Съдът в Страсбург откри прекомерна сила при арест във Варна

Европейският съд по правата на човека в Страсбург реши, че българската полиция е използвала прекомерна сила при акция на МВР във Варна през 2008 г.

Обратно в новината

Коментари - Съдът в Страсбург откри прекомерна сила при арест във Варна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кой би зео на Бойко прасе, или пази боже, некое куче Нова революция ще стане, и нечий...баджак, шъ фръкне! Радойка, Унуката, на баба Тудорка!

Не срещу цигани, а срещу очилати компютърни специалисти електрошокови палки и белезници. Не обходим е един униформен полицай може и жена със съответната писмена заповед. Това е било през 2008година, а Цветанов използваше белезници и събличаше голи лекари. Милиционеросоциализмът, както го наричаше Инкьов,мутира в милиционаризъм.

Крайно време е сумата, за която е осъдена България да се приспада от бюджета на съответното ведомство... това е единственият начин да се спре с безобразната некомпетентност и своеволие...

На Сержо полицейщината. Комунистите винаги обвиняват другите за престъпленията, ксоито сами са извършили.

НЕЗНАЯ ДАЛИ НЯКОЙ ОТ ТУК ХУЛЕЩИТЕ ЗНАЕ, ЧЕ ЦОНЕВ Е БИЛ СЪС ЗАКОННИЯ СИ ПИСТОЛЕТ НА ЗАДНИКА, И ЗА ТОВА СА ГО ПЛЬОСНАЛИ НА ЗЕМЯТА.

Шило

Преди да го цопнат вече го бяха закопчали. Обезвреден беше.

Бравос , старши! Смешник си ти

Малоумната и просташка българска полиция - любимана ДС Цвинокио и комуниста ДС Боко Тиквуна

Я стига отклонявате с мнения в темата. НЕ виждате ли, че става въпрос за обиск във фирма доставчик на интернет за притежание на незаконен софтуеър. Прокуратурата естествено не е могла да обясни защо трябва при такъв обиск да се използват силови средства. Такива операции успешно се провеждат като полицията се държи съвсем културно, просто идват повечко на брой полицаи и респектират с присъствието си. ОСВЕН АКО ЦЕЛТА НЕ Е ДА СЕ ПОКАЖЕ, ДРУГ ТРЯБВА ДА ДОСТАВЯ ИНТЕРНЕТА В ОПРЕДЕЛН РАЙОН. Ами случай с бивш министър - дали пък яко го помолиш да те последва не би го направил? И се вижда, че Прокуратурата пак не е успяла да убеди НОРМАЛНИТЕ хора в Страсбург, че трябва да се действа все едно задържаш терорист, който подготвя бомбен атентат. Гледам, че тук буйстват разни елемните, че се пречи на полицията и прокуратурата да си върши работата. Ами нещо сте се объркали - след 1989г. работата и на двете е ДА СЪБИРАТ ДОКАЗАТАЛЕСТВА, а а не да бият хората.

Шило

Безспорно, в тази ситуация, както и при другата- с Гуцанов, използването на сила е било напълно безпредметно. Ама явно някой е решил да "вдъхва" респект, да се прави на Танго и Кеш

много американски филми гледат нашите баректи :)

Сега трябва Цвятко Цветанов да плати обезщетенията, които ще плати държавата, а не бедните българи. Наглеци!

Шило

Да бъдем обективни. През 2008г. на власт не беше ГЕРБ, а ТК. Министър тогава май беше Р. Петков. Не помня точно кога го смениха с Миков. Така че, този път Цветанов е невинен.

ВЕЧЕ НИКАКВИ БЕЛЕЗНИЦИ НА БАНДЮГИТЕ.ВЕЧЕ ДА СЕ КАНЯТ С ШИШЕ УЙСКИ, ДА ИМ СЕ НОСЯТ КОСТЮМИ НА АРМАНИ, И ДА СЕ КАРАТ В ШЕРАТОН. ЗА ПРЕЗ НОЩА И НА РАЗПИТА, ДА ИМ СЕ ОСИГУРИ ПО ЕДНА ШАНТОНЕРКА ОТ КОНТИНГЕНТА НА ЧЕРЕПА , МИНЕРАЛНА БАНЯ, И ПРИ НЕОБХОДИМОСТ САУНА. ТЪЙ ДЕ, ХААААМА ХА!!!

... за "бандюгите", трафиканти, терористи, убийци, оказващи съпротива и т.н. няма забрана да се прилагат и по-твърди мерки при задържане... нелепо е обаче в компютърна зала да връхлитат с електрошокови палки за да "залавят" незаконен софтуер....но защо ли не се е чуло подобни твърди мерки да се предприемат срещу Очите, Галевите и всякаквите с прякори... може би защото са колеги?

Не разбирам само защо има такава разлика в сумите между присъденото на Цонев и на въпросните от Варна? И надявам се разбирате защо всички нормални напускат България, докато четете подобни статии!

Само комунисти има в Страсбург! Не ги е срам да скачат срещу методите на бойците против комунизма Бойко и Цецо! Не ги е срам!!!!! Ех, прост народ, слаба държава!

Кой ли управляваше по това време??? Кой? Кой? Кой? Пак си изберете мутри и физкултурници.... А иначе родната полиция ни пази, нали?

Прекомерна сила в РБ трябва да е задължителна докато не настане спокойствие като в НРБ И,на месо-без арест.За по сигуро.А Страздбурк да го духа.

Що ли не разследва американската и израелската полиция например?!

Да, неправилно използвали електрошоковите палки. Методи като плюене, хапане щипане и не на последно място- потупване по рамото и думите"повече да не правиш така!" са по-добър метод ли? Море пусто руно непрано на тези мислещи, че държат цялата мощ и власт и нарушават законите..Море пуста гьостерица некастрена....

България взема строги мерки, за да освободи полицията от такива грубияни - пенсионира ги на 50 с 20 заплати за харчлък.

масоните управяват овчете

mdkbg

Скоро и арестът ще бъде нарушаване на човешките права. Когато някой влезе у вас да краде, трябва да го поканите, почерпите с кафе и да му предложите да си избере каквото си хареса за да сте сигурни че няма да му нарушите правата, така че той(тя) да ви осъди я в Страсбург, я по-нагоре!

В един определен период в България полицията беше използване за помпането на рейтингите на една партия. Полицията действаше брутално пред камерите за да се внуши че работи. Въпросните политици мислеха че народа е толкова прост и не вижда какво се прави разумните хора знаеха че това са ПР акции и че заради малоумието на тези политици България ще плаща глоби. Защото не е нормално да влезеш в офиса на някоя бяла якичка с барети да го проснеш на пода да го биеш и да му викаш " на колене " . Тези действия са за защита на самите полицаи не за унижаване на задържаните нормално е да се използват когато става въпрос за опасни престъпници като убийства въоръжени грабежи или изнасилвания при тях е разбираемо да се използва сила. Но когато арестуваш някого за корупция или данъчни престъпления е смешно да водиш със себе си цял екип барети и видео камера да имитираш борба с престъпността.

Ей,писна ми вече от тия некадърници.Работещ съм.Ако по моя вина допусна брак или повредя имущество, плащам до 300%. Като допускат такива грешки, не да плащаме всички а да плаща съответното министерство(МВР,Правосъдно и т.н.) от бюджета си.Не искам да живея в мизерия заради непрофесионалисти и некадърници!

Не министерството, лично да плащат. Който е направил нарушението, той да си плати от джоба.

1954, от тебе зависи да не студуваш и гладуваш тази зима. Пише го по всички вестници. Чети, то сляпото окато прави,

Не след дълго време "прекомерна сила" ще се употребява, като в слухът от 1971 година, за "сливенският танк".

Флизайте в затвора, че да рахатяса, БГ- народа баба Цуцул-Ана, тв Нова

А нещо за Цеко шесте апартамента , нали по това време той беше онбашия или бъркам .

Не са 6 (шест), а 16(шестдесет) и не са апартаменти, а дворци и са построени с пари от 1 (единия ) милиард откраднат от Дянков от Здравната каса.

2008г. - когато са направили тая простотия с компютърната фирма премиер беше съсела, а шеф на МВР май беше р. петков. Какъв Цеко, какви 5лв.?

Нещата се понаместиха. Намаляваме прекомерната сила за да се не уморяват много полицаите , а увеличаваме трудовия стаж с поне 6 години. Така всичкио ще е законно и всички ще са доволни и нито Брюксел , нито полицаите ще протестират вече.

Полицаите в БГ трябва да почнат да си сверяват часовниците си

Кажи го направо-да си го преместят в другия крачол!