1% по-висока вноска за пенсия?

Вноската за пенсия да се увеличи с 1% от 1 януари 2015 г., предвиждат промени, свързани с приходите в осигурителната система.

Обратно в новината

Коментари - 1% по-висока вноска за пенсия? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пример от една тъпунгерка. Пенсионирам се на 61 г., получавам пенсия 23г. 9м., значи ставам на 84г. и 9м., а средната продължителност на живота е 72 г. и 1 м.. За големи паламуди ни взеха. Поне като вървят по улиците не се ли заглеждат в некролозите - все хора между 50 и 65 години.

А кои плаща на мангалите помощиъе, болниците и т.н. пак ние ?!? Краино време е да спре този геноцид над Българина !!! За какво да плащам повече за да има повече за циганите ли ... гадни падали всички сте за разтрел!!!

1% ебати подигравката с народа.

Нищо не казват за кръвопийците на пенсионната система: - полицаи и военни се пенсионират на 50 че и по-малко, ежегодно получават пенсии с 1 милиард повече от вноските - социалните пенсии на търтеите без един ден трудов стаж трябва да се спрат. Нека минат на социални помощи - 800 хиляди инвалидни пенсии, аре стига бе! - миньорите да си вземат за каквото са се осигурявали, а не НОИ да им плаща ранното пенсиониране от нашите вноски - спиране на привилегиите на земеделци, държавни служители и други

До миньорите си прав.....работил ли си на 500 м под земята??? Би следвало работодателят им да плати всички пенсионни осигуровки....ако е така какви претенции имаш? И аз се пенсионирах на 57.....всичките ми осигуровки бяха платени до стотинка и то на реално получавана заплата. Много от пишещите тук се осигуряват на МРЗ и после искат висока пенсия.....няма как да стане.

стисни си задника и иди да учиш и работи като полицай,че и военен, да те няма вкъщи и женати да не ти слага рога, да имаш деца и да си на разположение на държавата, ама там е за мъже, даааааааа

Шилo

Вместо да се вдигат социалните вноски и данъците, добра идея е а да се почне с намаляване броя на държавната администрация. В България държавната администрация е около 110 хиляди души. Във Финландия, която е приблизително същата като население, но 4 пъти по-голяма като площ, държавните хрантутници са 11 хиляди - точно 10 пъти по-малко.

над 430 хиляди лица са наети в държавният бюджет (над 130 хиляди лица са наети само в изпълнителната власт)

ако я няма държавната администрация и разните там бюджетни служби, кой ще работи в тази държава? Друга работа няма!

Живееш в 21 век. Мислиш си, че живееш в съвременно общество, в един модерен свят с уредена (или не дотам) социална политика, че имаш социални придобивки, плащаш си осигуровки с НАДЕЖДАТА, че НЯКОГА ще имаш пенсия, заслужена почивка и охолен живот. Ти МИСЛИШ, че живееш в една съвременна и работеща система, наречена представителна демокрация, ТИ грешиш. ТИ живееш в робство. ТИ СИ ЕДИН РОБ. Ти работиш всеки ден. На една, две или три работи. Може да си обикновен работник, високоплатен специалист или даже собственик на някакъв бизнес. Ти работиш извънредно, лишаваш от вниманието си своето семейство, крадеш твоето време от своите деца, и въпреки че си почтен, работлив и отговорен израстваш в кариерата. Но и ТОГАВА едва свързваш двата края. ТИ си един съвременен роб. Съвременните роби са ПРИНУДЕНИ да работят БЕЗСПИРНО до КРАЯ на живота си и умират ВИНАГИ бедни. Това се реализира с помоща на някои СКРИТИ механизми. Там, където СЪЩЕСТВУВАТ отношения на ПЪЛНА зависимост, ВЪЗНИКВА робство.

докато реално работещите и осигуряващите се стават все по-малко за сметка на пенсионери, цигани, "инвалиди" , толкова тази вноска ще трябва да бъде по-голяма. НОИ се превърна в пирамида, даваш пари и само първите печелят.

Забравете за пенсията - тя е дадена като социална помощ на мургави паразити.

През последните 25 години населението на България намаля с над 2 милиона души а пък депутатите си остават пак 240.Нали по закон трябва да има пропорционалност.От тук трябва да започнат икономиите.......-.-.

без индустрия няма нормална заетодс и нормални заплати...без индустрия е въпрос на време да бъде прекратено изплащането на пенсии. Кой, кой съсипа индустрията, кой разпродаде активите на страната, защо плащаме скъпя ток на ВЕИ и скъпите американски Марици. Защо не ни дават да ползваме на вътрешния пазар евтиния ток от Козлодуй....кой, кой има фотоволтаици, на кои парите са в КТБ.....ами те са ...заради тях живеем така

много плюсчета за всичко, но горките вложители в КТБ са най-излъганите от всички

наистина е безобразие. Да научаваш , че ти увеличават ток, храна, облекло, данъци , възраст и стаж за пенсиониране и то ежедневно е равносилно на тотално отчаяние

крайно време е закона да предвиди здравната и пенсионна вноска да ми се събира на ЛИЧНА сметка и да си ми върнат до сега внесение парички във тая сметка

ако най накрая се появи някакъв кандидат управник който да пожелае да поговорим по този въпрос то той ще стане моя човек на изборите всички други са ментета

ще ти се.....а на мангетата от къде ще плащат

това е утопия.....циганите няма да го допуснат. Ти да работиш само за себе си, а тях кой ще ги издържа

ПОЛИТИЦИТЕ

Не пожелавай такава система. Веднъж ако се разболееш, ще разбереш, че не може да се излекуваш и ......РИП. Социалната система е солидарна а не пазарна - за да може да се балансира риска междъ всички хора и да има социална защита.

Искаш да кажеш, че като си плаща осигуровките и ще се излекува? Ако осигуровките са на лична сметка хората ще могат да си помагат чрез прехвърляне на средства точно на действително нуждаещи се.

коментарът ми бил етично нетолерантен.....а това по-етично ли е би дираджии.... не искам аз да работя и половината от заработеното от мен да се предоставя под формата на социални помощи на циганите

РезултатЪТ от работата на представителните политици и духовници (ЛИДЕРИ), и техните слуги - медиите за 25 г. Представителните политици (ЛИДЕРИ) твърдят, че носят цялата отговорност, защото изземват ЦЯЛАТА власт от ВСЕКИ гражданин чрез фалшиви и фасадни избори, следователно представителните политици (ЛИДЕРИ) носят реално ЦЯЛАТА отговорност, нали! Само, че тази отговорност е само една - Пълна Колективно "Узаконена" Грабителска Безотговорност - Бандитизъм и Паразитизъм. Броят на българските граждани падна под 7 млн. Родените бебета през 2013 са 61 300. Родените бебета през 2012/13 с майчин език български е под 26 %. По раждаемост България е на 206 място от общо 223 страни. Смъртността през 2013 г. по данни на ЦРУ е 14,31 промила. По този показател България е на 8 място в света. Комбинацията на 206 място по раждаемост и 8 място по смъртност извежда България като АБСОЛЮТЕН СВЕТОВЕН ШАМПИОН по намаляване и изчезване на население. Над 340 хил. от младите хора на възраст между 15 и 29 години нито учат, нито работят. Безработицата надмина рекордните 20 %. Без работа са над 700 хил. Над 1.6 млн. живеят под границата на бедност с доход до 110€ на човек. С минимална работна заплата от 174€ на човек живеят 3.7 млн. Разходите за издръжка на ромският етнос са над сумата 3,2 млрд. лв. Ромите са над 1,8 млн. Общо работещите в България са 2,09 млн. Над 769 хил. са наети в бюджетният сектор, от тях 430 хил. са наети в държавният бюджет (над 130 хил. са наети само в изпълнителната власт). Минималната заплата е 174€ за над 120 хил. работници. За над 500 хил. заплатата е до 255€. За над 80 % от работещите средна заплата е 250€. Пенсионерите са 2,2 млн., като 60 % от тях са с пенсия до 138€. Минималната пенсия е 77€ за 736 хил. души. Средната пенсия е 150€. За да покрие ОСНОВНИТЕ си разходи на ВСЕКИ човек са му НЕОБХОДИМИ 300€. Над 65% от хората НЯМАТ никакви влогове. Животът БЕЗ СВОБОДА - ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ е НИЩО, както в България.

Нас население ни не треба ( дажи приечи) , нас ни треа шистувиа гас .

Вторият стълб има доходност оъ 7-8% последната година. Наивните хора ще кажат, колко добре, ( При стагнация в Европа и Българиа това си е направо чудо / или "Балон" ) На найвниците ще припомна какво стана с КТБ - и те даваша висока доходност но се оказа не стабилна и резултата е налице...

По-скоро си припомни как тиквата освен 1,4 милиард от здравната каса прибра и 540 милиона от пенсионните фондове.

Б.Б неуспя да прибере 540 милиона от втория стълб / за първа категорив / КС го спря. На същата логика КС трябва да спре и преместване на плащането от втория стълб за първа категория, искат да го преместят от 2010 към 2015г но не го направи, сега искат пак да отместват плащането от втория стълб за първа категория труд до 2018г ( 2015 не им е била достатъчна или ...) Защо ще ми дават държавна пенсия искам си "часната" нали е по-хубава.

парите са прехвърлени за пенсии бе тъпанар стига си лъгал че борисов ги е взел - това го каза Орешарски

по-лесно няма !!! вдигас вноските и готово. привлицате инвеститори на кукуво лято !!!! цантаджии !!! нисто не оптимизират ! така няма да стане, братя балгари .... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Премахнете вторият пенсионен стълб и пари ще име. Вторият пенсионнен стълб трябва да е "доброволен" а не задължителен. 1. Той не гарантира доходност по-голяма от инфлацията. 2. Не е социален а на пазарен принцип / няма място в задължителната социалната система и не допринася за социална солидарност и социален мит.

Унгария премахна вторият стълб защото не гарантира нищо и си оправиха социалната система.

Пенсионите фондове са обект 1 за внимание на мафията. От тях се краде най-много и дирята трудно се хваща. Апашлъкът е в две зони: Б/ Взема се голям обем пари и се завъртат в някой проект, след което се връщат във фонда в първоначалния обем- така работят в САЩ и А/ вземат се пари и никога не се връщат. А какво ще кажете за екотаксите за внос на автомобили. 300 лв за всеки внесен таратай-барутник и отиват в частен фонд, който и 1 стотинка не дава за реалната екология.

Пенсионната система не е универсална, че да може да бъде приложена на всеки модел икономики! Поради тази причина НОИ постоянно има дефицит! Но на кой му пука, като никой не се замисля?! Логиката на нашата система е изкривено социална, защото има въведени категории труд! Някой замисля ли се защо е така? Ако III категория се осигурява на 2000 лв и I категория на 2000лв. то първата категория винаги ще взима по голяма пенсия! Защо и по какви критерии някой прецени колко се изхабява строителя и професора. Закона не прави разликамежду физически и умствен труд....... С две думи, глупаците винаги ще взимат по малка пенсия......

Всяка година българските граждани намаляват с около 80 000 души годишно. На всеки 4-5 ромчета се ражда по едно българче и това е от няколко години. Тези данни се крият от обществото, но подобни данни има и в образователното министерство. Пенсионната система е във фалит. В момента около 60 % от парите за пенсии, не идват по линия на социалните осигуровки, а чрез бюджета се ВЗИМАТ от политическите ЛИДЕРИ чрез данъците. Заложената бомба в пенсионната система е ТАКАВА, че след около 8 год. представителните политици (ЛИДЕРИ) ще ТРЯБВА да взема кредити, за да МОГАТ да плащат пенсии. Засега над 6 млрд. на година е дефицитът. След 10 год. максимум ще останат да работят ОБЩО 800 хил., които трябва да изхранват 6.2 млн. Пенсионната система в България е КЛАСИЧЕСКА финансова пирамида, при която само ПЪРВИТЕ печелят. Има огромни групи от хора, които ПОЛЗВАТ "преференции". Има огромен брой служители на МО и МВР, които РЕАЛНО работят или са работели в УСЛОВИЯТА на трета категория труд, а се пенсионират или са се пенсионирали на възрастта на кадрови войник или патрулиращ полицай. Необходимо е ДРАСТИЧНО намаляване на групите, които имат ПРАВО на ранно пенсиониране. Огромен е проблема с работещите в бюджетната сфера, чиито пенсии се ФИНАНСИРАТ от данъците на ОСТАНАЛИТЕ работещи. В момента в България има над 769 хил. души, на които им се дава заплати от бюджета, от тях над 430 хиляди лица са наети в държавният бюджет (над 130 хиляди лица са наети само в изпълнителната власт) и не генерират БВП, за разлика от останалите засега само 1.32 млн. работещи. Общо работещите в България засега са 2,09 млн. но след 10 год. максимум ще останат да работят ОБЩО 800 хил., които трябва да изхранват 6.2 млн. Това е почти пълен икономически, социален и политически ФАЛИТ сега, а само след 10 год. този ФАЛИТ ще е ПЪЛЕН.

като сами сме се направили на дойна крава ще ни доят. Тия дето са с фотоволтаицити и парите им са в корпоративна банка, те са за Белене.Те са истинското задкулисие, не да ми се прави Веждито на ущипана мома. На нормалния човек не му се позволява да припари в КТБ да държи пари на лихва 10% или пък да си направи ВЕИ паркче. Хора разберете Те са тарикатите, а народа им плаща масрафа.......познайте какво трябва да направим, когато тези отгоре не могат, а ние от долу не можем . И за да им се изплати тарикатлъка, т.е лихвите, ще се тегли един ериозен заем, а после пак народа ще им го плаща

Само това могат да измислят. Крадците да продължават да крадат, а на бедните ще смъкнат още една кожа. А те крадат с милиарди, по-малко вече не им стига (справка КТБ). Трайте, надали има по тъпи хора от нас. От глупост ще се затрием.

16 години вече работя, като от самото начало се осигурявам на максимум. Калкулаторът за пенсия на страницата на НОИ ми показва, че ще получавам 329,81 лева пенсия. Чудя се дали има смисъл да продължа да се осигурявам на максимум?

Познай колко пенсия ще получава някой милиционер, който и един лев не е внесъл в системата

Изчислено е, че за нормално съществуване на човек са необходими 560 лева на месец- без плащането на сметките. Пиша СЪЩЕСТВУВАНЕ, не живот. С покачването на цената на тока и съответно стоките всеки пенсионер заслужава награда като сървайвър- т.е. оцеляващ. Всеки- т.е. тези , които оцелеят. Има и нещо друго- не е гаранция , че ако пенсията е голяма ще я получаваш дълги години. Можеш да се осигуриш сам ако заделяш сам някой лев настрани за старини, вместо да храниш напразни надежди и да пълниш каца без дъно.

Моите служители (28 души) сами дойдоха при мен и ми предложиха да ги осигурявам на минималния за длъжностите им праг, а остатъка да им го дава на ръка. Така и те получават повече пари, и аз спестявам от осигуровки. НИКОЙ НЕ ВЯРВА, ЧЕ ЩЕ УСПЕЕ ДА СЕ ПЕНСИОНИРА.

Подкрепям инициативата ви с две ръце .Да внасяме за пенсии, които никога няма да видим....Аз съм на 27 години и съм далеч от идеята, че някога ще се пенсионирам, както е поставен закона, ще работа с памперс и ще се лигавя по бюрото, но няма да съм пенсионерка- няма да имам нужната възраст най - вероятно. А това , че ще съм изхабена, изкукуригала и неадекватна, никой не го интересува, това че ще заемам място на млад човек, който за разлика от мен ще е с всичкия си, също.

При неработещи млади хора и работещи до 65 години къде отиват удържаните осигуровки... Във всеки случай те осигуряват всичко друго , но не и този , от когото се удържат.

Интересно как и кога ще накарат Бай Мангал да се осигурява - българите намаляват и едва ли ще издържи осигурителната система по този измислен анти български модел-що не вземат нашите "умни"политици да препишат немския модел за осигуряване

В тая крадлива система на управление,искам да не е задължително осигуряването за пенсия,всеки ще си прецени дали да си спестява,или да си направи някаква застраховка.Стига сме плащали на държавни служители пенсии,без да им удържат осигуровки.

По-високото облагане няма да осигури по-високи приходи. Просто повече ще се крият доходи. Хората не вярват в тази система и затова са склонни да получават официално по-ниски заплати, а останалото на ръка.

Холандия към момента е 1ш ш00 000 души население и има под ч0 000 държавна администрация.В БЪЛГАРИЯ ПРИ 6 ш00 000 НАСЕЛЕНИЕ 1з0 000 ДУШИ служители плюс полиция и армия

А кога държавните служители и милиционерите ще започнат да допринасят за системата? Сиреч, кога ще започнат да им удържат осигуровки ?

Abu Talib

От хамави по-хамави стават политиците ни.Цената на битовия, не на фирмения ток увеличават, орязват работните заплати с близо 2%, за да има за лапачите на необюрокрацията.

Перфектният пенсионер - осугурява се за пенсия 50 години и я взема 2 месеца...и всички проблеми са решени, включая и бюджетните...

БРАВО...

Военни, полицаи и прочее като се пенсионират на 45 години, имат да речем, 20 години стаж. Ако доживее човека до 85 години, това означава 40 години да получава пенсия и то висока. Това е 2 пъти повече време, отколкото е работил този човек - не е нормално!

Абе бастун,полицаите се пенсионират при 27 годишен трудов стаж 20 години от които трябва да са работили по първа категория.Крякаш срещу труда им и завиждаш на "благинките" им. Ми що не станеш полицай или нещо прочее

в тези показатели влизат военни и полицаи с пенсии от 45 годишни, т.е. нещата са много зле. КОГА ЩЕ ИМА ЛИЧНИ ПАРТИДИ, КОИТО ДА СЕ НАСЛЕДЯВАТ. НЕ ЖЕЛАЯ ДА ПЛАЩАМ ПЕНСИЯТА НА ДЪЛГОЛЕТНИЦИ , КОЙТО СА БИЛИ ТАРИКАТИ ЦЯЛ ЖИВОТ - СКАТАВКА.

Държавата е в дефлация и валутен борд, а те вдигат отново осигуровките и тока!? Пари се печатат в ограничен размер, а оборот на стоки няма. Това показва, че държавата е изгубила баланса. Ако тези инициативи не се харесат на хората може да има много по- голямо недоволство от предполагаемото.

ДО КОГА ЩЕ СЕ УВЕЛИЧАВА ВСИЧКО В ТАЯ ШИБАНА ДЪРЖАВА, ДАНЪЦИ, ТОКОВЕ

Време е администрацията да си плаща осигуровките

А докога ще се подминава осигуряването на минималните прагове при много по - високи заплати? Така и не се намери механизъм (или желание) да се контролират некоректните платци, черни каси и т.н., а балъците си внасят на реалните суми и "спи града"

не само. Време и е да се съкрати. Наскоро бях на гости в един регион.Община. Цялата община от 1000 човека, администрацията 100.По двама-трима набутани в стая играят карти на компа. Никой не знай какво върши, праща при другия, той те изпраща при областните, щото те не знаели. Ами какво правите там? И това е повсеместно.

Администрацията отдавна си плаща осигуровките. По времето на Дянков администрацията беше орязана и ако сега го направят ще е двойно.

И аз това си мислех да напиша и тъпаците стига са дрънкали че се дотира от бюджета. Ако държавата им плаща осигуровките на държавните служители ( ДС ) няма да има нужда от дотиране. И още нещо, преди плоският данък, хората плащаха по-малко данъци, сега какво е ? 10 % печалба 17,7% Пенсионни 8% здравни сега искат да вдигнат на две места по 1% или общо 37,5%

не забравяй косвените данъци ДДС акцизи и т ,н.само ДДС е още 20 от остатъка тоес 33 % от ДДС и не знам колко от другите данъци остават чисто около 35% от заплата.Това е

а циганите плащат ли си ги

Още при Костов пенсиите се изплащаха не от вноски, а от бюджета и другите данъци. Всеки иска, никой не плаща. Обречена работа. Дори сам да спестяваш се набиваш в КТБ или крадци те навестяват и пак си на държавни разноски. Трябва да си оправим държавата или потъваме заедно и все тая кой крив кой прав.

В АМЕРИКА СТАРИТЕ ХОРА ВЯРВАТ САМО В СРЕБЪРНИТЕ И ЗЛАТНИ ОРЛЕТА (МОНЕТИ) В БУРКАНБАНК :))) ПО ТОЯ ВЪПРОС И НЕГРИТЕ И ИТАЛИАНЦИТЕ СА НА ЕДНО МНЕНИЕ - ОТ ТЯХ ГО НАУЧИХ:))

И крадците в същото вярват.

По времето на Костов беше приета системата на социалното осигуряване, която ни е наложена от ЕС като условие за пенсионно осигуряване. Още по това време Костов започна първи да бърка от бюджета на НОИ и да прелива за държавни плащания. Тази безпринципност на властта се запази до днес и хората закономерно не искат да плащат осигуровки.

НА ТАЗИ ХВАТКА В БОРБАТА И ВИКАТ АНАДОЛСКА ЗАДНА НОЖИЦА .... + ТОКА + ВНОСКИТЕ ЗА ПЕНСИИ + ИНФЛАЦИЯТА ОТ ТОКА + БАНКА КТБ .... ... ЖИВОТ СИ ЖИВЕЕТЕ В БОРЧЕЛЕНД:))))

Хайде! Издевателствата над бизнеса започват отново. А Боко Тъпото още не е дошъл на власт. За смвтка на това обаче ухилният плазмодий Близашки е готов за един обещан синекурен пост да ни прати групово на ешафота. Толкова е тъпо и елементарно, че надали има нормален човек, който да не разбира, че този озъбеният е най-обикновена маша в ръцете на Мутрагеньо.

Да има ред и да се плащат данъци не е издевателство, а ежедневие в белия свят. Ама 15/15 е над тези подробности.

И сега данъците се плащат, просто парите за пенсии не идват изцяло от РАБОТЕЩИТЕ на трудов договор хора ( Гражданските договори не плащат пенсионни ) - проблема не е в % данът върху работещите а в 1. "демографският срив" , на един работещ се пада близо 1 пенсионер. И за да не се прехвърли тежестта върху работещото поколение, 2. Вторият пенсионнен стълб по закон "отклонява" част от данъците за пенсии в "частни" пенсионни фондове. - 12.8 % - в социялният стълб - 5% - в частният фонд. ( това са 1/3 от приходите от данък пенсия се отклоняват в часните фондове ) Дали от Частните Фондове ще плащат пенсии, не се знае: - За първа категория труд: "Частните" пенсионни фондове трябваше да почнат да плащат пред 2010г, Бойко го премести за 2015г, сега искат отново да се премести до 2018. Каква ще е разликата в 2018 и има ли гаранции че тогава ще плащат, поне минималната пансия, никои не обяснева !!! - В следствие на това, може да се заключи, че този консултативен съвет за пенсионната реформа е "ГОЛА ВОДА" Абсолютно нормално е да идват от други данъци/места парите за пенсии. Това не е никакъв проблем. Защо от данък печалба на фимите да не се плащат пенсии или от "Концесионни такси/природни богатства и т.н"

Почна се.Но има все още надежда.ГЕРБ все още на е спечелила и би могло и да не спечели ,ако хората имат малко инстинкт за самосъхранение.

Колко щеше да е хубаво, ако наистина зависеше от хората. Герб ще фалшифицира изборите, тяхно е служебното правителство и президента е техен.

Най-страшното пропускате - мМестната власт. Тя е на ГЕРБ. Тя е тази, която фалшифицира цели изборни протоколи.

Не се прави на много сведущ по въпроса, защото ако беше, щеше и да кажеш на хората, че за да поемат нагърбването с нови цени, такси, вноски и отчисления, трябва първо да имат сигурни по-високи доходи! А те не се променят вече с десетилетия, "умнико"! Не може човек с 500 лв. доход да е купувал бензина за 0,65 ст., а днес го купува за 2.70 при същата заплата! Дано и ти да си разбрал, че нямам време пак да обяснявам...

Всеки САМ отговаря за размера на доходите СИ.

ти сигурно си стар ерген.

За цента на бензина се обърни към чалмите или към Путин! А за доходите - като не ти харесва заплатата, стани работодател и си дай петорна заплата!

не замесвай тук Путин за бензина. Цената пада не заради конфликта в Покрайна, а заради нелегалния дъмпинг от ония, нали се сещаш.Тези бе...с 3 млн. долара на ден .Ама си е така, когато двама се карат, третият печели.

дрън-дрън, та пляс

В цената на бензина - около 55% се дължи на акциза, който сложи Боко при предишното си управление /за да задоволи хиените от ЕС /и върху новообразуваната цена се начислява 20% ДДС. На печелившите -честито!!!!

да се плаща!Нали се натискате за ЕС и за милионите евро помощи и щом се преравнявате, ще плащате сега както и ние го правим и си кротуваме

да ама има мхого "хора" с доход под 500лв. дето карат джипове, не плащзт данъци, водят се инвалиди, да не говорим за моегашелковците дето нито вода нито ток плащат. те колко милиона са ....

То някакъв шанс за пенсия,май само емигрантите ще имат. И пак зависи...