Израел обяви 4-часово примирие (обновена)

Израелската армия въвежда 4-часово прекратяване на огъня днес от 12 ч. до 16 ч. по Гринуич. При 23-дневната офанзива в Ивицата Газа са загинали над 1280 души.

Обратно в новината

Коментари - Израел обяви 4-часово примирие (обновена) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ежедневно биват разкьсвани палестински жени и деца. Аз мисля че това е нередно! Явно според евреите е геройство.

Яна, евреите тъгуват за всяко убито дете или майка. При операцията се опитват да предупредят колкото може повече хора да се евакуират. Но СПОРЕД ХАМАС това е геройство- да се жертват за исляма! Да, не за нещо друго, а именно за исляма!

дрън дрън ,пълни глупости приказваш,само като информация ти го казвам:еврейте убиха собствените си пророци,какво остава да убиват някакви си деца.ислама и юдизма в една и саща везна,убиват и после си молят.

И къде точно да се евакуират? Да тръгнат да плуват ли? Изтребиха цял народ и светът го позволи...

Евреите не са само юдеи! Има юдеи, християни, ню ейдж, атеисти и агностици! Еврейските християни се казват месианци и имат месианска църква! Слава на Бог че САЩ подкрепят Израел! Хората които основно рипат срещу САЩ явно не знаят че за момента това е най-голямата християнска държава на планетата по численост на християни не по територия! И за разлика от православното християнство тяхното работи и ги дърпа здраво напред!

Или си неграмотен или си лъжец. Америка не е христянска държава. Държавата е разделена от религията. Добро утро!

Дай статистика или замълчи! За да наречеш някого лъжец трябва да имаш доказателства а не да плямпаш празни приказки!

62% от Християните там имат църква което означава че ходят на църква и познават Библията! В БГ над 70% по последно преброяване са християни но всъщност я има 10% дето ходят на църква и познават Библията я няма!!!!!!!!!!!!!! От тук нататък може да си мислиш защо едните са благословени а другите вечно някой им е крив! Ще ти дам друг пример това е като да кажем че 70% от БГ населението са шахматисти а пък като попиташ някой от тях да не знаят коя фигура в шаха как се казва!!!

Не знам защо ми изчезна поста с цитата? може би не може да се публикува съдържание на английски? Та данни от уйкипедиа: 73% от американците се идентифицират като Християни! Кето са близо 247 милона души!!!! 51.3% Протестанти и 23.9% Католици! Защо няма православни явно "правата вяра" нещо не са я чували там?!?!?! Или по-скоро я има с много малка част от нашите и Руските емигранти......

За сравнение с нашата любима Русия: 46.6.-46.8% от населенито са Християни! Което са около 67 милиона души! Като няколко процента са различни от православни! Протестантите са около 300 000! Айде сега си направете сравненията със САЩ!!!

Да припомня на всички така наречени Християни в БГ, че развалането създаването отново на Израелска държава е едно от най-големите пророчества случило се в Библията! И това доказва абсолютно нейната достоверност! Бог каза че ще ги разпилее, Бог каза че ще ги събере и двете неща се случиха! Вие си лайте по човешки как ги виждате нещата! Ясно е казано че конфликта там няма да свърши и че края на света ще дойде в момента в който света се обедини срещу Ирзаел! Колкото по-бързо искате да се свърши с този свят толкова повече лайте срещу Израел - проста схема! Уж сме Християнски народ а демонстрираме елементарно непознаване на писанията! Християнството не е пиене, ядене и палене на свещи господа!

Браво, добре изкривяваш нещата! Излиза че Бог е наредил да има изтребление на един народ от друг и това е нормално?! Аз талмуда не съм чел но християнската религия не проповядва такива неща, така че не заблуждавай хората!

Отваряй Библията и чети неграмотни човече! В Библията пише че да се рипа срещу Бог е като да се рита срещу остен! Помисли си защо православните държави са най-окаяни от всички на света! И Бог никога не е искал някой да умира! Не Бог измисли греха и ни го даде! Но Бог казва че не е за подиграване и каквото посее човек това и ще пожъне! Заплата за греха е смърт! Който е приел Сина е освободен който не е е вече осъден! Ето ти малко елементарно знание барем ти дойде страх от Бог и вземеш да се покаеш!

Искаш от нас да толелирираме избиването на палестински деца в имото на (твоя религия)? Коя е тази религия?

Я ми покажи къде точно съм го написал това? Реално има решение на конфликта и това е покаяние на двете страни но понеже това няма да се случи с нито едната страна конфликта няма да спре! Просто нещата са написани черно на бяло преди хиляди години! Проучете пророчествата в Библията! Бог каквото е казал ще го изпълни и както се вижда то се изпълнява! Въпроса е че никой не знае точно кога са датите и само по това което се случва може да се разбере до къде са стигнали нещата. Реално конфликта може да продължи още 1000 години или света да свърши утре! Само Бог знае!

Относно името ти да ти кажа че човешкото сърце е възможно най-коварното и егоистичното нещо което съществува на земята! Затова Бог казва че когато човек се покае дава ново сърце на човека което да гори за Словото и за Истината и което не му дава да прави грях! Корена на всички злини е в непокаяното сърце което посоянно върви в бунт срещу Бога и си търси неговия кеф!

Това което става в Палестина-ивицата Газа от една високо технологична и въоръжена от американците армия срещу един народ на много по ниско ниво и във въоръжение и икономика си има име-"геноцид". Не може да избиваш над 1000 палестинци повечето от които деца и жени за да решиш въпроса дори да си прав! Не съм фен на арабите но това което правят израелците е престъпление а САЩ им осигуряват дипломатическата защита! Този филм го гледаме още от 45-та година!

Ако искаш отиди до там да ги подкрепиш? Защо ревеш от тука? Не си им фен ама проблема бил в другите?!?!?! Фен си им пич!

Уважаеми читатели, Има един ционист професионален платен лъжец, който непрекъснато повтаря, че палестинските бойци се крият между жените и децата. Вижте това "VIDEO: Hamás graba la incursión a Israel a través de un túnel"V в руската телевизия. Вчера Хамас публикува тази лента, която показва бойците на хамас нападат зад границата и убиват (според Хамас) 10 израелски войници. Всички израелски телевизии се отказаха защото според тях това ще влияе на израелските войници. Председателя на израелската Кнесът помоли депутати да отлагат въпроси за раследващите комисии. На всими е ясно, че тази война е пълен провал, вепреки големия брой палестински цивилни жертви.

Тази лента документира аттаката на палестинските бойците в израелската колоня "Нахал Оз" близо до ивица Газа, където са убити 10 израелски войници и палестинските бойци съ върнаха невредими с една израелска пушка.

Къде е тези платени професионални лъжци, които непрекъсната повтарят, че палестинските бойци се крият между жени и деца? Чакам коментар от тези лъжци за лентата в je.elrprs Русия Today (RT)

В смисъл хвалите се с нападение извършено на територията на държава от която искате да спе нападенията и очаквате някой да ви ръкопляска? Що за болни мозъци сте? Ясно се вижда каква е целта на тунелите, ясно се вижда че те са построени с къртовския труд на жени, деца и цялата част на и без това окаяното и изтормозено население и си пускате клипчета как убивате 10 човека на пост?!?!!? Я се замислете защо израелците не пускат клипчета как избиват вашите войници? Кой е ненормланика в случая? И такива хора като вас получват подкерпа в българия и си пребивават безпрепядствено! Това вече е сериозен проблем за БГ!

Незнам ти какъв си ,палестинец или някакъв арабин! Имаш си някакви смешни теорий за твоята Палестина!!!първо не са 10 войника а са 5!!! Дай да ни обясниш какво стана с вас в Йордания през 70 години и защо?! Какво стана с вас в Египет ?? Какво стана в Ливан и Сирия ? Аз мога да ти обясня но искам ти да обясниш!!! Защо целия арабски свят не ви иска като тяхни граждани, Също сигурно не си запознат с положението в Газа ,че твоите Хамасчета се крият там в тунелите и живи се пекат вътре ,не могат да излязат от там!!! Който са вънка се крият зад жени и деца!!! Проблема при вас арабите че сте ПРОСТИ и ЕЛЕМЕНТАРНИ!!!! Вашата религия е ДЯВОЛСКА, нямате грам цена на човешкия живот!!! Погледни какво става в ЛИБИЯ,ЕГИПЕТ!СИРИЯ!!! Араби убиват араби????!!!! И по какъв жесток начин, недей да ми обясняваш че израелците са варвари,вие сте варвари и нямате никакъв респект към други религий и народности!заляхте цяла европа, живеете на гърба на работливи и демократични наций! Поне циганин ако му дадеш 10 лв на ден щети целува краката!!! Вие получавате всичко от Европа и не сте доволни!!!! Дойде време разделно и всеки да си дойде на мястото от където е дошъл!!!!

И междувременно в обявеното примирие се сипят ракети! Май тия в Газа са мазохисти!?

Мир измерен в часове. Дотам ли я докараха най-миролюбивите религии на света- юдаизъм и ислям?Тъжно, страшно и .... пак тъжно. Защото християнството е пълноправен член на тази шайка наречна вери на книгата.

Фактите са че хората са неграмотни и не познават писанията, а се ръководят от религиозни подбуди! Като реално между атеист и религиозен няма голяма разлика! И двете групи се ръководят от човешка мъдрост и резултатат е налице!

М, писанията пък кое е гаранцията, че са верни? Понеже вярваш, че е така значи е вярно. В България откакто са стъпили християните и са почнали робствата. а там където ислямът всичко съсипано.а българите са направили държави, когато са били езичници- тоест служещи си с език , живо слово. За разлика от книжниците, стъпили на книга, записано и мъртво. Факт. Написаното гори или ерозира. Казаното не изчезва. Нaписaните рaботи нямaт никaквa стойност без вярвaне в тях. Кaкто и лъжaтa. Лъжaтa aко не и вярвaш не съществувa.

Точка 4) Знаете ли, че Велико британя издаде "Декларация на Балфор" преди да окупира Палестина от Осванската империя. и преди да получи мандат от Лигата на нациите върху Палестина, за да може да осъщесви "Декларацията"

т.е. ти признаваш, че твоята цел не е измислянето на решение за бъдещето съвместно съществуване, а точно искаш просто Израел да изчезне, вярно ли е?

Виждате ли, че ционистите млъкнаха. Или псуват или нова тема или мълчание. Друго няма!

еми зададох ти въпрос... ти мълчиш.

С тази си простотия, убийството на 1280 човека предимно цивилни жени и деца, евреите никога няма да живеят спокойно! 1000 години да минат няма да има спокоен сън за тях! Защо го правят не ми е ясно?!?

тва са жертви на хамас, не на израел. Кой нормален човек ше си сложи децата да играят на плажа и точно зад тях под чадъра ше си сложи ракетната остановка да стреля към израел?

ПИПО

Това го твърдите вие. Но както се оказа си е чиста лъжа. Видя се, че няма абсолютно никакви оръжия в училището което взривихте. Убихте деца и с цялото си безочие и арогантност твърдите че вината не била ваша. Моше, не сме толкова тъпи тука. Все още има мислещи хора в тази страна.

3) Знаете ли, че когато Велико Британия обеща на ционистите да прави еврейска държава в Палестина с известната "Декларация на Балфор" на 02.11.1917 г., броят на евреите в Палестина тогава беше 56 хиляди. Забележка: точка 1 и точка 2 по надолу.

Чувал съм, че имало вариант да направят държавата Израел на територия на Нигерия в Африка. Но Англия се противопоставила и искала в Палестина.

Не е вярно. По времето на първия ционистки конгрес в Швейцария, гр. Базл, август 1897г. имало предложение за уганда в източна Африка, но предложението не му стигнали няколко гласа.

Знаете ли, че еврейският австриец Теодор Херцел (1860-1904), който се счита за бащата на идеята еврейска държава се колеба между Палестина и Аржентина, и всички преказки за обещаната от бога зимя са оказа дрън .. дрън. Това го написа самия него в книгата си "еврейска държава" страница 48, издателски център Шалом, София 1947г. Ционистинът, както обикновено не може да отговори на факта, за това или псува или мълчи или скача на друга тема. един от "отговорите" беше, че нямаше държава Палестина. Хубаво! Няма държава Ливан, няма държава Катар, няма държава Йордания .. и.т.н. Тръгвай да внасяш евреи от целия свят, изгони хората, направи за тях "държава" и направи както направи в Палестина!

Говори си не ми пречиш, но ако искаш да разберем какво казваш се постарай. Цялото ти слово няма смисъл.

Световните лидери са кретени

както каза премиерът Меир - Ще мине време, ще дойде мирът и ние ще простим на арабите, че убиваха нашите синове, но никога няма да им простим, че ни принудиха да убиваме техните. Хамас , Фатах и другите организации стъпват в кръвта на децата от Газа, техните погубени животи са на плещите им и ако има Аллах, се надявам един ден да ги съди както заслужават, защото в корана е казано, че само Аллах може да поиска да жертваш живота на детето си, но никога няма да го направи.

ПИПО

Вашият примиер от девет кладенеца вода може да докара. За мен този конфликт може да се реши много бързо. Идва ООН, определя границите, вдига ви една стена и готово. Камиларите от едната страна, вие ще си биете главите в стената на плача на спокойствие и готово. Но там не става, там ООН няма думата.

именно - това иска цял Израел да се определят границите и да си мирува и добрува всеки. Само, че тогава ше спре безплатният ток и храна от Израел и ше трябва вместо бомбите касим да се научат да правят ток. После с независимостта ше дойде отговорността, щото ше трябва да се изгради икономика, тогава помощите няма да се наливат с кофата, а ше са целеви по проекти и ше се търсят резултати - не много удобно за хамас. А пък и самите те не искат определяне на границите - те просто искат израел да изчезне. Мислиш ли, че тва е реалистично?

Израел не иска палестина да съществува.

това със ООН и двете държави е от 1947 и познай кой се съгласи и кой не.

Че как стена ще спре ракетите, бе кретен?

Не е нужно даже да се ровим в историята. Поводът за събитията беше в началото на този месец. Тогава намериха убити 3 израелски момчета. Без разследване и съд Нетаняху веднага се закани, че палестинското движение "Хамас" скъпо ще плати. Също, както постъпи при атентата в Бургас. След това някой отвлече и уби палестинско момче, а Нетяняху отново се закани, че "Хамас" ще бъде наказан. И в двата случая палестинският президент призова израелския премиер да предприеме конкретни мерки, за да спрат атаките на заселниците в окупираните палестински територии. В отговор израелската армия започна военна офанзива срещу цивилното население в Ивица Газа. През цялото време, световните лидери тихичко ръкопляскат на Израел за военните "подвизи" в Газа. Никакви възмутени писъци, истерични закани или санкции, респективно на това, което правят с Русия! Одобрително мълчат и чакат! Е, как при това положение, сред арабите да не се пораждат инстинкти за отмъщение, дори в крайната и уродлива форма на джихад?! Никой не се залъгва, че лидерите на САЩ и ЕС не знаят, какво правят - както в Газа и Либия, така и в Югославия и Украйна.

Не лъжи боклук! Всичко което си написал е пълна лъжа. Изрел удариха ивицата Газа не заради убитите момчета, а заради ракетен обстрел от ивицата Газа. И колкото повече ракетки ледяха от арабите толкова повече Изрел ги бомбеше.

А не започна ли с това, че трима евреи са изгорили жив един палестинец? Това не бе ли след това, като отговор?

Уважаеми читатели, Спорът с един ционист е излишен и никаква файда може да се очаква от него. Единствената полза може би, че хората разбират какво представляват те. По-добре според мен да публикувате факти и истини около тази военна американска база наричана държава "израел" и нека хората да знаят тези факти вместо да губите времи с техните лъжи и псувания, които ги повтарят непрекъснато, като този - с извинение - абсурдстан. Аз ще започна да публикувам тези факти днес след малко постепенно. 1) Знаете ли, че "израел" единствена държава в света, която няма обявени граници. Естествено и нямат конституция.

2) Държава палестина никога не имало.

Филистия е политически съюз на пет филистимски града (Газа, Азот, Екрон, Гет и Аскалон), съществувал от XII до VIII век пр.н.е. През 722 година пр.н.е. Филистия е подчинена от Асирия и престава да се споменава в източниците. След разделянето на Римската империя (400 г. след н.е.) Палестина остава под управлението на Византия до завоюването й от АРАБИТЕ през 637 г., които вдигат джамиите върху Соломоновия храм. През 1517 г. турците завладяват страната и я управляват до края на Първата световна война. В края на 1917 г. британските сили окупират Палестина. През май 1947 година се създава специална комисия за Палестина на ООН, която разглежда два варианта - единият е за създаване на две независими държави - палестинска и еврейска, като град Йерусалим е поставен под международно управление. Вторият предлага създаването на федерална държава с две отделни административни структури. Арабското население и ръководството на палестинската общност отхвърлят становището на световната организация. Евреите обаче го приемат. Населението са семити: араби (които са мюсюлмани или християни) и евреи. Затова е абсурдно, термините симетизъм/антисемитизам да се отнасят само за евреи.

защо хамас разполага остановки в сградите на училища и детски болници? Защо не споменаваш факта, че изтреляни от хамас ракети се приземиха върху детско отделение на болница и върху лагер на вътрешни бежанци на ООН? Омръзна ми да слушам глупави, извадени от контекста, драматизирани, преувеличени и основното неверни твърдения на араби. Какво общо има констутуцията на Израел тук, когато Хамас си избива собственото население, или когато се видя как пребива тези, които се евакуират, когато се видя и че поставят дори деца да изстрелват ракети за да покажат после труповете им. Ако от ивицата искат примирие и са съгласни защо просто не спрат да обстрелват, а продължават всяка нощ да изстрелват ракети от остановки в цивилни обекти?

Кой изтрелва ракетите не е много ясно, възможно е фанатиците израелтяни, също да го правят. За да оправдаят безмислено скъпата железен купол, сегашните атаки и ултимативно ядреното си оръжие. Трябва санкции за вас и съд, за да се види какви точно ги вършите в палестина. Как ползвате бял фосфор и как убивате беззащитни хора.

какво точно искат палестинците?

дя-до

Не вярвам някой да помисли, че се радвам на американските бомбардировки над София, но ние сме били враг на американците в една световна война по всички законови понятия. Мислиш ли, че който и да е участник в нея се е замислил за няколко хиляди убити на фона на 50+ милиона загинали по цял свят? Напротив, аз мисля, че твърде леко сме се отървали в тази война и като неактивен съюзник на победените, и като наказан противник на победителите. А това с играчките бомби от вестник "Септемврийче" ли си го научил?

Аз специално съм го научил от една сватбена фотография на софийско семейство от 60-те години на миналия век.Мъжът беше с изкуствено око и два липсващи пръста на дясната ръка. Бомба,маскирана като писалка "Pilot" през време на софийските бомбардировки-така ми обясни жена му. Иди сега отдай почит на загиналите "американски герои",убили почти 1300 цивилни в България.

дя-до

Единствените герои, на които отдавам почит, са българите, руснаците, финландците, румънците и другите им събратя, загинали, за да мога днес да се нарека българин, макар че 90% от сегашното население направи от това мръсна дума. Аз не разсъждавам от позицията на емоции или временни изгоди. Това, което масата не може да разбере е, че малка държава като нас е осъдена да търси нечие крило, но докато руснаците ни ползваха за своите интереси, народът им искрено ни наричаше братушки, а от американците, независимо колко им се подлизваме, винаги ще получаваме само презрение.

Израел, Русия и Китай срещу имперуима на злото САЩ, ЕС и исляма

FED притежание на фамилии с каква националност е,да ми припомниш,че забравям с годините. Къде слагаш лихварите до трудовите народи?

САЩ винаги подкрепят Израел и налагат вето, когато има нещо срещу Израел.

Пародия

И ТОВА Е ПОРЕДНАТА ЛЪЖА КОЯТО ВСЕКИ НОРМАЛЕН ЧОВЕК МОЖЕ ДА ПРОЗРЕ С ЕЛЕМЕНТАРНА СПРАВКА В ООН...... ЖАЛКО.... ПАЛЕСТИНЦИТЕ ИМАТ НУЖДА ОТ ЗАЩИТА ПОНЕ НЕВИННИТЕ И ДЕЦАТА НО ЕДВА ЛИ ЩЕ Е ПОЛУЧАТ СЛЕД КАТО ЛЪЖЦИ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ГИ ЗАЩИТАВАТ.....

А международни санкции срещу Израел ще има ли ?

Анти-семитска чучулига, из под бурката гласец надига ...

То според вас всеки, който не е на вашето мнение е антисемит. Много удобен предлог за избиване на жени и деца.

Е РАЗЛИКАТА Е САМО ЧЕ СОФИЯНЦИ НЕ ПРАЩАХА СИНОВЕТЕ СИ ДА СЕ ВЗРИВЯВАТ ПО АМЕРИКАНСКИ СПИРКИ....... И ПОСЛЕ НЕ СЕ КРИЕХА ЗАД ЗАБРАДКИТЕ НА ЖЕНИТЕ СИ.... ДАНО СХВАНЕШ РАЗЛИКАТА ИЗГЛЕЖДА СИ ИНТЕЛИГЕНТЕН ЧОВЕК

Абсурдестанското псе едно си лае, едно си бае? Лаеща машина, АТОМЕН ЛАЙНОМЕТ! СОРОСОИД мод."Цицин-2014"

дя-до

На печелившите, честито! Докато така наречената им армия се крие по къщите, под полите на жените и в креватчетата на децата, ще има загинали жени и деца. Проблемът си е на самите палестинци.

Ивицата Газа е 360 кв. км площ, върху която живеят 1 800 000 палестинци-под непрекъсната блокада. Кажи ми,дядо,при тази гъстота,откъде да водят военни действия палестинците? Защо хората,евакуиращи се от домовете си в училища след благородните известявания на Израел за нови бомбардировки, биват помитани с полутонни бомби в тях? Според теб половин тон взривно вещество в авиационна бомба оръжие за антитерористична операция в населени райони ли е? В Украйна фашистите мислят същото май.

Пародия

ДА ПОЛЗВАТ ТУНЕЛИТЕ НА ХАМАС ОТ ЕГИПЕТ ДЕТО СЪЩИТЕ ТЕЗИ 1 800 000 ПОМОГНАХА ДА ИЗКОПАЯТ...... АМА ДОРИ И "БРАТЯТА" ОТ ЕГИПЕТ НЕ ГИ ЩАТ ПАЛЕСТИНЦИТЕ.... ОСВЕН АКО НЕ Е КАТО БЕЖАНЦИ ДА ИМ ПРИБЕРАТ ПОМОЩИТЕ...... ЗА КОЕТО ВЧЕРА ТИ ОБЯСНИХ НО ТИ ОТНОВО СЕ ПРАВИШ НА ЦАПНАТ С МОКЪР ПАРЦАЛ.....

дя-до

Отговарям ти просто и ясно - ДА НЕ ВОДЯТ ВОЕННИ ДЕЙСТВИЯ. Още по-малко те самите да ги инициирата. Още със създаването на Израел, територията е била поделена между евреи и палестинци, както това е било от 5000 години насам. Палестинците обаче са решили, че след като има държава Палестина, макар и англрийски протекторат, не е гот да се създава и държава за живеещите там евреи, които няма къде другаде да си създадат държава. И ПАЛЕСТИНИЦИТЕ, с помощта на всички араби наоколо НАПАДНАХА евреите от първия ден. Евреите им свиха сърмите и Египет, Йордания и Сирия си седнаха на гъзовете, но палестинците, като всички цигани се правят на герои. Евреите превръщат пустинята в градина, а палестинците - обратното. Вече поколения палестинци не учат и не работят, а стискат калашниците. Е, щом това е пътят, който са избрали, ще си сърбат попарата.

Докато не си смениш памперса, дреболийките ти ще пламнат от възпаление на кожата и ще се чешеш като маймуна около ивицата Газа

Война е, всеки ден ще има жертви.

Когато хамас започна този конфликт знаеха много добре какво ще се случи.Тяхната цел в случая не е да унищожат Израел с оръжие,защото много добре знаят,че не могат.Те целят да възбудят световното внимание с косвените жертви,неминуеми при такъв конфликт.Още повече,че те не се и стараят да защитят населението си.На тях снимки на окървавени и убити деца и цивилни им върши най-добра работа.За съжаление ,както виждам по тези форуми-успяват,колкото и да се старае Израел да избягва тези жертви.И още един въпрос.Защо при над 2600 ракети изсреляни по Израел жертвите сред цивилното население са минимални?Запитвали ли сте се.Впрочем какво значи цивилни жертви в Газа.Нима терористите носят униформа.Че те са хора изглеждащи като вас и мин.

Хайде,като пишете минуси поне обяснете защо.

Пародия

Е НЕ МОГАТ...... ТЕ НЕ ПОЗНАВАТ ИСТОРИЯТА ДОРИ ЗА СЪЖАЛЕНИЕ..... за пример kinder surprise......

дя-до

Коментарът ти е перфектен! Не се притеснявай от минусите. Тъпанари и платени драскачи винаги е имало и ще има.

интересно как с израел съвмесно със сащ подслушват целия свят в това число ЕУ лидери , скърцат със зъби дори на русия , но не може да се оправи с някакви си аматьори терористи . мисля ,че просто не искат , така могат периодично да анексират територии от палестина и нещо повече извъшват и етническо прочистване . много свестни евреи не биха одобрили тaзи политика ,ако не беше хамас

ДОБРЕ ХАЙДЕ КАЖИ КОЯ Е БИЛА ОСНОВАНА ДЪРЖАВАТА ПАЛЕСТИНА СЛЕД КАТО ТВЪРДИШ ЧЕ ОТ НЕЯ СА АНЕКСИРАНИ ТЕРИТОРИИ??? АКО МОЖЕШ ДЕ.........

Пародия

КОГА*

Ти кажи кога е основан Израел, говедо

И да ти кажа ,че Хамас бяха демократично избрани във Египет Мурси бе демократично избран със 58 % от гласовете на народа и какво направихте ???????????????????????????????????????????????????????????? ???????? ПОСЛЕ ГИ ОБЯВИХТЕ ЗА ТЕРОРИСТИ ЗАЩО ???????????????????????????????????????????????????????????? ????

Ако България я намираш за АБСУРДИСТАН какво търсиш тука говедо недей да забравяш какво направи тази държава между 42 и 44 година и сега да я наричаш АБСУРДИСТАН

това,че умират деца е ужасно,но нека не се забравя кой започна конфликта.Защо никой не казва на хамас да спре обстрела ,а само на Израел.

ПИПО

Моше, и кой започна конфликта? Този ад продължава вече 40 години. Кой започна, да отнема територии? Кой прави селища и заселва извън границите на Израел, дадени от ООН? Кой унищожава цели селища и и избива хиляди? Кой твърди, че всеки не евреин, е полу човек и трябва да бъде готов да си даде сърцето или бъбрека на евреина. Не ми пука за арабите. Да си стоят там и да си живеят живто по шибаните им закони, но вие сте едно много по гоямо зло. Такова лицемерие, демагогия и наглост притежавате само вие. Няма друга раса на света освен вас (и американците) която да избива деца. Децата са свещенни, гад мръсна. Било те христяни, евреи или мюсюлмани, децата не се пипат.

Тая лицемерна патетика си я...нали знаеш.Не знаех,че американците са раса.А децата на палестинците са от същата раса ,от която и еврейските деца.И пич,толкова омраза лъха от теб,че да ми казваш как децата са свещенни от твоята уста звучи меко казано странно.

Mного проислямисти пишат тук. Ho aкo им виснат на главите бежанци - ще ореват нета...

Те вече виснаха-евреите си прехвърлиха проблема на нас,българите и европейците. Кое не е ясно?

Пародия

ПРОДЪЛЖАВАШ ДА СПЕКУЛИРАШ А НЕ ДА СЕ РЕГИСТРИРАШ И ДА ВОДИМ ГРАДИВНА ДИСКУСИЯ С ФАКТИ..... ТАКА НИКОЙ НЯМА ДА УБЕДИШ В ТЕЗАТА СИ

Постът на 007 беше адресиран до проислямистите и кой веднага се отзова? Т'ва арабеските сте от най-тъпите твари... И пак да ти го завторим - не се опитвай да се изкарваш българин!

Долните твари от хъмаз държат децата, жените и невоюващите като жив щит, от там идва и броя на цивилните жертви! Плъхове напикаващи се от страх когато дойде момента за техния мизерен живот, това са големите храбреци на хъмаз и хуйсбуля!

Защо САЩ и ЕС не налагат санкции на Израел?Защо няма никакви усилия да се спре конфликта?Все едно,че нищо не се случва! И други такива въпроси за двойния стандарт на съвременната западна демокрация.

ЗАЩО СИ МИСЛИШ ЧЕ ИМА ДВОЕН СТАНДАРТ НА "ЗАПАДНА ДЕМОКРАЦИЯ" - И ИЗТОЧНИЯ ПУТИН ГО КАЗА ЦИТИРАМ ГО ЗА ДА НЕ КАЖАТ ЧЕ ЛЪЖА "С ТЕРОРИСТИ НЕ СЕ ПРЕГОВАРЯ"........ ПЛЮС ТОВА ИНФОРМАЦИЯТА ТИ Е НЕПЪЛНА В ООН ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ РЕЗОЛЮЦИИТЕ СА ИМЕННО СРЕЩУ ИЗРАЕЛ. ТОВА АКО НЕ МИ ВЯРВАШ ЗА ДА НЕ МЕ НАРЕЧЕШ ЛЪЖЕЦ ПРОВЕРИ ГО САМ..... ЩЕ СИ ПОЗВОЛЯ И ЕДИН КОНТРАВЪПРОС СЛЕД КАТО ОТГОВОРИХ НА ТВОЯ: КАКВО СПОРЕД ТЕБЕ ТРЯБВА ДА НАПРАВИ ИЗРАЕЛ СЛЕД КАТО ХАМАС НАРУШАВАТ СОБСТВЕНИТЕ СИ ПРИМИРИЯ?

Чудя се, кои са ми по-противни - ислямистите или евреите..., все пак да не забравяме, че са братовчеди и са от едно семе!

Аз също се чудя,но към момента управленците на вторите засилват първите към Родината ми и към Европа,затова и значително повече ги "недолюбвам". Кой осъществи давление да вкара всички тези араби у нас и в европейските държави? В миналото такива проблеми имаше само Франция с народите от Магреб-сега са навсякъде.

Пародия

ПОНЕЖЕ ГЛЕДАМ ЗАДАВАШ МИ ВЪПРОСИ НЯКВИ ТАКИВА ВИСЯЩИ. РЕГИСТРИРАЙ СЕ И МИ ПИШИ НА ЛИЧНО ЩЕ ТИ ОТГОВОРЯ НА ВСИЧКО..... ИНАЧЕ Е БЕЗСМИСЛЕНО ДА ВОДИМ ТАКИВА ДИСКУСИИ КОИТО ДОРИ НЕ СА И ГРАДИВНИ

Въх, въх... Допреди малко с хамерикански ник и с такава жар непогасима ближеше арабски г*зове, пък сега - пак с хамериканския ник - се опитваш да се изкараш българин.... Не се самозаблуждавай - номерчето ти няма да мине...

Ще доживеем ли САЩ да разкритикува Израел? Същото в по-малка степен се отнася и за ЕС - радетелите на човешките права. Само че човешките права се гонят, само когато им е изгодно. Ако не бе така, досега да са наложили санкции на Израел, да не говорим за по-тежки последици.

ЕЛЕМЕНТАРНА СПРАВКА В ООН ПОКАЗВА ЧЕ 86% ОТ РЕЗОЛЮЦИИТЕ СА СРЕЩУ ИЗРАЕЛ - ЯВНО СИ ГО ДОЖИВЯЛ

И колко са блокирани с вето на САЩ? Освен това, това са декларации. Кога ще има действия?

да не изопачаваме истината, другарю лицемер!

Защо сега Обама не налага санкции към Израел, както към Русия. Пълно мълчание от иначе постоянно загриженят ЕС за "правдата". Къде са сега тези измислени "миротворци", които постоянно ни обливат с фанфарни слова за справедливост и свобода - важащи за едни и ни чута, ни видяна и разбрана за други ?! А !!!

Защото, това са САЩ - най-еврейската от държава от всички!

България - най-хамаската държава на света!

Когато ФАТАХ и другите палестински организации казват, че са съгласни на примирие ХАМАС отказват и продължават да изстрелват ежедневно ракети. Да напомним, че преди военната операция на Израел, месеци на ред ежедневно летяха ракети от ГАЗА към Израел. Целта на военната операция е да се унищожат тунелите и да се забави Хамас в производството и ежедневния терор с ракети. В случая евреите просто нямат избор. И ние не бихме търпели съсед, който ежедневно ни обстрелва.

Какво да кажат руснаците? Първо в Русия падна една бомба и уби човек и рани други. После паднаха още няколко накуп. И междувременно се избиват руснаци. Как ли би реагирал САЩ, ако се избиваха американци? Има и два украински бронетранспортьора на руска територия, изоставени там.

Хамас много добре знаят, че ако се съгласят на примирие, всичко ще приключи. Така че виновните за тази трагедия са си Хамас, някои глупаци може лесно да им се връзват, наивно, но номера просто няма да мине. И глупостите, които ги приказва този, че били стреляли ракети уж само по военни обекти в Израел, са нагла лъжа. Те не само че стреляха напосоки, както им падне, ами и бяха първи, бяха инициатори. Сега, какъвто и театър да играят, не могат да прикрият факта (поне пред по-здравомислещата част от света), че Хамас са убийците на собствения си народ, на стотиците жени и деца, за които лицемерно вдигат толкова вой!

Голям разбирач се извъди бе, недоклатляк! Явно еврейската ти кръв кипи... Колко си категоричен само! Типично за твоята "порода"...

Не съм евреин, но явно разбирам повече от теб, така че си трай по-добре. На всеки здравомислеш човек би му кипнало от извратеността на Хамас, и тяхната идеология. Колкото до категоричността- да, абсолютно съм категоричен, дори не можеш да си представиш колко. Само гледай тепърва какво ще се случва!

Логиката ти е странна. Хайда да застрелям Х, защото У е виновен. Евреите би трябвало да имат добро разузнаване. Да преследват съвсем конкретни виновни лица, а не масово избиване.

Да, лесно е да се каже така, но явно на практика не е толкова просто. Ако беше, бъди сигурен, че щяха да го направят. И където е възможно, наистина го правят. Но в този случай проблема не е само в лидерите, а и в това, което са посяли и отровили собствения си народ, превръщайки го в неравностоен враг на Израел, жертвайки го по този начин.

Скоро по темата ще започне да пише един ухилен г-н от Абсурдистан,който не е еврей,не е ционист и е тук от любов към историята.Аз му вЕрвам. Та към него: как се чувстваш,когато един ислямист дори ти казва,че тактиката ви на водене на война е жестока и страхлива,с бомбардировки на цивилното население? Ама какво ли се чудя-машата ви САЩ също бомбардирала навремето Япония с атомно оръжие,защото самураите са се криели зад жените и децата.

А тактиката на арабските терористи - разполагат ракетните си установки сред цивилни райони и стрелят оттам, страхливо, по арабски, използвайки цивилните като жив щит... За цялата си история, ако може да се нарече така, арабските терористи никога открито не са застанали срещу когото и да било - само в гръб им дай, само беззащитни хора да убиват, я спортисти на олимпиада, я някоя болница да гръмнат... Пък ти си квичи възторжено в тяхна защита...

Абе идиот, като си толкова умен, я ни научи, каква трябва да е тактиката на една страна, която без повод редовно е обстрелвана с ракети, ей така, напосоки, просто да сплашва и тероризира? Ти, ако си на мястото на Нетаняху, какво би направил? Би им пляскал с ръце ли?

Можеш да наричаш "идиот" само равина си,ок? Ако съм на мястото на Нетаняху бих потърсил мирен консенсус с палестинския народ,така,че последният сам да се дисоциира от ислямистите. О, забравих- навремето имахте един министър-председател,който тръгна да прави точно това,но си го застреляхте. Изтървахте арабите и сега самите вие сте терористи-надявате се с терор да ги превиете обратно.Няма как да стане. Ислямистите това и чакаха: малоумните ви войнолюбци да се пробват да гасят огъня с бензин."Държавата" ви ще я унищожат ционистите-на тях се сърди.

Абе защо все Израел го обстрелват и то с вина? Защо не обстрелват Йордания? Египет? Защо Израел е приел НУЛА бежанци от Сирия и нито една международно НПО не е казало дори въпрос? Божи народ. И си вярват.И става лютеница от тела

КОГАТО ТОЗИ ПИЧ ОТ ХАМАС ИЗЛЕЗЕ НА ПОЛЕТО И СЕ РАЗБЕРАТ С ИЗРАЕЛ 1 КЪМ 1 МОЖЕ И ДА ОЧАКВА ДРУГА ТАКТИКА, НО ДОКАТО ЗАДАВА ТЕЗИ ВЪПРОСИ ДОКАТО СЕ КРИЕ МЕЖДУ ЖЕНИ И ДЕЦА НЕ ЗНАМ И АЗ КАКВО ДРУГО ОЧАКВА.....

Както обикновено арабските терористични свине не могат да се разберат помежду си... И продължават да изпозлват собствените си прасила - свине майки и прасенца оцвъкани до ушите за жив щит, пък после квичат до небето...

В Сарафово тероризъм, а на ивицата Газа какво е?

ПИПО

Няма ли ООН, да вземе някакви мерки? Защо цял свят си затвяря очите пред това клане? Защо нашят "президент" не вземе някаво становище, ами вместо това ръси идиотщини по адрес на Русия? Аман от двойни стандарти.

Защото точно русия показа на всички, че може да си прави каквото иска и няма механизъм да я спре.

до край Израел. Стига е тлял един безкраен конфликт там. Светът трябва да бъде прочистенот паравоенни идиоти, които само рушат!

ПИПО

Ако някой ти избие децата, друга песен ще запееш, гад мръсна.

Пипо - друга песен ще пееш когато Ислямският Халифат почука на вратата ти, забули женати и я обреже. Явно си някакъв мюсюлманин затова така пламено защитаваш палестинците,ама те са като циганите дори египет и юрдания не ги искат. Ако ти си такъв пребери си ги у вас мюсли

пита: КОЙ ЗАПОЧНА ПРЪВ ТАЗИ ВОЙНА?