Четирима младежи загинаха при катастрофа в Бургаско

Три момчета и едно момиче са загинали на място при тежка катастрофа, станала тази сутрин на пътя между карнобатските села Аспарухово и Сърнево.

Обратно в новината

Коментари - Четирима младежи загинаха при катастрофа в Бургаско | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

БМВ със зелена празна тиква зад волана.Просто класика.

това ли е смисъла на живота да откраднеш кола и да караш с 150 км/ч това ли е смисъла на живота да отидеш на дискотека и да се напиеш и да се качиш в колата и да погубиш живота си това ли беше смисълът на живота за тези деца това са деца за бога това са деца.аз също съм на 18 но не съм се забързал да изкравам книжка и да карам кола.благодаря ти господи че пазиш нещата такива каквито са дори и да остане опасно!

като чета за автомобилните катастрофи забелязах че повечето жертви за много млади хора без опит умират по селските пътища в много късен час на ноща или много рано вращаики или отивайки на забава.къде са родителите им ?

Не съвсем естествен отбор. Каквото търсил- това и намерил. Добре, че не са убили някой нормален човечец.

Пътищата са ужасни , водачите прости и по никакъв начин не можеш да им обясниш , че задминаването не е задължително.Спорил съм няколко пъти с такива екземпляри и те просто съвсем очудено ми обясняват,че щом пред теб има кола си длъжен да я задминеш! Просто - автомобилното движение в това подобие на държава трябва да се забрани!

Точно по тоя тесен път май-само джиповете могат да изпреварват. За мен това е заспиване зад волана.

В коментарите виждам все едно число 150 (км/ч). Откъде го измислихте. Такова нещо като се плъзне под камион може да стане и при 80. Защо е станало не знам. А живите обикновено послъгват, когато всички останали свидетели са мъртви. Дали цистерната не е била съвсем на пътя няма да разберем - нали се е "преместила от удара". И това обаждане в 6:20 вероятно или лъжат от бърза помощ защото пак са закъснели или цистернаджиите 20 минути са мислели версия. Което значи че шофьора може и да може да кара, да не е пил и да не ги е видял в тъмното защото са необозначени. Слагайте минусите.

Цистерната е от другата страна на пътя.

Наблюдатален/на си, автомобилът е смачкан от лявата страна, май е карал в насрещното.

Напротив, сложих ти плюс (+), мислех да напиша нещо подобно. Все пак няма достатъчно информация, което не оневинява неправоспособния водач, а и в 6.20 е вече светло, освен ако не ти е "тъмно" по някаква друга причина. Жалко, че стана ежедневие.

Какви цистернаджии, какви версии, какви 20 минути. Цистерната празна е 8 тона и е стационарна, лежи на земята.

Анализа ми беше базиран на фактите от статията. Сега погледнах стрийт вю-то и там се вижда въпросната стационарна цистерна, която не би трябвало да има разрешение да е толкова близо до пътя. Пътя е тесен типичен междуселски за почти нулев трафик. Това си е съдба, на такова равно поле да намериш единственото сериозно препятствие. А относно карането в насрещното, по този тип пътища винаги си поне наполовина в насрещното, а когато се разминаваш излизаш в банкета.

Ми, то си го пише в статията, но трябва някой да чете: Автомобил "БМВ" с бургаска регистрация се е ударил в стационарна цистерна с вода, намираща се на крайпътния банкет...

Имали са да изминат няколко километра. Естествено това трябва да стане със 150 км/ч сякаш управляват многомилиардна компания и всяка секунда се равнява на милиони левове. Трябвало е да ядат бой за всяко бягство от час по физика.

Не карай по-бързо отколкото твоя ангел- пазител може да лети!

6+++

Крилат коментар!!!

Естествен подбор, някои имат шанс, други - не. Спомням си когато бях на 17 - един мой съученик, който открадна полския фиат на баща си и го удари ... Получи си боя, нямаше как, а и в онези години на боя се гледаше като на средство за възпитание. Но това не беше всичко - нямаше лятна ваканция за момчето. Наложи се да работи цяло лято за да купува части за колата. И понеже на 17-годишни работодателите не плащат много, моят съученик сам трябваше да ремонтира колата, плати само на бояджия. Но в крайна сметка случката имаше добър край - стана човек от него!

Къде се е случило това. Абсолютно същата история с огънат полски фиат - кафяв цвят. Семейната кола с книжка на 2 седвмици.

Случи се през 1995 година в Пловдив. Цветът на колата беше жълто-зелен или нещо подобно. А книжка нямаше момчето, просто защото беше на 17 години.

Ужасна новина! Млади хора в разцветът на живота си... :( Защо не си дават сметка какво може да се случи и че лошото става за миг! Когато бях на тези години, през акъла не ми е минавало да взема колата на родителите ми, без книжка... дори не съм си го помисляла... Мир на праха им!

Добро дете си била, почти всички бяхме такива, а и татко ти едва ли имал БМВ. Хубав коментар, дано някой се замисли.

Жизнерадостен НИК, РозовоКоте ;-) Влизай по-често във форума, ще има полза от теб.

Когато бях на 14 годишна възраст, едно момче на 16 се опитваше да ме сваля и ми предложи да ме повози с колата на баща си. Още на момента ми стана ясно колко акъл има в главата, казах му, че е пълен идиот и въобще не съм се занимавала повече с него... За съжаление не всички деца имат разум в главата си. Жалко за децата, мир на праха им!

Аз бях в паралелка само с момчета и като станаха на 16 - 20% отидоха да карат курсове, едвам дочакаха до 18 да вземат книжки. А през това време се опитваха да подкарат каквото и на който могат. Това е болест при момчетата, не при момичетата. Още имам спомени с един електрокар който се опитвахме да избутаме (бяха го заклещили на заден ход в един тунел на фабриката, в която бяхме на учебна практика)

Когато бащата е джигит и всички останали на пътя са смотаняци, и карат бавно, и задължително трябва да бъдат изпреварени, невръстният му син седи на задната седалка и попива всичко което види и чуе. Поотраства, научава и псувните, овладява жеста със средния пръст и като стане на 16 е готов да бъде като татко. Резултатът е виден. Не му е виновна нито държавата, нито пътят, нито автомобилът, виновно му е възпитанието, а за такова възпитание той не е виновен.

крушата не пада подалече от дървото щом такава е крушата смятай какво чудо е дървото

Умират деца!!!! Страшно е!!!! А, още по-страшното е, че това няма да има край.....

деер

На кой му пука? На баща му ли? Да не би да е обявил колата за крадена? Тарикатлъците край нямат в България......

на това му викат естествен подбор, щото татето е учило малоумника че може да прави квото си иска и няма да му се случи нищо. е да, ама това важи само за пред българския съд. когато обаче решиш че можеш да нарушаваш законите на физиката, получаваш присъда по бързата процедура и не получаваш възможност за обжалване

Напълно съм съгласен. Отговорност на родителя е да изгради начина на мислене.

защо държавата не взима мерки???????????

и какво да направи държавата, да им набие акъл ли. или да конфискува на всеки които има дете колата докато детето не навърши 30. ама най-лесно е да се обвинява държавата, и докато търсим вината там дето я няма, пропускаме че са виновни родителите, които или са дали ключовете на колата на малоумното си отроче и стават съьчастници в убииство, или отрочето им е откраднало ключовете, щото така са го възпитали - да краде и да не спазва правилата

Прав си. Тя държавата ни е такава, защото ние сме такива. Трябва да се променим. Не за себе си, а за тези, които идват и ще идват след нас.

Колко наивна комунистическа мисъл. Държавата това сме ние. Ние трябва да вземем мерки - всеки един от нас. Аз се опитвам да вземам доколкото мога, опитай се и ти, ако и останалите го направят всичко ще е наред (но не можеш нито да го изискваш нито да го очакваш от друг освен от теб). Държавата това си ти!

НИКОЙ НЯМА ДОГОВОР ЗА БЕЗСМЪРТИЕ В ДЖОБА СИ!! ТАКА Е, КАТО БЕЗМОЗЪЧНИ РОДИТЕЛИ ДАВАТ КОЛИТЕ СИ НА ОТРОЧЕТАТА СИ, КОИТО ОСВЕН САМОЧУВСТВИЕ БЕЗ ПОКРИТИЕ НЯМАТ НИЩО ДРУГО!! ДОБРЕ Е, ЧЕ ЗАРАДИ ТЯХНАТА БЕЗМОЗЪЧНОСТ НЕ СА УБИТИ ДРУГИ НЕВИННИ ХОРА, А ТЕ СА НАМЕРИЛИ ТОВА, КОЕТО ТЪРСЯТ ВСИЧКИ КАТО ТЯХ-СМЪРТ!!

ЕТО ГИ БЪЛГАРСКИТЕ КАМИКАДЗЕТА .ЕИ ВИЕ ЗА КАКВО СЕ БОРИТЕ ?ДОБРЕ ,ЧЕ ТОЗИ ПЪТ СЕ РАЗМИНА БЕЗ НЕВИННИ ЖЕРТВИ .СЛЕДВАЩИЯ БЕЗУМЕЦ СТРОИ СЕ

Тези снимки не са на тази кола от катастрофата. БМВ-то е било бяло, чисто ново.

Къде го прочете?!? А и едва ли има значение, след такъв инцидент.

Мда дърто БМВ 3-ка, изтъркани гуми, ЗАДНО предаване, некадърен шофьор.... низ от предпоставки за случилото се. Единственото радостно в новината е, че лекето не е убило някой попаднал на неправилното място в неправилното време.

Е как да не е убил? А другите 3 деца?

Откъде напълзяха в тоя форум толкова много комплексари с БМВ, които си мислят, че като имат БМВ и са богати :D

Цистерната в банкета е спасила от смърт някои сиромаси в насрещното!Копелето е виновно за смъртта на младежите!

Когато прочета, че няма убити невинни хора в друг автомобил, казвам едно: "Слава Богу!"

17 годишен без опит зад волана, без свидетелство за правоуправление на мощна кола, леко пиян, в откраднато от родителите БМВ. Е, какво остана още?

Четири погребения, това остана.

Мили българчета, защо така ?! Животът ви тепърва започва - добър или лош, но прекрасен. Колата е удоволствие, но и снаряд в ръцете на неопитния шофьор. Тежко на родителите ви, за тях животът също свърши.

В ръцете на всеки, не само на неопитните.

Време е прокуратурата да се самосезира и да заведе дело за убийство по непредпазливост на хората, който са дали колата на тези луди деца!!!

НЕпредпазливост!? Та това си е все едно да дадеш оръжие в ръцете на малко дете. Казва се безотговорност и трябва да се наказва по тежко и от убийство. В САЩ автомобилът който участва в подобни катастрофи се нарича "смъртоносно ОРЪЖИЕ".

От началото на пубертета, до неговият край, когато децата са под влияние на филмови простотии, като "Бързи и яростни" и подобни, не трябва да им се позволява да използват мощни машини. До поне 25 за мъжете и 20 за жените, само малки моторчета и колелета. Така ПТП-тата и съответно смъртността по пътищата ще намалеят поне на половина, ако не и повече!

На снимките не се виждат отворени въздушни въглавници - вероятно са липсвали от предишен удар. А предишният удар вероятно е уморил шасито и затова се е нагънало толкова. Не че оправдавам загиналите, лека им пръст, но ако колата беше изрядна и добре поддържана, вероятно това нямаше да се случи точно така и поне някой можеше да оцелее. Но така е - като купуваш стара кола, дето като нова е струвала 80К, трябва да си готов да поддържаш кола, струваща 80К. А не да теглиш заем за най-голямата гробница на пазара и после да стягаш с тельове каквото хлопа, и да караш с галоши, щото пари за нови гуми няма.

Бате, мноУ си зле! При удър с такава скорост в неподвижен обект, обратното ускорение е толкова мощно, че ако ще в танк да си вътрешностите ти ще изкочат от тялото! КОМПЛЕКСАР!

Нека снимките на колата да се набият в паметта на всеки идиот и потенциален убиец-нещастник!! Тъпанарите да гледат и цъкат с език, и когато предприемат поредната си простотия на пътя тези сниммки им се появят в паметта!! Стига мислихте с гъзовете си ОВЦЕ безподобни, в Израел, Палестина и Украйна няма толкова жертви във война-колкото ние даваме по пътищата!! Мислете бе, идиоти!! Възпитавайте си идиотчетата-деца , не ги правете като вас, защото резултата е виден!! Затова мангустите ще превземат без бой България, защото българите сме народ-помия, сами се унищожаваме!!!

Когато управлява БСП=ДПС се увеличават и катастрофите. Може да се свали ексел файл от сайта на КАТ и да се види по години, че това е така.

Абе, ти да не си рожба на братовчеди?! Само това ли ти хрумна???

...ПОД СЛЪНЦЕТО.. ..поне от 40 години от когато съм водач... ...чета и беснея,защото още от годините когато законно карах 73-74-та се носеха абсолютно пиперливи вицове за тъпотията на БГ-милиционерите,особенно тези от КАТ... ...Днес, явно техните наследници (вероятно отрочета) от Българската полиция,са наследили тъпотията от предшествениците си,ЗАЩОТО:... ...ДА ТВЪРДИШ,ПРИ ТОЛКОВА ЗНАЧИМИ ,ЯВНИ ПРЕДПОСТАВКИ... - непълнолетие - неправоспособност - сух и прав пътен участък - вероятно алкохол - висока скорост - мощна кола.... ...че водача е загинал защото е бил..БЕЗ ПРЕДПАЗЕН КОЛАН И ЕДВА ЛИ НЕ,ЧЕ ТОВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПРОИЗШЕСТВИЕТО ...ТОВА ДОРИ ТЪП МИЛИЦИОНЕР ОТ "МОЕТО ВРЕМЕ "НЕ МОЖЕ ДА ГО КАЖЕ...Тогава по едно време,когато също имаше някаква кампания за коланите(а те не бяха автоматични както сега и трябваше да се "прогонват" всеки път според физиката на ползващия го) излизаше лафа...когато те спрат...ченгето си вкарва пръстите м/у колана и тялото и колкото пръста луфт има ...толкова лева ...рекет..а когато си се престарал и затегнал яко...се казваше..."ей,ти за пет лева ще се удушиш бе брат..." ....никога не съм разчитал на колана,дори ми пречи и слагам по задължение особенно в града,където се налага да слизам и качвам стотици пъти а и скоростите са относително ниски...близо над милион километра съм без колан...защото винаги съм гледал той да не ми е необходим...ОСВЕН АКО НЕ МЕ СРЕЩНЕ ТАКОВО БМВ,ЗАЩОТО НЕ СЪМ МНОГОТОННА ЦИСТЕРНА И ДОРИ ДА СЪМ С ШЕСТОЧКОВ КОЛАН В МОЯТА ЛАДА...НАЙ-ВЕРОЯТНО ЩЕ МЕ ТЪРСЯТ ЗАЕДНО СЪС СЕДАЛКАТА НЯКЪДЕ В ....БАГАЖНИКА.... ТАКА,ЧЕ СТИГА С ТЕЗИ КОЛАНИ... ПРИЧИНАТА Е ДАЛЕЧ,ДАЛЕЧ ...ДРУГАДЕ... ...И НАИСТИНА ТРЯБВА В КАТ ДА ВЛЯЗАТ ...НАЙ-ПОСЛЕ ИНТЕЛИГЕНТНИ И ОТГОВОРНИ ХОРА,А НЕ МИЛИЦИОНЕРСКИ И КАТАДЖИЙСКИ ПИГМЕИ КАТО "М-Р КОСТОВ"...(между другото дотикал до офицерска пенсийка със средното си образование)....

ФeниX

Доста простотии си изписал. Ако в случая имаше колани, най- вероятно, поне на задната седалка щяха да оцелеят. Задната част на колата е цяла, така че хората там са имали всички шансове да се живи. Ако искаш да разбереш защо вземи да четеш. Разгледай краш тестове. Има доста информация, образовай се преди да пишеш.

...ти,защото аз съм ги виждал на живо в моята 40 годишна практика...дори съм събирал изхвърчали глави в полето в помощ на пристигналите полицаи осветявайки с фаровете на камиона изораната нива,където трябваше да "сглобяваме" липсващите части от тела... ...още се стряскам,а ми престоеше няколко хиляден преход през който пиех само вода и ...драйфах... ...така,че ...ЗАМЪЛЧИ...

Ти някога катастрофирал ли си? Какви колани при тази скорост? Знаеш ли , че при много по-ниска скорост и не челен удар, а в гумата вляво имах две спукани ребра от колана и синята лента от него се виждаше поне две седмици.

Не знам колко си прав за всичко останало, но за м-р Костов не си. Познавам го от дете и знам какъв човек е. Има и висше образование. И не прехвърляй проблема от болната глава на здравата. Не им е казал м-р Костов да карат така, нали?

...до някъде с теб,но дори и да е завършил Филология...МАНТАЛИТЕТЪТ му е на ...ПРОСТ КАТАДЖИЯ...който дори не се научи да ...РИСУВА..

Колата е като от конструктор (в насипно състояние) и трябва сам да си я сглобиш. Добре, че са снимали волана да се убедим за марката, защ

Колата е като от конструктор (в насипно състояние) и трябва сам да си я сглобиш. Добре, че са снимали волана да се убедим за марката, защото остават съмнения запорожка или Варшава е. Гаранция са спазвали всички правила за движение и са се движили с не повече от 90км. Искам да им дават книжки на дечурлигата от 16 години. Тъкмо ще намалеят драстично абитуриентите, а с тях чалгата, циганията, кича, селянията, олигофренията и всичкото зло, което върви с тази дегенерация наречена подрастващо поколение.

Боже Господи, Иисусе Христе, защо? Защо изостави тази държава и тези хора на произвола на шайка мошеници. В България се случва всеки ден трагедия след трагедия и на никого не му пука. Беззаконието, нахалството, простотията и безразличието убиват. Мир на праха на децата. Нека тяхната съдба ни научи да бъдем по-смирени и по-отговорни! АМИН!

Другарю, не стой на слънце, защото няма лошо да говориш на господ, но отговори ли ти ще стане страшно. Купи си читав мозък, защото този е изветрял или просто промит. Остави господ и погледни хората. Още не съм видял господ да ми копае лозето.

Единственото спасение е при каране без книжка да се конфискува колата. Може и глоба в размер още на 2 коли. Само така бащите на такива пикльовци ще треперят да не им докопат ключовете. Ако бащата каже, че колата е открадната без негово съгласие - ами синът ти е откраднал колата и затова нямаш (конфискувана).

Точно този модел тройка на БМВ, в кръговете на градските ашлаци е известно под името "СЕЛСКА ЧЕСТ"...

А Опел Калибра ,като "СЕЛСКОТО ФЕРАРИ". :)

Калибри от години почти не се срещат, ама виж БМВ тройки масово особено пред селските хоремаци..

Естествен подбор.

Успяха ли поне да вземат материал за донорство То от тия ашлами нищо друго не става Сега родителите да се радват на синчето,което шпори на тати колата без книжка Селения до шия! лека им пръс в следващият живот ще са по кротки!!!

Леле ,то БМВ-то на нищо не прилича.

Ужас е направо. Грозна гледка.

Автомобил "БМВ" - прочета ли това ми става ясно....поне 80 процента от катастрофите участва такава кола управлявана от коплексари с малки пишки...

Виж грайфера на гумите. То дори като шофираш стара пръчака трябва да имаш кинти за елементарни неща

Комплексите и тесногръдието до някъде са полезни. Представете си ако тези момчета знаеха, че модели на Мазда и Мицубиши са в пъти по-мощни от БМВ то, то те щяха да се убият още на първия ден от както са станали собственици. Така са живели някой ден повече

си ти, а не снайпер. Каква Мазда, какво Мицубиши ? В пъти по-мощни? Сигурно са и по-технологични? От къде ви намират такива специалисти ?

Мазда и сие са в пъти по-мощни от БМВ! За да сме точни, 0.1 пъти, демек една десета. Това има предвид колегата - с Мазда щяха да са живи, щото не върви над 80км/ч.

Жалко за децата!!!Съболезнования на всичките им роднини!!!Аз имам син на 18.Без мен още не го пускам да кара-Корсата де....

Не го учи на женски автомобили бе пич:)))))

Карам ВТОРИ такъв а-л ,и съм жив/слава богу/! А доста хора с "мъжки" коли вече ги няма. :-( С колко карам и от къде до къде...не е важно. А ако от "вашата" София до.. Варна да речем ,стигнете с двадесет минути по-бързо и това Ви радва... Е ,аз не бързам чак толкова.

И какво им е имало на ладичките? Приятно шофиране с БМВ ;)

Братле, любимият ти комунизъм ни направи "селяндури", промени манталитета на хората и от "затвор" отидохме на слободия, от жигула, скочихме на БМВ. Такива идиотски случаи на запад са рядкост, за жалост от БГ и Русия примерно...

До всички селски и градски ергени! Има с какво да впечатлите момите, колата не е за тази цел. Само таксиметровите шофьори возят непознати хора, всички ние останалите когато караме кола и в нея има някой този някой е човек когото обичаме. Най-страшното е да причиниш нечия смърт поради глупавото си и безразсъдно шофиране и след катастрофата да оцелееш, цял живот след това няма да имаш миг спокойствие.

Много грубо и арогантно ще прозвучи, съжалявам, но истината е горчива. Добре, че само те са загинали, а ако се бяха измлатили в старата жигулка на нищонеподозиращ човечец, движещ се със 60 км. в час и строго съблюдаващ правилата за движение и на място загинат съпругата и децата му? А? Тогава какво ? Всеки е ковач на съдбата си. Каквото надробиш, това сърбаш. Съжалявам.

Забранява се вносът на БМВ на ново и на старо!?

Защо бе, кретен? Да не би да искаш отново да чакаме за кола 20г. Карай си каруцата на село и не се бъркай там където не ти е работа.

Милите деца-плача за тях.Цели 4 живота.Тъкмо отгледани и в наѝ-буѝните години...Виновни са обществото,родителите,беззаконието и контрола му.Няма ред в държавата.Мир на праха им и тежко на маѝките им!

oбществото викаш.. аз какво съм виновен че пияни селски дришльовци се качили на БМВ-то и тръгнали по нощите да се правят на тарикати със 150км/ч ?!

ами виновно е ,че вижда всичко това и не реагира

Такива клишета си изредил/а, че се разревах. Ако не дай Боже, някой такъв боклук, като този който е карал с превишена скорост, убие твое дете, ПАК ЛИ ОБЩЕСТВОТО ЩЕ ОБВИНИШ?

Едно дете се ражда невинно.Коѝ го изгражда като човек-родителите и редът в обществото(градини,училища и т.н.)Моите момчета са на 29 и 19г и всеки ден треперя за тях.Имат си коли за по 5-6 хил.лв. изкарани от тях с много труд,но ме е страх други да не ги претрепят(защото смятам,че те са добре възпитани и са добри шофьори)

Ако сте добър човек, моля не обръщайте внимание на грубите изказвания. Хората, които са Ви коментирали - и те имат право, но не са прави да се нахвърлят върху Вас. Все пак живеем в свободна държава и всеки има право на мнение и Вашето е от значение.

Напторив, точно в тази възраст действа естествения подбор най-силно (в юношеството, когато съзряват половите органи). Природата си знае работата да разчиства инцидентни (силно отклоняващи се от средното) индивиди.

Хубавото е, ЧЕ.. насреща не е имало други четирима с...Мерцедес!

Искаш да кажеш "лошото е, че..." Щеше да е 2 в 1.

Самозатрили са се на права отсечка, при добра видимост и със страхотна кола. Това само булгаристански скотове го могат.

И ти го можеш,ама си беден самотен цървул и никой не ти обръща внимание,затова само мелиш тук тъпотиите си

Отиват на вилата да допият и да ударят всички по едно мадо на момата, обаче станала катастрофата. Какво има да разследвате ?! Пиене, Каране, 16-7 годишни = сигурна смърт. Това е по повод ОГРОМНОТО самочувствие на много родители, че тяхното дете е най-умното, най-красивото, най-безгрешното, най-можещото а всъщност е едно разлигавено непораснало дете..

А искаш ли да започнеш да акаш много бързо ? Почти мигновено ?

Една твърде добра новина. Оправи ми се настроението.

касапина само като види кръв и му се оправя настроението!

дира не е място за психично болни - ако това, че четирима млади хора са загинали ти е оправило настроението, то за да се смееш и радваш, какво трябва да стане - земетресение ли - пълен нещастник си ти, отдавна го забелязах, коментарите ти са отврат