Десетки хиляди излязоха в Москва на шествие за мир в Украйна

Десетки хиляди руснаци участваха снощи в шествие против военни действия на територията на Украйна. „Путин, изтегли войските“, скандираха демонстрантите.

Обратно в новината

Коментари - Десетки хиляди излязоха в Москва на шествие за мир в Украйна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

21 септември беше световен ден за "Марш за мир на Земята", който се проведе в по-големите градове на света! Какво го извъртате и пишете само за марш за мир и срещу войната в Украйна проведен в Москва! Това може би го иска и така го нарича жалката опозиция! "Грандиозния" марш в Русия беше: Демонстрациите в различните градове на Русия носят повсеместно крайно малочислен характер, в Петрозаводск и Саратов са се събрали по около 20 души, в Перм- 50, в Екатеринбург около 100, в Новосибирск- около 10 души, в Сиктивкар- около 15 души, а в Барнаул на демонстрация е излязъл само един човек. В 12 милионата Москва са излезнали 5000 души според полицията, "десетки хиляди" според организаторите и около 20 000 души според Асошиейтед прес. В 5 милионният Петербург са излезнали 2000 души, като се има предвид, че украинците живеещи в Петербург са около 1,5%. Това е!

Мерило за демокрацията на една държава е количеството противници на режима. Колкото по-малко имат смелостта да излязат да протестират на толкова по-ниско ниво е демокрацията. В Русия никога не е имало истинска демокрация. Независимо дали се е наричала Руска империя, Съветска Русия, или просто Русия. И в момента там има Сталинска "демокрация". С разрешени митинги в подкрепа на властта, и забранени всички останали. Путин все повече започва да се държи като Сталин и Хитлер от 30-те години. И независимо дали това му харесва или не на Запад все повече разбират че СССР може и да го няма, но съветският начин на мислене е останал.

Е, и? Знаем, че Москва се напуска само с руски паспорт, и по същия начин се влиза...тааааа, кой, аджеба е виновен за тяхното присъствие? Американците? Дядо Мраз? Щъркела ги е донесъл ;)

Прави са демонстрантите! В края на август е жестоко пребит Лев Шлосберг (российский политический деятель, председатель Псковского регионального отделения партии "ЯБЛОКО"; член Федерального Бюро "Яблока"; депутат Псковского областного Собрания депутатов, заместитель председателя комитета по законодательству, экономической политике и местному самоуправлению, член постоянной комиссии по противодействию коррупции)... Заради публикации за загадъчни погребения на военни от района, за които никой не иска да говори и след които остават безименни гробове. Техни близки и колеги твърдят, че те са загинали в Украйна. Шлосберг казва, че към края на август жертвите на Псковската дивизия (76-та ВДД) са около 100 души: "Това е трагедия, която се опитват да скрият тези, които според моите разбирания са врагове на Русия. Това са хора, които лъжат, не казват истината за това как руската армия под някакъв предлог, който не е важен, е изпратила досега от Псков около 1000 души в Източна Украйна. Ситуацията шокира на първо място самите военни, които по устав нямат право да коментират нищо. Заповедите не се обсъждат. Въпросът е, че постановлението на Съвета на федерацията за съгласувано с президента вкарване на войски през границата е отменено. Няма заповед на върховния главнокомандващ. Няма заповед на министъра на отбраната, няма заповед на командващия въздушно-десантните войски, няма заповед на командира на дивизията - нищо няма. Но хората воюват там и загиват".

"Това е убийство. По-голямата част от тези хора, освен офицерите, не са били предупредени, че ги командироват в Украйна на война. Хората научават буквално преди да пресекат границата - разказват ни го завърналите се, тези по болниците, членове на семействата ум, всеки който е успял нещичко да научи. На 15-16 август войниците са били вдигнати по тревога за учения, забранили са им да се връщат у дома, вещите са им докарвани направо на пистата, изпращат ги на юг и там научават, че им сменят униформите и вече не са служители на руската армия, а доброволци. При това този "договор" не може да откажеш да го подпишеш. Това е престъпление. Това е държавно престъпление. И който казва, че да се възразява срещу това престъпление, значи да се воюва с Русия, е идиот и подлец."

САЩ влагат 5 милиарда за да предизвикат събитията на Майдан, да предизвикат метеж и военен преврат!Техни посланици, сенатори и зам.държавен секретар са сред метежниците и подкрепят фашистите от "Десен сектор", "Свобода" и други бандеровски и фашистки формирования! Вкарват в Украйна американските военни формирования Грейстоун и Блекуотър. Финансират и създават от наемници батальоните "Азов", Донбас" и "Днепър"! Шефът на ЦРУ посещава в навечерието на събитията в Одеса украинските тайни служби! САЩ вкарват в Украйна триста военни "съветници"! Е кой е за псуване бе муньо?!!!

Ами другаря Путин, трябва да действа като Хитлер, неговият първообраз.Да отвори лагерите в Сибир и да избие тия дето се осмеляват да му противоречат.

Ми ще излязат я! Като видяха, че от тази война нищо не печелят и всичко зверски поскъпва, къде ще ходят.. Уж за "освобождение", обаче на всички им е ясно, че войната е за ресурсите на донбаския регион и т.н. Обаче руснаците се сетиха, че от това печелят няколко човека, а санкциите са за всички..... Та ще протестират.....де ще ходят..

То "война" е силно казано. Некъв си луд е във война с целия свят?! Голяма работа! Ако няма други луди последователи, значи всичко е наред. Лошото е, че последователите му са в други държави, като нашата например, а в собствената, само пияните кучета го подкрепят. Та всъщност война, в буквалния смисъл на думата - няма. Ще им дойде акъла, ще пораснат, ще осъзнаят грешките си, но всичко с времето си. А дотогава - един ще се мисли за "Директор" на Евразия, другите ще му се подиграват. Хахахаха. Тя историята и по-култови куриози познава, но всичко с времето си - ще отмине...."настинката".

Колко милиона жители има Москва? Дори и 30 000 да са били, това е НИЩО.

17 17 милиона с предградията.

По това време и 300 човека да излязат си е голямо постижение. Чудя се как въобще са им позволили.

Като се има предвид очведушния руснак, който е мачкан непрекъснато от 1917 насам, цифрата е добра.

Опаааа и ко прайми ся.Амчи то у раша имало и свесни хора

ги даваха на филм как влизат и излизат от посолството на САЩ! Журналистите ги питаха по какви въпроси прекарват часове в посолството на САЩ а те само мънкаха! После някакво НПО си призна, че американците са им дали средства да отпечатат и разпространят пропагандни книжлета срещу Путин и Русия!

Хммм доста желаещи да полагат доброволен труд в дълбокия Сибир.

Ей,21-ви ВЕК е и не живеем в пещерите или в пустини,където не е известно на километър разстояние какво става!Какви десетки хиляди соросоидни зомбита и лапачи като който иска можа да ги види по съответните медии и тези продажници не бяха и няма как да са повече от 5 хиляди пряко сила.Така че и милиони да ги пишат и пропагандират само по-отвратително става на нормалния човек,защото е естествено РУСНАЦИТЕ да подкрепят руските си братя в НОВОРУСИЯ,а платените безродни соросоидни гниди да са пренебрежимо и мразено малцинство!

прав си, хората не протестират срещу Украйна, те я защитават! Освен това искат и зарзават, че вече няма в магазините, искат и добео здравеопазване, искат и свобода на словото и най-вече ... искат да видят, как жужето се люлее на някое дърво...

но Путин вече връща Русия в средата на миналия 20-ти.

в руските медии е във "възход"!

Ти беше ли там, за да знаеш кой кого в кой век изпраща? Само ти ли не разбра защо т.нар. демократични и други тям подобни натрапници на идеологеми вилнеят по нашите земи? Ами защо тогава връщат БГ-то ти в 19-ти век? Ако не знаеш, иди и виж, че по нашите земи нормалните хора пак разчитат на Белчо и Сивушка (това са "силиконски")...

... преди унищожението на Содом и Гомор, идеята на Господ Бог е да се намери поне един праведен, заради който да спаси градовете, в Москва десетки хиляди подкрепиха правдата, истината, справедливостта, което ще рече, че има надежда, както за рашките, така и за света... ))))))

КАКВО ЩЕ КАЖАТ КОМУНИСТИТЕ И РУСКИТЕ МЕКЕРЕТА В БЪЛГАРИЯ , МАЙ ИСТИНАТА Е ДРУГА ...?

Ще кажем че в Русия има демокрация - дали възможност на хора да изкажат свое мнение, което е различно от действията на правителство. А ,например в Сащ, по същото време, са арестувани демонстранти, които протестираха за защита на околната среда. Какво ще кажат американски мекерета?

не спираш да се излагаш! Как може да сравняваш свободата на словото и на мисълта в развитите страни с диктатурата на путлер??? Вярваш ли изобщо??? В Русия никога не е имало демокрация, никога... !

Демокрация в Путинландия ХА ХА ХА ...

Светът много се обърка след въвеждането на криминалната перестройка. Пръкнаха се разни хайвани - по специално в България - претендиращи за политици, жадуващи само и само за собственото си блогополучие.Знае се, неоспорим е фактът, че този тон го даде БКП/БСП още през 85-90 г., които, образно казано обраха пържолата за себе си, а кокала дадоха на СДС?! Беше абсолютно логично да се забрани БКП, но тия другарчета начело с ал.лилов си въобразяваха, че те са онези, които запълват социалния вакум.Вакум имаше в главите им, който се оказа златоносен?!

За жалост, златоносен и властоносен.

Страх от путинската диктатура.Русия никога не е била демократична.Не я приемам за подражание.Те са наще поробители.Още не можем да се откачим от тях. ДОКОГА?

Kalin

Когато в САЩ кихнат нас ни хваща грип.Даже и американците определиха броя на участниците в това като около 5000 но.......тука в заглавите пише 10 000 хиляди;-)Престараването на някои явно....е огромно;-)))

със сигурност недоволните от путлер са много повече, както и руснаците, които не подкрепят военната инвазия в Украйна. Но нали се гони модела на Северна Корея и на политиката от СССР, та не е много здравословно да демонстрираш мнение различно от това на вожда.

Ти ги брои недоволните или ти подсказаха цифрата?

Считам, че либералюлювците на митинга са около 10 000.

... Продължение: Като се включват всякакви украници - за които е обяснимо - и поляци и всякакви западняци, дето са били в Москва.

Бутафорните напъни на путиноидите ,да представят Русия като най-прекрасната,най-силната ,най-най ... са смешни и жалки!Щом децата на влможите в Кремъл живеят на запад или в САЩ!Трагикомедията е пълна и с ядрения потенциал на Путинландия който постоянно ни го размахват заплашително!По децата си на запад ли ще пуцат тарикатите в Кремъл ...съмнявам се! :)

Поне не можете да се оплачете от липса на право на изразяване на мнение. Ето дали на хората възможност да кажат каквото искат. Това ,че из 10 млн.в Москва дошли само 25 хил. - доста показателно. Като процент!!! Никой не ги биел ,нито гонил. По същото време имаше демонстрация в САЩ, за околната среда, където има арестувани от полиция. Нещо по тема на свобода на слово. Е, "моше"? Нещо за Обонговата демокрация?

рускинята демонстрира пак високо за средния руснак АйКю от 17 точки. Миличка, кажи за политическите противници на путлер. Разкажи за Анна Политовская, за Пуси Раят... разкажи за Ходорковски, за Литвиненко, за Березовски ... пей песни кокиче за руската свобода на словото... давай, пей, не спирай!

Значи,дали им на хората да се изкажат свободно,бащицата Путлер им дал,вие все чакате някой да ви даде ...Свободата не се дава ,тя е изконно право на всеки!Затворите ви са пълни с противници на Путин,имали олигарх или друг бизнесмен който да засегне интересите на жужето и веднага скалъпени обвинения,конфискация на имущество и активи в полза на таварищ Путин ...За каква свобода говориш мила,кви 5 лева???

Едно време се казваше ,че когато на едно място се съберат3-4 българи,това са хиляди борци зя мир!Ето ДИР-а съобщава за 30000,а немския Die Zeit съобщи за 50000,а в руските форуми се смеят и казват -Максимум 5000/ако броим и старите обувки които хвърлят по тях от балкони и прозорци/!В Санкт Петербург са излезли 300-400 души,а в Красноярск -30!!Все пак ДИР е по-близо до истината от германците!

Днес хиляди,утре милиони ще излязат за да изритат жужетата от Кремъл!

НПОтата плащат добре на демонстрантите. След като видяха че с др методи не могат да разклатят стола на Путин и да се доберат до Украйна, натовците пробват добрите стари методи с провокации и демонстрации от "недоволни" гравдани. Абе как сиенен и бибиси не направиха репортажи и интервюта с гневни родители на украински наборници които марионетките от Киев пращат да убиват населението на новоросия? Там понеже е много демократичен режима и майките не смеят да протестират..

... от първата да последната дума - лъжи и инсинуации..но пък включвайки това "новорусия" заработи дневния надник...

Дирижираните медии веднага представят 5000 като "десетки хиляди"? Един мижав протест се представя като значимо събитие в стил прокопиеви уйдурми.

Следва руска пролет...

Колкото имаше китайска пролет ...

От 10 млн. в Москва има 25 хол. недоволни. Хаха! Една птичка пролет не прави.

за съжаление си права. За това и средната пенсия е около 100$ в най-богата държава на природни ресурси, за които цял свят се избива да дава пари. Затова и емиграцията е голяма от клоаката в тайгата. Бягат най-умните руснаци, най-образованите, най-красивите рускини. И за останалите спасение не дебне от никъде...

в Русия зимата ще продължи още дълго?

Западът няма да успее в РФ, обречен е на провал, защото руснаците ще застанат масово зад Путин. Той им върна самоуважението и вярата в бъдещето!

Руснаците го мразят Путин в червата!Путин е обречен...

Ти бил ли си в Русия и видял ли си го с очитеси.Мит е ,че мразят Путин.А за такъв протест в Москва викой не говори ,явно само нашите медии.Просто времето е било много хубаво и народа масово е бил в парковете, които са толкова хубави ,чисти и уредени ,че ние в Б-я дори не можем да си го представим.

Друго си е да си комунде - ясно ти е, че няма да "хванеш ръка" на изборите, и за сметка на това сееш русофилистичен сепаратизъм по форумите. Ха-ха-ха.

а миротворците пороженко и яицето присъствали ли са ?

манифестация лие туи кво е , прилича на бг от преди 25 г.

Ми с вашите камъни по вашите глави. Нормално е!

Путин: Каква е тази опозиция, какво е това безобразие- веднага изпратете танковете! Медведев: Няма ги. Путин: Как ще ги няма, къде са? Медведев: Дадохме ги под наем на сепаратистите в Украйна.

Нямаш чувство за хумор.

Ха ха ха... това беше добро.

На почивка в Украйна!

Хамериканския посланник, специалиста по преврати и цветни революции не си губи времето. Веднага започна да действа. Само че МОСКВА не вярва на ХАМЕРИКАНСКА ПРОПАГАНДА. И в България броя на промитите мозъци НАМАЛЯВА. Е имате пари за харчене- ХАРЧЕТЕ ги. Тукашните папагали ще ги усвоят.

Още един любител на опорни точки......Не разбрахте ли,че в нета хората не са малоумни?

малоумни незнам ама платени

Айде да погледнеш малко по-горе анкетата за санкциите против Русия - това е резултата от вашият соросоиден шестмесечен вой и осмърдяване на всичко. Не фърфите вече с вашта ФАЩ демокрация. ФАЩ капутен.

Селяк си, и селяк ще си пукнеш. За твое съжаление и за наша радост!

ссср се разпадна за 70 г . руската федерация няма да устиска и 30 г .

Започва се!!!! Началото на края на джуджето ще дойде от самите руснаци.......Както писах преди няколко седмици-главата на путин ще бъде взета от руски ръце......:-) :-) :-)

Колкото повече по време продължава тази абсурдна завоевателна война на Путин срещу роднините, които искат да си оправят къщата и да заживеят самостоятелно толкова и Украйна и Русия ще отслабват и психически и ще се изтощават икономически! А после? На Украйна има кой да помогне, а Русия кой ще я разбере?Тя просто за света е агресор,тополь не се яде и Азърбейджан и Иран ще станат богати от преориентирането на Европа към други източници на суровини и кой губи?

На Украйна няма кой да й помогне.

На руснаците не им харесва завръщането в сталинизма. Путлерчето ще им докара големи неприятности.

На тоя митинг около 90% от участниците са евреи-петата колона в Русия, платени протестъри като нашите.И са били даже по-малко от 5000, а не десетки хиляди.А нашите "свободни, демократични и независими " медии защо ли пропускат това и митингите в Европа против американската намеса в Украйна?

Ха ха ха ... колко плоско изказване. миличкия. Путин ке падне келеш....

Може и да е плоско, но е вярно.Защо не ме обориш с факти, а се хилиш като глупак?

Не си будител, ти си платен посрански ЗАБЛУДИТЕЛ!

участниците в митинга, но е ясно, че от 10-те олигарха, приближени на Путин, 8 са евреи и 2-ма руснаци. Толкоз за еврейската тема!

Коментара ти много ми напомня за червените опорни точки по време на едногодишните протести във България.....Сигурно си плагиатствал,или пък си участвал в създаването на оригинала!?!?!? :-)

Евреин на демонстация? Ти не си вред!

Видяха големия "героичните украински воини" (обикнвени лумпени, бандити, контрактори и неграмотни във военно дело лица) и почнаха да скимтят като кучка... Жалка картинка! Освен това само 5 хиляди имаше на митинга, а не "десетки хиляди". Митинги против т.нар. "украйна" днес имаше в Чехия и Словакия, но "нашите" преститутки мълчат... Още по-жалка картинка! Срам за всеки българин!!!

Едва ле някой ще разбере кой е видял "големия", тъй като само едната страна обявява загубите си. А тъжното е, че сега някой в Москва ще трябва да обяснява на родителите и близките им, къде са изчезналитте руски бойци.

Прочети малко история за Украйна и СССР и събитията там и тогава давай мнение.

История на Украина и СССР съм чел мноооого. Не съм сигурен, че ти си чел толкова. Остава да обясниш, какво общо има твоето мнение с моето?

Украйна започва да се сблъсква със сериозни трудности. Няма газ, няма и въглища, а зимата чука на вратата. Горките украинци, усилено вървят към светли бъднини...

Защо нашите казионни медии показват само платения от запада митинг на предателите в Русия,а не показва другият митинг в Москва ,който е бил пред американското посолство и хората са скандирали "Американци ,махнете си кървавите ръце от братска Украйна "и "Америка -световен агресор" но след като е бил без разрешение от московските власти ,веднага е бил разгонен от полицията.....Явно руските власти не искат допълнително влошаване на отношенията със САЩ .

Сигурно защото в Украина има руски войски, които избиват "братята" украинци, а в Русия няма американци.

Стига лъга, бре! В т.нар. "украйна" воюва местното опълчение и "украинската армия" (ако може да се нарече армия). В опълчението има доброволци от Русия, а при "укропите" - наемници от НАТО-вските страни.

Позна, особено, че няма американци.Той самия Порошенко каза днес, че са попълнени запасите от оръжие в армията с американски доставки, а отдавна се знае и укрите не го и крият, че американци се бият на тяхна страна.Да си чул нещо за Блекуотър?Егаси тъпанарите сте!

Кой казва, че в Русия няма демокрация ??? Ето, протестърите спокойно си протестират по московските улици и в много още руски градове.

Истината е че в момента в Русия има много повече реална демокрация и свобода на словото ,от колкото на запад и особенно САЩ ,но Гьобелсовата западна пропаганда до такава степен е изпаднала в истерия ,че хората все още не го знаят това...но все повече хора научават истината . В САЩ "Русия днес " е по-популярна от СНН .

може и така да изглежда. Особено в обсега на дулото...

Демокрация и свобода на словото. Всеки има право на мнение, независимо грешно или не. От тези снимки се виждат 2-3 хиляди души. Може и повече да са били, но тогава щяха да ги снимат от високо и да се вижда колона от хора. Интерсно, колко ли ще отидат, ако има митинг за подкрепа на нещастните хорица в източна Украйна, тоест Новорусия.

Не са ли малко закъснели? Или са помолени да поклатят малко преговорите?

Шествието на протестърите в Москва прилича на гей манифестация. Около 5 000 ...

Порошенко си призна, че не може да победи с военни средства в Югоизточна Украйна. 65% от тежкото украинско въоръжение е в ръцете на руските опълченци или е унищожено. Храбрата украинска армия вече е на изкуствено дишане. Барак будалка Петро с някакви помощи във вид на бронежилетки. А ЕС подписва жалки хартийки за асоцииране на Украйна някога в бъдеще време. За НАТО украинците нямат никакъв шанс. Останаха протестърите ....

Той и генерал Добри Джуров викаше ,че България няма никакъв шанс да влезе в НАТО ,ама на вътре сме !И аз се гордея с това! :)

Не си ни питал, Моше, дали искаме да сме в НАТО. Което е нелегитимно взето решение. А освен всичко друго, след "евро-атлантическите" промени у нас населението намаля с 2 милиона души, а към 42-43% в момента са безработни. Т.е., някой ден ще трябва да се носи отговорност за тези нелегитимни решения...

Поход на предателите. Знаем какво искат тия говеда и кой им плаща. Няма какво да ми се правят на интересни. Искат пак да съсипят Русия и тя да стане пак 9-та дупка на кавала ама много ще има да чакат, чак до второ пришествие.

не 9-та ,а 99-та ще е ,ако останат жужетата на власт ...

поредна лъжа,5000 на митинга,половината от които не знаят за какво са там..и не е само в Москва ,в целия свят имаше такива маршове на мира.Путин е подкрепян от 85%руснаци.......

Подкрепян от 85% дръжки...

Иван Петров

Жалко, че си нямаме тука такъв човек, да укрепи държавата като него.

Да, прав си, не са 85 а вече са почти 90 %, рейтингът му расте даже и в САЩ, за разлика от този на Обама.Факт!

Редакторите на дира, що не пишете какво става във южна франция? Как палят правителствени сгради пострадалите от ембаргото земеделци. Митинга е ясен!

Какво искат протестърите ??? Кървава вакханалия на киевските фашаги над местното население ??? Палежи, грабежи, убийства, разрушения ... ??? Това вече всички го видяха в Одеса, Мариупол, Майдана и на още стотици места ... Драги протестъри, няма как да стане. Вие сте мили демократи, но Русия никога няма да изостави своите сънародници в беда.

Всички нормални хора искат Путин да изтегли войските си от Украйна!И да остави украинците сами да избират съдбата си...

Кои сте Вие ? Поименно!

Като са заставили служителите си всичките соросоидни НПО-та и разните западняшки представителства е станало като задължителна манифестация.

Задължителните манифестации са патент на комунистите -путинисти...

Няколко хиляди прохамерикански протестъри вдигат врява в Москва. И полицията ги пази да не ядат бой от публиката ....

Не му върви на Барак. Няма никакъв шанс срещу Руския Президент. В непосходящ момент се е родил Барак. Една антипутинова демонстрация не може да организира като хората. Килъри Клинтън беше друга работа. Лично командаваше антиправителните демонстрации и раздаваше парите в Москва и Петрбург. Но клетата Килъри получи обилна диария и непрекъснат дрисък и трябваше да се откаже. От Кремъл официално заявиха, че нямат нищо общо сстомашното разстройство на Килъри. Какво ли ще му се случи на Барак ???

Често ли страдаш, от разстройство?!

Барак има запек.