Заплатите са платени, миньорската стачка е прекратена

Всички 59 стачкуващи миньори в рудник "Черно море" излязоха от забоите. Това стана, след като дължимите им две заплати бяха преведени по банковите им сметки.

Обратно в новината

Коментари - Заплатите са платени, миньорската стачка е прекратена | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

това че им платиха добре . но защо с нашите пари а не с парите на ковачки ?

Слава на Черноморските миньори!Чуждата измет-Вън от България! БЪЛГАРИЯ за БЪЛГАРИТЕ!!!

Миньорите показаха как се решават проблемите, и как трябва да се посрещне повишението на цената на тока. Чрез урните, и ако това няма резултат - на улиците.

Бог ми е свидетел, че винаги съм заставал на страната на по-слабите и онез, които се нуждаят от справедлива подкрепа. но да скандираш: "мафия", "крадци", "убийци" изкаран под знамето на ковачки, който преди години накара своята охрана да пребие именно протестиращи от "неговите" мини не е нито справедливо, нито е честно. да държиш хората гладни и без заплати, да ги караш да гласуват за определена партия (доказано е) срещу "пускане" на кучешка наденица в магазина, а после партийното правителство върна "услугата", като опрости милиони държавни пари на своя "човек". да заблуждаваш, да правиш интриги и изнудваш с лошото положение на хората не е и свинщина, понеже никоя свиня няма да направи това долно дело. преведени са пари предварително (повтарям пак - предварително), което си е един безлихвен държавен "заем" за "великия", "крупния", "високоталантния" "бизнисмен", който отдавна, отдавна трябваше да лежи в затвора и там да си препрочита дипломата за физика и оптика получана от незнам си кои в ссср. това са ви кадрите, другари. единственото на което са способни е да вършат гадости, да крадат безнаказано и да провалят максимално човешки животи. но докога така?

Аз съм един от миньорите,лично бях на срещата с зам.министъра.Това което каза министерството за преведените пари,седемстотин хиляди,на тец Сливен не е вярно,и зам.министъра си призна"грешката",но пред нас,а не по медийте.Това,че в НЕК Е АБСОЛЮТЕН БАТАК,всички го знаем,от това страдат освен миньорите и всички граждани на България. Да ,ние сме използвани,но от неработещата държава.Ако държавата работеше със закони и правосъдие нямаше да се стигне до тук,ако медиите си проверяваха фактите казани им от политиците хората щяха да знаят истината ,а не това което искат определени кръгове да знаем.А за въпросния бизнесмен работят великолепни специалисти,мои началници,и това го казвам защото аз знам,че е истина,защото ги познавам лично.И не ме интересува вашето мнение,защото аз заставам с името си а вие сте анонимни.Благодаря на всички хора които ни подкрепиха!Ние трябва да сме единни,с ясни искания и да ги отстояваме до край,само тогава ще живеем добре.

Pesh0

След като държавата може да се ангажира и да извзема , фалирали банки , защо да не прави същото и да извзема , всякакви предприятия , които не плащат редовно заплати ? Те не са ли фалирали ?

Най-късно до 10 години ще закрием всички въглищни мини и ТЕЦ-ове заради замърсяването, що да не го направим веднага?

партньрът на Кондома си направи стачка сам на себе си, за да може държавата да му плати заплатите на неговите работници преди избори!!!!! страхотно!!!

нек има затруднения да плати половин миллион а комунягите им набрулиха задължения за милярди по белене,южен поток и вестинхоус

Бързо всички българи в забоите. Ето това е начин за подобряване на благосъстоянието.

Браво и честито!!!Надявам се да няма следващ път,но ако има знаете какво да правите.Още веднъж честито!!!

Риба се лови в мътна вода най-добре. Стачката свърши и някой се намаза с мед за изборите.

Само Бареков подкрепи хората. Управниците ни се крият по офисите си.

И е човек с добро сърце: не оставя сиромаси; но не той вас, братя, храни, и вий него със трудът си! И секиму добро струва, само, знайте, за парата, като човек - що да прави? изяда си и месата. ХРИСТО БОТЕВ

на Барека да му душиш циганският суджук..

Бареков като истински патриот помогна на тези хора!

патриотите помагат на народа като цяло създавайки лоялни закони и следейки за спазването им не помагат на работници на частни фирми никак не е капоталистическо така повече ми прилича наа.... хм ;)

ПАТРИОТ Христо Ботев Патриот е - душа дава за наука, за свобода; но не свойта душа, братя, а душата на народа! И секиму добро струва, само, знайте, за парата, като човек - що да прави? продава си и душата.

Тролеее, платен тролеее!

ДО КОГА?! ДО СЛЕДВАЩИЯ ПЪТ В КОЙТО НЕ ИМ ПЛАТЯТ

Ако не беше Бареков още да са под земята!

Ще подкрепя ББЦ на изборите!

Браво на Бареков че помогна на хората!

хич да не чакат толкова месеци другия път забавят ли ги един ден пак

ЕГА ТИ РЕДА ЗА РЕШАВАНЕ НА НЕЩАТА В ТАЯ СКАПАНА ДЪРЖАВА!!!

Който плюе по зелените ВЕИ да има предвид, че кафявите ТЕЦ на Ковачки имат не по-лоши преференциални цени. А държат миньорите без заплати.

Не само това, въглищата яко замърсяват

Айде енергетика, изглежда знаеш какво е интернет иди на сайта на ДКВР и виж цените и сравни ВЕИтата ти с тези на въглищата и топлофикациите на Ковашки. Не го долюбвам тоя, но все пак дава работа, а като чуя за ВЕИ-пиявици просто изпитвам безкрайна ненавист. Не може да си пълните търбусите с парите на баба ти Пена бе кретени!!!!

Какво да видя? Цената за новоприсъединени ВЕИ отдавна не е тази от 700лв, която беше в началото. Не че тя е била "правилна", но така ще е като "независим" държавен орган определя цени.

Браво Бате, Браво Бойко!

Не гласувайте за ББЦ, ако не искате такива олигарси-бизнесмени като ковачки да влязат в НС и да прокарват там лобиските си закони. Защо като в европейските страни нямаме закон - такива работодатели като този да влизат зад решетките или да се оттеглят от бизнеса щом не си изпълняват задълженията към работниците? ББЦ+БСП +ДПС=МАФИЯ.

за който и от сегащните да гласуваме пак ще имаме същите олигарси бизнесмени Ковашки е сменил поне 5 правителста и никой не го е докоснал дори и с пръст за европейския закон си много прав но разбери че няма че в момента просто не съществува политик дойто дори и да си помисли да го прокара

А щяха да им плащат БСП според онези тайно заснети предизборни видеа. Сега видяхте ли, че им платихме всички ние с народни пари? Ха гласувайте октомври за БСП пак, че да закрием България и да си одим. Мдиците вече се ориентираха и излизат по двама на ден. До скоро бяха по един, тенденцията е явна. Честит ви пореден шамар от посткомунизма. Мислете си, че е демокрация, човек може да си фантазира без ограничения.

И сега нали разбрахте за кого да гласувате на тези избори? Миньор Х - да! За БСП! Ковачки - не бе! Това беше на предишните! Сега за ББЦ!

В "тежко" проблемния НЕК заплати под 2000 лева само да ви кажа, че няма, може би тук таме някоя секретарка. Харчат се милиони за барчета, станцийки, почивки. В същото време са на мунс някакви си 3 милиарда, които всъщност може би са 5... А миньроите, блъскат като ненормални в някакви условия, сравними с филма Жерминал. Чалгостан forever...

Всички миньори излязоха от забоите, платиха им Оттук натам, всички със забавени заплати , долу в забоите.

Ами така се получава на практика, Петров - имаш забои - имаш заплата, нямаш забои - чакаш заплата! Онези нещастници от Напоителни системи, които са пък все пак в държавна фирма - дали се радват на постъпления по картите си? Или понеже си нямат забои ( И политик от ранга на Бареков) да ги направлява;о) - те чакат?!

Те с по един водолазен костюм, могат да стачкуват на дъното на язовирите.

Държавата: Аз ли съм ви работодателя? Миньора: Ми нИе. Държавата: На мене ли плащате членски внос или на синдикатите си? Миньора: Ми нИа синдикату паШааме Държавата: Ми синдикатите на които плащате що не са дигнали дело вече 5 месеца като не са ви платили заплати? Миньора: Ми нИ им казахмИ. Държавата: Е що искаш комшията и децата му да ти плащат заплата от данъците им Миньора: Ми Шоту така. Държавата: Ми всички тия дето не им плащат заплати, що си съдят работодателя, а ти пречиш на движението на останалите хора? Миньора: Ми Шоту така знам. Така ми казаа. Аз работя, те не ми плащат, Ма аз втори месец работя, те втори не ме плащат... ма ша продължавам да работя и накрая стачкувам.... ама искам заплата и за времето в което съм стачкувал. Всички сте ми длъжници. Щото когато пожеламе можем да затворим всеки път и искаме съболезнованията ви щото само да копаме можем.

Пфу 40 часа. Ние понякога като натиснем бурето с ракията и някое печено теле, правим по едноседмични стачки.

Правителство ГЕРБ-3 ще види зор. Ако не се справи ГЕРБ-4 може и да няма.

Толкова е скофтено положението, толкова е оплетено, че не знаеш кой да напсуваш по име! Трябват някакви необичайни мерки - изключителна избирателна активност, та дано се разчупи матрицата! Но политическата ни мафия знае - може да сме зле, но за сметка на това сме мързеливи и страхливи и няма да й развалим рахата с необичайни действия.

на менте политици и менте бизнесмени СТИГАТ! Менте политика вън на избори, менте-бизнесмена да плаща европейски заплати или да продава и да ходи в друга държава. СТИГА!

Не само миньорите МОЖЕМ да протестираме на ИЗБОРИТЕ СРЕЩУ КРАДЦИТЕ на труда и живота ни.

Трафикът по международния път се отбиваше по магистрала "Люлин" до около 14,15 ч., когато миньорите се оттеглиха и свободиха пътя в двете посоки. Недоволните се върнаха обратно, след като бяха помолени за това от евродепутата Николай Бареков, който пристигна на мястото на протеста, предаде БТА. Първоначално отричайки, че протестът е политически, впоследствие Бареков призна, че недоволните биха могли да го направят политически." Да има още някой заблуден относно характера на миньорската стачка?! И къде е сега онзи синдикалист от мина Черно море, който се пенеше, че по-добре да не идвали политици при тях, щото... Кои политици искате и кои не искате, а , другари миньорски синдикални лидери?!;о))

Хипотетично,би било забавно електоралните единици да се натресат на Бареков.Забавно в смисъл да се гледа отстрани...Да се преживее...Няма да е съвсем забавно

Хич не ми е забавно. Утре и други "велики офшорни работодатели" като техния ще започнат да му прилагат схемата - тук не плащам данъци, не плащам и осигуровки ( щото НОИ ми ги разсрочва за 7 години?!), но пък що да не използвам живата сила да гласува според конкретната ми политическа изгода?! Тези са двойни роби - и на заплатите си, и на работодателя си! Аз поне съм роб само на заплатата си!

Само червените идиоти знаят как тока да е без пари,а да има заплати за миньори.Е,и Сидеров знае,но не казва.

и той знае.

Браво миньори! Напред към София и парламента! И помитайте всичко по пътя!

като ги изберем на 5ти де ще ги сложим? толкова зле ли е БСП, че иска да рушат празен още парламент?

Е кво ще метат бе?

ИЗБОРИТЕ СА СКУЧНА ТЕМА. Който бил - ще бъде.

Толкова непочтено е да използват миньорите за политически цели. Тия страх от Господ нямат ли. Миньорите стачкували за включването на нови енергийни мощности преди изборите и за дължими пари към дружеството. Защо не стачкуват шефовете им и тези от енергийния регулатор и тем подобни. Държат тези хора гладни и бедни и ги залъгват и разиграват както си искат. Я всички миньори идвайте в София, кой с каквото има и де когото заварите от политиците ни - по един хубав бой да им хвърлите, та да им дойде акъла в главата. И първо Бареков да го отнесе, гадния интригант.

Не само бой, а трошене на луксозните им къщи, луксозните им автомобили, луксозните им заведения където по цял ден умуват как тези изстрадали хора да не си получат заработеното!

Този който опрости дълга на Ковачки от 16 милиона лева към държавата да отиде и обясни на миньорите защо го е направил.Така беше и брикетната фабрика така беше и ТЕЦ-овете на Ковачки.Търпиме глоби по раздел екология от ЕС за неговите инсталации за сероочистка.И после БСП печели на изборите в неговите райони.

Шило

Пичове, отново питам - знаете ли кой е собственика. Не видях името на Ковачки в Търговският регистър. Може да играе чрез свързани лица, та затова ако имате информация, моля, кажете ми. Не се заяждам, не търся конфронтация.

Ковачки е собственик - и преди, и сега пак е той! Няма ка да го видиш в търговския регистър - офшорните му фирми не се регистрират по нашия търговски закон, а по законите на съответната офшорна зона! Тук "големия бизнесмен" просто не плаща данъци, но пък добре организира миньорите си да си търсят заплатите от държавата!

Миньорите ще получат заработените заплати! До тук - добре! Сега да проверят дали са им превеждани осигуровките - кога, колко, в какъв размер! Защото незнайно защо и по какви критерии другаря Ковачки се оказва един много толериран от определени политически среди работодател, пък и недобросъвестен при това! Като почнеш от оправдателната му присъда за онези 16 милиона злоупотреби с ДДС и минеш през щедрото разсрочване на дължимите вноски към НОИ за осигуровки в размер на 41 милиона лева!

Миньорите да отидат при Ковачки-собственик,а не да плачат на държавата.След като добиват продукция да си търсят пазар,държавата не е длъжна да мисли вместо Ковачки.

Ами, той Ковачки явно иска държавата да му плати всичко, което му се полага, та не дава нарочно заплати на миньорите, за да си постигне своето.

-цената на тока лети -мафията контролира държавата -феодали държат електората на купони и без заплати в мизерия -дръндарски ром раздава порции и поголовно потурчва страната -боклуците от доносническите служби подмениха прехода пред погледите на всички и разиграват театър и до днес -едни и същи лица за пореден път ограбват спестяванията на народа чрез пирамиди и фараони -страната е заробена в непосилни дългове -здравеопазването функционира като чакалнята на погребална служба -най-големите отрепки безпроблемно си купиха гласове за да позорят нацията в Брюксел -когато не пази престъпниците в бели автобуси полицията е регистрационна служба и бюро информация -производството е ликвидирано и страната е изцяло зависима от внос на храни -родната енергетика е многократно препродадена на баснословни загуби и всички за сметка на народа -реалната безработица надхвърля 60% а се вадят цифри като за пред телета - същото се прави и с най-мизерните заплати в Европа -съдебната система е сарайска собственост -чалгата измести образованието дотам, че вече не се намират и грамотни даскали -културата гледа весело от снимката на некролога... В същото време в манерките на полуграмотните избиратели се набива драмата с джихадистите, трепетите на василев и прасето, африкански болести, интригата на обонго и путлер, брътвежите на еврогейчетата и тези на псевдоопонентите им, цветни случки от битовата цигания в гетото, както и океан от безкрайни плеади на безмозъчните псевдоексперти и на болни псевдолидери..

Ковачки плати 15 милиона и оттърва и съд и Затвор Сега е убеден, че нема какво лошо да му се случи. А за миньорите от Бобов Дол си имам специяално мнение. Заслужават всичко което има се случва , даже им е малко. Има да Взимат Кренвирши НАРОДЕН на вересия още 30 години

-цената на тока лети -мафията контролира държавата -феодали държат електората на купони и без заплати в мизерия -дръндарски ром раздава порции и поголовно потурчва страната -боклуците от доносническите служби подмениха прехода пред погледите на всички и разиграват театър и до днес -едни и същи лица за пореден път ограбват спестяванията на народа чрез пирамиди и фараони -страната е заробена в непосилни дългове -здравеопазването функционира като чакалнята на погребална служба -най-големите отрепки безпроблемно си купиха гласове за да позорят нацията в Брюксел -когато не пази престъпниците в бели автобуси полицията е регистрационна служба и бюро информация -производството е ликвидирано и страната е изцяло зависима от внос на храни -родната енергетика е многократно препродадена на баснословни загуби и всички за сметка на народа -реалната безработица надхвърля 60% а се вадят цифри като за пред телета - същото се прави и с най-мизерните заплати в Европа -съдебната система е сарайска собственост -чалгата измести образованието дотам, че вече не се намират и грамотни даскали -културата гледа весело от снимката на некролога... няма да доживеят 30 години докато плюскат тази отрова

иди в Бобов дол и кажи на миньорите какво мислиш за тях

dimitarpeshev73@abv.bg

Те ще дойдат тука. Нема нужда да го казвам И не съм пъзльо, ако излеземе един срещу един става, ама да ми са нахвърлят 100 гюптенина , а аз да съм сам нем д стане

щото не могат да четат ли ?

dimitarpeshev73@abv.bg

А Пъзльока си ти. Бегай да взимаш кремвирши на вересия от Ковачки

Заради забавената заплата можете и да прекратите трудовия си договор едностранно (чл. 327, т. 2 от КТ). Това става с писмено изявление до работодателя. После може да се регистрирате като безработен и да получавате обезщетенията, предвидени в Кодекса за социално осигуряване за определен срок и при определени условия (виж чл. 54а и следващите от КСО). Това не пречи да търсите забавената си заплата по съдебен ред. Не забравяйте и законната лихва. За съжаление това са възможностите, предоставени от закона. Те са свързани с водене на формални процедури, загуба на време, ангажиране на адвокати и пари за всичко това. Зачестилите случаи на неизплатени възнаграждения или части от тях показват, че са нужни промени в законодателство. link/Article.asp?ArticleId=1291108

и внимавайте когато са хващате на работа - при кого ! налапали сте стръвта на ковачки и сега се гърчите на кукичката заради политическите амбиции на ковачки и дудука !

1.Да поискате от работодателя да издаде (той е длъжен по чл. 128, т. 3 от КТ) служебно извлечение от ведомостите за заплати за неизплатените трудови възнаграждения и обезщетения. 2.Ако работодателят или съответното длъжностно лице откаже, се обърнете към Изпълнителна агенция Главна инспекция по труда. Работодателят ще издаде извлечението под страх от парична санкция в размер от 1500 до 15 000 лв. Санкцията за виновното длъжностно лице е от 1000 до 10 000 лв., освен ако не подлежи на по-тежко наказание. (чл. 414, ал. 1 от КТ). 3.съдебните процедури. На основание чл. 410, ал. 1, т. 1 от Гражданския процесуален кодекс (ГПК) имате възможност чрез т. нар. заповедно производство да предприемете съдебни действия за принудително събиране на дължимото. За целта: link

-1.Подавате писмено заявление до районния съд по постоянния адрес или по седалището на длъжника (чл. 411, ал. 1 от ГПК). В него се съдържа искане за издаване на изпълнителен лист. Посочвате до кой съд го подавате, името и адреса си, ЕГН и номера на факса и телекса, ако има такива; наименованието и адреса на работодателя длъжник; размера на вземането, както и от какво произтича то; обстоятелствата, на които се основава искането; в какво се състои искането (издаване на изпълнителна заповед и изпълнителен лист). Подписвате се. (виж чл. 127, ал. 1 и ал. 3 от ГПК). Ако молбата се подава от пълномощник, към нея се представя и пълномощното. Прилага се и документ за внесените държавни такси и разноски, когато такива се дължат. Добре е да приложите и извлечението от ведомостите, което работодателят е издал. С него той удостоверява, че вземането съществува и е в посочения размер. -2.Съдът разглежда заявлението в разпоредително заседание и ако няма основания за отказ (виж чл. 411, ал. 2 от ГПК), го уважава и издава заповед за изпълнение. Препис от нея се връчва на длъжника. Съдържанието на заповедта е определено в чл. 412 от ГПК. -3.Ако работодателят длъжник не подаде възражение срещу заповедта за изпълнение, тя влиза в сила. На базата й съдът издава изпълнителен лист и го отбелязва върху нея (чл. 416 от ГПК). -4.Тогава идва ред и на съдебния изпълнител, чрез когото вземането може да се събере принудително (чл. 426 и следващите от ГПК). link

тез миньори не знаят ли къде да намерят Ковачки? Па да питат и после с кирките по него и по Дудука - щото той им изяда парите предизборно, а недай Боже - следизборно ще е още по-зле.

трудов договор с ковачки - да блокират на ковачки входа за къщата ! какво очакват от държавата и от данъкоплатците ?! да им плаща заплати вместо ковачки ли ? да си обявяват габотодателя в несъстоятелноси и да си взимат заплатите !

БЕЗПЛАТЕН и ПОЛЕЗЕН съвет: Ковачки и ДУДУКА Ви "клатят" пред изборно! "Оправете" се с тях!

би тези хора не знаят ли с кого са подписали трудов договор ?

Ковачки и Капута на сапун!

Казах ви го вчера, ще ви го кажа пак: Като не можете да копате въглища, копайте компири. И не ме занимавайте с глупости, аз ритам футбол!

Дудука обеща на миньорите още първия ден на стачката да прекъсне предизборната кампания и да слезе при тях под земята. Също така си стисна ръцете с Ковачки и взе пари за кампанията от него. Същият този Ковачки дължи пари чрез ТЕЦ Сливен на миньорите от мина Черно море. Ше стачкува ли Дудука срещу Ковачки или ще му върви по гайдата?

Де късмет да слезе - ще го закопаме несимволично.