”Цветарка” на Смирненски се падна на матурата по БЕЛ

"Дебне каменният град" по стихотворението на Христо Смирненски "Цветарка" се падна на есенната матура по Български език и литература (БЕЛ) днес.

Обратно в новината

Коментари - ”Цветарка” на Смирненски се падна на матурата по БЕЛ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ах,какво политическо есе може да се напише по тази тема, точно сега!

Питам и не искам отговор: Защо досега не се е падало стихотворението "На гости у дявола", по-актуално днес, отколкото по времето на неговото написване?!

Пак ще попитам - докога умовете на децата ни ще бъдат тровени с пропагандното "творчество" на комунистически поети като Вапцаров и Смирненски?

Другият вариант е Азис. Да анализират неговото творчество.

Ахам, то точно за АНАЛизиране си плаче.

Ако си се помъчил да прочетеш "Цветарка"-та, ще видиш колко актуално е това стихотворение днес. Ама как да положиш толкова усилия, по-лесно е да щракаш с пръсти и да викаш "оп саааа".

хора като вас са безчувствени за поезията и за естетиката. Неспособни да разсъждават и да формират мисли. Най-вероятно успешно завършили със среден 3 на матурите си. Само един тотален дебил може да прочете цветарка и разсъжденията да го поведат към политически строеве.

Цветарка на Смирненски се падна на матурата по БЕЛ Повечето от зрелостниците , обаче писали за "Цветарките" на околовръстното.

чакам бисерите с нетърпение... ! ..извади ножа и се застреля /за Ботев?/