Орешарски: Оставката е заради отношенията между БСП и ДПС

Не очаквах, че мандатът ще бъде лесен, отношенията между БСП и ДПС след евровота предопределиха оставката, каза премиерът в оставка Пламен Орешарски.

Обратно в новината

Коментари - Орешарски: Оставката е заради отношенията между БСП и ДПС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

....маша... баба ми, като си вади въглените от печката, ползва маша....да не се опари.... ....с машата Орешарски, се разместват въглените на дпс и БСП... ....простичко казано, се изхвърля боклука от печката.... .....а машата е атрибут до печката, с нея се бърка в огъня и се поддържа същия... .....чисти се боклука.... ...тоя в ктб ли.... ...ще видим....

То до сега в БГ историята няма политик който да е признал,че си отива заради некадърност и зависимост от тъмни субекти.

г-н Орешарски за ролята,която изигра ДПС при свалянето на правителството.Ако сме живи здрави някой ден ще си спомняме за Местан както сега помним Желю Желев-свързваме имената им със съответните пресконференции.Ине ги уважаваме...

Цвьк

Каза си го най- после....отношенията м/у бсп и дпс са проблема. На бас, че същия проблем лежи в основата за ктб...демек, дпс си изтеглиха парите заради изострените отношения.

Лъже кучето като дърт циганин. Не му бил оказван натиск - въртеше минети на Духан Сопола и лижеше задника на серГея всяка сутрин.

КТБ не е просто една банка, а банка в която продажните държавни чиновници и техните приятели са вкарали парите на почти всички държавни предприятия с целда ги откраднат!

В една банка могат да се вложат до 25 % от парите, които са на държавни предприятие ( над 50 % държавно участие)

Орешарски беше от синята идея,идеален министър на финансите,но лош премиер,защото беше марионетка и буква безгласна.

Bell

Кажи си, Пламене. Признат грях - половин грях.

Скоро вече никой няма да го пита, в един момент вече няма да има значение КОЙ.

и изумен чувах как едни малоумни патки задават едни същи въпроси, но явно те не чуваха нищо, освен собсвтения си глас. А въпросите бяха тъпи, и не предполагаха нормален отговор. Тия лизачи ще се родят сега при Борисов, ще има да слушаме едни напоителни безмислени въпроси и отговори...Медиите да подготвят младото месо за минети, че брантиите от предния мандат вече са му омръзнали на "Боко Велики"! Срам!

И водещите на директните излъчвания бяха доста боси по темата, и най-лошото е, че си изказваха мнението.

Гледах го - пълен идиот. Те го питат кой назначи Пеевски той "Рано е да се каже". Ще го запомня с излизането му от задните входове, криенето от медиите като мишка по време на фалита на КТБ. С нищо друго!!!

Хубавото за историята е, че какво помнят такива като тебе, не е от значение.

Задаваха му по няколко пъти едни и същи въпроси.

пцоооо,пакооо,паценце,цела годин ти слушах тапотиите и лажите,баре днеска не требеше да ни лажеш.мрасник беше и мрасник си остана.имаш ли срам бе пацооо?дека ти е серрррр-геичоте,дека ти е свинята блатска дилянчо,,успеля,, младеж?а бтре пацо ама ти нормален ли си бре???!!!оди до четварти километар та се прегледаи,може да ти нема нищо?

Уважавам Орешарски и шапка му свалям за достойнството. Той е един от малкото български политици, които разбират от финанси и е далновиден. За една година повече гради, отколкото руши и в поведението му имаше е уважение към протестиращите отколкото, който и да е от съвременните министър-предеседатели. И още нещо понеже не сме на партийно събрание - нека каже някой аз не греша. Той призна грешките и пропуските си. Крайно време е в тази държава да почнем да ценим професионализма.

Пак питам, за същия тоя орешарски, който беше финансов министър по времето на тройната коалиция, който обесняваше около 1 година, че нас кризата няма как да ни засегне и няма нужда да се взимат никакви мерки, докато другите експерти се скъсваха да му обесняват по разни телевизии какво да направи и той така и не го направи и само констатира "кризата дойде и при нас". за тоя съшия експерт ли става дума?

Да не го е предложил лично Путин, че е рано да се каже? Да не чакаш руските танкове и тогава да имаш куража да си признаеш?

прибрахте в личните си джобове 13 миларда от държавните средства и сега може да си ходите, по живо по здраво. А ц.цветанов каза, че няма да има раваншизъм, т.е. всичко по старому и никой в затвора, а поданиците на доган в бурлгаристан ще плащат докато свят им се извие, и за банки, и за царският милен велчев, и за източените държавни фирми, и за белене, и за южен поток, и за дефицита на нек бех и всички топлофикации. Просто 25 години не се натъпкаха. Всички за луди. Какво трябва да се случи другари, земетресение ли, което да ликвидира чумата булгаристан на доган

Браво на правителството и Станишев!Въведоха практиката на контрапротеста/протест-веднага контра!/Браво за парите за циганите и на пенсионерите/Циганопенсионария бг/.Е...а мамата на обикновените работещи българи и българки,геноцид!!!Циганин да си в шибаната държава/ще ходиш и на екскурзии като моро и айше,ще ти строят къщи безплатно/!!!

трябваше като предишния си колега всеки ден да е пред камерите и заместниците да му работят а той сам работи и пусна някой друг да говори вместо него и сага кюп

След изборите за ес се вижда че атака вече няма много % до тогава за всичко се ие консултирало с тях и ако те кажат да се естигало до нещо и са били нещо като кантар но след това като видяха че нещата отиват до там че за атака най добре е да свърши мандата и за всичко казват не бсп и дпс решават чее по добре да направят герб коялиция а не с атака но май после единия се отметна и сега нови избори сега двамата приятели бб и доган ще управляват заедно хихи пак за нас моркова

след като жената на орешарски обиколи всички врачки в страната ни и и дадоха предсказания че пламен няма да влезе в затвора, леля орешарска каза:пламене, напускаи, няма страшно.все някак си ще се оправим с тези няколко милиарда дето взе!

Леле що простотия имало на тоя свят....

Жалко, че един що-годе добър експерт /по нашенските критерии/, допусна с примиренчеството и послушанието си, да не ни впечатли /меко казано/ с управленческите си качества.

какъв експерт е пламен орешарски? тоя дето в правителството на тройната коалиция беше финансов министър и обесняваше близо една година, че кризата нас няма как да ни засегне? същия тоя експерт ли? хахахаха, еми нормално, ако тоя за тебе е експерт, то си представям ти на кво ниво си....

Е то това, дали някой е експерт или не, не се решава от цървулите като теб

Пицата на това правителство излезе много солена.

След една година мъки и нови 10 милиарда източени, отново г-н Борисов трябва да оправя мърсотиите на комунките! Никога повече мръсни комунисти Бат Бойко, мачкай наред и пращай в Магадан при ушанките, там им е мястото на комун мартяла

всички приемаме шегата ти

мачкай наред. Кво направи Ореха? Случайно да ти би рекорда по самозапалили се? С още един мандат в ГИНЕСА ша та впишат!!! Някакъв си Пламен от Варна бил само началото... Кой ли вече във Варна го помни???

МАЙ САМО СОПОЛА ОРЕШАРСКИ НЕ ЗНАЕ.ЧЕ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ЗНАЕ ЧЕ МЪРСОЛА СТАНИШЕВ

Бях против Белене и Южната тръба! Ма с времето започвам да вярвам все повече на Дядо Иван!! Нашите еничари и башибозуци ма отчаяха напълно!! Ще работя за баланс!!??

коЙ отношедия лешникарски. може би отмошенията чрез които дпс ограбва Българските данъцо??????

Дори след оставката се очакваше този човек поне да мълчи, ако не му стиска да се извини! ОТГОВОРЕН сте, г-н Орешарски! И виновен! Докато сте били на подходящото си място, никой не можеше да Ви събори! Ако сега бяхте преценили дали можете да носите този "кръст" и се бяхте поставили на нивото на уважението, което хората имаха към Вас, нищо и никой не можеше да Ви събори! Никакви интриги и ежби,които винаги е имало, не Ви оправдават!

А знаете ли, Орешарски, кои са най-големите Ви вина и престъпление към хората, които Ви повярваха? Че се оказахте поредната марионетка и чехъл, който ни доказа, че нямаме алтернатива!!!

Ще си кажеш,другарю Уринарски-като отидеш там,където ти е мястото-всичко,ще си кажеш!...

поредното правителство което не можа да се справи с емиграцията на българите и с най ниския им стандарт в ес още колко??? мажоритарен избор

не е рано ! късно е . вече никой не го интересува ! ти и тя , партията , мече сте минало !

вземай hush money и бягай да си преподаваш в университета (ако можеш да се вяснеш там)

Докога ще се внедрямат на ръководни позиции в ЕС доказани комунисти ,като Бокова -на ЮНЕСКО ,Сталинка -еврокомисар или нещо подобно.Това ЕС ли е и Енгелсов Съюз.

Опазихме прохода ,180 предадоха правителството.

Нещо сметките ти куцат. Спартанците са били 300 + още няколко хиляди гърци.

Супер безгръбначни.Рано било.Все едно това предмет на тълкувания от историята още 100 години.Толкова са жалки.Поне добри пари изкарват,ама на наш гръб.Най-жалките мижитурки.

Pesh0

оставката , добре , ама сега 13 те милиарда , ще кажеш ли на кои фирми ги раздаде ?

още едно доказателство че е бил кукла на конци, какво значение имат отношенията между бсп-дпс та те са една партия въпреки че сега се плюят само и само бсп да вземе някои глас на изборите и после пак са си в едно легло, но въпроса е че не направи нищо господин експерте иначе аз самият щях да излеза и да те защитя.

ееййй, ама как от веднаж я подаде, ха честито !!!!

Че кои ти е искал мнението за нещо,на теб ти се нареждаше ВСИЧКО

НЕ ЗНАЕХТЕ Г-Н ОРЕШАРСКИ ИМЕНАТА НА МИНИСТРИТЕ,КОИТО УЖ ВИЕ БЯХТЕ ИЗБРАЛИ.СТАНИШЕВ ВИ ГИ ПОДСКАЗВАШЕ ПРЕД КАМЕРИТЕ.ТОВА НЕ СЕ ЛИ БРОИ ЗА НАТИСК ОТ СТРАНА НА ПАРТИЙНИ ЦЕНТРАЛИ?

"Орешарски заяви още, че за тази една година управление не е чувствал натиск от партийните централи. " Какъв натиск, бе, душко? То натиск има, когато едната страна се противи. Ти възпротиви ли се на нещо, че да усетиш натиск? Не, ти просто тичкаше при всяко помръдване на веждите на ... хм ... Шефа.

Аз лично високо оценям професионализма на Орешарски. Считам, че е жестоко употребен от собствената си партия и, разбира се от ДПС. Ако ГЕРБ имаха един като Орешарски в редовете си, щяха да имат много повече гласове на последните избори. За съжаление, ГЕРБ, както всички други партии са сбирнщайн от невежи, жадуващи за власт некадърници. Уважаеми Г-н Борисов, Прегледайте си кадрите по места и се прочистете от мършите. И след това Ви гарантирам абсолютен успех на изборите! Само Вашата харизма не стига. Хората се разочароваха не от Вас, а от хората Ви по места

Считам, че е жестоко употребен от собствената си партия Коя е "неговата партия",защото той от син стана червен?Така че тази синьо-червената коя е?

От какъв "вид" е професионализмЪТ на г.н Орешарски?! Вие няма ли най-после да се събудите и да проумеете какво всъщност се случва в милата ни родина?! Къде е Станишевия, за да ни обясни смисъла на ставащото в държавата? Защо никой политик не реагира на срамното и недопустимо изказване на Плевнелиев, каквото не си е позволявал нито един друг държавен глава в Европа при подобна ситуация?! Какви са тези лишени от всякакъв смисъл оценки, които давате?

аиде гостите да си ходят че ще затваряме парламента

тая маимуна сто не го разпита прокуратурата какво прави тои в дома на цветан василев? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Този орешарски - морешарски да взима еди еднопосочен билет до Китай и да се маха от България.

Някакви олигофрени излезли на протест и викали"победа". Колко ли плиткоумне трабва да си, за да си мислеш, че с 50-100 човека си свалил правителство. ДПС направи правителство, то го свали от власт, другото е за избиване на комплекси.

Какво е рано, бе мръсник? Какво ми се правиш на голямата ранбота? Скоро ще отговаряш пред СЪДА КОЙ. Както и за всичките ти останали безобразия! Наглец!

Не е на добре това, че мнозина се радват защото финансист-експерт си подава оставката, за да дойде на негово място мутра-пожарникар-бодигард. Между другото имам един въпрос към всички пишещи тук: колко от вас имат по ниски доходи сега спрямо юли миналата година?

ПЪРВО ТОВА ЧЕ Е ДОЦЕНТ В УНСС НЕ ГО ПРАВИ ЕКСПЕРТ. АЗ НЕ СЪМ ВИДЯЛ ДОЦЕНТ ОТ УНСС НАПРИМЕР ДА УПРАВЛЯВА БАНКА? ЧЕ И ТЯ ДА Е НА ПЕЧАЛБА? ИМЕННО ТОЙ САМИЯ В ИНТЕРВЮ НАСКОРО ГО СЛУШАХ ЧЕ УПРАВЛЯВА СПОРЕД ВИЖДАНИЯТА СИ ФОРМИРАНИ ПРЕЗ 87 ГОДИНА МИСЛЯ ЧЕ КАЗА...... КАКЪВ Е ТОЯ ЕКСПЕРТ ДЕТО ЖИВЕЕ 30 ГОДИНИ В МИНАЛОТО...... ГОВОРИШ ГЛУПОСТИ.....

LeGrandTulup

"В периода 19881992 г. прави докторантура по Инвестиции и инвестиционен анализ в УНСС. Получава допълнителна квалификация по банково управление в САЩ и по емитиране на държавни ценни книжа в банка Нейшънъл сейвингс енд инвестмънтс (на английски: National Savings and Investments), Великобритания. От 1992 до 1993 г. преподава в УНСС като заместник-ръководител на катедра Финанси. От 2001 до 2005 г. е заместник-ректор, преподава Финансово управление, Инвестиции, Инвестиционен анализ. Преподавател е и в Нов български университет."

проблемът не е липсата на знания, а липсата на мотивация

Поставих минус на коментара ви, не защото подкрепям мутрата, която се гласи да идва на власт, а защото за Орешарски, за тези 421 дни, не се прояви нито веднъж, като финансит - експерт. Той се прояваваше като подлога, кукла на конци и клоун. Неможе един премиер на зададен въпрос, да оговаря с "не си спомням", "много е рано", "следващия въпрос", само защото не е получил инструкции какво да отговори! Смешно е! Трагично е! Трябва политиците най-накрая да вникнат в значението на израза "НАРОДЕН ПРЕДСТВИТЕЛ". Това означава, че са избрани да представляват интересите на народа, на техните гласоподаватели. Гласоподавателите са един вид работодатели на народните представители, а не техни роби. А на твоя въпрос, ще отговоря с, че в момента имам по-ниски доходи от миналата година. Имам малък бианес в сверата на бързооборотните стоки и от както Орешарски пое управлението и при така създалата се политически нестабилна обстановка, бизнеса специално в центъра на София буквално рухна.

Интересен извод си правя аз: Пеевски предложен от ДПС(лични думи на Станишев), оттук следва че БСП не харесва Пеевски, оттук следва че Пеевски определено не е бил подходящия човек за поста и всички са го знаели(включително и Боклушарски и СерГЕЙ), оттук следва че БСП е навело глава и е подкрепило Пеевски само за да задържи властта на всяка цена, оттук следва че в парламента са хора които стискат властта и се борят само за нея, а не работят ясно в името на народа, оттук следва че БСП не е хубава партийка и нейните депутатчета са мижитурки, оттук следва и въпроса за какво друго биха навели глава само за да задържат властта отново на всяка цена!!!! А не мога да разбера защо БСП отново обвинява Борисов за дестабилизация - след като самите те с пълното си самосъзнание са подкрепили Пеевски колкото и лоша кандидатура да е било това? А това какво говори за ДПС - които ясно като партия на малцинството, дори и не мандатоносители се опитват да налагат лоши личности по високите етажи, шантажирайки министерски съвет??? Това ли подкрепя нормалния българин и затова ли не протестира? Кой кога излъга?! Олигарски ли, когато след 15 мин. избор на Пеевски каза, че предложението е негово или Спинишефф, който твърди, че предложението е на ДПС!? Или ДПС която твърди че е коалиционно решение? Въпреки че не става ясно кой точно от ДПС е предложил това лице и защо от БСП всички гласуват "за" по комсомолски, без да се замислят! Уточнете се най-накрая кой кога излъга, защото съвсем се заплетохте в лъжи, извинения и катарзиси... съвсем ни взимате за идиоти!

Браво г-н Орешарски . Вие сте професионалист , човек с достойство и наи важното мислещ човек а такива на предна линия няма много . Вие успяхте в тежка ситуация да работите и то добре . Друг е въпросът че в България лидерите на партиите не работят за нас а против нас . Депутат които не участва в НС а взема заплата е пример за това . Ако това противопоставяне на партии , лидери не спре България няма бъдеще . Жалко че хората само повтарят това което слушат а не мислят . Борисов е тоталитар а не демократ и то всяка секунда го показва. Но му липсва силната ръка .Ако няма обединение а само раздори нека се вгледаме в историята ни и да си вземем поуки .

я ако можеш посочи няколко неща, които това правителство подобри.

Сега разбирате ли защо такива изроди, като този модел, и тези, които го подкрепяха, никога не трябва да се връщат на власт в родината ни? Уродщината на тези хора ще се изучава в учебниците по история, като показно, как не трябва да се държи някой политик с народа. Демонстрация на безкрайно дебелокожие и дебилизъм, продължение на 421 дни. Аз се учудвам, защо траехме комунизма във най-злата си форма, толкова време. Не разбрахте ли, че по-зло няма!?

"Рано е още", така Орешарски коментира.. На една мутра му подарили часовник - скъп и сложен, но мутрата не познавала часовниците хич;о) Но пък бил хубав и скъп и той с гордост го носел и демонстрирал. Веднъж един човек го питал на улицата - Колко е часа? Мутрата погледнала и отвърнала: "Рано е още" да се каже...

Омертата не важи , можеш да кажеш вече.