Афганистан подписа договори за сигурност със САЩ и НАТО

Афганистан подписа със САЩ и НАТО споразумения за поддържане на сигурността, което ще позволи на американски и натовски военни да останат в азиатската страна.

Обратно в новината

Коментари - Афганистан подписа договори за сигурност със САЩ и НАТО | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Има един док. филм в ютуб, казва се "this is what winning looks like" който иска да знае какво е дереджето реално в Афганистан, да го изгледа.

Американските терористи и машата им НАТО насилват абсолютно всички държави.

"и религия, и идеали" - слага се запетая при повторение на "И-тата" !!!

Точно ти ли се намери да даваш акъл, парцалесо американска?

Браво, треперете колхознистанци, кат почнем едни базички и от тех да ви пускаме "опълченци", освобождаващи Ичкерия, Ингушетия, Дагестан, Татарстан и други "станове", запролетяване на Узбекистан, Киргизстан, Туркменистан, Казахстан, тогаз ще завиете на умряло.

Шило

Иречек, пак глупости. Срещу какви руснаци ще се изправят, при положение, че отзад са им талибаните, бе.

Да, ама Пентагона орева орталъка че покрай наложените на Русия санкции не може да си получи последната пратка руски хеликоптерите дето ги купиха за Афганистан, чакат стока за още 300 милиона долара-)

Много знакова снимка! Кукловодът шепне на куклата си. If You Don't Come To Democracy, Democracy Will Come To You!

Kalin

Още малко в пристъп на умиление ще му целуне кубето.А тоя е само една тяхна марионетка президент на държава в която реално властта му се простира до покрайнините на Кабул.От там нататък е дива Индия;-)

Снимката казва всичко.

"В края на 2014 г. разбира се, американците няма да напуснат Афганистан. Оставеният там контингент под подходяща демократична маска ще контролира узряващата реколта от опиумен мак. Хероинът трябва да продължи да убива Русия"

Сега ще кажеш, че до всеки руснак има по един американец със спринцовка с хероин :)

Афганистан подписа договори за сигурност със САЩ и НАТО Накрая Кери казал, че договора си е договор, но спасяването на "давещият се" е проблем на самият давещ се !

"Американският професор историк Алфред МакКой пише, че две години след началото на операцията на ЦРУ в Афганистан районът на афганистанско-пакистанската граница се превърнал в най-големият производител на хероин. Руски експерти твърдят, че в продължаващата вече 12 години контратерористична операция американците и англичаните не са унищожили нито една лаборатория за производството на хероин в Афганистан. А точно обратното броени месеци след началото на операцията в провинциите Нангархар, Хост, Пактия, Гилменд, Кунар, Балх, Кундуз били разположение центрове за преработката на екстрахидриран опиум в морфин и хероин. Изградена била банкова мрежа за кредитиране на бъдещите реколти от опиумния мак, организирани били доставки на минерални торове и компоненти за производството на хероин от химически заводи в Пакистан."

И още : "В доклад на Националното разузнаване на САЩ се споменава, че наркотърговията в Афганистан подкопава американските интереси в чужбина и разрушава стабилността в Западна и Северна Африка, освен това остава основният източник на доходи за талибаните. Вероятно тази американска специална служба е наясно с факта, че контингентът ISAF провежда в Афганистан политика на макова ненамеса и по този начин позволява на местните плантатори да увеличават площите с опиумен мак. Американски военни посочват, че НАТО не се занимава с проблемите на наркотиците.

Ма разбира се, опиумът трябва да се пази - "В Афганистан се произвежда минимум 80% от световната реколта от опиумен мак. През 2012 г. от опиумните полета бяха набрани 3,7 милиона тона суровина за производството на хероин. Основният потребител на наркотиците, които идват от Афганистан, е Русия. Руснаците употребяват годишно 70 тона хероин, а наркоманите са 1,6-1,8 милиона, или 1,3% от населението й. Всяка година от наркотици в Русия умират около 100 хиляди души. През последните години производството на наркотици в Афганистан се увеличи повече от 40 пъти и това е резултат от американското присъствие там."

САЩ идват непоканени, слагат марионетно правителство и остават за винаги. Живеят само в базите както в затвор с минимално придвижване, досега са загинали около 3000 военни за 13 години. Въпреки жертвите и омразата на местното население не си тръгват, в началото да речем че са победили талибаните, след това да си тръгнат, на практика вече са окупационни сили. Не само Афганистан, Германия, Япония там са от 70 години с 50 хиляди армия.

Обама е наистина много тъп...За какво изтегля войските от Афганистан?! като ще трябва пакд а ги вкарва когато талибаните сметат местното правителство за има няма няколко месеца ?! ААААААААААААААА?! Аз това питам! Видяхме какво стана в Ирак, с ИДИЛ който краварите създадоха......Маи позабравиха хамериканците Ал кайда....Но Ал Кайда бързо ще им припомни кои са били!

Сигурно е случайност, но неграмотността на редактора и писача уместно разкрива същността: "новата мисия там ще се нарича "Решителна подкрепа" (Resolute Support) и ще се занимава ГЛАДНО с обучение на правителствени войници"

Афганистан официално станала колония на САЩ.. Сега ще си унищожат армията (каквото е останало от нея), ще има бази на "съюзниците" и естествено - целият алианс ще скочи, който нападне Афганистан, като дадат няколко гневни интервюта по CNN...

"...поддържане на сигурността, което ще позволи на американски и натовски военни да останат в азиатската страна..." Дааа..., така трябва..., иначе ще западне производството и търговията с хероин.

Афганистан подписа договори за сигурност със САЩ и НАТО Джон Кери казал, на президента на Афганистан,бъдете сигурни в нашите обещания , но се пазете особено от талибаните

Ха,ха...всички знаем,за какво иде реч.

Имало едно време една държава казвала се Афганистан, там живеели миролюбиви и трудолюбиви хора, но в териториите и навлезли нашественици чужденци, афганистанците започнали да живеят лошо и били насъскани едни срещу други, но най-страшно станало като подписали един документ, историята не помни точно какъв, но след него Афганистан изчезнал на картата на света.

За кои говориш? За американците? За съветите? За англичаните? За монголите? За арабите? :)