САЩ няма да изпращат сухопътни сили в Ирак, потвърди Обама

Барак Обама потвърди, че Вашингтон няма да изпраща сухопътни сили в Ирак. Техеран попита САЩ страхуват ли се, а Багдад е категоричен: никаква чужда пехота!

Обратно в новината

Коментари - САЩ няма да изпращат сухопътни сили в Ирак, потвърди Обама | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ОоБама ,само с ракети и бомби от въздуха халифата все едно комар го е ухапал.Докато кашишка кубинка не стъпи в Ирак, Либия, Афганистан ,Сирия и не им помогне опасноста от халифата и джихата ще нараства , а САЩ все едно нищо не е направил.

Смешна ситуация. сащ иска да се добере до бомбардировки на обекти в Сирия. И по една случайност, това няма да са само обекти на ИГИШ, а много обекти на правителствените войски. Точно за това беше изкуствено напомпана с оръжие и медийно новата ислямска групировка. Също им е нужен контрол върху иракския нефт, за да се свали цената, икономически удар срещу Русия. Според изказването на Ирак, някак и това няма да се получи. И в същия момент няма никакви желаещи държави за сухопътни операции. Но е идеалната война за сащ. Изразходва ракети и бомби и веднага следва поръчка към военната американска олигархия. И поредното източване на пари от американските данъкоплатци.

Администрацията на САЩ се избира от народа му. Няма как американците да си гласуват за управляващи, които да ги източват! Така че тази ти теза е за пред боленчо и комунистическите му приятели! САЩ имаха и все още имат контрол над петрола в Ирак. Не им трябва допълнителни разходи, за да имат по-голяма роля, т.е. не им е нужно такъв изкуствен според теб конфликт. Просто се борят, както и 40 други държави срещу злото. И като говорите само за САЩ, защо забравят другите страни от коалицията, много от които са арабски?

"Администрацията на САЩ се избира от народа му. Няма как американците да си гласуват за управляващи, които да ги източват!" Трябва ли да го коментирам това? За съжаление е просто демагогско тролене, иначе бих ви питал какво ви донесе Дядо Мраз, колега:-).

Не смеят втори Виетнам...

Докъде стигнахме, хамериканците да треперят и свирят на откровени, несъздадени от тях терористи, а "подкрепящия и финансиращ тероризма" Иран да настоява за решителни действия срещу ИДИЛ.

дистанционн могат да влияят на роботите и ,то не винаги.талибаните пак извадиха късмет.хем ги въоръжават и обучават,хем се бият с тях достанционно!още един мандат и работата им е опечена.

Ех, тези горещи кестени!

Обама е избрал най лошия вариант за България. Сега ще тръгнат маса нашественици към бедна и обрулена България. Продажните толерасти ще ги заселват в нашата страна. Трябва да неутрализираме предателите.

Надявам се под неутрализиране имаш предвид елиминиране? Щото ножа вече не е опрял до кокала, ами го е и прерязал вече. Затова потомците на европейците ще издигнат паметник на Брайвик в новия си дом - Сахара.

споко че ги целим от космусо - нема нужда да им дишаме във врата

въх мър божкеле ми ся кой зъ ги димукратизира ,кой зъ им набий западния морал и ценности

Следя /доста повърхностно/ в последните 3 години иранската преса / не,не съм "фарси" с фарси-то;-)-разчитам на преводи/ и трябва да ви кажа, че тази държава заслужава абсолютно уважение. Не бъркайте иранския ислям с мракобесните тълкувания на салафитския /саудитския/- парадоксално,под догмите на аятоласите страната процъфтя във всички сектори на обществото, а по отношение на икономиката можем само да завиждаме на тази ембаргова държава. Все още ме озадачава понякога иранският ислям,признавам си- не позволяват откровено еротични сцени във филмите,но пък в литературата /както в прозата,така и в поезията/ в последните години се наблюдават творби,съперничещи си по еротизъм с "1001 нощ". Жените в Техеран са облечени уникално стилно-да,много плат /по стандартите на нощният Студентски град;-)/,но материите,десените,цветовете и кройките са съчетани по такъв начин, че да подчертаят и без това забележителната естествена красота на персийката. Лакът за нокти доскоро се преследваше строго,но в същото време ръцете на жените са украсени с къна по начин,който би оставил равнодушен само заклет евро*еец;-). Изобщо, странности. В последно време риториката на Иран спрямо САЩ се промени. Преди беше просто остра,но напоследък благодарение на партньорството с Русия тонът на Техран се промени в назидателен,самочувствието на държавата укрепна.С руснаците имат сключени договори за какво ли не- ето наскоро се появи съобщение за строежа на 8 руски ТЕЦ-а там;руски технологии и технологични стоки срещу ирански суровини ще се търгуват на бартерен принцип,заобикаляйки ембаргото. Във военно отношение- "С-300" и "Панцырь", плюс много други знайни и незнайни оръжейни системи, превърнаха страната в бастион срещу ислямо-американския тероризъм.

Иранския ислям е мирния, традиционен. Салафитския е създаден изкуствено. 50-те години с помощта на Великобритания и израел. И еврейското клалско семейство на Саудитска Арабия. Идеята е по стари еврейски традиции, създаване на интернационал. В случая, международна армия от фанатици, които да бъдат използвани там, където международното право не позволява. Или за други цели. Контролирани от върховния имам в С. Арабия, контролиран и той. Разпространението на този ислям започна с избиването на всички непокорни имами и други видове ислямски духовници. И кланета. Не случайно, при атаката срещу Русия в Кавказ, винаги първи мишени за избиване са местните духовници.

ша ги ядосам и я ...па д ами разорат ниват ада си насАда картофете..да има беркет догодина. нема се аба да кОпам кат киек.

Американците нямат пари за водене на сухопътна операция. Те за това правят коалиция. Всичко останало е игра на думи и спекулация.

На американците не им трябва победа в региона, а контролиран хаос.

въздушните удри са без пари, нали! Пробелмаът им е ,ч енпма кой да свърши работата по суша. Руснаците, турците, израелците не участват в тия глупости. Единствено UK от останалите има прилични части, но още не ясно дали и те биха участвали.

Според разпространената информация джихадистите се "издържали" от търговия с петрол! Ако това е вярно брикета Обонго, Камертончо от остромчето и петлето с много булки Орландчо трябва да отговорят на базови въпроси: 1.Кои фирми и от чия територия добиват този нефт? 2.Кои фирми участват в дистрибуцията му? 3. Кои фирми(страни) са крайните получатели? 4. Финансовите разплащания(в десетки милиони $ на ден) през кои банки се извършват? 5. Кои държави са производителите и доставчиците на въоръжения и боеприпаси за джихадистите? 6.Кои държави са производители и доставчици на стоки и услуги за битовото осигуряване на тази 35 хилядна армия? А тук са включени храни, облекло и обмундировки, постелочен инвентар, медикаменти, медицински услуги, транспорт и накрая дори самобръсначки и гробари! Накрая оставам последния въпрос: От кои държави се набират кадрите(от професионални убийци до специалисти в разузнаването и новите технологии)???

на1-в собствените им на 2-пак техните на 3-отн техни -няма нужда да продължавам защото от първия до послезния отговора е един и същ а това ме навява на мисълта че тука има нещо гнило

Поскокоросвам двама братя да се сбият - пускам слух че детето на единия набило детето на другия и обратно, после мълва че етървите си сменяли братята в кревата, после ще спукам гумите на колата на единия и ще строша предното стъкло на колата на другия. Когато се счепкат, ще им продам оръжие с намаление и н двамата и ще предложа погребални услуги. Когато си разрушат къщите, ще им дам кредити да си ги построят наново. Ще им дам работа с ниска заплата, така че да не умрат от глад те и децата им и да си обслужват кредитите. После ще скарам тия вама братя и други двама от сеседната махала. Да живее демокрацията.

ДА НЕ ЗАБРАВЯТ И ГЛАВНИЯ ВИНОВНИК ЗА ПОЛОЖЕНИЕТО А ИМЕННО РУСИЯ КОЯТО ВЪОРЪЖАВАШЕ ГОДИНИ НАРЕД АРАБСКИТЕ ТЕРОРИСТИ НЕ НАПРАЗНО ВСИЧКИ АРАБСКИ ТЕРОРИСТИ СА ВЪОРЪЖЕНИ С КАЛАШНИЦИ ДОРИ И ДЕЦАТА ИМ

Калашникът е предпочитан включително от американските войници, като най-надежден.

... и се произвежда в големи количества в десетки страни. Следвайки логиката на крещящия почитател на краварите, би трябвало да обвиним господата Ото и Дизел за двигателите им, както и неизвестния древен човек - изобретил колелото за жертвите на автомобилните катастрофи. Ама краварска им работа на инструкторите на нашенските русофобчета-протестърчета.

Няма начин Русия да е продала повече оръжия в региона от колкото САЩ. Просто сравни общите обеми и ще видиш, че Русия е втора и то на 50% след САЩ. Колкото до Калашниците - това оръжие се произвежда и употребява не само от Русия по една много проста причина - лесно за производство и за поддръжка. Проблема не е в това кой продава оръжия, а кой създава конфликти заради собствените си интереси. Аз за друга държава дето има интереси навсякъде освен в САЩ не се сещам. Иначе като гледам снимките и филмите за въздушните атаки - основно се атакуват военни машини американско производство. Този конфликт го раздухаха САЩ и някой държави като Катар и Саудитска арабия, защото Асад им пречеше - на едните, че Русия има база там, на другите че им играе сечено на религиозната и петролната далавера.

Когато американците започнаха да снабдяват ново сформираната иракска армия нали им купиха Калашници от Полша, щото Садам беше раздал складовите наличности на местното население а цената които искаха американските производители на Калашници беше твърде висока.

Sport1.3

Класически портрет на американски президент. Държавният глава на фона на военна техника, причинила смъртта на хиляди невинни жертви. Америко, даваш най-лошия възможен пример на човешката нация, създавайки агресори и посредствена култура.

ДА НЕ СЕ ПРАВЯТ НА ХАМАВИ АМИ ДА УДАРЯТ И МОСКОВСКАТА ХУНТА,ЩОТО УТРЕ МОЖЕ ДА АНЕКСИРАТ И НАС

хахаха как да я ударят това да не е компътърна игра , явно много се вживяваш

Много лесно ще ги ударят. Великата географска откривателка Джен Псаки мести Москва на някой полигон на краварската армия и после гейроите нюрамбовци я удрят. Псакиевата НюМосква де, не самата мисис атлас. :))))))

ти докато победят ще изгорят толкова керосин ,колкото нефт няма да намерят после .

Нещо почнаха да прехвърлят отговорността за ''победата'' върху тези, на които натресоха проблема и по възможност и на останалия свят.

''Не можем да заемем мястото на арабските страни при обезопасяването на собствения им регион'' И кога точно те посети гениалното прозрение,че региона им е собствен?!Очевидно,след като го размирихте,''засяхте'' с проблеми,включително конкретния,облажихте каквото можахте.Ей смотани,да доведете нещата до нарастване ''подкрепата'' за ИД,говори само едно,че сте оценявани,като по-голяма напаст от тях.

Бе как става тъй - САЩ са "в правото си" да бомбардират и пращат войски по целия свят. А пък Русия е "агресор", когато праща хуманитарна помощ от другата страна на границата си, в помощ на десетте милиона руснация, с които довчера са били една държава? Ако има специалисти по международно право да ми обяснят.

Моралният релативизъм на светските общества е впечатляващ.

Подкрепата за "Ислямска държава" онлайн е нарастнала Ми как няма да нарастне след като путлерските еничарски тролове се включиха в защита на джихадистите. Тролове от всички страни съешавайте се :)

Пак рано рано си се хванал за чашката! Колко ли промила ще си докараш до обяд?

Не ще да е само чашка, по-скоро е "лунен прах", направо го е качило на покрива!

Да бе, дядка - по целия свят, милиардите, които не одобряват американската политика са "путлерски еничарски тролове". Айде успокой се, че не е добре за кръвното.

ДА ЖИВЕЙ ДЕМОноКРАЦИЯТА!!! УРААААААААААА!!!

Най добре ще е да се изпратят в отвъдното заедно с Обонго!

Добре бе другарю трол ага :)

Още по-добре бе, г-н "Незнамнакойсвятживея"!