Близнашки: Положението с бюджета е изключително тежко

Положението с бюджета към момента е изключително тежко и това е опасно, обяви във Варна служебният премиер Георги Близнашки.

Обратно в новината

Коментари - Близнашки: Положението с бюджета е изключително тежко | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Махайте администрация

беше работата на СерГея, освен потомствен комуняга от най-висок ранг.Какво беше работил, войник ходил ли е. Не, защото беше съветски гражданин. Защото сме социалисти и русофили.Предатели.

то се и очакваше.Нищо ново под небето.То щом Олигарски и неговия финансов министър поискаха актуализация - за какво говорим?

Е,как няма да е тежко г-н "професоре",след като всеки в тази "държава" върши това което не му е работа?!

Даже става премиер

На Плевнелиев и Близнашки!

Положението с Близалото на тиквата е отвратително, дори, гибелно О П А С Н О !!!

ТОЗИ НА СНИМКАТА ЧИСТО И ПРОСТО ТРЯБВА ДА ГОВОРИ И ДЕЙСТВА ЕДИНСТВЕНО ДА ОРГАНИЗАЦИЯТА И ПРОВЕЖДАНЕТО НА ЧЕСТНИ ИЗБОРИ . ДА АМА НЕ КАКТО КАЗВАШЕ ЕДИН ПОБЪРКАН ... - ТОЗИ СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ ОБЕЩАНИЯ ТЛЪСТ ХОНОРОР ЗА ДОБРЕ СВЪРШЕНА РАБОТА ПОРЪЧАНА ОТ ПОСОЛСТВОТО НА УСА . АМА КАТО ЧЕ ЛИ Е МНОГО ПРОЗРАЧЕН - ДА ИЗЧАКАМЕ И ДА ВИДИМ!!!

на бЛизнашки и кабинетчето му от предатели и агенти.

И що така? Да ни ви прецака далаверките ли? Не можахте да се наситите за една година, ама това е. Няма повече лапане за фесовете и ибрикчиите.

E кви далаверки,ревизията мина,сега тъпото дава заето!не знае какво да прави,но помни,че бил "умен" протестър!пародия на премиер,от платен протестър,акъл да чакаш!

Близашки също като своя ментор ББ драматизира и катастрофира бюджет и държава. Нали затова дойде, да стабилизираш страната и се произведат честни избори!!!

Нали всички сте родолюбци и патриоти г-н Близнашки защо заедно със съветниците,заместниците и други такива, работете без заплати за благото на родината ни само за два месеца докато сте на тези длъжности.

Като е толкова тежко положението, защо се захващаш с тази работа бе човек, а и като си толкова умен - професор, защо са ти толкова много съветници за два месета, та да утежнят още повече положението?

Сега като няма заграждения и никой не пази парламента и правителството, какво ли правят дебелогъзите ченгета от жълтите павета. Редно е да им спрат заплатите и с икономията да закърпят бюджета.

Много е тежко положението. Не остана нищо за крадене. И човека се прецака та стана премиер напразно.

ЩОМ Е ТОЛКОВА ТЕЖКО ПОЛОЖЕНИЕТО С БЮДЖЕТА НАЗНАЧАВАЙ БЪРЗО ОЩЕ СЪВЕТНИЦИ НА ГОЛЕМИ ЗАПЛАТИ !!!

по важно е да назначиш още неназначените швестъри от проституираща мрежа за съветници и министри! И да не се изложите на изборите като гробарите на предишните? Да ги хванат толкова елементарно със свалени гащи. То че няма да ти направят нищо е ясно, но поне действайте по-финно, не по милиционерски!

"рябва ми човек, който много бърза до подобри нещата"... в контрабандата.

Очевидно е тежкото положение. Достатъчно е да се погледне статистиката на министерството на финансите - на 31 май миналата година Олигарски заварва дълг от 14 млрд лева, а на 30 юни тази година вече е 16 млрд. Заварва бюджетен излишък от 12 млн лева, сега е дефицит от 900 милиона. Кой прибра парите? КОЙ? КОЙ?

Бъркаш се, излишъци имаше при тройната коалиция, а бойко борисов опука и излишъците, и фискалния резерв, като той даже падна под законовия минимум от 4.5 милиарда лева !! Добре, че беше Орешарски, та да въстанови резерва !!!

Илъгала те е Танчето Буруджиева. На 31.05.2013 фискалният резерв е 5,825 млрд лева, на 30.06.14 е 6,6 млрд лева - има си официални данни. Орешарски е взел 2 млрд заем, под 800млн са в резерва. А другите къде са отишли? Пеевски? Бареков? Ковачки? Сидеров?

за два месеца слава,ще остане в историята толкова опетнен,че ще влезе в учебниците за пример,за назидателен пример на престъпник с най-голяма власт в държавата,назначен от гущера плевнлиев ,предложен от международният престъпник и мъчител на българската нация Боко Тиквата

Алчността е безгранична на БГ- бизнеса. За 25г. съсипаха заводи, ТКЗС- та /загубиха традиционни български световни пазари/, енергетика и всичко що става за крадене и за скраб. Самоизядоха се. Толкова са тъпи и прости, но "бизнесмени". В бананова република се превърна държавицата от модерна, развита, със селско стопанство, дето ония на запад само цъкаха с език и завиждаха. Сега пари няма. С продажба на гащи на пазара и молове икономика не се гради, а се наливат средства в други икономики- Турска, Китайска...Сега удариха дъното. Няма свежа пара. Дано Европата даде капка от капкомера. Жалки смотаняци! Превърнахте Народа в заложник на простотията, продажността и алчността си!!!

и да допълним - при "лошия: комунизъм средните заплати бяха по 250 лв, билетче за автобус - 6 стотинки, баничка - 10 стотинки, толкова беше евтино !! Здравеопазване - безплатно, образование - безплатно. Качествени български плодове и зеленчуци, без гмо-та. Работа за всеки.

Ладата беше 8000 лева, ако се даредиш след 15 години чакане. Бананите бяха лев и двайсе, ама само по коледа. Иначе йок. Сега 80 хиляди млади българи следват в западноевропейски университети. Тогава само синовете на политбюро. Няколкостотин хиляди българи ежегодно почиват в чужбина. При соца това беше достъпно само за партийни величия. Останалите ходеха в мизерни станции и бунгала на половин километър от плажа.

Е ключът от бараката? Това Лизало на Боци след като се окопа с разходи за милиони около себе си и правителството си, изведнъж се сети, че има и държава за управляване, тоя негодник!

Положението с Близнашки е отвратително, дори, гибелно О П А С Н О !!!

Единственото задължение на Близнашки е организация на изборите. От къде накъде ще се грижи за бюджета? Защо сменя дпс-арските зам. министри, областни управители, шефове на агенции? Защо нарушава рахатлъка в митниците, защо иска да спре далаверите в обществените поръчки?

Близнашки, ходи на Женския пазар в София, за да си събереш ДДС-то.

Г-н премиер, ние знаем, че бюджета е опоскан, и вината за това пада единствено върху бойко борисов, който остави държавата в разруха след падането му февруари 2013 г !! Орешарски направи невъзможното за да изкара страната от катастрофата, която наследи, но целогодишните протести, както и бойкотирането на парламента от групировката на бб направи мисията му невъзможна. Въпреки това Орешарски направи чудеса за да измъкне държавата от бойко борисовата катастрофа . Зимата на борисов, така ще я запомния,с палещите се от глад и мизерия хора !!

ама този продължава да лъже и още си въобразява че е протестър,щото носил кашони с подписи,е,нахалство! и си дрънка че пикливия протест,на който всички се подиграваха свалил правителство.че той платения протест умря много преди правителството да подаде оставка,но вседствие на политическата криза,какво още ни занимава с платени статисти,срамота!

ДАЛИ ИСТОРИЦИТЕ В НАШАТА ДЪРЖАВА РАЗБИРАТ ПОВЕЧЕ ОТ ФИНАНСИ, ОТ ФИНАНСИСТИТЕ? ТОГАВА СИГУРНО ФИНАНСИСТИТЕ РАЗБИРАТ ПОВЕЧЕ ОТ ИСТОРИЯ ОТ ИСТОРИЦИТЕ? НЕ ТРЯБВА ЛИ ВСЯКА ЖАБА ДА СИ ЗНАЕ ГЬОЛА, ЧЕ ЗАТОВА Я ТОКАРАХМЕ ДО ДЪНОТО?

Този бюджет е 100 пъти по-добър от предишния - на ГЕРБ! Като казват, че не е така да се направи анализ - какво наследиха в бюджета и в резервите тройната коалиция от ГЕРБ и какво оставиха при оставката на кабинета - Орешарски! Но с реални цифри, не с бозаджийски! Да му писне на човек от непрекъснато говорене за този бюджет! Ако са решили да крадът - да крадът! Стига са ни правили на маймуни! То стана като с КТБ. Липсват 3 650 000 000 лв.от незнайни кредити /Хайде бе!/и 206 000 000 млн. ЕUR-КЕШ, които са равни на 403 000 млн. лв., т.е. това прави 4 милиарда лева и днес нашите магистрати отсъдиха, че виновни няма за липсите в банката. Е няма такъв народ в света да търпи това! Ето затова ще ни правят на маймуни.

Трябва да се направят жестоки съкращения на администрацията. Как може, при 1.8 млн трудещи се у нас, 860 хил. да са чиновниците!!! Тази армия от нищоправци поглъща огромен финансов ресурс, особено в т.нар. столица, където нищо не се произвежда, нищо не се твори, а само се получават незаслужени заплати, хонорари и бонуси. Има министерства и ведомства, където щатът е поне с 50% раздут, в някои дори този процент стига 80%??? Вземете като пример МОН, вземете МВР, вземете Здравната каса. В тази каса има над 6 хил. чиновници, а реално необходимостта от тях е не повече от 1500. Навсякъде из страната има всякакви измислени дирекции, които акумулират ненужен щат и безсмислено харчене за заплати на хора, които хал-хабер си нямат защо са назначени. В същото време икономиката, селското стопанство, промишлеността затъват в неспособност да осигурят работна ръка. Всеки иска да е чиновник, никой не желае да се труди градивно!!! Като добавим и циганската армия от 2 млн, които нищо не работят, а им се осигурява спокоен социален живот с добавки, детски, инвалидни, болнични, социални помощи и т.н., тогава накъде отива България???

Pesh0

сега ако се замислиш и колко хора , работят в търговията , които също нищо не произвеждат .............

Абсолюно съм съгласен, София се е превърнала в тумор, в паразит, изсмукващ кръвта на умираща държава. Паразитен град от калинки, баджанаци, рентиери, реститути и меринджеи.

Калинките,баджанаците и роднините дойдоха от Плевен (Ц.Цачева),Монтана (И.Фидосова) Враца (Тотю Младенов) Русе,Габрово,Добрич,Варна..Банкя!!!

И особено в Президентството ненужна , независеща нищо от нея и скъпоструваща структора . Виж им бюджета

Близнашки, може би провежда по подобие на Мао Дзедун в Китайската народна република, БЪЛГАРСКА КУЛТУРНА РЕВОЛЮЦИЯ - ново Възраждане на България след Новото турско робство. Вече има в България достатъчно на брой ИНТЕГРИРАНИ китайци, които да помагат за прилагането на китайското ноу хау, за ускорен икономически растеж. При тази ИЗКУСТВЕНА БЕЗРАБОТИЦА, зеленчукопроизводството, овощарство, залесяване, почистване от отпадъци, строителство на инфраструктурни обекти ... могат да се извършват съобразно руската поговорка, "КОЙТО НЕ РАБОТИ, НЕ ТРЯБВА ДА ЯДЕ!". Когато бях командирован в Бейджинг през 1985 година, като механик, китайците ядяха по един път на ден. Гладът ще накара сегашните безработни да работят в селските комуни, поне себе си да изхранват и самоиздържат, както работещите го правят.

Бойко се оказа добър даскал, много добре го слушат и имитират. (Между другото защо са толкова много назначения - зам. премиери, зам. министри, десетина съветници, когато основната задача на служебното правителство е провеждането на изборите).

Pesh0

Щото , пари нема ... а държавните чиновници чакат заплата . търсят вълшебници :) ама няма да се намерят и ще печатаме пари, които няма да предизвикат инфлация :)

когато се орежат И помощите за ромите нещата ще се нормализират . аз не плащам данъци докато и ромите не започнат да плащат

е какви помощи получават ромите,ако не работят,що говориш глупости!децките са като на всички,и то ако ходят на училище!и как се изхранва дете с 50лв.,сякаш не знаеш,че мизерстват.

и като не плащаш данъци, с какво си повече от ромите? Смешник!

БЛИЗНАШКИ Е ЗАВЪРШЕН ЛЪЖЕЦ !! СПОРЕД ШЕФА НА НАП БОЙКО АТАНАСОВ : "Над 8.1 млрд. лв са приходите от данъци и осигурителни вноски на НАП от седемте месеца на годината!! Това е с 400 милиона повече от същият период на миналата година!!" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! НА КОГО ДА ВЯРВАМЕ НА ШЕФА НА АГЕНЦИЯТА ПО ПРИХОДИТЕ ЛИ ИЛИ НА БЛИЗНАШКИ КОЙТО СЕ ОПИТВА ДА НИ ВКАРА В ЕДИН СЪРЦЕРАЗДИРАТЕЛЕН ФИЛМ СВЪРЗАН СЪС СЪДБАТА НА СЪКРАТИНИ ДЪРЖАВНИ ХРАНТУТНИЦИ !!!! ИСКА МИ СЕ ДА ГИ СЪЖАЛЯ НО НЕ МОГА ЗАЩОТО НИКОЙ НЕ СЪЖАЛЯВА НАС ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ!!

И ТЕНДЕНЦИЯТА е около 800-900мл. лв. плюс до края на годината - преизпълнение 100%!!!

Така е в НАП, ама как е в митниците? Дупка от милиард!

Да в МИТНИЦИТЕ нещата са така, защото България е един разграден двор !! Всъшност кой управлява митниците?? УПРАВЛЯВАТ ГИ ДРУГАРИТЕ ОТ БИВШИТЕ СЛУЖБИ !! МИЛИАРДИТЕ КОИТО ПРИ НАС СА СЪС ЗНАК МИНУС ПРИ ТЯХ СА СЪС ЗНАК ПЛЮС !! ДО ГОЛЯМА СТЕПЕН НА ТЕХНИТЕ ПЕЧАЛБИ СЕ ДЪЛЖАТ И ГЛАВОЛОМНО СКОЧИЛИТЕ СПЕСТЯВАНИЯ В БАНКОВИЯ СЕКТОР , КОИТО САМО ЗА НЯКОЛКО ГОДИНИ СА СКОЧИЛИ С ПЪТИ !! КАК ПРИ ТОЗИ НИЩОЖЕН РЪСТ НА ИКОНОМИКАТА СЕ ФОРМИРА ТАКАВА ОГРОМНА ПЕЧАЛБА, КОЯТО РЕДУЦИРАЙКИ СЕ ВЪВ ВЛОГОВЕ С БАНКОВАТА ТАЙНА КРИЕ ИСТИНСКИЯ ПРОИЗХОД НА ПАРИТЕ!! ВРЕМЕ Е ДА ПАДНЕ БАНКОВАТА ТАЙНА ПОНЕ ЗА ТЕЗИ КОИТО ИМАТ И СА ИМАЛИ СУМИ НАД МИЛИОН !! ДА ПОКАЖАТ ДОХОДИТЕ СИ И АКО НЕ СА В СЪСТОЯНИЕ ДА ПЛАТЯТ 40% ДАНЪЦИ ВЪРХУ СУМАТА КОЯТО СЕ ПРИЕМА, ЧЕ Е ПРИДОБИТА ПО ПРЕСТЪПЕН НАЧИН !!

Pesh0

Ако бях на Близнашки , щях да повикам експерта Орешарски за помощник. И да го оставя да си изпълни бюджета .

И ще го изпълни,защото може. защото не е като този прост.. извинете протестър!

Може ли да говорят за липса на пари, а да се назначават толкова съветника и предполагам не със символични заплати. за какви мислят българите? Да работят и да оправят нещата щом са се съгласили да са министри. Както всички започнаха с дребния бизнес, който се чуди как да изкара за насъщния, НАП се чудят как да налагат глоби и да се заяждат с нещастните българи, които се мъчат да работят. НАП да събира задълженията от големите длъжници, но май не им стиска или имат лични изгоди

Този направо е за психиатрията. Още малко и ще се разплаче. Слава богу, че циркът ще приключи след 2 месеца. А тези идиоти, които му се радват, трябва съвсем да са изперкали. И това е лицето на "Протестна мрежа", видя се че и чеп за зеле не стават.

Ти сериозно ли говориш!Само анализа да му прочете човек и му става ясно ,че нищо не разбира

Браво на Близнашки.Бръкна в дълбоки рани, нищо добро не го чака, нито от ляво, нито от дясно.Има хора с характер, и голям инат, те са по-добрия вариант от това което ядохме последните 10 години.Че ще го прецакат, сигурно е, но няма да го запомни никой с лошо.

Закривай тази прокажена държава, закривай.

Тоя старец ще фалира държавата

Лигави"протестъри",лигаво управление,режисирано от задкулисието!

Мен пък не ми дреме.Да фалира цялата шибана държава.

Никой не споменава, че за последните 2 дни от управлението на БСП се раздадоха проекти за 900 милиона!!!!!!!!!!! - пари от българските данъкоплатци. Българи, живейте в мизерия, докато Станишев и другите подобни ви се смеят и манипулират!

Ама, чакайте, бе хора, нали Пл.Орешарски беше ненадминат специалист-финансист? Как така ще е оставил такъв небалансиран бюджет ? За това, че си е измислял нереални приходи, за да прави необезпечени разходи, няма ли КОЙ да му потърси сметка ?

Орешарски омаза яко нещата. Лошо ни се пише!!! Мамооооо, що ме роди в тази държава. Цял живот в мизерия.

Що не се роди в Гана да ти дойде акъла (ако го има)!

И този по системата - Другите са виновни, но Вие всички ще трябва да затягате коланите още и още. Познато, нали?