Слънчева буря е можела да ни върне в 18 век

През 2012 г. силна слънчева буря за малко е щяла да връхлети Земята и да наруши функционирането на електрическите мрежи, връщайки днешната цивилизация в 18 век.

Обратно в новината

Коментари - Слънчева буря е можела да ни върне в 18 век | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Напоследък различните световни и нашенски медии ни заливат с новини с катастрофически елементи. Целта е психическо въздействие върху човека с цел да приема безкритично снасяната му информация и да бъде по-лесно управляем.

А зимата е можело да има 50 метра натрупан сняг, но се е разминало, а да и можело е да сме Германия ама ни се е разминало!

След дъжд,качулка - казал българина.Какъв е смисъла на тази новина като вече всичко е отминало?Защо това не се споменава навреме или пак някой си прави поредният експеримент с човечеството.

АБЕ ВСЕКИ ДЕН = НОЩ Е ПОСЛЕДНА ТОВА Е ЗЕМЯТА НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА КАЖЕ НИЩО ДОРИ И НАСА !!!! ЗАТОВА ЖИВЕЙТЕ КОЛКОТО Е КАЗАЛА МАЙКАТА ЗЕМЯ А ПОЧНЕТЕ ЛИ ДА Я РАЗРУШАВАТЕ ТЯ ЩЕ УБИЕ ВАС !!!

Апокалиптични глупости като тая просто вдигат трафика после цените за реклами по сайтовете затова са високи.

благодаря за високата оценка. не казвам, че не я заслужавам.

Ни плашиха с озоновата дупка, глобалното затопляне, днес ни метнаха със "ей тъй на косъм се разминахме от края на света". Знаем, че целта на тия разпространяващи такъв тип информация е тоталното ни затъпяване, но доста работа имат още.Все още не сме оглупели толкова.

това беш не е верно! слънчевото изригване е успяло напълно и сега, човечеството, глобализирано е върнато в средновековната, но вече масова инквизиция на новия световен ред. вчера полша бе осъдена за незаконно притежание на конц лагери на полски костовисти, които ги използвали за мъчения в полза на цру. интересно е как конц. лагерите и инквизициите са живи и до днес, за да изтезават хора, само управителите ги сменят: един път сини, друг път червени и чат-пат лилави.

БСП още 1945г ни върна в 18 век...затова не ни пука от разни там магнитни и прочее бури

Слънчевата буря влияе върху слънчевия вятър който като щит обвива Земята и я предпазва от йонизиращото лъчение !! Какво се случва с магнита наречен Земя, чийто полюси не съвпадат с географските !! Подобно изменение води до промяна на прецесионния ъгъл на оста на земята , до природни катаклизми като наводнения , земетресения, увеличаване на вулканичната дейност. КОЛЕБАНИЯТА В ПРЕЦЕСИЯТА НА ОСТА НА ЗЕМЯТА ПОРАЖДАТ ТАКА НАРЕЧЕНИЯ ЖИРОСКОПИЧЕН ЕФЕКТ, КОЙТО ПРОДЪЛЖАВА С ГОДИНИ !! На фона на случващото се в КОСМОСА ние с нашите човешки проблеми изглеждаме като прашинки !!

Учителю, а как мислиш на Сицилия ще има ли изригване на Етна, защото съм се запътил на там за малко лава?

Слънчевата буря създава слънчевият вятър, а земята я предпазва земното магнитно поле. Магнитните полюси не съвпадат с географските, но не това е причината за земетресения и вулканична деюност. Магнитните полюси си сменят местата постоянно.

Понеже съм учил още по времето преди да се появи учебникарската мафия и да почне перманентната учебна реформа ,та в тези почти древни времена все още се намираха учители дето наистина знаеха много повече от учебника и имаха мерак да учат ученици та за това си спомням ,че северното сияние се предизвиква от слънчевото излъчване и се влияе по интензитет от него .За 1859 е известно ,че то е било особено мощно и е достигнало много по на юг.Било е наблюдавано и подробно описано.Днес не е проблем дори по тези косвени данни да се определят достигнатите някога стойности.Все пак интересно е ,че съвременното макар и за малко разминало ни се е станало през 2012г.когато се чакаше Апокалипсиса.Много американци дори са си го представяли по подобен начин.Мисля ,че всякакви прогнози за подобно бедствие ,че и дори изчислени в проценти не са по-точни от гледането на кафе.За тези които искат да защитят електрониката си и информацията която имат събрана ще спомена за нещо пак което ми е известно от онова време -казва се фарадеев кафез (клетка ...нещо подобно )което решава проблема ако се потрудиш да си направиш и си държиш нещата вътре.Може дори да е цяла стая която да ни предпазва от вредното електромагнитно лъчение което ни обстрелва дори от съседния покрив.

"За 1859 е известно ,че то е било особено мощно и е достигнало много по на юг.Било е наблюдавано и подробно описано.Днес не е проблем дори по тези косвени данни да се определят достигнатите някога стойности."- радвам се, че се включи, за да се осъзнаят дървените философи, които без да се замислят, оплюха авторите на статията, защото сметнаха, че тогава не е съществувала апаратура, която да измери слънчевата буря и нейната степен! Ето, че има начин да се разбере колко е била силна тя! Мноооого обичам дървени философи, като гореспоменатите - те са все най - умни, досетливи и на всяка манджа мерудия хахах И дори, когато разбират, че са се изложили, продължават да имат високо самочувствие на всезнаещи :))))))))))

Popokatepetala@abv.bg

Благодаря,старая се да бъда полезен и за това споменах и за фарадеевия кафез.Смятам че полу познанието е по-вредно от незнанието.Например по-нагоре един колега пише че слънчевия вятър предпазвал земята като щит което е абсурд защото в действителност магнитното поле на земята е това което ни предпазва от този смъртоносен за нас ,,вятър"тоест слънчево лъчение. Споменава се и ,че магнитните полюси непрекъснато сменяли местата си -верно е ,че те постепенно се изместват от местата си но това е бавен процес иначе просто не бихме могли да използваме компаси .Най-тревожното е ,че интензитета на земното магнитно поле непрекъснато намалява а това означава отслабване на нашия енергиен щит .Учените не са наясно каква е причината .

интересно ми е как през 1859 са разбрали колко е била силна тази буря - може би със сателит, който са изстреляли през 1799 г. да следи активността на слънцето. Също ми е много интересно как е спряла комуникациите през същата година, може би пощальонът е слънчасал... или... знам ли - интересно ми е.

Комуникациите ( телеграф ) са изгорели. Запалвали са се кабелите от индуцираното напрежение. Ако сега се случи такова събитие, всичко с електричество и електронника ще излезе извън строя. Можеш сам да си представиш какви ще са последствията.

Ние не сме средностатистическите дебелогъзи граждани на САЩ. При нас и децата знаят какво е земното магнитно поле и каква роля изпълнява.

хахахах... Наистина ли вярваш, че тъпотията е патент на американците?! Лелеле, колко ограничено мислене!!! Я, хубаво се огледай около себе си и хвърли един поглед в огледалото, можеш да се изненадаш от откритието!!! :)))) Най - обичам разсъжденията от сорта :"наш;то гардже най - хубавото"

В момента идва от управляващата класа в САЩ. Тия пред телевизорите са крайният продукт.Щом можеш да им сипеш глупости от тоя сорт и те да вярват

Малко в страни от темата но не съвсем. На смъртния си одър един султан повикал сина си и му дал две ковчежета - черно и бяло. Казал му да отвори бялото веднага след като издъхне, а черното - три дни след това. Умрял султанът и синът му веднага отворил бялото ковчеже Вътре имало лист с написана молба султанът да бъде погребан с чорапите. Отишъл синът при ходжата и попитал може ли да погребат султана с орапите. Ходжата казал, че това е невъзможно според тяхната религия. Погребали султанът според религиозните изисквания - гол. Два дни след това синът отворил черното ковчеже, в което имало лист, на който пишело: "Видя ли сине, че на онзи свят дори чорапите си не можеш да отнесеш?"

Слънцето постоянно има такива излъчвания, но магнитното поле на земята предпазва от тия излъчвания. НАСА ги разбирам, все пак и те трябва бЮджет да оправдават. Но и ние не сме от 1859.

Мдааа, а вие свише достигнахте до тези изводи. Вече близо няколко трилиона години наблюдавате земята, слънцето и другите планети и на вас учени "ви не требват" вие всичко си знаете от самосебе си, а и бюджет не щете!

А не може ли да ни върне в 17-ти век, тогава също е нямало интернет?

Hе ме интересува какво е казал физика пит Pаyли. Mного по-важно е какво е мнението (опорната точка) на физика на другаря путин. разбрахте ли русофобчета или трябва да повтарям?!

Разсмя ме, каквото и да си имал предвид! хаххахаххахахх

Спасението на човечеството е в съединението на всички народи,които трябва да заживеят ,като братя.На сегашния етап в света често се прилага закона на животинското царство-Акулите изяждат дребните риби.Силните държави,подчиняват слабите,посягат към ресурсите,подиняват ги за своите интереси.

Прав/а си!!! Когато, обаче, акулите изядат всичко и всички, ще се наложи и себе си да изядат! Алчността винаги излиза през носа рано или късно!

Е, да, ако баба ми беше се родила мъж, сега щеше да ми е дядо... Ама не е!

Не ми пука! Ше съборела икономиката! Па тя нашата си падна и без бури!

Таман щехме да почнеме от нулата всички,

Пак ше дръпнат и ше им гълтаме пепеляка!

Това позволило на учени да заключат, че бурята от 2012 г. няма равна на себе си от тази през 1859 г.

Манипулациите нямат край. Да не би 1859 НАСА да е имала инфо за тогавашната буря. А, това за което говорят системата ХААРП е в състояние да го причини навсякъде по света.

ХААРП може да причини бури само в тъпата ти кратуна

Явно отдавна заблуден ХААРПун се е забил в мозъка ти и той е спрял да функционира!

Малоумни редакторчета на ДИР-а, МОНСАНТО забранена дума ли е ?

Много жалко, че се е разминало. Земята има нужда от пречистване, а без катаклизъм няма как да стане това.

що не дадеш пример като се пречистиш?! Аман от недоволни апокалиптични ненормалници!

Ето за това говоря, пълно е с измет като тебе... Никаква полза няма Земята и човечеството от такива...Ако беше стока, нямаше да се засягаш, ама...

Исках да напиша нещо подобно, затова ще подкрепя казаното от теб! Човечеството е прекалено сляпо, за да види всички злини, които само си причинява. Няма по-голям паразит на този свят от човека. Планетата ни в момента боледува от нас, но като всеки организъм, тя развива имунитет и скоро ще ни отстрани от повърхността си. Първите симптоми на оздравяването й ги видяхме съвсем на скоро в столицата, а подобни неща се случват ежедневно в различни точки от света.

Джепето, не се сравнявай с Иво! Тонът ти е съвсем различен, а изказването - аргументирано!

Ако сме папкали и нанкали и слушкали,може да ни огрее...

Жалко, че ни е пропуснала.

Браво! "Новина" на 2 години.

всичко по-сложно от пускане на балони с горещ въздух в атмосферата, са опасни експерименти, които НАСА правят с планетата и близкия космос

Аз не разбрах, защо от дир.бг пишат за нещо, което не е станало и от от преди 2 години... че го слагат и на най-видното място в сайта?

Ами колега, защото всичко е талаш! Пълнят нета с глупости, за да спим дълбоко, а те в това време обединяват работната сила в света и си броят парите. Не говоря за dir, а за световните осведомителни агенции - 3 на брой.

НАСА са мега лъжци и измамници. Защо вместо да пускат разни партенки в нета не излязат пред световната общественост и си признаят какви опасни експерименти правят с планетата и близкия космос, разбира се без да се вълнуват особено, че тук живеят и хора.

Сподели де,щото НАСА няма!

а те каде живеят бе ахахахах

Само НАСА ли??? Защо мислите, че другаря Путин не извършва подобни опасни експерименти?! А останалите държави?! Хората са едни и същи НАВСЯКЪДЕ - алчни до степен да застрашат живота на другите и своя собствен!!!

Ние сме вече там!!!

Ако, ако, ако. Да ама, не. Засега....

Абе там където отивате ние от там се връщаме.

Тоа сателит е руски. Щом е толкова високотехнологичен

Мите, ти от сайта ли си? Провокираш за повече коментари май, а?

А, не се тревожете :) Както са тръгнали САЩ и Русия, пак там ще върнат света - в 18 век :)) А и хората, такива, каквито са днес, могат съвсем сами да си причинят тия щети, от които природата ни е пощадила...засега.

Слушах едно интервю наскоро относно ако такава слънчева буря засегне Щатите. Прогнозираха, че след 2 години 98% от населението ще си бъде заминало. До такава степен всичко е механизирано и свързано, че хората въобще вече за загубили умението да се грижат сами за себе си. Водещия на предаването даде пример за магазин в който е бил и по това време тока е изгаснал. Младите магазинери е трябвало да смятат рестото без калкулатори. След половин час е трябвало да затворят магазина защото повечето от тях не знаели как става това...

хахаха Ако това за смятането е вярно, мога да спя спокойно - поне в това отношение българите (може да сме всякакви), но сме ужасно оправни!

и мангото и то така.не знае да работи,98% са болни с документ от ТЕЛК,никога не са ходили на училище-ОБАЧЕ КАТО СТАНЕ ДУМА ЗА СМЯТАНЕ,ЗА ИЗБОРИ,ЗА ПОМОЩИ И ГЛЕДАЙ ЧУДО-ТЕ ЗАЯТ И МОГАТ ДА СМЯТАТ МНОГО,АМА МНОГО ТОЧНО.БРЕЙ КАК СТАВАТ ТИЯ РАБТИ :-)))

Според модерната ценностна система и духовните ни постижения сме се върнали в тъмното средновековие. Нямаше да усетим разликата. Може и да е за добро.

Хората са си такива, каквито са! Нетът не е този, който ги прави лоши, добри, умни или тъпи!!! Наслушала съм се във времето на най- разл. предположения какво щяло да стане следствие появата на интернет - то не беше, че книгите щяли да изчезнат, то не беше, че хората щяли да спрат да излизат от къщите си вече и само на комп. щели да висят хахахах Нито едно от тези прогнозирани неща не се случи... Не и в степента, в която се очакваше!

А, не, не сте прав - вървим натам с много бодра стъпка, която става все по-бърза. Има хора, за които животът наистина започва и завършва с фейсбук. Дори да отидат някъде навън с приятели, имат в себе си телефон, който не излиза от ръцете им, за да си четат съобщенията и новините във ФБ. И изпадат в ужас ако батерията падне :))

Добре че са запазили данните от спътниците, които са следили Слънцето през 1859 г.! Иначе, какво щяхме да сравняваме, без техните прецизни измервания и данни?! Идиоти.

Всъщност са наблюдавали с телескопи слънчевото изригване и са определили колко е голямо съотнесено към размерите на Слънцето, горе долу това се прави и сега. За това спътник не е много необходим, но в клучая са го използвали за поглед от друг ъгъл. Примерно от Земята може да не може да се определи големината на протуберансите. Това не значи, че не е имало и друг изригвания от обратната страна на Слънцето за които не сме разбрали.

И какво толкова е станало през 1859 г., че не разбрах? Тогава как се е отразило това голямо изригване на хората?!

Ами изчезнали са. Останала е планетата на маймуните.

Е КАК ДА НИ ВЪРНЕ В 18 ВЕК КАТО НИЕ ТУК ОЩЕ СМЕ В 17 ВЕК!!!!?? :D

нямат край! Това е новата измислица национистите за да могат един ден да ни стъкнат някакъв такъв сценарий....

май по-добре ще е в 18, отколкото в 21 век.

Свършиха се астероидите, сега слънцето е тема... Поне ще има някой и друг холивудски "хит".

1859 г. аре моля Ви се, тогава спътниците се правеха в буково буре от коняк и бяха такива боклуци, ча даваха един два милиметра отклонеие на всеки 5 минути.

А коя система не се захранва с електричество? Май само системата кладенец-мотика. Ще оцелеят само тези, ние по градовете ще се избием за бутилирана вода и консерви, а те ще свършат за два часа. После -

Идва време когано трябва да плащаме за греховете

НИЕ НИКОГА НЕ СМЕ БИЛИ С ТЕЗИ КОМУНОИДИОТИ В ДРУГ ВЕК, А В 18ти. ТАКА,ЧЕ НАС НЕ НИ КАСАЕ!!

Ей, репресирания! Айде, ако обичаш поне по тая тема да не разпръскваш екзалтираните си плоски политически коментарчета...

Чакам с нетърпение да ни върне. Случващото се в момента е скандално. Работодатели съсипват здравето на хората, чрез експлоатация, социални мрежи и интернет нарушават личния живот на хората, прекомерна консумация на ресурси и ненужни продукти, унищожаване на природата, изсичане на гори и избиване на редки видове животни, замърсяване на океаните и въздуха, отношението на хората един към друг не е същото, като се съберете в заведение вместо да си говорите зяпате в тъпите си телефони и си лайквате статусите........да продължавам ли???

и като стане няма да има работа, съответно храната ще скочи, съответно гладните ще се надигнат и съответно ще настане клане и най-вече китайците ще нахлуят в Русия.

Хората са си такива, каквито са! Нетът не е този, който ги прави лоши, добри, умни или тъпи!!! Наслушала съм се във времето на най- разл. предположения какво щяло да стане следствие появата на интернет - то не беше, че книгите щяли да изчезнат, то не беше, че хората щяли да спрат да излизат от къщите си вече и само на комп. щели да висят хахахах Нито едно от тези прогнозирани неща не се случи... Не и в степента, в която се очакваше!

Споко, нас няма да ни засегне... Ние СМЕ си в 18-ти век...;-) Освен това, нама лошо, на човечеството ще му се отрази много "отрезвяващо" едно такова "слънчево уригване"!