България може да загуби поне 400 млн. лв. от ЕС до 2015-а

Кабинетът предупреди, че България може да загуби поне 400 млн. лв. от Европейския съюз до края на годината. Има риск от забавяне на много транспортни проекти.

Обратно в новината

Коментари - България може да загуби поне 400 млн. лв. от ЕС до 2015-а | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ще изгубик няколко млн. След това ще си платим члемски внос за това, че сме в ЕС от няколко млрд. И нещата ще си дойдат на мястото. Тази какво се кахъри привидно

А, какво въобще е спечелила България от членството си в ЕС и НАТО ???

Ами да загуби!!! След като разни партийно неграмотни кукувици и педита се заниват с дейности неприсъщи им - стойте гладни! Тия дето през последните 10 г. са били по евро фондове и проекти - разстел без съд!!!

Борисов ви каза - България е във фалит! Костов ви каза - България влиза във фалит! Управляващите ви казват-България ще загуби мужду 400милиона и 5 милиарда, дайте ДА ВЗЕМЕМ ЗАЕМ!!!!!!!!

Въобще не им пука на управляващите за някакви си 400 млн. лв, кото българия може да загуби. Цялото им внимание и енергия е как да спипат активите на КТБ - това са 8 млрд. Всичко друго са дребни пари. И затова са ангажирани всички: БСП, ДПС, ГЕРБ, Доган Пеевски, Искров, Цацров. И народеца ги подкрепя и шумно иска КТБ да не се спаси ( т.е. да бъде ограбена от горните субекти )

Българските вноски в ЕС си вървят, а за българите все няма, няма помощи за наводненията, няма пари за достатъчно субсидии в земеделието, няма, няма, няма, а за други държави от ЕС има, има, има..........

Чиче, я виж защо се спират, дали не е защото, защото разни тарикати се опитват да крадат? Е, може и ти да си прав и глупавите европейци да се страхуват от това, че всяка баба има панелка и колко сме готини. Това, че ти си мислиш, че европейците са прости, може би не отговаря на реалността, а? За това замислял ли си се?

То пък една полза от безсмислените им "проекти". Застилане на градинки с други плочки,60% 0т парите наши. Кому са нужни тези проекти. Ако парите са за развитие на производствената база, за пенсии, за заплати е разбираемо. А те се използват за обогатяване на бюрокрацията. Не ви искаме нито меда , нито жилото. Сега , след като германците ни върнат циганите, кому е нужен този европейски съюз? Нужен е на мутромилиционерите.

Щом не е за кебапчета - не ги щем мръсните им пари!

Виж сега, ти може да си свикнал да си хвърляш торбичката с боклука през прозореца и да годиш в кал до глезените, но аз нямам нищо против да живея на хубаво място. Тия работници дето са ги полагали тия плочки дали са им платили примерно?

твърде вероятно да са им платили, но не много. да предположим, м/у 400- 800 лв на месец. еуропа...еваларката 400 еуро за месец, това ако е в еуропа ще избухне революция с масово клане на политици ;)

Ще загубим или няма да спечелим?

Няма да получим (спечелим). Използването на "...загуби" е умишлено за настройване на тъпите и прости електорални единици!

Това имах и аз предвид с този въпрос, но шестима (засега) капацитета не са ме разбрали. Много дразнещ е езика на журналиста, важна е сензацията и колкото по черно представена, толкова по добре за рейтинга.

Вместо да си губят времето да дават пресконференции и да ни облъчват колко пари ще загубим, за да се убедим колко е зле държавата, да вземат да си седнат на .баните г..ове и да работят, за свеждане на загубите до минимум. Правителството на Орешарски също наследи спрени проекти за няколкостотин милиона, които се смятаха за безнадеждни, но не обикаляха студиата и залите за пресконференции да ни казват колко пари ще загубим, а дадоха всичко от себе си и загубите бяха сведени до няколко десетки милиона. Тогава строителното министерство сведе спрените проекти практически до нула. Същото стана и в земеделското министерство. Нямаше оплакване, нямаше рев, сълзи и сополи и търсене на оправдания с БУДА, Лилето Павлова и не помня вече кой беше министъра на земеделието на мутрата. Това е- другото е промиване на мозъци, за да провидим Спасителя, който ще дойде възседнал белия катър.

Едно е да ти спрат проект, друго е цяла програма. Така се спират дори онези проекти, които не са спирани.

Ако работата по европейските проекти беше започнала през 2005 с изготвянето им, за да могат да тръгнат с летящ старт още от 1 януари 2007 и основната част от парите да потече през 2009, тогава щяхме да сме сред първите. А сега практически летящият "старт" се случи през 2010-2011, или с 3-4 години по-късно, което е половин програмен период закъснение.

все тая песен пеете. Ми работете, нали сте експерти

Нарочно правят нарушения за да бъдат спрени парите от ЕС и после Волен да крещи по митингите, че че Европа ни "ограбва".

Протестърското правителство пропуска факта, че спрените 74% проекти с нарушени обществени поръчки са на кръга "Котараците" - например - Костинбродските канали, в които си чупя колата всеки ден.

Колко по-малко руско влияние, толкова по-добре е една държава и отличният пример за това е споменатата държава в статията - Литва!

информационни агенции поне пише, че тези пари не се изплащат заради злоупотреби през 2011-2012 г. Тогава чай управляваха ГЕРБ. Ако бяха спряни заради правителството "Орешарски" щеше да има вой до небесата.

Бойко ги е подкупил всички какво да пишат, четете жълтите книги на дебелян и слушайте какво ви казва петното

Пари не се спират заради злоупотреби, такива има във всички държави и по всяко време. Пари се спират заради лош контрол или липса на желание за контрол над тях. Тук би трябвало да се сетиш коя е по-съществената разлика между 2011 и сега.

Голяма работа, като ги загубим! Лихвата по заемите е само 4.3%!

Много ти знае някой- България какво губи и какво печели! Я събуди Секача, че ми е по-интересен:)

Няма страшно Бате Борисов,само като се усмихне на Меркел и Обама,и парите веднага ще бъдат преведени,само няма да се плашите всичко е измислено.

Какво ни плашите или се оправдавате! Работете нали затова получавате заплати и привилегии на висши държавни чиновници ! Ако не можете - гет аут !

Ами така де, като им плащат хилядарки- да усвояват програмите, ама ха, какво ми се правят на умрели лисици:)