От 2015 г. болничните ще са само по електронен път

От началото на следващата година данните, съдържащи се в издадените болнични листове и решенията по обжалването им, ще се извършват по електронен път.

Обратно в новината

Коментари - От 2015 г. болничните ще са само по електронен път | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

кога и как, работодателят ще има вест за болничните отсъствия? Или пак ще е каша

Ако работникът не представя болничен лист, работодателя как ще разбере, че лицето е в болнични?

А дано се сетят да премахнат ежемесечното посещение при ЖП за изписване на лекарство на хроничноболните, което е само за пари,никакъв преглед а само губи време и даваш 3 лв на доктора плюс транспорт до кабинета за едно и също лекарство всеки месец. Дивотия.

От няколко години т.нар.от теб ЖП(като жепеец) може да ти изписва лекарството за 3 месеца.Стига да изявиш желание.

Всичко което е минало през компютрите се е скапало. Така беше с Филмите, така стана и с музиката. Затова вече почти никой не ходи на кино. Всичко може да се получи безплатно през интернет. Ако се направи да се гласува през Интернет, вероятно ще се окаже че в България живеят 70 милиона, а може и 700 милиона души... Интернет програмите са само за разни хакери и компютърджии, да пробват уменията си и да влизат в чужди програми и компютри.

А ако работодателя забави подаването на Декларация1, как ще изчеслят и изплатят по бързо обезщетението.

Гледат декларациите от предходния месец

хей болен, сега как е: -болничен за м.07.14 представяш в НОИ в срок от 01 до 15 август -Декларация 1 заедно с Декларация 6 за м.07.2014 се подава до 25 август какво ви бърка електронното подавене към НОИ в момента на попълване на болничния лист, просто заминава като съобщение, а не се отпечтва. за работодателя се издава бележка на ганьо все нещо му пречи и все друг му е виновен

Аз съм ЗА въвеждането на електронна здравна карта.Това ще намали значително използването на парите от касата за маловажни неща и глупости.Ще се харчат само за реални болни от тежки заболявания,а разни кихавици,покашлювания,сополи и пъпки ще се лекуват извън обсега на касата-срещу заплащане в брой.Ще се прекрати порочната практика да се нахлува в лекарския кабинет "Аз само да попитам" без пари.И най-важното-строго ще се спазва часът и времетраенето на прегледа и пролежаването в болницата.Затова при джипито ще се чака по няколко дни, а за специалист и болницз-най-малко месец.По европейски.И който разкарва спешната за горепосочените оплаквания ще плаща една солена такса с възпитателен характер.Пак по европейски.

Точно така.И да допълня.Който не е осигурен се заличава от всякакви регистри на касата и се лекува кеш,независимо дали е спешен или не.Лекарите не носят отоговорност за него.

Само дето зомбитата нищо не вдяват! Уважаеми Господа и Дами, догодина НИКОЙ изобщо няма да ви лекува! Ако изобщо има и държава де!

Доста си злобен.

Хора няма!Тикво!Това ясно ли ти е?Остават все повече старци!

Както се пееше в една песен - а дано, ама надали!

тати ще ми купи колело. ама друг път .

Най-сетне да се намали Бюрокрацията, трябва ли да си в оставка за да вършиш работа?

val55

Задължително, и флашка/кодирано име и снимка/ с логото на НЗОК за всеки един здравно осигурен. Ясно Ви е, какво трябва да се качва на нея.....посещения, кръвна група, алергии към лекарства и препарати, операции и намеси, лечение, снимки, болнични, рецепти, изследвания, епикризи и др. и всичко това подписано с електронен подпис на всеки един.....!!!!

А кога най-после ще направите електронни здравни карти? Или ви е страх, че тъмнозелените ни "сънародници" ще издухат супата и ще трябва яко да плащат? Впрочем извинявайте, пиша глупости. Ненаучна фантастика. Защото, ако има такива карти, ще е по-трудно да се краде от НЗОК - а за този вид дейност (краденето, де!) опашката е твърде дълга и дебела...