Парламентът прие оставката на кабинета ”Орешарски”

Точно в 12,10 часа парламентът гласува оставката на правителството на Пламен Орешарски, подадена на 421-вия ден от управлението му след масови протести.

Обратно в новината

Коментари - Парламентът прие оставката на кабинета ”Орешарски” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ама защо чак на 5-ти Август ще се разпускате , не може ли по рано например 25 Юли! Особен смисъл няма за това забавяне , може би само административни пречки! За хората никой не мисли явно!

Най слабия кабинет може би след този на Жан Виденов и предната тройна коалиция пак на БКП/БСП , ДПС и НДСВ тогава! Този път с Атака! И както става третия "партньор" винаги се разпада! А парламента беше повече от трагичен с това "управляващо" мнозинство , което накрая се стигна да МОЛЯТ опозицията да влизат в пленарна зала че да приемат важни закони! Сетиха се в 12 без 5! Загубиха най вече всички хора , защото всичко забуксува , както винаги след такова коалиционно правителство!

да са живи и здрави ! Досега бяха на власт синовете на комунистите а сега идват внуците им. ББ пък си мисли че е важно да разсмива хората а не да решава проблеми.Дано не сме живи когато Бг ще е само история.

Колко много далече от реалността са тези дупетати-чиновници, които изпращат с ръкопляскания един неудачник и напълно провалило се правителство на комунистическата олигархия! това марионетно правителство и мафиотски парламент парламент не направиха нищо друго, освен да оставят държавата и хората в увеличаващи се дългове и лихви, банкова и финансова криза, тотална корупция, масова емиграция на млади българи, съсипана здравна система, разделение и анархия сред хората. това правителство ще остави позорно петно в новата история на България.

има много просто решение. всички помолват костов да се кандидатира, отиват и гласуват за него... българия е спасена

Соросоидчета, герберастчета и други неуважаеми боклучета, искахте оставка, на ви оставка. А сега какво ще правим? През зимата като спрат газта хохлите, вас ще ви топли боко тиквата, плътно зад вас, а ние какво да правим?

ми вие си вървете в русия !

"правителството се е ръководило от интереса на хората" - НАШИТЕ ХОРА!

Най европейския българин ! С Меркел се прегръща, на юнкера се наду*ва. Само за българите мисли. Вятърни мелници на Цветелина построи, цената на тока два пъти намали ! Пъпката изстиска, Цирея от Софарма извади, цената на лекарствата два пъти намали !

НИЕ ДЕЦАТА НА СОЦА СМЕ ДОВОЛНИ ЧЕ ЖИВЯХМЕ И РАБОТИХМЕ И УЧИХМЕ ПРЕЗ СОЦА ИМАХМЕ ДОМ ХРАНА И БЯХМЕ ЗДРАВИ И ЩАСТЛИВИ ! ДА МУ МИСЛЯТ НЕШНИТЕ ДЕМОКРАТИЧНИ ГЕЙЧЕТА КАК ДА СПАСЯВАТ ОКРАДЕНАТА И РАЗПИТА БЪЛГАРИЯ !!! ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ТЕЗИ КОЙТО НАЙ МНОГО НЕ ОБИЧАТ БЪЛГАРИЯ ВЕЧЕ 25 г ТЕ САМО ТОВА ПРАВЯТ !!!!!

СОЦА никога няма да се върне... а вие децата на соца, гласувайки носталгично за тая комунистическа сган, ни бутате за ТРЕТИ път към национална катастрофа!!!!!!!

НИКОГА НЯМА ДА СЕ ВЪРНЕ НО НИЕ ГО ИЗЖИВЯХМЕ А ТЕЗИ СЕГА СА БЕЗ РАБОТА И БЯГАТ ОТ БЪЛГАРИЯ ЗАЩОТО ТУК Е ВЕЧЕ ПЪЛНА МИЗЕРИЯ !!!! НИЕ БЯХМЕ ПО ЩАСТЛИВИ ОТ СЕГАШНОТО ПОКОЛЕНИЕ !!!!-БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ !!!!

Айде Пацо, живо здраво, и не се връщай. Седи си в УНСС-то и си преподавай там на 500 лв. заплатка. После ше има се чудиме що БГ студентите са такива пишман специалсти.

Виждам обаче БСП-то колко ги е страх от нови избори, които за 23-и пореден път ще спечелят.

кога са печелили избори ?

3евзек

Винаги!

Както обикновено имаме 2 новини -- една добра и една лоша. Добрата е че най-после имаме оставка и се отваря възможност за промяна. Лошата е че промяната е невъзможна, защото ние сме си същите и няма как да изберем нещо различно. Пак ще отидем до урните за да легитимираме волята на едно задкулисно малцинство. После пак ще се чувстваме прецакани и пак ще искаме нечия оставка. Ще загубим още 4 години от живота си и пак някой друг ще ни е виновен... А всичко, от което се нуждаем е само на една мисъл разстояние!

Един от големите проблеми на това правителство беше,че следваше"линията на Партията" и ДПС, а пишещите,коментиращите и изказващите различни мнения ги контролираше и уволняваше,(т.е.най вече с това ни върна с повече от 25 години назад), а истинското обществено мнение за това, което вършат и това, което трябва да свършат е напр. тук и в подобни форуми след новини, информиращи ни какво става. За жалост, трудно е при правителства-марионетки!

Тази вечер другарката Цецка ще попее на съпартийците " Цъфнал Герб" , а може и на ушето на Борисов. Нали той си мисли, че тази оставка се дължи на него и може да празнуват победата му подобаващо.

За съжаление мафията си свали собственото правителство, а не народа , за да си постави ново

Миналогодишният преврат, организиран и платен от Путин, имаше няколко цели: - да се строи Южен поток на всяка цена, като прецаканата страна щяхме да сме ние; - да се строи Белене по същата схема като Южен поток; - по възможност, да се направи опит България да бъде изкарана от ЕС и НАТО и да бъде вкарана в руската евразийска кочина. Е, не стана. Затова другарите откраднаха, каквото можаха - заемите, парите от КТБ и кой знае още какво и под каква форма. Знаят, че нищо не остана за присвояване и затова се спасяват.

И Южен поток ще се построи ... Белене или Козлодуй - също. Българите знаят, че Евразийският съюз е за предпочитане пред хамериканозирания Европейски съюз

2,9% знаят. Другите - не.

3евзек

Сигурно предпочиташ с парите на българските данъкоплатци да се вдигат руските пенсии?

КАК ЩЕ ВИКАМЕ ОСТАВКА!? БЯХ СВИКНАЛ С ТАЯ ДУМА КАТО ДОБЪР ДЕН! КОМУНИСТЪТ Е НАЙ- ДЕБЕЛОКОЖОТО ЖИВОТНО НА ПЛАНЕТАТА!

БСП и ДПС останаха на власт толкова дълго, колкото им е необходимо да откраднат планираното. Колко е то само Господ знае, а ние разбрахме едва за 3,5 милиарда.

Сега твоя Боко и Цв Цв ,като окрадат оставените им 8 милиарда ще го разбереш , а заедно със зловредния Плевел и направят супер инфлация съвсем.Тъп народ на тъпи и алчни управници

Не говори за себе си. Че се усещаш как смърдиш на комунист.

хадеееее на другият ///кокAл ///местан ага 4E без теб немогат да блият кокAла

Какъв хубав ден,агонията свърши, БСП е мъртва и слънцето отново изгря!

Трябват много оставки ... Първо, без отлагане - Цацаров, който е замесен в измамите и пряк изпълнител на решенията на задкулисието в лицето на Пеевски. След това Бареков, чието политическо бъдеще се очертава много черно ... Мая Манолова да се откаже от всякакви лидерски мераци и да се заеме с бране на кумбулки и сливи в Кюстендилския край. За Станишев резилът е безкраен. Ако мисли, че се е спасил в Брюксел се лъже за пореден път. Този път за последно .... И т.н.....

Гледам, че страхът отново е налазил троловете.

хаъде бате местан да покрепис другото правителство це без теб бг неможе //////д///////п//////с////// просто нее визможно пазберииииии билгариноооооооооо *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Пак искам др. Орешарски начело на Държавата!!?

КТБ -наливани пари по времето на ГЕРБ. Пеевски (ДПС) и Василев олигарси с общ бизнес. Ердоган-Борисов приятели. Ми то човек само да се запита, защо ГЕРБ са наливали пари във банка свързана с ДПС, му става ясно колко ГЕРБ е управлявала независимо. След евроизборите и снемането на доверието на ДПС от кабинета Орешарски, КТБ се срути. Вой имаше само от ГЕРБ, РБ и ДПС. Ами сега, как ще си спонсорират предизборната кампания или служебния кабинет ще работи по въпроса да се отвори банката възможно най-скоро? Само гледайте :)

Нещастник смотан, пак си обърнал оптиката!!? До кога?

КОЙ позволи КТБ да се срути?

magit@abv.bg

БНБ :)

Този е мазо.. и Ви е ясно- що са "чеши" тука!?

А защо драги ми снайперисте реши че КТБ е банка на ДПС.А воят от ГЕРб и реформаторите дойде-че другарите комуняги решиха да платят сметката на банката от държавния буджет.

не си снайпер ти .кьор фишек си !

Е, пак добре - 400 и кусур дни!!! Следващите ще изкарват по 100..!!??

Мисля даже, че изобщо няма да успеят да започнат и служебното правителство може да изкара 2-3 години.

Краят на едногодишна агония!

"Всъщност, ако се замисли човек, от началото на така наречения преход България никога не е имала такова правителство. На него не му бяха дадени дори прословутите 100 дни толеранс. От първия ден то бе подложено на ожесточен уличен и политически натиск. Искаха му оставката по повод и без повод." Наталия Гергова, в. Дума Tочно така...това и заслужават, като дойдоха на власт с измами!!!

А сега Бойко как ще дойде.Дали ЧЕСТНО ! ! ! Или с хора около избирателните секции.

Е как бе,Мая Манолова не спи.Сега се чуди какво друго да измисли за изборите.

Oще не е дошъл...да не би да имаш вътрешна информация??? Cамо знам, че следващите ще операт пешкира за некадърността през тази 1 година!

Дадени му бяха дори 110, защото Пеевски = 99 дни. Няма правителство, което се е осирало така в първия месец.

Тези си отидоха,сега идва ГЕРБ с Бойко.Същото ше бъде,бъдете сигурни.

Стига сте се лигавели, слагайте софрата, щото днеска има, утре няма.

НЕ БЪРКАЙ СИЛА С ДЕБИЛСТВО

Уважаеми г-н Орешарски, дълбок поклон. Само един много силен човек може да издържи на натиска на такива нещастници.....гербаджиите, де. Хвала на такива ЧОВЕЦИ като Вас !!!

Поклони ли се вече.Един от ДПС е застанал зад теб-да знаеш.

magit@abv.bg

Само глупак може да вярва, че ДПС по времето на ГЕРБ не са били ключов фактор. За това КТБ беше раздувано в който Пеевски и Василев първи приятели и всички пари не ГРОБ -там с 100% лихви :)

вазелина. Не е препоръчително да се разтварят бузки без помощни средства

Нагъл, по-нагъл, най-нагъл! КОЙ? Олигарски, естествено!

БСП колкото и да подкупват циганите и пенсионерите,винаги на избори са 2-ри и то с не много голям вот и девет поредни пъти губят!Личи си каква подкрепа имат!

този път ще сложим на чело манекенки и порно звезди. Както и всички участници от брадъри, къртици и фактори муахаха. След като физкултурник и пожарникар се харесват да управляват , защо да няма някой от истинските любимци на народа ;) хахах

3евзек

Имаш свободата да гласуваш за истинските любимци. Питам се само защо не си го правил досега?

Мислех че си снайпер,а то се оказа манекенка порнозвезда.Само от БСП може да произлезе такова чудо.

Гизаха, гризаха това що може да се изгиза и сдадоха...

Прегледах в сайта на правителството работата и отчетите му. Сто пъти по-скапани български правителства са си изкарвали целия мандат. Та не можах да разбера защо правителството трябваше да бъде свалено.

Защото се осъществи държавен преврат пред очите ни. Сериозно платен. Сега да видим организаторите и платците му дали ще спечелят.

...Тия дунди,заслужават едно мандръсане..подиграват се с народа...хилят се като презрели пъпеши в бостан,честитят си рожденни дни и си разиграват цирка на наш гръб и хич,ама хич не им дреме,нито за дереджето в държавата,нито в света...да не говорим за НАРОДА.... ...То бива,бива тъпогьозлък и гьонсуратлък(на управляващ език),но в едно "поройно" лято,когато цял народ те плюе...да си мислиш,че "роса те роси" си е чисто безоочие и безотговорност...

И сега к,во ??? Зор, зор оставка ??? После к, во следва ??? Една мутра, дошла от подземията. Ще видим кон боб яде ли. ЕЛА ЗЛО, ЧЕ ИДЕ ПО-ГОЛЯМО ЗЛО. Халал да Ви е !!!

Евгени Марков: " А един Кончит завива брюкселско зеле мълчаливо" .

Оставка на правителството добре, а кога ще съдят премиера и министрите?

Борисов в ефир каза, че България е пред фалит и банките. Никой не започна да го съди, ти искаш сега да съдят някой хаха. Той съда скоро ще работи на свещи бе хахах

3евзек

Д.П. в ефир фалира една банка и никой не го съди.

Защо да го съдят като каза една истина знаеща се от всички?

Тази година 3 март дойде на 24 юли.

А както знаем от историята, след 3-ти март се е развил дивашки бандитизъм.

Тогава се върни преди 3 март, след като толкова жалееш за тези времена! Лесно е, само една граница трябва да прекосиш.

Ко? Ко? Ко каза?

сас субсидии към назначени депутати.по тъпички и ако може разследвани за золуми. оти членовете на партиите не могат да пълнят партийните каси. не са бедни, стиснати са.

че няма и няма да има конкуренция на БСП, ДПС и ГЕРБ. нищо че са некадърни, крадат и лажат. те тва е демокрация по нашенски.

...."Честито предатели", другарю кутев тези неща ги казахте вчера в една телевизия, само че забравихте да кажете,че ВСЯКО българсксо правителство е вдигало пенсиите и заплатите и през лятото е намаляло безработицата, а оня дето всички го мразим, Костофф де вдигна пенсиите и заплатите с ПЪТИ, едноклетъчното ви мозъче на червена гнида прави ли разлика между процент и пъти.Ами що не казвате че ни намалихте и цената на тока което ние така и не разбрахме но сега като ни я вдигнахте вече яко ще го усетим.Ама много ви бива в лъжите бе другарю кутев, но в България освен червени гниди живеят и нормални хора и дано това добре го усетите на следващите избори!!!

И ГЕРБ пак избягаха от работа...

Каквото трябваше го свършиха

А какво да правят там след като нищо не зависи от тях

Да дебатират, да гласуват... - това което им е работата. Ако не бяха избягали например, когато Орешарски предложи Пеевски, а бяха изложили аргументи против, можеше да не го изберат и да си спестим цяла година простотии.

Айде , на Кутев кутретата пак се разлаяха . Дано им подхвърли някой кокал .

"... както и че правителството се е ръководило от интереса на хората" .. - това е казано от куртоазия. От 89 насам почти нищо добро не сме видели, стандарта ни на живот го доказва. Никаква силна политика, никакви класови политици - нищо и никакви обирджии на държавата и народа. Лошото е, че в перспективата не се вижда нещо по-различно.

Чумата ГРОБ е на хоризонта. Осъзнайте се!

Осъзнахме се