Спряха изтичане на газ от цистерна на кораб край Варна

Спряно е изтичането на газ от цистерна с пропан бутан на ферибот край Варна.

Обратно в новината

Коментари - Спряха изтичане на газ от цистерна на кораб край Варна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Прочетете първо какво е LPG и каква е разликата с природен газ, не че има прилика изобщо. Също и кое е LNG и има ли то почва у нас. За да спрете да пишете глупости.

Ма тези мъкнат газ по трасето на Южен поток ве? Арнапа-порт Кавказ- Белославско езеро. Сега ще ореват орталъка,че така е много опасно и трябва да се изфурсира трасето. Ама фериботчето много мижаво само една палуба. С нахвърляни вагони тук таме . Онези с газовозите по Дискавърито ряпа да ядат

ENYA

Спрели, спрели, колко да го спрели. Оттеглиха кораба, пуснаха платната на яхтата.

Искаме руснаци да ни строят това и отнова! Всичко руско е много надеждно и не гърми, не обгазява и не облъчва, както и винаги улучват летящите си цели!

Трябва на всяка газова бутилка ,Цистерна с газ да пише"Руския газ е вреден за вашето здраве и живот на вас и на близките"-подобно на цигарите.И да има санкции при смърт и злополука от газ.

...LPG...Казахстанска...внасят я къде легално,къде не и правят дъмпинг на ...Лукойлската... ...Където има гориво винаги има ПАРИ но и...ПАРИ(с различно ударение) !!!

Бря, че под какво налягане е в тези цистерни? Уж катарска щеше да внася Бокос с кораби. Ама той верно , че е само по говоренията.

E що я охлаждат? То като има теч от нея, сама се охлажда. По добре да я заливат с азот, да не дойде искра от някъде, а ако дойде нищо да не се случи.

Варналии дали ще литнат във въздуха:)

Ще изтича как няма да истича.Ако Било беше построил южен поток нямаше да разкарват гаста с цистерни.

Южен поток като се изгради няма да има опасност от цистерни по разни кораби!!!

Дааа, по него ше влачат всичко. То сега цял кораб за 20 тонна цистерна са вдигнали, та да докарва газ, щото нямаме още южен поток. Айде стига пропаганда във всяка новина - ставате смешни. Всъшност не - винаги сте си били смешни.

А ма този кораб следва трасето на Южен поток ве светнете се малко. Виж от къде е тръгнал! Виж къде разтоварва.

Неточна информация.Корабът Славяни е ферибот.Превозва предимно железопътни вагони.Най вероятно повредата е във вагоните -цистерни,а не в кораба.Строен е през 2010 год.,сравнително нов.

Кое е неточно! Пише 20 тонна цистерна на кораба изтича, а не че корабът изтича!

Чи къв е тоя вентил дето изпуска и да не може да се затапи с глух фланец.Ако е голям теч на втечнен газ се е образувало снежна топка тогава само пара на мястото на теча изпускане на налягането от друг вентил и ремантна дейност с помедени ключове и инструменти

палим, палим ...

някои сеща ли се от така наречените компетентни органи че подобни транспортни средства не пътуват на територията на ЕС. Но лапаницата с пропан бутан е голяма за ......... и след като задължават леките возила с евро клапан и 2пъти ГТП.то такива изпълнения ще има както имаше и в Кремиковци

капитанът й се казва Йовчев

Към коментаторите по-долу. Не бъркайте пропан-бутан с метан :-) Политическите коментари са неуместни при трагедии и катастрофи.

Набийте му буков чеп на крана с тесла и го полейте с хлатка вода... И на това ли да ви уча? Руска цистерна е това, тя е ремонтно-пригодна. Като Москвич - с тел, чеп, мукава и дъвка. И тесла! Е, не върши работа (както и Москвича), ама се ремонтира пред блока...

..."Дванесетак"...с над 600 000 безаварийни км.с ...него... ...Сигурна,надежна,непридирчива машина,която никога не ме е оставяла на пътя...напротив влачила на буксир десетки пъти уж много по -реномирани марки закъсали автомобили... ...Абсолютно подходяща за нашите ...тогавашни защо и не СЕГАШНИ,почти не променени пътни,финансово-социални възможности... ...И най-добрият показател е ,че си я правех сам пред блока (дори и основния ремонт на мотора...ризи,бутала,лагери,гарнитури и 3-ма комшии с една тръба да свалим и качим мотора на мястото му)... ...А миналата седмица едни румънци висяха цял ден в жегата на пътя с един чисто нов Фолсваген (лизингов),само защото ме блокирал нещо компютъра и кодовете,не можех и да ги дръпна до сервиз,защото чакаха фирмена бригада с "репатрак"... А на москвича,дори делкото го зацепвах в пълен мрак,правих центровката и ...газ...

И аз карах един - дефорсе. Около половин милион. Ама не безаварийни. И все пак -правил си основен ремонт на 100 - 150 000 (предполагам). Това съвсем не означава 600 000 безаварийни.

Братушките са сложили Южен поток в цистерна.

Руснаците взеха да ни продават с кофи газта. ха ха ха... Голямата руска техника изпуска като Путин в гащите си.

и за това боко е виновен.

От къде си сигурен ,че цистената е руска и те като нас купиха боклуци от запад уж ,че са по-качествени и на далавера.Няколкото случая на подобни течове категорично го доказаха.

Информирам се преди да пиша: Биле ферибот. Руска компания 2010 го преобразува на цистерновоз и от 2012 мисля че плава под руски флаг.