Германски учени: Българското мляко лекува Паркинсон

Българското кисело мляко лекува болестта на Паркинсон, откриха немски учени. Откритието отваря добри възможности и пред България, пише "Дойче веле".

Обратно в новината

Коментари - Германски учени: Българското мляко лекува Паркинсон | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И да поясня, защо няма българска нация? Ами няма, много ясно, че няма по следните няколко причини. Първо, ние, драги съпартийци, откъде сме дошли? От средна Азия, от Африка, от Сибир? Още никой не знае! Или може би, не ни отърва? Което и от двете да е, ние не можем да се наречем нация, без да имаме елементарни познания за това откъде и кога точно сме се появили! Всички други европейски нации много добре знаят кога и най-вече защо са се появили! Вие някога зададохте ли си въпроса: А защо точно ние сме се пръкнали тука? Какъв е смисълът на това да има държава точно България? Еми не сте! Добре обаче холандците ви изпревариха с 200 години! Второ, ние кога точно станахме независими? И как по-точно е ясно, че от никого не зависим? Аз само като се покажа на улицата усещам, че зависим от: САЩ, Русия, Румъния, Турция, Вануату, ако щете... Мислите, че взимаме самостоятелни решения? Забравете! И последно: как стана така, че точно тука е пълно с хора от толкова националности: турци, роми, евреи...? И след като е станало така, как ние имаме наглостта да се наричаме отделна държава? Замислихте ли се за това? И сега с тези бежанци от Африка и Азия? Каква чиста раса, какъв български геном? Такова нещо отдавна няма и май никога не е имало!

И сега много мистериозно ще се окаже, че най-полезното кисело мляко се продава не някъде другаде, а точно в магазините Лафка, стопанисвани не от кой да е, а от самия Делян Пеевски! Хах, каква изненада, уважаеми дами и господа, телевизионни зрители! И как пък точно сега в края на мандата на най-провалилото се правителство се оказа, че ние българите (макар, че според мен продължава да няма такава нация като българската ама айде!) сме дали на света именно онова лекарство от което всеки е имал нужда години наред? Как пък точно ние и точно сега? Нещо много съвпадения на едно място... не мислите ли? Или ще следваме максимата, че мисленето е вредно и пак ще гласуваме за БСП?

Това за киселото мляко отдавна го знаят в БАН!

немска лаборатория, където професора е "чист" германец можеше да има поне един чист български учен. Все пак става за чисто бълагрски въпрос ... :)))

Значи българските пенсионери трябва да са най-здравите в Европа, щото преживяват предимно на хляб и кисело млеко.

И това са открили германските учени...:)

Става въпрос за БЪЛГАРСКОТО кисело мляко, а не за Данон и останалите ментета, с които гощават българите според европейската благословия!

А филиите с мас какво лекуват? Последователността в мненията и схващанията ли?

така и филиите с мас вредят сериозно на подчерепната тъкан...:) И е заразно - видно е след всички избори напоследък !

1. Хайман, подчертава, че техният екип няма сериозна медицинска подготовка 2. Хайман и неговите колеги обаче вече са внесли искане да патентират откритието си и смятат да основат своя фирма 3. В страницата на Max Planck Institute of Molecular Cell Biology and Genetics, в списъка на колектива на Prof. Dr. Teymuras Kurzchalia няма чавек на име Хайман 4. Разбирате предполагам, че изследванията най-вероятно са върху червеи 5. ?????

1. Anthony Hyman е ръководител на друг колектив, който се занимава с митотичните вретена в клетката. 2. Но и двата колектива използват C.elegans embryos, които са нещо като червеи, немотоди, удобни за генетични изследвания

Да не са объркали института "Макс Планк" с БАН?

Пак съм аз. Бих искал да потвърдя, че където и да съм ходил в Европа, а това са адски много държави: Дания, Франция, Италия, Германия, Англия, Унгария, Швеция, Норвегия, Испания, Белгия, Холандия, Полша и Чехия, навсякъде като чуят България започват да се оплакват от това, че именно нас ни хрантутят вече осма година! Аз самият вече от поне пет години като ме питат откъде съм казвам: За съжаление, от България! След което изливам една кофа пумия по адрес на "държавата ни", за да се знае, да не се очаква нищо сериозно от нас. А сега това с киселото мляко, просто е смешно! Как може едно най-обикновено кисело мляко да лекува Паркинсон?!? Айде мислете малко и стига с това самочувствие на хора изобретили велосипеда! По-ското се свирайте в миши дупки, защото там е мястото на ткаива като нас, които един комунизъм не могат толкова година да изгонят!

В българския език няма дума "пумия"...

Ти ли точно ми говориш за български език?!? Първо дума "пумия" има и още как! Все пак, то като се замисля, в българския език думи различни от пумия и комунизъм май са излишни вече... Според мене дума "демокрация" не би трябвало да има, не мислиш ли? Или ти си от тия заблудените, за които след 89та година дойдоха хубавите времена? Ха, ха и ха! Като толкова тъгувате за Костов, ходете го поканете на вечеря, може даже сметката да ви плати ;).

Абе пич ти да не си тираджия. То ти личи от всякъде.

Опитваш се едновременно да иронизираш и да провокираш с коментара си, но малко преиграваш. Overactor

Като гледам кой ръководи лабораторията - професор Теймураз Кучалия ( сигурно абсолютен, чист немец :))) ), става ясно за какви "открития" става въпрос!

Хахахахахахахаха, българското кисело мляко лекувало нещо! Ахахахахаха, абе хора, не виждате ли истината бе!?!? НЕ виждате ли, че в цяла Европа ни се подиграват за това, че сме единствената държава в която селото още е на почит, в който кирилицата (азбуката на руснаците!!!!) още се използва и в която още ядем някакви старомодни работи като кисело мляко?!?! Тези немци просто са ни се подиграли в лицето и сега като четат тази новина се превиват от смях в някой ъгъл, а ние седим с вирнати носове, изкуствено самочувствие и си повтаряме как и ние сме дали нещо на света. Ахахахахаха, не още не мога да се насмея.... Ама така става като комуникираме само с руснаци и не сме прозряли, че 21вият век започна, при това не от вчера... И че комунизмът навсякъде падна... Ох, боже... А пък да кажеш, да не сме пътували и никъде и да не знаем що за ниво сме...

"ядем някакви старомодни работи като кисело мляко?!?!" И теб не те слуша главата.....

Ами тебе като толкова те слуша главата, то колко държави в Европа си обиколил? А английски дали знаеш на ниво така че да те разбират навсякъде където стъпиш? Ти изобщо имаш ли някаква представа за собствената си евро-реализация? Или си караш по начина по който "ано било па каманистическаму..." с ладата и червения байряк на балкона? И все: само наще, България над всичко, и ний сме дали нещо на света... Хайде стига с тези комплекси на малка страна! Стига сме си мислели, че нещо сме направили кой знае какво!

е нема друг такъв Олигофрен, като теб! но и душата ти е мръсна,ако изобщо имаш такава!

Мишко, я си ЕПМ и изчезни оттук...

да-а, и аз си спомням тези времена, когато баба ме пращаше за кисело мляко в магазина и си носехме садче, в което продавачката слагаше киселото мляко с решетеста лажица, а то беше гасто като сметана и с един такав вкусе-е-ен каимак....

Лекува Паркинсон безспорно, както и гъбички по краката, има само един малък страничен ефект-води до идиотизъм, вижте в каква територия(кочина), пълна с идиоти живеят! Всеки ден си консумират млякото-традиционно, като айрян, в таратор, все още не знаем дали ефекта е еднакво силен.

Хм... в такъв случай няма да е лошо някой да осигури българско кисело мляко и за България (щото и аз, както повечето писали преди мен, отдавна не съм вкусвал такова).

Браво!

Аз не можах да разбера - тия откъде са се снабдили с истинско кисело мляко - понеже в магазина такова няма - и не мога да разбера каква е причината - защо аз и всеки друг вкъщи мога да си направя а тъпаците млекопроизводители не могат

humfry

Пари бе, пари и алчност. Това е вечната причина. Изкупуват млякото на 30-40 стотинки за литър, а го продават 2 лева/литър, 15-16 лева средна цена за кило сирене, а пък за кашкавалче да не говорим.

Редовната му употреба докарва СПУН-синдром на придобита умствена недостатъчност. Погледнете територията, която обитавате, и как е управлявана!

Пълни измамници! Чудя се как не ги е срам на гърба на киселото мляко да се пробват да запазват патенти и да основават фирма, а да твърдят, че лекувало, ама сега трябвало няколко години да се правят изследвания и да даваме по- полека? Качествата на киселото мляко са известни много отдавна, но ако можеха да стимулират получаването на допамин, значи да можеха да оказват влияние върху хипоталамуса. Верно е, че надбъбречните жлези придобиват стимул след употреба на кисело мляко, но това е диуретичния ефект от водата в млякото. Тези учени можеха да пояснят до къде стига ефекта от навлизащите бактерии от млякото вместо да бият тъпаните за сензация.

humfry

"български разработки и учени" Намират ли се все още такива чудеса? "истинско българско кисело мляко" Кофти е да си българин, да живееш в България, а в магазина да ти продават менте кисело мляко, нали.

Може и да лекуваПаркинсон, ама причинява импотентност. Така че, watch out.

импотентен е умственият ти капацитет които е орязан до ниво невярна клевета.

Българско кисело мляко - българско прясно краве мляко - български крави - български краварници - български производители - ЧУЖДЕСТРАННИ ИНВЕСТИТОРИ И СОБСТВЕНИЦИ ...

само няма да излекува политиците и изключително простото население което ги избира! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ЛИКУВА ВИ ГЪЗА ! МОЕТО КИСЕЛО МЛЯКО СТОЙ ВЕЧЕ ЦЯЛ МЕСЕЦ БЕЗ ДА СЕ ВКИСНЕ - АЗ СЕ ВКИСНАХ ТО НЕ - АМА СЕГА ПРИ ТАЗИ БЕДНОТИЯ МНОГО Е ДОБРЕ ЧЕ ЦЯЛА СЕДМИЦА МОГА ДА ИСКАРАМ С 1 -КОФИЧКА ЗА -1 лв ЕЕ ДА НИЕ СЛАТКО !!!!

за теб платен боклук,обелски знаем! аиде нема нужда да ни учиш! ти и след наесен ще караш с по малко,като ви разкарат от парламента! да видим кво ще е тогаз... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ще правят патент? И после ние ще им плащаме ли?

подквасата или млечният бацил (булгарикус бациликус) зивее исе развузда единствено и само в булгария.през 80те г.японците се мучиха да вузпроизведат микроклимата на булгария, за да могатда развугдат млечния бацил, но не се получи,така че ще патентоват некому дедовия. малка булгаря по-велика от много велики дургави,дори собствена азбука и език,много други неща ,да не изброяваме. гадното е новите умници в булгаря се мучатда отрекат всичко родно,докато други несвурзани с булгаря се опитват да си присвояват.залко-горд сум, че сум булгарин,но ме е срам да гивея в булгаря.

ще взема да прочета рибния буквар, че нищо не разбрах (предполагам, че горните буквосъчетания са описани там, а не са резултат от високата култура на пишещия горд българин)

Правете си кисело мляко бе.Толкова е лесно да си подквасите мляко.Само да си намерите човек,който да ви продава прясно мляко от свой добитък....абе я си слушайте азис и другите пачи със силиконовите кесии и си яжте ,,Йугурта".

За Паркинсон, разбрхме, я ДА, я НЕ. ПОЛИТИЧЕСКО СЛАБОУМИЕ ЛЕКУВА ЛИ?!?

ЛЕКУВА, ДА, АМА ИСТИНСКОТО МЛЯКО, А НЕ БОКЛУЦИТЕ ОТ МАГАЗИНА!

Без да искам да разочаровам някои ентусиазирани производители, в Германия вече си имат йогурт от български тип, а имат също и от турски и гръцки тип.... А в България последно като бях преди 2 г, не видях почти никъде животни, така че дори и да искат български производители, няма откъде да вземат мляко за да направят истинско кисело мляко

val55

По принцип кисело мляко Елби е най качественото кисело мляко на, все още единствената държавна фирма, която го произвежда. Доколкото знам закваската се изнася от много години за Япония предполагам, че и в Китай вече е така, а за Южна Корея се говореше. Преди време писах, какво може да се направи от Елби, но дали са го взели под внимание не знам, но едва ли след, като няма тези нови продукти, за които им писах, че може да пуснат на нашият и европейският пазар, защо не и на световният. Спокойно може да инвестират във ферми/крави, овце, биволи, кози/ в Северозападна България, и да произвеждат продукти на световно равнище. Имат си научната база, но в момента все , още са скарани с новото голямо мислене....а дано им просветне, каква световна /а може би единствена/ фирма могат да станат. Трайността на Елби /2%, 3,6%/, доколкото знам би трябвало да е под 7 дни при определена температура, но на нашият пазар сигурно е 14 дни трайност, но при всички случаи не е като другите кисели млека, които изкарват и над месец. На Елби мениджърите са им слаби, а на научният колектив им пожелавам повече иновации в производствата на различни видове кисели мляка / отделно към всяка една кофичка- пробиотици, минерали, билки, пакетче кафява захар включени в цената/ за различни видове болести. Ако трябва открийте в други страни съвместни предприятия с наши специалисти.... Със тирове, композиции и карго може да изнасяте, където намерите пазар, а такъв винаги може да намерите. Може би не зависи само от закваската, а и от мястото, където се прави "супер" оригиналното кисело мляко. Най добре е на по височко, и еко чисто място да е преработването, а не в градовете???!... и смилянският боб също е...но само там....всичко друго е менте......мурсалският чай..... Природа и условия незаменими, хора чудесни, но не случваме на морално мислещи политици. Не се отчайвайте всеки, ще си получи това, което заслужава със своето действие или бездействие....само изчакайте. Борете се непрестанно за истината, доброто и светлината и....

Защо спря? Искаме продължение! Беше толкова научно и увлекателно и морализаторско.

val55

....с мисъл се гради с умисъл се руши, и всички факти са пред вас и не само тука....преди всичко мотикатаааа, и трябва да виждаш, а не само да гледаш, за да постигнеш това, за което един разумен човек мечтае от раждането та чак до смъртта си. Не трябва никога да забравяме, че голи се раждаме и голи си отиваме от този свят/ареал/....Ако почне да виждате поне малко, а не да само да гледате може да разберете и това, което не се вижда с просто око... Здраве преди всичко, а за останалото трябва много....какво ли не.....който търси намира, който намира реализира в някаква степен... Дано сте схванали същинският смисъл зад моите думи, а между другото морала е на първо място и чистите мисли, за да разберете точно, какво представлява живота ни, и това което става около, с, и в нас....а дано...Засега няма как да го докажете, но при всички случаи може да го осмислите. Всичко добро!

Ел Би имат производствена база във Видин от бая време. Високата трайност на млякото в днешно време идва от добрите хигиенни условия при производството, а не от консерванти. За съжаление като всичко държавно и на тях им куца маркетинга и рекламата. Просто нямат стимул да го правят.

Омръзна ми да се оправдава трайността на киселото мляко с "по-добрите хигиенни условия"! Че то по-рано да не би да не са били такива? Аз поне помня репортажи от млекокомбинати, в които се виждаха работещи там в бели престилки, с бонета и всичко искри от чистота! Не може киселото мляко да стои 2 седмици извън хладилника и нищо да му няма! Преди 3 години направих проба със 7 марки кис. млека - държах кофичките извън хладилника две седмици. Само на едно от тях се наду станиола, другите - нищо!

Драги от хубаво мляко се прави кисело мляко и в центъра на София! Хич не ни рекламирай Ел Би, защото има много други,които са истински и са вкусни. Най- вкусно е като имаш мляко издоено преди малко и направиш кисело мляко от него и тогава да ти разправят немците какви чудеса видите ли имало в киселото мляко.

val55

Отиди на Предела, и консумирай едно кисело мляко, а след това в София. Въобще няма да говоря, какво беше качеството на киселото мляко 80- те години пак на Предела.... бях войник там. Тук говоря за промишлено производство от най високо качество, и къде трябва да се произвежда, на високо и чист въздух, а суровината е оригинална, но стандарта е 2% и 3,6% по БДС. Може да се направи и 1% или 5%, но това зависи какви проблеми има човек, и на каква възраст е, а с добавките наистина киселото мляко е незаменимо, като храна и с тези си качества няма равно по света... Изварата също е продукт, която в много случаи превъзхожда сиренето и няма заместител, цвикът също.... Говоря за всичко, което може да се направи от млякото, но трябва стратегия и мислене. Само за миг си представете това да се осъществи, какво означава това за България и здравето на хората тук и извън страната ни. Може да се организира и помощно лечение в определени лечебни заведения и т.н......

от 1991година истинско българско мляко от магазините не съм ял.единствено ако си купя мляко от някои които гледа крави или овце,и си го подквася аз!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Много ми е чудно само едно, от къде намериха Българско Кисело мляко??? Щото такова няма от одавна! Виж на Данон химия бол, че и другите блъскат яко. Освен ако не са го взели от някое забутано село туку що заквасено няма от къде другаде да намерят.

Da naistina, мозем да сме -1. Но требва предоваране с ЕС, поне малко пов. Субсидии за Балгр. Млеко, което ни лишиха Дпс и Бсп, тп. коалиция

==Малко хумор== " Влизат при Папата представители на производителите на газирани напитки с молба да включи продуктите им (срещу подобаващо дарение на църквата) в утинната молитва. Папата отказва и вика швицарските си стражи да ги изхвърлят. На изхода, призводителите само успяват да разменят няколко думи: - Колко ли са му платили хлебарите ?..." Та така. Колко ли са им платили млекарите :)

,,пастиоризацията,, убива всичко добро!!! в аерика има фирми които произвеждат сирене и кашкавал от ,,непастиоризирано,,!!!всички го търсят за вкусовите и зфравословни качества!!! едно време ,,киселото,, и в хладилника да беше на 5етият ден ставаше ,,кисело,, защото беше ,,живо,,!!!на сегашните трябва да пише ,,продукт,, от мляко и цената да е по ниска!!!отделен въпрос че едно време беше подсъдно в него да има нишесте !!! проверката е лесна!!!няколко капки иодна тинктура!!!ако позеленее-има!!!

какво е ''аерика'' ? Африка или Америка ?!

българския, драги - "българино" :((( Първо в началния училищен курс, едва после "смарт" и "комп", та и до мрежата...:)))

Ами като не ви харесва киселото мляко, което продават - ами направете си. Който не знае как да пита баби, лели, майки - те ще му кажат.

И така, мили деца, българското кисело мляко стана германско.

от четиридесет години е ,,японско,,!!!

паркинсона,добре,но за голяма част от нас действува оглупяващо!

"Разбира се, стига да има добросъвестни производители, които да предложат истинския продукт, както и опитни търговци, които да започнат да го изнасят. "----------да бе ние ще почнем да го изнасяме за цялата Европа,че да са здрави, а ние тука българите в България ще ни оставят да ядем данон и другите химични вредни германски и френски кисели млека!!! Е НЯМА ДА СТАНЕ ПРОФЕСОРЧЕ!!! Яжте си вие вашите боклуци!!! Българското кисело мляко е за българите!!

си прост, Саше!

немските коли, лекарства, техника и пр., са си за германците. Ограничени и недоволни зомбита.

тоя пък ...Атакист или просто си мнооого тъп, без партийна принадлежност ?!?

Ами, вместо да се ослушваме, крайно време е да защитим наименованието BULGARIAN YOGURT. Мисля, че това наименование има най-голям шанс за успех от всички други.

Патентован е преди повече от половин век : )))))

Нима???? Защо ли тогава не мога да видя нито едно от европейските лога, доказващи този факт!

Кисело мляко имаше преди 30 години. Сега продават едно такова, което за 15 дни не може да се развали, а на 16-тия ден почервенява, като зрял домат. Кой знае с к ви лайна го пълнят. Млякото преди 30 г. на 3-тия ден позеленямаше и го изхвърляхме, сега трае цели 15 дни.

Баба ми някога като купеше от съседката мляко и направеше кисело мляко - тряеше доста повече от 3 дни и беше съвсем различно на вкус от онуй позеленяващото.... а то позеленяваше, защото бурканчетата бяха зеленикави :D

млакото никога не позеленяваше.като преседи няколко дни ставаше малко по кисело,но с газирана вода става такъв аирян че нямам думи.сега го държa една седмица вън от хладилника да стане кисело ,да мога да си направя аирян и не може да стане кисело на вкус.седи си същото както съм го купил от магазина.това означава че е пълен боклук!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

"Сердика"

корекцията "Сердика" се отнася към "Българското кисело мляко" - по горе!

Защото в такъв момент вместо да се замислите как да транспортирате кисело мляко към Германия и как да намерите магазини в които да го продавате сте се заели да оборвате теорията на немските учени. А бе дори да не е вярно я изкарайте някой лев като го продавате - и да не лекува Пакинсон със сигурност не е вредно и няма да отровите никого. Искате пари - ами вместо да мразите всички и всичко хванете шанса когато се появи.

искаш да кажеш да се възползваме от измамата ли?

Сигурно, но българите не ядат такова мляко - в безбройните брандове бацилите едва ли са налични, пък и кой и как контролира?!

Ей, негативници, спрете да ревете и се опитайте да се зарадвате, че признават лечебните свойства на киселото ни мляко. Нямате представа какво значи тази позитивна новина за българия и българите.

Чудесна новина, но за съжаление в България НЯМА НИТО ЕДИН изликуван от тази болест!!! Да не говорим, че млякото, което се продава по магазините за кисело мляко само прилича на него!!!

+++

А ти знаеш ли какво се продава всъщност. Между български и немски учени (политици, съдии, футболисти и пр.), по-добре вярвайте на немците :-)

Как да познаете дали киселото мляко е истинско ли? Ами ползвайте го като закваска на прясно мляко. Ако свърши работа, значи има бактерии в него. И не, не е само Елби което върши работа.

а къде да намеря прясно мляко,което да става за закваска?

Ползвай купено от околностите мляко от крава. Не го писах в предишния коментар, защото хората много се плашат от селско мляко, защото може да е заразно, как пипали виметата с мръсни ръце, какво били яли кравите, от какво били болни кравите и т.н.

Проблема е, че то у нас почти няма българско кисело мляко.

а кое мляко от всичките е истинско и не е менте ?

Аз заквасвам със закваска от кисело мляко Елена . Купувам селско прясно мляко от производители , които го продават в близост до зеленчуковите пазари . Става наистина превъзходно с неповторим и автентичен вкус !

Да така е - за да е сигурен човек че е истинско кисело мляко - единствено да купува от Елби Булгарикум. Не правя реклама - защото фирмата е държавна. Но само те със сигурност спазват технологията за производство

за туй ли мрем между 59-60 години,ама то вече гонямааааааааа

за туй ли мрем между 59-60 години

+++

Когато си заринат от дертове, отровен от шльокавица и салами за 2 лева килото, и да ядеш кисело мляко, все тая.

"от всички български кисели млека наи обичам сливовата, може и със салатка"!