Прокуратурата иска само глоба за мъж, пребил лекарски екип

Започна делото срещу Ленко Панов, нападнал екип на "Бърза помощ" преди година. Вместо наказание, държавното обвинение е поискало само глоба срещу нападателя.

Обратно в новината

Коментари - Прокуратурата иска само глоба за мъж, пребил лекарски екип | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Когато се подготвяхме за снимките на филма До краен предел, ние с Джо Конъли автор на книгата, по която направихме филма, обикаляхме Ню Йорк с кола на Бърза помощ. Но особено когато си в Манхатън, усещането е направо безумно. Носим се по улиците, сирената вие... А когато пристигнеш на мястото, се оказва, че трябва да тичаш по стълбите до петия етаж. Повикването е затруднено дишане, но никога не се знае какво всъщност се случва там. А ако е някой маниак, който е убил някого? Или просто човек с пистолет? И тогава се оказва, че повикването е за момче, което има сериозни проблеми с белите дробове. Когато най-после се изкачваме до петия етаж, ни посреща бабата на болното дете с думите: Бедничките, съвсем сте се задъхали по тези стълби. Момчето се чувстваше зле заради астмата. Но аз бях поразен от това, че жената се тревожеше за нас.

Какви лекари чакате Реформата не предвижда друго освен парамедици да работят в линейките Който иска лекар-да се осигурява

ПЪЛНА ПАРОДИЯ , ПЪЛНА ПОДИГРАВКА , ПРОКУРАТУРА???????? Щом всеки идиот може да нападне брутално хора изпълняващи служебно задължение , независимо дали са лекари , полицаи , прокурори , шофьори на градски транспорт и прочие , след това да вземе няколко мастити адвокати и да му се размине , за каква държава става дума , за какви институции говорим? Прокурорите обаче също имат нужда от лекари , адвокатите също и когато потърсят такъв ще се окаже че има само лекари от Виетнам , Ангола или Судан , които са на обучение , горко тогава , но късно е либе за китка!!!!!!!!!

ЛЕКАРИТЕ НЕ СА ПОМОГНАЛИ НА НИКОГО ОТ ТЯХ ХОРАТА САМО ПО-ЗЛЕ СТАВАТ. ТОВА СА НАЙ-БРУТАЛНИТЕ И ЖЕСТОКИ САДИСТИ - ОТРОВИТЕЛИ И КАСАПИ И НЕ СМЕ ГИ ВИКАЛИ ЩОТО ЧАКАМЕ ДА ПОМОГНАТ НА КИФЛАТА ЗА ЕДНО НАПИВАНЕ - ПРОСТО ИСКАХМЕ ДА СА ПОЗАБАВЛЯВАМЕ В КРАЯ НА КУПОНА И ДА ПОСТУПАМЕ ЗАСЛУЖЕНО НЯКОЙ НЕГОДНИК

Имаше един филм за парамедици с Н.Кейдж. След работа отиваше и на спокойствие се разправяше с ''пациенти'' като тоя побойник. Показваха ужасни работи. Сигурно и там съдебната система е мудна

Ето И за това, още дълго няма да сме правова държава и още дълго ще ни сочат с пръст по евопейските доклади... Жалка картинака от още по-жалката българска действителност...

Доколкото знам - това се води престъпление срещу длъжностно лице в работното му време и на работното му място - едро хулиганство.Лично аз(т.е. прокуратурата автоматично без да ме викат даже)осъдих един такъв индивид на 20 дена обществено полезен труд и глоба, след като заплашваше "да ни избие един по един"на работа.За късмет случайно имаше полицай свидетел.

Да го глобят едни, примерно 100 000 лв. да му дойде акъла! Естествено, че прокуратурата е допуснала грешки, те кога са си вършели работата?

които при пристигане на линейката на Спешна помощ за 3 минути след постъпване на повикването казват,че "ЛИНЕЙКАТА Е ЗАКЪСНЯЛА "вместо да похвалят -това си е перверзия в чувството им за истина и справедливост ,престъпление .А КОГАТО ЗАПОЧВАТ С АГРЕСИЯ И ПОБОЙ НАД ЕКИПА ,С НЕЧОВЕШКА ЖЕСТОКОСТ ,ТО Е ЯСНО,ЧЕ ГЛОБА САМО,НЯМА ДА ИМА НИТО ПОПРАВИТЕЛЕН ЕФЕКТ,НИТО ПРЕВАНТИВЕН ЕФЕКТ ,НАЛИ?! Законите срещу насилие вкл домашно насилие са строги и предвиждат наказания от затвор ,глоба и т.н. ,вкл смъртно наказание в държавите ,където няма мораториум мърху смъртното наказание ,ЗАЩОТО НАСИЛИЕТО ,Т.Е. ПРЕСТЪПНОТО НАСИЛИЕ ЕСКАЛИРА ДО СМЪРТ ,по-често на жертвата на насилие ,ронякога при самозащита -и на насилника . В някои държави екипите на линейката СА ВЪОРЪЖЕНИ И С ОГНЕСТРЕЛНО ОРЪЖИЕ ,ИЛИ СЕ СЪПРОВОЖДАТ ОТ ВТОРА БРОНИРАНА КОЛА С ВЪОРЪЖЕНИ ,КОИТО ДЪРЖАТ ПОД ПРИЦЕЛ ОКОЛНИТЕ ,ДОКАТО ЕКИПЪТ ОКАЗВА ПОМОЩ И ВЪРШИ РАБОТА

БАСИ МАЛУМНИКА - ЕКИПА ДА ИДВА И ДА ДЪРЖАТ ПОД ПРИЦЕЛ ОКОЛНИТЕ?!? В АФРИКА МОЖЕ БИ - ДА НЕ ГИ ИЗЯДАТ ХАХАХ АМА Н ОТ ЕБАНИ КОМПЛЕКСАРИ ХОХОХО ТРЕПЕРЕТЕ ГНИДИ ЛЕНКО - СТРАШИЛИЩЕТО ЗА ВСИЧКИ МЕДИЦИНСКИ ПРЕСТЪПНИЦИ И ЗЛОДЕИ Е НА СВОБОДА ДА РАЗДАВА СПРАВЕДЛИВОСТ

Препоръчан за хора като теб е филма на Скорсезе До краен предел С Н.Кейдж Гледай го и трепери

Ти трепери помияр гледай през прозореца шоуто на улицата ;) хахаха

И това му е много дори! Със сигурност той няма без причина да им се нахвърлил!

Кой ще защитава хората от защитниците?!?!?

8901

Ами и за Съси само глоба за изгубени секретни документи, за Хр.Бисеров пак само глоба за незаконни банкови операции.Прави са от прокуратурата - трябва да има справедливост.Няма друга такава държава.

Следващото заседание - чак през октомври. Защо ще бързат толкова? Години напред - колкото щеш!!!

Защо прокуратурата иска само глоба за мъж, пребил лекарски екип? Прокуратурата щеше ли да иска само глоба за мъж, пребил екип от прокурори от отдел Инспекторат, към Върховната касационна прокуратура?

Тоя "сиромах" е купил двама адвокати и един прокурор. Да беше купил и медикоптер

Имам питане: Ако за побой над длъжностно лице какъвто е лекарят дават такива никакви наказания, то какви ще са наказанията при битов скандал с бой или "уравняване на сметки" от частен характер със лице от съдебната система?

Takива идиоти като тоя Ленко Панов и други дето бият лекарите трябва да се вписват в черен списък и да им бъде отказвана всякаква медицинска помощ и услуга !!! Завинаги !!!

Лекарска ПОМОЩ, НЕБХОДИМА Е, за всички, които се нуждаят от нея!!! ПОТЪСЕТЕ Я на 911 или 212

ГРЕШКА. САМО НА 112

ленко кав си бе едно време не те бих сега ще пребия

Не мога да си представя, че хора, които се нуждаят от помощ ... нападат, хората дошли да им помагат!!! Ама, не им харесва скоростта с която се отзовават, ами това е положението / не гледат ли телевизия, не четат ли проучвания ... младите лекари напускат България, има ужасно много свободни и нежелани места в спешната помощ, малко линейки и поради това бавна реакция./ Който иска ВИП - обслужване - има частни болници. Моето семейство плащаме доста високи здравни осигуровки/не по желание, а поради закона/, но не ползваме почти никакви услуги покрити от касата, защото не сме доволни от качеството им и защото знам, че сиренето е с пари!!!

Като не им харесва скоростта с която ива "Бърза помощ" и как ни обслужва - да си нарамва топките под мишница и да заинава я в Германия, я в Холандия, я в Стокхолм, ако го искат там. Да си плаща по тамошните ставки за осигуровки и данъци, па да му идват линейките както идват там. Ако може да си плати да му удва с линейката и от доцент нагоре - да си плаща и да му идват професори!

Ама моля ви се! Направо лекарският екип трябва да я плати цялата тази глоба! Така де, и без друго работят за без пари, явно не са им нужни... ако някой ще плаща- що да не са те :/

Черен Хумор ;-)

Другия път, ако са навреме на адреса няма да ядът бой.

другия път...господ да иде на адреса....

Е , ясно ли ти е на теб

на какво напрежение са подложени лекарите от спешното

КАК ДРУГИЯ ПЪТ ДА НЕ ЗАКЪСНЕЕ ,КАТО ИМА ТАКИВА КОИТО ПРЕБИВАТ ЕКИПА И ТОЗИ ЕКИП НЯМА ДА РАБОТИ ,НО И ИМА ТАКИВА,КОИТО ВИКАТ СПЕШНА ПОМОЩ ЗА НЕ-СПЕШНИ СЛУЧАИ ,С КОЕТО ПРЯКО ПРИЧИННЯВАТ ЗАКЪСНЕНИЕ ЗА СПЕШНИТЕ СЛУЧАИ -НАЛИ СА ЗАЕТИ С НЕ-СПЕШНИ . ЗАТОВА И ЗЛОУПОТРЕБАТА СЪС СПЕШНА ПОМОЩ ЗА НЕ-СПЕШНИ СЛУЧАИ ,ИЛИ НЕПРАВИЛНАТА УПОТРЕБА КАТО ТАКСИ ,СЕ СЧИТА В САЩ И ЕС ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ -ПОНЕЖЕ ИМА ПРЯКО ЗАСТРАШАВАНЕ НА ЖИВОТА НА ХОРАТА СЪС СПЕШНИ СЪСТОЯНИЯ ! НАКАЗАНИЯТА за злоупотреба или неправилна употреба на СПЕШНА ПОМОЩ ПРЕДВИЖДАТ ЗАТВОР 6-12 МЕСЕЦА ,ГЛОБА 1000-2000 ЕВРО,ИЛИ И ДВЕТЕ + ОТНЕМАНЕ ПРАВОТО ДА СЕ КАНДИДАТИРА ЗА ИЗБИРАЕМА ДЛЪЖНОСТ .

а дали ,ако ПО ВАШАТА ЛОГИКА , вие ядете бой ще започнете да анализирате цялата ситуация ,причинно-следствената верига,и възможната последица,че другия път може да не отиде изобщо линейка ,защото вече може да няма бюджет/масово най-големите консуматори на здравеопазване -експлоизвно размножаващите си роми НЕ ВНАСЯТ НИТО ДАНЪЦИ КЪМ БЮДЖЕТА НА ДЪРЖАВАТА,НИТО ОСИГУРОВКИ В ЗДРАВНАТА КАСА -ДО БАНКРУТ НА СИСТЕМИТЕ / за разходите за бензин на линейката и за адекватни заплати на екипа ,и поради тази причина медиците или да са напуснали в търсене на по-добро заплащане и мирна обстановка ,или да са в гроба и заместени от побойници в линейката

За пияниците винаги ще има линейки С предимство ще бъдат,за да ну набият екипа

Ко са надпреварвате да ма храните ве мишки мноо сте смели в нета анонимно ама ай да ва видим на живо - е там се показва кои сме истинските мъже и кои - лaйна. Няма по-нагли, груби, прости и нехуманни животни от парамедиците, сичките си заслужават боя.

кви парамедици кви 100 лева....а бе я си мри сам...без лекарска помош.....

голям мъж си голям.... жената посегна да биеш ама не и шофиора дето кара линеиката, щото тои може и да ти отварне нали :)

Не, той са заключи в каросерията лекия хахах

Ти не си анонимен , ако още малко пишеш глупости ще взема да ти напиша IP-то!

Ти недей се репчи толкова, защото не си ял истиски бой. Да ти начупя ребрата и ръ цете, та а не можеш да посегнеш и до свънеца да викнеш сетрата като ти се доачка па да те видя тогава що за бияч си

КАКВА НЕСПРАВЕДЛИВОСТ. Ами ако Ленко си бе скъсал обувката в нейната глава? Кой щеше да му плати обувката? Не стига, че обувката на Ленко се е отървала на косъм от скъсване, а сега искат Ленко да плаща?!?! В каква държава живеем само. На Ленко трябва да му се изплатят обезщетения и да получи държавна субсидия за нови обувки и боксове.

Нека не збравяме, че бащата на едно от малките копеленцеа е бивш поУицай, демек миУиционер!!! На другия ден влязох в профила споланокото във фейсбук. Беше изпъстрен със свастики и фашистки лозунги. Писах на прокуратурата, ниииииищо! Пикльото даже се беше похвалил във фейсбук как се направил на болен за да го пуснат от ареста. Наглостта няма граници в тази държава. Време е да вземем правата лопата.

А пиклата , и тя фашистка се оказа. Писах на работодателят и, някаква чужда фондация, да види за какви са свастики и фашизми из профила и става дума. Такива боклуци трябва да ги пращят поне за 5-6 годишен размисъл. Дано поне са я уволнили, защото от българският съд, възмездие през крив макарон ще видим!

в б г прокуратура няма - има мафя, която в структурата си има отдел прокуратура *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Еи юрисчето. Ако теб те отупат, как ще четеш закона???

Шило

Уважаеми журналисти, поограмотете се малко, стига сте търсили евтини сензации. Знаете много добре за какво става въпрос, но крайно време е да проявявате и малко морал. Намалете провокативните заглавия, и търсещите сензации съдържания. Дайте по-обективно. Хората не знаят. Те няма и от къде да знаят за много неща. Не ги подвеждайте!

Великите умове, трябва да се борят посредствеността е казал великият учен! И понеже виждам много посредственост и тенденциозно изкривяване н материя, която е строго професионално ВИ ОБРЪЩАМ ВНИМАНИЕ, ДРАГИ ПИШЕЩИ ВЪВ ФОРУМА И ДРАГИ ЖУРНАЛИСТИ: ПРОКУРАТУРАТА Е ДЛЪЖНА ДА ВНЕСЕ ДЕЛОТО ПО ТОЗИ РЕД И НЯМА ПРАВО НА ПРЕЦЕНКА! ТЯ НЯМА САМО НА ИЗБОР - ЗАТВОР ИЛИ ГЛОБА, А ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ВНАСЯ ДЕЛОТО В СЪДА С ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА ГЛОБА! ТАКЪВ Е ЗАКОНЪТ! СЪЗДАДЕН ОТ ДЕПУТАТИТЕ, КОИТО ВИЕ ИЗБИРАТЕ! ПРИЯТНА ВЕЧЕР!

Шило

Бедни ми Алберт, дори да го прочетат, няма да го разберат. Няма и да искат да вникнат в написаното. Иди обяснявай, че се касае за ПРАВОПРИЛАГАЩИ органи. За такива, които са длъжни да прилагат закона такъв, какъвто е. Няма да стане. Виж, ако извикаш "Смърт за прокурора и за продажния съд!" ще станеш легендата на форума.

мисля си какво ли да пожелая на обвинителите!

Ето, това е "ефективната" ни правораздавателна система, която стабилно ни "извежда" на последно място в ЕС. Така ще е и по-зле ще става. Господ да ни отърве от тази законодателна, изпълнителна и правораздавателна власт!

До многознайкото "Юрист" и прокурорите, помилвали въпросния Ленко - пожелавам им точно ей такива уроди да бият и е..т децата и родата им, че тогава да ги видим дали ще отсъждат по-справедливо. Само си представете, ако бяха били някой от тяхното котило - я прокурор, юрист, полицай и т.н. Лелее.., то национална трагедия щеше да бъде. Ама щом е лекар или друг простосмъртен, голяма работа...

И - последно: Четейки пак новината, установявам, че обвиняемите са дали някой лев на лекарите. Лекарите, поне са с някакви извънземни и полагащи им се заплати, са се отказали от много обвинения, че няма да получат и обезщетения. И? Можеш ли в България да си позволиш да опляскаш полицай или лекар - какъв ти е проблемът? Даваш му някой лев... и т.н. Всъщност държавата трябва да има закони - кой бил, кой плаща, защо, ама не е баш така.

Халуу Хелзинсия комитет къде сте бе мушмороци малоумни

Няма лошо! Нека пък лекарският екип да бъде задължен да му занесат шише уиски и кутия маркови бонбони заради преживяния стрес от съденето!

Това доказва че цялата съдебна система е гнилаж от апаши а този Ленко сигурно е поредният мангал които системата пази и стимулира.

21 Век... България... Поредното Комунистическо("социалистическо") правителство... Убииства... изнасилвания... грабежи... побоища над деца, старци, полицаи, лекари... От сутрин до вечер и от вечер до сутрин... Днешна социалистическа и "европейска" България!

Когато в България управляваше Българската КОМУНИСТИЧЕСКА партия никой не биеше лекари.

Mekong Delta

Обясни на неграмотника, че когато БКП беше на власт, да ошамариш милиционер, лекар или човек на работа - след това - ядеш си И шамарите, че И така хубаво те осъждат, че...

А стига се излагахте,комунизмът е утопия.....никъде по света не е имало такъв строй. А как е било по царско време:))))

Абре, тъпанар, какво общо има правителството с недоклатения съд??? По герберастки времена - как беше бе, урунгел??? Мед, масло и тук-там - амброзия?? Трол нещастен.

До всички изразили мнение. Моля Ви, отворете една книжка, наказателен кодекс секазва, прочетете, ако можете разберете написаното и тогава коментирайте. Прокуратурата е длъжна да приложи закона. Аман от многознайковци.Айде останете си със здраве. А ако някога имате възможност станете прокурори и тогаваразсъждавайте.

Ами многознайко кой "създаде" този наказателен кодекс?! Аман от комуноченгета!

Защо когато "комуноченгетата" бяха на власт и дума не можеше да става за такив изцепки и своеволия? Че тогава който разбиеше комшийско мазе и го хванат че е крал компоти се лежеше ефективно. Хората се прибраха без страх вечер по улиците, мнозина оставяха ключовете от дома си под изтривалката и никой не крадеше млякото оставено от нощният разнос пред магазините. Вземаха и оставяха стотинки и сутрин магазинерите заварваха стотинките неоткраднати.

Другарю юрист, Всеки юрист да бъде бит, докато се сети, че законът е създаден за да облагодетелствува криминални, пардон, честни биячи и юристи, прибиращи подкупи.

В НК има наказания от-до. Е как за тия пикльовци все е "от", а не е "до".

Ами не са компетентни герберчетата и не разбират! На Партията са й нужни хора с твърда ръка и без колебания да я размахат! Лекари имаме бол - във Франция, в Швейцария! Разболее ли се някой от ЦК на Партията - да не мислите, че у нас боледува?!

БРАВО НА ПРОКУРАТУРАТА ! НЯМАМ ДУМИ! ЗНАЧИ С ТЕЗИ МАЛКИ ЗАПЛАТИ КОИТО ИМАМЕ КАТО МЕДИЦИ - ЛЕКУВАМЕ, ГЛЕДАМЕ БОЛНИТЕ - И НАКРАЯ - БОЙ! ЕВАЛА !!!!!!ДА ДОЙДЕ ТОЗИ ПРОКУРОР И ТОЙ ДА ЛЕКУВА ! КОЛКО МНОГО СЪДИИ И ПРОКУРОРИ ИМА ЗА МНОГО ЯК БОЙ! БЕЗСРАМИЕ!

айде сега следващият път тоя да се нахвърли на прокуратурата,да видим дали ще са толкова меки...работила съм в бърза помощ,кошмар е...

Малко пачки са си сменили собственика. А честито.

как беше ?за кокошка няма прошка......., а кога ли ще има наказание за съдии и прукорори? например, да опитат юмруците на обвиняемия. И сега си спомням за наглото им решение за увеличение на заплатите, както и драстичното увеличение на адвокатските тарифи. А как мислите ако престанем да се съдим , а си решаваме споровете с дуели. Убеден съм че ще се отървем от този рак на обществото.