Украински министър: Изправени сме пред голяма война с Русия

Украйна е изправена пред "голяма война", но не със сепаратистите, а с Русия, обяви украинският министър на отбраната. Москва осъжда "провокативните изказвания".

Обратно в новината

Коментари - Украински министър: Изправени сме пред голяма война с Русия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като си изправен - воювай. НАТО не приема такива членове. Трябва да решиш проблемите със съседите, вътрешните проблеми и тогава да кандидатстваш. Поне с България беше така - приватизация, реституция, признаване на малцинства, изграждане на действаща пазарна икономика.

от тая армия , ако е имало такава останаха само пробити каски

Брей, пълно с руски тролове тука..всички на амбразурата да изкарат кинти стинки - нещастници без грам достойнство и патриотизъм. Проста.ци, утре ако Русия нападне България пак ще я ближете отзад

Тия загубиха малката война за голяма се стягат.

Няма такова нещо като украйна! Това е Русия и тези хохоли да нсмеят да дигат ръка срещу благодетелите си руснаци ! Ако не бяха русите , по тези земи щяха да ги лашкат полските евреи или немските шопари !

То и ти мозък нямаш...Е, за благодетелите си ти се грижеш добре. А добре ли плащат?

Слава Украйне!

Героям Слава!

Г-н министър, Ясно ни е, че войната ви си е семейна. За съжаление, както е тръгнало, благодарение на Вас, западните и американските политици, може да стане и Сетовна. И тогава жертвите ще бъдат милиарди обикновени хора (не десетки хиляди), които не са я предизвикали. Виновниците обаче ще оцелеят, защото за съжалание са подготвени и ще се прокрият в обезопасените си укрития.

и кво???? сталин отново е невинен, според уродите комунистически. сталин се бореше срещу фашизма чрез подписването на съвместни договори с хитлер. Всички са виновни само хайл путлер не. Комплексара кинта и 20, милиционерчето от кгб, новият сталин е най-великият леле колко сте жалки

Идиот! Мозъка ти се е разкашкал. Най-вероятно въобще да нямаш.

Българи,няма смисъл да пишете и коментирате.Пълно е с руски тролове които засипват нета с гадостите си.Дир-а послушно изпълнява.Най-добре е да ги отминем с мълчание.

Добре че беше интернет,та да научиш думи като "трол" ! Украинците са в голяма заблуда,ако наистина си мислят,че са в състояние да водят каквато и да е война с Русия. Навярно си мислят,че НАТО ще си мръдне пръста и ще изпрати войски да се бият в техен интерес. Ако мислят реално,би трябвало да са наясно,че подобна опция няма,а техните разоръжени и демотивирани войници сами ще развеят белия байряк при реален сблъсък,понеже нямат никаква мотивация да защитават шепа западопоклонници,преследващи само личните си интереси. Прав е путин - въпрос на часове или дни е да влязат в Киев,затова нека новите украински управници се поприземят и да започнат да разсъждават реално.

Пореден лъжлив западноукраинец. Толкова некадърни във всичките области на управлението, че сигурно и в Уганда са по-умни. Непрекъснато се оплакват от кривия космос. Скоро американските им съветници и децата ще им правят вместо тях.

Аз мислех, че нашите политици са калинки... В Украйна явно че се назначават още по-некадърни министри, нищо не разбиращи от политиката...

Така е щото те всички са лизачи на новия задокеански брат.

Пръдливата баронеса Аштън и португалския псевдо-социалист на съд за престъпления срещу човечеството ! По ръцете им се стича кръвта на избитите на майданата, в Одеса, на децата, жените и мъжете загинали по време на дивашките изстъпления и бомбардировки на фашизираната украинска армия !

Гаубици срещу жилища. Град и ураган срещу жилища. Танкове срещу невъоръжени. Украинската армия е "герой". Европа е пазител на големи ценности. Ако не го покажем - не се е случило. Ами сега , като ви види цял свят? Щом невъоръжените взеха оръжие се на..те. И между тази укропска армия има и щабни офицери от Нато, и бойци доброволци американци и всякакви. Защо ви побеждват? Защото сте некадърници, затова. Изобщо не сте военни. Дай ви да воювате срещу аборигени с лъкове и побеждавате. Дай ви мирни жители и побеждавате. Обаче ако противника е въоръжен - беж краченца да бЕгаме. Отвратен съм, от Евро ценностите. Мерзавци!

Боже, до какво ли не води глупостта... Европата, тази дърта блудница, реши да се възправи на кривите си крака срещу руската мечка!!! И какво стана - вече залита да падне. Ако Путин й спре и газта, тогава така ще й припари на краката, че тя ще отлети в небитието, като баба Яга на метла... От друга страна такъв страх тресе Потрошенко, че той, завалията, започна да халюцинира: "Украинската армия унищожи руската колона от бронирани военни автомобили, която навлезе в страната снощи", съобщило украинското президентство пред Франс прес. Освен това храбрият хохол обсъдил ситуацията по телефона с британския премиер Дейвид Камерън, като го уведомил, че "украинските войници влезли в сражение с руската военна колона и я унищожили", информира Ройтерс... Говорителят на руското военно ведомство генерал-майор Игор Конашенков обаче заяви, че "не съществува каквато и да е руска военна колона, която да е пресичала руско-украинската граница нито през нощта, нито през деня."... Боже, прибери си вересиите. Киевските престъпници съвсем полудяха. Ами, как няма да полудеят, след като, както е казал нашият народ: "На страха очите са големи." Страхът от русите наистина им взе разсъдъка.

НАТО ще помага на Украйна и ние като членове на алианса ще трябва да воюваме с Русия ама то и през ВСВ сме подкрепяли Германия ама - ядец Все сме от губещата страна

Сериозно ли си мислиш, че някой от България ще тръгне да воюва с Русия. Единствените мераклии в България това са мошетата и соросовите измекяри. Но те са достатъчно страхливи да не извършват тази дейност. Те искат да изработят обикновения българин да направи това. За това перманентно се опитват да ни промиват мозъците и то по един отчайващо за тях тъп и бездарен начин. Който е базиран изцяло и единствено на лъжи.

Не бойте се деца ще пратим пасито и плевню а ние ще бъдем отзаде им за да не посмеят да се върнат.

Той също така заяви, че операцията по освобождаването на изтока на Украйна е завършена, без да уточнява в какво конкретно се заключава това. Конкретно това означава, че украинските войски побягнаха към Киев.

Каква война бе министре смотан - това ще си е една разходка на Руснаците.....

Тия в Украйна съвсем са изтрещяли. ...а пък бабите пред блока и те са видяли...Че с кого воюваха няколко месеца...

Вие ли ще спрете Руската армия.Вие 2 месеца не можахте да се справите с 500 опълченци и 2 танка под командването на Игор Стрелков при Славянск ,та с руската армия ще се справите.Още от сега ви виждам с пълни гащи.

Каква голяма война - ще ви оритат за нула време!

Маршируват украински кадети в съветски униформи, даже не в руски.В Украина превратаджиите от Майдана и на Потрошенко тотално са изперкали, за сметка на страданията на народа им.

За Гелетей се говори, че мястото му е под въпрос!

Те ушанките лесно могат да влязат , въпросът е че няма да могат да излязат от Украйна.

Кой ще ги спре - ти ли посерко..................

Ама те нямат и намерение да излизат.

Изправени сте пред голямото насиране!:-)

да му шатне плювалника и натегне в усмирителна риза.

Бандеровците само преди седмица правиха военен приврат и се клеха, че са победили. Сега изведнъж започваме партизанска война. Те не можаха да мобилизират редовна армия. Кой ще се цани за партизанин!?!

Следва да отбележим също, че кризата в Украйна, до известна степен, бе резултат от сремежа на ЕС да разширява своята сфера на влияние все по на изток и ограничаването на руското влияние в страната. Именно ЕС, макар и косвено, инициира протестното движение, макар че не можа да осигури на Киев финансовата помощ, предложена му от Русия. Нещо повече, ЕС зае откровено антируска позиция, включително под влиянието на Полша и балтийските постсъветски държави, които традиционно се обявят срещу Москва. Тези държави значително съдействаха за втвърдяване позициите на Европа към Русия, макар че това е в разрез с традициите и интересите на западноевропейските държави. Ще напомня, че именно тези нови членове на ЕС са най-яростните привърженици на атлантизма. Те сляпо последваха американците през 2003, по време на войната в Ирак и в повечето случаи предпочитат да купуват не европейско, а американско оръжие. За тях подкрепата на Вашингтон е по-важна от тази на Брюксел.

Тоест, украинската "революция" може да се характеризира със следните особености: тя беше незаконна и антидемократична, съпровождаше се с крайна степен на насилие, сред "революционерите" имаше голям брой екстремисти и тя очевидно изразяваше интересите на малцинството от населението. Евромайданът създаде правителство от самозванци, назначено от улицата и непритежаващо никаква легитимност, ако не броим подкрепата на западните правителства и медии.

"КУФАР, ГАРА ФАШИНГТОН!" Е лозунгът, който определено не звучи в хармония с навата (от края на 80-те години на ХХ-ти век) религаия - ЕВРОАТЛАНТИЗМЪТ... РЕЛИГИЯ (система от догми предопределяща, ограничаващи, подчиняваща правата и свободите за стопанско-икономическо, военно-политическо, културно, самоопределение и развитие на държавите, народите, етносите и...) НАЛАГАНА на човечеството с "огън и меч", глад, мизерия, лъжи, пропагандни клишета и... продуктово позициониране, спрямо интересите на американската, рязана, зелена хартия.... ...Но от научна (военно-научна), историческа, цивилизационна, хуманна, християнска, православна, морална гледна точка победата във всяка война (включително и ГРАЖДАНСКАТА ВОЙНА В УКРАЙНА) се предопределя от КАУЗАТА ОБЕДИНЯВАЩА ЧОВЕШКИЯТ ФАКТОР!... * ТОЕСТ, ВОЕННИТЕ ДЕЙСТВИЯ НА населението на ЮГОИЗТОЧНА УКРАЙНА, опълчило се срещу укро-фашистките палчища... (армията, под командването на фашингтонският назначенец - олигархът Петър Вальцман - по баща, по майка Порошенко, и нео-eS-eS бандеровските формирования, обучавани, финансирани и фаворизирани от Уса и от "светлите", сивите и черни фондации, служби и резиденти на ЦРУ...) ... В защита на територията, с която имат историческа, поколенческа, кръвна връзка; В защита на своите населени места, домове, инфраструктура, промишлени прадприяти, училища, болници; В защита на совя живот и на животите на свойте родители, семейства... деца... В защита на правата и свободите на представителителите на руската (и не само... но това е друга част от същата комплексна, всеобхватна тема за частното и общото във МИРЪТ и ВОЙНАТА като две диметрално противоположни състояние на конкретното общество предопределящи СЪДБАТА, житието-битието на съставящите го индивиди); В защита на... ... СА ОБРЕЧЕНИ НА УСПЕХ!...

Истината е, че въпросната "революция" защитава интересите само на част от Украйна - западната и "прозападната", като напълно игнорира избирателите на Янукович, обявяващи се за подписване на търговско споразумение с Русия. Нещо повече, тя се опитва да лиши последните от най-елементарните им права. Така, веднага след сформирането си, новото временно правителство отмени използването на руския като втори официален език, макар на него да говорят около 30% от населението (70% в Крим). Това беше откровена провокация и отказ от принципа за спазване правата на националните малцинства.

Недоумявам, как медия може да публикува "новини" от фейсбук...цитирайки Франспрес и Ройтерс. Медията трябва да е неутрална, да се подовава на факти. Да предава информация от всички страни на конфликта, а не изберателно както до момента. Това си е чиста пропаганда!

Друго си е като цитира ИТАР ТАСС...

Слабо, другарю, слабо ! Слабо и тъпо..................

Фашисти никога не са побеждавали с битц криг на руска земя. Особено когато са разчитали на хамериканци. Краят им винаги е един и същ.

Горд съм, че по-тъпо нещо от хохола няма на тази планета!!!!

Има, русофил!!!

КОГА ЩЕ ДОЙДАТ РУСНАЦИТЕ ДА НИ ОСВОБОДЯТ ОТ АМЕРИКАНЦИТЕ И ТЪПИТЕ НИ ПОЛИТИЦИ

...ако руснаците влязат наистина в Украйна, войната изобщо няма да е дълга...;-)

Има неопровержимо доказателство, че руската армия е навлязла в югоизточна Украйна. Абсолютно всички репортажи, униформените терористи говорят само на РУСКИ език. Следователно това е руската армия

Псакизъм:-).

...цяла Източна Украйна говори на руски език, ГЛУПАКО!

Украйна не е държава а част от Русия

Не само че се предавате, ами хората в Новорусия не смогват да настаняват и хранят вашите пленени "бойци". Всеки ден по 200 - 1000 пленници.

Официален украински източник, с възможност за търсене по фраза: "Сегодня, 1 сентября, руководитель Центра по обмену пленных Рубан заявил, что в Донецкой области после последних боев взято в плен 680 украинских военнослужащих, и из них 80% - из-под Иловайска."

БНР, "Хоризонт" 12:12 "Киевската власт признава за голямото си поражение в Донецка област. НпПризнава се за над 200 пленници само под Иловайск." Ето ви неруски източник.

Този нещастник, украински министър, сънува война с Русия, която няма как да спечели! Украинците и руснаците са тясно родствено свързани, освен това Украйна винаги е била руска, тя и сега по документи не е суверенна държава, а принадлежи към Русия. Няма нужда от война с Русия, украинците сами ще свалят фашисткото си правителство.

Тя и България по документи / някои/ е турска?

И имаме "родствена" връзка...

"Всеки ден об кръжения, разгром, купища изоставени или догарящи въоръжения, масова капитулация на украинци... Това вече не е Курската дъга или Сталинград, а края на 1944-та" - цитат на участник в събитията в донецка област. Командването на опълченците в официални изявление украинците да се предават с по-бавни темпове, защото не успява вече да се справи (обработи документално, нахрани, окаже медицинска помощ и транспортира) с такова голямо количество пленници. Видеоматериалът е достъпен на сайтовете на ДНР/ЛНР.

Войната вече започна. В изт. Украйна има от 7 до 15 хиляди руски войници, стотици танкове и тежки оръжия. Руснаците контролират цялата граница и настъпват към украинските градове и завземат нови територии. Това е агресия от хитлеристки тип. Така и ще завърши.

колоните от Т-90, БМП-3, РСЗО Ураган,Тайфун,Буратино.....И летящите в небето Су-34.Миг-29,Ка-50,Ми-28.....Че нещо по новините не ги показват зелените човечета да настъпват към Киев?!

Ако беше така, руските танкове вече да бяха на Майдана, а Порошенко, Яценюк, Турчинов и останалата върхушка на хунтата изправени пред народен съд. Повярвай ми. Войната в Грузия през 2008 трая само няколко дни и то в условия н планински район, труднодостъпен за тежка техника. А Украйна е равнинна, танковете и бтр-ите се движат с до 100 км/ч по такива терени. Освен това пълномащабни военни действия от армия като руската се водят с неизбежна поддръжка от въздуха, за справка виж пак действията в Грузия. Или руснаците имат напълно невидими самолети?

УНIАН и аккво да видя!!! О шок! На территорию РФ въехали около 15 грузовиков с телами погибших российских военных - активистка! Почетох и се посмях! Руски загуби от над 1000 човека при условие че то няма руски войски в Украйна! Браво бива ги в лъжите укронацитата само така! Белким някой малоумен мунчо им се върже!! Но нещо не намирам стати за плененеите над 1000 украински войника и над 10 000 мъртви укронацита!!!

побеждават и вече са завзели Донецк и Луганск.....А то се оказва че армията на Новорусия вече е в Мариупол и че укронацитата са загубили в трупове над 10 000 и в ранени над 20 000 ..това как ще обяснят лъжливите укромедий? В туба е пълно с клипчета на предаващи се укронацита и купища разбити украински танкове,бмп,бтр,оръдия и ракетни установки Град!!! А тоя болен тип министъра обяснява как те щели да се бият и победат Русия!! Вие едни окъсани и слабовъоражени опълченци не успяхте да спрете.....А какво остава за модерно екипираната и снаражена армия на Русия!

Лъжеш за първото и второто? Кой е Унион???? Няма такова нещо?

УНIАН :) Правописна грешка!

лъжа а? Че аз мога да го подкрепа с доказателства! В нета е пълно с клипове да ти дам линковете а? Да видим какво ще кажеш относно украинските загуби...Които самите украинци си признават чче са огромни..естествено неофициално!

Ами кои са слабовъоръжените "опълченци" дето само самолети нямаха???? А всички друго го имаха? Та как са салабовъоръжени?? Стотици танкове и БТРи и БМП и ГРАД и оръдия и амуниции им се пращаха от Русия?? С такива "опълченици" И Русия не може да се справи. Видя се чеченците какво ги направиха, дори и с по малко оръжие от руските терористи в Украйна.

Маи нещо или си кьорав или си платен протестър или си безкрайно тъп! НЕ знаеш как да ползваш туба ли? Защото там ясно се виждат купищата изоставени от украинската армия танкове,бтр,оръдуя самоходки и ракетни установки град! Укронацитата са по загрижени за това да запазят собствената си кожа отколкото да се бият или да опазват тежките си оръжия като танкове,бмп та и ракетни установки!! Опълченците след всяка битка събират богати трофей!За разлика от фашагите които бягат спасявайки живота си и захвърляйки всичко което им пречи да бягат по бързо. Вчера имаше в туба ено клипче където опълченците бяха пленили пет украински танка и 1 2 бмпта...Това къде го броиш а?

ти дам линк към клипчетата а?! или твойте западни господари няма да им хареса да гледаш истината а не гейевропейската и краварска пропаганда а?

Съвсем официално укро-нацитата си признаха, че са дали 800 пленници само в последните 3 дни на август

Къде, дай източник и заглавие?? Не руски обаче? А другия умник да даде доказателство за 10000 убити и 20000 ранени??

Путин каза на Барозу:" Ако Русия влезе в Украйна , за две седмици ще бъде в Киев " .....

А, това не е ли подстрекателство към война? Какво казва закона?

ЧИЙ закон? Според руските тролове държавата Украйна не съществува- ерго не съществува и украинска държавност и последицата от тях- украински закони.:) Ако става въпрос за руските закони- вижте си НК на рф/ Уголовнъй кодекс рф/ и си намерете правното основание/ ако то съществува/. Ако става въпрос за чл,98 от българският НК- абсурд- не виждам никакво основание за правоприлагането му в случая.

Като стана въпрос за тролове, нали от септември щяхте да ни освободите от постоянното си присъствие?

Да обобщя западната пропаганда: - Руески бронирани колони - няма. - Падвал самолен свален .- замотано разследване, вчера срока изтече - Режим на майданците - поставен с преврат, обаче, не можело контра преврат, САЩ не давал. - Санкции - вуй санкции.

... - Ответен вуй на санкциите, дето прецаква нас, редовите европейци. ПОРОШЕНКО ДА ПРЕГОВАРЯ ИЛИ ДА СЕ МАХА!

Да преговаря за условията които да се маха. Докато има още време за такива преговори. Защото иначе просто ще се маха. Ако успее.

Строг доживотен за геноцид!

Хихихихи за каква война бленува това министърче!!! То това ще си е гавра с труп! Дано не се случи!!!