Уволнения след сделка за милиони за Зимния дворец

Спортният министър Евгения Раданова уволни Съвета на директорите на дружество „Академика 2011“ заради скандал с ремонта на Зимния дворец на спорта в София.

Обратно в новината

Коментари - Уволнения след сделка за милиони за Зимния дворец | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всички спортни съоръжения в цяла София са притежание на МУТРИТЕ( бивши спортисти живи и не толкова живи) и за това положението им е такова....това може да се провери в нета. Проблема идва от там, те не са бизнесмени, не разбират от бизнес а само от прибиране на готово... Относно Зимния...използва се за щракане с пръсти в двете дискотеки и ....понякога за спорт. По добре да се разруши, а да се построят нови спортни зали в други квартали с оргонизиран градски транспорт и разбирасе със сигурни ползватели -децааааа

Много я харесвам и много ме е радвала! Защо бе момиче "за два месеца слава" се захвана с тези бандити? Не видя ли що се случи с Петър Стойчев? Нямаш ли истински приятели да те посъветват? И защо тук търсиш слава, като я имаш предостатъчно? Ще те омаскарят, ще те подведат, ще ти подлеят вода и после "доказвай, че нямаш сестра"! Политиците търсят точно такива безкористни хора, които от своя страна си мислят, че всички са като тях! Дано аз греша, но едва ли!!! На твой гръб ще си направят далаверите, а ти "ще го отнесеш"!! От такива като Близнашки трябва да стоиш далече!!

Излиза, че Раданова е знаела за възможни щети от вземането на определено решение от Съвета на директорите на дружество "Академика 2011", но не е попречила това да се случи. Сега обаче хленчи. Лошо! Ако Раданова беше уволнила членовете на Съвета на директорите преди вземането на това решение, държавният интерес щеще да бъде защитен. Вярно е, че тогава тя щеше да бъде уязвима за законността на своите действия. За истинския държавник обаче интересите на държавата стоят над личните интереси.

Еее, много се краде в тази държава чрез тези поръчки, просто се насират - всичко се строи за 2-3 пъти повече пари - парите на обикновения българин-данъкоплатец!

Бареков, моля ти се!

Онези от Съдебната палата няма ли да се самосезират?Ако не го направят това означава,че добре са ги смазали,доволно,без забележки.

Ако Раданова е напъдила ГБС от тази лапаница..... бъдете сигурни,че вече й кроят шапката да си ходи.

Тъжното е, че тази новина излиза само защото в момента има война между 2 от най-крадливите клана в България. "отбелязва link" - Прокопиев и Плевела отново в атака. Този тип сделки в България се правят от както НДСВ управляваха страната след главното капиталово преразпределение на Костов. Така че, защото сега излиза като новина? Елементарно.

Браво на Евгения Раданова. Една достойна българка срещу мафиотската сган на БСП и ДПС

Евгения да уволни всичката червена измет - да живеят в мизерия и немилост, отрепките на Орешарски.

Ако знаеш в каква мизерия живеят..... ама аджамия си!

"Ръководството на "Академика 2011" - дружество с принципал Министерство на младежта и спорта, е одобрило поръчка за изпълнител на ремонта на Зимния дворец, възлизаща на близо 41 милиона лева, въпреки изричната забрана на Раданова На 19-и август обаче процедурата е стартирана и печели фирмата, чиято оферта е най-висока". Нищо чудно! Министерството на младежта и спорта (ММС) премина изцяло под контрола на кадрите на ДПС и лично на Делян Пеевски, а министър на Младежта и спорта е Марияна Георгиева от ДПС! ДПС е една мафиотска, крадлива и престъпна организация!

А да знаете, че Зимният дворец е един и той не е в България. Какви писачи само!

ГБС са достатъчно голяма фирма, за да могат да си купят министър или премиер. Винаги са се заигравали с властимащите, които и да са те. С Боко бяха приятели през мандата му, въпрос на време е пак да се спазарят ... ааа сприятелят!

Тя хубаво ги е уволнила, ама те вече са свършили каквото е трябвало да свършат - класирали са официално ГБС с най-скъпата оферта на първо място, никой няма формално основание да обжалва или да анулира резултата. Тези юнаци вече ги няма, а след тях който иска, нека да се разплаща с ГБС както може. Ако държавата откаже да сключи договор или не се разплати, ГБС ще съди държавата за пропуснати ползи. Това е горчивата истина :(((

Mинистър може да спре всякакви договори с държвни средства. просто бликира парите! "Потърпевщите" да го съдят и да докажт че честно са спечелили търга и проекта наистина струва толкова за колкото петендират!

Не само онези крадоха.Ама се говори, когато паднат от власт.Така е за всички.

тая държава няма да се оправи скоро... твърде много корупция. трябва граждански отряди за саморазправа: събират се 100 оброволци и хващат и бесат - тва ръководство на ГБС, тва тия дето са им дали прочъката абе всички наред. Държавата няма да се оправи с тях, трабва саморазправа

1918 г., 1923 г., 1944 г. беше така. Оправихме ли се ? Близахме рани после 70 години.

Скандален наем на терен в Гърция на краля на Холандия Холандската държава е изхарчила близо половин милион евро, за да наеме терен за издигане на ограда около ваканционната къща на крал Вилем-Александър в Гърция. Интернет сайтът Ер Те Ел публикува договора за наем на терен около този, на който е разположена къщата, на стойност 461 000 евро, което предизвика гняв сред холандски политици и обикновени граждани, съобщиха холандски медии... Ако са си го били купили, теренът е щял да струва 35 000 евро на краля и съпругата му кралица Максима, посочва същият източник. Александер Пехтолд, лидер на опозиционната партия "Демократи-66", определи платената от данъкоплатците сума като забележително висока.

ХОЛАНДЦИТЕ ДА СЕ ПОУЧАТ ОТ НАС! - тук не става дума за 500 000 евро, а за 20 млн. евро. Задминахме ти здраво

Сигурно е така, но ако сравните цената за едно място в "Арена Белград" и тази в "Арена Армеец" ще ви заболят главите.При повече екстри на " Арена Белград" цената за едно място е с около 40 евро по ниска.

единственият извод е: ЯКО СЕ КРАДЕ У НАС ЧРЕЗ ДЪРЖАВНИТЕ ПОРЪЧКИ. --- НЕ ЧЕ НЕ ГО ЗНАЕМ ДЕ... АМА АЗ ДА ГО КАЖА ПАК

Щом г-н Пашов с ГБС са в играта, значи цената може да се окаже даже занижена. ГБС са световно признати като най-скъпата строителна фирма. Когато нещо може да стане за 5 лева те го правят за 500 с доста занижено качество. Справка - Околовръстното шосе, Националния стадион и т.н. Та с един Зимен дворец ли няма да се справят? Шампионката нещо се бърка в материя дето не разбира. Дано да има късмет на финалната права!

още един пример със спортната зала в Самоков ( изглежда залите са им специалитет ) ГБС я построиха с двойно повече пари от предварително заложеното... Защо ли отново те са на преден план ?

Няма пари да довършат почти готовия колодрум в Пловдив. Няма пари да довършат на 95% готовото "военно НДК" така, че и двете сгради да се използват. Нямат пари да завършат още много почти готови обекти, в които са наляти милиони пари на данъкопладците и са буквално на финалната права, ама иначе сега ще вадят 40 милиона да стягат зимния дворец. Егати безотговроното и отношение. Нека първо да приключат това, което са започнали преди да почнат ново начинание. Мисля, че тук министърката е права.

Значи ако в дадена сделка участва ГБС то може да се каже че тая сделка ще ОТКРАДНЕ МНООООГО пари! Тия от ГБС са си един вид мафиоткса фирма!

"Ice Arena Wels ще бъде съоръжение от световна класа може да побере дори събития от олимпийски ранг. В същото време цената за строежа й, а не за ремонт, е 16 милиона паунда." Ха сега де,ние ли сме в грешка или...ингилизите:))) Ама защо не кажете и някое и друго именце,та поне да знаем за чия сметка си...хвърляме парите от данъци???

Вижте, недейте така! Може тук-таме да има дребни грешки за по 30-40 милиона, но като цяло Партията много добре се справи! Увеличи пенсиите с 2.50 лева. Социалните с 30 лева. Детските за над 5 деца с 80%. Намали тока с около 1%. Икономиката процъвтя, жените раждат като невиждали. Струва си! Не бъдете дребнави!

Крадците милионите за нищо ги нямат. Добре, че е спряла далаверата, но кому е нужна тази зала? Кога обикновения българин ще е ползва? Пропуска се този най важен въпрос. Добре е да се знае и кой е забъркан, кой е правил заданието и предпроектното проучване? Кой е виновен? Кметството от ГЕРБ или правителството на БСП и ДПС?

Така се пипа по мъжки. Гледай само на виража да не те изпързалят, ти имаш богат спортен опит. Дано те оставят за постоянно, такива хора ни трябват, не крадци и отстъпници.

Ето за това ни спират евро парите! За КРАЖБИ,КРАЖБИ,КРАЖБИ! В резултат на което някой стават все по-богати а други-умират от глад! КОЙ,КОЙ,КОЙ ще спре това? ХАЙДУТИ ли,ПАРТИЗАНИ ли,.........? КОЙ? КОЙ? КОЙ?

цико цико.. тка подканваме по видин козичките

Нека да направи справка уважаемата г-жа Министърка, кои са участниците в тази обществена поръчка!!! Защото един от заместник - министрите е все още действащ управител на един от участниците, който е не е допуснат до отваряне на офертите. И да вземе да даде тази поръчка на Главния прокурор -ще излязат кирливите ризи на настоящото ръководство на министерството.Конфликт на интереси или чисто и просто злоупотреба с власт.Направо да се чудиш на безочието.

ти си от паразитите с ниски чела, с една мисъл в главата на месец, дебелокож и нагъл. очевадно е какво са направили твоите приятели с тази поръчка и шапка свалям на министърката че огласи информацията. еи такива гнусни паразити съсипаха дърявата и само смели хора могат да им се противопоставят. такива виждам само в герб

АКО ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО НЕ ИМ ИГРАЕ В ИГРИТЕ, НЯМА ДА СЕ ЗАДЪРЖИ ДЪЛГО.. ЗАПОЧНАХА ДА ИМ РАЗКРИВАТ ДАЛАВЕРИТЕ ЗА МИЛИОНИ, НО ВЪПРОС НА ВРЕМЕ ДА СИ ГИ РЕАЛИЗИРАТ!!!!!!!!!!!!!!!!ЖАЛКИ КЪРЛЕЖИ!!!!!!!!

Видяхме какви ги свърши предишният служебен спортен министър ! Освен че надебеля с 20кг нищо друго полезно. Така ,че и от тази не очаквам нищо полезно за спорта да свърши !

Не знам за спорта ама за правосъдието ще има доста странична работа след такова "експертно" правителство което беше 15 месеца!

Канселира се и толкоз! Иначе това с най-високата цена сме го гледали и при друго управление (законосъобразно)...

по крадците Женя! Браво!

Режи до кокал гнилоча червен!

И докарай тиквоида дето червен ами и калинчест.

ГОНИ ГИ Г-ЖО МИНИСТЪР , НИЕ ХОРАТА ИСКАМЕ НЕ САМО УВОЛНЕНИЯ , НО И ОБВИНЕНИЯ В ПРОКУРАТУРАТА И НАЙ ВЕЧЕ ОСЪДИТЕЛНИ ПРИСЪДИ В СЪДА!

никой неиска да погледне напред никакъв оптимизъм,всеки нов търси в какво да обвини предния и това е .решение няма няма и да има.народа ще е по щаслив ако види осъден министър в затвора, отколкото оспешен и работещ.само зло зло зло!

На горее, на долуу... на всякъде трябва да се гледа.

ЛЪСНАХА ЛИ ВИ ОТНОВО ГЪЗОВЕТЕ СЕГА БЕ ПРОДАЖНИ БКП (ОТ 1989 БСП) КОМУНДЕТА????? ЛЪСНАХА ЛИ ВИ ГЪЗОВЕТЕ СЕГА ПИТАМ???? А????? ЕТО ТОВА Е ЛИЦЕТО НА КАБИНЕТА ОРЕШАРСКИ!!!! ХУБАВО СЕ ВИЖТЕ!!!

Престанете да крадете бе, еййййй!!!

Прекрасен пример за това как се правят пари в България. Обществени поръчки за милиони, изключително честна и открита процедура при избора на фирми, инститиции, които си затварят очите и най-вече устите. А в същото време особено в по-малките населени места децата няма къде да спортуват, дори и при добро желание, липсват и средства.Важното е да се пИчели, а затова се иска всичко друго, но не и контрол.

Уволнения -> после съд. Сурово но ако се докажат престъпленията и затвор. Служебните правителства ми харесват.

ujabg

Съд и затвор

спортистите да се занимават с парите за спорта, а държавата да се управлява от образовани хора!

Знаеш ли колко от спортистите след като завършат кариерата си фалират а ?! Американски футбол и баскетбол - 60 % За другите няма статистика. Спортист и финанси - двете не биват да са в едно изречение !

няма държавни субсидий! Всичко е частно. Ако фалираш твой проблем! За да не фалираш трябва да привлечеш най добрите на твоя страна.

Главната роля в пълнометражния "Селянката с колелото" на студия "Сторгозия филмс"- Плевен

Каква наглост. Само далавери в това БСП, а те дават "акъл" как да се води борба с корупцията. Гнусно е само да ги гледаш, камо ли да слушаш какво говорят. Подобно отношение към всичко руско предизвиква Путин.

Има и друго обяснение. Приближени на бай Лютви трябва да спечелят конкурса; Така и става, само че за пред хората се разиграва сценката с измамената шефка. Хем полагаш материална основа за бъдеща коалиция с ДПС, сваляйки от себе си отговорността и забавлявайки политическите си партньори с реторика в стил "патриот е, душа дава"...

Тази пушка да не се мисли за Ботев - тук се слуща мойта воля, аз съм капитанът! Този казал, онзи рекъл - ето това са методите на работа на българската администарация от всички нива. А утре - пак администативният съд ще е затрупан от дела - и с право!!

Още една дрисла.

деер

Това изблик на простащина ли е или на българщина ?

Не, не и е работата да уволнява,кога навлезе в материята.Прави това каквото и нареди тиквата.След два месеца новият министър......

40млн....40лева на Софиянец, барабар с циганите и роми те и Сирийците... А, не! Да си взимат офертата и в Москва