Токът поскъпва с 9.79% от 1 октомври

Средното увеличение на общата цена на тока за битови клиенти на регулирания пазар от 1 октомври е в размер на 9.79%, съобщиха от ДКЕВР.

Обратно в новината

Коментари - Токът поскъпва с 9.79% от 1 октомври | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Za tova niama da se varna v BG i ne vijdam bade6te za decata si v BG.Bih glasuvala samo ako vseki edin politik sedne na detektora na ljata.

Поголовно трошене на панели ми се привиждат... нама фотоволтаик, няма проблем.. А ТЕЦ-овете може и да гърмят... терористични актове, ала-бала...

Февруари ще бъде Октомври! Престъпниците ще преживеят своеобразна октомврийска "джихадистна" революция още по времето на Коч-Байрама! А ако фалшифицират изборите отново, ще го "преживеят" наживо. Ин-Виво. Само с една малка особенност, главите им ще гледат телата им от 100 метра разстояние!

Бе ще стигне едно евро киловата! Лошо няма!

Токът продаван за бита е бил винаги на печалба и за ДКЕВР,НЕК,Централи и ЕРП-та. Дълговете на всички господа са генерирани от тяхното некадърно управление-кражби. Да покажат структрата на дълговте, за да се види къде са отишли тези милиарди.

За големия процент ВЕИ-та благодарете на Бат боко и неговия антураж, защото на 5-ти се гласи пак да ни управлява! Не че от БСП не биха направили същото. Мислете хора!

За мене не е изненада - въпрос на време беше! Не може да се изкупува тока от хамерските тецове по 200лв, а тока от козлодуй е 40 лв на мегаватчас, т.е. 5 пъти по евтино! За Веитата вече знаем - герберите им върнаха 20% такса въведена по искане на АТАКА и сега народа ще плаща! Ако не бяха закрили 3 и 4 блок предателите Кунева и Паси сега токът щеше да е много по евтин!

бах мааму, аз на 1 октомври имам рожден ден, 10 % ток нагоре, 10 % над сметката в заведението,мамата си джаса..

До "Време разделно" - криминалният тип, който призовава към изпълнение на кървавите три точки 25 години след контрареволйцията от 1989г, пръв трябва да увисне на въжито за подстрекаване към масови безредици и кървави ексцесии. Какво му е виновна Русия на този псих?! И къде са ченгетата - нали най-едрият от тях е Бойко Борисов и той не го крие?! Кратуните на крайната десница са пълни с лайна, а не с мозък, затова сме на този хал...

Не плащайте! Пълен бойкот на крадците от електромафията! Саботирайте усилията на ЕРП да се разпореждат с домовете и свободата ви! А ако ви спрат тока, излизайте на улицата, стига сте спали. не разбрахте, ли , че капитализъм няма да ви подарят? Криминалитетът взе държавата окончателно.

Американските фирми, на които плащаме ток за 200 лв! ( а всъщност е 80 !) няма ни търпят дълго. С тая нация по-добре да не се занимаваме, за да не се окажем лице в лице с новосъздадената им групировка- Ислямска Държава.

След като агентите на пусин загробиха държавата ни с едни десет милиарда само за 14 месеца, който и да дойде на власт е обречен... България има нужда от : 1. Лустрация 2.Деченгенизация 3.Де-русификация

Забрави да включиш денатовизация и дебонговизация!

То да беше само тока, с мед да го намажеш! Вече обявиха за оскъпването на парното, на водата, хляба (те пък щели да го вдигат "лавинообразно" - т.е. с натрупване - всеки от компонентите в цената поне с по 9%), месото, плодовете и зеленчуците, застраховките на колите... и така до цените на погребенията. Има ли нещо, което "демократично" да не се увеличава, освен приходите? Време е да повишим "национално отговорните" ни политици и бизнесмени - да виснат от по-висок клон.

Привет "рендосани" мозъци ! Пак ви изиграха, нали ! Уж щяхме да спасяваме кредитната задлъжнялост на НЕК и БЕХ , а какво се оказа от 10% увеличение 1% за тях , а останалите 9% за монополите-мафиоти наши и европейски ! Пригответе се не само за стригане, но и за одиране на кожата ви за пореден път, защото увеличението на тока увеличава цената на ВСИЧКО след това ! Дремете, блейте, преживяйте ГМО-тата , ВИЕ си го заслужавате. Това е НОВАТА политика на ГЕРБ !!!!

Така е, прав си. А пък и да разберат защо руснаците обичат Путин и защо запада така го мразят и него и Русия.Защото там има ръководители и държава, която може да отстоява интересите на държавата и народа, а това е защото имат армия и никои не може да се ебава с тях, да им натриса чужди кръвопиици от които няма отърване.Нашите тук са кукли на конци.А гъкне някой, а го превикат веднага или директно му наредят от ЕС или американското посолство, че така не може.Така е, парите и печалбата са всичко за новите ни господари, кукловодите които дърпат конците на запада от векове (онези с масурчеата зад ушите, банките и многото пари).Те затова искат да наложат западния неолиберален модел над целия свят, за да могат да му дърпат конците и правят каквото си искат без да има кой да им се противопостави.На тях им е необходимо държавите да са разграден двор и без силна държавна власт, всичко разпродадено (приватизирано).За това под техен диктат на всяка цена тук всичко трябваше да се приватизира.Запомнете едно, не дойдат ли тук отново руснаците, просто заминаваме, редуцират ни изчезваме - такава е целта на новите ни гоподари, да освободат територията България от българите.

Честито завръщане на Боко- той си пази монополите, спор няма. Не че и БСП са стока, там е проблема- няма кой!

10% данък Америка

Февруари ще бъде Октомври! Престъпниците ще преживеят своеобразна октомврийска "джихадистна" революция още по времето на Коч-Байрама! А ако фалшифицират изборите отново, ще го "преживеят" наживо. Ин-Виво. Само с една малка особенност, главите им ще гледат телата им от 100 метра разстояние!

а някои малцинства това поскъпване не ги касае,така или иначе ние плащаме и техния ток,който е напълно безплатен ...

СМЪРТ ЗА ВАС, ЕНЕРГИЙНИ ВЕИ МАФИОТИ

Токът скача с 10% и оттам нагоре по веригата всичко останало с по 15% до 20%. Тези номера вече ни ги играят 25г. Как пък не се измориха тия гадове да вършат зулумите си и да правят на луди 7 млн. души в страната. 5-те процента на които им е все едно изключвам, защото именно те са тези, които разиграват сценария.

Идният месец токът "скача" с 10% ... и така ще бъде докато стигне 500%, при сегашният курс на лева спрямо еврото, т. е. 1ЛЕВ за 1 кWh. Няма грешка, такава е цената на ЕВРОГЕЙСКИЯТ ТОК, НА ЛИБЕРАЛИЗИРАНИЯТ ЕНЕРГИЕН ПАЗАР.

Винаги сме били най-послушни, а сега ни САНКЦИОНИРАТ ! В Русия 5% , а у нас 9.79% !!!!! Предлагам, да минем от другата страна- поне да знаем защо ни санкционират.

Та за кога беше насрочен следващия протест?

След изборният ден, от понеделник 6 октомври.

Mnого късно!главнокомандващия вече е опреден!Haрода спи и се вайка за съдбата си,но дотолкова,а мишките танцуват победен марш!

Който не гласува за Атака гласува срещу себе си. С Намъ и Богъ. Атака е: 1 Против спирането на Южен Поток! 2 Против санкции за Русия 3 За депортиране на нелегалните емигранти. 4 За построяване на стена по цялата граница със Турция. 5 За построяването на АЕЦ Белене със Руски реактор. 6. За заплашане на имотите на Прокудените и избити Българи от Турската орда 1903 1913 година-милиарди долари!!! 7 За вдигане на пенсийте до минималните във Европейския съюз. 8. За прекратяване на договора за НАТОВСКИТЕ бази-вън убийците на мирни хора по света!!! 9.Незабавно изгонване на ЕРП-тата и преминаването им в Държавни ръце. Атака е последната крепост на БЪЛГАРИЯ.

уф аман от предизборни агитации

Странно се получава.НЕК е пред фалит, а Разпределителните дружества калкулират печалби които изнасят от държавата.Цените се вдигат,а НЕК все пак е пред фалит.Дружествата съдят регулатора защото посяга на печалбите им които дори и намалени на половина пак са достатъчно големи и гарантирани.Инвестиции в разпределителните дружества се правят само за да се сменят електромери и то непроверени от държавната стандартизационна служба,а разпределителите се ползват с преференции които нито една нормална държава не би позволила,ако се уважава достатъчно.Интересно е кой все пак продаде мрежата "ниско напрежение" и сключи крайно неизгодни договори за държавата и потребителите и крайно изгодни за фирмите. Кой или коя политическа сила прибра комисионните за това меко казано предателство. До кога ще плащаме на монополисти с които само смъртта може да ни раздели.Защо едни хора получават заплати,а не могат/или не искат/ да се оправят със ситуацията,а само каканижат по разни медии.Каква е ползата от ДКЕВР след като те нищо не регулират,а само се намесват когато на улицата стане напечено.Разпределителните дружества се чувстват комфортно,а ние се чудим как и защо след като има свръх производство плащаме скъпо и прескъпо.Кой гарантира печалби на т.нар. производители на енергия от възстановяеми източници и ни ги пробута да им пълним джобовете с цени каквито няма никъде по света и вместо да облекчат сметките те ги надуват.Има хора които трябва да отговарят и ако не го направят ще потъваме още и още.Докога?

Питаш "тесла", "Докога?" Стягай си акъла, за ТОЧНО още 3 цели години. Едва в този срок ще стане възможно омаломощаването на империите: - империята на "доброто", USA - империята на "злото", РФ - Новата римска империя, ЕU - UК - Поднебесната империя, КНР - Нео Османската империя, RТ ГОСПОД да ни е на Помощ, ... в това предстоящо ИНТЕРЕСНО ВРЕМЕ. И ВЪПРЕКИ ВСИЧКО, С БОЖИЯТА ПОМОЩ, БЪЛГАРИЯ ЩЕ ПРЕБЪДЕ ВЕЧНО. ВеРВАЙТЕ, СИЛАТА Е С НАС.

както за нула време уволнихте и назначихте ваши хора далаверажии,видно съмнителни назначения и то хора с конфликт на интереси,отделно ванио контрабандата,да бяхте решили проблема със ненужното свръхпроизводство,ние не сме длъжници на вашата некадърност и алчност за комисионни!

има закон за защита срешу нелоялна конкуренция и срещу злоупотреба с монополно положение,та гражданските организации могат да се включат,като привлекат и граждани!

само атака ще спре колонизаторите *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Този път ДПС няма да им подарят част от циганските гласове. Най-вероятно ще го играят соло. На Сидеров ще му се наложи няколко годинки да не ходи по луксозни курорти. ДПС надали ще налеят пари в проекта си "Сидеров" още веднъж. Вождат му рейтинга. За политически трупове пари не се харчат.

Е, нали наливат в РБоСтанИшев! Гласувай си за ГерБКП

Cлед като проблема е в нек,да речем е допустимо малко увеличение само за продажната цена от нек и то временно за 6 месеца,докато се реши проблема със свръхпроизводството,за който пък потребителите нямат никаква вина или лична отговорност та да бъдат натоварени финансово,или да е като кредитиране от потребителите!причината за нек са действията на некадърни управници рушветчии!ерп-та са на печалба и нямат нужда изобщо,а тази инвестиция за която се тръби за подобряне на мрежата е заложена в технологичните разходи,така че лобистите на комисионна да не заблуждават нагло гражданите,това са лъжи от мазни прокопита срешу народа,а не с грижа за крайния потребител както е заложено в евродирективата!

Герб започна с повишаване на цените! След 5 окт. започва да се подготвя ново увеличение. А, честито!!!

Hяма герб,няма увеличение!

Дойде ред да платим за буферите на кабинета Орешарски...

Сс да ви видя сега

Kalin

Гласувайки за всяка друга партия освен ГЕРБ има шанс това поскъпване да бъде обявено за прибързано и спряно на 5.10!Хубаво е да се замисляме когато отидем пред урните-фалити ,ниски доходи ,шуробаджанащине,обръчи от лентички,постоянно увеличаване на цените и един простак начело или която и да е друга алтернатива на това!

А кога ще се идексират доходите,за да можем да плащаме сметките?Крайно време е новия парламент да направи заплатите на хората човешки,иначе ще има бунтове много скоро...Минималната надница за час трябва да е 7 лева!Тогава може и да тръгнат нещата!

Минимолната надница трябва да е 7 евро.

на 23.09.2014 ще се проведе обществено обсъждане във връзка с предложената нова цена на тока!моля включете се!къде и как не е ясно,но инфото е от други медии,само дира пропуска съобщението!

Ако сега се появи една политическа формация от млади, амбициозни необвърани с миналото- хора, професионалисти, тази политическа кочина дето я гледаме близо половин век отива в историята! До пет години България ще стъпи на краката си!До десет ще стане икономическото чудо на балканите,а до двайсет определящ фактор в европейската политика!

Има и достатъчно млади хора подготвени за енрегетиката ни! ЕРП-тата вън от България!

Фотоволтаичните паркове американските Марици и вятърните генератори-незабавно изключени от преносната енергийна мрежа. Концесионерите добиващи злато и нефт вън от България! Стига либералност! Без долни гащи ще ни оставят ако търпиме!

Бедата е, че старите брантии не дават път на по-младите или пък купуват съвестта и патриотизма им срещу политическо назначение.

Керванът, кучетата, как беше там......

тия "свещени крави" ЕРП-та има ли крайна дата за наяждането им, или доенето на народа е доживот и после ?

доживот, баце. Тва е бездънна дупка - не се пълни.

Позволявам си да цитирам факти,нямащи нищо общо-ПРЯКО с енергетиката,но косвенно ДА! Цитат- Според Професор Гергелчев, който е завеждал Секция Благородни метали в закрития при правителството на Иван Костов Институт по полезни изкопаеми, в България има 13 хил. тона злато. Нека си представим това количество: борсовата цена на една тройунция злато на 13.09.2012 г. е около 1735 долара. Килограм злато струва около 56 хил. долара. Съответно 13 хил. тона злато струват 1.1 трилиона лева по курс на деня. На настоящото си равнище цялата българска икономика би произвела подобна сума след 15 години.

С пари от българското злато могат да се изградят 3 Българии от нулата,да не говорим за разходите по енергетичната система в страната ни.

И все пак: макар че природните изкопаеми са държавно богатство, приходите от тях са приватизирани. Населението и бюджетът по никакъв начин не усещат рекордните цени на суровините. А развитието на минната индустрия в България подозрително прилича на сценария, описван от противниците на неолиберализма: първата задача на всяко неолиберално управление е подземните богатства на завладяната страна да бъдат предоставени на конкретни сътрудничещи фамилии. Следват комуналните услуги електричество, ВиК, комуникации, железници. Жителите на уж демократичните държави в крайна сметка стават заложници на Големия капитал, намерил удачна нова форма на колониалните си стремежи.

Годишно БГ произвежда злато за 250 000 000 евро, печалбите от което се изнасят, както се досещате навън, а у нас остават хвостохранилищата.

ДИР-а услужливо трие благословиите за служебното правителство и ДКЕВР, сякаш ги приема върху себе си, на каква ли цена?

ДИР платени боклуци

Дупето да ни е яко

"На зъл п.... зъл прът!", нали знаеш, за да не ни е нахапано дупето?

Това е само тест до къде можем да търпим, вЕрвайте ми.

Абе те да си тестват, ама от това нездраво любопитство да не им стане тясно тъдява?

Вдигайте, вдигайте... този път народа ще излезе с лопатите.

Тея пънели и американци ни разказаха играта.Еле да дойде Уестингхаус ,че да оправи нещата най-после. И тях ще нахраним!Широка душа българска!

повишенето на тока няма как да намали свръх производството,за това е нужна друга регулация,иначе се затъва повече!нек е затруден от свръхпроизводство на заробващи противо обшествени договори,за което се мълчи,а се говори само за затруднения,без да се обесняват причини.издадени са 598разрешителни за веи безконтролно заради високата цена у субсидията,това е престъпно нехайство на наш гръб!

Защо не мога да си избирам енергоразпределител и енергопроизводител? Искам да купувам ток директно от АЕЦ Козлодуй!

стига да имаш как да си го пренесеш до дома без ерп!

Ами той човека ще си плати наем за трасето. Защо да не може? Нали е пазарна икономика? Оппа ама тя май не била пазарна ами частно монополистична, пардон плюс монопола на държавната ЧЕЗ! Къде е закона за антимонополна регулация?

Кой премахна таксата от 20 % за ВЕИ - естествено Лизнашки Защо защо защо - За да се разплати с прокопитата за това, че финансираха протестърите. Какво искаме - Бойко да спечели болшинство в парламента и да състави свое правителство Защо го искаме - за да го пратим завинаги в историята и партията ме ГРОБ в края на зимата. Амин. Да бъде.

Господа политици,искате ли да гласувам? Ето ви едно домашно от името на народа: - премахнете ЕРП-тата и ще ви уважа,когато трябва Не ме интересува какво казва ДКЕВР и тн.Искам да се махнат лапачите по цялата верига наречена енергетика.

докато сме зависими от руската олигархия ще духаме супата !

Освен, че сме зависими от доставчика сме зависими и от още една купчина натрапени западни енергийни фирми по веригата, хората не са толкова тъпи и вече виждат и другата страна на монетата

Прав си просветен, не виждаш ли как вият хиените? Лошото е, че демокрадците толкова са огладнели, че веднъж захапали мръвка ръмжат и не пускат. Ще ни трябват много големи сопи и голяма воля, за да се справим! Народа винаги се води от водачи, дано да се намерят такива и дано народа да ги последва!

ЗАЩО ? Каква е тази нагласа, че трябва да взимат все повече пари от населението? Кога ще има постоянни ревизии там? Би трябвало всеки път, когато монополист искат увеличение на цена да започва ревизия!

Не от населението а от потребителите :) А за монополите...

Ревизии има редовно и те показват, че наистина трябва да се увеличи тока. За да може да се плаща на слънчевите, вятърните централи и американските ТЕЦ. Оттам е дупката в бюджета на НЕК. И без ревизии е видно. Трябва да събираме по 800 милиона годишно над цената на тока, за да им плащаме. Гешефт прекрасен, за западняците, разбира се.

Благодаря на Господ, че в този форум се срещам с умни българи. Не винаги съм съгласен с тях и те с мен, но поне е ясно че мислим и имаме мнение. Имам голяма надежда за България, няма да се оправим с магическа пръчка, но хубавата новина е, че размерът на България като средна страна позволява да се оправим бързо! Винаги е по-трудно с големите страни, те се сриват по-бавно, но и се възстановяват по-трудно! Малко ни трябва, но на правилното място!

Какъв парадокс само - да плащаме по-скъпо за енергия, получена от вятъра и от слънцето. Защото така били сключени жалките им договори. Всъщност проблем нямаше да има, ако нямаше и такива хора, които им харесва да ги правят на маймуни.

Какво значи на регулирания пазар ?Нали имаме пазарно стопанство?Защо евтината електроенергия от АЕЦ Козлодуй ще се изнася зя жълти стотинки , а ние да плащаме на олигарсите кефа да притежават вятърни и соларни мощности ??Това продажно управление, което защитава интересите на монополите е вредно за България. Съд за всички разбойници докарали народа и държавата до този хал. `Апелирам за разваляне на всички договори с ВЕИ и Соларките, свободен пазар на производството и търговията с електроенергия ,премехване на ДАКЕВР ,който защитава само чужди интереси , а не на народа. Тогава ЕРП-тата ще купуват най-евтината енергия и ще ни я продават и ще има действително пазарно стопанство, а не както е сега - да се ебе мамата на изгладнелия народ. Ако това не стане БУНТ и погром на цялата полотическа пасмина ,която не заслужава да живее. Достатъчно вече се е ояла.

Предполагам защото по-скъпата енергия няма кой да я купи в чужбина. При положение, че са изградени мощностите и хора работят в тях по-добре все пак да се изнася с известни неудобства, отколкото да се затворят. Има и договори, които трябва да се спазват. Абе лесно е да се дърдори.

Част от евтината енергия първо да е за местния пазар.