EVN поиска 18% по-скъп ток от октомври

Електроразпределителното дружеството ЕVN е поискало от ДКЕВР повишение на цената на тока за своите клиенти от 1 октомври 2014 година със 17.9%.

Обратно в новината

Коментари - EVN поиска 18% по-скъп ток от октомври | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

да имаш атомна електроцентрала и да, да плащаш като поп за ток и още да му вдигат цената....

Ниййй ток не плащаме, а само го крадваме! Тъй е с водата, парното и други общи благинки! Само виййй българите ни ги плащайте! И да ги плащате редовно! ха ха ха

Гадове,ве се наядохте,не се накрадахте!Не забравяйте какво стана преди 2 години!

Боцко бе забрави ли,че преди две години високите сметки за тока ти изядохаглавата!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Горките бедни електро разпределителни дружества!? Пак искат парички! Малко са милионите печалба, ами още искат милите!!! Еййййй нагла работа!!!

Комунистите са виновни за сегашното ни положение. Не цените са високи доходите са малки. Но ние сме прост народ и гледаме не причината, а последиците. Успех на всички в байкота, но е важно да се премахнат чичковчите с големите джипове за по 100 000 евро, а работниците им да работят за по 500 лв. Мерси!

Ми като има балами да работят за по 500 лева, така ще е. Аз лично ако чуя, че някой ми предлага по-малко от 2 500 на месец или 15лв на час чисто и му казвам да ходи в НБУ да си намери някой студент за тия пари. Хем той ще е доволен,че някой му върши работа за малко пари, хем студентчето ще трупа опит и ще изкара някой лев.

Тук съм съгласен, но заплащането трябва да е според клалификацията. Не говоря за образование само по скоро за опита, който си придил с времето и рутината, с която разглеждаш възникнали проблеми и ги решаваш. Но в българия освен образованието не се цени и опита...

Служебното правителство е правителство на ГЕРБ. Бойко командва като пъдарин на държавата. Бойко е представител на олигархията, на монополите и на службите. Защитава тяхните интереси , а не на народа. Още не са спечелили изборите , а вече монополите показват си зъбите. В България толкова много пройзводите ли на електрическа енергия!? Нали най ефтиното пройзводство е от АЕЦ?! Защо през шест месеца ни вдигат цената???? Защо??? Това е световна тенденция за терор над хората. Да не могат да вдигнат глави. Най бедни сме в европа и плащаме всичко по скъпо. Всички ни лъжат и гледат как да ни затрият. Те не се грижат за народа си. Трябва всички чужди монополи да бъдат изгонени

Luna0102

Опорна точице, а дано ви спират тока зимъска, че барем измрете вси малоумници!

Много "майтапчии" в тази страна!Толкова производители :АЕЦ, ВЕЦ, фотоволтаици ...търговци ЕВН,ЧЕЗ...Един дето срича на български се изтъпани по телевизията /ако искаме нашите деца в бъдеще да не стоят на тъмно/Ами преди години бяхме на "тъмно" и сега ли ще се пробваме?

Бече вема лабаво че се мре Да ама първо че ги дигнем у въздухо тия мошеници Достатъчно студ берем ние с малките пенси през тия години И без това ще се мре дали от студ или ще ме утрепат в МВРто от бой ако вдигнат тока минавам в нелегалност и им обявявам тотална война.

I az

И 50% ще им дадат, нали президенчето в началото на годината по време на официалната визита в Австрия лично извън протокола се срещна с президента на ЕВН. Така, че всичко е уговорено след като герберите вземат властта.

Едни батета сякоха и секат горите и изнасят дървесината! Едни други "шефове" се "бъзикат" с миньори! Ха да видим с какво ще се отоплявате?

Тези защо още имат лицензи? В тяхната държава така ли вдигат тока с 18%? До кога ще ни дерат питам!

пред енергото сме струпали един камион камъни.

Фактите са прости : БСП Намали тока два пъти , ГЕРБ под Прикритие на ПлЕВНелиев ....го Увеличава Веднага !! Кой питам е Създание на Олигархията+Монополите ??? ГЕРБ+ПлЕВНелиев, или БСП ?

И двете, дядо попе! Даже и Трите с ДПС и НДСВ/СДС

Pesho

Ха да са ни честити всичките енергийни упражнения на БСП през годините. http://iconomicabg.blogspot.com

Ха да ни е честито т.н. президентско управление!

Гьола АЕЦ БЕЛЕНЕ струва два милиарда лева......Горе-долу това е и дефицита на НЕК,който сега искат да запълнят с това вдигане на тока!!! А къде останаха сега радетелите за Белене,правили референдуми???

Увеличението го искат ЕРП-тата и ВЕИ-тата. Дали от тези пари нещо ще се изплати в НЕК е загадка.

там се заровиха доста повече, само до 1990 г. за АЕЦ Белене се наляха 5 млрд. $ ако това е цената - къде са останалите 1,7 млрд, ЕU

тоя ток от Украйна ли ще внасят, или родно производство, щото нещо не ми излиза сметката ни на триците - ни на брашното

Служебното правителство се кани да си осребри краткия мандат, за наша сметка! Какво стана с огромните глоби, които щяха да плащат ЕРП-тата...? Днес слушах австриеца да казва за "изкуствено ниска цена". Това ми прозвучат доста пресилено, като се има предвид, че енергетиката ни не работи на пазарен принцип, а е държавно регулирана. И поради тая причина не виждам защо потребителят трябва да спасява отрасъла, натоварен с толкова излишни обекти и субекти??? И ако сега, от първи октомври има увеличение както иска ЕВН, на първи юли следващата година с абсолютно същите доводи ще искат поне още 10%нагоре!

Приятели! След дългогодишни наблюдения и анализи, след дълги статистики е установено, че най-хуманното РЕШЕНИЕ на проблемите с енергийната мафия, а и с всяка друга мафия, е разстрел по списък на виновните престъпници! Всякакво друго решение означава много повече жертви размити в годините, и то НЕВИННИ жертви! Тук става въпрос за определени олигарси, както и мениджъри на ЕРПта, Топлофикации (като Софийската), министри от министерства, лобисти и собственици на "приватизирани", тоест откраднати обекти. #КОЙ е с мен?

Поредната подигравка с хорицата от страна на новата власт и ЕРП-та!

Кан Телериг разбира, че заради голямото количество византийски агенти в българската столица, всички негови планове бързо стават известни на византийския император. За да ограничи това византийско влияние в българската столица, Телериг изпраща писмо до византийския император, в което пише, че възнамерява да избяга при него, но иска гаранции за себе си и имената на византийските агенти, които могат да му помогнат. Константин V Копроним познава ситуацията в България и приема, че Телериг е поредният български владетел, който е принуден да напусне престола. Той изпраща на българския кан имената на своите шпиони. На Телериг не му остава нищо друго освен да прочисти Плиска от предателите, които изтребва до крак.

Безобразните монополисти направо настъпват отново!

Прославяйте Костов за Мариците и Баце за ВЕИ! Гръм да ги удари тея изедници на народа българгарски. 18% тия ни направиха на луди! Да се връща Орешарски! Иначе няма спасение от ГЕРБ и патерицата Ръбата!

Изчезвай комунист крадлив манипулаторски

Да, прав си за ГРОБарите и РъБатите, но Орешарския е същия! В 42-то НС видяхме тройната коалициа ДПС, ГЕРБ и БСП. Точно, както го предсказах миналата година след изборите. А тук не ми вярваха и ми цвъкаха минуси. ДПС=ГЕРБ=БСП=СДС=РБ=РЗС=НФСБ=НДСВ=ДС=Мафия. Толкова е просто! ДС не работят за България, а единствено за себе си. Гадовете отдавна ни продадоха, население и територия на всякакви копеледаци. #Който не е дошъл с куфар с пари в София, само на него не са ни продали!

Няма потребление и се чудят откъде да смъкнат кожите за да си плащат боунуси от ЕВН по няколко милиона ,от кой ако не от народа,ще има бой по кратуните

Ами , като няма големи фирми потребители , кво праим? Все някой трябва да налива пари в EVN.

С големите потребители можеш да се договориш за разсрочено плащане /дай Боже ще платят някой ден/. С дребните потребители е по лесно - дърпаш шалтера.

Ето първата демократична изява на новия борд!18%-ще има за всички лапачи по веригата на гърба на оголелия народ,но ще има и за БОРДА!

Искам още по скъпо. Трябва толкова скъпо да се вдигни цена, ама ТОЛКОВА скъпо, ама МНОГО скъпо, така скъпо, за да нямаме какво не че за ядене, а за пиене и пушене за да нямаме.... чак тогава ще излизаме на протест.... може би.

Абе я си.......с тия комунисти!

Калколацията показва че НЕК е вътре с руската делаверка-АЕЦ-Белене.Ха сега само на руските шпиони да вдигнат тока.Защо всички да плащаме печалбите на руската мафия.Аман от течна дружба.Та и искат и с Южен паток да ни го набутат.

Ще се оправим само ако избесим ръководствата на всички партии управлявали досега!Друг начин няма.Поне десетина години няма да посмеят да ни дерат така.

Службашите -герберски соросоиди на Пантофчо,добутаха до незаконен енергиен борд и ръст на цените на тока. Те така Българио, Банкя гази наред,пък ти го възхвалявай като Бог Буда!

Само 18% ??? Давайте направо 100%. Идват Избори.Всички пенсии и промити мозъци да не забравят да си изберат следващия ,,чисто нов'' парламен. Народа е толкова зле а всички власт имащи се правят на слепи и глухи. И да псувам и да мрънкам все тази.......

Май в къщи ще минавам на собствено производсто на ток. Натам отиват нещата... малък ВЕЦ ми се стрва добро решение. Имам дизелов, синхронен генератор стар, но работи - 25КВТ. Със 100-200лв ще го направя да се задвижва от воденично колело във рекичката до нас. Отдавна ми се върти като идея. вода има в изобилие там. Така, че с новото повишение, ще ме провокират към независимост.

Аз да попитам, другарки и другари, защо в омразната на всички УСА токът е по-евтин от нашия в момента, а? Как е възможно това? Нали и там са частни компании все? И защо качеството е по-високо от нашето тука? Айде, петролът е ясно защо е по-евтин, но токът? Умът ми не го побира - при положение че там хората взимат заплати по 1000+ долара... Как успяват да продават на такива крайни цени и да са на печалба!!! Искам или техните цени (и качество), или поне техните заплати, че да си позволявам неимоверно скъпия ток... Иначе казано, токът в БГ не трябва да е по-скъп от 10 стотинки, а съотнесено към заплатите трябва да е не повече от 4-5 стотинки. Ама нямаме държава, имаме продажници за управници - предатели!!! Заробихте народа, ей... народоизедници неедни!!!

Много бих искал да видя и*иота, който е писал този минус и да ми обясни тъпанара защо иска да плаща по-скъп ток?

ЕЙ СЕГА Е МОМЕНТА евн ДА ПОИСКАТ КОЛКОТО СИ РЕШАТ УВЕЛИЧЕНИЕ НА ТОКА. ВЛАСТТА Е НА ПРЕЗИДЕНТА, А ВСИЧКИ ЗНАЕМ ЗА ТАЙНАТА МУ СРЕЩА С ШЕФА НА евн ВЪВ ВИЕНА. ТАЗИ СРЕЩА НЕ Е БИЛА, ЗА ДА ОБСЪЖДАТ МЕТЕОРОЛОГИЧНАТА ОБСТАНОВКА В АВСТРИЯ. ЗАДКУЛИСНИТЕ ТАЙНИ СРЕЩИ СА ФАКТ, СЕГА ЧАКАМЕ РЕЗУЛТАТА ОТ ТЕЗИ СРЕЩИ, А ТЕЗИ КОИТО СА ПОЕЛИ АНГАЖИМЕНТИ ЗАД ГЪРБА НА БГ ГРАЖДАНИ СИ ЧАКАТ КОМИСИОННИТЕ И НА 05.10. ДА БЪДАТ ИЗБРАНИ ДА НИ УПРАВЛЯВАТ, ЗА ДА ДОВЕДАТ РЕВАНШИЗМА СИ ДОКРАЙ. ЛИЧНО АЗ НЕ ИСКАМ НИКОЙ ДА СЕ УПРАЖНЯВА В РЕВАНШИЗЪМ НА МОЯ ГРЪБ И ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ВСЕКИ ДРУГ, НО НЕ ЗА НЕГОДНИЦИТЕ ОТ ГЕРБ.

Да припомним, че след интимната им среща на плЕВНика със Шишковац, след 1-2 дни ЕВН заведе иск за 1 МИЛИАРД срещу БГ Държава във Вашингтон (ако не греша, проверете с Гугъла). Изгониха хората от ДКЕВР, останаха само служителите от ЧЕЗ Разпределение, Бруната, Булгаргаз и ДАНС, финансово разузнаване (проверете сайта на ДКЕВР). В Енергийния Борд на мафията са все герберунгели, ВЕИ, Соросоиди. В момента ГЕРБ е на власт (чрез избрания с измама прецедент - 700 хиляди невалидни бюлетини) и ще крадат всеки час! Същото следва и с Топлофикация, и с Веолия - водата в Израел струва 0,76 лв на кубик, дето я возят през цялата пустиня от Галилейско море, плюс няколко завода на морето за преработка на солена в сладка вода. А тук, където водата идва гравитачно от планината, напълно безплатно, Веолия я купува за 0.1 СТОТИНКИ на кубик, а я продава за 1,76 лв! С цял лев повече от Израел! Така и тока е надут! Реалната крайна цена е два пъти по-ниска, но трябва да се отсечат кръвопийците - ВЕИта, частни ТЕЦове и ВЕЦове, ЕРПта - чрез пълна национализация чрез конфискация! ЕРПтата и сега са ДЪРЖАВНИ - Чешки и австрийски. Нали държавата е лош собственик?!?!? Нека поне нашата държава да е този "лош" собственик, когато водата и тока бяха жълти стинки за цял месец! И тогава се крадеше, но по-малко. Сега се крадат милиарди годишно или няколко милиона НА ДЕН! Няма място тук да правя детайлна разбивка, търсете в интернет.

не е лошо чиновниците да започнат да работят за тези, които са ги назначили - гражданите. преди да се иска вдигане на тока да се провери, какво е качеството на услугата, колко абонати получават ток вместо на 220волта на 180, колко често прекъсва тока при някой. как са си организирали известяването на клиентите си за ремонтите. и т.н. не е лошо и да се видят къде са парите от ЕС, които покриват скъпия ток от ВЕИ. и чак тогава да говорим за повишаване на тока.

овците да се готвят, накрая ще излезе Б.Б. и ще каже 9% (наполовината от 18) и Урааааааа за спасителя ...

2,9 % увеличение на тока 2014 г. ,колкото вдигнаха пенсиите. КОЛКОТО ЗА ПЕНСИИ ,ТОЛКОВА И ЗА ТОКА . Иначе ще взривя парламента . ОБЕЩАВАМ !!!

Имам гранати .Ще помагам .

грабвайте телата. Ще помагам.

Никакво увеличение, а намаление 2 пъти! Просто се премахват крадците от клончето на маймунките. Повярвайте, има големи резерви за намаляване на цените!

Преди няколко месеца щяха да им отнемат лицензите, а сега ще увеличават тока?! Това ли е цената на срещата на г-н пРезидента във Виена?!

тия ще превърнат тока в бленувана екстра - цял живот работиш, накрая да ти пуснат ток за опелото ....

Какви 18%, а защо не 90 - 100%? Дано да е достатъчно на всички крадци, облечени с власт.

На крадците никога няма да им бъде достатъчно! Не се самозалъгвайте. Единствено човешката глупост и алчността за безкрайни. За Вселената не е сигурно. Крадците трябва да им се отсечат ръцете и вратовете още в ЗАРОДИШ, а ние твърде либерално изпуснахме нещата. На запад дори не е така.

Кажете от къде да се снабдим с АК47, гранатомети, РПГ, картечници, патрони и гранати? Нали трябва да "посрещнем" поскъпването, та си "мисля" да си повиша доходите чрез оръжейна търговийка. Очевидно е, че търсене ще има огромно. И аз самият бих си направил малко складче за черни дни. Току виж и от Киев да дойдат НАТОвски поръчки.

по-добра услуга на клиентите - какво значи това? Или услугата е по стандарт или не е? В момента не е ли по стандарта? Къде е ДКЕВР да обясни в детайли това?

исиксваният по стандарт-а се увеличават с 18% ще по-добър новият стандарт....

напрежение 220 волата по текущ стандарт + 18% увеличение = 260волта по новият стандарт, така ли ще е?

Корпоративното правителство наказва държавните служители, които са се осмелили да служат на народа и да намалят цената на тока. Народа на най-бедната и корумпирана страна в Европа е принуден да плаща най-скъпия ток и телефонни разговори в Европа спрямо доходите си. Докога този овчи народ ще търпи тази подигравка? Всяка година увеличение на тока средно с по 10-15%, увеличение на бензина, на газта, на парното, на услугите, на стоките, всички цени ежедневно вървят нагоре, но иначе инфлация в България няма.

Значи като стане дума за интересите на Украйна всекакви почват да скачат и да скандират за Третия енергиен пакет от мерки на ЕС. Ама като стане въпрос за интересите на БЪЛГАРСКИТЕ ПОТРЕБИТЕЛИ протестърите изчезват яко дим, и ги наляга амнезията за това че същия пакет се отнася и за доставката на ток до крайните консуматрои.

Ами изчезват, защото запада им е работодател и защото ЕРП не са руски, а западни.

Аз пък толкова години не разбрах като им е толкова трудно на ЕРП-тата и са почти на загуба защо се бутат още тук????

Циганите плащат ли тока и водата, които потребяват? щомползваш, ще плащаш. Ако си беден, циганино, защото нямаш работа, учи, за да имаш работа. Гадни оправдания. Как EVN събира парите за ток от циганите? Няма на мен да ми вдигат цената и да плащам техния ток!!!

С Плевнелиев потоп - пардон, ЕРП-тата и ВЕИ-тата ще ви одерат кожата. Все пак е първи техен поддръжник.

Така е като на милион мангали плащаме тока за да гласуват, ама да не стане като в Украйна ...аман ще стане скоро 100 г червена олигархия ни управлява.