Подписват договора за 5-ти и 6-ти блок до края на септември

Новият изпълнителен директор на АЕЦ "Козлодуй" Димитър Ангелов очаква до края на септември да бъде сключен договор за продължаване на живота на 5-ти и 6-ти блок

Обратно в новината

Коментари - Подписват договора за 5-ти и 6-ти блок до края на септември | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Подписват договора за 5-ти и 6-ти блок до края на септември. А кога ще подпишете договора за продължаване на живота на 3-ти и 4-ти блок за които експерти, включително и западни, се произнесоха че могат да работят още?

Pesho

Кадрите от БСП дали ще когат да се наместят там и сега ? http://iconomicabg.blogspot.com

Дано построят американския реактор и да погребем завинаги империалистическите руски домогвания към България чрез АЕЦ Белене- тоест да го зачеркнем окончателно и завинаги

Само 20 000 евро са необходими на домакинство за да се откачат от електропреносимата мрежа на рекетьорите в България. Инвестицията в фотоволтаични панели, слънчеви панели и Вятърни генератори може да се иплати в разумният срок от 20 години! А ако един квартал или град обедини финансовите средства на домакинствата си,могат да си боцнат даже и ядрен модул от около 300 мегавата в покрайнините на града и да си цоцат енергия.

Нови реактори -няма да се построят никога в България! На старите реактори няма да бъде удължен срокът. АЕЦ Козлодуй ще удари кепенците! НЕК ще фалира! Ще бъдат построени нови ВЕИ мощности и американски вятърни генератори! СВръхпроиводството на електроенергия в България ще изчезне. Киловатът ще стигне едно евро цена. ЕРП-тата ще се множат! Данъкоплатците обаче ще изченат.

Ммм да, може би си прав, особено ако и в АЕЦ, и в НЕК сложат малко повече баничари и кифлари, а и някой млекар(баничките и кифлите вървят с айрянче) да се занимават с ядрена енергетика.

Казано е,че ще се подпише споразумение до септември,но се е казано коя година.Ако става дума за Атомстрой,той или няма да подпише или ще постави трудни,скъпи за нас условия и вероятно със силно задължаващи обвръзки.Като имаме пред вид безумията ,които направихме с Белене ,руснаците трябва да са луди да се обвързват с нас при нормални условия.А както се вижда ,те не са луди,а напротив,много добре умеят да преговарят.А и България вече им и последна грижа,защото Русия вече води мащабна игра с големите играчи. А дребните играчи ,както е известно са като сапьорите-нямат право на грешка.А защо ми се струва ,че ние вече сме стъпили върху мина!?

ЦИТИРАМ ОТ СТАТИЯТА Ако до края на месеца успеем да сключим договора, се очаква изпълнението да завърши в края на 2016-а година ДЕМЕК НОВИЯ ДИРЕКТОР Е СЛОЖЕН ДА ПРИБЕРЕ КОМИСИОННИТЕ И ПОДПИШЕ ДОГОВОРА ПРЕДИ НОВОТО РАВИТЕЛСТВО ПРЕЗ ОКТОМВРИ .... .... КОМСОМОЛСКОТО ИМАМЧЕ И МУТРАТА ЩЕ КАЖАТ "АМИ КВО ДА ПРАВИМ , СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО ПОДПИСАЛО ДОГОВОРА ":)))

Сметка без кръчмаря: дали всичко това е възможно в режим на наказателни мерки против Русия от страна на ЕС? Може би руснаците трябва да ни се чупят в кръста и да падат на колене?

Споко, руснаците са навити на сделката - все пак сумата на договора съвсем не е за пренебрегване! И нещо друго - ако откажат, или дадат негативен резултат от обследването, това значи да кажат в прав текст, че техниката им ги е калпава. Така че, горе главите!

Отровното "ДДТ" не е наясно колко години тази калпава техника работи без проблем! То не само трябва да разбираш от всичко, нужно е и поне малко акъл...

Всички си правят грешна сметка! Ответния контрактор , които не се споменава никъде тук по име, твърде вероятно да откаже модернизация на блоковете по политически причини! Новото правителство ще бъде притиснато от обстоятелствата!

решението за най-близките до къщите енергийни източници е най-ефективното, природо-съобразно и с най-голямо бъдеще, стига хората да го осъзнаят. все още не ми е ясно защо слънчевите панели "произвеждат" само ток, а не едновременно и топлина. има какво да се желае още и за икономичното осветление, защото половината от "номера" е не да произвеждаш повече, а да харчиш по-малко без да се лишаваш от удобствата, но на това му викат ефективност и то не е особено долюбвано, като човешка дейност.

В момента 82% от ел. енергия произведена в БГ е абсолютно излишна! И понеже некадърниците не могат да я продадът ще вдигнат трикратно цената на токът. След 2020 година в светът няма да работи НИТО една ядрена централа. Трябва да си пълен кретен да финансираш "ядрена енергетика" и понеже няма такива, е ясно че всичко е само заради ДАЛАВЕРКАТА и никога никакви повече реактори НЯМА да се построят в БГ! ХАУ!

Пич, нещо не си наясно! Ядрената енергетика е най-чистата и високотехнологична енергия. След 2020 не само ще се използва, а ще се използва повече от сега! Всички държави , които са го вадили голям на АЕЦ-а, сега връщат заден - независимо дали е Япония, Германия или Швеция! АЕЦ ще има алтернатива едва след 30-40 години с ядрения синтез. Дотогава - нищо друго. Евентуално ВЕЦ и ПАВЕЦ-а!

С неграмотници няма какво да обсъждам! Няма по "мръсен" енергиен източник от атомните централи! Просто поне прочети нещо за студеният ядрен синтез или новият термоядрен синтез! А кой ти е казал, че изобщо трябва да ползваш електрическата енергийна система!

вижте господине, къде складирате "отпадъците" от тази "чиста" енергия и колко години за тях трябва да се грижи някой за без пари, за да струва тока от аец толкова евино. отговорете ми, като специалист, ако обичате.

Да оставим фантазиите ти настрани - но питаш ли се, колко щеше да плащаш за ток, ако не беше АЕЦ-а (който благодарение на ДКЕВР продава тока с 10 лева под себестойността), за да държи цените на някакво поносимо ниво?

Откъде ти е тази информация? ХА, ХА, ХА! Та нали точно там работех!

Защо в момента 82% от ел. енергия произведена в БГ е абсолютно излишна? Защото след 1989 г беше унищожена икономиката/промишленост и селско стопанство/основни потребители на ел. енергия. Тогава при работещи на пълна мощност 6 ядрени реактори, всички ВЕЦ и ТЕЦ имаше недостиг на ел. енергия. Сега след амбицията на думи на доста правителства да възстановат икономиката ще има нужда от евтина ел. етнергия, която можеда се даде само от ядрени централи а не фотоволтаици, ВЕИ и др. подобни.Необходимостата от ядрените централи ще отпадне в бъдеще след решаване на въпроса за управляемите термоядрени реакции и съответно строителство на ел централи на този принцип.

какво значи "правилно" е да се построи? в см. целесъобразно? правилно по партийна линия? по политикономика не ги ли учите тия неща, че се слагат плюс от едната и минус от другата страна и накрая резултатът решава дали има полза, а не дали е "правилно. като в сметките хем да не забравите да включите кой ще приеме в двора си на вилата "отпадъците" от "горивото", както и сметката от застраховката при евентуална авария. щото опасноста можела да била 1 на милиард, ама е - вече три напълно сериозни случая имаме на лице, а колко покрити аварии има по света - само един дявол знае. и забравете комисионките, няма да ви вършат работа като сте облъчени.

Прав си най-скорошната и незатихнала трагедия е във Фукушима! Друг тъжен пример е начина, по който същите субекти скубят българите с Мариците, със златните мини и прочие...........

Скоро в океана ще се навъдят страшни чудовища заради постоянно изтичащата радиация от аварията в Япония!

много по-красиво щеше да не съм прав, но виж и океана какво ти казва. не знам само за какво съхстество разумно говорим, след като то е готово да се самоунищожи за един пробит долар. това ли е цената на земята и планетата. замислете се какво е невидимата с нашите рецептори радиация за земята, водата и живота. по лошо е от робство, защото срещу окупаторите можеш и да се бориш, а тук трябва да стоиш около отровената земя и да чакаш...

Яйцата на златнта кокошка трябва трябва да се продават от държавата, без посредници и най вече вън ЕРП тата!