Бизнес и синдикати искат надзорен комитет за КТБ

Бизнес и синдикати настояват за надзорен комитет от БНБ за групата на Корпоративна търговска банка (КТБ), който да е независим от квесторите.

Обратно в новината

Коментари - Бизнес и синдикати искат надзорен комитет за КТБ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Фирмити, които са искли да спечелят от КТБ и са смятали че са над закона, да теглят кредит и да си изплатят заплатите на хората

Добре,де нали има закон БНБ да изплати до 100000 евро.Значи не се спазва закона като не се изплащат дори заплати.На някого банката изплатила ли някакви пари в законния размер?

Да, закон има, но по всичко изглежда, че банката не е вьв фалит, а на някои им се иска да е.

Нещо прокуратура това-онова искам да чуя. Искам да чуя, че се издирва Цветан Василев за злоупотреби и изнасяне на огромно количество пари....Защо няма нищо такова???

Тези винаги излизат постфактум на умряло куче нож да вадят. Никога не са направили нещо превантивно, винаги след като нещата са ясни и вече всичко е свършено. Непотребни паразити! Колкото с ултиматумите за бюджета на здравната каса направиха нещо, толкова и сега - само лаят, да си оправдаят тлъстите заплати.

Много закъсняхте.

Не мога да ги разбера. Държали са си парите в банка, която е фалирала, а сега искат държавата да им реши проблема на мига, без да понесат и най-малкото неудобство за своята глупост да държат парите си точно в тази банка.

pompai

Питам се аз.В банката има 1 000 000 пари ,от тези 750 000 са на държавата и ако се върнат само до 1 евро ,какво става с държавата? Крадене бре ако не знаете.

КТБ е последната страница на прехода....ЗАТВОРЕТЕ Я !!! Променете статуквото на икономическата олигархия!!! Член на ЕС СТЕ!!!!!!!!! ПС: избора е днес и както, и да ви манипулират медиите, той остава....и олимпийския кръг се затваря!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

А бе тази банка като не и работят банкоматите, картите, служителките не правят кой знае какви операции с клиенти, заплати получават ли?

синдикатите защо не искаха нищо за миньорите в бобов дол ?! а сега заедно с бизнеса "ковачки " комитет за банката ?!

http://novorus.info/news/obshetvo/25536-ot-afonskih-mo nahov.html

Въртят, сучат - те да вкарат квестори и каквото им наредят, това да правят?! А що не щете квестори от Европейската банка бре, "велики" работодатели?! Щото няма да изпълняват нарежданията ви ли? И кво ме брига мен, че голяма част от вас са тъпи и лакоми и държат по няколко милиона на годишни и по-големи периоди от година депозити, вместо да ги влагате в производства и да добавяте стойност!? Поели сте си риска да си държите всички или немалко пари в една банка, което не е мой проблем и нямам желание да ви плащам за гяволъка!? А и като фалирате нишата ви няма да остане незаета и света няма да свърши!

pompai

Така ни манипулират ,че не знаем от къде ни идва.Спомнете си ,че до края на правителството Борисов тази банка държеше 48% от държавните предприятия и системи.Чак в служебното бе приет закон да няма повече от 25% .Работата е била подготвена отдавна,ние сега разбираме а дали ще научим всичко едвали.

pompai

Дир не ми дава нищо да казвам повече.

бизнес и синдикати заедно ?! надзорен КОМИТЕТ ?! а постоянно присъствие в НС не искат ли ?

Като позатихнат работите - ще опоскаме и нашата! Честь имею!!

Разбойниците си подадоха ръка, за да не би шутовете в партиите да изтърват нещо и за тях пред овчата маса, докато се боричкат. Инак, от кога българския бизнес се умили за пенсионерите, твърдейки, че 10 лв. покачване на минималната работна заплата, довежда до по-висока безработица, респективно до по-малки вноски за пенсионери?

абе мошеници.....има закон в който се казва-че се гарантирани влогове до 100 хиляди евро.Ко ми сучите и въртите милионите у шахтата и толкова

Кога е работил този закон? Той нищо реално не гарантира. Не виждаш ли? Това е лицензирана банка, а не казино. Нека си оправят закона, защото и тези с под сто К евра го продухваме.

"Българските власти и политици са доказали, че не могат да се справят с финансовия проблем, пред който сме изправени" ... Не е вярно, че не могат- НЕ ИСКАТ!!!

sredi zasegnati hora ima i mnogo nevini, zashto mislite che vsichki sa na dsp...a tak ili inache shte vzemat svoite a drugi shte stradat. 100% sm za chisto finansov podhod. bez politici.

Подкрепям 100%. Политиците ни не стават за нищо,камо ли да оправят криза.Искров е като лъжливото овчарче,каквото каже и прокуратурата го опровергава.21 Юли мина и отмина.Нека се заемат професионалисти,които знаят и могат как.Всички ,като българи имаме интерес да не фалира една банка,не само вложителите.ВСИЧКИ.

До там докараха държавата, че никой на никого не вярва - след като има съмнения в квесторите на БНБ - това значи, че няма държава... Сега искат комисия (уж ще е независима), която да контролира БНБ, други искат и международен одит - пак да контролира квесторите на БНБ... Ами БНБ да я закрият.... Колкото и да е тъжно има едно решение - закриваме държавата - само трябва рефендум да решим на кого да се помолим да ни вземе. Ама каквито сме гламави като нищо ще преместим столицата в Севастопол...

"Констатираме тъжни неща и това, което ни обединява (работодатели и синдикати, бел. ред.) е опасението за сигурността на държавата" ------------------------- Защо си мисля, че това, което ви обединява са задкулисните връзки с ДС/ДПС??? Главната цел на този цирк е спасяването на парите на Доган!!! Че и Костов ще намаже, че и Веждито, който орева арталъка за неговите 2 милиона! Сигурно има още незнайни стожери на демокрацията с дебели сметки в КТБ и сега целия агентурен апарат на ДС е впрегнат за излизане от кризата. А народа верва, че всичко се прави безкористно и за неговото добруване!!! Може и да бъркам, но в едно село, последните, които милеят за народа са "кмета и попа"!

Докога ще се тиражира измислицата за дупка от 3,5милиарда или целта е да се получи такава дупка докато сметките с постъпления, от които могат да се плащат кредити са блокирани от БНБ?

Ха, да не се уплашихте че не дай си боже, правителството може да се обърне към НЕЗАВИСИМ ВЪНШЕН ОДИТОР, и да изскочат някой зайчета от трънката. Затова по добре независими, но НАШИ ВЪТРЕШНИ одитори - как звучи само, а!!!

Стоки и услуги, получени от обществото (потребителите) срещу 3,5 милиарда лева : - Многократен банкер на годината, национално отговорен капиталист, меценат с мустак (един брой); - Много успешен млад човек с наднормено тегло, който на книга не притежава нищо, но това не прави впечатление на данъчни и прокурори (един брой); - Оставането на власт на кабинета "Орешарски" в продължение на една година заедно със съпътстващото парламентарно шоу; - Феноменът "контрапротест" и други петна; - Много успешен медиен мениджър на губеща телевизия и журналист, чиято журналистика въздейства психосоматично и най-вече активизира перисталтиката (две в едно), - Мултифункционален, поливалентен нов политик, който не става за нищо, плюс антураж от също толкова полезни нови политици (по схемата вземи един и вторият е без пари, но Ангел Славчев и Каракачанов да се извадят от сметката); - Губеща телевизия (един брой, но с няколко канала), бълваща турски сериали и скъпоплатена, но неефективна пропаганда (един брой); - Вестници, произвеждащи висока журналистика от калибъра на Валерия Велева, Валери Найденов и Петьо Блъсков (няколко броя); - Вестници, сайтове, информационни агенции, произвеждащи ниска журналистика, жълтини и дезинформация (много); - Множество журналисти, водещи, шоумени и пр. с огромни заплати, голямо его и нищо друго насреща (много); - Армия от тролове, писачи, журналисти под прикритие и пр., произвеждащи евтина и неефективна, но омерзителна пропаганда (много); - Социолози, които прогнозират изборни резултати с отклонение около 15% (няколко); - Лаборанти за изследване на риска (един +). Остатъкът е отишъл за смазване на колелата на политическата, съдебната и административната система в страната, плащането на подставени лица да притежават фирми, сметки, кредити и пр. Получените стоки и услуги не подлежат на рекламация.

Перфектно

Пуснете Бистришкия тигър там-той като специалист по финанси ще оправи работата само с четири стъпки на терена!

А къде са вложителите, нима при тях няма ерудирани хора ? А защо синдикатите ? Кои бизнесмени, случайни или пряко засегнати ?

Получих отговорите-благодаря !