Порои взеха жертва, откъснаха селища (обзор)

Продължителните порои в Централна и Западна България взеха жертва, причиниха свлачища, откъснаха селища. Много населени места са в бедствено положение.

Обратно в новината

Коментари - Порои взеха жертва, откъснаха селища (обзор) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Така е. Поголовната сеч води до езория на почвата, което от своя страна до образуване на улеи, в които се събира вода и оттам като естественото следствие се образуватт потоци и реки там, където иначе водата би се разстлала на по голяма площ и би попила в земята. Така че причината не са големите дъждове, а безобразната сеч и незаконното строителство. Сега имате пари, нали но къщите са ви пометени. Тежко на тези, които нямат пари да си построят отнесените къщи. Ами чашите на язовирите и за тези ли къщи ще плачете, или ще източвате язовирите, за да не бъдат заляти незаконните постройки на митничари и мутри, но така ще отнесете къщите на обикновените хора, намиращи се под язовира. За състоянието на язовирните стени, неподдържани десетилития наред не ми се говори.

големи сте глупаци , какъв апокалипсис ......вси4ко е медиина измама

Май ще трябва да свикваме с такива неща - с такъв тип време и бедствия. Човечеството само си е виновно!!!

Не само се старае, но си е и наглец по рождение!

Порои наводнения и бедстващи хора. Но кога ще си зададем въпроса - какво правим за природата ? Масово изсичане на гори замърсяване на въздуха с все по- вредни и по- големи количества въглеводородни серни и др. съединения замърсяване на води и т.н. Какво да очакваме ? Неможе само да използваме природата ! Неможе да печелим и да си пълним търбусите ! Колко животински видове изчезнаха ? Земята все повече ще се тресе и природата все по- често ще ни наказва. Виновни - ЧОВЕКЪТ и неговата алчност !

Имате ли редактори, но дори да нямате, нормална ли е тази новина? Трябва ли и дира да се превърне в глупотевина? Аз съм в Добрич, и голямото реване е от циганите долу, до Кауфланд. Те живеят там от повече от 20 години, и да им построят къщи, те ще ги изцапат, меко казано, сега и дира се хвана да съобщава за неща, дето си се случват, и са нормални. Грознотията на онез селяндури е, че сега някой от по дебелите от тях ще почне да иска.

Teз порои ще вземат да отнесат комунистите на Бузлуджа в някое дере. Държавата ще трябва да плаща и за издирване на комунисти.

България бедства! Хазната празна, депутатите са "на уволнение"и се заиграват със заседания и кворуми, Орехът си отиде с облекчение, никой дума не обелва за компенсации и пак народът ще събира помощи, за да оцелеят горките хора.

Не мога да разбера какво ни занимавате със селянията по страната? Тия хора не зачитат законите там всичко е хаос и анархия незаконна сеч, незаконен лов, незаконно строителство и т. н. Да се оправят селяните

Ти наистина ли си толкова прост или допълнително се стараеш

С риск да обидя някой ще си позволя да кажа,по времето на Станишев като премиер Емел Етен беше по бетствията и авариите,но със много то пари тогава дето разполагаха,отидоха за основен ремонт на джамии и построяването на много нови такива,общо бройката е около 1000,сблаговоление на правителството се сечаха поголовно горите, и ето резолтата с малко повече дъждове е на лице, можем и единствено да се сърдем на себеси.

При такива дъждове,каквото и да имаше в гората водата щеше да слезе в полето и реките щяха да се разстелят на километри. Сега се вижда, че реките се разстилат извън коритата си , но с малко. Щях да пиша като сечете дърветата , какво да очаквате, но големите дъждове ще наводнят повече земята и почвата ще даде повече треви,храсти и дървета, които растат бързо. Ако порастат широколистни дървета ще е добре, но за такива трябват десетилетия дъждове и благоприятни условия. Един ден цял народ ще трябва да отиде да засажда дървета по гори и поля да се пази от пороите, а това време вече е дошло.

Докато потопа не отнесе чинията на Бузлуджа, все ще е така.

В Бяла Слатина е тих ужас,в половината град в блоковете мазите се пълнят с вода,2 бензиностанции май изляха горивото си в реката,наводнени къщи,съсипано имущество за милиони левове,коли на плацове са събрани на купчина една върху друга, ресторанти, фирми за търговия на едро всичко плува в 2 м.вода и говоря,че това е доста надалеч от реката.

За,какво ги обявяват тези жълти,оранжеви и червени кодове,като след всеки порой гледаме разрушения и жертви,но никой не прави нищо за да се предотвратяват тези неща! А повечето от тях стават точно заради немарливост,изсичане на гори,заталачване на коритата,никаква инфраструктура,откраднати пари,за всичко сме си виновни ние!!! А кодовете просто ги казват по телевизията,е така,да се знае,че ще е опасно времето,без никой да вземе ,каквито и да било мерки! Мерките се взимат,от както свърши всичко!!! Къде бяха тези,които отговарят за изпускането на язовирите в Северозападна България,къде бяха предишните дни,преди поройте и не изпускаха още тогава водите,а сега на веднъж всичко,та издави половин северна България??? Няма държава,няма контрол,просто имаме едни свръх богати политици,които се клатят един друг горе и се бият единствено за голямата паница,без да ги интересува,какво става в държавата!!! А държавата ни стана пълна помия...

потопа у нас е руското наказание за белене, бургас александропулус и южен поток. руснаците могат това, както и да предизвикват градушки и земетресения. докато путкин и комунезите са на власт ще берете ядове.

АДМИНИСТРАТОРЪТ СИ ПРИКЛЮЧИ СМЯНАТА. Пишете утре, лягайте си.

Лошо положение за хората, които живеят по тези места ... лошо

Скотовете във врачанско са прости, тъпи и безполезни. И не заслужават съжаление.

Един по темата: На сечището довели нов секач. Гледат го другите секачи - един такъв мъничък, слабичък... Чудят се какво да го правят. Дали му да събира отсечените клони. Секли те, каквото секли, отсекли три дървета и отишли на обяд. Новият го оставили на сечището. Връщат се след обеда и гледат половината гора изсечена. С изумление го питат: - Ти откъде идваш бе, човек? - От Сахара!! - Как така от Сахара? Там няма гори! - И у вас няма да има!

humfry

В България безспорно се сече поголовно. Никакъв контрол няма в селата, а и смее ли горския нещо да каже... Отивате в първото село, което се намира в близост до планини, след което ще наблюдавате как нон-стоп прииждат разни товарни коли. Ама то в крайна сметка каква прехрана остана за хората по селата?

В Сахара няма климат,който да осигури среда за гори. Това е така заради наклонът на Земята и ъгъла под който се нагрява от слънцето и невъзможността да има гори. Пред хиляди години в Сахара е имало гори, но наклонът на планетата е бил друг. Наред с това няма условия да мине мусон, който да донесе влага, а от въртенето на планетата топлината отива на друго място, където вали дъжд.

Държавата се дави а Плвню, Бойко и Радан мислят как да откраднат едни 3.5милиарда. Добре дошли в булгаристан.

humfry

А най-интересното е, че давещите мислят само как да ги изберат отново на власт...

много балбукане,много простотя,много тупаци и невегество.географя бе идиоти,тази област се нарича дунавска равнина.тругваш от враца и до плевен на коят страна се обернеш все гори ,коя от коя" по-голяма".ако е вузмогнода посочите имената на всички виновници за градушката в софя голяма колкото яцадали булгаря е ена от наи-големите индустрии в света или някои други дургави на които им се каняши си сугласен стихното изказване,че няма глобално затопляне последиците не идват от него. мислете бе драскацхи и плувачи,мислете с главите си(горните),не сгузовете си."да гивеят великите сили",абе да им еба мяката алчна.

Да бе, тия са от два дена и за всичко са виновни. Господ ни наказва

По времето на Живков около реките не давах да се отсече и едно храстче. Сега под предлог, че чистят коритата скотовете изсякоха всички вековни дървета по речните корита. И сега се давят в собствените си лайна, което само по себе си е много хубаво.

humfry

Холандия е една държава с територия от 41, 543 квадратни километра, 838.036 млрд. долара БВП, и с 16.819 милиона население. 18.41% от територията на тази страна е под вода. Не знам колко от вас знаят, не малка част от територията на Холандия се намира под морското равнище, нещо от порядъка на 5-6 метра, а освен това и периодично потъва с някакви сантиметра, а пък морското равнище отделно се покачва. Та, тези хубави и гениални холандци, изграждат 3, 000 километра външни морски диги и 10, 000 км вътрешни диги, канали, както и затварят речните устия. Това колосално изграждане е наречено проект "Делта" и е признато от Американската организация на цивилните инженери за едно от 7-те чудеса на модерния свят. Няма друга нация с подобни постижения в света. А освен това холандците са отводнили рекордните 2, 500 квадратни километра територия и са я превърнали в плодородна земя. Въпросната територия е на 5.53 метра под морското равнище. Сега, напревете една съпоставка с България... Възприемете го като мотивация.

В Холандия няма комунисти на власт, а тук от 75 години не са спирали. Ако това не е разлика, ще припомня, че този народ е в кралство, което се управлява от сериозни хора, а спечелените пари не се ограбват периодично от комунистите. Между другото нашият Лук ойл е регистриран там. Там богатството не се закача. Банкерите не крадат банките си, и властта не им помага и не ги дундурка. Нищо, че им викат "измамниците на Европа" или "чифутите на Европа"- те работят и се стараят много.

Как Господ наказва предимно избирателите на БС(к)Пто, която управлява държавата с малки прекъсвания от 1944-та и особено без прекъсване тези общини, в които наводненията са причина най-вече не на дъждовете, а на действията/бездействията на местните власти, които не са се погрилижили да се построи и поддържа основна инфраструктура. Но селяните така и няма да разберат никога, кой всъщност им е виновен! Иначе продължавайте да псувате СДСто (дето отдавна не са на власт), Ранът, хамериканците, ЕС, задето не са ви почистили канализацията, коритата на реките, които сте напълнили с боклуци, задето са ви изсякоха за 15 години горите.

Я стига глупости. Тази политическа пропаганда е повече от неуместна в случая. Да не ти е изпила чавка ума, та да дрънкаш подобни глупости.

И така значи... никога да не потърсим виновните и да продължим правата партийна линия на безотговорност и безстопанственост до дупка! Лицемерни сте си социалистчетата!

humfry

Не се пени излишно. Партийната система в България е структурирана по следния начин: - БКП - БКП-1 - БКП-2 - БКП-3 - ... - БКП-n

humfry

Какво става бе, партийно тролче, не ти харесва истината и ми слагаш минусче ли, а мамин златен?

И то защото: - БКП (БКП + БЗНС) - БКП-1 => СДС - БКП-2 => ОДС - БКП-3 => ДПС - БКП-4 => НДСВ - БКП-5 => ДПС - БКП-6 => НДСВ + ДПС - БКП-7 => БСП + НДСВ + ДПС - БКП-8 => ГЕРБ - БКП-9 => БСП + ДПС + х'АТАКА - БКП-10 => ??? - ... - БКП-n

Но кой му пука. Празноглавците делят кокала отново и от нищо не им дреме. През октомври пак ги наредете в Народното събрание, при положение, че ги виждате що за стока са и колко ги бива всичките.

humfry

Не е ли крайно време да се вземат някакви мерки? Не е нормално вече при всеки дъжд и потоп след това. Ами ако вали една седмица? Май последния оцелял ще закрива държавата. А има ли изобщо държава? То стана като със снега - и най-малкия дъжд всеки път ни хваща неподготвени. 1. България е най-бедната и корумпирана страна в Европа. 2. Три пъти по-висока смъртност и по-ниска раждаемост от 1989. 3. Демографска катастрофа. Над 500 населени места са изчезнали от картата за последните години. Емиграцията се е превърнала в професия, всеки 5-ти емигрира. 4. Висока безработица, висока инфлация, ниски доходи, нулева перспектива, влошаващо се образование, влошаващо се здравеопазване. 5. Всеки 3-ти е пенсионер. 6. Вече и най-слабото природно явление предизвиква безброй бедствия и трагедии. 7. Обещания и приказки за светли бъднини слушам и гледам от 1989 до момента, ама положението става все по-лошо.

Така е в страни с висок процент доносници и силно русофилство!

Не ти ли омръзна?

Почакайте да дойде зима. Скотовете тепърва ще страдат.

Теб вече те предложих за IP-BAN, вредиш на форума, пак ще го направя!

Освен, че изказването ти е против всички общочовешки, етични и морални, неписани закони, то може да бъде и подсъдно. Факт е, че поведението на политиците ни изразява същото отношение, като твоето, но те имат подкрепа по между си. Тебе, кой ще те защити?

Може да е цинично, но при днешните реалности с пълна сила важи мисълта на Остап Бендер: "Спасението на давещите се е дело на самите давещи се!" Премиера - в оставка, Президента - реди пасианса, кметовете се скрили в миша дупка, а наесен... Ах, наесен всеки ще иска гласа на тези, които днес може би спят на улицата , заради наводнените си къщи.

Не е цинично, НАПРОТИВ, РЕАЛНО Е!

Пак ли тоя червей "Ото Скорцени" се появи, Дир, добре сте го изтрили, да не му четем "прозренията", по-добре би било IP-BAN, вреден е за форумите.

Ами Господ ги наказва....нали са масово електорат на БСП

Кои са тези "Ги"? Ти къде точно се намираш? А чий електорат ще е следващия наказан, защото аз ненаказани в тази държава не виждам. От първия до последния сме наказани да сме говеда и да живеем като скотове мислейки само за пари. Как се живее в тази мизерия наоколо и какъв човек трябва да си, за да не забелязваш къде се намираш?!

Вярно, избраха Миков и махнаха кмета на Видин и природата наказа Северозападна Блгария

Странно, какво ли точно трябва да ни се случи, за да излезем от летаргията. Като чели всичко в тази държава се срутва, а ние седим и дремем. Странното е, че все още какви ли не некомпетентни и ненаяли се особи желаят да управляват този ад, в който се намираме.