Потвърдено е огнище на ”син език” в България

Животните от стопанство в ивайловградското село Мандрица са заразени с болестта "син език". Това потвърдиха от Референтната лаборатория на ЕС, предаде БНР.

Обратно в новината

Коментари - Потвърдено е огнище на ”син език” в България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"До:Дир" - от Гърция син език/антракс, от Масква червена пъпка....Така си я караме, защото овцете всъщност...сме си ние, т.е. "До...." като главен и най-изявен коч. Такива ми ти работи в овцевъдството.

Дир, каквато и новина да пуснете, все се превръща в отходно място за хора със силна политическа поляризираност, не че разбират от политика, ама да излеят анонимно натрупаната фекална маса ;-(((

АБЕ ОЩЕ КАКВО ЛИ ЩЕ ТРЕСНЕ ТАЗИ ДЕМОКРАТИЧНА ДЪРЖАВИЦА ????? ВЕЧЕ И БОГ НЕ НИ ПАЗИ ЗАЩОТО ОСТАНАХМЕ САМО ГЛУПАВИТЕ БЪЛГАРИ !!! АЙДЕ НАПРАВЕТЕ ГИ И ЩАСТЛИВИ И ОВЦЕТЕ !!!!!НАЛИ ИСКАХТЕ ДА СМЕ В Е.С!!!!

И пак коменитарам, независимо че ми триете коментарите! Болестта се нарича на български "синя пъпка", а не син език, което име сте приели безмозъчно от тарнслация на някой булеварден американски сайт!! Иначе казано - антракс! Ако изобщо имате понятие!!!

Това не е новина.Много е брадата.Огнището е обявено на 04.07.2014 и вече не е единствено.

Баце,земи прочети нещо преди да дращиш простотии.Антракса наричан още синя пъпка или сибирска язва е бактериално заболяване по животните и човека.Синият език или Заразна катарална треска по овцете е вирусно заболяване пренасяно от кръвосмучещи насекоми и не е контактна инфекция като антракса.Човек не може да се зарази от "син език".Името на болестта е превод от английското име на болестта,а онова дето съм го цитирал горе е от международния класификатор на болестите.Синият език причинява сериозни стопански щети,но нищо повече.Айде със здраве и не всявай паника.

Абе човек,двете заболявания са съвсем различни.Какъв антракс те носи. Febris catarrhalis ovium.Това е заболяването.Човека ти го е написал на български.Antrax e ствсем друго нещо.Правилно те трият.

Те в Народното Събрание всичките я имат тая болест. От празни приказки и пререкания са им посиняли езиците да говорят. Ама работа свършена почти няма.

""Ама работа свършена почти няма."" - e как да няма? 10 млрд. заеми + 3.5 млрд. в енергетиката малко работа ли е, само за година ?

Син език има толкова, колко имаше и "луда крава", "птичи грип" и " свински грип" ! Тези слухове са самоцелни и обслужват определени икономически кръгове, групировки и държави! От ЕС целят смачкването на българския животновъд, колко трябва да е задръстен и ограничен човек, за да не го проумее!

син език не знам лекува ли се , но глупостта не се лекува . от нея се страда цял живот !

Навремето имаше такова огнище на Раковски 134 и сега има изолирани случай на болни...

Да бе у операта са

Раданчо ли е посетил района предизборно? Или драгалевският мургавелко?

Иначе в България няма Нилска треска и Малария, само в околните държави, защото комарите не минавали през граница...

И аз знам едно огнище, в мазето на Операта има 10 тина лизачи на руски системи за биологични човешки итпадъци От лизанье са им посинеле езиците

пламен лазаров зам.изпълителен директор на агенцията по храните да бъде моментално уволненен заради конфликт на интереси дпс вече не са във властта няма кой да го пази и фирмата му "агропол" оод за търговия с растителни препарати да бъде проверена колко пари изпра от агенцията заедно с пламен моллов изпълнителния директор на агенцията и той от квотата на дпс да бъдат изметени и съдени.

Тези от едно директорско ги местят на друго директорско място. И никой не може и да ги попита докога ще пазят фирма намираща се около Пловдив и разфасоваща продукти за растителна защита на всички западни фирми без да има разрешителни за това.

...ТА Е ЗАЩОТО СА ЯЛИ НЕ ОРИГИНАЛА,А ИНДИГОВИТЕ КОПИЯ НА ХРАНИТЕ КОИТО ...ПРЕДПИСВАМЕ...

порфесор пламен моллов директор на БАБХ от квотата на дпс да бъде даден на прокурор защото той подписа догвор за 50 милионна лева на граничния пунк да има дизенфектанти срещу заболявания на животните, но гъола е празен, а милионните той и фирмата ги прибраха и да бъде съден заради натиска върху нас да не правим профилактични прегледи на животните за да може да краде заедно с дпс време е да влязат вагенцията от прокуратурата и да проверят заповедите неговите и на пламен лазаров за да се види ,че в агенцията няма контрол.

съгласен съм за кражбите, колега, но синия език се предава с комари и няма как да ги накараме да се дезинфекцират в "гйола". *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Аз пък си мисля, че е активно мероприятие на несъществуващата ДС да се ликвидира окончателно животновъдството в България, за да се освободи територия след разорймането на животновъдите.

Пък по границите вече няма санитарна обработка, що ни е? И затопляне няма, нали?

Може да има, а може и да няма. Ако, обаче, е вярно, че заразата се пренася от комари тях май няма как да ги накараме да се обработят санитарно преди да влязат у нас :D.

Сигурно говорят за СДС-то. Те имат син език. ;) Да ме извиняват за шегата.

"Да ме извиняват за шегата." Че това не е шега! Самата истина си е!