САЩ и ЕС обмислят нови санкции срещу Русия

Германският канцлер Ангела Меркел каза, че на срещата на върха на ЕС в събота ще се обсъди възможност за още санкции срещу Русия. И САЩ обмислят финансови мерки

Обратно в новината

Коментари - САЩ и ЕС обмислят нови санкции срещу Русия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

НЕ МОЖЕ ХОРАТА НА САЩ-ПОРОШЕНКО ДА ИМАТ ОРЪЖИЕ,А ХОРАТА ОТ ДОНЕЦК ДА НЯМАТ.АКО Е ТАКА САЩ ДА СИ ДАДЪТ ОРЪЖИЕТО НА РУСИЯ.ТИ Г-ЖО МЕРКЕЛ СКОРО ЩЕ ОТИДЕШ ПРИ ЕРИХ ХОНЕКЕР,АКО ПРОДЪЛЖАВАШ ПО АМЕРИКАНСКИ!

г-жо, Маркет, няма да минат номерата Ви,защото Русия ви е победила безусловно в една войнав и е много по-могъща от Швабия, ами се скрийте, когато вече сте яли руския... и не разчитайте в интригите си на тъмничкия Оби и неговите номера не минават на руснаците...

ти явно живееш още през втората световна война. явно си забравил, че ссср се сгромоляса. явно си забравил че сив се разпадна, явно си забравил, че варшавския договор се разпадна. и всичко това се случи благодарение на такива като теб - завистливи и мързеливи другари и другарки. а сега пак се пънете да направите едно голямо нищо. нищо сътворено с цената на много невинни жертви и мародерства над работливи и честни граждани.

Като гледам и нищо не виждам ,тук една група без делници поучват друга група без празници ,абе шебеци немате ли си работа или пиенето ви свърши......................

Абе тия европейци, съвсем изтрещяха. САЩ си знаят работата. Насъскват народите едни срещу други, продават си старото оръжие да се избиват. Милиони затриха с арабската си пролет. Сега ще бием бившите им приятели джихадистите заедно с кюрдите. За САЩ хаосът далеч от тях е живителна сила. Като вампир са, който иска навсякъде да господства. Номерът е сега да посочим кой е "врага", да продадем максимално оръжие на европейците за бой с утрешните "лоши" кюрди. И всичкото това заради носителя на нобелова награда за мир. Трябва да им спасяваме икономиката. Тези загубеняци европейците няма ли да разберат кой е заплахата за Европа и че само с Русия ще се справят. Утре много важно ще го има ли ЕС, ще се избиваме тук в Европа, а САЩ ще потриват ръце.

Ако германеца почне да губи чувствително от санкциите срещу Русия, Меркел отшумява моментално. И тя го знае. Т.е. ще се обсъжда как да се имитират санкции.

бой по канчето на тъпия московски шибек! спрете му суифта, спрете му нет-а дайте на украйна няколко хиляди високоточни ракети за руските танкове влезни в Украйна и гледайте как путлер ще цвърчи в собствен сос....

СЕ ОПИТВА ДА ВЗЕМЕ РЕВАНШ В УКРАЙНА ЗА ПРОВАЛА НА ЧИЧО ХИТЛЕР В СССР. КАКВИ СА ТЕЗИ ХИТЛЕРИСТКИ ПЛАМЪЧЕТА В ОЧИТЕ Й? СЪС СИГУРНОСТ НЯМА ДА СТУДУВА ПРЕЗ ЗИМАТА БЛАГОДАРЕНИЕ НА ПУТИН И СЕВЕРЕН ПОТОК. А НИЕ???

пак си пил от ментетата. пак ти се привижат пламъци. спри за да не си изгладиш единствената гънка на мозъка с която пазиш равновесие.

КАТО ТОРЕН ЧЕРВЕЙ, А НАПИСАНОТО ОТ ТЕБ Е КОПИ-ПЕЙСТ, ЗАЩОТО И ЕДНА ГЪНКА НЯМАШ ПОРАДИ ЛИПСА НА МОЗЪК!

Какаво си пушил бе? Сушени негърски фъшкий, А?

Кусур на целия този политически пилаф беше Сталинка Георгиева да се меси в политиката с Русия. И понеже е от излъчена от Българската страна, то ние трябва да сме най- свято спазващите нейната политика, сиреч да понесем ние най-строго последствията от санкциите, ембаргота и пр. Запада кой знае какъв алъш-вериш с Русия нямат и им пука на жакетите за това. Вече опрахме пешкира по време на югоембаргото през 90-те и понесохме по- големи щети от него отколкото самата Югославия която беше под ембарго.

има русия има проблем-няма русия няма проблем...

Сисенце, това върви и го изкрещи на червения площад!Тук е лесно.....

За твое разочарование цял живот ще си ходиш с проблеми, големи проблеми!

Коя ЕС е за нови санкции срещу Русия? Тази дето една американска елитна държавна пронститутка ФЪКАШЕ? Тази ли ЕС? Тя ли е с САЩ? Със САЩ, дето свалиха Боинга над Украйна и избиха още хора от цял свят А СЕГА СИ ТРАЯТ и журналистите мълчат, когато нещата се изясниха.

предаванията на ЕЖК са вредни за вашето здраве. сега не ме разбираш, а като ме разбереш ще е твърде късно. единственото утешение което мога да ти дам е, че това ще бъде скоро.

Глупостта на българския путинофил граничи с пълно безумие!Как не може да рзличи демокрацията от тоталитаризма и култа към личността.Ако обичате Русия и руснаците ,борете се за свалянето от власт на диктатора Путин и шайката му от КГБ...

Не забравяйте Обама и шайката от ЕС, купена от корпорациите. Неолиберализма е по-зле от фашизма комунизма и нацизма взети на куп. Прочетете Протоколите на сионските мъдреци и ще ви стане ясно всичко, дори и защо Кончита Вурст спечели евровизия.

Шайката от ЕС ?В ЕС си и ти ,като не ти харесва скъсай си паспорта и отивай при Путин,но не срами България и българите...

значи ако обичаш Русия,надупи се,стани бананова държава и чакай благо потупване по.....Ех мошенце,не случайно народът ти са го гонели от всякъде по света!

Оставете Русия и Украина сами да се разберат Ако не ги оставите и не спрете да се месите ЕВРОТО СЪЮЗЧЕ е аут

По данни на немското разузунаване през пролетта в Украйна са се намирали 4ooo американски войници на организацията Black Water - по-рано изпращани в Авганистан и Ирак (вижте в тубата снимки и инфо). САЩ са решили на всяка цена да обвиняват Русия. Обръща се внимание само на изказванията на украинските власти и без проверка се представят за истина, а доказателствата на Русия нямат значение. От това губи глупава Европа и Русия, а САЩ извличат печалби, защото продават произведеното си оръжие и изтикват Русия от газовия пазар.

Бабката беше почнала по едно време да се прави на независима но Обамата и сви перките! Влезе си в релсите и ще работи против интересите на Германия и ЕС! Жалко, това показва крайната зависимост на ЕС от САЩ!

Санкции, глепости. Русия може без европа. Обратно НЕ. Оня украински мръсник беше при обонго да иска америка да нападне Русия. И знаете ли отговора на обонго? Много сме малки за тая работа. Демек работата ни е малка или както искате го разбирайте.

Абе ти мозък имаш ли? Русия можела без Европа, но Европа не можела без Русия. Връх на тъпотията. Европа е съществувала хиляди години без Русия и от момента на създаването си Русия е била тотално зависима и копираща всичко от Европа. Така че скрий се в някоя руска землянка, хапни малко сланинка и лучец, и си самопроповядвай глупостите на себе си, защото друг няма кой да ги слуша.

...умира тихо, задушена от смъртоносната прегрътка на над 60 млн "Правоверни" заселващи се непрекъснато тук. Така че Господа управници на Европейския съюз, събудете се и се опомнете, вместо да се занимавате с глупости!!!

И Сталин навремето се опита да задуши Западен Берлин с блокада и какво направи? Едно голямо л...о направи ....

аз 10 години след смъртта - неможе да бъде

Дрюгарю дитрих,историята трябва дСа се гледа не само по дискавъри.......И стига вече сте обиждали Сталин!Това е най сериозният политик на 20 век!ФАКТ!(и да не вземе някой ТУКА, да изстърси лъжата как Сталин бил избил ВСЕКИ ТРЕТИ СЪВЕТСКИ ГРАЖДАНИН!?????)

ЕС може само да обмислят мерки, но не ги прилагат, защото ще им врътнат кранчето на газта, а и освен това прочетох, че се чудят как да излязат от дефлацията.

"Затова мисля, че инструментите на паричната политика свършват и поради тази причина спешно се нуждаем от инвестиции, връщане на доверието на инвеститорите, пазарите и потребителите, допълни Шойбле."

Ако Запада почне да се милитаризира и превъоръжава ще излязат и от криза и от инфлация. Спомнете си Германия 1933!

Започва да ми става жал за ЕС. Лошото е, че и ние сме там. Вместо да си признаем, че се подведохме по говеждия акъл на САЩ и се инатим за Украйна, госпожа ГДР-продукт ни зарежда с полско-балтийски антируски страсти. Жалко, че обикновения европеец ще плаща сметката с много пот, сълзи и кръв.

Искате да кажете, Обама и слугинята му Меркел обсъждат... Тя оня ден си призна - над 400 немци воюват като джихадисти в редовете на главорезите от Ислямска държава. Тези от САЩ са повече. Меркел каза - ми ние няма какво да направим... Ам вземете та си наложете сами санкции - на Германия и САЩ - това направете.

Да бе - германци с имена Ахмет, Мустафа и други. Грешката е , че Запада допусна толкова сган от ислямски страни!

Не ги обсъждайте ,а направо ги налагайте ,че няма време!Тотална изолация трябва във всички сектори,трябва да се изолират като Северна Корея!

Ако немците не махнат тази войнстваща Меркел, зимата заводите на Круп ще спрат да работят. Новите санкции срещу Русия ще доведат до спирането на газа за Европа и тогава БГ и ЕС ще вледенят мозъците си.

за някъкви си 30% от газа нямя да се продадът на руснаците и да си плюят на човечността.Все още са гузни за нацизма и няма да допуснат да бъде посят на друго място. Германците знаят как да правят икономия. Не ги мисли тях. Само страхливците се хващат на пропагандата ти. Като сикаджия - дай пари да не ти спра тока на фирмата... аре къш.

Да-а-а...затова ли баба Меркел при последната "порция" санкции деликатно намекна, че те не трябва да засягат енергийните доставки? Не ти ли се струва, че нещата не са чак толкова прости? Впрочем Русия осигурява малко над 40% от газа за Германия (включвайки Северен поток) - а това хич не е малко и не знам какви икономии може да компенсират тези проценти...

Виж сега - 37% общо за ЕС. За Балтика - 100%, за България - 86%. Ако го направи, през декември ще има Майдан в центъра на София.

САЩ и НАТО са войнстваща сган! Трябва да бъдат наказани! ЕС също да се накаже заради това, че е пудел на САЩ. Срам и позор!Плюя на така наречените "евроатлантически ценности!" Трябва да има референдум за членството ни в тази престъпна организация - НАТО и час по-скоро да я напуснем! Аман от кукловодство! От една диктатура, та на друга. Каква заблуда, че западът е свободен! Запада винаги е бил лицемерен. Това му е в ценностната система. Прочетете кой е поддържал едно време фашисткия режим на Франко в Испания, както и на черните полковници в Гърция и ще разберете кой е "Империята на злото" и кои са васалните им държави.

Чемоданчик ,гара и в Масква ...Путин те очаква !

Не ставай нахален Моше, тук е България не израел или сша, ти си събирай багажа и прав ти път.

Мошенце, можеш ли с думи човешки и прости да ни обясниш защо съществува НАТО? И чий го крепят САЩ в Украйна - не са един народ, не са от една вяра, там няма американци, нямат и обща граница?

Тази дърта комсомолка да си развява пръстчето пред внуците си!

Е чак сега руснаците ще си го преместят в другия крачол!!!

Тия не разбраха, че русите са яки копелета, могат да пият, могат да се бият и не можеш да ги уплашиш. Не са некакви педали с меки колена, които само като ги погледнеш накриво и започват да хленчат.

хайде само по бързо, че маршируват към нас

Със средващите санкции ЕС ще се гръмне не в палеца , а в чатала. И ще има още много ябълки и праскови до следващата реколта.

В крайна сметка стигам до извода, че и Щатите и Русия играят в един отбор за сметка на Украйна, а ние балъците се дърлим тук.Има два факта, които говорят за това: 1.Не може специалните служби на Украйна и Русия преди Майдана да не са знаели какво се готви и да не вземат мерки.И даже да изпратят невъоръжените беркутовци срещу въоръжената тълпа! 2.След идването на власт на хунтата Путин можеше да предприеме решителни икономически мерки срещу Украйна и ЕС-спиране на доставките на газ и нефт, затваряне на граници и т.н. и сега нямаше да има жертви, бежанци, разрушения, свалени самолети, санкции-нямаше да я има и хунтата. Каква е крайната цел на тая игра не знам-може би разделянето на Украйна, но положението става опасно.

На пръв поглед, Москва и Вашингтон "играят" заедно. Обаче, да не забравяме, че Путин много по-добре познава украинците. Да си спомним доскорошното тръшкане на украинците за газа. Не случайно Путин ги остави да си трошат главите - с тях никой не може да излезе на глава. Само помислете - кой ще е такъв дебил да унищожава собствената си страна, да използва собствения си народ за "пушечно месо". Това е абсурд на абсурда! Доскоро, Украйна е била Втора по износ на въглища. Сега ще внасят въглища от Австралия и Нова Зеландия?!? Е, кажете, защо Путин да им помага на укропите? Путин помага на тези, които заслужават, а именно на източните украинци.

Това, което прави запада е да разпалва конфликти в държави с различни етноси, за да спечели облаги.

истината е че на руснаците все някои им е виновен.

Руснаците не парадират с военно присъствие и не се месят с военни сили нито около сша нито около западна европа.

САЩ да гледат Русия и Китай да поотложат отказа от доларите,че тогава ще видят какви възможности имат. В момента доларът се крепи на това,че разплащането на световните енергийни ресурси е в $.Те и затова са войните . Особено в арабския свят . Поне арабите да запазят продажбата на петрола в $. Защото Русия и Китай не могат да ги нападнат.

Запада няма работа край руските граници и само си търси белята.

отдавна не са стреляли по руснаци немците. Баба ти Меркел бая се е наточила,ама аз залагам на Путин. То историята винаги се повтаря.

Както навремето умно забележи една мома англичанка, немците все губят на международната арена на националния си спорт /войните/.

Интересни изказвания, изцяло илюстриращи парадоксалната политическа ситуация - Соросоизирана България, чиято икиномика изцяло зависи от руските интереси....

РУСИЯ НЯМА АБСОЛЮТНО НИЩО ОБЩО С ВОЙНАТА В УКРАЙНА. # СРЕЩУ УКРАИНЦИТЕ ВОЮВАТ РУСКИ ВОЕННИ КОИТО СА В ОТПУСК . # ВСЕКИ САМ ИЗБИРА ДАЛИ ДА ПОЧИВА ПРЕЗ ОТПУСКАТА ЗАД ГРАНИЦА. # НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ГО КОНТРОЛИРА - ДОРИ И ПУТИН !

Те и американците почиват в Украйна по покана, ама не можаха да стигнат да Крим, че легловата база се оказа запълнена... :D

Колкото повече се срине русия, толкова по-добре за България. Няма да има кинти за руските агенти които подкопават държавата ни...

Тъп, като гербаджия!

Аз пък си мисля, че ще е грешка! Паритетът на американските и руските агенти в България е много важен за нас! :D

Нация като руската ,която е с деформирана ценностна система,с издигнато в култ насилие и където Войната е най важното нещо,за което мислят и се готвят непрекъснато може само да предизвиква страх в цивилизования свят.Погледнете само интернет с какви заплашителни руски клипчета е пълен .Унищожителни ,невиждани,катастрофални,климатични,фантастични и какви ли не средства за унищожаване на Земята рекламират те!Огромна патологична агресивност!!Това не е Русия ,която ни е освободила и ,която ни е помагала!Това е някакъв страшен мутант на Путин,който отива към откровен фашизъм!!!

То само като отвориш руската група във фб виждаш колко са фанатизирани. То по времето на хитлер не е имало такава пропаганда. Само от войници и танкове снимки и подобни агресивни работи.

А по турските, израелските и американските форуми всички са кротки и демократични феи на доброто - Амин!

Трол ли си или си един най-обикновен тъпънар?

За Руската ценностна система може и да си прав. Но човек трябва първо да гледа гредата в собственото си око. В същия този интернет можеш да видиш и факелните шествия на киевските демократи със свастики и портрети на Степан Бандера. Идейните платформи на партия Свобода и Десен сектор за унищожаване на всички Москали. Паравоенните формирования на десен сектор, които се превърнаха във waffen SS баталиони "Азов", "Донецк" и т.н. Това са войски на една партия, а не на държавата. Всичко това е точно толкова недопустимо в Европа в 21 век, колкото и действията на Русия, но ЕС го подкрепя безусловно. Къде са европейските ни ценности и цивилизованост и с какво сме по добри от руснаците, ако подкрепяме тези хора в Украина, само защото са срещу Русия.

Путин почти превъртя барабана. Скоро ще дойде пълния патрон. То се блъфира до време, идва един момент, след поредния блъф и няма връщане назад. Путин е застанал на Рубикон и всеки един момент ще прекрачи фаталната граница.

Путин по добре да внимава този барабан да не му го нахлупят на празната картуна. Садам го влачиха като куче по улиците преди да му резнат зелката и Путин няма да стигне по далече.

Леле,леле..... значи ПУТИН здраво ви е бръкнал в задниците,щом вече почнахте откровено да пожелавате смъртта МУ......Само че ПУТИН не е Саддам,слезте на земята!Русия е огромна държава ,която притежава практически всички полезни изкопаеми,плодородна земя и ВНИМАНИЕ:НАЙ СИЛНАТА АРМИЯ!ФАКТ!Ако не беше ,вече щеше да е завладяна от ХИЕНИТЕ......

Ти не учи Путин на руска рулетка....

Да продължават да се самонаказват САЩ и ЕС, лошо няма!Какво друго им остава, след като вече всички проумяха игричките им и не им вярват? Само плашат гаргите, нищо ново под слънцето, вечната опозиция на РФ!

ЕС и САЩ имат 32 Трилиона БВП а Русия има само 2 Трилиона БВП. Нали знаеш като се завърти голямото колело какво става с малкото , нали?

Нали си спомняш най-вече благодарение на кого бе унищожен Хитлер? Точно този беден и изстрадал народ го направи, въпреки всичко и всички, ако ме разбираш. Богаташите се включиха накрая, за да се застраховат, че загубите им няма да бъдат големи , пък да омаломощят русите доколкото могат. Те са корави, горди и силни хора и ще отстояват интересите си до край, колкото и някои хора да не могат да ги разберат и да ги обвиняват в какво ли не.

ЕС и САЩ имат 32 Трилиона БВП!? ОК - а колко е вътрешният и външният дълг - или не ти е удобно да го напишеш? За сведение - външният дълг на Русия е 12% от БВП. Хайде сега дай тези на Щатите и страните от ЕС. И тогава да направим сравнението - искаш ли?

Arkadiy Andreev

Стига да има пиньон между зъбните колела.Не знам за трилионите, но като гледам географската карта,трилионите,нещо не се връзват с писанието ти.

ДРУГАРЮ КОЛЕВ,ЗАЩО НИКОГА НЕ СПОМЕНАВАТЕ ФАКТА,ЧЕ ОБЩИЯ ДЪЛГ НА САЩ Е ПОГОЛЯМ ОТ СУМАТА ИЗНЕСЕНА ОТ ВАС?КАК МИСЛИТЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ВЪРНАТ ТОЗИ ДЪЛГ?А като се прибавят и ДЕРИВАТИТЕ става наистина страшно!Не сериозно как според вас тази държава ще върне САМО ВЪНШНИЯ ДЪЛГ ГОНЕЩ ВЕЧЕ 20ТРИЛИОНА!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?

Руснаците така и не разбраха че не бива да се закачат с чичо Сам, един път ядоха пердаха когато Рейгън прати СССР на бунището на историята и сега искат пак

Грешиш, не русите се закачат с дедо ви Сам, тъкмо обратното. Пък и защо трябва да се съобразяват с него? Да не е световен господар или само се изживява като такъв?

1962 година, карибската криза, изказване на Дж. Ф. Кенеди - "За първи път американците усетиха ледения дъх на смъртта". Всичко това - като отговор на американските ядрени ракети, разположени в Турция. Та тогава точно чичо Сам разбра, че с руснаците майтап на голо дупе не бива...

Хайде да смените тази плоча за Рейгън,че не сме в 80 те години..... и реално с такава пропаганда бачкате за Путин и Русия.Самият Запад беше изненадан тогава!То така стават лошите неща,когато си неподготвен!Наруши се баланса и стана в пъти по лошо!И един въпрос:Колко души избиха САЩ от 1990 година до днес по света ,и колко РУСИЯ?да приемем,че до тогава Русия са били чудовища

Уважаеми съфорумци, потърсете и прочетете за новото хранилище за ядрени отпадъци в затворената зона около Чернобил. При това щели да ги съхраняват в контейнери над земята. Фирмата, която строи, е американска, Уестингхауз. Тръбата също е продадена. И на слепият е ясно за какво е целия цирк, язък за напразно страдащите хора.