Руски олигарх загубил 2,5 млрд. долара за 18-часов арест

Руските бизнес среди са в шок, след като милиардерът Владимир Евтушенков беше поставен под домашен арест и обвинен в пране на пари.

Обратно в новината

Коментари - Руски олигарх загубил 2,5 млрд. долара за 18-часов арест | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дай Боже и при нас да дойдат такива времена:)

Нали искате да видите олигарх в затвора? При "демокрацията" не може, щото цака парици ( Томов, Пеевски, Ковачки, Ал. Петров, .. или ползва властта Цветанов, ... В русия при Путин обаче може.

Щото на останалите им олигарси парите им са дошли изневиделица от руския тотализатор! Чисти като бебешко дупе!

Явно е казал нещо на Путкин за санкциите и хоп в дранголника. Руска демокрация.

хитлер обра парите евреите путлер обира парите на олигарсите нормално

Одобрявам да има съд за олигарси обрали държавата и конфискация ,но не одобрявам че ще идат при Путин и Роснефт. Тия пари са народни.

Ето това е моделът, който българските путинисти искат да наложат на нашата родна и мила България. Жестока авторитарна тирания, диктатура, насилие, тотална цензура, пълно подчинение на всички видове власт на един човек, разчистване на лични бизнес сметки чрез съдебната система. Това е Русия на Путин. Дай Боже България да стои далече от нея!

Ковачки, ти май-напълни гащите, щом се сети , че има Господ:),късно е чадо!

Нищо чудно ако се самоубие в затвора ,в смисъл да се нагълта с полоний ,после да се обеси и накрая да се разстреля.

А после Путин ще върне парите му със тирове към Америка щото са гадни капиталистически пари миришещи на лошо, а не както парфиумираната рубла.

"парфиумирана..." ?!?

Путин пак си намери жертва и малко пари,за да величае безчинствата си!

най накрая един от форумците ме светна. Аз си мислех,че опорните точки на Моника са за да има ЕДИНСТВО на ченовете на столетницата, за кураж, за хъс, но все нещо не ме удовлетворяваше. А то било - ОПОРНИТЕ ТОЧКИ КОМПЕНСИРАТ ЛИПСАТА НА ИНТЕЛЕКТ, какъвто липсва в избирателите на столетницата, щото и те са столетници.На тях им дай салатка и ракийка, чалга певици и Славито Трифонов, който ги презира.

ААА извинявай ти сега ли се сети...?!

ИСТИНАТА е че не си е платил рекета на Путин. А в момента Путин има нужда от пари да строй моста до Крим. Това са си 6 км мост. А само допълнителния пенсионен фонд не стига за това. А и предпенсионерите вече почват да подпитват защо им е замразена вотрата пенсионна осигуровка....

Преди няколко години Бжежински:Русия може да има колкото си иска ядрени куфарчета и ядрени копчета, но докато 500 милиарда долара на руския елит са вложени в американски банки, отговорете си на въпроса: Този елит ваш ли е или наш? При тези условия, аз не виждам нито една ситуация, в която Русия би могла да се възползва от ядрения си потенциал . Днес dir,bg: Руски олигарх загубил 2,5 млрд. долара за 18-часов арест

Редактор Христова, През това време той не може да излиза, да използва тебефони, интернет и др. ..

така трябва да се действа с гадовете, дай боже и в булгаристан някой ден

"обвинен в пране на пари" - пък той горкия ама ИЗОБЩО не е прал пари. Абсолютно всичките му пари са напълно легални, нали?

Покрай този се сещам за напият олигарх Борат Василев. Още като ги зърнеш за пръв път, веднага те връхлита усещането за интелект и бърза мисъл.

ИМА ЛИ ПРИЛИКА МЕЖДУ ЕВТУШЕНКОВ И ВАСИЛЕВ? НЯМА КАК ТРОЛЧ1ЕТА, ТРЯБВА И ДА ОТГОВАРЯТЕ НА НЕУДОБНИ ВЪПРОСИ. А НЯМА ОПОРНИ ТОЧКИ ЗА ТЯХ... МЪКАА.... ЩОТО ОПОРНИТЕ ТОЧКИ КОМПЕНСИРАТ ЛИПСАТА НА ИНТЕЛЕКТ... МЪКААА...

В днешният свят повечето олигарси се назначават. Ако им видите физиономиите, повечето по нищо не приличат на интелигентни и съзидателни хора, които могат да изкарват пари с ум и талант.

Еле па селянина Абрамович.

Прави впечатление,че г-дата от НПО-тата са силно против арестуването на г-н олигарха,уж под предлог,че последният бил изпаднал в немилост пред Путин и това всичкото било "парлама",прах в очите на хората. Под благовидния претекст за демокрация /естествено,какво си мислите,че ще сменят лозунгите с нови ли;-)?/ те кълнат ченгеджийницата Русия, в която олигарсите са принудени да си плащат данъците и да си държат парите на светло, вместо да си създават армии и да си отцепват феодални владения от цели държави както прави Коломойски например в "свидомая"/ в превод "независима"- също в кавички,още по-големи при това;-)/ Украйна. Твърде дълго сте свикнали да ви подхвърлят кокалчета на хранилката,г-да, и да лаете по поръчка на хранещият ви. Ще браните капитала с гърдите и кръвта си,нали?

Мога да ви кажа, че по-заможните руснаци дори урните на починали близки не държат в Русия. Всеки, който има що годе читав бизнес там, има по няколко напълно годни за живеене имения някъде навън, в демократична държава, и децата му, жена му живеят там. Въпорсните бизнсмени имат скатка като войници в казармата, с която да се изнесат на минутата от Русия при дадени обстоятелства. Ако успеят. В Русия е такава тоталитарна машина и лайнарщина в политиката, такова ограбване на нацията, такъв нисък успех в демокрацията, че всеки русофил бих го попитал в кой век живее и дали не е в раздвоение наличността. Те са безнадеждни. Ние сме зле, но каквото е в Русия, окото ви не е виждало. Проста опиянчена нация, която си е избрала заслужения политик. Икономическия им спа от 3-4 години с мед да го намажеш! Последна грижа, дето се вика. Обществото им е мухлясало в КГБейска мухъл и излизане няма. Война има, излизане от това няма. Други страни ги оправя военен преврат, тези нищо не ги оправя.

Не говори за заможни руснаци, такива няма. В Русия както винаги, заможни са само евреите. Безочливо присвоявайки си труда на милиони руснаци. Как от учител Березовски стана милиардер. Как от комсомолски активист Ходорковски стана милиардер. Другите от глутницита са същите.

Е това е модела на Путя, по който въздишат някои хора у нас.

Продължи списъка с приятелчетата на Путин! Няма по-лошо от избирателното прилагане на закона!

Moля прочетете в OFFNews - 98 агенти на ДС искат да са депутати (пълен списък)

Горкият, направо да го ожалиш! Сега с кво ще си купува закуски?! Над 2 милиарда по света преживяват с по-малко от 3 долара на ден!

Засечени са огромни печалби, които не са били споделени с Путин. Да се беше поучил от Другите Олигарси

Чудя се тази ненаситна пасмина олигархична в задниците ли си ги навират милиардите?! И те ще си отидат на онзи свят без да вземат нищо от тук! Човешката алчност, както и човешката глупост, не познават граници! То и затова цивилизацията ни е на толкова примитивно ниво.

Разсъжденията ти наистина са много примитивни. Ти как си го представяш олигарха? Човек с десет чувала пари? И ден по ден пълни 11-тия ли?

Ами обикновеният стругар бачкащ всеки ден, за какво го прави? Той да не би да отне се нещо от този свят? Да не мислиш, че олигарха влага много повече усилия в работата си от стругаря?

Просто влага много алчност! Сигурно повече от 90% от работещите в техните предприятия са доста ниско платени, а т.нар. олигарси надуват егото си и печалбите си, за да се издигнат по-нагоре във Форбс или в някаква друга измислена класация.

казва держава това съм аз. Отговор...какъвто искаш можеш да си смяташ, но сръщу заплащане в державна казна.

Пада му се! Да бяха го държали 48 часа.

Всичките "руски" олигарси ли са евреи?

Не естествено. Има и мюсюлмани.

Ако тези всичките кажат как наистина са спечелили първия си милион, също ще трябва да са вече зад решетките!

и Путин отдавна трябваше да е зад решетките!

Ама и в Русия ли крадат, не го вярвам!

Русия е на 130-то място в света (от 180) Корумпираната България е на 77-мо. Та прави си сметките за мащабите на крадене. За 2012 г. корупционният оборот в Русия е 300 млд. долара! Почти колкото 30-годишния договор с Китай за износ на газ.

Лондонската борса е реагирала много адекватно. Пределно ясно е, че жужето ще вкара в затвора Евтушенков. Защо трябва да чакат съдебни дела, след като си паднал в лапите на един сатрап?!

замесени в много мръсни сделки.

Естествено, че ингилизите ще защитават собствения си бандит, чрез който се стремят да се докопат до руските природни богатства! Но сега имат много по-сериозен проблем с Шотландия....

Когато някоя кратуна не е в състояние да асимилира дадена статия или коментар по нея се получава смешка като теб! Абе плужек, как ингилизите защитават Евтушенков, след като на борсата в Лондон са му паднали акциите? Финансовите дилъри са наясно с политиката на Путин и се е получило най - нормалната ситуация. Който е враг на жужето, бизнесът му се срива! Нещо неясно?

РУБЛАТА СЕ СРИИИНА, ХАХАХА

Да срина се с 10-20 КОПЕЙКИ. Много си елементарен ХАХО ХА.

Ти знаеш ли какво означава рублата да се срине с 20 копейки. Ами значи, че всички руснаци които притежават рубли са с 20% по-бедни. Нищо работа ли е това според теб? Че то и при Жан Виденов левчето се срина. С колко да се срина? с 50-60 стотинки. Елементарният си ти.

Дерипаска, ручку верните! Повечето олигарси са благодарни, че след ерата на Елцин ги оставиха да притежават придобитото по престъпен начин. Благодарността им се изразява основно в плащане на високи данъци, подкрепа на държавни кампании и събития (проверете кои фирми строиха за олимпиадата в Сочи и колко са "дарили" на държавата. Личните подаръци към властта са пренебрежимо малки в сравнение с внесените данъци за последните десет години. Случващото се в момента е намек към останалите, че Имането е свързано с плащане и подкрепа към системата.

ПЛАЩАНЕ НА ПУТИН ЛИ?

Плащанията към Путин и окръжението му са нищожни в сравнение с данъците, които бяха принудени да плащат фирмите на олигарсите през последните 12 години.

Тезата ти би била валидна, ако плащането на данъци от национални компании, каквато е "Роснефт" има някакво подобие на плащането на данъци в Норвегия. В Норвегия 5% от приходите от нефт и газ отиват във фонд за идните поколения. В Русия печалбите отиват в руските олигарси, независимо дали са държавни или частни компании. И печалбите отиват за внуците, жените и любовниците на олигархията.

Има три държави в света, които отделят в национален фонд процент от приходите от природни ресурси. САЩ, Великобритания, Франция, Германия, Финландия, Австралия, Япония, Канада и Холандия не отделят и цент. И какво правят олигарсите с печалбите си е тяхна работа, стига да си плащат данъците върху тези печалби.

Известно ли ти е, че дават 10,000 евро майчинство за 2ро следващо дете? И това не е някаква интернет измислица, а реалност. Потърси, ако се съмняваш. Откъде смяташ, че идват тия пари - не е от някаква бездънна здравна каса. А Норвегия има 4 млн население, ако не ти е известно и доста нефт. Могат спокойно да дадат по 1 млн на човек без да фалират, но няма да има добър ефект.

Точно така!! Бързозабогателите ТРЯБВА да споделят богаството си с целия народ. Та това богаство получили на тепсия за сметка на всички. Припомнете така наречена приватизация в България,не е ли справедливо, тези които получили наготово голям и хубав дял от богатствата на страната да връщат поне част от придобитото обратно било под формата на данъци, спонсориране на различни социално значими обекти. Политиката на Путин е много вярна, богатите трябва да споделят богатството си с държавата.

които отказват да го споделят в достатъчна степен лично с Путин и "приятели"!

в Новосибирск успешно осъществена управляема термоядерна реакция. Направо фантастичен проръв в енергетиката, няма да има нужда от петрол и др, практически безкраен източник на енергията. За реализиране на мащабно използване трябват чисти пари.

ТОва скоро е 40 години Имеше едновреме едни ТОКАМАци...

ОСОБЕНОСТИ НА РУСКИЯ КАПИТАЛИЗЪМ МАЙКА! ГА ТИ ЧЕНГЕДЖИЙНИЦАТА! КАТО ТУК!

Тук се пита, дали не сме допускали, че Путин милеел за родината си и затова аодел такава политика. Моят отговор: Ако на Путин му пукаше за Русия щеше: 1. Да води политика, която увеличава доверието и уважението към страната. 2. Вкарва чуждестранни капитали. 3. Експортира култура и изкуство. 4. Води политика на сближаване със съседните държави, както и да им помага по мирен път да преодолеят проблемите си 5. Щеше да създаде стабилна икономическа платформа на чиято база да гради стабилни икономически взаимоотношения с другите страни 6. Щеше да търси културна и икономическа интеграция в Европа, с което и ще увеличи влиянието на Русия там 7. Щеше да гради стабилно демократично общество и да унищожи крупционната култура А какво прави Путин? Прави се на Цар Самодържец от 18ти век.

Ей! Ама бъка от експерти по всичко в този форум.

Външните сили се опитаха да вкарат Русия в режим външно управление като България и други. Нямаше как но някой трябваше да спре това.

Точно това прави Путин. Стреми се да има МИР и благоденствие по целия свят. Затов в Русия има 82 процента одобрение! Само че, Запада иска война за да се спаси от КРИЗАТА която сам създаде. ПОНИМАЕШ БОЛВАН!

има 100% одобрение. Пък не се бори за мир.

Прави така, че е увеличил доходите на глава на населението повече от 10 /десет/ пъти от времето на продажника Елцин!? От 1,2 млн. руски емигранти годишно по времето на Елцин сега са малко над 20 хил., помоща за 2-ро дете е 9 200 долара на майка /200 лв. в "европейска" България/, за пръв път от много време насам населението на русия има положителен прираст и т.н. Руснаци обикалят световните курорти и купуват 90% от имотите по северното ни черноморие! Стисна яко за врата олигарси, като този, които се жалват на запад, че са "репресирани! Поне стана ли ти ясно защо 70% от руснаците си гласуват за Путин и според западната пропагадна е "диктатор"?!

Русия ще остане единствената "бяла" държава в света, запомнете го това. Където и да идеш след 50-на години ще се дупиш за сутрешна молитва, но не и в Русия. До това вече води толерастията на "развитите" държави. Ето, както се вижда напоследък, сами си произвеждат терористите, които режат главите на сънародниците си.

Знаеш ли с какви темпове китайци се заселват в Русия?

Преди изборите му зададоха въпроса - какво правите, за да спечелите доверието на другите държави? Отговори - аз работя първо за да спечеля доверието на руския народ. Имам ли подкрепата на руския народ, мога да отстоявам националните интереси пред другите държави. Кой освен българските псевдополитици крещи в предизборната си кампания, че дава приоритет на доверието на чуждите държави пред доверието на народа?

Интересно ми е тоя с колко ли се е опитал да излъже за нефта в Башкирия.... И колко ли такива още ще го отнесат........ Друг въпрос е дали ще изкара зимата путин ако се съберат достатъчно такива "убавци" в затвора......

че някъде изчезнали половин милиард доллара, при сделката с башкирското синче.

За такава изневяра на запад ИЗЧЕЗВАШ незабелязано (ако си по-дребна риба). Ако си от големите риби я Чесната ти пада, я се удавяш сам във ваната, или ЦРУ, Мосад, Ми6 ти предизвикват един скоротечен инфаркт. Спомнете си един високопоставен чиновник искаше да каже истината за войната в Ирак (че е нямало оръжие за масово поразяване) и скоропостижно почина. А който иска да пипне паричките на най-големите дори и да е президент ГО РАЗСТРЕЛВАТ ПУБЛИЧНО в Далас. Това в Русия се казва ЗАЩИТА НА НАЦИОНАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИ и прилагане на ЗАКОНИТЕ!

А ти спомняш ли си Политковская? Спомняш ли си един където пи чай и взе, че почина? Спомняш ли си Георги Марков, че почина от ...... чадър?

На изявените агенти, предатели ползвали предимствата на системата с почести на държавна хранилка никой и никъде не прощава.

Помня и ясно личи почерка на западните служби. Правиш мръсното и после прехвърляш вината на друг. Любимия лицемерен метод на Запада. ПОМНИШ ЛИ СЕРГЕЙ АНТОНОВ и Али АХДЖА.

Този е крал яко, сега него ще окрадат. Такъв е животът, сурав и курав.

Който не играе за държавата,играе срещу държавата. Този се е наиграл-това е "жълт картон". Времето, в което разни Елцинови /т.е западни/ подлоги от 90-те можеха спокойно да си разиграват коня, си отиде. Държавата влезе в регулаторната си роля- ако искат да си играят на едри капиталисти, ще си плащат данъците и ще си въртят парите в страната. Вчера по руските форуми тази новина се посрещна с бурни ръкопляскания. Моля протестърите да предадат в посолството на Марси да каже на колегата си Тафт в Москва,че е крайно време да спретнат един "Майдан" на Червения площад. Първо,вече започвам да завиждам на Путин /Тъмната страна ме поглъща явно;-)/ и второ, гледа ми се как народа прегазва платените провокатори:-).

Това е Великата Руска демокрация

Прав си, в България се краде по-демократично.

България не е в класацията, защото ние нямаме държава, а камо ли демократична форма на управление

радост за руските мужици. То това ще им остане.

има много повече градски , а мужиците живеят по селата. Сигурно не разбираш руски.

Не панимаю руски. Мужик е обобщение за калпав, гламав и пиян руснак.Има ги на всякъде из необятната шир.

Айдеее почна се... Сега путинката един по един ще ги изстиска като лимони..... Ама нормално е де... С тия санкции на русия и трябват всички ресурси и разни тарикати няма да ги търпи... Лошото е, че и те няма да го търпят сигурно.... Абе чака ни интересна зима....

УПравляващите във всички държави са едни и същи - разправят се с противниците си с всички възможни средства. Но така издават само плиткоумието си.

Става въпрос за държави на изток от Виена.

при нас горе долу са толкоз милиардите и в ктб!!! на кои му пука??? нали сме ,,богати,,!!!

"тебефони"????? ай стига бе...

Сигурно с тях говори с тебе си!

Няма лабаво - ако е крал, в панделата му е мястото. А рейтинга на Путин ще скочи още нагоре.

Да крадеш от крадците кражба ли е?

От когото и да крадеш е кражба. За да задаваш този въпрос, означава, че си изпаднал в остър дефицит на морал.

Направо се чудя на Альоша, в жегата лоша, що стои с галош. Моля журналистите да ми обяснят как така олигарх, а в същото време арестуван от властта.

Голям рев за незаконно забогателите олигарси бе. Вие от кои сте бе въшльовци? Поне за това не ви плащат.

Богатые тоже плачут!