Почина вдовицата на Николай Хайтов

Вдовицата на писателя Николай Хайтов - преводачката Жени Божилова-Хайтова е починала вчера на 86-годишна възраст.

Обратно в новината

Коментари - Почина вдовицата на Николай Хайтов | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Зад всеки ВЕЛИК мъж,стои една ВЕЛИКА жена! ПОКЛОН!

В България има малко - но много прости хора!

ИНТЕЛЕКТУАЛЦИТЕ, ЗА ЖАЛОСТ СИ ОТИВАТ ОТ ТОЗИ СВЯТ!!!ЛОШОТО И ПОШЛОТО, КАТО ЧАЛГА,ПРОСТАЩИНА ОСТАВА!!! БОГ ДА ПРОСТИ!!АМИН!!

Интелектуалният Елит на Страната се отива Неумолимо. Такива са законите на Времето. И е много жалко, че няма Кой достойно да го Замести. Светла и Памет.

Бог да я прости!

Нека почива в мир!Съболезнования на близки и приятели!Колко стойностни хора си отидоха от този свят през годините...Духовността на нацията е на изчерпване.

Става ми мъчно, като тези хора, направили наистина много за другите, ги споменават само и едва, когато починат. А всички скапаняци в България получават внимание всеки ден, били лъжливи политици, били крадливи мошеници, силиконизирани певици...

я си поплачи малко!

Мисля, че има публикации под които от уважение коментарите не трябва да бъдат разрешени. На този развързан и неморален народ, не комунизъм, а диктатура му трябва!

Ей малоумен червено поклонник, марш в Северна Корея.

прочетох някои от форумците. Не може да сме толкова злобни. Надявам се да пишат само незначителен брой хора. Не може така злобно и нихилистично да се пише.Аз познавах г-жа Божинова - един високо интелигентен човек и отличен преводач.

За интелигентността на един човек се съди по постъпките му, а не по професионалните умения, които са доста спорни в случая! Постъпките на тази жена бяха недостойни, а определението "най-добрия" преводач е абстрактна субективна категория и ако тя не се беше качила на ракетата-носител Хайтов, никога нямаше да блесне с каквото и да е, колкото и напориста да е била!

Защо няма отделна секция в дира за умиращите комуняги?

какво е за България още една смърт, нищо, но за нормалните страни ще кажем Бог да прости жената, дано се събере със своите любими хора!

Мир на праха и! Николай Хайтов беше голям писател и родолюбец. Да си спомним и за него на днешния хубав български празник! Моля, бъдете по-добри и по-духовни! Уважавайте изявените стойностни българи! Моля, опитайте се да не бъдете ПРОСТАЦИ!!!

Простолюдието винаги се радва на нещастието и несполуките на по-интелигентните хора. В случая се радва и на смъртта на някого, само защото този същият не е щракал с пръсти и мятал гюбеци, а просто превеждал книги. Представяте ли си ?!? И то от английски ... Книги ли какво беше това? Аааа, ние не четем, мерси.. ние пишем и си простеем.. Ние сме настоящето на България, а децата ни- нейното бъдеще!

Гледайки коментарите , никак не се очудвам защо са ни такива управниците и положението.Малък , злобен, разединен народец е българския.

Това като добра или лоша новина да го възприемам?

Неандертал !

Защо винаги ни съобщават когато умре някой комуняга?

Малко радост, човече!

герберуги Неандерталци !

в някакъв сайт пишеше че имала спор с роднини за имоти .дали не са и помогнали

На тези години - едва ли.

За съжаление, са прекалено благородни и деликатни хора и тази алчна бабишкера ги ограби!

Наи после и една добра новина

Едно ми е ясно, простотията е завладяла посъвместно цяла България и най вече поколението между 25-40 години, тези с луксозните коли и големия апетит, които каточе ли живеят само да пляскат и да возят прогнилите си задници на западните марки автомобили. Жалко, наистина..! И малкото свястно, което остана замина на Запад или се готви да отива там. Остава лесторатът на партия Герб окрилян от мутрата Борисов и престъпника Цветанов. Боже спаси България!

ДОСТА НЕСМИСЛЕНО ИЗКАЗВАНЕ.

Твърде си е смислено даже, но ти вероятно си от възрастовата група спомената в поста на Патриот, група повечето представители на която, ОСТАНАЛИ в БЪЛГАРИЯ, са ниско интелигентни, необразовани и в същото време цинично арогантни, нагли, агресивни и с основна цел в живота- КОНСУМАЦИЯ. Дали разбра смисъла ?

Нека бъдем патриоти поне днес

Дълбок поклон пред паметта и делата на покойната Жени Божинова! - На уродите във форума само ще припомня, че преводачи бяха и покойния Стефан Савов и Надежда Михайлова! Че съюза на преводачите се оглавяваши от Леда Милева-дъщеря на Гео Милев, убит от подобни уроди-фашизоиди през 30-те години на 20-ти век!

,Интересно, ако не се беше докопала до Хайтов, дали щеше да я "най-добрия" преводач? Хаха

Кой е казал, че била най-добрия преводач? Най-добрия е др. Бойко Борисоff, това е публична тайна!

Има, има. Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Цецка Цачева, Кристалина Георгиева, Близнашки, Плевнелиев, Лиляна Павлова...и много други знайни и незнайни "герои" на политическата сцена.Всички те са закърмени с идеите на БКП. Направили кариера чрез БКП. И пак ги избирате, и пак им се радвате. А после - имало комунисти в България...

Електората на БСП си отива.

=

Някой да ти е припомнял скоро, че си изрод ?

А ти да не си роднина на стария вампир?

лека и пръст на женицата, нека душата и почива в мир .... относно Николай Хайтов - той е един от хората които отвориха очите на повечето Родопчани

за какво им е отворил очите?

Че предстоят раждания на мутанти, които поизнасят само ко-ко-ко и понякога пачи яйца.

Като каква е известна,че ни го сьобщавате като новина,само като вдивицата на някакьв комуняга.

Както са казали хората две неща са безкрайни-вселената и човешката глупост.

Айнщайн го е казал. Иначе и на мен ми е любим цитат. А доколкото помня, целият цитат е, че две неща са безгранични - вселената и човешката глупост, като не съм сигурен за първото.

Това е най-висшата чест бе изрод!

Комуняги и ДС агенти си отиват.

Соросоид! Понеже Хайтов е истински българин от отворено общество ти поръчаха да плюеш, нали ?

Бог да я прости!!! Поклон пред нейната памет!

Надявам се да си плати за всичко на онзи свят!