Десетки миньори в стачка под земята

Над 140 миньори от бургаския рудник „Черно море“ започнаха ефективна стачка заради неизплатени заплати. 41 от тях са под земята.

Обратно в новината

Коментари - Десетки миньори в стачка под земята | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това си е чиста проба "Акция-Респект" на Партията. На миньорите просто се показва, какво ще се случи, ако не гласуват правилно - ще бъдат инструктирани от екипа на Ковачки тези дни. Дори и кренвирши ще пуснат в магазина. Един и същи номер 25 години подред! Ами не политиците и мафиотите са идиоти, да знаете!

Тоя път че гризнат винкело!

За това се иска кураж, който не е бил забелязван в България от Междусъюзническата война насам!

Вечна дружба между Сегргей Дмитриевич и Ахмед Доган!

Аз и още 8 човека от моя квартал ще протестираме че нямаме работа и доходи. Няма от къде да се издържаме. От областен град сме, но мислим да отидем в София и да стачкуваме пред президенството, че държавата не ни осигурява работа. И няма работни места за всички безработни. Битката е люта, нужни са 1 милион нови работни места! Всички сме висшисти до 30г. без никакъв трудов стаж и никой не ни взима на работа. Една от пречката е че нямаме стаж, а не дават да го направим този стаж? И от къде ще го направим...годините си вървят и става все по сложно. Другата седмица сме пред президенството, защото Росен говори за всякакви други странични маловажни неща, но не и за безработицата и как ще се издържа българският народ? Това не се търпи, как ще се издържаме, какво бъдеще имаме, ако не са родителите, после какво правим ние сами? Просяци или клошари? Или ще чакаме да мрем от глад? Понеже аз не мога да бъда просяк или клошар.

Държавата не осигурява работа от 25 години насам! За да го забележите - излезте от кръчмата и кафенето. Вие, ако на 30 години нямате работа и не ви върви животът, значи имате сериозен проблем.

Никога не съм стъпвал в кръчма и кафене. Първото което не пия и не пуша. Второто което нямам пари за кафе. Един път в годината да отида на кафе и то с единия ми родител когато има рожден ден. А проблема е че нямаме работа. Това е голям бич за нас младите да нямаме работа и да не може да се намери. Млади, здрави, прави, а да няма работа. Затова не виждам друг изход освен протест! Ти какво предлагаш, можеш ли да намериш работа на нас? Вече нищо не можем и не знаем, останаха само дипломите.... ;(

Аз пък смятам, че си прав... Дори ролята на държавата да не е да създава работни места, със сигурност нейната роля е да създава условия за създавне на такива или за създаване на собствен бизнес... Няма какво да се залъгваме, 8 човека които са решили ей така на да отидат нейде и да застанат нямат бъдеще, ще ви помислят за туристи... Обединението прави силата... Пътят не е лесен но е този... Обединявате се чрез фейсбук ли било, чрез какво ли... Цена Гратис Правите един блог за да се комуникирате... Гратис... Намирате един адвокат... за предпочитане безработен... Гратис Правите една асоциация... Безработните... примерно... Или партия... Стачкувайте, протестирайте, обединявайте се.. Примерно роднините на жертвите по пътищата рекат в началото да създадат някава организация и после изчене... до следващата жертва... Тези хора също могат да бъдат с вас... Няма друг начин иначе ще ви тъпчат а вии ще викате Даааа ама каква славна история сме ималии бреееее На три морета и пет океана... ама гладни и с опинци... Не се оставяйте да ви манипулират и приспиват

Търсете съмишленици сред студентите, те не го знаят но са бъдещите безработни... Някои от тах чрез студентски бригади и пътувания са разбрали, че На Вън не е лесно, ама никак... Търсете пенсионерите, те няма да ви помогнат, не са свикнали на протести, но са ваши бащи и дядовци... Има много като вас и не само в квартала... Намерете едно мазе, гараж или някава стая и забиите байряка... А, междувременно си търсете и работа, търсете възможности и ако можете се забавлявайте, живота ще изтече бързо...

До кога ще трябва да плащат всички, за да се хранят тези стада от смрадливи паразити, какво са чакали три месеца !? За да не си губят времето и да се разкарват излишно, направо могат да си останат под земята.

ДА ПОСТАЧКУВАТ ОЩЕ МАЛКО И СЛУЖЕБНИЯТ НИ МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ И ТОЙ БЕШЕ СТАЧНИК ПРЕДИ ГОДИНА И ПОЛОВИНА, НО СЕГА............. УВЕЛИЧИ ПАРИТЕ ЗА ПЪТУВАНИЯ НА ПРЕЗИДИНТА, НАЗНАЧИ СИ ЦЯЛОТО СТАДО ОТ СТАЧКУВАЩИТЕ ЗА СЪВЕТНИЦИ! ТЕ КАКВО ИСКАТ - ЕДИН ДЕН СТАЧКА И ПОСЛЕ ПАРИ? НЕ! ТРУД И ТЪРПЕНИЕ!

бялата риза Бареков, вземи Чобанов, купете пици (с месо) и влизайте при миньорите.

Някой ги е излъгал тия, че са държавни служители. Работят в частна фирама, имат си работодател, имат си трудови договори, има трудово законодателство, има Инспекция по труда, има съд!

След като парите трябва да си ги получат от НЕК, са си на практика държавни служители, като стой та гледай!

Заплатите се плащат от работодателя, ти откъде падаш?

Сетих се за филм "Спартак: - главния герой, Спартак, рабиои в някакви мини заедно с другите роби. Сеге при нас все едно съм се пренесъл в древността.

Не знам точно как е законовото положение на нещата, това трябва да е работа на синдиката и говорим, че тези миньори би трябвало да имат свои синдикат... Ако го нямат да си го направят... Ако го имат да изискат от него... Завежда се дело... Има си съд има си права... Ако не си ги търсиш те остават само на книга, ако имаш топките да си потърсиш своето си го търсиш... Стачката чак след това... Както и да е, явно нямат синдикат щото ходят с едни работни дрехи... Явно и не са свикнали да си търсят правата... Късмет

Шило

Как пък не се намериха читави хора? Съсипаха държавата ни. 6 млн. сме, хайде 7млн да сме. Това си е население на един град в някои държави. И близо три пъти от населението на Истанбул. Как пък другите все вървят напред, а ние дори гребем от дъното?

Когато ние тръгнахме напред, вие докарахте тъпия цар, да спрем.

При Ковачки синдикати няма...по-умните ще разберат защо.

Заплатите на 400 миньори =270 000 лв. за един месец. Заплатата на Искров е - 90 000х3=270 000лв за три месеца... Един човек за три месеца взима колкото 400 миньори за 1 месец... Това е за рекордите на Гинес и може да се случи само в България!

Пролетарята трябва да получава повече от интелигенцията. Трябва ни нова Пролетарска революция !

В тези 400 миньори поне 10 процента са минни инженери.. Или какво, техническата интелигенция - майнати и. Важното е каменоделците като Веждито - културната интелигенция да си върне парите!

Така е,но но не е само това-за миньорите дето бачкат под земята за да ни е топло и светло не достигат 4-5 млн.лв, които са техни ИЗРАБОТЕНИ пари.Онзи ден дадоха допълнително на съд власт 10 млн,дадоха на СЕМ, на БНТ и не знам още на кой си.За тях има.А този на енергетиката твърди,че топлофикация им изплащала заплатите.Лъжа- заплатите им ги изплака касиерката по нареждане на собственика на фирмата-ковачки.

ядохте пица с месо не ривахте!

Питаха днес министъра на енергетиката как може да помогнат на миньорите.Такива работи наговори,че..... не знам какво е работил в близу.Ако беше борисов досега да го е викнал ковачки при себе си / заедно с пресата разбира се/ да му е набил чемберите и веднага плащането щеше да е уредено.Този дето го питаха се държа,като ученичка.

Путин е виновен, и за "Напоителни системи" пак той.

Ако и оттам е крал, както от НЕК, той ще е виновен, естествено.

ЧЕ НА КОВАЧКИ СА ИЗПЛАТЕНИ 90% ОТ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА. ВИЖТЕ МИНьОРИТЕ НЯМАТ РАБОТНИ ДРЕХИ БОТУШИ САМОСПАСИТЕЛИТЕ И ЛАМПИТЕ СА В ОКАЯНО СЪСТОЯНИЕ! КЪДЕ Е ИНСПЕКЦИЯТА ПО ТРУДА ПРОФСЪЮЗИТЕ ? НА ПОСЛЕДНИТЕ ИЗБОРИ ГЛАСУВАХА ПОД СТРОЙ ЗА БСП ! ТОВА Е ПОРЕДНАТА ПРОВОКАЦИЯ ЗА ДЕСТАБИЛИЗИРАНЕ НА БЪЛГАРИЯ СЛЕД БАНКА КТБ! ВНИМАВАЙТЕ!!!!!!

БРЦК

Ше накривят на некой шапката под земята. Взимайте кирките и отивайте пред тия дето ви дължат парите. И без бой нема да мине. Щото ако мине без бой - след месец 2 пак ще е същото.

Кирките и пред Мариците и енергоразпределителните, че месечните им заплати на шефовете са от по над 70 000 лева.

БРЦК

Реално парите им ги дължи Ковачки - фирмата е частна. Да си ги търсят от него.

ВИЖ КОЛКО СА ОХРАНЕНИ ВОДАЧИТЕ ИМ НЕ МОГАТ ДА ВЛЕЗАТ В КЛЕТКАТА А КАМО ЛИ ДА ТРЪГНАТ ЗА СОФИЯ А И КОВАЧКИ НЕ Е ОЩЕ НАРЕДИЛ !

Исками се този Ковачки да го разчекнат и убият с камъни. Подиграва се с хората, не гаври се с тях. За този тежък, къртовски труд миньорите трябва да са защитени от от кодекса и държавата.

гласува срещу себе си. С Намъ и Богъ.

С Вами само Доган и ДПС

Господа, редно е да има закон за защита на работещите по трудови договори, който да определели като престъпление неизплащането на договорените трудови възнаграждения и да определи наказания за неспазването им - глоби, конфискации на капитали - финансови и др., на вещи и т.н., а при опит за укриване на дължимото и затвор. Така нарушенията на договорите няма да се поправят чрез стачки и политразправии със неизвестни или съмнителни нарушители, а по законен път и ред. Лъжелявата БСП няколко пъти имаше мнозинство в ПарлАремента и никога не е предлагала такава законна защита на трудещите се. И сега не предлага. Били "леви ли" Били "лява България"? Не. Защото са социалисти! Защото са паразити и нито се трудят, нито защитават труда.

ще има закон,според който заплата да е според заработеното,защото ако се гласува такъв закон,всички,до един,ще дължите огромно суми на работодателите си,не вършите работа аз една стотинка,търтеи

Уважавми "а кога", не само не сте прав, а и лъжете. Не сте прав защото пиша за закон за изпълнението на договорените възнаграждения в трудовите договори, а Вие оспорвате писаното от мен с доводи за трудова дисциплина. Едното не съответства на другото. Лъжете - обявявате всички за търтеи, следователно и миньрите, а те не са търтеи.

Толкова ясно е,че ги подгряват за КОРПОРАТИВЕН ВОТ.Тъкмо навреме.до изборите остават 2седмици ,от тях 10-ина дни за "преговори" и шум по медиите,след което следва обещание за бартер - заплата срещу определен вот,и готово.

И магазините са им празни.. Ако гласуват правилно Ковачки ще ги зареди с кучешка радост и извара с палмово масло.

олигофрените от НФСБ,удрят Дудука и Фикуса в земята.Обещават от 20 до 50% намаление на тока за бедните...И тези ще спечелят гласове..Ще има хора,които да гласуват за такива лъжливи ненормалници...Затова и НЕК ще фалира...Чудя се как някой не е обещал безплатен ток?

Сините ни сънародници си го ползват безплатно...

" не думи, дела ни трябват..."

Мисля че проблемите на миньорите няма да се решат под земята а би било добре да дойдат в София за да питат политиците.

Веригата ,на мУшенниците е доста дълга ... Държавата не може да се меси в частни случаи ,има си СЪД . Е,...ЧЕРВЕН Е ,АМъ.

Що червен бе? Боко го избра!

да дождат? струва повече пари на работодатела. нали се сещаш, че работодателят ги е накарал да седят долу. това са ражони, където ако не си в мината - умираш ти и твоето семежство от глад. веднага си уволнен ако решиш да протестираш! нали ковачки ги строява и ги разкарва по митинги, води ги да гласуват като стадо овце!!! помисли малко - проблемите са там, че дурвавата е една стара-разбрицана лада, а тези, които не искат да я ремонтират, а само да се возят са виновни. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

фарс, абсурд, как да го нарека още...как така не се сложи краж на робския труд - да работиш и да се молиш да ти платят?!? ние сме 5-6 милиона население, 2 милиона работещи... 2ч0 хрантутници, няколко правителства се смениха - всичко мисли как да граби с шепи, в сущото време пишат по фацебоок и прочие колко са праведни и "приятелите" им се въжищават и им ливат задниците, само и само и те да могат да гризнат от кокала??? а никож не мисли, че гризането от кокала е равностожно на убижство и национално предателство!!! гризнеш ли, обричаш семежства на глад, мизерия, смърт... . и аз се обзалагам, че дори 95% от онези, които четат подобни мнения като моето, цъкат с език, дразнят се на тези извращения, но в момент на изкушение веднага биха започнали да крадат иощетяват другите за своя сметка. валко е, но "далаверата" у нас е пурвото нещо, за което се мисли, младите/подрастващи само далавери им се въртят в главите. никож няма план да скрои бъдещетоси по честен начин. ако не са родителите да купят апартаменцхе или да издърват младите капризницета с години наред докато си намерят някоя далаверка, са загубени. а мевдувременно в бг се засели манталитета на "богатия" - демек мислят се за нещо повече от онези, които пътуват в трамваж и т.н.. този манталитет се наблюдава 1:1 в бизнес средите! дискриминация, използвачество и ако мове да не плащаме за нищо - само с връзки да пазаруваме, да не се редим на опашки, да ни продават всичко, което бедните плащат прескъпо - на 20-50% и т.н. това се случва в бг. феодали/олигарси издевателстват над бедняците. те толкова са се самозабравили, че дори си вярват, че хората трябва да им робуват, а те пук са си в правото да не им плащат. разбирате ли колко е страшно?! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

те толкова са и работили,много даже им плащат и ти пък най-малко от германия не ми обяснявай как им вярваш,никой,който е видял как се работи навън няма начин да вярва на българските хленчовци дето само си клатят краката и реват за безбожни заплати и горките работодатели плащат като поп,защото са оставени без права,иди разправяй глупостите си на баба си

кож те кара да дървиш на работа хора, които не работят??? аз лично предпочитам да имам 2-3 читави с много добри заплати, вместо 10-20 с мизерни заплатки. като цяло коментрът ти е малко насочен по-скоро с цел критика, а на второ място е какво всъщност критикуваш. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

От партия Лидер на гусин Ковачки обещават да им дадат заплата за изборите ако излезнат да гласуват за Дудука(Кавала)...

От партия Лидер на гусин Ковачки обещават да им дадат заплата за изборите ако излезнат да гласуват за Дудука(Кавала)...

При лошия социализъм миньорите получаваха най-високи възнаграждения от работещите. При добрата демокрация гладуват и нямат заплати с месеци. Не мога да съчувствам на нашите десни, че не могат да обаят народа, защото 25 години сапредостатъчен срок за превръщането ни в зарадва вация. А не в народ от просяци и умиращи преждивременно

25г БСП ни убеждаваше, че плавен преход от нещо, което се оказа не работещо, ще доведе до неговата промяна към по - добро. В същото време ни и убеждаваше, че е било работещо докато ни водеше в задънена улица. Така наречените десни, имаха в някаква степен властта в продължение на 4г от този преход. И през тези 4г не успяха да ни убедят напълно доколко са десни.

"Протестът е изцяло насочен към държавния орган НЕК, защото той не се разплаща с ТЕЦ-а. ТЕЦ-ът няма как по обратния път да преведе пари на мината, която да плати заплатите на нашите работници." Уважаеми миньори! При цялото ми уважение към труда ви, си мисля, че малко бъркате с адресата на протеста ви. 1. "Държавният орган НЕК" е доведен до фактически фалит с помощта на плеяда корумпирани и некадърни политици и "назначени бизнесмени" един от които е вашия собственик Ковачки; 2. "Държавният орган НЕК" се разплащаше приоритетно с фирмите на вашия собственик ( справка плащания на НЕК за последните месеци преди да падне правителството на Орешарски) в замяна на което вашия собственик пък ви изтъргува гласовете! Защо Ковачки не се разплати с вас за тези месеци и къде потънаха тогава тези пари?! 3. За да може "държавния орган НЕК" да си "поемел въздух" много се нуждаел от "свежи пари от сметките за ток на всички българи"( цитирам), включително и вашите! Така че, уважаеми миньори, хващайте кирките и лопатите и бой по тиквите на тези, които ви докараха до там! Почнете първо с тиквата на собственика ви - все пак мината е частна, нали! После не спирайте да млатите и по другите тикви!

За за мангалите има пари,за разни чернилки от третия свят има помощи,за всички безполезни паразити правещи предизборни кампании има а нормалните хора които работят като роби и плащат данъци няма...не си играйте с огъня мърши...не си играйте

Аре пак чалъми !!!

И при нас така. Държавата няма пари, следователно фирмата няма пари и е задлъжняла към доставчици и работници.

НЕК се ограбва жестоко, защо всички мълчат?

защото всички без изключение грабят от там

Ще ви кажа,колега- а ако не се случи можете да ме заплюете догодина /през лятото-най-късно/. Ще се доведе до фалит напълно умишлено и после ще се продаде на американците /не на Европа, със сигурност не на руснаци, а на САЩ/ цялата ни енергетика. Горното не са мои умозаключения,а размисли на един много умен и патил човек,с когото навремето се чудехме с каква цел е подписан в този му вид договора на Марица 1. Това беше две години преди ТЕЦ-ът да бъде пуснат в експлоатация и обществото да научи също на свой ред за прекрасния подарък на американските ни "приятели"и икономически абсурд,който Костов беше сътворил. Името на моя колега е "широко известно в тесни кръгове",затова няма да го цитирам.

Дайте заплати за миньорите, идиоти! За просташки предизборни агитации има купища пари, а за тези хора няма. Държавата няма ли някакъв механизъм да ги защити?

по-бързо се оправиш, след такова страшно падане от небето ...

Жалко за тези хора.Според мене няма смисъл да стоят долу и да стачкуват,тъй като властта не се интересува от тях,а само от тяхните гласове!

че им обръщат внимание на тези самозабравили се наглеци,да мрът под земята,на никого няма да липсват,десетина негодника по-малко в тая държава

Ковачки, къде си при Бареков ли? Това е мина на Ковачки, съсипа я и не се спря с предизборните кампании . Така става когато придобиеш нещо, което не си създал, с пари които не си спечелил !

Ето това са плодовете от "отговорното" управление на Орешарски. Вместо да стоите под земята, вземайте кирките и идвайте в София да си оправяме държавата, ако ли не по-добре всички на терминала. Стига вече агония.

Заплати не са плащани за юли и август. Юлската заплата ще взема през август. Докога беше правителството на Орешарски?

докато можеше да краде, дотогава беше.

Министърът на финансите Румен Порожанов и министърът на финансите на Ислямска република Афганистан д-р Хазрат Омар Захелвал се споразумяха за уреждане на афганистанския правителствен дълг към България, съобщи финансовото министерство. Според споразумението дългът на Афганистан ще бъде облекчен в размер на 83,8%, което се равнява на 42,425 млн. щ.д. и се третира като помощ за развитие. Размерът на облекчението е определен в съотвествие с предоставения на Афганистан през 2010 г. статут на "силно задлъжняла и бедна страна" и последващата редукция на задълженията й към Парижкия клуб със същия процент. Дългът на Афганистан е възникнал по три междуправителствени спогодби от 70-те и 80-те години на миналия век, чието погасяване е прекратено през 1991 г., уточняват от МФ. Останалата част от дълга - 8,2 млн. щ.д., ще се изплаща на 20 полугодишни вноски за 10 годишен период. Източник: Сега

Дано тия с кръвното не са прекалили с бирите снощи. Видяпа,че се раздават пари навред и започнаха масово да крънкат. Голям майтап беше ПРОТЕСТЪТ НА ХОТЕЛИЕРИТЕ,че имали малко по- слабичък сезон това лято!!!:)). Искали да затворят пътя към гърция,че да посещаваме техните хотели!!!!

Ти информираш ли се, или си пишеш тъпотии ей така??? Хората не са получавали заплатите си от месеци, работят ангария!!! За това стачкуват!!! А сравненията с хотелиерите и др. паразити са неуместни!

ЕЙ ПАЛЯЧОООО!!!

някога ще разберат, че не стачки и протести ще им помогнат, а кирките и лопатите стоварени върху главите на, богаташите и политическата мафия, част от която е Коцето Тренчев, дето се подиграва 25 години с тях.

Коцето ли намери да кажеш от всички! Единствения който не трябваше да казваш, него каза. Що се правиш на гламав?

Първо се случи преврата от кръглата маса, а после тия нещастници бяха докарани с рейсове да го затвъртят. Каквото искаха получиха. Сега и да реват е късно. При социалзма бяха най-привилегирования сектор - имаха всякакви здравни и социални грижи, високи заплати, пенсии и привилегии в пенсионирането. Сега измират, защото са достатъчно глупави да го поискат и понасят.

Миньорите са при Тренчев. За 25 години нищо не е направил за тях. Само ги използва.

спомням си големият НИ протест от лютата зима на далечната 1990г, когато ОГРОМНА АРМИЯ МИНЬОРИ дойде в София да ни подкрепи-облечени в цялото си миньорско "снараяжение"....Тогава разбрах, че организираните в обща кауза хора са ОГРОМНА СИЛА..И РЕСПЕКТ! Предателството, което се случи след това на така наречената "кръгла маса" не ми се коментира, но именно това е предателство е причина да сме на този хал!

Искров да отдели една две заплати и проблема ви е решен!

Какво е това нещо бе. Не си получил заплатата, продължаваш да кошаш. Втора не получаваш - пак копаш. И що си мислиш че като копаш ще получиш третата????? Още на първа заплата спираш да работиш... еи... овце бе

Дааа, гласувайте пак за БСП - ще ви свали цената на тока с 1% и ще съсипе миньорите.

Какво общо има БСП? Освен това, докато беше предишното правителство, миньорите са си получавали заплатите.

Заплати ще ви дам, ако гласувате за Бареков и Лидер!

Така и така са там. Да бяха покопали малко.

Тръгвайте към София и сваляйте правителството! Защо влизате под земята - правите им кефа на тези бандити горе!

ВИЖ КОЛКО СА ОХРАНЕНИ ВОДАЧИТЕ ИМ НЕ МОГАТ ДА ВЛЕЗАТ В КЛЕТКАТА А КАМО ЛИ ДА ТРЪГНАТ ЗА СОФИЯ А И КОВАЧКИ НЕ Е ОЩЕ НАРЕДИЛ !

Горките хора, но сами са си виновни.... Има и други начини за протест.. Просто следващия път когато им кажат за кого да гласуват казват "Да" и си правят каквото искат.... Пък после иди доказвай кой за кого гласувал..... Така поне аз бих направил...

нали гласувахте за БКП искайте си парите от брюксъселския олигарх

... а в това време правителството раздава бонуси - на президенти, на администарции, ... така е - за тези, дето режат баницата - винаги има, а за тези, дето с техния труд е приготвена - без заплати, ... само глад, за да ги купят за изборите.