Путин казал на Барозу, че може да превземе Киев за 2 седмици

Владимир Путин заявил на Жозе Барозу, че ако пожелае, може да превземе Киев до две седмици, пише в."Република". Извадено е от контекста, коментира Кремъл.

Обратно в новината

Коментари - Путин казал на Барозу, че може да превземе Киев за 2 седмици | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Разбира се, в Русия далеч не всички са съгласни със ставащото. Ето каква диагноза му постави неотдавна писателката Людмила Улицка, едно от блестящите имена на руската култура: Моята страна днес е обявила война на културата, обявила е война на ценностите на хуманизма, на идеята за свободата на личността, на идеята за правата на човека, изработвана от цивилизацията през цялата ѝ история. Моята страна е болна от агресивно невежество, национализъм и имперска мания... Моята страна всеки ден приближава света към нова война, нашият милитаризъм вече е изострил нокти в Чечения и Грузия, а сега тренира в Крим и Украйна... Възторгът пред милитаризма отшумява, но въпросът е каква цена ще платят нашето и следващото поколение за това безумие. Защото, разбира се, този път води към Трета световна война.

А защо така дълго, цели 2 седмици???

Рашисктото дермо се е взело насериозно....40 милиона укри ще го изядат жив, ако НАТО спре да върти кавали на москва и им даде оръжие...

КОЙ КАКВО Е КАЗАЛ ИЛИ ПИСАЛ НА СЕЛСКИ ВЕЧЕРИНКИ, ИНТЕРЕСУВА МЕ КАКВО ИСКАТ ДА МЕ ЛЪЖАТ В ЕЖЕДНЕВИЕТО

Разбира се , че САЩ са виновни ! Пустият му "заем-наем", който спаси СССР от капут!

Брюксел мълчи какво точно е казал Путин на Барозу

тя и турця може за 2 часа да е в софя по тази логика

Ами той Ислямският Халифат ИДИЛ е доста по-бърз от Турция -отдавна се нанесе около джамията и Централна баня в София! :)

Ами лъжа ли е?

Тоз Барозу наистина ли е педи.

а казал ли му е, че много като него, такива "силоваци", вече не са между живите.

Казал той. Затова от Брюксел се насраха, когато вчера от Москва им казаха, че след два дена пускат записа пред медиите да се чуе дали наистина Путин го е казал. А от Брюксел почнаха да кършат ръце и да викат, че искат да се реши дипломатично този въпрос.

НА ПУТИН ВЗЕ ДА МУ ПИСВА ,ГОВОРИ ИМ В ПРАВ ТЕКСТ. АМИ ТАКАЕ ЩОМ НЕ РАЗББИРАТ ОТ НАМЕЦИ.

,.,.

ебати смешния виц

Някакъв си барозу. Кой беше този?

Приятел на Боцко-дето Боцко му се молел за Дунав мост 2 като: НИКИФОР В БИТКАТА ПРИ АХЕЛОЙ !!! :):):):):)

чете тукашните коментари му става ясно защо трябва на България новата военна доктрина, в която на Русия се гледа като на заплаха!

Той казал за два дни а пък Барозу разбрал за две седмици. Грешка в комуникацията. Барозу да наблегне на руския ще му трябва.

Поне да бяхте превели докрай "би могъл да првземе Украйна, ако пожелае...". но Путин има друга визия за развитието на процесите в Украйна и около нея - това е ясно на Барозу и другите до него, защото зимъска, когато сняг забръска... Да не споменавам намерението на Порошенко Украйна да премине към партизанска война спрямо опълченците! Отворете поне френските сайтове и вижте коментарите там, ако се страхувате или не можете да четете руските.

"Ушанките"пак се активизираха....ех рубладжии продажни,добре че скоро ще сте при всевишния та ви е простено поне малко да похрачите

Който каквото търси,си го намира...

Агенциите опровергаха това изказване - извадено е от контекста. Макар че си е самата истина. Путин е пич!

когато един мъж има комплекс отностно своята мъжественост започва да го избива на мачизъм и сексизъм. ти и путлер явно сте в този отбор.

очевидно ти си наясно с хомосексуалната си посока...:)

"в Източна Европа ще бъдат струпани запаси от муниции и военна екипировка. " къде по точно, моля ???

Абе като чета тия коментари тук съм изумен! Тия проруски тролове вече чакат освободителната руска армия на Русе

еми поогладняли са. техните вождове се охраниха и за тяхна сметка ама те нали са си прости така и не могат да го схванат. и сега търсят реванш за това, че са калтаци в калта.

Останах с впечатлението, че разговора е бил по телефона.Интересно, как тази информация е стигнала до италиянския вестник, а в последствие-до немския.Кой е подслушвал и записвал разговора?И не е ли това по-голяма престъпление.Или в някоя "демократична"западноевропейска глава се ражда нескопосна инсинуация.Вчера от кабинета на руския президент декларираха готовност да публикуват записа, макар че според тях разговори от такова ниво са конфиденциални.Аз лично бих настоял това да добие публичност и всеки да си направи извод кой прав, кой крив, а не с нясасви инсинуации и т.н.Знаете ли, че кучката на Камерън родила от кучето на Путин?

A бе товa ми звучи кaто ония виц ,дето питaли рaдио Еревaн,вярно ли е,че Керкор спечелил колa от литaриятa,a рaдиото отговорило: "..дa вярно е сaмо ,че не Керкор,a Гaрсбет и не колa ,a велосипед и не го е спечелил,a му го открaднaли "

ами да тои е прав, а барозоу че е оядена клюкарка си е негова работа

...хм , интересно , в недалечното минало имам спомен че в момента в който Янукович се съгласи с условията на протестиращите , ситуацията на Майдана "изведнъж" излезе от контрол , странното е че този сценарий ми се струва че се повтаря , предния ден сепаратистите и властите от Киев поставиха началото на така исканите от всички преговори , и изведнъж Бароуз реи че може да спре конфликта и реши да се застрахова ... за всеки случай...

Развалените телефони на ЕС пак не са разбрали, че Киев може да бъде превзет от Русия не за 2 седмици а за 2 дена! А това какво е "разбрал" лакея Барозу и кой какво уж е "бил чул", това е друг въпрос! Путин не вярвам да каже такива глупости, а "ЕС" и шефа им Ционистите - ЦРУ са способни на всякакви простотий, измислици и фантазии по въпроса! На лъжливото овчарче ЕС - ЦРУ вече никой не вярва!

По мое мнение целият този цирк, който се спретна, беше, че Русия си иска старите сфери на влияние и подаде заявка, че иска да бъде един от световните геополитически центрове. Ясно е, че Украйна ще си остане руска сфера, не ми е ясно западняците защо толкова усилват агонията, може би се страхуват, че следващите ще бъдат Балтийските държави и удължават момента, когато това ще се случи? Не е съсвсем ясно дали те ще бъдат в прицела на руската политика. Виж, за Балканите съм сигурна, че Русия си ги иска и това ще стане рано или късно :)))

Нинче, В резултат на руските интереси на Балканите, България беше разпарчетосана, а същото се случи и на Югославия. Сега нещата са се успокоили и ново заиграване на Русия с "бурето с барут", може да го взриви отново.

Руско тролче изживяващо се като жена.....Балканите няма да свера на влияние на Русия никога повече......набийте си го в тъпите кратуни еничери продажни и се кланяйте на великия си вожд"болен сайдеров"!!!

Орлин Данев

Докторе, пациентът Седем Осми отново се е отвързал и се е докопал до компютъра ! Чувате ли го как пее и плаши медицинската сестра: Седем-осем и ще си паднала, седем- осем и ще си легнала, лягай бърже и брой си сама ! :)

Путин да си взема каквото си поиска, така ли? Както през 1938-ма и 1939-та беше оставен Хитлер? Няма правила, няма международни споразумения? Има едно комплексирано престъпно ченге и всички трябва да му се кланят и слушкат щото имал газ, така ли? Че и тоя газ не е ли на руския народ? Този път няма да стане! Даже и Путин (когато му е изнасяло) е казвал, че на терористи не трябва да се отстъпва.

ГОЛЯМ СТРАХ ГИ ТРЕСЕ ТЕЗИ ОТ ЗАПАДА. ДА ОКРАИНА Е ЯСНО, КОЙТО ИЗБЯГАЛ ЩЕ ОТЪРВЕ КОЖАТА. ОСТАНАЛИТЕ ЩЕ ГИ БЕСЯТ НА МАЙДАТА САМИТЕ УКРАИНЦИ ЗА БОКО ЯСНО ЩЕ ИЗВАДИ ЧЛЕНСКАТА КНИЖКА ОТ БКП, ЩЕ КАЖЕ ЧЕ ПАРТИЯ ГЕРБ Е ГРЕШКА И ЧЕ Е РЕШИЛ ДА Я ПРЕИМЕНУВА В БКП. ЩЕ ОТИДЕ ДА ЦЕЛУНЕ Д,,,,,,,,О НА ПУТИН КАКТО МНОГО ГО НАПРАВИ С ДУПЕТО НА ОБАМА ЗА БЛИЗНАШКИ ЩЕ СЕ ПОКАЕ НА ПАРТИЕН ПЛЕНУМ ЩЕ КАЖЕ ЧЕ Е ОТИШЪЛ ДА РАЗБИВА ОПОЗИЦИЯТА ОТВЪТРЕ И КОМУНЯГИТЕ ЩЕ СИ ГО ПРИБЕРАТ САМО ЗА ПЛЕВНАЛИЕВ НЕ ЗНАМ КАКВО ЩЕ ГО ПРАВЯТ ЧУДЯ СЕ НЯМА ДА ГО СПОЛЕТИ СЪДБАТА НА ОНЕЗИ ОТ МАЙДАНА

пак си се превъзбудил ти не разбра ли, че проблема ви е в самите вас - мързеливи се, крадливи сте, мародери сте. не можете една баница да си наточите за да има какво да ядете а сте тръгнали да бесите несъгласните.... колкото и да се напъвате повече от мишки няма да станете!

ББ имабогат опит в целуване на слънценеогрявани места. Помним колко близък бе с Берлускони. Като Берлускони падна от власт, веднага го оплю. А за меркел то такова мазнене... Яакам словата като бабата падне от власт. А на Путин, кой подари куче? И веднага след това облиза един загорял ....

Явно го бъркаш с гея който освен да облизва ауспуси и обича да му ги прочиства някой ..да не си и ти от джемини педалче??

Явно от бой само едно зъбче ти е останало но и то ти е много така,че внимавай много.....стават случайни срещи и непердвидени ситуации

Ирландската пастирка ще я пребие собствената и жена :) :) :) ей така-публично за назидание ! :)

ЕК повече няма да коментира въпросния разговор. Съобщението е от преди около два час. Т.е. въпросът е приключен. Пак много шум за нищо от страна на ЕС. Помните ли орезиляването на Расмунсен в същата ситуация сам се постави и Барозу. С една дума клоуни!

идиоти и после се чудем защо нашите тролове са такива , ми те шефовете им да не са по способни, и те са намазват само и те са по интригите по кървавите пари по подлостите, съвсем нормално е и нашите тролчета да са такива

Не съм съгласен с тази теза. Отказът на ЕС да се оповести разговора означава, че в случая ЕС е действал на принципа : Путин да докаже , че няма сестра.

Не съм съгласен с тази теза. Отказът на ЕС да се оповести разговора означава, че в случая ЕС е действал на принципа : Путин да докаже , че няма сестра.

Сега ще чакаме да публикуват разговора Путин - Барозо. То нали за това е статията. Да видим там какво става...

Шило

Няма да се стигне дотам. Предполагам, че Барозу е споделил с някого какво са говорили в общи линии, отгоре-отгоре, и този някой е запомнил само това.

Твърде вероятно и така да стане, ама хубаво би било да го публикуват все пак да разберем каква е истината, защото западняците яко го раздухват...

Държат се спрямо Русия както по времето на СССР на Ленин и Сталин. Лошо, много лошо....трябва да се поучим от грешките.....и най-вече ние българите, защото винаги можем да използваме традиционно добрите си връзки с руснаците, а не да припяваме на тези, които имат интерес от случващото се.

Ами ние ги използваме, купуваме повече въглеводороди отколкото ни трябват и то на най-скъпи цени, осигурили сме на Лукойл безмитен европазар, внасяме в чизмарската икономика 7 /седем/ милиарда евро годишно, с част от които кагебишниците издържат туземната си агентура, туй малко ли е ?

Американо пак излъга, за пъстър свят го превеждам отделно: НАТО пак излъга. Джен Псаки офицялно потвърди, че US не разполага с данни за Руско нахлуване в Украина. Лъжите взеха да стават твърде много. Кво да кажа ЕвроАтлантически ценности.

Ей тоз дето ми е дал минуса явно не вярвя на Джен Псаки. Въйййй....

Нахлуването на "зелени човечета"- руски военни без опознавателни знаци в Крим- суверенна територия на Украйна, изпращането на руски банди и наемници, участващи във въоръжени конфликти в Украйна с цел сепаратистки действия за отцепване на Крим от Украйна Е АГРЕСИЯ съгласно Резолюция 3314 на ООН от 14.12.1974г. чл.,3 буква "g". Напишете в гугъл "агрессии" и ще намерите документът в сайта на ООН на руски език.

Бизнеса с частните наемници идва от запад. Знаеш ли коя е държавата, в която армията наема наемници, за да и вършат мръсните дела?

За фактите винаги минус, нали. А твоите "факти" искаш всеки да приема без да се замисля дори...

Ам нали Псаки каза, че няма такова нахлуване или пък изпращане, както искаш го наречи. В това отношение и НАТО може да се похвали с нахлуването в Либия, без издадена резолюция на ООН.

Обама тази вече чрез една друга шарена особа - Псаки се изплю върху НАТО, после ходи обяснявай, че НАТО не са САЩ и САЩ не е НАТО... А европеските слуги на Вашингтон мигат на парцали втрещени от позицията на Ваешингтон, както междувпрочем и защитниците на укрите-фашисти тук. Такива ми ти работи...

Ефекта на Бумеранга Изглежда Запада или по-скоро Америка и нейните пионки се чувстват вече безпомощни и прибягват до всякакви тактики. Отчаяно се опитват да накарат хората да им повярват, че те са по-различни, по-добри, ама не успяват, защото историята помни и защото днес има "Ислямска Държава", "Терористи" и други изкуствено възникнали понятия. Както от ЕС, така и от НАТО, основни ползи имат най-големите, а малките са просто пушечно месо, което да изпълнява безприкословно нареждания. Според договорите за НАТО, всяка държава по собствена преценка преценява дали да помага с военна помощ при нападение на друга членка, тоест може спокойно да си пасува и да прати един кораб с развалена ГМО царевица, докато вярващите чакат да се случат чудеса. Масите се управляват лесно, когато ги държиш в страх /тероризъм, заплаха от Русия/, когато ги държиш в глад, когато ги държиш бедни. Реално в света има 1000 човека, в които са съсредоточени огромни ресурси и те управляват всички останали, независимо дали го вярвате или не. Всъщност, тяхно постижение е това, че вие се мислите за свободни, но всъщност не сте, а просто сте се вписали в системата, без да го осъзнавате. Потърсете в търсачката подробна информация за "Трансатлантическо споразумение", това което споменава доцента от статията. И ако не друго, то поне Путин има мъжеството да им казва истината в прав текст, макар и по телефона!

5.Руските твърдения, че Алиансът е обещал да не се разширява Руските представители твърдят, че през 1990 г. американски и немски официални лица са обещали НАТО да не се разширява към Централна и Източна Европа, че няма да изгражда военна инфраструктура близо до границите на Русия и да изпраща постоянни контингенти там.Такова обещание не е правено И НИКОГА НЕ Е ИМАЛО ДОКАЗАТЕЛСТВА В ПОЛЗА НА ТВЪРДЕНИЕТО НА РУСИЯ!!!. За да поеме НАТО подобен ангажимент, е необходимо да направи официална писмена декларация, подписана от всички съюзнически държави. Освен товаидеята за разширяването на НАТО възникна години след обединяването на Германия. Тя не бе на дневен ред по времето, когато Русия твърди, че е направено обещанието.Твърденията, че НАТО се е ангажирала да не изгражда военна инфраструктура в близост до руските граници също са неточни. ВОсновополагащия акт Алиансът потвърждава, че в настоящата и в предстоящата в обозримо бъдеще среда на сигурност, Алиансътще изпълнява мисията си за колективна отбрана и други мисии, гарантирайки необходимата оперативна съвместимост, интеграция испособности за укрепване, а не чрез разполагане на допълнителни големи бойни формирования. Съответно ще разчита на адекватна инфраструктура, съизмерима с горепосочените задачи. В този контекст укрепване на бойните способности може да се наложи зазащита срещу заплаха от агресия и за мисии по поддържане на мира, съобразени с Устава на ООН и ръководните принципи наОССЕ, както и за учения, вписващи се в актуализирания Договор за обикновените въоръжени сили, разпоредбите от Виенската конвенция от 1994 г. и приетите взаимно мерки за прозрачност.Наистина НАТО осъвремени военната инфраструктура, например военновъздушните бази в новоприсъединилите се страни съответно с изискванията за укрепване и учения. Единствените въоръжени сили на територията на новите държави членки обаче сасобствените им армии.Още преди украинската криза единственото видимо присъствие на силите на Алианса в новите държави членки бяха самолетите наНАТО, участващи в охрана на въздушното пространство на балтийските държави. Минималните отбранителни средства не могат дасе окачествяват като бойни сили по смисъла на Основополагащия акт.След началото на кризата НАТО предприе стъпки за засилване на ситуационната осведоменост и укрепване на отбраната наизточните държави членки. Това също напълно съответства на Основополагащия акт и е пряк резултат от дестабилизиращитевоенни действия на Русия.Накрая, Актът гласи също: Русия ще се въздържа по същия начин от разгръщане на конвенционалните си сили в Европа.Руската агресия срещу Украйна е драстично нарушение на това задължение, каквото е и едностранното неспазване на Договора заобикновените въоръжени сили

Шило

" пъстър свят ( регистриран ) 02.09.2014 17:36 До НИК " Schilo" Ще ми отговориш ли- доказателства ли са разпитите на пленените руски войници в Украйна, които са проведени по законосъобразен начин, съгласно украинският НПК, както и вдс във вид на протокол за разпит на обвиняем от техните разпити? Доказателство ли са свидетелските показания на потърпевшите лица- съгласно руското НПК в досъдебното производство- които се явяват майките и съпругите на загиналите руски войници? И ОЩЕ ТВЪРДИШ, ЧЕ НЯМА ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА РУСКАТА АГРЕСИЯ В УКРАЙНА?! пъстър свят ( регистриран ) 02.09.2014 17:40 До НИК " Schilo" А пленените РУСКИ оръжия не представляват ли вдс? " Престани да се излагаш. Казвам ти го коректно. Отвори го този НПК и го прочети. Отвори ЗСРС и го прочети. Накратко ще ти го кажа, хубаво е да го запомниш: ВДС е материалният носител, на който са обективирани резултатите от използването на СРС. Неотделима част от ВДС е и протокола. Оръжието е ВЕЩЕСТВЕНО ДОКАЗАТЕЛСТВО. Протоколите за разпити, за оглед на местопроизшествие, за очни ставки, разпознавания и т.н. са доказателствено средство. Как може да си толкова неук "юрист"?Как може да наричаш ВДС протоколът за разпит?! Ставаш смешен, недей така. Доказа, че си лауреат на тролстването, на спама, на хейтърството, не ставай лидер и в една друга класация. Че както е тръгнало май ще я оглавиш.

анонимен

"..Оръжието е ВЕЩЕСТВЕНО ДОКАЗАТЕЛСТВО..." НАПИСАЛА СЪМ И ТОВА, НО ТИ НЕ ГО ПУБЛИКУВАШ,=ЗАЩО???????????

НАТО на края ще бъде смазано! Ще бъде удавено в кръв,ако трябва! Юдеои-масонските и еврогейските сатанисти ще намерят своят естествен жесток край в Последната Битка! Битката при Хар Мегидо(Армагедон) на 11 км от Тел Авив(Израел) Наближило е ! Иде време разделно !

Шило

Както и да е, няма да спорим. Едни показания за да са доказателство, доказателствено средство или както искаш го наречи, трябва да бъдат направени в хода на разследването, пред разследващ орган. А не пред тв камерите от незнайно къде и взети от незнайно кой и как. По твоята логика доказателствени средства са и изявленията на екзекутираните американски журналисти. Недей така, поспри се малко.

копи-пейст.куха лейка!

4.допринася за сигурността в Северноатлантическото пространство.Между 1952 г. и 2009 г. шест пъти европейски държави избраха да се кандидатират за членство, започвайки процес надемократизация и гарантиране на върховенството на закона. Съюзниците от НАТО единодушно решиха да ги приемат.Разширяването на НАТО и на ЕС помогна на народите от Централна и Източна Европа да извършат трудните реформи, необходимиза членството им. То даде възможност на гражданите на тези страни да оценят ползата от демократичния избор, върховенствотона закона и значителния икономически растеж. Тези усилия приближиха Европа повече от всякога до превръщането й в единна,свободна и мирна.Русия също възприе визията от Основополагащия акт. Тя се ангажира със създаването в Европа на общо пространство на сигурности стабилност, без разделителни линии и сфери на влияние и със зачитането на суверенитета, независимостта и териториалнатацялост на всички държави и тяхното неотменимо право да избират начина за гарантиране на собствената си сигурност.Противно на този ангажимент Русия сега се опитва да създаде отново сфери на влияние - завзе част от Украйна, поддържамногобройна армия до границите й и твърди, както заяви неотдавна руският външен министър Сергей Лавров, че Украйна не може да бъде част от никакъв блок"

Защо в България нямаше референдум,нито за присъединяването на България към НА(Ф)ТО,нито за присъединяването на България към ЕвроГейския съюз ? Шубето е голем страх-нали!? Нищо,ще им свърши времето на про-западните сатанисти както и на гнусните им български васали от ГЕРБ,БСП,ДуПеСе и Реформаторския блок ! Мачкай Вова ! Смажи ги !

:))))))))))))селски идиот,това да не ти като да оправяш козите на село.....това поколение родено и расло в робство вече трябва да си ходи

Спри се де,ставаш смешна!Аааа,да,доказателства трябва да дам.

започвам да се чудя и на теб "пъстър свят"....говори се и се обяснява на ХОРА......тук са предимно платени и зомбирани ушанки които и на челна стойка да застанеш пак ще храчат.....такива и мангустите разбират само от едно нещо......и скоро ще си го получат!

В информацията на ДИР по случая липсва един много съществен момент. Това е предложението на представителят на Русия в ЕС Чижов до Барозу в срок до два дни да даде своето съгласие да се оповести разговорът между него и Путин, за да се изясни смисълът на казаното от Путин.

3.Развитие и разширяване на НАТО Русия твърди, че НАТО е трябвало да бъде разпусната след края на Студената война и чеприсъединяването на нови съюзници от Централна и Източна Европа подкопава сигурността на Русия.НАТО не бе разпусната след края на Студената война, защото съюзниците искаха да запазяттрансатлантическата връзка, съхранила сигурността и стабилността в трансатлантическата зона, кактосе заявява в Лондонската декларация: Нужно е да продължим да сме заедно, да запазим дълготрайниямир, на който се радваме през последните четири десетилетия. Стъпвайки на ценностите, които винагиса били водещи, НАТО е нещо повече от могъщ военен съюз превърна се в политически форум задиалог и сътрудничество.Политиката на отворени врати на НАТО винаги се е основавала и ще продължи да се основава насвободния избор на европейските демокрации. Когато Украйна реши да води извън блокова политика,НАТО изцяло зачете този избор. Продължаващите твърдения на Русия, че НАТО се е опитала да накараУкрайна да влезе в редиците му са абсолютно неверни.НАТО се придържа към разпоредбите на член 10 от Вашингтонския договор (виж тук), който гласи чесъюзниците могат, при единодушно съгласие, да поканят да се присъедини към Договора всяка другаевропейска държава, която е в състояние да развива и укрепва принципите на настоящия Договор и да

2.Отношенията НАТО - Русия Русия претендира, че НАТО от години се опитва да я маргинализира на международната сцена.От началото на 1990-те години Алиансът последователно изгражда отношения на сътрудничество сРусия в области от взаимен интерес и се стреми към стратегическо партньорство.Още преди разпадането на Съветския съюз и на Варшавския договор НАТО предприе политикана отвореност, предлагайки диалог вместо конфронтация, което ясно пролича на срещата на най-високо равнище в Лондон през 1990 г. (виж декларацията тук). През следващите години Алиансътнасърчаваше диалога и сътрудничеството, като създаде нови форуми като Партньорство за мир (ПзМ)и Евроатлантическия съвет за партньорство (ЕАСП), отворени за цяла Европа, включително и за Русия(виж основополагащите документи тук и тук).Като знак за уникалната роля на Русия за евроатлантическата сигурност, през 1997 г. НАТО и Русияподписаха Основополагащия акт за взаимоотношения, сътрудничество и сигурност, с който бе създаденПостоянният съвместен съвет НАТО-Русия. През 2002 г. отношенията бяха издигнати на ново равнищесъс създаването на Съвета НАТО-Русия (виж тук Основополагащия акт, тук Римската декларация засъздаване на Съвета).От създаването на Съвета НАТО-Русия двете страни работиха съвместно по широк спектър проблеми от борбата с наркотиците и тероризма до подводните спасителни операции и планирането награжданската защита в извънредни ситуации. Никоя друга партньорска страна не е била ангажирана вподобно сътрудничество.НАТО не само не е маргинализирал Русия, но се отнасяше към нея като с привилегирован партньор

Позицията на нато: 1.Съдържание ОБВИНЕНИЯТА НА РУСИЯ И ИСТИНАТА Руската агресия срещу Украйна предизвика международна изолация на Русия, НАТО също прекратиизцяло практическото сътрудничество с Русия.За да отклони вниманието от своите действия, Русия отправи редица обвинения срещу НАТО, с коитоизкривява фактите и премълчава последователните усилия на организацията да изгради партньорство с Русия.Освен това Русия съвсем неоснователно атакува легитимността на украинските власти и използва сила,за да завземе части от територията на Украйна.Този документ огласява истината.

Защо смяташ че това е истина? Първо международна изолация означава да си изолиран от света, а това не е така. Може би Света е само НАТО??? Русия изкривява фактите а НАТО не, така ли? НАТО изкривиха също много истини, както за оръжията на Садам например или химическото оръжие на Асад както и фактите около Либия. Русия не е използвала сила и не е завземала територия. Ако визираш Крим, това е автономна република в границите на Украина която проведе референдум без нито една жертва. Може да ми кажеш че е имало войници ала-бала това си е твоя интерпретация. И на Майдана имаше въоръжени хора дори имаше убити.

анонимен

Защото: 1 Това е официален документ на нато 2. Защото съм прегледала цитираните договори и твърденията на нато съвпадат с това,което пише в тези договори- това не са шменти капели, а договори с точно определено съдържание. 3. Всеки цитиран член от договор има пълно съответствие с члена от автентичният договор

анонимен

"...Русия не е използвала сила и не е завземала територия..." Съжалявам, моята професионална юридическа преценка е друга- рф е агресор в Украйна и незаконно анексира Крим. Това не е субективна емоционална преценка, основана на харесване/нехаресване; любов/омраза , а систематично тълкуване на правни норми и на източници на международно право.

Мурманският рибен комбинат завежда съдебен иск срещу чизмарското правителство, защото е спрял работа поради забраната за внос на риба от Норвегия !!! путлерофското ембарго дава резултати.

Да няма внос на мозъци към бг, така че няма как да станеш по умен!

Ами предложи на Мурманския рибен комбинат да се премести при теб в САЩ-там ще може да чисти и преработва от вашата американска риба ! :) Нали си много отворен-що не му предложиш на Мурманския рибен комбинат тази идея?

"Тази среща на високо равнище е много важна, защото Русия реши, че може да промени със сила границите на суверенна европейска страна, и това се случва не особено далеч от границите на НАТО" Въпросчето с повишена трудност е : как така границите на НАТО се оказаха толкова близо до границите на Русия ?

Ами страните в непосредствена близост до чизмария са щастливи и спокойни от братското съседство и бързат да се присъединят към НАТО, дори неутралните Финландия и Швеция обмислят подобни стъпки.

Въпросът с повишена трудност е- в кой международен писмен договор между нато и сащ, в коя клауза е вписано, че нато едностранно е приел, че няма да се разширява?"...НАТО: Обвиненията на Русияда изясним нещата Руската агресия срещу Украйна доведе до международна изолация на Русия, в това число и прекратяването на практическото оперативно сътрудничество между НАТО и Русия. За да отклони вниманието, Русия отправи редица обвинения срещу НАТО, които се основават на неточното представяне на фактите и пренебрегване на упоритите опити на НАТО да изгради партньорство с Русия. Русия също така отправи необосновани атаки срещу легитимността на украинските власти и използва сила, за да завземе част от територията на Украйна. Настоящият документ цели да представи истината за отношенията между НАТО и Русия. http://www.nato.int/cps/en/natolive/topics_109141.htm"

Орлин Данев

Как кой документ? Ония измекяри от НАТО,както и еврогейовете от ЕС, бяха подписали договор с оня-плешивия с белега-руският национален предател Миша, че няма да се разширяват на изток към Русия! После боклуците,нарушиха договора,прецакаха Горби и сега тръгват да се разширяват на изток! Само,че няма да им мине номера гнусен! Ще бъдат смазани от Русия! Още малко живот им остава на еврогейовете и американските сатанисти!

Екзекутираният журналист преди смъртта си е отправил тежки обвинения към Обама. Обама пак се оказва в положението на глупак, а не на "господарят на света" ...

Пъструшко, не се прави на умряла лисица, не сваляй гарда. Системата е тринстанционна, ще общалваш.:)))

Каква ти е новината, неприятелю? То верно, че малко повечерях, но хайде- изплюй камъчето- кое те възрадва чак толкова?:)

"повечерях", а хапчетата пи ли си?

Докога??? -------------------------------------- Американският президент Барак Обама в реч пред випускниците на военната академия Уест Пойнт заяви, че САЩ вероятно ще бъдат световен лидер в следващите 100 години. Когато тайфун връхлита Филипините, в Нигерия отвличат момичета, а хора с маски окупират сгради в Украйна, светът гледа към Америка и чака помощ от нея. САЩ е незаменима страна. Така беше през изминалото столетие и вероятно ще бъде през следващото, заяви Обама. Тези, които смятат, че Америка е в упадък или е изпуснала световното лидерство или неправилно тълкуват историята или се занимават с партийна политика, добави той

Още за конфликта: Планът включва още развитието на капацитета на страните, които не са членове на НАТО, като Украйна, Грузия и Молдова. По този начин тези държави ще могат да си сътрудничат със САЩ и техните западни съюзници и ще засилят собствената си отбрана, обясниха от Белия дом