Съдът отхвърли жалба на клиент на КТБ срещу БНБ

Тричленен състав на Върховния административен съд отхвърли жалба на клиент на КТБ срещу решението, с което банката беше поставена под специален надзор от БНБ.

Обратно в новината

Коментари - Съдът отхвърли жалба на клиент на КТБ срещу БНБ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо никой не задава въпрос какво работят работещите в ъв всички клонове на КТБ,след като банката не работи? Защо продължават да получават заплати ,след като за вложителите няма пари?

АКО ОЩЕ МЕ ТРЕВОЖИТЕ- ЩЕ СЕ КАЧА НА ЕДИН ОТ САМОЛЕТИТЕ СИ И ДА ОТЛЕТЯ НА НЯКОЙ ОТ ОСТРОВИТЕ-ОФШОРНА ЗОНА И ТОГАВА ЩЕ ВИДИТЕ КАКВО ЩЕ НАПРАВЯ-ЩЕ ПРОДАМ САМОЛЕТА И ЩЕ СИ РЕГИСТРИРАМ НОВА БАНКА В Р. БЪЛ.-ТАЗИ ВЕЧЕ СВЪРШИ.

Е сега цяла България вече се убеди, че проблема й е в съдебната власт!

Извод: Ужилените от КТБ да си подават жалбите до арменския поп!

Аз предлагам да се арестуват всички вложители на КТБ и да престанат да тревожат съда, БНБ и всички там органи. Безобразие-искат си парите, а горкият Баш банкер-най големият акционер изгнанник в чужбина. Спят ли спокойно тези хора-дето тревожат властта и създават безредици и са прокудили човека.?

Много го обичам този моят народ и моят герой Мунчо-нищо че е луд-ама е умен-тези хора от картинката само нарушават Закона за кредитните институци . А не питат има настъпил ли е падежът на депозитите, има ли пари банката , бюджетът и Гаранционният фонд да платят-само искат и ВАС е отсъдил провилно в унисон с "общественият интерес".Трябва да се огради БНБ от полиция-както беше НС и никой да не стъпва на жълтите плочки.

Мале ,мале какво стана? Едни не работят и получават пари-други работят и не получават. Едни имат спесдтявания в КТБ и не ги получават , а други нямат пари в КТБ и тази банка продължава да им плаща! Съдиите от ВАС-са много умни-та няма да оставят роднините си в КТБ /служители в тази банка/ без препитание. Който иска да го..

Естествено ,че ВАС ще отхвърли жалбата на клиента на КТБ! ВИЖТЕ КОИ служители в КТБ са роднини на съдии и прокурори и продължават да получават по 2 500 лева при затворена банка.

"ВАС обаче оставя без разглеждане жалбата на Димитрова, като се мотивира, че специалният надзор е оздравителна мярка, насочена към съхраняване на жизнеспособността на банката. Според магистратите това решение на БНБ, включително и мерките, които е предприела, са благоприятни за вложителите и останалите кредитори на банката." "Те осигуряват защитата на правната сфера на тези лица и гарантират обществения интерес от стабилизиране на банката и възстановяване на нормалната й дейност", аргументират се още съдиите. Мерките били благоприятни за вложителите. По-голяма глупост не бях чел!!! Значи, понеже хората не могат да си пипат парите и хоп - банката е стабилна и всичко й е ок. Да бе, да. Това е изнудване и манипулиране на вложителите.

може ли наи демократичнят съд да не отсъди в полза на мафията ?! ако беше за някои бедняк дето не е успял да си плати лихвата щяха да го изкарат враг на народа ....

направете така, че подобни магистрати също да бъдат лишени от доходи

Послушният съд постанови справедливо решение - "кучката да го духа! Ще чака като всички останали!" Да, ама има регламент и ВАС са длъжни да го спазват и скоро държавата ни ще бъде осъдена да плаща, понеже нито един държавник не е понесъл вредите, които е причинил с наглост и арогантност. Според Рагламента на ЕС влоговете се изплащат независимо от фалита или особения надзор на банката.

Регламент НЯМА, съответно няма нарушение на регламент. Съответно никой никого не може да осъди. Препоръчвам на алчните вложители вместо да се опитват да изнудват обществото по-добре да го ударят на молба. Да се разкаят че са финансирали мафията и да поискат прошка. Ако народът е благосклонен, може да им се издадат компенсаторни записи с които да се участва в изкупуването на активите.

ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ ПРАЛ ПАРИ?? ДА НЕ БИ ВЛАСТИТЕ В ЛИХТЕНЩАЙН ДА СА ОБЪРКАЛИ ЛИЦЕТО ВАСИЛЕВ СЪС СИВИЯ КАРДИНАЛ НА ДПС - ЛИЦЕТО ХРИСТОБИСЕРОВ ?? КАК И КЪДЕ Е СЕГА ЛИЦЕТО БИСЕРОВ БЕ Г-Н ГЛАВЕН ПРОКУРОР?? ЖИВ ЛИ Е ТОЗИЧОВЕК И КАК СЕ ПОМИНУВА С РАЗПЕРЕНИЯТ НАД НЕГО ПРОКУРОРСКИ ЧАДЪР?? Всъшност на коя банка переше парите БИСЕРОВ И КАК ГО ПРАВЕШЕ ?? НЕ БЕШЕ ЛИ НА ПАРТИЙНАТА МУ БАНКА КТБ ?? ЗАЩО МАЛЧИШ ПО ВЪПРОСА ЗА БИСЕРОВ БЕ ДРЕБНА РИБО ИЗПЪЛНЯВАЩА ДЛЪЖНОСТТА ГЛАДЕН ПРОКУРОР ?? ЗАЩО!!! ЗАЩОТО НЯМА КОЙ ДА ТЕ СЪДИ ЛИ?? СКОРО И ТОВА ЩЕ СТАНЕ ПРАСЕ ТАКОВА!!

в момента е по-интерсесно да се знае защо пак тайно и по късни доби се продават активи на креди агрикол, след като тя би могла да бъде част от решението на проблема. но да изчакаме и следващия ход на сценаристите/"разузнавачи".

Хора , представяте ли си за какво става дума? Правителството и мафията да бомби банка и да обере спестяванията на гражданите за да създаде мафиотска структура ББЦ и Атака,която да сатанизирира най мощната дясна структура,/герб/защото няма друг законен начин да бъде смъкната с избори!Втори мандат на герб ще е надгробния камък на тази шайка! Това го няма дори в бангладеш и зимбабве!! заедно да се съберем и да изгоним тази престъпна сган ,дето ни обира за 5 път за 20 години-БСП,ДПС Атака и Капута! Бойко и герб-85%

Брей за много късопаметни ни смяташ ;) В продължение на 4- ри години между 2009-2013 г. КТБ се превърна в мастодонт държащ около 90% от парите на държавните предприятия и от бутикова банка с активи за под 2 млд. достигна над 6 млд. или растеж над 300 % по времето точно на ГЕРБ !!! Медиите на Пеевски които банката финансираше бяха острието в медийната пропаганда на ГЕРБ от 2009-та до пролетта на 2013 г. Всеки може да отвори "Телеграф" , "Уикенд" и останалите от тези години и да си припомни щастливите мутри на Цветанов и Борисов от първите страници. Колко пъти Борисов грееше в "ТВ7" която си му беше придворната телевизия ??? Не беше ли точно Бареков сред най-изявените подръжници на Борисов до февруари 2013 -та и щеше да излиза да нарита "селяните дошли в София да протестират" срещу ГЕРБ , дето му пречели да си върши работата ? Ние тогава пишехме ама вие много се радвахте и на Бареков и на презрените сега медии на Прасчо.

Е ОТ ШАЙКАТА,БЕ! КАКВО НИ БАЛАМОСВАШ!

Съдиите, човек като гледа какви ги вършите се пита едно: къде сте я учили тази наука, и при кого?! На времето правото бе най-престижното образование, защото се считаше, че дава най-богата обща култура и в този смисъл... Обаче не са научили най-главното: бълг. поговорка "Кой каквото прави, на себе си го прави". и че всичко се пише в онзи Големио Тафтер и на всекиму се отдава полагаемото и заслуженото.

Взирате се в БНБ, съд, прокуратура и правителство, а изпускате истинските виновници. Това са Василев, Пеевски, Орешарски, Станишев и преди всичко собствената ви алчност и глупост.

Си ги изредил, са само кукли на конци и подставени лица!

И как хората да вярват на банките и Държавата...? Къде им са парите? Къде е Държавната гаранция? Има един отговор струва ми се - "На майната си!".

Бавенето на разследването на фалита на банка КТБ, както и бавенето на ареста на Василев говорят ясно, че мафията се страхува истината да не излезе наяве, а че мафията контролира държавата е ясно на всички.

МАФИЯ!!!

Всички знаем чии интереси обслужва тая банка. Тогава не се чудете, защо съда се страхува да каже цялата истина. Просто са откраднати една пари от хора, на които не смеят да кажат имената. Това според мен е проблема. Да пипнат крадците и да върнат откраднатото-ето това е решението. А иначе как- те откраднали парите а ние да покриваме загубите. Те тая няма да стане. Народа вече поумня.

Собственици на банката са азиатските чизмари, които отмъстиха на България за спрения "троен шлем".

Погрешно ти сложих плюс, сорри.

Обжалвай, до последна инстанция и после жалба в "Съд на Европейския съюз" - този съд е отговорен за Европеските директиви.

Какво ви е виновен съда? Не че е цвете за мирисане, но какво искате да стане. Да се остави КТБ на мира и да си ги съдите индивидуално за всеки влог ? Или БНБ да започне изплащане до 100 000, по реда на вноските, до като парите не свършат, а останалите да чакат по-добри времена? И новите кредитни милионери съвсем да се покрият, а прецаканите депозитни милионери да пият по една студена вода? То само с реване не става, трябва и малко акъл. Псувате и трите власти, после ги преизбирате с неясно мнозинство, а след това тичате да давате парите на бандитите, дано спечелите нещо покрай тях.

Кой ги избира ? - а на тях парите са им недвижимо имущество .

Пишеш смехории . Няма такова нещо като изплащане по реда на вноските и според законодателството на ЕС , което ще сме принудени да приемем още в първите дни на новия парламент хората трябва да имат пълен достъп до защитените си влогове. Това означава , че нашите шмекери няма да могат да наложат ограничения от типа на " теглено до 5000 лева седмично" и подобни финтове. Заедно с фонда ще са необходими още около 1.5 млд. лева за гарантираните депозити. Целта е във фонда да останат около 700-800 млн. буфер за да не се ипразва напълно. После тия пари държавата ще си ги връща от разпродажбата на кредити и активи , защото ако не си богоизбран ще си връщаш кредитите като поп. От спряганите 6.5 млд. лева близо половината са в редовни платци като Vivacom и прочие които ще могат да бъдат осребрени във времето ...

Може да напишеш цяла дисертация по простотия. То това в УНСС-то, само топ идиоти създава. А стига с това ЕС законодателство, там е същата боза, защото същите пишман икономисти са в парламента.

В България има ли съд? Съда трябва да спазва закона , а не да го тълкува. Ако Вашите пари Ви бяха запорирани четвърти месец и не са внесени на срочен депозит, какъв отговор бихте дали господа съдии, тъй като това са ми средствата за живот. Сит на гладен не вярва. И съд и политици като две капки вода в България.

Българският демократичен невиждан по света съд е организирана престъпна група, допълнение към цялата държавна система, основана на умишленно нарушаване на законите, терор, лъжи и безгранично нахалство. Съдът е репресивен орган от частни прависти, който пристъпва към налагане на режим на малцинството над мнозинството и по същество повтаря диктатурата на пролетариата, чиято издънка са правистите ни. Трудно сдържананата необоснована арогантна и опасна за нацията ярост на бандитите с бели якички ще се излее в невиждан конфликт по улиците на София и градовете ни.

Са назначени лица,които са само изпълнители на една чужда воля Въпросът е коя е тя и защо никой не може , или не смее, да я посочи?!

ако не сте гласували за костов, не се оплакваите тук, а отиваите да бачкате за мафията

Е то това не е съд, просто една от всички институции, управлявани от мафията. Същата тая мафия, която държи цялата държава и съсипва КТБ. Едва ли има някой изненадан от решението на ВАС Те нещата са ясни.

Това е възмутително решение! Съдът се произнася по икономически въпроси, по които не е компетентен!!! А не се проинася по компетентност - дали решението на БНБ е, или не е в съответстие с българското и европейското законодателство в сила у нас. Повече от сигурно е, че е в нарушение на европейското законодателство!!!

Страсбург.

И като ги дадеш на страсбург и осъдят държавата, от къде ще дойдат парите за глобите??? По добре си седете мирно и се наслаждавайте на аналния секс който ви прилагат последните 25 години.

Аз така и не разбрах статута в момента на тази банка. Тя работи или не последно? Отпуска ли кредити, събира ли кредити, извършва ли ел.банкиране... ок ясно е, че по депозитите се начисляват лихви и към днешна дата. Ама какви лихви се начисляват след като ги е нямало парите?! Спасяваш удавник или го оставяш да се удави ...или докато пляска с ръце във водата и се мъчи, може и да си говори по телефона?! КТБ ще излезе някаква супер далавера, но ще поживеем и ще видим. Начисляваш лихви по депозити, пък не можеш да изтеглиш парите. Събираш кредити, даваш кредити... нещо си е еб*ло у капаците...

живей си живота спокойно :-) не се кахъри за тези банки.

magit@abv.bg

Да де, но ти говорят как държавата нямала пари. Утре нали ние ще връщаме тези кредити за оздравяване на банката. Плюс това отворят ли банката, тя пак ще фалира защото всичко живо ще изтегли парите си. Всякакви други обяснения са манипулация. Банката трябва да е фалирана. Ние не сме САЩ или Испания да оздравиш банката и след месец всичко да е забравено. Хората нямат пари и треперят на всеки лев. Защо трябва да се фалира по трудния начин, като може по лесния?!

Нито гласува , нито бие що е то ? - българския народ

...САМО НЯКОЛКО ЛЕВА В ПОРТМОНЕТО... ...ДО НАЧАЛОТО НА МЕСЕЦА,КОГАТО ТРЯБВА ДА СИ ПОКРИЯ ВСИЧКИ СМЕТКИ.... ...ТОК ...ТЕЛЕФОН+ИНТ.+КАБЕЛНА... ...ВОДА... ...ЗДРАВНИ... ...ПРЕЗ ТРИ МЕСЕЦА...Г.О ЗА КОЛАТА ...АКО ОСТАНЕ ...ЗА ЯДЕНЕ,НО НАВСЯКА ЦЕНА ЛЕКАРСТВАТА ЗА БОЛНАТА МИ МАЙКА... ...МЕНЕ КУЧЕТА МЕ ЯЛИ.... ...И ВСИЧКО ТОВА БЕЗ ДА СЪМ НА РАБОТА...ВЪПРЕКИ,ЧЕ РАБОТЯ...СИВО...СИВО... ...С ВИСШЕ И МНОГО КВАЛИФИКАЦИИ,НО ...СТАР...СТАР...И ДА МЕ НАЕМАТ И ДА...ЕМИГРИРАМ... ...В СЪЩОТО ВРЕМЕ НЯКОИ РЕВАТ...РЕВАТ,ЧЕ НЯМАТ ПАРИ,НЯМАТ ДОХОДИ,НЯМАТ С КАКВО ДА СИ ПОСРЕЩАТ ...СМЕТКИТЕ.... ...ЗАЩОТО,РАЗБИРАШ ЛИ...ПАРИТЕ ИМ БИЛИ В ...КТБ... ...ПИТАМ:... ...КАК МОЖЕ ДА ИМАШ ПАРИ НА ВЛОГ,КАТО НЯМАШ...ДОХОДИ.... ...ПОНЕ РЕГЛАМЕНТИРАНИ... ....АЗ НЯМАМ... ...РЕГЛАМЕНТИРАНИ... ...НО НЯМАМ И ПУКНАТ ГРОШ В ...БАНКИ...

Братко просто работим в чужбина и сме имали глупоста да внасяме в Б-я.Ако бях в Бг и на мен нямаше да ми стигат за нищо.В Б-я не се цени интелектуален труд и квалификация.Но за едно не си прав и на 60 имаш шанс навън

Като нямаш пари мини на ефирна телевизия и ратува с градския транспорт .... балък

На всеки скот с депозит в КТБ ще му се осигури и безплатна проститутка. Така е по закон. Пари във фонда няма но това е несъществена подробност.

до обявяване от одиторите на капиталовата адекватност, приказки за 'фонда' са прости спекулации.

кога ще мога да ти се порадвам.Виждам че имаш вътрешна информация че ще ви пращат при нас за компенсация и умирам от нетърпение

Организираната престъпна група в действие - прокуратура, съд, БНБ, правителство!

намерила към кого да се обърне - към хидрата - незашисимата съдебна власт, най-голямата мафиотска структура в БГ.. Обърни се за помощ към някой закъсал лейтенант от танковата бригада.

Значи нашият съд отчита, че случаят не засяга субективни права или законни интереси на жената? Интересно като каква е подала иск тогава? Като страничен наблюдател, като освидетелствана луда? Май луд е съдът. Българския съд е за осъждане. Стигне ли се до там, жална майка на комунистическата ни поругана Родина.

Скотовете се надяват дори и на лихви. Отвсякъде струи оптимизъм. Лошо няма. Надеждата умира последна.

ти може да се 'надяваш' да ти пусне някоя мома. а въпроса с лихвите е уреден в законите. скот.

magit@abv.bg

Добре де. Закона си е закон, но след като с тези пари не се прави нищо, защо трябва и лихви да има ?! Така или иначе банката е замразена...Излиза така, че тези който имат по-малко от гарантираните са на далавера да се проточи отварянето на банката, а тези който са над гарантираното духат по всеки параграф супата.

Освен лихви, несретниците с депозитите ще получат за Коледа и по едно печено прасенце, бонус от банката. Булгаристанската глупост е безкрайна. Ще умра от кеф и смях.

ще умреш от какво? от задавяне от злоба...

Ти какъв си? Българин, турчин или циганин? Ако си от първите, що наричаш родината си с турското Булгаристан - знаеш ли значението му? Имай малко повече достойнство и себеуважение... Ако не си българин всичко е ясно: спадаш към въпросния отпадък...

Страсбург.

Чета в сайта на банката и виждам решение от юли месец на БНБ което намаля лихвите по депозитите. Какво ще рече това, че въпреки, че банката не работи се начисляват лихви по депозити до днешна дата ли? Какви са тези глупости?

кое било 'глупост'? ето как стоят нещата: който има депозит в банката, ще получи при фалит депозираното от него плюс законно дължимите лихви общо се гарантират до 100 000 евро равностойност. т.е. ако си имал депозит 190 000 лева, начисляват се лихвите до датата на обявяване във фалит и ако сумата на депозита плюс лихвите е над 100 000 евро, получаваш левовата равностойност на 100 000 евро. НО, тъй като КТБ била давала големи лихви, след като почна надзора, принудително лихвите бяха намалени до 'пазарни нива'. което значи, че за времето до надзора ще ми начислят по старите лихви, а след това (до фалит, ако се стигне изобщо до такъв) ще ми начислят по новите лихви за които попита. надявам се разбра.

magit@abv.bg

Нали казваха, че е замразена всякаква дейност на банката. Защо се начисляват лихви по депозитите, след като кредити не събира?! Нещо ми се губи логиката...

Като гледам самия сайт на банката съществува все едно банката работи...

а да не мислиш, че кредитите трябва да спрат да се обслужват?!?!?! банката НЕ Е ВЪВ ФАЛИТ!

magit@abv.bg

Ами ти мислиш ли, че събират кредити ?! Или отпускат кредити?! Малко абсурдно ми се вижда след като банката не работи толкова месеци...Ами някой чужденец ако направи ел. банкиране от чужбина без да е наясно, че банката не работи? Нещо не ми е ясно какво реално се случва

"...а МАСОВО - ВСИЧКИ вложители трябва да ЗАСИПЯТ прокуратурата с жалби и съдебни дела срещу БНБ." Ще загубят всички дела, ще платят едни дебели съдебни такси и магистратите за Коледа ще вземат 18 заплата. Булгаристанската глупост е ъолкова колосална, че изпадам в уми;ление/

А защо дир.бг рекламира КТБ в раздела БАНКИ на сайта? Все едно банката извършва дейност...Има информация на всички услуги на банката...

Има отказ - следва Страсбург... Почна се едно скубане на държавата, натоварено с разходите по делата...

Гладна кокошка - депозит сънува

Ние сме хора с пари и възможности.Ще съдим държавата и ще спечелим

Една част от кинтите са при капута. Този факт най-много ме радва. Дудука на евроизборите плащаше на простата сволоч със собствените им пари. Толкова е хубаво, че чак не е истина.

Виж какво, оля се с твоята патологична мизантропщина! Стига си злорадствал на хорските беди, не е истина, че има хора, които да се радват на чуждото нещастие!

Репликата ми е относно "простата сволоч" и "скотовете" - думи, с които незаслужено обиждаш обикновените хора, които са жертви на безобразията в държавата. Ситуацията с Бареков е ясна, факт е, че няма кой да му потърси сметка откъде идва финансирането на предизборната му кампания. Но така ще е, докато всички МЪЛЧИМ, вместо да сме на улиците пред държавните институции!

А бе мафия, къде е тръгнала тази жена да си търси правата. Не се действа срещу организирана престъпна шайка кадци и разбойници..

Много точно!

Не сте прав, с такива разсъждения ще си останем в плен на мафията. Мисля, че не само една жена, която поздравявам за решимостта и!, а МАСОВО - ВСИЧКИ вложители трябва да ЗАСИПЯТ прокуратурата с жалби и съдебни дела срещу БНБ. Първо у нас, после в Страсбург!

Останалите на сухо без заплати отрепки на капута реват че само за евроизборите-през май са били приготвени 19 милиона лева сухи пари ,а до тях са достигнали трохи?!?! Кой приготви тези пари?Чии са тези пари?Как стигнаха до капута? Откъде ги взе?

Клиентите са ни скъпи!

Всички крясъци на лакомиите за лихви са безполезни. Да го духат тарикатите.

парите на обраните българи ги търсете в тайните сметки на другарите,талията на пеевски,куфарите на василев,джиповете и палатите на капута и варадеро-воаяжите на златното кутре- долен мръсника! Скоро пак ще тръгнат камионетките,защото заради такива ненаказани бандити ,Нато ще ни бомбандира!

Креди Агрикол България била станала банка Виктория! За има няма няколко дена, а от днес квесторите продавали кредитните и пакети на други банки за жълти стотинки! Е тезе пичове избиха рибата и ве удариха у земята! Цацарката е командировка в Папуа и Нова Гвинея, Боци Боклука подрежда пионките(разбирай калинките) и си е поръчал нов Армани, щото стария на сегашното му туловище.....не върви за бъдещ премиер, па макар и изгонен с камъни!

КТБ е огледало на това което се случва 25г. с държавната хазна. Тъй като масови интервюта на вложителите в КТБ няма да правят, но правят с Вежди искам някой да го накара да си признае, дали наистина от глупост с е вкарал парите там или има друга причина. Нека да го тестваме колко е глупав този помак.

Снайпер бегай да се гръмнеш-кой си ти та да се сравняваш с Вежди.Бил помак -а ти какъв си бе цървул?Има много да копаш докато въобще стигнеш да вкараш пари в банка.

Както ги е спечелил, така ги е загубил. Интересно, дали и синът му е загубил пари там. Защото и той т ака ги "спечелил"