Руски бомбардировачи прелетели близо до Шотландия

Няколко страни членки на НАТО са вдигнали свои изтребители във въздуха, след като два руски бомбардировача прелетели над Северно море.

Обратно в новината

Коментари - Руски бомбардировачи прелетели близо до Шотландия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ТУ -95 е специалнос ъздаден след втората кървава война з а прочистване на опасни създадения проникнали в нашия общ дом..звуковото проучване извършвано чрез него помага на наши охранители да намерят проблеми и да ги решат бързо.. ОБратно звероподобни врагове ползват двигатели на западни изтребители вкл ягуар,торнадо за техни вражески увреждания на околната среда

Другаря Путкин си играе с огъня. Дано скоро се опари, и да знае, че не трябва да се опитва да се надскача. Ненавиждам самонадеяния и тъп Капутин!

Прелетели близо до Шотландия за уйски:-))) Няма лошо!

Не разбрах янките какъв го търсят в Черно море

Търсят "Поморие", "Преслав" и "Плиска". Няма само рашъните да ги пият.

Ти пък що трябва да знаеш? Какъвто го търсят и шибаните руснаци до Шотландия.. Е такъв.

руският скрап си фърчи,западняците му се смеят и си правят леки тренировки с него....

една подводница до калифорня е още по добре *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Живея в Шотландия и трябва да кажа, че подобна новина тук не се е появявала. В публикация на М-вото на отбраната на ОК открих (между другото), че подобни маневри са нещо обичайно и до известна степен са се превърнали в нещо като игра. Напр: руски бомбардировач се втурва към границата и в последния момент завива. Цел: да се провокира активирането на отбранителните радари, от което може да се почерпи безброй полезна информация. От друга страна ПВО на провокираната страна използва тези инциденти за тренировка и за събиране на друга информация чрез електронно прехващане. Така че в Шотландия никой не се безпокои от подобни "новини", но в най-бедната и изостанала страна с официално над 50% мизерстващо и нещастно население само в един блог има 1100 коментари. Разбирам, че сигурно хората са без работа и бягат по този начин от действитлността в собствената си страна, но ми се струва, че това е погрешно.

Корекция. Току-що МО на ОК публикува снимки на двата бомбардировача Ту-29. Това предизвика огромен ентусиазъм сред феновете на военна техника, тъй като самолетите са от 1952 година, с пропелери, и се ползват тук със славата на реликви. Както отбелязах по-горе ВВС са използвали случая да оттренират съвместни действия с Холандия. МО отбеляза, че през 2013 година е имало осем такива случая, но руските самолети никога не са нарушавали международните закони.

Понеже съм свикнал да бъде коректен в изказванията си, дезигнацията не е Ту-29, а Ту-95, който е по-нататъшно развитие на Ту-85, който е уголемен Ту-4, който от своя страна е едно-към-едно копие на Боинг Б-29 Стратофортрес. Просто грешка при писането.

Е, какво от това, ние тук си знаем на какъв хал сме, по-добре ела да ни "спасиш", ако можеш. Иначе си задръж баналните оценки за себе си.

Напълно те разбирам и не се сърдя на коментара ти. Но точно това е грешката на голяма част от българите, че все чакат някой да ги "спаси". От кой? И защо някой е длъжен да ви спасява? Не разбирате ли, че най-подозрителен е "спасителя" - "тоя, който ще ни спаси отвън, той ще ни пороби" - Васил Левски.

Земляк, тези самолетчета може да са \поканени от шотландското правителство за наблюдатели за референдума за независимост. А искат и да изгонят атомните подводници трайдънт от залива на Глазгоу! Иначе щом може амер.мисионери да има в украйна и техни самолети и кораби в черно море защо да няма и руски самолети в северно море или край шетлъндските острови?

Никой не ги е страх от тях, а ти да си видял някой да ги е гонил? Щом всичко е по реда си, нека да си играйкат...

Щатите няма да мирясат, докато не подпалят чергата на Европа. Досега прехвърчаха искри, но на тях им трябва война на всяка цена. Сега усилено се води медийната, изстрелват се неверни твърдения, залагат се неистини, атакуват се невежи мозъци. Като гледам писанията по-долу, засега печелят.

нато е доброто русия е злото, чистото зло

НАТО е доброто, а Русия е злАто, чисто злАто! Те така е правилното!

ей гадни комунистически мръсници децата ни учат там

Ами като имаш пари в излишък си ги прибери дорде е време!

В Шотландия образованието е безплатно, със студетски заем, който не се връща докато студентът не завърши и започне работа, се покриват разноските за учебници, транспорт, храна и жилище. Като се прибави и безплатното здравеопазване и безплатните лекарства и като се имат предвид цените в България, излиза, че на един провинциалист ще му е по-скъпо да изпрати детето си да учи в София.

На летището, край Пловдив, в музеят на авиацията има самолет на НАТО с бордови номер 8-899. Самолетът не е подарък...

когато нато се разхожда в международни пространства не е ли провокация егати лицемерието значи, ние сме от "добрите" ама то вече грозно

Само че руските "разходки" по нашите въздушни граници, вече станаха правило. Те много добре знаят какво правят и защо го правят. Като гражданин и данъкоплатец това не ме изпълва със симпатии към тях.

Ами като не те изпълва със симпатии, си вземи малко вазелинче, че скоро ще ти потрябва за да правиш и маанета!

Щом има американски самолети и бази край украйна и кораби в черно море защо да няма руски самолети край шотландия,която наесен иска да бяга от т.н. обединено-обедняло кралство.

червена бетонна главо само за сибир си там при диваците

Ало, я обърни внимание на правописа, че си по комунистически неграмотен. Всички сте, сякаш един у..й ви е правил- тъпи и зомбирани!

Дир, за какви "инциденти" става дума? Има ли някакво нарушение? Как "тайфуните" са "чакали" руските самолети да си тръгнат? Как горе в небето, самолети "чакат" някой да си тръгне? Не знаех че там горе има чакалня. Баси и журналистиката разбираш ли?

Че като са в междунардното пространство кво реват

Ще ме прощаваш,но 77-79 год. бях в командния пункт на ПВО и ВВС Ломски форт към Първа армия.За този период имаше едно нарушение на въздушното пространство и нарушителя беше приземен от дежурните истребители на летището в Пловдив.Оказа се спортен самолет.Пилота се опита да избяга ,но като видя дебелия се отказа.В тези години никой не се шегуваше със сигурността.При появяване на летяща цел на 200 км. от нашите граници се обявяваше повишена бойна готовност на дежурните ракетни дивизиони и изтребители към ПВОиВВС. През 60-те години българската ПВО свали с ракета израелски пътнически самолет защото напусна коридора и отказа да се подчини на изтребителите. Иначе често ни вдигаха в повишена бойна готовност заради летящи цели на НАТО около границите ни,но до нарушения не се е стигало.

Правокация щеше да е ако самолетите бяха влезли в чуждо пространство. Дали бази на НАТО в близост до Русия не са по голяма опасност за руснаците? Или това може да се сравнява с прелитането на два самолета близо, но не в границите на чужда страна. Всичко е гледна точка.

rado_7_6@

Според мен фашистката същност на ЕС е проблем. Не може един образован човек да взима колкото двупръсточел червен чугунократунек. Ми нали кратунека се подмазва и доносничи - тристаен апартамент за него, а инжилерчитъта и интликтуалчитъ - гърсунера/двустайка. Поне така беше по соца. Сега при тея евро-педерасти който е кадърен може да си прави нещата и да не му дреме. Това е ужасно! Как ще оцеляваме търтеите?!?

Major Payne

Другарю Евлампи, Прочети определението за фашизъм и ще разбереш кои страни от близкото минало са били и кои сега са дефакто фашистки страни, въпреки имитациите на демокрация.

Нали, американски кораби в международните води на Черно море били провокация, а бомбардировачи покрай шотлндската граница не били. А как щяхя са се почувстват рашките ако някой се беше приближил и им имитираще атаки? Май щяха да отворят прозорците за да се проветряват памперсите...

Пристанище Варна викаш, международни води в Черно море?!?

Какво е разстоянието от Русия до държави от НАТО? Ами от Калининград? И къде са оръжията на руската територия? Защо тогава да няма съответно разполагане на военни бази в страните от НАТО? И забележи, говори се за съоръжения за защите, а не за нападателни системи. Та какво притеснява толкова руснаците, че някой не се чувствал достатъчно сигурен около тях и иска повече защита?

rado_7_6@

Това са били шесто поколение секретни въздухосамолетоносачи. Докато глупавите кравари плуват с техните таратайки дето като ги аблети древно су и се накендзають, руските таекуондо машини развиват въздушно самолетоносене и тайни лазерни установки

rado_7_6@

Кой нигга-кравар ми тури минус :) Ей, не се бъзикайте с магущчая красная мечка да не се избъзика тя с вас!

Във Великобритания след отлитането на самолетите мирише на ако.

питам се от кого мирише на лаина там,от кралицата,или от самите тях?

ДА БЯХА Й ХВЪРЛИЛИ ПО НЯКОЯ ВОДКА!!

Те да не са гларуси, та да ги прогонят? А и руските военни самолети са нахални баш като тези грачещи птици. Миг неввнимание и са ти отмъкнали картофчето

Явно Русия се стяга за 3-та световна война. И Ванга и Нострадамус предричат, че тя ще дойде от изток.

русите знаят как да дадът стрес на противника и сега остава да нападнат Украйна а запада да е ангажиран повече със собственната си сигорност отколкото с украинската.

(на руски) - Ало, свързахте се с командването на руската стратегическа бомбардировъчна авиация. (на английски) - На телефонът е началник щабът на Великобритания. Моля свържете ме с вашия командир. (на английски) - Свързвам ви.... говорете. - Здравей приятел, имате ли планирани някакви учения на вашите Беъри за тези дни? - Да, защо? - Абе, моля ти се, прати една двойка около Шотландия! Наближават дебатите за военния бюджет, трябват ми малко аргументи за пред Даунинг стрийт. - Готово, нямаш проблем. Заплащането - по старата тарифа. 23 април устройва ли те? - Да, благодаря! Знам, че винаги мога да разчитам на тебе!

Браво! Истински писател на военни трилъри ! Уникат !! Говорил ли си с издателства вече ?

Освен да говоря с вестник Стършел, защото това го писах за майтап. :)

Сега разбрах защо се вдига толкова шум че са минали покрай Шотландия. Англичаните искат да уплашат шотландците да не се отделят от Великобритания!

причините за провокациите: муджиците имат петрол колкото си искат, акъл нямат никакъв, за да им пречи, защо тогава да не се бъзикат с търпението на света?

те един боинг не могат да намерят и видят

самолети ще минават,китайски,индийски.трябва да свикват.

Още една обсолютно безммислена статия без дори грам информативна стойност. Че това се случва по десет пъти в година на всяка страна. Дир-а пак са изкопирали западната преса. Да беха ни осведомили по колко пъти в година турски истребители летят в близост до БГ въздушното пространство....

Великобритания е вдигнала във въздуха изтребители "Тайфун", за да прогонят руските бомбардировачи, съобщи говорителка на британското министерство на отбраната, цитирана от Ройтерс.

"Нали не мислите, че летят за безобидни разходки или за да помахат с криле на плаващите кораби и летуващите по плажовете туристи?", коментира Найденов.А г-н Найденов американските кораби в Черно море какво правят????? Наверно те плажуват...:))))) Те с какви права са навлезли не в неутрални морски води, а в нашите и руските ...СТИГА С ТЕЗИ ДВОЙНИ АРШИНИ...

Ние сме част от НАТО - с това право.

ние сме част от НАТО, колкото сме космонавти! Ние сме една територия, на която се разполагат елементи на ПРО, за да се защити америка от руски балистични ракети. Язък за територията...

СЕГА РАЗБРАХТЕ ЛИ, ПРИЯТЕЛИ И НЕПРИЯТЕЛИ, ЗАЩО ПУТИН Е НАЙ-МРАЗЕНИЯТ ЧОВЕК НА ЗАПАД И ЗАЩО САЩ ИСКАТ РУСИЯ ДА БЪДЕ БЕДНА, СЛАБА И БЕЗЗАЩИТНА? САМО ТАКА САЩ ЩЕ МОГАТ ДА ОЦЕЛЕЯТ, ЗАЩОТО САЩ СА ТОВА, КОЕТО СА, БЛАГОДАРЕНИЕ НА ДЕСЕТКИТЕ ВОЙНИ, МИЛИОНИТЕ УБИТИ, ОТКРАДНАТИ И ИЗТОЧЕНИ СУРОВИНИ И ЕКСПЛОАТИРАНЕТО НА ДЕСЕТКИ НАРОДИ И ДЪРЖАВИ. САМО ДОПРЕДИ 15 ГОДИНИ РУСИЯ БЕШЕ ПОЧТИ МЪРТВА ТОГАВА САЩ БЯХА НА ВЪРХА НА ЩАСТИЕТО СИ! ТОГАВА САЩ ТВЪРДЯХА, ЧЕ РУСИЯ ВЪРВЯЛА ПО ПЪТЯ НА ДЕМОКРАЦИЯТА. ЦЯЛА ЗАПАДНА ЕВРОПА ЖИВЕЕ НА ЗАЕМ, ДЪЛЖЕЙКИ ДЕСЕТКИ ТРИЛИОНИ ДОЛАРИ НА ВЪНШНИ КРЕДИТОРИ. ТОВА СА ДЪРЖАВНИТЕ ДЪЛГОВЕ САМО! РУСКИЯТ ДЪРЖАВЕН ДЪЛГ Е 37 МИЛИАРДА ДОЛАРА, А ТОЗИ НА САЩ Е 18 ТРИЛИОНА ДОЛАРА. НАДЯВАМ СЕ, ЧЕ ПРАВИТЕ РАЗЛИКА МЕЖДУ ДЪРЖАВЕН ДЪЛГ И ОБЩ ДЪЛГ, В ВЛИЗАТ ДЪЛГОВЕТЕ И КРЕДИТИТЕ, ОТПУСНАТИ И НА ЧАСТНИ ЛИЦА ЗА ЗАКУПУВАНЕ НА ЖИЛИЩА, НАПРИМЕР. НО ЕДИНСТВЕНО ДЪРЖАВНИЯТ ДЪЛГ Е ЗАДЪЛЖЕНИЕ НА ДЪРЖАВАТА. ЗА СПРАВКИ, ГЕРМАНИЯ, ФРАНЦИЯ, ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ДЪЛЖАТ ТРИЛИОНИ ДОЛАРИ ДЪРЖАВНИ ДЪЛГОВЕ. РЕАЛНО, ГЪРЦИЯ ДАЛЕЧ НЕ СЕ НАМИРА В НАЙ-ТЕЖКО ПОЛОЖЕНИЕ, ЗАЩОТО ИРЛАНДИЯ, ИСПАНИЯ, ЛЮКСЕМБУРГ, ФРАНЦИЯ, ВЕЛИКОБРИТАНИЯ, НА ПРАКТИКА, ДЪЛЖАТ ДАЖЕ И ПОВЕЧЕ ПАРИ ОТ ГЛАВА НА НАСЕЛЕНИЕ. ВСЕКИ ЖИТЕЛ НА ЛЮКСЕМБУРГ ДЪЛЖИ 2.6 МИЛИОНА ДОЛАРА! ЕТО ТАКА ЗАПАДЪТ ЖИВЕЕ! НА ЗАЕМ! ОТКЪДЕ СА ПАРИТЕ? ОТ РУСИЯ, КИТАЙ И ОТ ТАКИВА КАТО НАС, КОИТО НЯМАТ ИКОНОМИКА, А ВСИЧКО ВНАСЯТ! ДНЕС РУСИЯ Е СВЕТОВЕН ФАКТОР И ВЕДНАГА СЕ ПРЕВЪРНА В СМЪРТЕН ВРАГ НА САЩ.

1. Русия в колко военни конфликта е участвала досега? Афганистан, Осетия, Чечня, Украйна? Какво правеха толкова години там? САЩ от колко места откъснаха територии и направиха американски щати? Май нула, а ? Скрий си поне малко подмазвачеството на Путлер де ... 2.Защо крещиш като Идиот?

Нещо бъркаш щатите. Русия в Авганистан не е воювала. За Украйна въпроса е спорен. А Осетия и Чечня са един и същи конфликт, може и Дагестан да добавиш, все муджехедини.

Панама,Хондурас,Салвадор,Пуерто Рико,Гранада,Никарагуа.Да изброявам ли още?

Да добавим и заграбените от Мексико територии,като щата Калифорния например.Хаваите са присъединени към САЩ с референдум.Това да ви напомня на нещо което се случи съвсем скоро? Май "големите" използват едни и същи методи, за да закръглят територията си.

Четиридесеттак, какво ще кажеш за базата Диего Гарсия?

няма я тази мечка за която говориш от поне 90 години. Убиха я същите тези които хвалиш в момента... Така че ще трябва да разтребим плъховете на Путлер и да възстановим истинската руска мечка от едно време..

ще разбереш колко не си прав ама ще късно бтатчет

явно половината от 250 000те работни места са били за тролове в дира. браво другари!

Защо се палят толко всички чете човек и накрая летели все в междунарно пространство и какъв им е пролема USA правят същото а не се вдига толко пушек.

Това не са самолети с бойна задача. Не бойтесь, это ангелы хранители мира!

То с Ту 95 навремето (1961) са пренасяли тъй нарчената Цар Бомба, взивена тестово на 5 километра над Нова Земя, с 58.6 мегатона тротилов еквивалент. Най-мощната бомба взривявана някога. Американците са стигали до около 14 мегатона тротилов еквивалент. А руснаците тогава са имали подготвена двойно по-мощна, но са се отказали.

важно доълнение: руснаците заложиха на мошността за да компенсират ниската точност и малката бройка.

то една стига даже е много

Вярно е! Но е вярно също, че сега сме 2014 и нещата вече са доста по-различни...

само дето самолета е бил преправен за да може да я носи - демонтирани са бомболюковете защото бомбата не се е побирала напълно в бомбената шахта.Демонтирани са част от горивните резрвоари защото не са били нужни - голямото тегло на бомбата не е позволявало да се направи пълна зарядка с гориво на самолета.Това и влошаването на аеродинамичните показатели заради подаващата се извън фюзелажа бомба е довело до драстично съкращаване на радиуса, на действие на самолета носител.С една дума - имали са бомбата, но не са имали с какво да я транспортират до която и да е цел по-далеч от собствените им полигони!Като си решил да ни казваш истината, казвай я до край, не ни спестявай неудобната за руснаците част!

След като сега американците копуват руски ракети носители за космоса, едва ли вече не могат да са пригодили нещата. Най-много да хванат някой Ан (Антонов) и с него да я пренесат. С Ан си носеха совалките на гърба му.

е прехващане само на самолет-нарушител и принуждаването му да кацне с последващо блокиране на пистата. Два холандски изтребителя Ф-16 ако са били изпратени да прехванат бомбардировачите щяха веднага да бъдат унищожени от руснаците. Air Policing е използването в мирно време на самолети-изтребители с цел осигуряване неприкосновеността на определено въздушно пространство. Самолет за Air Policing (дежурен изтребител): военен самолет-изтребител, принадлежащ на Военновъздушните сили, участващ в операция за Air Policing; Намеса: специфични дейности по Air Policing; Използване на въоръжение: използване на бордовото въоръжение на дежурните изтребители е с намерение да предупредят или унищожат прихванато от тях въздухоплавателно средство; Опознаване, Разпитване във въздуха, Прихват. Air Policing, се извършва на английски език. Тълкуването и изпълнението трябва да се извършва само в съответствие с Устава на ООН и съответните разпоредби на международното право.

еврогейовете ги съпровождат ...и кво толкоз

Шотландия вече отдели ли се? дънкан маклауд размаха ли меча над врата на оня клоун премиера на нейно"невеличество"?))))) апилотите на вдигнатите самолети дали ска се посрали и са написали рапорти за напускане заради психологическопретоварване?))))

Играна на "нерви" тепърва започва!!Русия може да си позволи облитане на всички граници на НАТО в Европа !! Тя САМА произвежда горивата си, докато за страните членки на НАТО е ч/з внос и последваща преработка!!А между другото Ф-16 НИШО не са в състояние да направят на Туполев!!

Могат да направят на Туполев един Sidewinder, един AMRAAM. Такива работи.

не мое да пусне x55 или x101 и тгаз я оцапаха гейчетат че дип и краварчетата дет виаг ердоган няма ПРО няма МРО една да мине стига))))

Свещенна простота е да не знаеш кое, как и откъде ще те хлопне по главата. Затова се и каниш да се пазиш с мухобойка.

всъщност САЩ, като членка на НАТО и основен двигател междудругото не е зависима от внос на нефт... а относно преработката... да на другите се налага да го правят... на СССР не. те там копат директно нафта и безоловен

Мале каква чест са им оказали да ги ескортират и то в международно пространство :) Поне не са ли ги почерпили по една водка. Покажете гостоприемство :)

Изключително активни, комуникативни и атрактивни ментърджии.

Както гърците навремето са изселили и прочистили солунско от българите така и руснаците са прочистили крим от местните и са сложили свои заселници... Ама простия българин застава винаги на страната на агресора

Прелитат носителите на мира и носят подаръци за всички послушни момчета и момичета.

Алоууу, натовците, що не си гледате еврогейските " ценности " касаещи "третия" пол и гей парадите, ами на война ще си играете,а?

западните и богати гейове, снабдени с модерно оръжие, искат руски войници за закуска.. толкова е просто.

dimosa

Ми като са толкоз изгладнели що не ги изгонят от Крим, а ?

ам абогатите знаят ли да меряк кокала на г-за а не на гърлото?? че галиба ич не са в час....

Истинска армия от анонимни виртуални профили е мобилизирана да атакува с коментари и "мнения" интернет пространството, за да имитират обществена подкрепа на управляващиге и да прокарват поръчкови директиви, съобщи сайтът "Биволъ". "Активното мероприятие" е било организирано от отдела за медийна комуникация на БСП, а се координирало от агенцията за PR и социален маркетинг "Лийдуей Медия Солюшънс". "Биволъ" публикува и бланка с отчет за свършената работа за периода 9 -28 януари, за която твърди, че пратена на шефа на комуникационната политика в БСП Антон Кутев от комуникационната фирма. Според този отчет (виж снимката) за 19 дни са публикувани 1840 коментара, от които 451 във "Фейсбук" и 1389 в общо 53 онлайн медии. Според "Биволъ" от март 2013 до края на януари 2014 г. 672 профила са произвели 10154 коментара От статистиката на изтеклите съобщения може да се заключи, че нормалната продуктивност на агенцията в полза на БСП е около 700 коментара месечно, но при кризисни ситуации има рязко увеличаване на коментарите. Пред "Дневник" Кутев отрече партията да има договор с цитираната агенция. Той обаче не изключи възможността с нея да работи някой от доброволците, които БСП ангажира за активностите си в социалните мрежи. Коментарите от т.нар. тролове са синхронизирани и базирани на "опорните точки" на БСП се казва в публикацията на "Биволь". Мненията в последния период били публикувани основно под материали, в които пише за скандала с европроекта на Моника Станишева, политическия проект АБВ, отношенията между левицата и ДПС, данъчната политика, "имунитета" на Сидеров и др. Негативни коментари трябвало да се пишат не само срещу политическите противници - ГЕРБ и Реформаторския блок, но и към вътрешната опозиция на ръководството на БСП в лицето на Близнашки, Дончева и Кадиев. От "Биволъ" твърдят, че имат и отчетност за свършената работа по периоди, по целеви групи, което говорело за огромна организационна работа, движена от "много добре платен пропаганден щаб".

Губиш си времето с копиране на изцепки, приятел! Аз мразя политиката на краварите, подлизурките от Еврогейския Съюз, а така също БСП в едно с политическата олигархия на нашата страна. Считам, че отново сме застанали от грешната страна и нашият народ ще плати цената на това заиграване!

Та каква е правилната страна?

Прав си - "много добре платен пропаганден щаб" съществува, за съжаление не само към БСП обаче. Като чета коментарите в нета (та дори и само в този сайт) прави впечатление, че "агитките" на Герб и РБ също отбелязват завидна активност! Остава само да гадаем каква е далаверата на платените писачи без значение коя партия плаща...

Не, много тук просто изпълняват гражданския си дълг. И се борят с организираните тролове. Играта се казва - нахрани трола. И е лесна, защото троловете са много плиткоумни.

Колко пъти трябва да ви тълкувам този виц Отишъл ловец на лов за мечки. Ама много го било страх. Ловецът обаче е загубил в гората. Както обикалял видял една пещера. Решил там да прекара нощта. Влязъл вътре и видял едни големи светещи очи го следят. Разтреперил се ловецът, светнал с фенерчето и видял едно малко мече, седнало на гърне, стои и го гледа. Минал му малко страха и попитал: - Майка ти в къщи ли е? - Не. - А баща ти? - Не Ловецът викнал: - А бе келеш с келеш, така ме изплаши! - и забърсал два шамара на мечето. А то като писнало: - Бабоооооооо. И сега като дойде баба Меца ко праим

Тя тая сибирска меца с големи нокти и големи остри зъби ама иначе пък една хърбава и гладна... време е да се опитоми малко

И като дойде Меца, първо ще и изядем медаца, а след това ще видим какво ще я правим.... ако не е чак, толкоз баба.

Нека, нека. То трябва и над България по- често да прелитат, да страхуват плевника и сие.

На връх националния ни празник бяхме поздравени от прилитащи само на 30 километра от границите ни руски самолети. Машите СМИ не пожелаха да безпокоят народа!

Не на 30 километра, а на малко повече от 30 морски мили (около 56 километра). Т.е. - отвъд хоризонта. И то в неутрално пространство. Та, какъв е проблемът тогава?