Русия критикува санкциите на САЩ и ЕС

Руското министерство на външните работи осъди "антируските санкции", обявени от ЕС и САЩ заради поведението на Русия във връзка с кризата в Украйна.

Обратно в новината

Коментари - Русия критикува санкциите на САЩ и ЕС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

е патерица напълно подчинена на САЩ. Какъв ЕС, какви 5 лева, Америка диктува нещата. Тия пичове действително ще владеят света. След като прецакат и Путин няма кой да ги спре, това е положението.

Русия притежава природни ресурси и перспективата за развитие. В момента тя просто обръща поглед към други комнтиненти и усилено създава нови партньорства. Не само руските бизнесмени умеят да се ориентират в сложна олбстановка и не се поддават нито на манипулации, нито на политически прищевки. За капитала е необходим мир, за да нараства.

Необходим е мир. Но Русия работи в другата посока - срещу мира, унищовайки реално полезните партньорства, по стара традиция обявява почти целия свят за свои врагове... Върви вече нуедържимо към катастрофалните пороци на Съветския съюз.

Щом за бизнеса и капитала е нужен мир, значи мир ще има. Как да се печелят пари знаят бизнесмените, а политиците ги обслужват. Политик, който забрави това правило, излиза от политиката - по разни начини, при това. На някои места не ги избират, на някои места ги убиват... Свят широк...

нито русся нито китаи нито света ще владеят по скоро америка вече не е това което беше

ЕДНА БЕЗСРАМНА ЛЪЖА: "НОИ: Средната заплата за 2013 г. е 808 лв." - в София вземта гигантски заплати, без да произвеждат нищо! В страната тънат в мизеря, поради тъпнята на софиянци! В резулат сработва принципа на "пуйка със зеле" - софиянци лапат пуйката, а народа лапа зелето! Всеки, който може да мисли да го направи! Иначе си оствате роби на софиянци! Робство наложено от комунягите и неотменено досега!

Ами добре, направете тогава един референдум в страната за промяна на Конституцията, която да позволява отцепване от територията на България. Сега това е забранено. Щом ние ви пречим, с удоволствие София и Софийска област ще се отделим в независима държава и ти гарантирам, че след максимум 5 години, стандартът на живот тук ще е на средноевропейско равнище, че и отгоре. Впрочем, това важи и за останалите големи градове в България. А такива като тебе ще продължат да злобеят безсилно отстрани.

И ако може всички данъци от предприятията в страната да продължават да са за София!!! Я се огледай приятелю колко големи предприятия са в София,а? Да изброявам ли- Лукойл, Петрол, ТЕЦ-ове, АЕЦ, мините, курортите/изключвам Витоша/ и т.н. и т.н. Първо помисли и тогава мечтай за средноевропейския стандарт! Вярно- по-добре е в столицата, но нали отнякъде трябва да се започне!!!!

Въведете отново софийското жителство!Веднага!Да видим тогава колко са софиянци и колко "производители"?!

Товарищь Лавров,толкова съм възхитен от изявлението Ви,че отивам-да се изпикая!

Свърши и дебелата работа -да не губиш време от драскането!? ...Ние ще загубим много!!!??

Много ясно,че ще критикува,а когато Русия прави мръсотия???? Самокритика-тогава няма????

Спомнете си честно без емоции как рухна СССР и соца с икономически мерки на Рейгън!! Сега ще стане същото но еваш,еваш!!!Жалко за мужиците,че не случиха на лидер! Така ще е при тях докато им се натрапват дългогодишни управници до смърта им!Те стават диктатори за да пазят власта си до смърта им започват инвазивна политика,която се харесва на примитивната част/а тя е голямата/от населението!!Само балтия на идеите на Путев!Той е на ниво фелтфебел,като всеки дребосък е с голями амбиции/само мустачки му трябват и.../.Такива дребни и завъртени в мозъка са носили злините на света:Наполеон,Ленин,Хитлер,Сталин...Ако анексията не е инвазия/56%руснаци /на Крим здраве...Избори с готови рез.както у нас след 44г.-96%???!!!Жалко за русите.....

По данни на WTO,U.S. Census Bureau Eurostat зависимостта от руския газ е: Germany 40% Italy 20 % France 18% ... И 100% за Швеция, Литва, Латвия, Естония и нашата мила родна България. Както се казва No comment!

за България трябва да се прояви на изборите! Волен вече е изритан, но има още!

Факт, Първо данните ти не са верни,Германия внася под 30% и др.са неверни!Има спад всяка година и Газпром губи без санкциите!Помисли от Европа големите консуматори концерни се изнасят в САЩ/газ под 100 д./какво ще продава и най-вече какво ще ручат мужиките!А и със санкциите.........

Швеция с лекота може да взима 100% от Норвегия... Данните не са верни.

Аз пък си мислех, че понеже са велика сила , тези санкции не ги притесняват!?!А то не било така!?

Дръжте се братушки,не се давайте, ние сме с вас и вярваме във вашия успех, известно е,че всеки дръзнал срещу Велика Русия си е счупил главата...

е нападнала България през Първата световна в Добруджа! Окупирала я е през втората, въпреки, че България е имала дипломатически отношения с тях до края на войната! Не знам какви пожелания са тези?

и във двете войни сме били противници. Какво искаш с марципани ли да ни черпи. Добре, че ни е оставила подаръка от Хитлер- Южна Добруджа===щото ни е отнета имено зради войната срещу нея

Наемниците на пусин засадиха грамаден Бук в задния му двор...

Причини за санкции: намеса и нападение на русия над Украйна. Как точно се прави това, в следния материал, потърсете си го: "Разведчики США берут "доказательства" российской агрессии из компьютерных игр". Това са едни наистина сериозни основание за санкции. Такива, каквито само едни кравари могат да измислят. Тази нация съвсем се уродила вече.

Преди Цензората на Дир да го е изтрила, това е компютърната игра Flaming Cliffs 2, източникът е Russia Today, която предава в САЩ. Това е за цензората на ДИР.

САЩ пак набутаха други да оберат пасивите, а те да дават "спасителни" заеми и да лобират за оръжия и т.н. Нас ще ни натресат Уестингхаус ( а не руски реактор ), ползват безплатни бази, ако Русия ни удари икономически ще по-добре за тях... Голям шлем. ЕС са много глупави, защото празно няма и на руския пазар ще влязат китайски, ирански, индийски, ... и т.н стоки, а загубените позиции няма да се върнат. Щом малка Куба вече 60 години е под жестоки санкции, Русия няма да има осезателен проблем. С лошо там не става, трябва корупцийка, комисионни, командировки на разноските на фондации в Брюксел и Вашингтон, стажове при Сорос... както купуват нашия елит.

Ташак...Пак сме на грешната страна....Все срещу руснаците почваме 1-ва, 2-ра и сега трета WW...и все накрая национална катасрофа. Има нещо сбъркано в нас....

на "правилната" страна! Могат да те вземат запас и да те пратят на място.

ДРАГИ ДАМИ И ГОСПОДА, ЩЕ ВИ КАЖЯ НЕЩО: КЪДЕТО СА БИЛИ ХАМЕРИКАНЦИТЕ, НЕ САМО ТРЕВА НО И ТРОСКОТ НЕ НИКНЕ! КАКАВО СТАВА В ИРАК, ЛИБИЯ, АФГАНИСТАН, КАТАСТРОФА! КАКВО ЩЕ НАПРАВЯТ НА РУСИЯ, НИЩО. ОНЯ ЧЕРНИЯ НЕ МОЖЕ ДА СИ ОПРАВИ СОБСТВЕННАТА ДЪРЖАВА, ВЗЕЛ ДА СЕ ДЪРВИ НА ЕДНА ВЕЛИКА СИЛА! А АКО РУСИЯ ВРЪТНЕ КРАНЧЕТО НА ГАЗТА, КАКВО СТАВА С ЕВРОПА? БАНКРУТ!

тоя орангутан какво е застанал така , все едно го присвива отляво? Нали оня ден дрънкаше, че не му пукало от санкции, какво реве сега ? Да се изриват от Украйна и няма да има санкции !!

Чакай малко, нали на Путин не му пукаше за санкциите и само си сменяше крачолите??? Много е приятно да ги гледам на джуджето слугите как реват срещу санкциите.

ли са щастливи оръжепроизводителите в САЩ и потриват доволно ръце! Пак ще има келепирец за тях! Нали произвеждат две трети от оръжието та планетата!

Основи на валутно-икономическата война: по евтина национална валута, повишава конкурентноспособността на съответната страна. По-ефтини стоки вътре в страната значи че износа става по евтин и чужбинци ще купуват повече стоки произведени в нея. По евтина Рубла спрямо долар значи че Русия атакува и печели! тъпаци!

А какво правим с вноса? Той не се плаща с рубли, нали? Русия разчита и на доста внос на стоки, които не произвежда сама, а?

нали точно заради промяната в курса между валутите се осъществява разликата която съм описал. Вноса ПОСКЪПВА, на вътрешния пазар на поевтиняващата валута стимулирайки местното производство. Какво не ти е ясно, тъпчо?

абе ти малоумен ли си? Всички стоки в магазина още на секундата ще са преизчислени с новия курс на долар и евро! Май забрави при нас какво ставаше с цените 97-ма в началото. 'гаси бетона дето си !!! Ще им изсъхнат м*дите на руснаците от глад !!

Не е малоумен. Прочети още веднъж и ще забележиш, че българският не му е роден език.

в България, преди да предизвикат хиперинфлацията и да изнесат ликвидните активи чрез манипулации на боновата борса в лондон, Сорос и сие ефективно вече бяха унищожили българската индустрия и производство. Това означава че няма в какво да се вложи евтината ликвидност, да не говорим че 1000% (точно) годишна инфлация е твърде голямо увеличение за да бъде поето от която и да е икономика. При валутната война говорим за 1-2-3% на тримесечие. Но очевидно неспособността ти да разбираш превишава вродената ти малоумост, така че няма да обяснявам повече... ще вземеш да прегрееш и да умреш...

А рублата продължава да се обезценява

я провери пак защото индексите показват, че долара се е обезценил спрямо рублата вчера е паднал 0.0578 0.16% - толкова е паднал за няколко часа Share As of 05:39:41 ET on 07/31/2014.

Ами като пада, защо у нас днес горивата по бензиностанциите поскъпнаха?

Питай Лукойл. Те винаги намират обяснения от рода на: На еди-коя си борса цената на петрола се е вдигнала; Доларът пада; Доларът се вдига. Иди в раздел финанси но дир.бг и сам се убеди, че цената на петрола пада.

вчера всички борси са били на червено само Руската на зелено, това става след обявените санкции, нашите платени коментатори имат ли опорна точка за коментар

Така, данните са от руския сайт форекс ру: 29.07.2014: 1 ЕВРО = 47,4799 рубли; 31.07.2014: 1 ЕВРО = 47,8958 рубли Коментар?

индекса на бросите не се определя само о една валута а общата търговия има си фондови борси:), ебаси ограничения:) показваш че еврото скочило с 40 копейки, а видял ли си че долара пада срещу еврото:)

Интересно, а какво ли биха представлявали "проруски санкции"?

Санкциите са ала-бала... Целта е да няма единна политика и икономика в Европа. Представяте ли си къде отиват янките при един мощен съюз Германия,Франция,Русия и Украина? Основната цел на американците е да "вбият клин" между Русия и ЕС... Този им политически ход може и да ги радва там,в Америка,обаче сред обикновените европейци е доста непопулярен. И руснаците с право протестират. Ама горките не могат да се мерят политически с отвъдморските айдуци.Ония да си го кажем,са "по гяволи"...

Русия сама си го наби. С държава, управлявана от диктатор, съюзи не се правят.

Това е избор на Русия и хората там!Диктатура демокрация - тяхна работа!Още малко и по къщите ще ни давате ъкъли как да живеем!

Повече от седмица мина, а резултат от разчитането на "черните" кутии НЯМА !!! ЗАЩО ??

НЕ МОГА ДА ГИ РАЗБЕРА ЗАЩО МИ СЕ СЪРДЯТ , А АЗ СЪМ ТОЛКОВА ДОБЪР ?

Гумата, преди да пишеш нещо, просто прочети, информирай се и тогава се изхождай.Не само по въпросите за диверсификация на енергийните доставки, а по принцип.Така ще избегнеш с простотия да попадаш в неловки ситуации.Та, на въпроса!Как ще купуваме газ от Турция и Гърция, като и те са клиенти(за Гърция около 60%, за Турция не знам точно, но от две години получават газ по трасето Син Поток) на Газпром.Вземи картата и погледни евентуалните алтернативи за доставка и тогава пиши глупости. Та алтернативите са Иран(ама няма трасе и ако има, ще трябва да мине през не дотам мирни територии, Ирак, но знаем ситуацията там.Богатите петролни страни в Персийския залив, но оттам може да идва само втечнен.И къде ще го доставят-добре ще е да дадеш свежа идея.А цената?Остава газ на територията на България(дай боже), но тя ще се добива от концесионер_(май OMV),но и той ще продава на пазарни цени.Шистов газ?Май руския е по-добра алтернатива.А между другото, заинтересувай се, има ли нещо общо между OMV и Газпром.Просто от любопитство.

Иран, като вариант го забрави. След наложените им санкции, обявиха ембарго на ЕС! :) сключиха съюз с Русия и изнасят основно за Китай!

голям кеф разказват играта на комунистите

Сосо, наивнико, нефт и газ в Русия се добиват още от времето, когато на световната карта имаше СССР.Изхождайки от наивния патос,с който пишеш небивалици е ясно, че за теб понятия СССР, студена война, блоково противопоставяне са някакви доста имагинерни понятия, познати ти от добре редактираните учебници.Та, по онова време СССР не само добиваше газ, но и го продаваше на Западна Европа.Бъди сигурен, че никой не им е продавал техника и технологии, просто заради горепосочените понятия.

продаваха им и още как те само не могат да бръкнат в г--а

Затова всички изкопни действия под 500м се извършват със сонди на ШЕЛ!!!

американско нахлуване в Ирак. Това нахлуване е логичната следваща стъпка в следването на дневния ред на елита и ако Вашингтон не я предприеме, значи да се откаже от стремежа си за тотално господство. Всъщност, въпросът не е "дали", а по-скоро кога и по какъв сценарий ще стане това нападение. Във връзка с "кога", данните сочат, че нападението ще е много скоро. Израел вече е снабден с бомби, които биха могли да се използват в първата вълна на атаката. Терористи под прикритие изпълняват саботажни операции в Иран. Освен това е постигнато съгласие с Турция и кюрдите, според което кюрдските сепаратисти ще концентрират действията си в Иран, с американска финансова помощ. Новите бази на САЩ в Ирак пък предоставят много удобна платформа за въздушни нападения. Изявлението на Вашингтон за "изпреварваща употреба" на неутронно оръжие, спадащата популярност на Буш, както и забатачената ситуация в Ирак също са фактори в подкрепа на скорошно нападение, за да се измести общественото внимание от тези проблеми

Какъв Буш бе калмук???

нахлуване в Ирак предстои Планираният сценарий изглежда съвсем ясен. Ще има псевдо-терористична атака в САЩ, вината ще се хвърли върху Ирапоследва незабавно, без да се намесват ООН, санкции или дипломация. Министерството на сигурността вече неколкократно обяви, че знае "от разузнавателни източници", че в САЩ "се очаква скоро терористична атака", най-вероятно в някоя ядрена централа. Доклади от достоверни източници доказват, че Дик Чейни е подготвил конкретни бойни планове за нападение над Иран, независимо дали съучастието на страната в "терористичната атака" може да бъде доказано. Вашингтон просто ще обвини Иран на базата на "разузнавателна информация, която не можем да разкрием поради съображения за сигурност" или пък ще "открият" ирански паспорт в близост до мястото на атаката. Точно както и при 11-ти септември, вниманието ще е обърнато към "ужасното нападение върху Америка" и почти няма да има съпротива срещу каквито и да е действия за "отмъщение", които Вашингтон сметне за необходими, за да "се бори с тероризма".

как ти ги рои главата тези глупости .. ? На САЩ не им трябва причина да влизат в Ирак - просто решават и влизат ! А и достатъчно причини има, перманентни за влизане там, последдата е превземането на половината Ирак от ИДИЛ, които колят и бесят наред !! Скоро ще има тупаник за тях

За да имат безумците като теб, опорни точки за заблудата си.

В момента се наблюдава едно абсолютно безсилие от страна на Путин!!! Налгат се санкции,замразяват се сметки за милиарди на олигарси от неговия кръг и на руски държавни компании,спират се доставки на съоръжения за добив на нефт тъй-като Русия неможе да си ги произведе а ги внася,а същевременно запада си получава доставките на газ от Русия,което ми се струва малко не както трябва...и как да е иначе като това са единствените свежи пари които влизат в Русия.Путин вече е изгубил битката,а едно евентуално поскъпване на газта запада ще го компенсира с блокираните руски милиарди в техните банки...ние да го мислим тук!!!

Ти добре ли си? 75% от газа в Европа идва от Русия... А въгледобива от къде идва? Ядреното гориво? Явно не си учил география като малък? Дори Китай като най-голяма икономическа сила в света е наясно, че без Русия е със скръстени ръце.

Като е така и не им пука уж от саткциите и се присмиват,защо тогава руснаците реват на умряло. Нали всичко си имат,нали могат сами откъснати от света да си живеят.Да,ама не! Само с газ и въглища не се живее,а най-малко стават за храна.Русия е тотално зависима от западните технологии,икономически е на светлинни години зад тях и затова в безсилието си може само да дрънка с оръжие.Бълха ги ухапала ЕС и САЩ от загуби от санкциите. Огромните загуби са за Русия и резултатите вече са налице.

ти добре ли си само изстанала държава като бг пълна с комунисти допуска да е зависима от русия

Ето пак се изказваш неподготвен!!! Китай никога не е бил най-голямата икономика...че е голяма да, но не е най-голямата,а че запада отдавне е зачеркнал въглищата като енергийна суровина(не че си ги нямат) ядренно гориво също си произвеждат...незнам зашо като имаме една зависима от Русия ядренна централа и няколко ТЕЦа си мислите,че в целия свят е така;)

Ще ви допълня като кажа за нас, че ако рашаните продължават да ни плашат, от Турция и Гърция ще ни отворят достъп до газ и петрол и се свършва с руското влияние. Ще затворят Лукойл и ще навлязат Тотал, Бритиш Петролиум и Арал, а руснаците ще си изгубят пазарчето. Още по- забавно ще стане като руските постелки останат да гледат като овце в тенекиджийница. Западът сгреши с руснаците преди години като им даде прекалено голям аванс без да е сигурен, че комунистите искат да живеят нормално като демократи и си затвори очите пред реорганизиращите им групи,които днес владеят властта в България, Беларус, Казахстан Узбекистан и Армения. Тук живеем с 450 лева, които не стигат да се плати ток и парно и сравнени с кой да е от бившия СИВ сме пълни мизерници, но за сметка на това сме първи приятели на режима на Путин. Дали има някаква връзка между бедността и обичта на управляващите народа?

Да, можем да осигурим газ от Турция и Гърция. Но има една малка подробност...по-скоро две - на каква цена и с какво количество. Защото и двата интерконектора дори заедно не могат да осигурят нормално потребление у нас - те са нещо като "аварийни" връзки и нищо повече, поне засега. Втората "подробност" е цената - едва ли някой се надява, че няма да ни смъкнат по три кожи - особено гърците. А и не виждам какъв ти е проблемът с руснаците като търговски партньор - те са достатъчно коректни, щом си плащаш, и както гледам, и на германците им изнася да търгуват с тях - както и на много други, с изключение на Щатите.

С какво те плашат руснаците, че не мога да разбера? Ти сляп ли си че не виждаш, че САЩ се месят на всякъде и правят военни конфликти навсякъде? Сляп ли си, че не виждаш че Европейският съюз беше създаден като конкурент на САЩ, а сега действат заедно? САЩ доказано подслушват всички правителства и се месят във външната им и вътрешна политика, но нито една една държава не ги разкритикува и наказа по някакъв начин за това - това за какво ти говори? Хората протестираха в София месеци наред, но Станишев сдаде властта след като дойдоха няколко американски сенатори, а Борисов го поздрави от ...Америка. Кой управлява България? Българските политици или САЩ? Тази зависимост не те ли притеснява повече от това с което те "плашат" руснаците? Президента ни и той само повтаря каквото каже Обама, а не си гледа народа и държавата. Жалко човече, чез капка мъжко достойнство.

Ако глупостта имаше крила, ти щеше да се рееш в простора като кондор...

Според патриарха на френската журналистика Той изобщо не изглежда сърдит на Запад, нито на Франция. Още повече, че сега Франция събра на среща всички западни лидери. Бих казал, че Путин е по-скоро разочарован от Запада заради това, че повечето западни лидери се отказват от собствената си независимост и се опитват да се придържат към неравни, отживели историята си алианси. Но Путин остава верен на себе си и своя народ, на своя както се изрази Митеран общ дом, в който Русия ще има свое място и влияние В заключение Путин каза "Знаете ли, че в най-критичните периоди Русия може да се доверява само на два свои съюзника - своята армия и своя флот" Прочети цялата статия тук: link

Затова Русия е вековно изостанала държава, която се издържа от продажбата на суровини.

Затова пък има много. И няма да е далеч денят, когато в света суровините просто ще свършат. Тогава или руснаците ще метнат цените в космоса, или ще започне третата световна - а това означава началото на края на човечеството.

Гума, симпатичен си ми,понеже не мразиш заради самата омраза,а явно поради недостатъчна информираност. В тази връзка направи си услуга и прочети в Уикипедия статията "Икономика на Русия".Данните в тази статийка са остарели с 2 години,но те уверявам, че оттогава има само подобрения. Ето малък откъс: "Русия има пазарна икономика, с огромни природни ресурси, особено на петрол и природен газ. Русия има 10-та по големина икономика в света от номиналния БВП и 6-та по големина от паритет на покупателната способност (PPP). От началото на 21 век, по-високото вътрешно потребление и по-голямата политическа стабилност, заздравяват икономическия растеж на Руската Федерация. От 2000 до 2008 г. икономиката на страната расте, средно със 7% годишно. Средната месечна работна заплата в Русия е 640 щатски долара в началото на 2008 г., а е била 80 $ (щатски долара) през 2000 година.[1] В края на 2011 г. средната месечна заплата в Русия е 810 $,[2] докато данъка върху доходите на физическите лица, се изплаща в размер от 13% на повечето доходи.[3] Приблизително 13% от руснаците са живели под прага на бедността през 2010 г.,[4] в сравнение от значителното му намаляване от 40% през 1998 г., в най-лошaта точка след разпадането на СССР. Безработицата в Русия е 6% през 2007 г., което е спад, сравнение с 1999 г., когато безработицата е била 12.4%.[5] Средната класа се е увеличила от 8 млн. души през 2000 г., до 55 млн. души през 2006 г."

"Кой ми ака в гащите" след санкциите. Брюксел поиска среща с Русия по енергийните въпроси, свързани с доставката на природен газ, съобщи пресслужбата на ЕК. От руското министерство на енергетиката потвърдиха за предложената среща. Част от въпросите са и Южен поток, както и плащането на руския природен газ, използван от Украйна до спиране на доставките преди месец. В крайна сметка Путин ще постигне това което иска, но ще стане със загуба на достойнство от страна на европейските лидери и тяхната лакейска политика. ЯСНО ще се види кой държи най-силните карти.Все пак идва зима и тия взеха да се умилкват.

и екстри - по-високи цени и по-краткосрочни договори, така ще ги държи на каишката, защото това което му спретнаха ще послужи за пример на всеки, който се опитва да си позволява да заиграва срещу Русия. Чудя се кой дявол ги дърпа за опашката ЕС - великият "миротворец" САЩ. Ще наскачат фирмите, че ще видите що е туй демокрация.

Че кои фирми ще наскачат, като те почти не останаха. Всичко е в Китай, а тук в европа останаха само услугите. Кума лиса ще вземе сиренцето от устата на косе босе.

Точно и вярно мнение.

Пияните наемници на пусин засадиха Бук в задния му двор...амин

От Вашингтон май не са чували поговорката, че който гроб копае другиму сам пада в него....

абе тия същите поговорки ги разказваха навремето и в СССР. Пък кой падна в гроба ? Май не са САЩ :)))

незнам дали тъпотията на руснаците е вседствие от алкохола или е вроден рефлекс от комунизма,но само трябва да влезнеш в you tube и да напишеш русия и гледаи какво става.можеш да гледаш с часове колко са малоумни.уникален народ са няма други като тях

То комунизма не им е паднал от НЛО.:)

И ти реши че вече познаваш всички руснаци и си готов със заключенията! Чудно как умник като тебе не е измислил нещо по значимо от космическата им програма или Менделеевата таблица!

Това you tube не беше ли нещо американско. Ти какво очакваш да ти подберат, нещо във възхвала на Русия ли? Ами нали янките са най великите.

Да обвиниш цял един народ???? Показва липса на елементарен интелект.

А БЕ ТЪПАНАР ТИ НАЯСНО ЛИ СИ КАКВИ УНИВЕРСИТЕТИ КАКВА КУЛТУРА КАКЪМ ВОЕННО-ПРОМИШЛЕН КОМПЛЕКС КАЪВ Е МАЩАБА НА НАУЧНИТЕ И НАУЧНО-ПРИЛОЖНИТЕ ИЗСЛЕДВАНИЯ КАКВИ МАЩАБНИ ВИСОКОКОНКУРЕНТНИ ТЕХНОЛОГИИ ИТ.Н. ИМАТ РУСНАЦИТЕ. С ПРОСТИ ХОРА ТОВА НЕ СЕ ПОСТИГА. КОТО НЕ ЗНАЕШ КАКВО ДА ПИШЕШ МЪЛЧИ И ГЛЕДАЙ ТЪПО. НЯМА ДА Е ЛОШО ДА ОТИДЕШ САЩ И ВИЖ КАКВА КОЧИНА Е ПЪК ТАМ.

не е зле да анализираш собствената си тъпотия от къде идва, не се кахъри за руската

хайде лека нощ, ще си лягам то и без това този мои двойник varna осра форума с ниско интелектуалните си изпражнения. такова непознаване на света е просто престъпно но е типично за всеки български русофоб.

основния проблем на запада е влошаването на човешкия потенциал, продължителния период на световна доминация, който имаха им изигра лоша шега, хората, а и политиците приеха за даденост господстващото си положение и намалиха усилията си за поддържане на това положение, за да подържат високия си жизнен стандарт постепенно се премина към износ на производства, привличане на икономически емигранти, внос на суровини и ресурси, но като резултат се наруши интегритета на западното общество, появяват се и се засилват вътрешни напрежения, които ще доведат до оглушителното БУМ на западния балон

Дори и един да се намери в тази страна, който да е на страната на Путин ми се виждат много. А световната политика е като футбола.:)

Бе въобще политиката е футбол

A би трябвало да е шах. Колко са паднали стандартите.

Ще трябва а те разочароввам, тъп еврейски пропагандист. С плоския номер, който се опитваш да ни приложиш. В България, мнозинството хора подкрепят и Русия и Путин. Дори за това, че се опитвате да ни разигравате с тъпите си лъжи като маймуни. Истината я виждаме не само ние, но и в Европа. А ти подиграваш ли се на нас българите. И въобще, вас, пропагандистите, да не ви избират на конкурс за идиоти, та се опитвате да ни пласирате буквално всичко от учебниците ви по манипулиране. Ама много си тъп.

Аххх, тия платени червей само да ми паднат... палавите американски пръстчета ще им отрежа, и не само тях...

Знаеш ли колко хора на страната на Путин ще видиш, ако ти развържат очите ?

Аз съм един.

много ловко подмами не дотам интелигентния Обама със санкции, за да има повод да откаже плащания с долари. Следва социалистическа революция в САЩ

Ще вземат и мавзолея на Ленин за вдъхновение.:))))

ще направят на Черньо. За разлика от нас българите, които не познаваме и не ценим историята заради уроците, заради поуките от тях, то в Русия е съхранено всяко нещо от историята - няма наши, няма ваши, има ИСТОРИЯ. Това си го начукай в тъпата кратуна, защото потвоята логика Париж трябва да събори Версай защото сега е демокрация. Големи идиоти по нашите географски ширини

Щом Вашингтон и ЕС ще страдат, радвай се, що ривеш?

Забелязвам че платените мухоморки от НПО ам. фондацийки са се включили в мероприятието да оплюем руснаците ! Само се питам с какво украинците заслужават доверие с това че тази държава вече и птиците я заобикалят защото спокойното преминаване през нея е невъзможно . пълно е с тарикати и рекетьори а по самолетите вече стрелят . Срам ме е от позицията на уж демократична Европа . В Донбас всеки ден загиват невинни жертви в пъти повече от ивицата Газа но реакция няма ...

и в чечня загиват всеки ден невинни жертви ама за тях не ти е жал ?

византиецо ти наистина си се спекал каква Чечня ти скоро чувал ли си гледал ли си на Дубай е заприличала . За Кадиров чувал ли си ? Варненска грешка си ти .

в Югоизточна Украйна заедно с бунтовниците...ти за кои чеченци рИвеш

а ма ти вярно си много органичен не само защото не можеш да си измислиш твои ник и трябва да го крадеш ами защото не знаеш че чечня в момента изглежда като една много уредена западна държава и вчера лидера им изпрати 8 милиона за украински деца ранени от собствените си управници. това е дори повече от колкото америка даде вчера за вaвъзстановяване на източна украина, 7 милиона долара.

Независима Чечня е все едно да дадеш Пловдив на турците.

Каква Чечня те гони? Там е установен ред, управлява се от Кадиров, републиката е с мюсулманско вероизповедание. Ако има размирни люде - те са привнесени от Саудитска Арабия. Както и имамоте в Пазарджик апропо.

Ох, недей така да пишеш, че като чуя за ивицата Газа и се разплаквам. Пък и Донбас, мъка, мъка.

сега е момента да се атакува москва току що показах путин и лавров пеят и пукат водка

Що не ходиш? Давай.. или на няколко ракии си голям мъж.. Все войни ви се искат, а ако гръмне ще сте от първите с кафяво в гащите.. това да не ви е компютърна игра?

тъи като работата ми е такава, че работя с американци и руснаци, мога спокойно кажа, че интелектуално американците са толкова изостанали, че руснака изглежда като аинщаин сравнение с тях. успеха им се дължи главно на големите компании управлявани от евреи и политици също евреи които харчат бюджета главно за армията, с която да предизвикват и манипулират конфликти и по този начин света да изглежда нестабилен и опасен и да се реализират огромни печалби.

ти добре ли си или си алкохолик като всеки руснак? как можеш да сравняваш див славянин със западняк?

Нещо си се объркал. Славяниан винаги е няколко стъпки по-високо от западняка като човек. Това е доказано нееднократно от историята.

Бе като за човек, дето не различава гражданство от етност, добре пишеш. То не че няма руски евреи, ама те повечето се устетиха, сега са всякакви друго, но не и руски.

При наличието на толкова ниско интелектуално ниво са първа икономическа сила, а представи си, че са на нивото на руснаците?

СОРИ БАТКА НЕ СИ В ЧАС С НОВИНИТЕ . НОВИЯТ НОМЕР 1 В ИКОНОМИЧЕСКИ АСПЕКТ Е КИТАЙ . И КАЖИ НА ИНЧЕТО ПЕЛЕВА ДА ТИ РЕЗНЕ ОТ НАДНИЦАТА ЩОТО СИ НЕ САМО ГЛУПАВ А И НЕКОМПЕТЕНТЕН .

Русия предупреди за санкциите и за "ефекта на бумеранга", но продажните марионетни политици от ЕС не слушат внимателно. Сега се почна с Полша, която май ще изнася селскостопанската си продукция вместо в Русия, в Украйна. И ще има да взима. На останалите им се намеква, че ще плащат по-скъпо за газта през зимата, И май, слушайки Щатите, като се опитват да притискат руските олигарси, очаквайки да свалят Путин, ще постигнат обратен ефект. Ще бъдат свалени от собствените си избиратели, като играят срещу интересите им ж угода на САЩ. Но не може да се отрече, че САЩ пак ще бъдат добре в краткосрочен план. Но докога? Краят на еднополюсния модел в света наближава, каквото и да се опитват да правят зад океана!

Така е. Германците почват да нервничат, а канцлерката не може да обясни, за какво е всичко. Русия щом я притискат, ще е готова на много неща. Сега изнасят за Ирак оръжие последната сделка за близо 1 млрд евро. Ще продадат на всеки който плати.