистрала от 15 км и да я подържаме,а ще правим тунел от 15 км?!!При катастрофа няма да можем да се оправим с дни!

Само болни мозъци могат да настояват за 15км тунел. Това ще бъде един от най-дългите тунели в Европа. Подобни има само в Алпите, но нали никой не може да ги сравни с планините около Струма. Освен огромните разходи за строежа подръжката на супертунела ще бъде фантастично скъпа. Някъде четох за около 50 милиона евро на година. Такива тунели са и изключително опасни при автомобилни аварии от всякакъв вид. В алпийските тунели има няколко случаи на загинали десетки хора от задушаване.

точно

Всъщност най-дългия тунел в Европа, а и в Света е в Норвегия.

като пътуваме в комфортния тунел под Шипка за минути се чувстваме като швейцарци,а сега още един европейски полъх...неее много ще ни стане,пък и ежегодният човешки курбан там ще секне,паричките за комисионни от т.н. почистващи фирмички също ,така че напред другаре....

Тук не може само парите да се гледат. Според мен заобикалянето на тунела, ще унищожи големи площи от еко натурата. Плюс това е крайно време магистралите да станат платени. Парите от Тракия да влизат в здравната каса, а от Струма да отиват по поддръжка на тунела. Вече са дадена торби с пари на консултанти. Струма заприличва на поредния затлачен проект като Белене и ЮП. Реално със Струма ние отваряме коридор на гръцкия туризъм и потока ще се увеличи многократно. Трябва да е платена Тракия и Струма. Пък и след като 80% го поема ЕС, ние ще си върнем вложенията много бързо.

Прав си,но в района на Кресна е най-опасния сеизмичен разлом в Европа.Не ми се мисли,какво може да стане с голям тунел в такъв участък.

magit@abv.bg

Имаш право, но това важи и ако направят мостове. А друг вариант няма. То дори да си шофираш по дефилето, може да стане земетресение и скалите да утрепят маса народ..Нещо не е както трябва...

В Япония има тунели под океана, които свързват островите. Там земетресенията са често явление. Нима до сега има наводнение или прекъсване на движението? Също и тунела под Ламанш, свързващ континента с острова.

Парите събирани от пътищата трябва да отиват за поддръжка на пътищата, парите от здравните осигуровки трябва да отиват за здравното осигуряване. Ей, такива титани на държавните финанси и макроикономиката като тебе докараха държавата в забатаченото положение, в което е!

1. Не може и винетка, и платени магистрали - правило в EU 2. 15 км тунел е безумие - не само сеизмично, един пожар е много голяма опасност 3. Това е цената на цялата необходима инфраструктура на БГ - Хемус + Шипка и коридор 9 + някой мост на Дунав, може и за Черно море да остане

Защо ни е толкова трудно да правим тунели незнам...

750 милиона за 15 километра прави 50 милиона на километър или 50 000 на метър. все ми се струва, че на ръка да го копаят ще излезе много по-евтино, че и работни места ще открият.

ами тия дето ги храним по затворите .... дай му кирката и като излезе от другата страна .. свободен

Хегипетските супер Тае-куконди, и Чудо-дейния тренинг Хав- Гз Ти Слава на Бога, Буда и Аллаха, у нас е жиф Призидента Се- Вгз Ти Ба- ба тьИ , по-добра съм, от леля тьИ ! За $ нацвъка: Хай-тибе Дарлинк Тудора

За 4 години след Бойко останаха-2 готови магистрали,2 наполовината ,мост над Дунава,2 метродиаметъра,изорана земя 10 пъти по скъпа! КАКВО ОСТАНА ЗА ЦЕЛИ 20 ГОДИНИ СЛЕД ВЛАСТТА НА ПУТАШКИТЕ ШАЙКИ ,ОСВЕН БЪЗЕ, ТРОСКОТ И СВИРЧОВИНА ?

Много питаш ти.

не си забравил, че 300 км от "готовата " след Бойко магистрала "Тракия"вече си беше построена- от Т.Живков и компания...Вярно, че в ограничените главички за строителя се приема този, който реже лентичката! Затова беше тази истерия с ножичките!

Я си помисли пак. По комунистическо време за 45 години магистралата беше построена само до пловдив, което са около 120км, след това за още 20 години построихме още няма и 90км до Стара Загора, а по времето на Бойко за 4 години се построиха останалите 150км.

Като дойде Бате Борисов, ще ги оправи.

с кола през Австрия, Швейцария - тунели, тунели, само че са изградени по правилата с необходимите съоръжения за пречистване на въздуха, осветление и ГОЛЯМО УДОБСТВО ЗА ПЪТУВАЩИТЕ. Тази кифла обаче сигурно се досеща как ще бъде построен в РБ - също като прочутата 13 километрова МАГИСТРАЛА Люлин, с 1 единствена година гаранция, Дунав мост 2, вълните на Орлов мост. Половината от парите ще влезат в съответните джобовете и после тунела току виж паднал.

Особено като знаем какво е Кресненския разлом и силата на земетръса от 1904 г.

...ЧЕ И ...15 КИЛОМЕТРОВ?!?! ...ТО СЕГА СЕ ТРЕПЯТ ПО ДЕФИЛЕТО,А КАКВО ОСТАВА АКО ГИ ВКАРАМЕ И В ...ТУНЕЛ... ...А, КАТО СЛОЖИМ В НЕГО И ...БЕНЗИНОСТАНЦИИТЕ И ...РАЗНИТЕ МУ КАПАНЧЕТА ЗА КАФЕ,БИРА ,СКАРА И ....КИЛОТИ...ТО НЕ МОЙ СЕ РАЗМИНА БЕ ...БРАТ...

А да не би случайно магистралите да не се строят, защото държавата не плаща на строителите, а правителството пропуска тази незначителна подробност и прехвърля топката?

Няма какво да се правиш на хитроумен. Ти още ли не си разбрал, че държавата пари няма? Така, че с какво да плати ? Ще си караме по тесните пътчета и ще се трепем.

Няма ли кой да обясни на тази пунда, че в такива местности без тунели и без мостове не може. Другият вариант е, че някой от нейните братовчеди притежава строителна фирма и че ще трябва да се спретне някое ново проектче, специално за него.

Ако не си разбрал, проектчетата си вървят успоредно и за тях има пари. За ремонти обаче няма пари,а пък за закърпване на дупките- хич.