ЕС оставя в сила санкциите срещу Русия

Посланиците на страните в Европейския съюз оставят в сила пакета санкции срещу Русия, наложени заради подкрепата на Москва за сепаратистите в Източна Украйна.

Обратно в новината

Коментари - ЕС оставя в сила санкциите срещу Русия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вчера преди мача пуснаха рекламите от ШЛ. Имаше ГАЗПРОМ много голям, скъп и хубав клип. Сещайте се нататък :)

Ние също трябва да приемем санкции срещу Лукойл!!?

Собственици на металургичната, химическата, циментовата и други индустрии са олигарси с американско гражданство и еврейски произход..Така,че играта е ясна!!! САЩ иска Украйна и ще я има, като няма мислещи там и ще ПРОДЪЛЖИ да инсценира "руски" терористични акции,за да маниполира мнението на ЕС..

Към Европеец :))))Гледай да не се втвърдиш от студ зимата!!Или Американците ще ти пускат газ в шишенца по 10$ шишето,защото има транспортен разход:))))

........Русия оставя в сила санкциите срещу ЕС ..........

Време е ЕС да се втвърди и да приеме санкции срещу Газпром и Лукойл.

Няма нужда ЕС да се "втвърдява", за да не се втвърди Русия по отношение на ЕС че тогава не знам кой кого ще санкционира !

Само така!Санкции докато Путя отиде в Боровиха да го излекуват като Г.Димитров едно време(в дървено пардесю)!!!

.....има да ча-а-а-а-каш-ш-ш-ш...

Ето какви "успехи" на управляваната от хунтата бивша Украйна радват "пъстра смрад" и ни се сочат като пример за подражание...: Според МВФ, през 2014 украинският БВП ще намалее с 5%, инфлацията ще нарасне с 16%, делът на безработните ще достигне 8,5%, държавният дълг ще нарасне до 57% от БВП, а съвкупният външен дълг (т.е. на частния и на държавния сектор) почти до 100% от БВП. От края на 2013 до април 2014 украинската гривна девалвира с 35%... Без коментар!!!

Доколко санкциите на САЩ и ЕС са се отразили на благосъстоянието на Русия е спорно. Но, че са се отразили пагубно на психичното здраве на пъстър свят е очевидно.

Предвид очевидната проамериканска ориентация на хунтата управляваща бивша Украйна става ясно и, защо украинският "премиер" Яценюк толкова упорито твърдеше, че лансирания по времето на Янукович украинско-китайски проект за производство на синтетичен газ от въглища е "нерентабилен", а експертите от кабинета му настояваха за увеличаване вноса на висококачествени въглища от чужбина. Очевидно идеята е, тези въглища да дойдат именно от САЩ. В тази светлина, става ясно и, защо украинската армия нанесе толкова силни удари по въглищните мини в Донбас, в хода на т.н. "антитерористична операция": заемът от МВФ и затварянето на въпросните мини (обявени за нерентабилни) ще освободи в украинския бюджет допълнителни средства за закупуването на американски въглища. Между другото, по същия начин след свалянето на Саддам Хюсеин, иракските петролни находища, експлоатирани от френски компании, бяха предадени на техните британски и американски конкуренти, заради отказа на Париж да подкрепи "освобождаването" на Ирак.

Гръмките декларации на хунтата в бивша Украйна, че страната ще използва въглища и LNG като алтернатива на уж "прекалено скъпия" руски газ, имат по-скоро пропагандно-популистки характер и могат да разчитат само на краткосрочен ефект - т.е. до драматичното влошаване на ситуацията в украинския горивно-енергиен комплекс и националната индустрия, като цяло. Лансираните от хунтата в Киев "решения" не се базират на сериозна техническа и икономическа основа, а просто обслужват интересите на новите стратегически партньори на Украйна - САЩ и Полша. В същото време, самата Полша, напук на също толкова гръмките си декларации за отказ от сътрудничество с Русия в енергийната сфера, в момента увеличава вноса на руски въглища. В този смисъл, шансът на Киев е да вземе пример от Варшава и да опита да разграничи политическите си амбиции от реалната икономика, тъй като в противен случай рискува спирането на ключови стопански отрасли (металургичната, химическата, циментовата и други индустрии) и изправя страната пред истински икономически апокалипсис.

Гръмките декларации на хунтата във фалиралата русия, че ес санкции не са се отразили по никакъв начин на руската икономика, имат по-скоро пропагандно-популистки характер и могат да разчитат само на краткосрочен ефект - т.е. до драматичното влошаване на ситуацията в руският горивно-енергиен комплекс и националната индустрия, като цяло. Лансираните от хунтата в москва "решения" не се базират на сериозна техническа и икономическа основа, а просто обслужват интересите на рф и одкб.

Я, днеска пак си в коментарите да насаждаш омраза спрямо една нация. Ще се правиш ли на умно и нападнато пак?

Явно хамериканските санкции против Русия са се отразили най-много на пъстър цвят. Като начало - загуба на обществен престиж и лично достойнство във уважаемия форум на Дир.бг. Другите увреждания са от медицинско естество ....

КОЙ? взема нов заем и още 4.5 млрд. нов дълг ? Мяй не разбра или не ти е угодно, щото Пеевски няма как да е замесен в това :) За 1 млрд преди оревахте света КОЙ? ще го връща и за какво е, а сега пълно мълчание, а и за Русия се загрижили как и се отразяват санциите :)

Пъстър, толкова омрази и жлъч има в коментарите ти, че не биха могли да останат незабелязани. Ежедневно заливаш с помия всеки, който не мисли като теб, а това са всички други. Насаждаш омраза към руския народ, използвайки думи като "рубладжии", "мурзилики" и др. И никой не обръща внимание !!! Това може да се случи само на трол, редакторски профил и изобщо на ПЛАТЕН писач. Отвращават ме хора, като теб, които са тук за да изопачават истината!

Николовв

Какво ли е състоянието, след като за първите 6 месеца на тази година имат положително салдо от 132 милиарда долара!!! Цифрите са официални от федералната митническа служба!!! Дано поне мъничко нещо ти говорят!!!

Пъстър свят съвсем се оплете в глупави лъжи и безсмислици. И ругае по форумите, както Виктория Нюланд псува ЕС ...

Къде забрави и Псаки :)

Според МВФ, енергийните субсидии от страна на украинската държава са достигнали гигантския показател от 7,5% от БВП. Така, оказва се, че цените на газа за гражданите са били по-ниски, отколкото в Русия, при това субсидиите са касаели както бедните, така и богатите украинци. Фондът поиска незабавното прекратяване на тази практика и още от 1 май 2014 цените на газа бяха повишени с над 50%, като през следващите една-две години те ще нараснат двойно. За Наци-Украйна твърдо се очертава ледников период...

В статията не става въпрос за Украйна и нейната икономика, а за това КАК ЕС САНКЦИИТЕ СЕ ОТРАЗЯВАТ НА РУСКАТА ИКОНОМИКА! Така, че - веднага си кой ти плаща за коментарите!

анонимен

веднага си кой ти - т.е. веднага си ЛИЧИ кой ти плаща за коментарите

Ти си чел/а/ някоя друга статия ... Или си измисляш.

Както е известно, през май 2014 бяха подписани серия от споразумения за предоставяне на кредити за Украйна от различни международни институции и отделни държави: МВФ, Световната банка, ЕС, САЩ и т.н. На мнозина в страната тогава се струваше, че върху нея буквално ще се излее "златен дъжд", който ще помогне на новите управляващи да решат тежките проблеми пред страната. Всъщност, внимателният анализ показва, че ситуацията е доста по-сложна и вече получените или обещани средства може и да не спасят Украйна от очертаващия се финансов апокалипсис.

Руските тролове искат да внушат на българите чувство за реално несъществуваща българска КОЛЕКТИВНА вина заради РУСКАТА АГРЕСИЯ в Украйна и РУСКАТА НЕЗАКОННА АНЕКСИЯ НА КРИМ. Платени руски парцали не са познали! В наказателното европейско право на 21 век е ОТХВЪРЛЕНА ТОТАЛНО идеята за колективна вина! Вината е само ЛИЧНА! Руски платени мъжки пачаври - спрете гаврите с българите!

Верно си трол, и то изключително нискокачествен. Я се вчера кога си започнала, кога си приключила. Въобще ставала ли си? Тази сутрин рано-рано пак. Поне да пишеше нещо смислено.

анонимен

За разлика от теб, , аз съм българка и няма да позволя руските тролове да обвинявате България и българите в несъществуващи престъпления, както и да ни вменявате несъществуваща вина, както и да внушавате, че наказателната отговорност и вината в наказателното производство в ес и България не е лична, а колективна! Марш обратно в междубузието на путин- не ставате за цивилизован разговор нито като гости във форумите ми, нито като руски агитатори- агресори!

Ето кой е платената руска мурзилка и защо пише в нашият БЪЛГАРСКИ форум- ТОВА мислят руските тролове за нас, българите И ЗА ТОВА ги приемаме като лепки и лекета в нашият БЪЛГАРСКИ форум:az ( нерегистриран ) 30.09.2014 20:06 България е член на НАТО и ЕС. НАТО и ЕС и САЩ организираха преврата в Киев, а след това започнаха и войната срещу украинския народ. Следователно и БГ е част от агресора в бившата вече Украйна.

Така е! Този път си права!

Много, ама много си проста и глупава. Намери си работа! Никой не ти чете повтарящите измишльотини. Мурзилка си ти!

анонимен

Руска платена подметка- има цитиран коментар, който НЕ Е ИЗТРИТ и който ясно показва безочието и наглостта на руските тролове, а ти продължаваш да твърдиш , че е лъжа! Ватник- руски шовинист- нямате място в бг. форуми!

Гледам, пак си натрупала минуси :)

анонимен

Че те не са от нормалните коментатори, а от платените руски подметки кат теб... Дреме ми за минусите, написани от руски тролове, пратени от кремъл на руска инфовойна в бг. форум...

Пошъл свят, не знам колко си юрист, но определено не коментирай финанси.

Пошъл свят, не знам колко си юрист, но определено не коментирай финанси.

Чух, че Путя, в отговор на санкциите, щял да спре Интернет-а на мръсните евро гейове и соросоиди на територията на Русия... Вярно ли е това или някой хамериканец ме е излъгал?

Ти си възръстен човек. Сигурно не дочуваш добре

Русия пуска собствен сателитен интернет, чието използване от настоящите телефони изисква друг тип настройка и регистрация. Научете се да четете преди да коментирате каквото ви скимне!

Пъстрия папагал така се е ентусиазирал за утрешния "семинар", че почвам да си мисля, че ще я "осеменяват"... Успех драга, и да се насладиш на всеки миг!!! Че не се знае другия път кога ще е ... :) Такава ми ти антибългарска паплач....

А тя там като адвокат от САК ли ще присъства или като обикновен платен провокатор?

Господарите я викат да и дърпат ушите, че спама ѝ в последно време издиша... :)

Ооо- осемененият с руска пропаганда ме нарича "антибългарска паплач"?;) То си личи кой е българофоб- - ако се прочетат всичките ти коментари под тази статия, веднага личи българофоба. Руска платена паплач, напомням:az ( нерегистриран ) 30.09.2014 20:06 България е член на НАТО и ЕС. НАТО и ЕС и САЩ организираха преврата в Киев, а след това започнаха и войната срещу украинския народ. Следователно и БГ е част от агресора в бившата вече Украйна.

" Такава ми ти антибългарска паплач...." Такъв си ми ти- антибългарска платена руска паплач - обвиняваш България и българите бвез доказателства, по заповед на господарите си от москва. Ако това не е продажничество и предателство спрямо България- здраве му кажи! За мен ти си враг на България и българите и за в бъдеще ще се отнасям към теб именно като с такъв субект!

Искам апологетите на агресора-бизнесмен Путя, който върти бизнес, като удря партньорите си с газовата бухалка по гладата да ми отговорят - какво ще прави Путя, а и Русия, ако хей така, с магическа пръчка, колкото и да ѝ струва на Европата това, същата тая Европа ПРОСТО СПРЕ, НА 100% да купува енергоносителите, които идват от Русия. Оставете колко зле ще е Европа, кажете ми какво ще прави Путя, респ. Русия тогава? Но смислени отговори, моля... Не русифилистични оригни...

С Европа е свършено. Не може бедния на ресурси, да определя как как богатия да му продава. Европейците сами се удрят с бухалката по главата

krassikat@

На времето имаше един филм, хумористичен, "На всеки километър" се казваше... Там имаше една фраза, която тук ще перифразирам - "Условен код - АМИ е пълен идиот..." Господ, като иска да накаже някого, първо му взима ума...

анонимен

Ангела Меркел допуска възможността за преразглеждане на енергийното сътрудничество с Русия 30 Септември 2014 Германия и Европа може да преразгледат енергийното сътрудничество с Русия в дългосрочна перспектива, ако конфликтът в Донбас не бъде прекратен. Това заяви германският канцлер Ангела Меркел, предаде Deutsche Welle. Почти всички европейски страни са свързани с Русия чрез енергийните доставки. За Германия тази зависимост от руския газ възлиза на 38%, а за други страни достига 100%, напомни канцлерът....В същото време тя подчерта, че ако нарушението на базовите принципи продълбава, ЕС може да помисли за промяна в енергийното сътрудничество в средносрочна и дългосрочна перспектива.

Краят на бензиностанцията ще дойде тогава, когато Европа спре да зарежда от нейните нефто и газоколонки... Ще фалира просто... Това го знае всеки бизнесмен, който е губил клиенти и остава без приходи... По трудния начин ще го разбере руският народ - но няма как да не си платят скъпите ми руснаци, задето допуснаха чудовището Путя начело на империята... Всяко нещо се плаща... Идва и времето на Путя, за съжаление и на Русия покрай него...

Краят на бензиностанциите, означава край на Европа и САЩ. Но България е първа ...

анонимен

Напротив- нещо си в грешка. Меркел има амбицията ес да смени доставчика на природен газ, газпром/рф губи ес като газов пазар в средносрочен и дългосрочен план. 50,001% от собствеността на газпром е на рф. Следователно- рф губи пазари на своя основна стока, губи и приходите от тях:)

Пошъл свят, не са нужни семинари за да се направи Евриката, че когато не може да имаш нормален достъп до капиталовите пазари ще имаш затруднения.И да заемаш, и да предоставяш паричен ресурс.Въпроса е до каква степен си готов да страдаш в името на неща, които отдавна вече не са част от българското съзнание-национална чест, родолюбие и да отстояваш идеалите на народа и предците си.Ако Путин бе оставил Крим на НАТО, то той щеше да се покрие с позор сред всички уважаващи нацията и историята си граждани на Русия, които имат своя национална гордост, възпитавана през вековете.И за разлика от нас, Пъстър свят, те я носят в себе си и, както виждаш са готови да я отстояват с цената на живота си.

"...не са нужни семинари за да се направи Евриката, че когато не може да имаш нормален достъп до капиталовите пазари ще имаш затруднения.И да заемаш, и да предоставяш паричен ресурс..." Ах как бързо обърнахте палачинката:D А до сега твърдяхте, че ес санкции ИЗОБЩО НЕ СЕ ОТРАЗЯВАЛИ НА РУСКАТА ИКОНОМИКА- т.е. липсват даже затруднения:D

Пъстър свят не казва истината. Може би това е и задачата, да манипулира. Но лъже много грубо. Лемберг, например намали цената на хайвера с 20%. А хайвера е скъпа стока, даже и в Русия. Стоки има предостатъчно, даже се появиха и такива, каквито по-рано липсваха. Цените варират, но спекуланти има навсякъде. Във всички случаи, от гледна точка на стандарта, сега в Русия се живее по-добре от България. Казва го българин

"... Може би това е и задачата, да манипулира. Но лъже много грубо..." Нима? Утре ще имате точни цифри за РЕАЛНОТО въздействие на ес санкции върху руската икономика и то ОТВЪТРЕ- някои от лекторите са от московската борса:) Да ви видя тогава как лъжите ви ще лъснат:) Освен да повтаряте като папагали: "Ооо,ааа- това е лъжа", но да не можете да опровергаете тези цифри с други достоверни цифри, друго изобщо няма да можете да напишете:) Когато цифрите говорят, и путиновите пропагандатори мълчат;)

Нямаш данните, а казваш, че някой лъже. Утре, казваш ще ти ги дадат. Твоите данни са много пъстри и съвсем не са официални. А измислени от някои още по-пъстри хора от пъстър свят

Фройд, теб ли да уча, че само Господ може да казва истината от първо лице.Всички останали имат "своята" истина.А тя не е абсолютната такава.

Някой да плаши Русия със ,,санкции" ??? Това е безумна идея на ненормалници. И техните пъстри клакьори по форумите. Русия е плашена с какво ли не - агресии, глад, водородни бомби, космически войни ... Сега, с някакви смешни ,,санкции'', които възсторгват пъстър свят. Русия винаги побеждава, което е добре и за България ....

"...Това е безумна идея на ненормалници.' Ненормалници ли са руснаците, занимаващи се професионално с търговия на борсите? Тяхното мнение няма ли значение по въпроса? Интересно- ако в прав текст им се каже, че други руснаци, пропагандиращи путиновите официални опорни точки, ги мислят за ненормалници, как ще реагират в неофициална среда?;) Амбицирате ме да им задам точно този въпрос:)

Че се отзоваваш на всяко повикване ...

Извинете, че Ви притеснявам, но да Ви попитам: Имате ли някакви новини за сваленият над Украйна самолет на Малайзия еър?

Пъстър свят, и без да го декларираш си личи, че си над 40, влязла в климактериума и с неособено интензивна мъжка обгриженост, от което се явяват определени психодеформации.Но, дерзай.Лошото е, че с писанията си правиш света не пъстър, а пошъл.

Над 40-те е и кладенеца вече е пресъхнал...оттам идва и злобата в душата ѝ.

...но казва ИСТИНАТА...

Руснаците, занимаващи се с борсови операции, много добре знаят какъв е реалният ефект от санкциите на ес върху руската икономика.Разбира се, знанието им е само за тяхна вътрешна консумация- иначе пропагандно подкрепят путиновата теза" Санкциите не се отразяват на руската икономика":D Утре ще изслушам един подобен семинар, в който руснаците си казват всичко, без да отчитат путиновата пропаганда и веднага след това ще напиша част от разсъжденията им във форума.Да видим тогава как руските застъпници ще продължават да лъжат останалите българи във форума...

Значи утре си на обучение по дезинформационни технологии... успех!

анонимен

Не- утре ще имам отговори на въпросите"Защо от руските супери изчезнаха скъпите вина и вносните деликатеси, защо рублата пада и какво да се прави?":) Специално теб не мога да те мисля- ти разпространяваш най- злостната антибългарска пропаганда в бг. форум. Но ще ми достави удоволствие да разоблича с реални цифри путиновата ти пропаганда и то с данни, взети от руснаци:) Не е истина какво ще се случи с всичките ти пропагандни лъжи- готви се за голямото българско почистване и измитане на руските лъжи за действието на ес санкциите върху руската икномика:)

Платената пропаганда в лицето на гей-ци и шарении никога не спи...

Взгляд: Украйна има три забележки към берлинските договорености по газовия спор с Русия...Третият въпрос, по който все още има разногласия, е споразумението за транзита на руския газ през Украйна. Киев настоява за изменения на действащия договор с цел привеждането му в съответствие със законодателството на ЕС и Украйна, което ще позволи на Киев да получава безпрепятствено реверсни газови доставки от Европа. Т.е.- на практика Украйна иска прилагане на 3тия енергиен пакет за газопровода, който преминава на нейна територия и транзитира газ до ес.

Гледам руснаците, рускините и техните платени руски тролове здраво са работили и са ръсили руски партенки и лъжи снощи. Едни и същи, всеки ден и нощ. Жуженцата на Путин и Гьобелс...

забрави бегееца.

"Бегеец" - ти ли си първа смяна от платените провокатори?

Шило

Прави кафето на пъстрата

Старая се да не вземам страна и да се придържам към фактите, но като те чета възниква потребност да симпатизирам на руската кауза, само и само, за да се разгранича от отблъскващото безсмислие което си нашляпал.

Българският народ е срещу зверствата и геноцида извършван от фашистите в бивша Украйна, както и срещу всеки който ги подкрепя у нас...

Конституция на Р. България Чл. 1. (3) Никоя част от народа, ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ или друга организация, държавна институция ИЛИ ОТДЕЛНА ЛИЧНОСТ НЕ МОЖЕ ДА СИ ПРИСВОЯВА осъществяването на народния суверенитет. Чл. 5. (2) Разпоредбите на Конституцията имат непосредствено действие.

Кво става, кво става? Расте ли пиш.....ката а?

Българският народ е срещу зверствата и геноцида извършван от фашистите в бивша Украйна, както и срещу всеки който ги подкрепя у нас...

ПРОСТИЯТА НА ПЪСТЪР СВЯТ Е ЧЕ НИ ИМА ЗАЕДНО С КАБАРДИНО БЪЛГАРИЯ !!! ВИЖДА СЕ КОЛКО СИ ТЪПА

Ооооо Пиратко! Кво сттава бе убавец мамин? Домъчня ми за теб!

Kak е Пиратко, расте ли пи......шката, а?

Статията е подвеждаща и не отразява реалностите в ЕС за Украйна и Русия. Напротив, я последно време в ЕС-пресата все повече се обръща внимание за победата на Русия в украинската криза, необходимостта от договаряне и Украйна да не членува нито в ЕС, нито в НАТО. Понеже линковете ги трие Дир-чето (правилата са такива), само ще посоча Блоомберг и Ла Трибуне и чичо Гугъл.....

Ами какво пречи там да пишат руски подлоги?? Мнението на някого на ангажира никой с него!! То е само на автора си!!

Елементарно .....То преди няколко дни Хенри Кисинджър в Индипендънт говори по този въпрос. И той, ако е руска подлога .......

9-ти май - Да, тази е едната - Украйна не може да скрие победата на Путин и другата -Украйна не може да си позволи НАТО. В Ла трибуне, направо казват, че докато Украйна не заяви, че се отказва от НАТО, натиска на Русия ще се усилва. Това пише ЕС-пресата, какво ще стане на практика, само "НАЧАЛНИКА" го знае.

А КАВО СПЕЧЕЛИ ЕС ОТ САНКЦИИТЕ В ЧАСНОСТИ И Б-Я !!! ГУБЕНЕ НА ПАЗАРА ПОВЕЧЕ ОТ З00 000 ЗАГУБЕНИ РАБОТНИ МЕСТА !!! А ЗА Б-Я НЕ ЗНАМ ВИЕ ЗНАЕТЕ ПОВЕЧЕ !!! НО ТЕЗИ КОИТО СА НА ВРЕМЕННА РАБОТА ЗНАМ ЧЕ СА ГИ ВЪРНАЛИ !!! А ЩОМ СА ГИВЪРНАЛИ ЗНАЧИ НЯМА ДА СИ ПЛАТЪТ ТОКА !НЯМА ДА ИМАТ ПАРИ ЗА ЯДЕНЕ И ДЕЦАТА ИМ СА ГЛАДНИ !!! И КАКВА Е ПОЛЗАТА ОТ ТАЗИ ЗАГУБА !!!! БЪЛГАРИ КОГА ЩЕ ВИ ДОИДЕ АКЪЛА ТА СЕ РАДВАТЕ НА ТЕЗИ САНКЦИИ ПРОТИВ РУСИЯ

"... ПОВЕЧЕ ОТ З00 000 ЗАГУБЕНИ РАБОТНИ МЕСТА !!!.." ХАХАХАХ- АМА ТИ НАИСТИНА СИ ЗА ЛЕЖАЩО БОЛЕН В ПСИХОДИСПАНСЕР:) Много нагли лъжи видяхме изписани то вас- руските чужденци в този форум! А сте и нагли, и руски шовинисти- от уики "Шовинизмът е крайно и сляпо поддържане на собствената/ руската етническа- бел.е моя/ група, съчетано със злонамереност и омраза към съперничеща/ ес граждани/ група. На български обикновено се използва за краен национализъм"

Ivan Nenov

ВСИЧКАТА ИФОРМАЦИЯ Е НЕТА !!! ВСЕКИ КОИТО СЕ ИНТЕРЕСУВА МОЛЯ !!! ВИЕ СТЕ В НЕТА !!!

И от къде ще се загубят тия работни места? От ония 400 000 дето ги обеща Станишев ли? Лъжеш ли или бълнуваш?

анонимен

Точно това си помислих- приликата с лъжите на станишев е повече от очеизваждаща.....

Мараба троле.

Разбирам, че много работи не са се случвали в Украйна. Не е имало държавен преврат, не е имало изтрепани от снайперисти майДауни, не е имало изгорени в Одеса, не е имало свален Боинг, не е имало милион бежанци в РФ, не е имало бомбардировка и обстрел на цели градове с РСЗО и авиация, не е имало бой над опозиционните политици, не е имало референдум и отделяне на Крим ... в продължение на 8 месеца всички дружно сме халюцинирали... :)))

Преврат НЕ, убитите на Майдана се оказаха в голямата си част убити от АК47, само с един от автоматите са убити 38 човека. Снайперистите не ползват АК47. Одеса беше руска провокация за да провокират реакция сред идиотите в Русия, да тръгнат на война в Украйна. Боинга го свалиха руските терористи с БУК. Да с ГРАД имаше обстрели на цели градове и то се извършваше от руските терористи. Референдумите бяха незаконни, защото както и в Русия ,така и в Украйна референдумите са отделяне са незаконни. Видя се днес в Испания как действа демокрацията и как се уважава конституцията!!!

Загуба на време е да се спори с глупаци ...:))) Приятна вечер!

Ivan Nenov

ЧИСТА ХАМЕРСКА ДЕЗИНФОРМАЦИЯ ОТ БЕГЕЕЦА

Само три имена ще ти кажа- Катрин Аштън, Урмас Пает , Олга Богомолец. Потърси в нета общото между тях. Дори от ЕС и честните укранци разбраха, че е имало снайперисти, и те не са били от Беркут. А ти и оная "проскубан свят", просто не сте хора. Срам ме е, че има такива представители на хомо сапиенс в нашата страна.

Украйна иска дело в МНС за ПРОТЕЖЕТО НА ПУТИН- ЯНУКОВИЧ- нещата в момента са на фаза проверка за допустимост и основателност на жалбата в МНС.Така, че- ЯНУКОВИЧ ПРАТИ снайперистите и той за това после ИЗБЯГА ОТ УКРАЙНА! Защо избяга, а? Защото не е нареждал да се убиват хората от Майдана? А руските ти инфопартенки миришат на руски чизми - не могат да се приемат за нормален коментар на чужденец- гост в български форум. Ти пишеш тук, за да провеждаш руска инфовойна и за това мястото ти не е тук, а в днр и лнр- там се стреляй , с когото искаш, руски наемнико!

Аман от предатели в България!!!

В ХАРКОВ СВАЛИХА ПАМЕТНИКА НА ЛЕНИН !!!ТАКА ПРАВИЯ СЕКТОР ИСАШЕ ДА НАНРАВИ ТОВА КОЕТО Е ДЕШЕ В ОДЕСА !!! НО СЕ НАМЕРИ ЧОВЕК КОИТО КАЗА НА АВАКОВ ТИ ЩЕ СИ СЛЕДВАЩИЯ !! И ПЪРВО СЕ АЕРИШЕ ВЪВ ФЕСБУКА А ПОСЛЕ ДАДЕ ИНТЕРВЮ ОТ КОЕТО СЕ ВИДЯ ЧЕ МУ ОМЕКНАХА КАИСИИТЕ !!! ПАМЕТНИЦИ СВАЛЯТ ДИВАЦИ И ВАРВАРИ !!! АКО ДЕСТВИТЕЛНО ИМ ПРЕЧИ ПАМЕТНИКА НАПРАВЕТЕ ГО С АКЪЛ ЦИВИЛИЗОВАНО !!! КАКВА Е ТАЗИ СТРАНА КЪДЕТО БАНТИТИ УПРАВЛЯВАТ КАКВО ЩЕ ИМА ИКАКВО НЯМА ДА ИМА !!! СЪБОРЕХА ГО И КАКВО ? ПОЯВИЛИ СЕ ТОПЛА ВОДА ТОК И ГАЗ ИЛИ ТАКА НУЖНИТЕ ИМ ЛЕКАРСТВА !!! КАК МОГА ДА СЪМ НА ТЯХНА СТРАНА !!! ДА ПЪСТЪРВО

Правилно свалят паметника на сифилистика Улянов. Няма човек на Земята, които да е допринесъл за повече убийства от твоя идол Ленин!!! Сигурно и на СТалин се възхищаваш и на Берия. Добре, че такива като тебе вече не се раждат иначе .................................

Тук ХОРАТА ЗАЩИТАВАМЕ РУСИЯ, а фашистите... своята гибел... На всички пълен УСПЕХ!

Тук Българите ЗАЩИТАВАМЕ свободна и независима Украйна, а фашистите... своята гибел... На всички пълен УСПЕХ!

Ама скъпа те фашистите са в Русия, в Кремъл!Не са точно фашисти, а някакви руски нацита, но ти едвали го разбираш.

Ivan Nenov

А БЕ МА.....ЛИ ВИЕ ПОНЕ ЗНАИТЕ ЛИ КАКВО ОЗНАЧАВА ДУМАТА ФАШИСТ !!! ЦИГАНИЯ

Трябва ли да разбираме, че изнасилването на дванайсет годишно момиче вече е европейска ценност??? Господи, прибери си час по-скоро вересиите...

Ами ако са го направили руските терористи , е възможно!! А иначе това момиче не съществува. Тя е измислена от руската пропаганда най вероятно!!! Няма никакви свидетели и факти за масови гробове. Освен руските лъжи!!

Интересно изявление. ЕС щели внимателно да наблюдават събитията в Украйна и ако нещата се деескалирали, щели да вдигнат санкциите срещу Русия. В случай, че действително ЕС наблюдаваха внимателно събитията в Украйна и кой майстори касапницата, то сега санкциите трябваше да са срещу Киев, а не срещу Москва.

Да не би Украйна да нападна Русия и да анексира руски територии?

Sabertooth

Всъщност присъединяването на руския Крим към Украйна си е откровено анексиране на руски територии. Дали с оръжие или измама резултатът е същия.

ЕС не са направили такова заявление?? Това е лъжа- надежда на Итар-Пасс. Няма нищо общо с истината. ЕС са казали ,че изобщо не е разглеждан въпроса със санкциите!!

Sabertooth

Изявлението е от Ройтерс, на който се базира и статята която коментираме.

Демократичните сили правят на пъх и прах жалките русофили. Толкова са зле ,че от Русия се хвърлят мурзилки в борбата. Но и те падат жертви на истината. Даже и руските военни оркестри и Кобзон не могат да спасят русофилите от разгром. Съпротивата им е безсмислена!!!

Все едно чета Порошенко от времето на изборите. АТО щяла да продължи само часове; подземаше се Порошенко с патос. Храбрите украински войници щели да пометат всички врагове на Украйна с мощен замах, които и да са те и където и да са те. Фантаст някакъв се оказа горкия шоколаден лидер, а като гледам постинга ти, май сте от един и същи кръжок по шоколадено фентъзи.

Ами той го каза това, при тогавашната ситуация. При влизането на руската армия в Донбас(около 24 август), ситуацията се промени!!!

Съдейки по ентусиазма, с който неуморно пишете, правя скромния извод, Русия си е Русия, център на Вашето внимание. Правилно, та тя е единствената 1/6 -та част от земния свят, събран в единно цяло, не подлежащ на външно влияние. Останалата част от света са няколко суверенни държави и държавици и сборища от временни колониални струпвания в процес на разпад. 

Въпроси: Като си руснак, защо пишеш в БЪЛГАРСКИ- а и по руските признания- неприятелски за рф форум. Ние, българите, си обсъждаме БЪЛГАРСКИ неща - ти кой и защо се вреш между нас- българите? Защото русия води инфовойна срещу ес с цел разрушаването на ес и внушаването на руските дебилщини? Няма да стане- всеки да пише във форума на държавата си! Вие не идвате като гости в нашите форуми, а като нашественици. За това и нямате място сред нас- мирните българи!