Коларова обвини агенцията за бежанците, че не дава данни

Образователният министър Румяна Коларова заяви, че няма достатъчно комуникация между министерството й и Държавната агенция за бежанците (ДАБ).

Обратно в новината

Коментари - Коларова обвини агенцията за бежанците, че не дава данни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

3млн българи си плащат данаците не да се подобри бизнес средата или раждаемоста а да вкарват авганастанци и да ги учат на български

Как е възможно министерството да няма информация колко бежанци има в страната и от къде са ??? Как са ги обучавали на български език ? В Афганистан говорят на Пущунски език, а в Сомалия на сомали. В Европа вече има случаи на ебола, но това нашите министерства също не ги интересува...

всеки русофоб да вземе по едно дете и проблема ще се реши поне за тази година, поне така ще свикнат с това което неизбежно ги чака. проблема е обаче, че бежанците ще стават все повече и русофобите няма да могат да им смогнат и скоро ще трябва самите те да станат бежанци, само че техните американски господари не искат и да чуват за тъмни балкански субекти, независимо че мразят майките си и всичко руско а най много мразят факта, че русия им даде шанса отново да се наричат българи, те предпочитаха да си останат еничари.

Ако навремето индианците не бяха толкова добронамерени, не бяха хранили и посрещали с венци и злато незаконните пришълци - испанците сега нямаше да са изчезващ народ! Не се успивайте!

Държавните чиновници ако така се бяха загрижили за проблемите на бг нямаше да тънем в такава разруха.

Как да са загрижени чиновниците? Като те не са утвърдени професионалсти със стаж и ясно място в администрацията, ами политиците ги сменят като употребени хартиени носни кърпички при всяко ново правителство! Включително и временният служебен кабинет направи драстични промени по различни служби, министерства и държавни фирми сменят от 50 до 100 души на организация?!

Защото нашите "държавници" използват бройките в държавната администрация като средство за справяне с безработицата! Както и за уреждане на роднини и верни партийни послушковци, които ще гласуват с "вярната" бюлетина на изборите!

Тези процеси си имат просто име - социален инженеринг под патронажа на фалшивата наука евгеника, в която са вярвали такива личности като Хитлер, Мусолини и др. Все дълбоко объркани личности. Лукавият не обича християнството.

Колкото и да ти е тъжно пич, това е положението България е християнска държава и ще си остане такава по Божия воля и по волята на българите!

Ааа, така немой! Не е политически коректно! У всяко селско даскало да се назначат по няколко учителя за всеки предмет, които да преподават на цигански, турски, арабски, сомалийски или какъвто е там, пущу, суахили, хинди, фарси и др. Всичкото това безумие да се плати от джоба на богатия български данъкоплатец, тънещ в охолство и мизерия!

Стига с тия деца - не идват само деца. Ония бомбираните идилци се изтеглят в Турция вече и от там - насам ? Афганистанските талибани какво дирят и те тук, нали цели западни контингенти им "градят" държавата. Германия, Англия, Белгия и други да се ангажират с приемането им, не може само южните държави да се товарят....

Белгия годишно приема около 3.000 афганистанци и още около 15.000 други "бежанци". На около 70% от афганистанците, иракчаните и иранците се дава положителен отговор на молбата за убежище, а останалите 30% не се гонят и след време се легализират. При сирийците процентът е около 95. Огромната част идват без докуманти. Нелегалните алжирци не могат да бъдат изгонени, защото Алжир не ги приема обратно. Но това не са важни проблеми за Европейската комисия и за огромния Европейски парламент. Когато получаваш по минимум 100-150.000 евро (нето) на месец светът изглежда по друг начин...

Предлагам белгийците да осигурят транспорт за тяхна сметка и да им пратим всички незаконни пришълци, хем ще се отнесат с тях по-демократично, хем са по-богати и ще им дадат повече, хем после съучениците им ще режат глави на белгийски журналисти, а не на български!

Забележете - 2 семейства "бежанци" с 10 деца! И всяка новопристигнала "бежанка" - бременна.

Голям смях! От написаното обяснение разбрах,че: "децата "бежанци" от януари месец посещават курсове по български език по 2 пъти в седмицата, но на срещата през м.юни със свои български връстници, разговорът помежду им се води на английски"??? За 6 месеца явно не са научили елементарни думи с които да съставят изречения,така излиза! Само след 2 месеца обаче, тези деца незнаещи езика започват учебни занятия заедно с българските деца! Кой ще пострада от огромната разлика в знанията на децата е ясно- тези които "поназнайват" ще скучаят в час за сметка на незнаещите! Предлагам: 1. всички "деца бежанци" да бъдат подложени на едногодишно обучение по български език, математика и естествени науки. 2.след този период,чрез тестове за "входящо ниво" да бъде определено нивото на знанията им и да бъде определен класът в който ще започнат да учат. След като сина на приятелката ми,която се върна от Англия, бе върнат да започне да учи отново от 1-ви клас( детето имаше завършен1-ви клас в Лондон),а не му разрешиха да запише 2-ри клас- значи система има,само трябва да се прилага стриктно за всички!

Законът за убежището и бежанците (Чл.4, ал.5) и Конвенцията за статута на бежанците (чл.31, т.1) пределно ясно казват, че чужденец може да пресече незаконно българските граници за да поиска закрила (убежище, статут на бежанец, хуманитарен статут) само ако пристига направо от територия, където са били застрашени животът и свободата му. Тези не са турци или гърци и според закона трябва да се върнат от там откъдето са дошли. Защо ги пишат тези закони като не ги спазва никой? Да хванат някой от гората да ни управлява ще е къде къде по-същото.

На първо място тези от ДАБ трябва да сигнализират прокуратурата за всеки чужденец, пребиваващ нелегално, т.к. нелегалното преминаване на границата е престъпление.

От цялото това объркано обяснение, най-после разбрах защо нищо не ми беше ясно! Защото: никой не знае какво трябва; никой не знае как трябва; никой не знае какво говори; никой не слуша какво се говори; никой не носи отговорност; всички получават сладки заплатки... Хак да ни е!

ТОВА НЕ СА НИКАКВИ "БЕЖАНЦИ", ТОВА СА НЕЛЕГАЛНИ ИМИГРАНТИ КОТИО ТРЯБВА ДА БЪДАТ ВЪРНАТИ ТАМ ОТ КЪДЕТО СА ДОШЛИ

В България няма бежанци, така че да наричаме нещата с истинските имена, имаме наплив на незаконно пребиваващи и сме задължени по европейското законодателство да си ги върнем по живо по здраво у дома!

И пак не ми е ясно, Бежанци от Сомалия и Афганистан??? Нали в Б-я политиците ожалват децата на Сирия и дефакто, това е БЕЖАНСКАТА СТРАНА, а тези от Афганистан и Сомалия като какви са в Б-я и защо се третират като бежанци??? Те са си просто спасяващи се от глада в страните си, а не от война, нали така? Искаме граница на понятието БЕЖАНЕЦ и КОЙ ДОПУСКА ТЕЗИ ХОРА ДА ПРИСТЪПВАТ ГРАНИЦИТЕ НИ???

деер

Защо приемаме хора от Афганистан????? Нали там е американската демокрация???? И за Ирак е същото!!!! Да продължавам ли?...

От ДАБ прилагат и писма на председателя на агенцията до МОН, както и таблици с броя на децата от центровете наагенцията, които посещават курсове по български език. Проблемите не се решават с писма , таблици и срещи, а все пак някой трябва и да работи.

те са без данни... хахахахааааа