В София е задържан противник на Путин по искане на Интерпол

Във вторник на летище София е бил задържан Николай Кобляков, основател на френската неправителствена организация "Свободна Русия" (Russie-Liberté).

Обратно в новината

Коментари - В София е задържан противник на Путин по искане на Интерпол | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Путин изпробва готовността на своята пета колона в България да му служи при всеки сигнал за тревога от Москва. Радарите му сработиха безпогрешно. Трасето е проверено- действа. Можем да очакваме нови провокации ( за каквито, по отношение на руския натиск върху България, се споменава като прогноза в доклад на германското разузнаване БНД, цитиран от Дойче веле буквално ден преди да се задейства руския механизъм за сплашване на един беглец от Русия на българска територия).

Интерпол издава заповеди по заръка на местните власти на държави, членове на Интерпол. Залавянето на този мъж е поръчано от Путин. Интерпол е само механизъм за залавяне. Имаме прево да не екстрадираме този човек, защото единственото, което може да се очаква е несправедлив съд за него. А ние вече не сме срамен придатък на Русия. Силно предполагам, че сме българи, а не руска република и че имаме чест, достойнство и силни политици, които да противостоят на политическите перверзии на оня келеш в Русия.

Щом Интерпол е издал заповед,значи има нещо. Русия не се разпорежда в Интерпол и със сигурност са предоставени данни, надали е издадена такава на основание "противник на Путин".

Противник на Путин или престъпник ...

... щом е противник на Путин значи е престъпник... основно правило не всички престъпници са противници на Путин, но всички противници на Путин са престъпници ... лесно е...

Много си отидоха, много осакатиха. Един дето беше писал за машинациите на Лужков, разстреляха го. Оказа че е американски гражданин от руски произход.Да си чул за него по нашите медии? Аз разбрах за него от руските новини!

... за Галеви, Очите, Крокодила, за стотици знайни и незнайни престъпници естествено бг прокуратурата не се е загрижила да попаднат в ареста, но за противниците на м-р Путин, немедленно са реагирали... по заповед от Масква естествено... Бог вижда и наближава съдния ден за всички слуги на Сатана....

Заповедта е на Интерпол и нашата съдебна власт няма думата! Чети бре!

предпочитам да приема за верни твърденията на адвоката на Кобляков, че на сайта на Интерпол цитираната заповед я няма...

Въпросът е лесно решим. Прехвърля се топката на французите, след като има френско гражданство.

точно така, заточение в Сибир за цялата българска червена пасмина.

точно така, заточение в Сибир за цялата българска червена пасмина.

Ех защо и аз не съм активист като този мушморок който се прави на борец за човешки права . Хем ще си живея и кефя в Париж, хем швейцарката ми сметка ще се захранва периодично от офшорки които в никакъв, ама в никакъв случай, няма да са под егидата на ЦРУ. Ама на , не ми върви !

арест и екстрадиция в Сибир на цялата българска прокуратура...

Във в-к Комерсант тази сутрин си пише, че задържането е по заявка на Интерпол, издадена по искане на Русия.

Всеки път питам троловете червени и прости и отговор не получвам. Защо като е толкова хубаво в Русия, дъщерите на Путин живеят на Запад? Този въпрос обезсмисля всички тролски напъни и лъжи.

Не очаквай отговор на малоумните си въпроси... Те ще си останат да висят в ефира...

Не е въпросът малоумен, а действителността, за която се отнася въпорсът. Отново виждаме погрешни тълкувания. Интересно, че ако пред някого в България на улицата кажеш думата лайно, той ще се отврати, но ако види същото овеществено на тротоара, миришещо и цапащо, няма да се впечатли. Сбъркаността в постановката на постболшевишкото гражданство е очевидно! И срамно.

Аз пък някалко пъти съм отговарял точно на този глупав въпрос, но явно не четеш: 1. Никой не твърди, че в Русия е хубаво. В Европа и САЩ е по-хубаво и се живее по-добре, но това не значи, че са прави във всеки спор. 2. Ако руснаците в Крим и Донбас искат да бъдат част от Русия, а не от ЕС, това едва ли се дължи на по-добрия стандарт на живот в Русия. Сигурно имат някаква друга мотивация - например чувство за етническа и културна принадлежност. 3. Не всички по света споделят консуматорската ценностна система на западната демокрация. Има хора, за които марковите дрешки, коли, телефончета и бонбонките тик-так не са висша ценност и цел на съществуването. Съжлявам, ако нещо от това което написах е твърде сложноза теб.

Пич , защо се мъчиш да обясняваш на дебели глави с прочистени мозъци, които копнеят за тоталитаризъм в човешките отношения. Те никога няма да уврат, щом до сега не са разбрали , че хората са различни и всеки вижда нещата по свой собствен начин, продиктуеван от култура, ценности , интерси и т.н.. Такива дебели глави мечтаят за техен си комунизъм, но не с бай Тошо начело , а с някой техен баджанак или селски начело. Остави ги да пасат и се забавлявай, не се хаби.

Гледам тук яростно пръскат плюнки и лозунги. Ами, господа недоволни, пишете на Интерпол с искане да Ви обяснят на какво основание са издали заповедта за задържане. Вие четете ли въобще? Интерпол издава заповед за международен арест след като се е запознала и одобрила мотивите на държавата, която изисква ареста. Явно Интерпол са агенти на Путин/КГБ

какви "обвинения" е предоставила държавата на Интерпол.

Това е отговорност на Интерпол да преценяват. И за това получават наистина големи заплати.

Ама какви хубави имена им измислят на тези организации- "Russie-Liberté": как само гали слуха,а,колеги? Когато ресурсите и структурите на една държава са в западни ръце ,тя е "свободна" и там има "демокрация"; когато последните са в нечии чужди ръце-там е мракобесна диктатура,няма значение дали начело на държавата ще стои човек с моралните качества на Махатма Ганди или такива като на Пол Пот;-). Иначе мишока-активист какво да го коментирам: ясно е,че тези хора се водят на списък от едни руски трибуквени ведомства и когато един ден се уточни в крайна сметка "кой е по-по-най в международен план" на нашата малка планета, въпросният ще задоволи меркантилизма си като добива злато в Колима. За чия сметка е друг въпрос. Двадесет години според мен са предостатъчен срок за да осъзнае разликата между благороден метал с реална стойност и зелената хартия, с която са му плащали, и да се почувства доста нещастен.

трябва да забранят на русия да се нарича европейска държава путлер е срам за европа! да си бият световните шампиони по шах само щото не харесват путлер! и 20 годишни певици! СРАМ!

Във всяка една държава има правила и който не ги спазва бива санкциониран независимо да ли е бивш шампион по шах (не на Русия а на СССР и грузинец по националност) или 20 годишна "певица" (която един концерт няма, но отишла в храма да се прави на палячо, а също и преди това в музей в Москва сред експонатите секс прави пак протестира)

Винаги са ме възхищавали единиците, койото смятат мнението си за "правила". Кой си ти? Или така го правим за Путин?

Боже! Боже! Какавапростотия и невежество царят в този наш роден Тиквинистан!

С тази новина навярно мислят че всички сме зомбита .

Нема такива МИШОЦИ, като нашите власти!!! Обясняват се, като УЧЕНИЧКИ!!!!! Какво има да се гърчат, има заповед от ИНТЕРПОЛ - значи арестуват, ако трябва бият /стига да е по изисквания/ и край! Ама то, понеже е ПРОТИВНИК на Путин, а сега всичките кръволоци от Запада са СРЕЩУ Путин ...........................та един ТАКЪВ СТРАХххххххххххххххххх, леле мале!!!

Очевадно е задъжан за нещо друго, Интерпол не служи да арестува протестиращи среяу путин. Журналистите пак са написали нещо в търсене на сензация, ама не са казали нищо свързано с реалността.

са му нещо "друго" ! Нима не знаем как стават тези неща!

Който краде, в затвора. Там му е мястото.

Пълни глупости. От кога Интерпол започнаха да задържат за протести ??!! Да не би и там да има полицаи- убиици ??!! Преди 1-2 месеца бяха осъдили един БИВШ КАТАДЖИЯ- Михаил Менашки- на 30 години затвор, след като беше продавал фалшиви винетки и беше убил жена на улицата.

Морално е да бъде предаден на Русия, а не да го давате на запада. Да си понесе заслуженото.

Точно така - дайте го този на нас. Ще му спрем часовника от бой. Ще ме критикува все едно, че не съм безгрешен.

явно европата много е закъсала след като се надява такива ,,чисти,, души да се борят за ,,демокрация,,!!! такива примери имаме и при нас , но не е за учудване след като използват ,,джихадисти,, срещу ,,лошият,, асад!!! интересно какво става в сирия??? нещо млъкнаха за боините успехи на ,,джихадодемократите,,!!!

Защо са го арестували -най вероятоно защото една гад Руска иска да си отмъщава и пу...те на путин действат !

ами да, ако го екстрадират в Русия ще му резнат зелката само, че това ще стане не заради добрите французи, чиито гражданин е боклука, а заради лошите българи, които го гонят.

как ти се привидя да съм казал такива неща.имах предвид една съвсем конкретна групичка хорица,които са платени агитатори и протестъри.и на всичко отгоре претендират и имат наглостта,че са някаква висша морална инстанция на всичко и всички,раздават присъди,негативни оценки.....

така наречените ,,...сти,,!!! ,,толерасти,,!!!

А ти какъв си бре мракобесен червен трол или каккво?Плащат ти руснаците това е ясно иначе живееш сред нас, и си добър гражданин докато те разстрелят от някоя руска агитка за неспазване на руските взаимовземания -Пълен слабоумен глупак!

жалък простак и психар...

Този не знам какъв е, ама какво става със санкциите, хотелите на Милен Велчев кога ще се конфискуват?

гнусните протестъри разбира се веднага,разбрали недоразбрали,наскачаха да плюят по Русия,Путин,БСП,русофилите и изобщо целия си репертоар..........идиотът си е идиот.

който, ако екстрадираме в Русия ще лежи години за неплатени данъци и рушвети. Но сега ЕС ще каже, че е преследван политически и не може да го пращате на Русия.

Най-вероятно го търсят като свидетел покрай неговата компания Сеньор хотел груп или заради пенсиония фонд Благосъстояние, на който е бил заместник-изпълнителен директор . Според неговите твърдения дни преди да направятобиск в Московския му дом негов приятел му намекнал че трябва да се раздели със собствеността си в един построените от него дом за стари хора носещ името Монинот и затова когато правят обиск в дома изчаква да го повикат на разпит и бяга през Киев в Париж. Апропо, задържан е ВЧЕРА а това което пиша го намерих за 15 минути в нета.

От това което намерих за този "дисидент" е че се занимава със строителен бизнес в Русия и че го търсят за някакви далавери там ,но щом се е обявил за противник на Путин ....може да бъде спасен от правосъдие и даже обявен за "демократ-мъченик ",както Ходорковски ,Березовски и други мошенници ,а случеят може да се използва за пропаганда срещу Путин и Русия .

Господа другари от ''независимия'' дирник.Новината която ни поднасяте и написана по крайно манипулативен и некоректен начин. Заглавието ви е направо смешно. Но всъщност няма нищо изненадващо. Журналистическата хунта е вече факт в нашето медийно пространство

БОЙКО, ТОЙ , ГО ЗАКЪСА !? ИСКАМЕ СИГО, НА МЕЗЕТА !

Всички противници на Путин са престъпници и затова се търсят и задържат от Интерпол.

БОЙКО, ТОЙ , ГО ЗАКЪСА !? Одавна да сме наясно КОЙ, и за КАКВО, ни го нави-ра ? ИСКАМЕ СИГО, НА МЕЗЕТА !

След като "френското посолство е информирано", дали са информирали и руското? Все пак има гражданство и в двете държави.

А американското посолство защо са пропуснали да информират?

Интерпол не арестува току така! Целта на тази "тема" спусната от "независимите " български медии е да се очерни отново Русия като недемократична! Едно искане до Интерпол е придружено от доказателствен материал и най вероятно има и криминални причини за ареста! Но това ще се премълчи както и снимките от американския спътник за свалянето на самолета! Тази "тема" е цинизъм на фона на това което става в Източна украйна и ивицата газа което е истинско престъпление и се избягва от нашите медии!

Това е съвсем вярно - интерпол не разселдва политически престъпници - задължително трябва да има криминално деяние

Няма как да се очерни Русия. Това е все едно да очерниш саждите.

Интерпол не може да издаде заповед за арестуване за изброените в статията неща. Това са елементарни права на всеки европейски гражданин. Има нещо друго, което не знаем.

Браво бе! Ами ако Путин поиска всички българи, които не го харесват да бъдат арестувани от гарските власти? Какво правим? Даваме ги на Путин да ги предостави на сибирските вълци.

zeddd

Въпросът е там, че щом е пуснат за издирване от Интерпол, ние сме длъжни да го арестуваме, ако е на наша територия. Не се казва, обаче, защо го издирва Интерпол, т.е. на какво основание.

На скоро възрастен човек ми разказваше, как баща му му е разказвал за Първата Световна Война. В резюме: "Смачкахме румънците и тамам се канехме да продължим напред, когато се разбра, че пред нас са руски войници. Бойното поле затихна. пред нас бяха братушките. И така. Имало е случаи по погрешка да попадне при нас тяхната манджа и обратно, Всичко завършваше с почерпка и приятелска раздяла." А това, дето им го разправят сега на децата, как български войници клали казаци, да им тежи на съвестта на разказвачите.

zeddd

Явно не си учил за боевете в Добруджа и как руснаци ни атакуват, а ние ги обръщаме в бягство. А явно си и зле с математиката. Тоя дето уж ти го говорел наскоро тези работи трябва да е бил на над 100 години... хахаха

Дядо ми се е дил на Добруджанския фронт. Изгонили са русите отвъд Дунава. КАКВО са правили русите тук? Защо са се биели срещу България на българска земя?

По подробно ,рота, командир взвод в който е служил дядо ти?

Да ослепея, ако лъжа! Тов стига ли ти? А ти сега ми изброй, с кои държави граничи България, без да търсиш в интернет. :)

а дърт комунист ги разправя такива. Признай си, че е било пред огледалото..

че не е имало изстъпления. С пленените са се отнасяли добре, почти свободни са ги държали.

Това малко като "една жена каза".. Има си статистики - боеве , убити, пленени ..има ген,Колев Харесвам много неща при руснаците, ама най-мразя бг. русофили, които са готови собствената ни история да променят в името на изкривеното си поклонничество

"Кавалеристи, Бог ми е свидетел, че съм признателен на Русия задето ни освободи. Но какво търсят сега казаците в нашата Добруджа? Ще ги бием и прогоним както всеки враг, който пречи за обединението на България!"

Следват Дмитрий Рогозин, Алексей Милер, Вагит Алекперов, Лавров, Медведев, някой си Путин...

Чуждестранните агенти сега ще са като бълхи и ще се опитват да подклаждат омраза към руснаците, само бой за такива, дори и без интерпол.

Застъпила е Елица Петрова. Веднага се усеща.