Украйна преговаря със Словакия и ЕК за газа в четвъртък

Европейската комисия, Словакия и Украйна ще проведат тристранни преговори на министерско равнище за газа в четвъртък в Братислава.

Обратно в новината

Коментари - Украйна преговаря със Словакия и ЕК за газа в четвъртък | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дали европейския ГЪаЗ, ще може да мине без руския ГьАЗ?! Това ще разберем още през следващата зима!

Че откъде ще го вземат този газ за Украйна през Словакия..... От Северен поток ли?

Не само това - въпросът е и на каква цена? А и дали словаците ще се навият да дават газ, а украинците да не плащат, а?

Твърдението, натрапено в статията, че: "...след като преди това (Русия) вдигна двойно цената на газа за Киев..." е невярно, отчитайки, че е извадено от контекста на договорите между Русия и Украйна за доставка нa газ, както и фактът за огромните дългове на Украйна към Русия точно по този въпрос. Както и да е! Интересното е да се следи, на каква цена Словакия ще доставя газ на Украйна и кой от западните "приятели" на временното правителство в Киев ще връщат дълговете към Газпром...

Министр энергетики и угольной промышленности Украины Юрий Как точно ще си приберат взиманията, че тоз украински манталитет е много нежен и раним: Продан сообщил, что Киев каждый день импортирует из России необходимые объемы газа, но не оплачивает их, так как между Украиной и Газпромом нет окончательной договоренности о стоимости голубого топлива

Министр энергетики и угольной промышленности Украины Юрий Продан сообщил, что Киев каждый день импортирует из России необходимые объемы газа, но не оплачивает их, так как между Украиной и Газпромом нет окончательной договоренности о стоимости голубого топлива

ДАВАЙТЕ ПО-БЪРЗО С ПРЕГОВОРИТЕ , ЧЕ ДОКАТО ЗАВЪРШАТ НЕ СЕ ЗНАЕ КОЙ ЩЕ УПРАВЛЯВА В КИЕВ ... ... ЗАПАСНЯЦИТЕ В ЕЛИТНИТЕ ЧАСТИ НА УКРАИНСКАТА АРМИЯ ПОЧНАХА ДА СЕ БУНТУВАТ : - ВЕЧЕ СА 40 ДНИ В ЗАПАС , ВМЕСТО 10 - ГРАНЯТ ГИ КАТО СКОТОВЕ , И НЯМА ДАЖЕ ДЪРВА ЗА ОТОПЛЕНИЕ НА ПАЛАТКИТЕ - ШЕФОВЕТЕ ИМ ГИ УВОЛНЯВАТ ОТ РАБОТА , А В КЪЩИ НЯМА КОЙ ДА НОСИ ЗАПЛАТА - ОТДЕЛНО ЧЕ МАСКИРАНИ ВОЕННИ С АВТОМАТИ ПАЗЯТ ЗАПАСНЯЦИТЕ В ПАЛАТКИТЕ ЗА ДА НЕ ИЗБЯГАТ ДАЖЕ СЕ ПОЯВИХА ФИЛМЧЕТА В ТЮБЕТО КАК ВОЕННИ С МАСКИ И ОФИЦЕРИ СТРЕЛЯТ С АВТОМАТИ ЗА ДА УКРОТЯТ ЗАПАСНЯЦИТЕ :))) украинская армия бунт YOUTUBE

Да, всъщност НАЙ-ВАЖНОТО събитие за Украйна са предстоящите избори, но съм убеден, че "запада" няма да прати наблюдатели, които да следят дали ще са честни, защото не им изнася и когато излязат резултатите, отново ще се каже че на са легитимни и не ги признават... Защото още от сега едно е ясно - ако има избори, сегашното правителство е ЧАО на 100%, а после какво, никой не знае... В Украйна процесите стават непредсказуеми!

от миналата година обясняват на няколко украински екипа, че от където и да взимат газ трябва да си го плащат... Но не разбират украинските другари: как така 20-тина години не плащаме, а сега трябва да се плаща?

Русия използва природния газ като оръжие за изнудване и затова България става съучастник в окупирането на Украйна ако приеме строителството на Южен поток. Започне ли строителството, ще започне и нахлуването нс руските войски в Източна Уйрайна. Фалшивият Украинец Станишев и правителството на Орешарски трябва да бъдат съдени в Хага за подстрекателство към война заради подписването на Южен поток.

Момче, събуди се бе, сънуваш кошмари...току виж намокриш чаршафите...

много ви боли за украина види се вожда ви има украински корени,и сте ззбравили,че сте балгари

А паре Украйна немааа. Кой ще плаща сметката, ЕС ли?

И ЕС няма паре :(( Нищо, че ги работят за единен пазар :))

Жони, през комунизма не са успели да те научат да мислиш и пишеш, а ти се надяваш на ЕС и Хамерика ли да те научат??? :)))

И още нещо важно...Окрайна НЯМА как и с кого да преговаря, щото нещата не зависят от нея :))

ЕС ще трябва да се поклони. В името на собствените си интереси, а не в името на интересите на Окрайна и други мърди

А ти нарочно ли пишеш Украйна с О или от неграмотност?

rumendelchev@

А ти, неграмотнико, знаеш ли ОТКЪДЕ идва името на Окрайна???

Пръво.Да са спре износа на боб щото е стратегическа суровина.Второ да са свари целата реколта и народя да иде боб секи ден.Тогази сички ща видити колько газ имами

ама ще го изстрелваме ли до Украйна, газЪТ де?

Я Плевньо сега да обясни къде е България в целите тези врътки. Няма и Южен поток. Или в Метрополията някой военен е врътнал радиуса и ние сме попаднали на удобното място. Те сигурно сега са разбрали и къде е България, е може и да са установили, че Букурещ не ние столица, а може и да не са. Каква енергетика какви пет лева обясняваше нашето недоразумение. Аз мисля, че Байдън му е изстрелял задачките и е затворил телефона. Нашият дълго си се е усмихвал за "имею чест"

По соц време България е препродавала газ, но СССР си затваряше очите заради това, че бяхме военни и икономически партньори. Ако за малко Русия врътне кранчето, за една седмица, няма сини, северни и нам какви потоци, има дълго да ни обясняват що е то тази дума диверсификация. Вярно е че и тя ще понесе загуби, но питам тези селски хитреци какви ще ги вършат.

Шило

С други думи, Украйна пак ще ползва руски газ, само дето ще го плаща друг.

Реекспорта е съвсем законен но в случая е безсмислен. Европейските чиновници са далеч по големи тъпаци от родните политици.

Руснаците просто ще разделят дълга на Украйна по равно вдигайки малко цената на газта на всичките ЕС страни и ще си съберат парите.

Со дупце ли ще плащат украинците?

Преговори вече се проведоха, не се разбраха кой ще плаща! И докато не принудят Словакия да плати цената (не само на газопровода, но и на самия газ) ще продължат "да преговарят". В крайна сметка ще платят бедните в Гейропа!

за да стъпи нато в украйна , сега ще опашат и европа с тръби..пак със заеми от сащ..а колко е просто...направете едни честни извори в украйна и новите да си се договарят с русия...

За да се подаде газ от Германия ,трябва да се пускат допълнителни количества. А в спогодбите е изрично записано на каква цена ,за кого се подава определеното количество. Ако Германия се опита да направи дъмпинг ,нарушава правилата на играта и съответно договорите станат невалидни. Тогава и тя ще отиде на 485 долара.

Германие ще намали потреблението си, като ползва въглища. Освен това 30% се доставят от Русия, и над 50% от Норвегия. Ще продават Норвежки газ. Дори Норвегия директно ще продава на Украйна. Пък по тръбите ще пускат газ каквато е най-близо.

Шило

Мдаааа, високотехнологична Германия ще минава пак на кюмюр. Само дето не знам как работещите с газ предприятия ще горят въглищата, ама това са подробности. Абсурдно нали?

Защо Германия да не продава стоки, които купува от външни доставчици ? Това да не би да е сефте в международната търговия ?

до момента в който и скочи цената,примерно колкото е на нас.Е то и тогава може да продава ама на Украйна ще и е търсене да плаща над пазарната цена

Споко де ! Любимите шисти за какво са? Само копнеш,друснеш и после газът потича по нанадолнището.Изобщо ГАЗПРОМ до утре на обяд са фалирали.Това тъщата на Обама го е казала.Дет се вика информацията е от първа ръка ))

Може да продава ако има какво. Ако има определени количества по договор, мислиш ли че Русия ще пусне повече , за да си го връткат и препродават из Европа. Е ако Словакия и там другите се откажат в полза на Украйна, да не ползват а само да го плащат, то си е келепир.

Ако смея да попитам Словакия откъде получава газ и няма ли опасност ,ако е с произход от Русия ,да и врътнат кранчето ,защото го продава на по-ниски цени на Украйна?

от русия е, и ако полша успее да накара европа да искат овща цена, словакия ще трябва да покрива транзитните разходи до украйна...не се палете това са журналистически брътвежи

Важното е че веч в Украйна се намериха 50 хиляди патриоти, които с оръжие в ръка ще преградят инвазията на азиатските варвари.

50м хиляди от 50 милиона.Верно ли са толкоз много

Абе, ти виждаш ли какво си писал? Та Тайван е само 5 милиона човека,какъв партньор какви 5 лева.Не е възможно страна с население да е по важен партньор от Русия+крим с 145 милиона население? Ми тези кенгура и кивита от Австралия,само 25 милиона!!Ма имат уран,злато и овце.Затова са близо до братушките!! Малайзия имат нефт...как няма да са важен партньор. А Южна Корея има 45 милиона население ,но са съседи.А със съседите трябва да си приятел.Та затова и те са пред братушките.Нищо ,че Русия има около 2000 км граница с Китай!!Ма са гадни типове тези жълтури от Поднебесната Империя.Отказаха Руски ядрени реактори-били им стари и вехти.Щели от вечният им враг Япония да купуват реактори-Тошиба. Абе китайци,вие забравихте ли Фукушима???Луди хора!

Mislq 4e Taiwan e 25 milionna strana.

южен поток няма да има и пут*ин го знае вече, платили са ви кремълски подлоги, трябва да оправдаете мангизите..........но ефекта е 0 или 00.........ха.. ха..

бе пееффф, объркал си у-ер-ела, ходи коментирай при своите приятели от дневник

Баацецка се жалва на Съседката си в Плевен от газове в червата Дежурен редуктор: баба Тодорка

москалистан е 9-ти търгофски партньор на чинизия, преди нея са - САЩ, Япония, Хонконг, Южна Корея, Германия, Тайван, Австралия,Малайзия, мужикия, Холандия,..., та приказките се тесните чинизо-москалски връзки са силно разширени.

По-важно от преговорите е да се пресекат готвените от мужикия референдуми за 11 май на донбас и харков, а след туй молби за приемане в москалистан. За туй г-н Ярош се е отказал от президентската надправара, в Днепропетровск е да създаде военен корпус за очистване на юго-изтока от сепаратисти.

За туй ли се е отказал или други го отказаха??? Показали са му как да последва примера на Сашко Белия.

демокрацията ни учи че референдума,волята на народа е едно от най-визшите и постижения а ти искаш да отнемаш това право на украинските граждани,какъв демократ си тогава,борец някакъв се оказваш

Не става ясно Словакия от къде ще вземе газ? Или са открили в Братислава находище! Нещо подобно на това което предложи Турция, газта от Русия да минава през Турция вместо да се строи Южен поток. Тези евреи, смятат, че ще излъжат някого. Правете си връзки, находищата не са у вас. Ще стане дума и за предоговаряне на количества. Да слушкат УСА и Евреонала.

Ал

Трябва да побързат за да заробят Украйна с колкото може повече такива договори. Не остана и месец до изборите.

Кои Руснаците ли? Затова ли заплашват с затваряне на границите и шантажират с танкове?

такива любовни страсти предизвикваш у форумците с твоята гениалност, идеи, абе кво се сетиш. Дир-а ревнува и веднага ги изтрива.

Нови тръби от Африка през Средиземно море и Гибралнар му е майката, всичко друга са празни приказки. Но за съжаление азиатските варвари фърлят много пара да подкупват европолитици и бизнесмени, та за туй продължава мужишкия шантаж.

Спри се бе серсем! Нали европолитиците са неподкупни???

Хамериканците са открили планета пълна с нефт и газ! Всички проблеми са решени, лягай си!

Тея сметки без кръчмар ли правят или нас ни правят на глупаци, като инсцинират "спасителни" варианти??? Кво значение има от къде ще влезе една стока, когато цената и в дадена държава е определена от вносителят и. Или те мислет да им внасят газа от Африка? Пак ще се окажа лош пророк, когато предположих скоро тук, че наместо Южен швабите просто ще удължат Северен поток. Така те а не ние ще прибират мазните такси!!!

ЕК да не прави на спасител за Украйна, защото също е виновна Украйна да е в това положение и още й го влошава. Русия не е враг на европа, а е в Европа. Врагът е оттаък океана.

Европа предлга на Украйна 3,2 млд. газ годишно. Ми то това прави по 365 хНорм.куб.м на час. Даже България вззема повече...

3,2 не са малко. Това осигурява за 2 месеца нуждите при икономично ползване

Украйна е твърде голям залък дори и за ЕС и то при положение че бюджетът им е на червено. Украйна е по-зле дори и от Гърция , а всички знаем колко пари се наляха там и колко още ще се наливат. А мащабите на държава като Украйна са в пъти над мащаба на Гърция.

В абсолютна грешка си, ама то е обяснимо за тъпунгери русофилистици. Украйна е с 2 пъти и по малък БВП от Гърция, чиито Бюджет надхвърля повече от 3 пъти този на Укрйна. В гърция заплатите са около 3-4 пъти по-високи от тези в Украйна в бюджения сектор. И накрая Гърция е в зоната на Еврото и няма как дадевалвира парите за да стабилизира положението. Нещо което в Украйна не е проблем

Абе ОЛИГОФРЕН, тази вечер дежурен по спам ли са те оставили?

Коя уважаваща себе си държава ще сключи търговски договор с държава като Украйна , която дори не може да въведе ред на територията си , но за сметка на това постоянно вика "ДАЙ" САЩ знаят много добре положението и хлъзнаха ЕС по пързалката да плащат , но май и те се усетиха и дадоха на заден.

Тъпунгер като тебе естествено говори глупости както винаги. Украйна може да въведе ред без проблем, но Русия пречи заплашва шантажира, изпраща спецтерористи.

Като ревнат наште медии Украйна това, Украйна онова. Кой? Ония платените с 5 милиарда петро-долари, качени от фашисти и чеченски терористи ли? Приятели мили, това не е Украйна. Това са пътници. Така че могат ако искат да сключат сделка и с Люк Скайуокър, но няма да им помогне.

само че 5-те милиарда са дадени на правителствени организации, коти бяха под шапката на Янукович в определени моменти. от тези 23 години през които са давани

Америанецът го призна в Киев преди няколко дни. Похарчили са 5 млрд. долара за майдановците. Доскоро американците отричаха тези твърдения на Русия. Вицепрезидентът на САЩ Джо Байдън при посещението си в Украйна имА глупоста да го признае. Що не четете? Не е трудно, може и да схванете нещо, бре...

От всичката кал и помия, която се извъртя по франчайз медиите, стана ясно едно нещо. Никой няма да плати сметката на Украйна. Икономиката, феноменално, е по-зле и от нашата и страната е на свободно падане. Руснаците ги налихвиха жестоко, а американците въртят един милярд по своите банки от няколко месеца и ожесточено тупат украинците по раменете. А Европа, ех Европа... Да си построиш Северен Поток, а да забраниш Южен, горе долу изчерпва всичко касаещо европейската позиция. Ще сме свидетели как от една що годе бяла държава, в днешно време, не остава нищо. Дупка на картата, подобно на сомалийската. Европейската Сомалия. Не без газ, а без ток и вода ще останат. Там ще започне да изчезва всичко - хора, заводи, инфраструктура, включително и газопроводите, за които само ние нямаме абсолютно никаква алтернатива. Изводът е само един: оставиш ли международните спекуланти да минат през страната ти, после никой няма да те погледне.

Нямам какво да добавя,колега.Освен,че диктаторчето реално ще "отърве"от себе си украинците.Те така ще намразят есичко руско,че ще му намерят пътя бързо-бързо.Но ние в БГ с тия тъпунгери-няма да се оправим скоро.

Значи така , Украйна копира челния опит на братята роми у нас. Взема стока от един доставчик и не плаща.Като и спрат доставката отива при друг и там цуца докато може , после при трети и т.н. Само че в България се усетиха и почнаха да пращат наказателни команди да ги вразумяват. Дали и с Украйна ще стане същото??

Нещо си се объркал боклук! Украйна си плаща. не е плащала последните месеци откакто Русия анексира Крим и в нарушение на договорите вдига двойно цената на газа. А и Русия нагло иска пари за стари доставки, като иска повече пари със задна дата.

Интересно за последните ли месеци дължи 2.2 милиарда смотльо и то при ниските цени.Украйна не е плащала през последната година и то при положение че получиха 3 млрд заем от Русия. Като не знаеш не говори

Др.Питин всъщност ще направи услуга на украинците.Те разбраха,що за злобно диктаторче е той и бързо ще се откъснат от него.И ще си намерят и алт.доставчиц.Нещо за което ние в БГ нямаме шанс.Тук рубладжии са 90% от партиите и политиците.

Не ми се вярва да е така-словакия да получава газ от русия и да го прехвърля в украйна.Да не би да грешиш?

Шило

Така е, Гого.

Какво се получава. Руснаците ще пуснат газ по Южен поток до Словакия, а словаците ще го връщат по някаква друга тръба обратно към Украйна. Такова нещо може да измислят само брюкселските зелки. А на тях да им подсказват хамериканските обонговци. Между впрочем, словаците също са служили на Хитлер през ВСВ, както западните украинци и хърватите.

Идеята е хитра за разлика от тъпак като тебе. Естествено че ако Русия пробутва на Украйна газ за 500 долара, а през Южен поток продава на 300 долара да се връща руски газ от там. Но работата е съвсем друга в случая, защото тъпак като тебе явно още не е разбрал явно, че Южен поток ще тръгне след 4-5 години, ако изобщо тръгне. Но виж през Северен поток може да стане още сега. Оттам германия купува на 300 долара и спокойно може да го препродаде на Украйна за 400. Така и Украйна ще е доволна че не плаща мародерските цени които Русия се опитва да й наложи.

Надявай се Украйна да плаща- нито иска, нито може. Тя не си плаща газ по 200 и кусур долара, ще ти плаща по 300-400...

мда и това след като преди 2 дни словашкия премиер отказа на украинците..... мда, май се оказва сериозен натиск.... лошо!