Директорът на ИАЛ е подал сигнал до прокуратурата

Директорът на агенцията по лекарствата сигнализира прокуратурата за масови уволнения на служители преди 1 г. и за съмнителни договори.

Обратно в новината

Коментари - Директорът на ИАЛ е подал сигнал до прокуратурата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хайде, давайте още скандални разкрития от този сорт, че времето на служебното правителство изтича бързо. макар, че, знае ли човек като чете прогнозите: явно от същия материал има много и ще гласува за покровителите на служебното правителство, така че може и по-спокойно с разкритията.

В МИНИСТЕРСТВОТО НА ОБРАЗОВАНИЕТО ПРЕЗ ПОСЛЕДНАТА ГОДИНА? Там имаше направо дъжд от парашутисти....

Че какво друго може да се очаква от управление на комунистите освен шмекерлъци, кражби и шурбаджанащина, а доцентката си я бива.

Производството и търговията с лекарства и фармацевтични продукти - ДЪРЖАВЕН МОНОПОЛ, ВЕДНАГА!

Аз пък не виждам защо лекарствата трябва да ги продава непременно магистър фармацефт. Все едно на щанда за месо в хранителен магазин продавача непренено да е завършил хранително-вкусовия в Пловдив а в магазините за авточасти продавачите непременно да са инженери специалност Двигатели с вътрешно горене.

Този, който ти продава един хляб вместо друг, един салам вместо друг, една част вместо друга, няма нужда да е много вещ, но при замяна на едно хапче с друго, понеже често точно това, което е написано го няма, а има десетки идентични, може да те умори, ако е с 8 клас. Не знам някъде по белия свят, да не са фармацефти аптекарите

Така е! Това си е абсолютна дискриминация на тъмнозелените! Докога ще се толерират образованите? Нали уж не трябва да има дискриминация. Ото Скореца за шеф на Атомната в Козлудуй. Минимум!

ами щом не ти харесва да са магистър фармацевти, да назначат министрите за министър-фармацевти да продават в аптеките, те за друго и не стават

и баба ми знае, че агенцията по лозарство е най корумпираната. нали от тези лози правят ракията без акциз, а после се упойват да източват ддс

колега, ние си говорим за аптеките на магарешки и за дебелеевски, които са ги корумпирали в агенцията по лустрация

Че къде в булгаристан правят ракия от "лози"? В булгаристан ракия от грозде почти не се прави. Егати наивника. В булгаристан от грозде са само ултраскъпите ракии, които булгаристанската измет дори не е помирисвала. Всичко останало е спирт с есенция.

Нашата държава е само да се назначават роднини и приятели и да се стриже ниско народа. Другото са обещания за електората.

Аз лично не виждам никави "разкрития". Едни калинки заменили други калинки. Така е навсякъде в държавната и общинските администрации в булгаристан. Журналистът написал тази глупост заслужава 100 тояги на голо.

Ти да не си турчин? Какво е това "булгаристан"?

Ами че той вече не се и крие, пед*ругата какъв е.

Не съм политически съмишленик на Марешки,но съм редовен клиент в аптеките му,заради ниските цени.И знам,че основната причина за нескончаемите проверки в аптеките му е тъкмо този факт.Но за нас потребителите е по-важен отговорът на въпроса-защо останалите продават лекарства с толкова голяма надценка?И защо лекарства без рецепта на дрогериен щанд,които си избираш сам, трябва да ми ги продава магистър -фармацевт?

Господине/Госпожо, Защо не си зададете въпроса как така само при него има ниски цени /и то само на някои продукти/? Вашето обяснение е елементарно - другите слагали по-големи надценки и били по-алчни от него. Това е толкова елементарно мислене.. А да Ви се е случвало там да Ви заменят лекрство без дори да Ви уведомят? А да сте срещнали някъде написано, че може би там се продават преопаковани хапчета с вероятно вече изтекъл срок на годност? А да Ви прави впечатление, че някои лекари са особено загрижени точно от там да си купите лекарствата? Има още много други въпроси, но едва ли има смисъл да пиша. Истината е една - корупция по всички нива. И бъркане в казана не с лъжичка, а направо с кофи. Изходът е - фиксирани цени.

Любопитно ми е някой знае ли тази Изпълнителна агенция по лекарставата някога нещо да е свършила през последните 25год.? Просто едни дебелогъзи чиновници вземат едни дебели кинти без да вършат нищо. И се назначават на ясла свои хора според това коя партия е на власт.

Така е!Марешки е комунист.Не случайно Бойко ги събра с Яне и му заповяда да осинови Локо Пловдив.

Марешки на драго сърце и комунист би станал, но червените не го шат.

Магарешки, защо не направи трибуната на Локо Пловдив?

Аз лично не съм чул някога, някъде да е проверявана аптека. Когато и да било. А, че половината илачи по аптеките са менте не е тайна за никого.

В аптеките на Марешки цените на лекарствата са най-ниски и за това винаги са пълни.

и какво от това !? тлъстото човекоподобно в прокуратурата е личен слуга на онези срещу които е сигналът. ще се стигне до съд само, ако е сигурно, че другите слуги в тоги няма да навредят на крадците с някоя присъда.

Проверете директорката на общата администрация!

На много места стана същото и преди 5 години. Всеки маха и си слага както си иска, системата продължава да е същата и реално нищо не се променя, а само се върти.

ми да се приеме и прилага със закон: всяко правителство да уволнява предишните.

в смяната на хората проблем няма. Проблемът е, че въпросните хора обикновенно не са качествени специалисти.

Хора, проверете от кога са въпросните назначения и ще видите какви крупни специалисти и мозъци (само не в областта на фармацевтиката) бяха назначени.

по тъпи и смешни обвинения, които да са обект на държавен интерес и медии. Имало договор с адвокат за 40 лв/ч. Абе тая патаруна виждала ли е адвокат и знае ли по колко взимат и с какво се занимават. Как правния и отдел ще замени един адвокат ???

Е как ще е виждала, като то това е бащиния и не трябва да се наемат външни хора да ни знаят маймунджулъците. Как така ще се дават пари на адвокатски фирми, като има "юрисконсулти" за по 800 лева на месец! Разхищение! това че губят всички административни дела в съда после не излиза на яве, "щото то съда е виновен, подкупен..." а не, че сме слаби специалисти и юристи разИраш Уи...

Не знам какъв ценз и стаж са имали уволнените служители на ИАЛ. Знам обаче какъв стаж и ценз имаше министърката Д. Атанасова и какъв беше приносът и за здравеопазването!

Ц. Ц. Ц! Тоя Боко какви ги прави начи....

8901

Ех, другарю Куклошарски, тюх другарю съсел...

Марешки е протеже на варненските групировки.Беше на почит при ГЕРБ,но видно е че и при министъра от БСП-Андреева все същото.Предполагам,че ДПС са кадровиците и пак ще бъдат.Тази агенция има важни функции,но някак си властите я подминават.Само ДПС,които разбират от къде може да има далавера се намесват-може и да катурнат сегашната директорка,ако е много активна в разкритията

Нищо чудно. Червените изверги са слагали свои хора навсякъде.

А КЪДЕ ТОГАВА Е ГОСПОДИН ГЛАВНИЯ ЦАЦАРОВ,И ПРОКУРАТУРАТА.ДОКОГА ЩЕ ИМ БЛИЖАТ ЦЪ РВУЛИТЕ???

Който е правил нарушения да се осъди и вкара в затвора,стига с тези отметки и после нищо! Наслушахме се на оправдания!!! Но първо изметете цялата съдебна система от корумпираните боклуци,защото с този съд никога няма да видим осъдени престъпници!!! Ремонт на съдебната система изцяло,корумпираните съдии в затвора и след това преследване на всички боклуци,които съсипаха майка България! колкото и фантастично да изглежда,това е единствения изход за тази държава!!!

друг начин няма,аз съм за!

Я, направо да дойдат хората другарката Меркел! Знаеш ли как набързо ще оправят държавата, а като "обича" бившите комунисти и техните съвременни отрочета, вече за вечни времена няма да ги видим! Е, ще се налага мъжете да работят до 70 години, а жените до 68, но поне никой няма да мрънка че няма работа и съответно пари!

Kalin

Уф тия са ми смешни та смешни.Вместо да забранят фармацевтичните фирми да влачат лекари по екскурзии и почивки в 5-6 звездни хотели у нас и по света,да подаряват на джипига зимни гуми и кво ли не......те се хванали с лобиските истории.Само тия неща дето ги споменавам ще доведат до рязко намаление на цени и на лекарства и на услугите в сферата на здравеопазването.Ей наскоро се върнаха 200 джипита от екскурзия в Сицилия за стотици хиляди левове я си го представете това как би се отразило на цената на нещата в здравеопазването?!

На мен лаптоп ми подариха

Елементарен манипулатор си ми ти;о) Не с направил тънката разлика между харченето на частни и публични средства! Всичко казано от теб за фармаакулите е вярно, но те все пак не харчат бюджетни средства, нали?;о))

Kalin

Ми ползвай акъла си що влачат лекарите насам натам-за да изписват техните лекарства и за да могат техните лекарства да се изписват от здравната каса като и техните консумативи за болниците.Елементарно Уотсан.Само дето тия разходки и лапачки те ги калкулират в продуктите и ние ги плащаме тези неща!

Вярно, че харчат частни средства, но като отидеш на лекар, по това какви илачи ти изписва можеш да познаеш кой последно ги е разхождал по света. А плащането на тези илачи вече е с бюджетни пари, това е простичката схема.

дали? голяма част от лекарствата са с цени субсидирани от държавата по един или друг начин.

Аз имам фармацефтична фирма, та ми стана интересно как биха ми забранили да си харча моите пари и кого и къде да водя или изпращам?

Как се казва фирмата ти?

Kalin

Що не обясниш по добре на простосмъртните" клиенти" къде ги вкарваш тия разходи щото не ги вадиш от твоя джоб а от нашия с десетократно раздута цена на нещата!

а какво стана с палатите в южна ФРАНЦИЯ

Всичко е точно така,както е изнесено от госпожата.Тези,които са назначени с образование икономическо и юридическо,хал хабер си нямали от лекарства. Както и тяхната шефка на отдела-човек на Марешкия п...л.

На Десислава Аатанасова мъжа и влезе ли във затвора,за кражба на ЕС пари.който Атанасова му даде поръчки за ремонт на болници,със голямо завишение на цените.Този нейния мъж на Десислава Атанасова източи много пари от Европейският съюз.

Е как Станиша веднага преди Пеевски не го вкара в затвора?

Новопостъпилите обаче били назначени без ценз и опит в нарушение на Закона за държавния служител. Основните условия за назначаване, са били писмено и говоримо турски, не по-голямо от основно образование и абслютна вярност на Падишаха от Сараите.

И да се целуват поне както Станишев умее.

Тъкмо България тръгне да се оправя и дойдат БСП и ДПС на власт и я върнат в пропастта!!! Така вече 25 години!!! Прост народ,цигания,манипулации и не гласуващ народ = вечна мизерия!!!

В България комунистите никога не са си тръгвали от власт!

Съществувал е и договор с адвокатска кантора за правно обслужване с цена 40 лева на работен час, въпреки че ИАЛ има правен отдел. На толкова ниски хонорари работи само адвокатска къща, "Сараите lawyer".Причината за тази ниска цена е че всички адвокати там са завършили философия с хидроинженерна практика.

и коя партия ги е чистила преди една година? да вярваме ли на местан и бсп, че сега има чистки?

Ами преди година ги е чистила БСП-ДПС и са наредиле братко и батко. Сега някой се опитва да махне бастуните и да назначи други уж читави ама ще ги видим.

Гласуваш за БСП и ДПС и получаваш мизерия,циганизация,престъпност,корупция и,какво ли не за години напред! На всичкото отгоре получаваш и тяхната наглост,с техните протести срещу тези,които се опитват да им оправят бакиите! БСП и ДПС са провалът на България,те бутат България вече 25 години към пропастта,лошото е,че простия и беден народ това не го разбира и продължава да си продава гласа и да ги избира,мислейки,че те ще му вдигнат доходите,но напротив,те точно го ограбват и вкарват в блатото....

Гласуваш за всички останали и пак получаваш същото, но в друга опаковка!

БСП - какво очаквате. ДС властва.

Това са предизборни акции! Не бъдете наивни и си спомнете за назначенията на Митко Каратиста (шофьор) в Управителния съвет на ЧЕЗ, Калинките с фалшиви дипломи, "Ало, Ваньо", прокурорът който получава указания от Миро "мазното" и Боко в Банкя, и много знайни и незнайни безумия!

шестак,изказваш се без да си получил опорните точки и ще те санкционират......пийни си хапчето и чакай в мазето до като ти ги донесат!!

Абе така е. Ама май чак такива безумия е бадженащина даже и Боко не сътвори.

май навсякъде някои е свързан с някои

Питаш, но отговор няма.....може би докато Боко, Костов, Доган и си са на свобода до тогава и Станишев ще е спокоен.

И на края наричат всички тия нагли кражби нарушения. Ега си морала. Да върнат най-напред парите и после в панделата.

А после защо няма пари. Лекарствата изключително скъпи, лекарите говорят само за пари- нямат време да преглеждат пациенти. Здравната каса само иска пари. А НИЕ ПАЦИЕНТИТЕ ОТ КЪДЕ ДА ГИ ВЗЕМЕМ.

Колко още неща трябва да излязат наяве за да разбере българина че БСП са като кожата на вълка:Мени я но нрава си да лъже и мами хората не се е променял вече 70 години.

Да, и всички вярват, че само БСП е наследник на БКП, а това са и: ДПС, ГЕРБ, ДСП, СДС и други знайни и незнайни хранилки на бивши комундета и агенти!

нарушават и закона за адвокатурата- как така ще работят само за 40 лева на час. Скандално!

И ПАК ОПИРАМЕ ДО СЪВЕСТТА И МОРАЛА НА ХОРАТА. ТЕ ВЕЧЕ НЕ СЕ СЧИТАТ ЗА ДОБРОДЕТЕЛИ , И КОЙТО ГИ ИМА И СПАЗВА ГО СЧИТАТ ЗА ГЛУПАК

*ба вашта мама циганска !

Уплаших се щ'Ъ знаеш. Имаме същите права да гласуваме като всички други и да вие яд и да не ви е яд и да сме прости и да не сме - все ще се съобразявате :-)

Абе...ше видим докога с кой ше се съобразяваме...може пък и да се върне дисциплината в циганските махали от татово време...все някога ше се появи някой политик с топки....Само като си спомня, тва да видиш циганин през деня на улицата да се разхожда и да не работи беше изключено ! Само като минеше жълтата лада със синия буркан по улицата се криеха като плъхове циганите, щото знаеха - хванат ли ги първо ги бият до синьо. после ги питат къде са тръгнали ! Ше се върне тва ше видите, на нормалните хора им прекишя вече !

ЕГН-то комисарю......то няма да ви прости и всеки ден си заминавате тролове зомбирани:)))))