Две дами с равни шансове да оглавят Върховния касационен съд

С изравнени позиции влизат в битката за председател на Върховния касационен съд двете кандидатки - сегашните зам.-председатели Павлина Панова и Таня Райковска.

Обратно в новината

Коментари - Две дами с равни шансове да оглавят Върховния касационен съд | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Убавици ! Русата или умната ще изберат?

Нема ли нещо по-младо ? Имаше едва, не знам как е беше заглавието, абе тая къде Цв. Цв. я води при хамериканците ! Тя ми по-харесва !?

тя е прокурорка,а това тука-съд.

Читав човек в Бг няма шанс да участва в подобна "честна" надпревара.Просто няма да бъде номиниран

8901

Черната Волга с белия таван.

Бравос..!Щом се предлагат от партийни квоти...,ясно колко са Не зависими...!?Зависиииими ,и още как...!?От тия..които поръчват музиката...и скубят народа-родните Олигааарси..!?!!!

Едната си е досущ баба Цурка Цачевица, а другата е копие на курНелия Нинова!

Не ги познавам, но която и от двете да вкарат в затвора за дълго, няма да сбъркат!

коя коя е ще се разбере ако ни кажете от кои квоти са съдиите в групите от по пет висши съдии, които ги номинират. Другото са общи приказки. Докато съдебната ни система се подбира по квотен принцип на партиите, НЯМА НЕЗАВИСИМИ СЪДИИ. такъв съд ОБСЛУЖВА НЕ ОБЩЕСТВОТО И ПРАВОТО, А ТЕЗИ КОИТО СА ГИ ИЗБРАЛИ.

Браво за казаното от "гражданка"/та/! Абсолютно вярно. Повечето коментари са.....да се чуди човек на желанието на хора да се появят във вестника, нито могат да се изкажат, нито знаят какво да кажат, че даже и не разбират за какво става реч...

и от многото жени по върховете сме на това положение.

И сети се как са стигнали те до тези върхове, па и като ги бива само за това, то е ясно, че такова ще ни е положението!

A на бас, че ще спечели тази дясната, дето копира прическата на баба Цецка Герберастката. Тя ли е Райковска, на ДПС човека ??

Като са им изследвали и роднинските връзки що никой не каза и написа, че Райковска е снаха на прокурор от народния съд през 1944/45г. Това обяснява всичко.

защото тези, които ги избират, смятат това за плюс

Познайте от един път кой ще спечели. Точно така.Ще спечели човека на ДПС- Райковска.Мача отдавна е решен Естествено това са слухове от проверени източници!!!!

ОМБУДСМАНЪТ,..К.Пенчев в интервю: ''В Бг-СЪД.СИСТЕМА трябва да се изчисти всичко,опорочихме и младите кадри''.

НО СЕ ВМИРИСА !

Като им падне " солунската митница" тогава лъсват.

Хайде стига коментарии на база външния вид на кандидатките, все пак те са дами. Материята е доста сложна за неюристи за да вземем отношение. Много по-лесно е да коментираме нелицеприятни мъже -Пеевски, гнома ген.Атанасов и много други.

цецка цачева ли е едната на снимката или нейна роднина

Не знам, но скоро ще са като ИФ. Между другото къде е тя?

Не е Цецка Цачева ,....това е Моника Станишева.

ли не видя нищо нередно в изявите на Бареков в деня на размисъл?

Една партийно-апаратчийска приветливост лъха от тези двете - да им се ненагледа човек! И да му се прииска да се радва в каква яка държава живеем!

Корнелия и Мая на Бузлуджа :)

"Няма капка на съмнение, относно професионалните и нравствени качества на двете кандидатки, и двете са поставени наравно", коментира Ясен Тодоров председател на Етичната комисия към ВСС. Това казано от този "ЕТИК" ме навежда но "лоши" мисли. Не че жениците не може да са свестни, ама.......

се бори за приза "Виц на деня"

За Панова нямам преки впечатления, тъй като не се занимавам с наказателно, но физиономията и ми изглежда по - одухотворена. По отношение на Г-жа Райковска, мога да кажа, че тя не разбира от търговско право и е тотална загадка, как се е издигнала до председател на търговска колегия във ВКС. Студентите на които преподава, също я разгадават бързо

Само като прочетеш решения на Райковска ти става ясно, че жената е на ти с търговското. Аз се занимавам с търговско право и при нужда търся само нейни решения, не че на ІІ т.о. са лоши, но нейните са с много добри мотиви, които не може да напише всеки.

Като е толкова на ти с търговското право, защо досега не е надигнала глас и направила предложение да се сложи край на рекета на Топлофикация, който е в пълно отрицание на всякакво търг. право , добри търг. практики и обичаи?! Самият факт за това не би трябвало да дава мир и покой на такива изявени юриспруденти, за каквито се говори, че са двете кандидатки! Те в каква реалност обитават като професионалистки и какво всъщност ще правят на този пост!

Всеки има право на лош вкус, но Вашият е ужасен. Присъствал съм на много нейни семинари и при конкретни въпроси дава заето, определено считам, че не е добра съдийка. Виж Дария Проданова е друга класа.

Българските жени са прекалено комплексирани все още за да заемат каквато и да е началническа длъжност. До сега където и да се е докоснала жена в ръководните постове, всичко е разруха.

Определението " дами " за двата индивида е толкова вярно , колкото и изявлението им за подкупите : )))) Със здраве !

Корумпирани, бездарни боклуци.

имат вид на соц кадри.

И двете са проверени детаилно. Ще слушкат безпрекословно! Това, че никога не са им били предлагани подкупи и че не са взимали, да го подминем със снизхождение!

ти кеш навремето?

Ама то и жени дансаджийки имало... Чернооката е Гика, а пък русата - Калинка са им агентурните прякори...

ДС играе в висшия...