Оградите пред НС били незаконни дарения от фирми за МВР

Вътрешният министър обяви, че огражденията около НС са били в нарушение на заповедта за забрана на даренията в МВР. Протестиращи обаче не са разработвани.

Обратно в новината

Коментари - Оградите пред НС били незаконни дарения от фирми за МВР | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Държавата не е фирма и целта на "трафик-камерите" не е държавата да печели, за да се раздават (ограбват) дивиденти. Целта е да се санкционират нарушителите на закона, като се елиминира човешкия фактор, т.е. възможността за рушвет. А целта на санкционирането е хорат да спазват правилата, което в идеалния случай да доведе до намаляване на жертвите по пътя.

(Куу)Ивет Добромирова е навързана с ПР фирмата на частната охранителна фирма. Вижте статията в поглед инфо. После си правете сметката, протеституиращите какви са.

Та тя цялата власт на БСП+ДПА+АТАКА беше незаконна......камо ли тези огради...

Не мога да разбера защо медии , които имат претенции за обективност и значимо място на българският медиен пазар акцентираха върху огражденията, а не върху факта, че протестиращите не са били разработвани. Според мен това е основният момент в пресконференцията на вътрешният министър. На фона на безразборното подслушване при управлението на ГЕРБ и като се отчете сериозното социално напрежение през този период, липсата на доказателства за незаконни въздействия върху протестиращите трябва да се отчете като победа за демокрацията в България.Същевременно трябва да се отдаде дължимото и на МВР и ДАНС, че не са извършили никакви действия , които да нарушат правата на протестиращите.

Бай Тошо, ако се съди по минусите, които са ти сложили хейтърите, то ти си попаднал точно в десятката. Аз също си спомням, че по време на протестите, по няколко пъти на ден , основно активисти на "Протестна мрежа" разпенено обявяваха , че техните телефони се подслушват, че се събират данни за тях и т.н. Не случайно тази проверка беше предизвикана от тях и по тяхно предложение това беше основната тема за провека на дейността на МВР. А какво се оказа ? Оказа се, че специализираните органи не са се интересували от тях и всичко тиражирано по тази тема е било лъжа. Именно заради това от определени медии акцента беше поставен върху статута на огражденията около парламента.

Дарени или дадени за временно ползване,я се изяснете!

А циркаджилъците пред НС,вувузелките и тъпаните,мръсотията след тях,дрогирането,блокиране на движението,блокиране пътя на линейки,онези с железата,дето искаха да влизат,арт-статистите,платената мома върху автобуса,те много законни и изобщо "неплатени",тях кой,кой,ще ги разнищи,аман от тъпотии и простотии!

Сделката с камерите е сладка работа,доживотно ще падат кинти.Но министъра не казва кой е подписал договора и ще носи ли някаква отговорност.... ще носи, колкото и другите досега са носили.Разплута от корупция администрация!

Оградите пред НС били незаконни дарения от обръчите от фирми около представените в Народното събрание партии за МВР!?

Не тер азбирам ?! : Ама и МВР ли си има свой собствен обръч от фирми ??? Ако е така - втасали сме я ... !

Pesho

И все пак има ли дата на която са направени тези дарения ? Ако са направени преди тази запшовечед, то става ясно че не са незаконни, тя не задължава да се връщат стари такива. http://iconomicabg.blogspot.com

Г-н Бакалов,грешна бе работата на вътрешното министерство.трябваше да действа като Ердоган-с палки и водни струи плюс гумени куршуми на първо време,защото нашите гамени са по-големи от турските.нали се учим от американците?

През Февруали ли?

Драстични нарушения в областта на обществените поръчки, събирането на вземания и управлението на недвижими имоти в МВР по времето на Цветан Цветанов. Това откри ревизия на Сметната палата във вътрешното министерство. 60 акта са отнесли заместник- министрите заради нарушения на Закона за обществените поръчки. Проверката е показала, че МВР е собственик на над 2200 имота с близо 5000 сгради. Сред тях са и спортни обекти като плувния комплекс "Спартак" и спортния комплекс "Герена". Спортни организации ползват държавни спортни имоти въз основа на изтекли договори и без правно основание, включително като са ги преотдавали незаконосъобразно на трети юридически лица (дружества и спортни организации), като са извличали приходи от държавната собственост. Спортните имоти на МВР се ползват от Спортен клуб "Левски". Неговият председател Стоян Хранов обясни, че всичко е законно, а данъци и такси не плащат, защото са дружества с идеална цел. Сметната палата констатира, че тези разходи са правени от МВР. Още по-сериозни са констатациите са обществените поръчки в МВР. При провеждането на процедури за обществени поръчки, за които са отговорни заместник-министрите, са установени следните нарушения - пропуски при откриването на процедурите и в документацията за участие. При дефиниране на изискванията към участниците в процедурите не са положени достатъчно усилия за защита интересите на възложителя. МВР не си е потърсило и близо 20 млн. лева печалба, се казва още в доклада на Сметната палата. Те са от дейности като охрана, пожарна безопасност и спасяване, наеми, експертизи на съдебната власт. Сметната палата дава 19 препоръки как да се подобри финансовата дейност. От своята гледна точка Стоян Хранов дава рецептата за спортните имоти.

Интересно министър Цветлин Йовчев какво е направил по този казус.....

Ако не е направил нищо .....значи има някакъв интерес.

Г-Н.БАКАЛОВ, НЕ СЕ ЧУДИ КАКВО ДА ПРАВИШ И С КАКВО ДА СЕ ЗАЯДЕШ. АМИ АКО ГАМЕНИТЕ БЯХА УНИщОЖИЛИ ВСИЧКО, ТОГАВА ТИ , БАКАЛОВ , щЕШЕ ДА ГОВОРИШ ДРУГО .ХАЙДЕ ВЛЕЗ В ЧАС И ПРЕСТАНИ,ЧЕ СИ СМЕШЕН МИН . НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБ. ГРЕШНО ИЗБРАН, НИщО НЕ РЗБИРАШ.

Гамени бяха през февруари, когато хвърляха камъни и зазливаха червена боя!

За по-малко от две седмици петима от ключовите ръководители в Министерството на вътрешните работи /МВР/ са сменени. Нови директори вече имат следните дирекции Инспекторатът, Вътрешна сигурност, финансии, Стопанска дирекция и ДКИАД. Начело на Испектората е Николай Гешев, лично протеже на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов. Същото се отнася и за новия директор на финансовата дирекция Йордан Пеев. Иван Миланов е новият директор на Вътрешна сигурност, а на Стопанската дирекция е Георги Стоянов. В близките дни се очаква и смяната на директора на Човешки ресурси, пише Агенция БГНЕС. В момента неофициалният кадровик е Неделчо Стойчев, бившият директор на Института по психология. Той днес присъства на пресконференцията на вътрешния министър Йордан Бакалов. На въпрос на репортер какво прави в министерството, той отговори кратко: Помагам на министъра. Стойчев на практика изпълнява ролята на шеф на кабинета без да е назначен на тази длъжност, съобщават още от МВР. От там уточняват, че Стойчев всеки ден е пред или вътре в кабинета на служебния министър. БГНЕС припомня, че Неделчо Стойчев бе отстранен миналото лято поради съмнения за предаване на информация. Тогава той бе изпратен в резерва. Неделчо Стойчев се смята за изключително близък до Цветан Цветанов, Станимир Флоров и Валентин Цоновски.

Свиквайте! Времето на Станишев и Доган свърши.

Е, няма да останат без работа. всички синамират нещо някъде

Станишката пък нашия от пенсия го върна. И на ОД МВР Сливен тоже. И какво от това?!?

"Например 1 млн. нарушения на година, 10 лв. на всяка глоба, това са 10 млн. лв.," и т.н. Абе нещо "Металурга" много яко се бърка !? Къде има глоба от 10 лв. ? Така беше едно време при Тато !

Сега наша фирма ще вземе поръчката.Кого баламосваш бе седесарски боклук?

Ако т.н. протестиращи бяха нанесли поражения върху сградите или бяха наранили някого сериозно? Какво щяхте да констатирате тогава .Все търсите под вола теле.

За жалост не бе наранен никой от ПАрламента. А Трябваше

Шило

Митак, тия дето трябваше да ядат пердаха, почти не са ходили там. Колко пъти видя Пеевски? А твоя "любимец" е "ударен" свише. Какво да му правиш на Варадерото?

"Имам широка информация кои точно са протестиращи. Това заяви премиерът Пламен Орешарски " Или разработките са изчезнали някъде , или един от двамата ЛЪЖЕ !

Каква мила родна картинка.Фирми купуват на НС огради да го пазят от Народа. Вместо да има нови избори на мо ента.Това му викали демокрация.Чудно как наричат Олигрията?

Институция, призвана да пази законността, действала незаконно! Сефте констатация за нашата действителност, драги зрители! Прибавете към МВР и другите констатиращи институции - прокуратурата и съда - и да си дойдем на думата: за чий са ни полицаи, прокурори и съдии, когато вършат същата работа като журналистите - констатират нередностите и информират обществеността! Ами да се махат, бе - поне на журналистите не се налага да им плащаме заплатите, придобивките, ранното пенсиониране и 20 заплати на куп!

На тази държава и трябва Костов!!! Всички останали са мръсни комунисти!!!!!

nasonasov

За комунистите съм съгласен, ама Костов за какво й е на държавата. Пък и той няма да се навие - не остана нищо за крадене, за какво му е.

Оградите били незаконни. Че то цялото правителство беше незаконно, ама хайде да не влизаме в подробности

За какво се налага глоба 10лв ?????????????????????????????????? СМЕШНИК.

Няма разработвани протестъри?! Ами сега как ще ги обявим за "активни борци против орешаризма"?

А колко струват десетките заместник министри дето си назначи служебното правителство? И за какво?Работата на служебното правителство и тейзи министри е не да се занимават с глупости ( и да взимат грешни заплати ) а само да организират колкото може по-честни избори. За това не им трябват много хора, а честни!!!

Ако има нередности около сд обиването с въпросните ограждения, нека има последствия за провинилите си. Ама, хайде да се запитаме, без значение дали сме искали оставка или не, ако "умните, красивите и/ или платените" бяха повандалствали из парламента, колко щяха да са разходите (плюс фактът, че и около тяхното похарчване, гарантирано щеше да има нередности... Не мога да повярвам, че тези дни огражденията около парламента се оказаха най-големия проблем на държавата....

На синия гвардеец пазил мавзолея като войник/ кои служеха там ?/ Данчо Недоразумениев Бакалов поздрави от леярната .

Ха,ха,ха !! И какво се оказа - никой не се е интересувал от "Протестна мрежа". Каква трагедия само!! А колко пари бяха потрошени .

Абе, дайте да няма полиция никакви институции да не се пазят, като тръгнат варвари по улиците, нито един полицай да не изпращат... да си въведем закон на джунглата. Съгласна съм, че парламентът ни е пълен с боклуци (по цветове не ги различавам), но скапана или не държавата трябва да я има. От няколко дни се изразява тук недоволството, че се е поддържал ред. Преди часове гледах репортаж по БТВ, който ме втрещи. "Медията" се възмущаваше, че ДАНС разследва възлагането на поръчки за доставките за детските градини в Тетевен и гледахме възмущението на майките (напълно им влизам в положението), че са затворени градините. Хекимян и кореспондентката многократно заявяваха, че за всичко е виновен ДАНС. Нямаше журналистическо разследване, което да е установило, че акцията на ДАНС е борба с вещици или друга нередност около нея. Просто дебилно възмущение, че докато се борели с корупцията, се създавали неудобства за майките. Тези неща целенасочени ли са и тоя народ съвсем изтрещя?!?!

господине , трафик камерите на са инвестиционна зделка, те са нужни като мярка която ше намали произшествята

И какво от това? Кой / кои са ЕФЕКТИВНО наказани и с колко за извършеното закононарушение? Колко пари от техните глоби са влезли в бюджета, което с колко намалява моите данъци - каква е ползата ми от тази констатация - аз им плащам заплатите / и не само/ и ме интересува ефективността на дейността им!!!

Важното е че свалихме Пеевски шефа на Атака. Знам че много ви е яд

Ще ги е яд тези които не разбират какво стана включително и ти. Народа като цяло е благодарен ,защото в противен случай цялата информация от разузнавачите по света щеше да отива при ДПС !

мисля, че истинското наказание за тях е да им се бръкне дълбоко в джобчетата и да им се изпразнят до стотинка. когато ги видим пияни клошари в канавките, тогава ще знаем, че са получили заслуженото си.

Пеевски е от ДПС, а реално ДПС свали правителството с онази пресконференция на Местан. Така че поздравявай ДПС и Пеевски. ;)

Правителството се срина в деня след резултатите на изборите за европарламент

Не може ли да свърши нещо по-полезно за тези два месеца, ами се занимава само с ровене в делата на предходното. Те сигурно не са разбрали - работата ви е да направите едни добри избори, да храните кучето и да не пипате нищо!!! Чиба!

Най-полезното нещо за България е вкарването на всички БСПари в затвора !

Другарю Бакалов, знаеш че говориш пред хора които не познават правото и не искат да го знаят. Затова говориш неистини.Противозаконни ще бъдат оградите ,когато нещо не е разрешено от закон. Тук министъра си видоизменя устно заповедта което е негово право ! И аз съм се дразнел от тези огради но да говорите неистини не !

не съм съгласен. БСП вече ще е опозиция, макар и проформа, беззъба, ама друга няма.

Някой хора умират от страх да не би да има разработки кой е плащал протестите и да не би някой дрогиран протестър да е изпял нещо. Та затова тези проверки - да са спокойни, че всичко ще остане скрито-покрито.

той и комунизма е незаконен но вече ни трови и убива 70 г.

Капитализма от кога е законен !

ivo10

Кога ще обявят зя незаконни терористичната организация БСП и етническата партия ДПС?

1 000 000 нарушения за година? Това прави по 2739 дневно! Разпределени в 28 окръга, или 97 в окръг. И това нещо всеки божи ден! Всеки час трябва да се обработват 12 нарушения, всяко нарушение отнема 5 мин. .... Тоз не става за министър!

накрая ще излезе, че полицаите са виновни, като в Украйна.

А къде слагате превантивната роля на трафик-камерите и предотвратените катастрофи със смъртен край.Простите сметки не винаги са верни.

Нека недоразумението Йовчев сега да отговоря за нарушение на закона.....!

Всеки ден дават по ТВ как хората по селата се чудят как да опазят имуществото си и себе си.Тъжна гледка е да се гледат стари хора-пребити и посинени от нагли престъпници.Какво прави минстъра по въпроса???КАКВО???

"Протестиращи обаче не са разработвани. "...... само ходеха да ги обаждат на родителите им...

ах колко са страдали! Предлагам да ги направим борци срещу БСП и да им се дадем медал за заслуги към отечеството.

Не е било дарение! Това е като част от "благодарността", която "ВИП Секюрити" дължаха за така желаното от тях закриване на държавния СОД. А сега няма пари?

плEVNнелиев, не махайте оградите...ще ви потрябват, ще видите, много сериозно ще ви потрябват тези заграждения...

Това с името бе готино и много вярно! ;)

Този който плащаше за протестите естествено е платил и загражденията като част от реквизита.Само не разбрах защо онази развяващата цици не е министър на културата и онова което се катереше по комина на ТЕЦа -министър на енергетиката?

Нещо те е напекло слънцето.Не може да даряваш нещо което после да пречи на платените протестиращи.

muchomacho@

отдавна е доказано, че злоупотребата с марихуана води до олигофрения

Явно пак герб-авите са се активизирали и не щат да признаят очевидните престъпления извършвани от "протестиращи". В САЩ колко бой имаше да ядът! Да разберат какво е демокрация, а не свободия. Всеки си мисли, че може да си прави всичко и да пречи на който му пука. Личеше си по начина по който пречеха на околни хора, например да преминат, какви са вътрешно. А да не говорим за платената маса, тя ме отвращава най-много. За мен психиката им е като на проституки, готови да се продадът, на който плати повече. Тези от Престъпната Мрежа така бих ги погнал, че щяха да се чудят в Антарктида ли да се скрият.

никакъв реваншизъм каза роско. та така..

оградите на парламента са най-сериозната тема от дневния ред! Не е ли много по-важна темата: "Как да спасим и си върнем държавата от мутрите?", а оградите на НС да ги дискутираме, когато увътрим престъпните мутри!